Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Revoluční technologie - pěstování rostlin v podtlaku - Klikni zde pro originální téma
Jahudka!
Tak me jako obvykle napad genialni napad.:D

Premejslel jsem jestli by nestalo za to zkusit pestovat kytky v podlaku.Je to asi blbost ovsem za zkousku by to mozna stalo.V tom podtlaku by se rostlinam nejspis delaly vetsi bunky a tim padem by kytka byla deleko vetsi a mela by mozna i dejmetomu 3x vic obsahu THC.Nebo je taky mozny ze by rostly 3 x rychlejc.Nebo by naopak mohlo bejt zajimavy pretlakovy pestovani.To by se do kytek dostavalo vic zivin (nasilne by se tlacily pretlakem do korenu a do kytky) a timpadem by kytka musela vyprodukovat vic THC.Dokonce to pretlakovy pestovani by bylo jednodussi nez to podlakovy v tom ze pri pretlakovym by stacilo dat navlek na korenovej bal a do toho tlacit ziviny tak u podtlakovyho by se musela budovat cela specialni skrin.Docela uvazuju ze to overim az poprvy sklidim tak budu mit dost casu na nejaky takovyhle experimenty.Jen by me zajimalo co si o tom myslite jestli je to absolutni ptakovina nebo jestli by to stalo za zkousku.(ja myslim ze to blbost ale kazda revolucni myslenka se spocatku zda jako blbost)
no ty vole asi som mal v skole davat viac pozor :) ale inak ak dodas aj nake foto + postup a detailny popis hmmm potom to bude aj pre mna revolucne zatial su to slova a nie ciny ale drzim palec aby to bolo ako pises v teorii 3 x viac 3 x rychlejsie :jumper:
Marklar
no a predstavte si ze bi ta ganja produkovala tolko zivice ze bi stekala po siskach. mnam mnam mnam mnam mnam
fatcat
Zdarec hele myslim ze by to asi neslo. Kytky dejchaji a odpadni latky dostavaji z tela listama. podtlak i pretlak neni to vono. narusilo by to zivotni pochody v rost. v prirode se nic takovyho asi nikdy stat nemuze a i kdyby tak by tu kytky asi nerostli. myslim ja. ale zkusit to muzes jestli mas dost penez. bude z toho mozna nejakej mutant
drtikol
servus jahudka,
asi te zklamu, ale kdyby to fungovalo, uz by si na ovrgrow.com o tom cet clanky a jel by to kazdej;) ale zkus to, treba budes prvni na svete :bandit:

peace
Co?
hele nedavno jsem tu navrhoval neco podobneho..
http://grower.cz/forum/showthread....nadmorska+vyska


-------------
eeeee.... sorry mel jsem namysli http://grower.cz/forum/showthread....9144#post269144 ale tamto take neni od tematu...
Jahudka!
Co?-no je to zajimavej clanek ale zatim to bohuzel nikdo nezkusil.Premejslim jak by sel utesnit ten pytel na korenovym balu kytky aby tlak porad neunikal a zaroven se neposkozoval stonek.Neni to zase tak jednoduchy jak to vypada.
Co?
no ja bych to prave vcetne kvetinace...proste vsechno by bylo v tlakovem boxu....a z toho by se treba odcerpal vzduch (nebo naopak)..

jasne...nebude to tak snadny, ale realizovat se to dnes uz da....
snark
mmm no tohle je bych řek jeden ze zajímavějších "telecích nápadů" :D
nemuselo by bejt zas tak náročný vytvořit vzduchotěsnej prostor - dobrý klonírny in vitro bejvaj standardně mírně přetlakový kvůli sterilitě - stopro by to ovšem byl projekt za statisíce ne-li za miliony
Jahudka!
Me napadlo uz predtim ze bych vzal obycejnej papynak,tam bych udelal sklenenej vrsek aby se do nej dalo svitit no a normalne tam dolu dat hlinu a zasadit semeno a pak pozorovat do velikosti toho hrnce co to bude delat.Jestli se bude kytka nejak lisit od normalniho rustu a nebo ne.Pokavad by to bylo nejak vyjimecny stalo by za pokus to vyzkouset ve vetsim meritku a treba ji nechat v podtlaku i vykvest.Na ten hrnec bych pripajel obycejnej ventilek od duse od auta a pumpickou bych tam moh tlakovat nebo vysavat jak bych chtel ze jo:)Navic bych tam udelal jeste vyvod na manometr to je jasny.

Zadalsi by tyhle vychytavky mohly vyuzivat kulturisti.Jmenovalo by se to podtlakova kulturistika.Proste by to fungovalo tak ze by byly v mistnosti kde by byl podtlak a mely kyslikovy masky.Pritom by samozrejme cvicily s cinkama a vselijakejma jinejma vychytavkama.A jak by makaly v tom podtlaku svaly by jim narustaly asi 3x rychlejc.(teoreticky):D
snark
to už je píčovina
v systému kterej by měl fungovat by musela probíhat standardní výměna vzduchu - případně v kombinaci se saturací CO2 - to by mohlo bejt hooodně zajímavý - jak se mění optimální úroveň obsahu CO2 v závislosti na tlaku
Jahudka!
Snark-to uz sem taky vymyslel.Ve vzduchu je nejaky mnozstvi co2.No a ja bych tam udelal podtlak a pak tam nadavkoval stejny mnozstvi co2 jako tam predtim bylo takze by to kytkam vadit nemelo.Podtlak by tam samozrejme zustal.
A nebo by se to naopak dalo co2 natlakovat..
Co?
o tom tlakovani co2 by to asi neslo, slysel jsem ze stim kytky snadno spalis, jako u hnojiv, ale spis dusik (intert) nebo vzduch
myslim, ze ten pretlak by byl snazsi...stacilo by to boxu vhanet dostatek nejakeho plynu nebo vzduchu...no a ono by to uz nekde utikalo...:-))
Co?
tady jsem nasel dalsi informace k tomu http://www.pef.zcu.cz/asc/pef/kof/c...00/rostliny.htm
Jahudka!
Co?-Ten clanek je opravdu zajimavej ale o tlaku tam v podstate nic neni .Zajima me vliv tlaku na rostliny.Tohle sem ted na netu hledal a nikde to poste neni.Jen sem nekde zahlid jak pestovaly rostliny v beztiznym stavu ale uz nevim kde to bylo:(
Co?
jj, vim o cem mluvis, o fyzice rostlin tam toho taky moc neni, nekde v tom clanku bylo, ze vlastne kdyz koreny nasavaji vodu, tak vlastne je v korenech pretlak, tudiz podtlak v kytce, nedalo by se z toho odvodit, ze tlak v korenech je vlastne 1atmosfera (aspon myslim, normalni tlak)+x (to mi zatim unika)=1atmosfera (v lodyze)-x (to co mi unika), mozna tech x tam bude vic, tudiz by se dalo vypocitat podle atmosfery a polohy i idealni tlak....a potom se da i experimentovat....

......hi (sory, ale sem zmasten,ze to po sobe ani neprectu,max.to zitra opravim)....
Jahudka!
Protoze sem ted taky na sracky nejak nic kloudnyho me k tomu nenapada.Me proste nez vytvaret podtlak se libi vic vytvaret pretlak na korenovym balu aby se mohlo do kytky pumpovat 2x vic zivin nez normalne.Kdyby me napadlo jak ale utesnit ten navlek korenu okolo stonku tak bych to pak zkusil.A vyhoda by byla navic ta ze by zbytek kytky byl v normalnim prostredi takze by ji to nejspis nezabilo.
mirosk
ok, jahudka, o 2-3 roky by sme sa mohli niekde docitat ako dostanes nobelovu cenu za pestovanie :) dobry napad... :jumper:
Frutexx
Cuss jahudko :)
Hustej megalni napad . . hehe bohuzel si myslim ze to moc nikam nemuze vest.
Souhlasim totiz s nazorem Cibina.
Kdyz pridas kytim do roztoku vic zivin nez sou schopny vyuzit tak je spalis - tak potom jak by to vypadalo dybys do nich rval nasilne dvakrat tolik zivin.
Kyti z zivin stavej hmotu tak jestlize dam dvakrat vice zivin tak bys mozna potreboval nejakej rustovej booster kerej by kytku hnal do gigantickejch rozmeru - aby se ty dvojnasobny ziviny meli kde ukladat a spotrebovavat ze :D tot muj nazor :)
Tak zdar jahudko
Uz ti dam karmicku pac se me tvoje trejdy libej ;-) jen tak dal :D
Jahudka!
Frutexx-taky myslim ze je to blbost,coz sem tam nazacatku i napsal.Proste je to myslenka ktera i kdyz vsichni tvrdej ze to je kravina jeste neznamena ze to opravdu kravina je.
Kdo by se s tim ale chtel patlat.Mozna to casem zkusim,docela me pokusy bavej.Jako prvni chci vyzkouset kliceni pod zarivkama 965 phillips a porovnat to s beznejma coolwhite osramkama.Druhej pokus chci zkusit vykvest jen pod MH vybojkou ktera bude mit prevazne modry spektrum a pak bych mozna testnul tuhle podtlakovou/pretlakovou technologii.Uz ted vlastne delam pokusy.Zkousim rust jednu kytku jen v kompostu bez hnojeni od zacatku dokonce.A druhej je pestovani rajcete pod sodikem:D.Dik za K.

A - ať to roste :satan:
thx1138
hele kytky nejsou zvykle na pretlak. co vy vite co by to udelalo s korenovym systemem?
Hyena
...kytka by dělala větší buňky...
Nebylo by pak ale nutné se na ně dívat jen v podtlaku? Co by udělaly palice po otevření víka? Explodovaly/zmenšily se?

Dřív bylo na zemi víc co2 než dnes. Květiny sou na to zvyklý, takže když je nadopujete, tak to vydržej a dopřejou víc g, ale tlak? Asi to půjde zrealizovat, ale nemyslím si, že by výsledek stál za tu práci a prachy. :rejp: :)
Apofiss
Hmm, přesně jak napsal Hyena.Btw má tenhle thread jinou funkci než nevědomé tlachání nad něčím co stejně nikdo nezkusí???
Jahudka!
No tady se to probira teoreticky jestli by to vubec melo nejakej vyznam to vyzkouset.Kazdopadne to treba vyzkousim,ale urcite to nebude hned.Proste v tomhle oboru jde vsechno pomalu (minimalne par mesicu).A chce to taky nejaky prachy.
Zatim jsem vymyslel,ze bych vzal papynak,tam udelal skleneny viko a uz primo v nem zacal klicit.Videlo by se behem par dni co to dela.
Tady nejde o nejak extrasuper vynosy ale o to co to proste udela.To je to co me zajima.Samozrejme ze si myslim ze je to kravina..Vyzkouset me to vsak laka..:)
Co?
znate taková ta lepena plastova okna jak davaji do panelaku? tak ty maji ve spodni casti takove male dirky...kvuli tomu, ze ty okna tesnili tak dobre, ze v panelacich byl podtlak a lidem bylo treba blbe a nemohli dychat....
thx1138
hele ja to ykusim zjistit od kamosky do delala prirodovedu ale podle me to fungovat dost dobre aspon ve velkem podtlaku nemuze protoze rostlina pak v bunkach neudrzi tekutinu.
Co?
thx1138: podle me to taky nebude fungovat jako to vidi jahoda! ale spis bych to videl tak, ze se daji nasimulovat prostredi treba jako je v nepalu....buhvi jaka by tam byla takova ceska ganja....:-)
Smile
Podtlakova metoda podle me zarucene funguje........podivej se do himalaji,jak se tam dari kytkam :)
Drexxy
kok, jeste bys musel vyresit vymenu plynu aby ti to rostlo, kytka potrebuje CO2, N2, proste bys tam musel davat cerstvy vzduch, kdyz se ti to podari tak ti budu rikat kingu:-)
Kwjetoň
to Jahudka!:

No a o kolik bys chtěl ten tlak snížit? Nebylo by lepší postavit normální pěstírnu ve větší nadmořský výšce, než se tu patlat s těsněním apod.?

Postav si growroom v BC na Everestu a máš vystaráno...:D Rozhodně by se ti stabilní podmínky udržovaly líp, než tady dole...

:afro:
kombík
no jak vsichni rikaj...zajimavej napad, nevim jak presne funguji transportni procesy v rostline ale vim ze velky podil na tom ma tlak a ze to je desne slozity...kdyby to opravdu fugovalo, ted te nechci urazit jahudko,ale urcite to nenapadlo jen tebe.o tom by se vedelo a nekdo kdo pestuje ve velkym,tomu by se uz klidne vyplatilo tesneni a zkraceni uzravaci doby a rychlejsi rust a davno by to udelal a jakoze mas dobry napady ale nejses jedinej...ja premyslim jak zefektivnit svetlo a styl sviceni.jinak jako ja mam obcas vecer v pokoji kde mam rostliny pekny pretlaky i podtlaky ale ze by mi to rostlo 3x rychlejc to ne :D
kwejton : jo anebo at to da o patro vis a udela pokus :D
Jahudka!
Je to blbost no:D
valdez
No, asi tě zklamu, protože aby tu fungovalo to co bys chtěl aby to tak fungovalo, tak bys musel ovládat nezávisle na sobě okolní tlak a vnitřní tlak rostliny. Obecně v rostlinách bejvá asi 3% přetlak vůči okolí (transpirace) Aby došlo ke zvětšování buňěk jak bys chtěl, musel bys permanentně udržovat uvnitř kytky konstaní tlak a zároveň v okolí kytky bys musel udržovat konstatní tlak nižší. Kytka totiž jakejkoli tlak vyrovná protože nasává i vydechuje, takže tlak vevnitř i venku je furt stejný, tudíž když není dostatečný rozdíl v tlacích není žádná stimulace pro zvětšení buněk. Takže....je to v podstatě prakticky nemožné:) Tak doufám že sem tě motivoval a třeba za pár let uvidím jahůdkův thread jaxi na osmymetrové kytce vypěstoval nový plíce:D
Trifinite
Já se taky přiklánim k tomu že ta kytka ani v podtlaku ani v přetlaku asi neporoste, dělá totiž problém turgor a potenciál vody a osmotický tlak. a hlavně by to muselo jít ze semínka, řízek by to nevydržel.
Wena
Zdravím, vidím že to tady řešíte do detailů, mě by jen zajímalo jestli může mít na kytí vliv, pokud dáte jen aktivní přítah nebo odtah jako logicky pokud bude jen akt. přítah pak bude box nafouklej jak bublina pokud jen akt. odtah bude zas vcuclej, může to mít na kytí nějakej vliv?? já jsem během tří dnů nic nevypozoroval. Pokud má někdo nějakou zkušenost, rád uvítám komentáře....


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma