Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Levny boubler ve skrini - Klikni zde pro originální téma
Skřeák v Sudu
Nazdar lidi helejte potreboval bych radu mam k dispozici skrin o velikosti zhruba vyska: 1m a do stran 60x50 (asi tak odhadem)
sehnal jsem si jiz i vzduchovou pumpu ale ted resim zasadni problem potreboval bych to necim osvetlit jenze ani po projduti par threjdu zabejvajicich se touto tematikou ale nejsem z toho vubec moudrej.
Tak bych potreboval vedet co nejlevnejsi zpusob osvetleni tak aby aspon neco malo vyrostlo ale zase bych byl rad jestli by se to mohlo vejit do par stovek apsolutne nefim jestli by stacila jedna lampa na cele pesteni nebo potrebuju na rust a kvet estli mi nekdo muze poradit pls udelejte tak)
Dal bych potreboval vedet jestli je teda potreba pak i mit tam nakou vzduchotechniku. Pokud ma nekdo zkusenosti s boublerem rad bych taky vedel nakej osobni nazor na nejake hnojivo(opet levne :D ) Ete bych se chtel zeptat jestli si myslite ze by bylo pak vy pestit v takovidle skrini 3 kytky
Za vsecky rady dik predem)
Skřeák v Sudu
Ete me napadlo dneska sem videl v OBI nakou uspornou zarivku o vikonu 24w ve sleve pod tim nic nevyroste? nebo to nema to spravny spektrum pak tam meli ete vybojku za par supu o vikonu 150w pod tim by uz neco slo?
Jahudka!
Skřeák v Sudu - vykasli se na zarivky a usporky.Nikdo pod tim zatim nic poradnyho nevypestoval.Bejt tebou kupim tu 150w vybojku..
Skřeák v Sudu
V/Scrogu bud sem blbecek nebo to nic nenaslo dovopravdy :D ale dal sem to do hledani a nic :D
Trolejbusi mno huf:D to vypada ze bych zato dal desnej balik btw. mam to v takovim malim byte tak fakt nefim kam z mistnosti to odsavat :D
Jahudka!
Skřeák v Sudu - ta 250w je na ten prostor akorat.Mel by ses vejit v pohode do 1200...Prinejhorsim vem tu 150w..Na odtah si poridis teda pachovej filtr a to je tak 1000Kc
Skřeák v Sudu
Jahudko takze ty rika ze by pod tim mohla vyrust aspon mala kytí? btw. budou stacit takovi ty dve tycinky?a bude to stacit na celou dobu rustu? oto mi hlavne de kolik toho potrebuju a proste snazim sse tu cenu zdrtit co nejvic dolu ikdyby mi mel vyrust nakej trpaslik:D
http://www.akvarista.cz/web/shop/in...st=1&rubrika=46
mylite ze by treba jedna ta bio stacila? proste si s timdle probleme nefim rady ale musim to nak vyresit a neci do necoho investovat, zjistit ze je to na nic a za mesic kupovat neco jynyho v hodnote 300set proste musim vyjit s nakym malinkatym rozpoctem :D
Jahudka!
Prave pokavad nechces zjistit ze je to naprd a bejt nakonec zklamanej z neuspechu a pak na pestovani zanevrit tak kup to co je osvedceny.A to ti pise i trolejbus.Kup sodikovou vybojku phillips son - 250w a vypestujes na 100 procent.Pod 1 zarivkou nevypestujes nic.
Jahudka!
Jestlis to chtel co nejlevnejsi mel ses vykaslat na bubbler a dat tam hlinu a ty prachy misto toho vrazit do svetla.
Skřeák v Sudu
zatim sem nic nekupoval pumpu mi puci kamo :D a nefim estli je na bublaku naka dalsi financni zatez btw. co stoji ta vybojka vod philipsu? mam teda chapat ze mi bude stacit i na kveteni?:D jo a kamo mi rikal ze bratr si udelal suplik ale zapomel jqaksi na vterani a shorelo mu to neboco :D tak sše ptam staci tam supnout vetracek treba z compu?:)
Jahudka!
No v bublaku musis mit jeste hnojiva zatimco na hlinu ti stacej hovna.Vzduchovaci motorek taky zere elektriku a navic potrebujes jeste PH test.To je minimum.O hlinu se nemusis prakticky starat.Ta vybojka staci na rust i na kvet.Na rust se pouziva jen v nouzi ale proste ti to pod ni vyroste taky.Tahle vybojka je prave vyborna ne kvet a ten snad chces ne?Pokud bys mel tu vybojku 250w tak je vetrak z compa dost malo spis by to chtelo nejakej silnejsi jako bejvaj trebas na odvetravani hajzlu a koupelen.Vybojka stoji okolo 500kc.
Skřeák v Sudu
500 oh hell :D sem doufal ze by mohlo stacit 300:D mno tak to budu muset nekdy vysmelit naky prachy na dalsi veci to bude LOL
Mno ale dik aspon za ty rady :D
asi pudu do ty 150w bude muset stacit:D jo a myslis ze se muze vyplatit kupovat neco z bazaru? pokud tak co?
jo a videl sem skrine vybaleny alobalem ale cet sem ze je to na hovno je to pravda?
Jahudka!
Alobal muzes v nouzi pouzit.Rozhodne je to lepsi nez tam nemit nic.Pripadne natrit na bilo.Z bazaru to smysl ma ale vybojku bych koupil novou.Nebo to muzes koupit primo tady v bazaru.Dost lidi tam prodava komplety.V bazaru bych koupil tlumivku,kondik,objimku.Vybojku bych vzal novou z obchodu.
Skřeák v Sudu
jo jak ze presne se menuje typ ty vybojky abych to nesplet a moh si to aspon najit nekde na netu a pak i v krame)
Jahudka!
phillips son t plus 250w
Skřeák v Sudu
jak rikam asi pouziju 150w)
tyjo nebejt tvejch rad nedal bych dohormady ani h...
Jahudka!
phillips son t pia 150w nebo phillips son t plus 150w.

Jinak tohle info muzes najit na groweru i ve FAQ
Skřeák v Sudu
tyjo hledam na netu jak cu..mák ale nenasel sem nic jen na nakejch cizejch vebech :D da se to koupit v obi? nob tak
Jahudka!
Skřeák v Sudu - koupis to treba na www.janca.cz nebo www.elkas.cz .Proste si najdi vybojky prodej..V obi to nekoupis ani nahodou.Taky muzes zkusit growshopy ale ty nemivaj maly wataze
Black Mishak
Teda lidi nevim.

Mne pripadne ta jeho skrinka celkem mala na 250w co mu tady nekteri radite. Ono jako metr na vysku neni zrovna moc. Plus pokud to chce co nejlevneji, myslim ze bych tam vrazil 70w mozna 100w sodik, vic ani hovn. Navic nebude potrebovat takovy odvetravani (ono ty Sunony a UFO vetraky atd, nejsou zas az tak levny). Na TU 70W ci 100w by mu mozna stacily 3-4 vetsi vetracky od pocalu zapojeny do serie, napajeny treba trafem od autodrahy, vlacku atd.

Jo a rozhodne bych jel v hline. Zaprve protoze v bublaku je minimum porad merit PH a taky by bylo dobry sledovat EC. A kdo ma dneska EC metr jen tak doma, nebo zbytecnejch 1500 na jeho koupi. Navic s hnojkama by to taky asi nebylo lehky. Pokud uz bych jel bublak, tak byc koupil minimalne zakladni sadu od AH. A to ses taky na nejakejch (placnu) 900kc.

Proste pokud to chces co nejlevneji (znam to) tak si myslim ze ten 70w sodik by ti stacil (mozna zkus ten V-scrog). Navic to tolik nebude poznat na elektrice. Vetracky z kompu bud treba mas doma, nebo projdi PC bazary atd, myslim ze sezenes celkem levne, trafo si bud kup (cca 200 kc), nebo pouzij treba od autodrahy jak sem rikal. Steny bud polep tim alobalem (nizke poritovaci naklady, ale po sklizni vetsinou vybledne a je potreba vymenit), nebo to natri bilou barvou. Treba Primalexem polar. (ale zase navysujes rozpocet min o 200kc).
A vyser se na bublak. Kup si treba 4 kvetinacky, ktery se ti co nejlip rozmerama vlezou vedle sebe do skrine (s rozumnou vyskou). Substrat tam muzes dat obyc hlinu, nebo treba substrat pro pokojove rostliny atd, je toho spousty a je to za pakatel. Navic kdyz pojedes v hline, tak tam muzes rvat treba levnej kristalon, nebo OBM, nebo teba kurince (silne naredeny), vykvaseny koprivy atd. (jelikoz sezona konci, tak ty koprivy uz asi ne) :D (jo a zapomnel sem spinaci hodiny cca 200kc)

Takze asi tak. kdyz placnu, tak se dostanes tak na 1700-2000. Coz je asi takovy minimum a rozhodne vynosy nebudou nejak extra, ale bude to urcite stat za to. Ono tady kazdej grower povazuje za standart, 250w (1200kc komplet), vetraky Sunon (cca 800), Sada od AH + Final Solution, + Phytamin + Enzymes (cca 2000 kc). + treba digitalni spinaci hodiny 500kc (ale daji se sehnat levneji). Steny natrene na bilo, ale v lepsim pripade Mylar. + ultrazvukova zvlhcovacka je taky fajn (750kc)... atd atd..

Ono to je celkem drahej konicek.. A kazdej ti bude radit co nejlepsi veci. To je jasny. Ale sam se musis rozhodnout na co mas, a kolik tomu chces obetovat.

Hodne zdaru
Jahudka!
Ja nechci radit co nejlepsi veci.Pravda je taky takova,ze zadarmo proste vypestovat nejde nic o tom nema cenu se prit.Jde spis o to aby tomu dotycnymu vubec neco vyrostlo a tim,ze si poridi 70w misto 250w uz to bude mit ze zacatku o to horsi pokavad neni zkusenej pestitel.Dokonce muze na cely pestovani uplne zanevrit kvuli spatnejm komponentam.Prave proto se vsichni snazi doporucit sestavu aby to pod ni nejak optimalne rostlo.

Pokud bych dal sodik 70w urcite bych polepil steny mylarem kterej je ovsem drahej.Minimalne bych tam dal sodik 150w.S tou vejskou to pravda je to unavam.Spis by to chtelo vyssi skrinku.Ovsem na tyhle rozmery pudorysu je na osvetleni nejlepsi 250w nebo 150w.No a zbytek hlina,spinacky za kilo v obi,hnojiva hovna,no a ty vetraky jaky sezenes..Ovsem k 12v vetrakum musis mit jeste zdroj.

Taky jsem si myslel a chtel to postavit na zkousku skoro zadarmo..Mno nakonec jsem do toho narval snad 15 litru ale zase mam fakt radost jak to roste.Pokud bych delal pokusy a daval tam trebas usporky uz bych se na to treba vykaslal.
Jahudka!
Skřeák v Sudu - v nouzi nejvyssi se staci obcas vecer podivat nahoru nad sebe az pujdes okolo nejaky lampy a co to tam kurva sviti?......:D:D:D
Skřeák v Sudu
Tak jelikoz sme zjistil ze ta skrin je na vysku mnohem mensi tak du do V-scorgu scela jasne a asi 70w svetlo (troleji pls hodil bys mi radu jakou teda 70ku? dm predem)
jo a ete sem se docet v jednom takovim programku(high grow) ze ma mit ze zacatku kytka neustaly osvetleni pri kliceni je to pravda? pokud jo tak jak dlouho?
Jahudka!
Skřeák v Sudu - ja bych bejt tebou koupil tu 150w a poohlidnul se po vyssi skrince.Precijen trava je celkem vysoka.Rozdil v cene mezi 70w a 150w nebude zase tak velkej..Samozrejme je to na tobe..Nezapomen ze tam musis mit taky kvetinace a nahore lampu a tu nejde dat az ke kytkam.20cm prostoru na kytky je opravdu docela dost malo..
Skřeák v Sudu
jo ale 70w bzudede pak levnejsi i v eletrice a ve vetrani a navic ci fakt malou pestirnu a tam by se to mohlo vyuzit kdyz pouziju V-Sorg nefim mozna se pletu :D btw. teda 70w tu samou jako tu 150w? proste tu od philipsu? btw. neni nakej kamenej obchod kde by takovi zarivky prodavaly nekde v praze?
Skřeák v Sudu
Huff moc d ale stejne smi nerek jakou tu 70w nebo takle sou velky rozdili mezi sodikama se stejnou watazi nbebo to je vicemene jedno?:D?
Jahudka!
Je to taky phillips uplne to samy akorat 70w..
sick
To trolejbus
Hej fakt perfekni, zes to takhle shrnul vsechno o tom V-ScrOGu do jednoho clanku!Jsem ti za to taky vdecnej! K+ pro tebe
Skřeák v Sudu
huf lidi fakt mod a moc dik udelal sem si dikivam takovej nadhled trochu takze mi rozhodnuti je nejspis 150w philipson a hnojit wuxalem bublak to nebude a na vejsku to teda bude mit 80 do stran 50x50 technika v-scrog mno ufidime co z toho vyleze)) jo a vetrani narvem tam nakej vetrak z compu nebo tak neco)
Skřeák v Sudu
btw. ten vetrak bude muset bejt zaplej imr vere co pojede lampa?
Skřeák v Sudu
jo hele takle ete jedna vec trochu sem si premeril rozmery a zjistil ze prosto r mam jen 50x50 a vysku 80 muzete mi hilfnout kolik rizku se tam da vypestovat v kytky s metodou v/scorgu? pls
a s tim jestli se na takovejdel rozmer hodi vic 150w nebo postaci 70w
Jahudka!
Kolik rizku to by se mel vyjadrit nejakej V/SCROGař trebas trolejbus..Jinak na ten prostor jasne 150w,odtahovej vetrak by bezel zaroven co lampa..
Skřeák v Sudu
jasny dik ted uz jen zjisti kolik rizku a je to jasny philips svetlo 150w rizky bili vdovy co doda kamo :D a bude :mutant:
chjuchich chjucht:(
Skřeák v Sudu
mno ok)
ale rikam takybych to nedelal kdybych nemusel:( mno ale nebudem to rozebirat kazdopadne diki)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma