Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Mušky - Klikni zde pro originální téma
Goro
Zdravim všechny pěstitele a prosím vás o radu - vyskytli se mi u kytičky nějaký malinký mušky, vosíraj jen v hlíně, ale přesto se mi nelíběj. Co s nima ??? Předem děkuji za rady.
Ondrash
Zdarec,

ty svině mušky tam mám taky :(, a taky nevím co s nima, přidávám se ke Gorovi.. Hlavně bych tam nechtěl stříkat na kyti žádné chemické svinstva...
Kdo víte poraďte, ať mi nezežerou skanky... díky

viridis
kdyz zadas do vyhledavani heslo 'mušky' najde to spoustu odkazu - napriklad nejuzitecnejsi 1572 a 263.
Lidi, hledejte trochu !
debil
na mušky, je jediná věc která platí.Je to levný a spolehlivý.Klasická mucholapka nebo takový žlutý desky potřený lepidlem co maj v growshopu.Já to tam mam už asi 14 dní a muška jenom sem tam občas nějaká zlatá. Doporučuju
monk
jenze bioOl pomuze az na listech, ale oni se nejdriv lihnou jenom v hline...
Ondrash
díky všem, zařídím se podle toho :), ty svině už dlouho kytičky otravovat nebudou :D :D :D

zdarec :smoker:
monk
a to teda nastrikat na hlinu, nebo nak prolejt ?
Xixao
Zdar. Taky se mi vyskytly ty zasrany musky na kytkach. Ale kvuli vysoky vlhkosti nic nedelaj a po case chcipnou. Bohuzel se z hliny lihnou porad dalsi a dalsi... Asi zkusim ten vas postrik.

Xixao
monk
no ja to nejdriv zkusim s popelnikem v pjestirne a pak teprv budu prolejvat... postrik na listy moc nepomuze, protoze ty musky zatim lezou jenom z hliny, ale z minulyho roku mam zkusenost ze po case zacli klast larvy na spodni stranu listu...

a k zlutejm lepivkam na mouchy z bauhasu, sice se tam musky chytaj, ale stejne jich tam lita porad vic a vic...
majklovec
Taky je tam máme - mrchy.

Zkoušel jsem prolejt květináč horkou vodou - kytkám to neublížilo, ale těm potovrám taky ne.

Zkusím ten postřik.

BTW: Ty potvory mám i na lesní jahodě :(
Walhalla2000
ty musky jsou ted nejak rozsireny zlo. Mam jich taky plnou skrin. Nechapu to. Zkousel jsem do tri kvetinacu tri ruzne reseni. Nejdriv do prvniho jsem nastrikal pripravek proti msicim, do druheho jiny proti hmyzu a treti jsem ozdobyl vajglama...

a musim konstatovat. pripravek proti msicim sice kytkam neublizil, ac jsem hlinu postrikal fakt vydatne, ale uz druhy den jsem pozoroval, jak musky sedaj opet na hlinu. V druhem kvetinaci se objevily musky az treti den, ale byly tam... a vajgly, ktere fungovaly na drivejsi druhy musek? musky si klidne sednou na vajgla a delaj, jakoby se nechumelilo... svine jedny... a to hned prvni den!!!

reseni? dal jsem tam mucholapku, hned prvni den vypadala jak vanocni stromecek, tak jsem ji vymenil a dalsi dny uz pribyvaly musky pomaleji. asi proto, ze mi temer ze skrine vymizely...

cili doporucuji mucholapku. prodaj vam ji v kazde drogerii...
athrey
zkuste elektricky odpuzovace (treba od RAIDu) co se do nich davaj takovy ty napusteny papirky nebo lahvicky. me to vyhnalo musky do dvou dnu
Ventura
Na ty mušky se mi nejvíc osvědčily mucholapky ve tvaru šipek a ovocný sirup , tahle kombinace jim chutnala takovým způsobem , že tak za 2-4 dny jsem jich v pěstírně víc jak 10 neviděl ( z původních alespoň 200).
Myslel jsem si , že na med se jich chytí nejvíce , ale omyl za ty 2 dny se chytla jenom jedna ( asi omylem ).

Doporučuji vyzkoušet , podle mě je škoda na kytí stříkat chemku , dokavaď to jde jinak ( já jsem měl v tu dobu 2 týdny před sklizní , takže to jinak ani nešlo)
Sensi seeds
Proti muskam doporucuju posypat hlinu popelem a musky budou fuc.
High_Land
Mam je taky, ale jen par - tak max. do 15. Vzdycky trochu postrikam kytky rozprasovacem s vodou, coz jim ocividne nedela dobre (teda, tem muskam), jsou z toho nejaky pomaly, sednou na kvetinac a ja je prstem znicim. Ale ve vetsim mnozstvi nevim, nevim.

Btw. co vlastne ty musky delaj, ze se je snazime vsichni zabit :-)
MUT
Upřesnění...ty mušky se jmenuji SMUTNICE.....a já sem opravdu smutnej

to high land: no mušky hlavně kladou, mimo to drobně ožíraj listy kytek...zůstávaj tam po nich černý mikrotečky. Horší je to s larvama. Sou to takový bílí červíci s dvěma tykadlama, můžou buď lézt jako každej červík, navíc nají speciální pohon. Uměj totiž neuvěřitelně skákat. Ohnou se jako luk a vystřelííííííííí.... Tak se dostanou vlasně všude :(. Ty larvy milují vlhko. Mám drip a sou nalezlý v ohromným množství přímo pod kapátkem.

Jak bojuju já:
Nejprve sem koupil žlutý lepový desky vod biocont%laboratory. Chtilo se celkem dost dospělejch, vlastně teď vidim tak jednu dvě lítat. Horší je to s larvama v substrátu(koko). Nejdřín se skusil Neudosan (či tak nějak se jnenuje) no jako že sem udělal roztok a prostříkal jsem vrch hlíny. Přišlo mi že se to zlepšilo, ale po 7 dnech zase při starým. Navíc kytkám se to asi moc nelíbilo (K2), poněkud zažloutly listy. Včera sem byl už tak nasranej, že sem vzal Biool a neředěnej sem ho začal lej do nejvíc postiženejch míst a pak vlastně všude. Nakonec sem substrát prolil tak 2-3l živnýho roztoku, abych měl jistotu že se to dostane všude a taky abych kytky nezabil.
Uvidím jak to dopadlo a dám vědět. Ale jestli to nezabere tak vážně přemejšlím vo hydru.

Pozn.: příjde mi že kus viny leží na mě. Ty "mušky" mám snad vod počátku pěstění. myslel sem si že jde vo komáry, nebo něco co vlastně kytkám neškodí. Pak mě ale napadlo a čím se živěj když se furt motaj kolem mejch kytek......a hrábnul sem do substrátu....shit kořenama :(. No a další co mi přitížilo je skutečnost, že s oblibou pěstuju "bonsaje" (druhej růst) no a vona se ta hlína v který bylo jenom pár mušek stala semeništěm epidemiie. Takže doporučuju sklidir a veškerej substrát vyhodit, nic neskladovat....

čus snad příště budu mít z "mušek" lepší náladu......budou mrtví
rajce
to MUT: Myslim, ze trosku motas dve veci dohromady?? Ty mrchy co sou bily a skacou sou obycejny pudotvorny mrsky, ktery kytkam neskodej, ba naopak sou kladnou slozkou pudniho edafonu.

A ja sem si s muskama poradil jednoduse tak, ze sem na vrch do kvetinace nasypal tak centimetrovou vrstvu pisku, aby ty mrchy nemely kam zalist a fakt sem se jich zbavil. Nevim jiste, jestli to je jenom tim, nebo se proste samy rozhodly, ze si zbalej kufry, ale uz je mesic a pul nemam a pred tim to bylo docela slusne zaneradeny.
Mishutca
to MUT: komari kladou vajicka a vyvijeji se jenom ve vode tzn. nadrzky atd.

to rajce: mam problem s larvama (asi 3mm), ktery 100% NEJSOU pudotvorni cinitele ba naopak-oziraji korinky a rostlinka de do haje(nevyvijeji se poradne listy atd.).

to all: nemate nejaky setrny reseni vuci rostline proti LARVAM? svine sou to uz tedka tag newim co znich bude az dospejou hehe
rajce
to Mishutca: Tak to ti muzu poradit jedine kyti vzit, zbavit jeji koreny veskerejch necistot a poradne promejt, pripadne prostrikat nakym pripravkem (treba biol by nemel vadit) a znova zasadit do cisty hliny...O zadny specce takhla z hlavy nevim:(
MUT
to rajče:nevim co je to edafon. Zato vím že tvoje první věta postrádá smyslu. Jestli si měl na mysli jestli to nepletu JÁ, tak vím že ne. Bavil jsem se o tom několikrát s odborníkem, biocont mi dává taky za pravdu, jenom ty mi řekneš že to co mi žere kytku zespoda jí vlastně pomáha.......... heheheheheh

To mitschutca: ale já jsem o komárech nenapsal ani slovo. Skus biooil.
rajce
to MUT: To co tam skace, takovy ty bily potvory, sou roztoci (ted si nevzpomenu na meno:(). Pedafon je zivocisna slozka pudy. Mas tam este neco jinyho, co ti ty kyti zere, ale ty bily mrchy nejsou zadny larvy.
MUT
PRO rajče:
jojo tak
no von mi říkal že to sou roztoči, pak ale říkal ... když viděl ty smutnice, že je to jejich. Myslím že je to těch smutnic, protože sem našel i stádium smutnice těsně před vylíhnutím dospělého jedince. No a tak si říkám že taková lar...........

¨teď mi to doklaplo ta larva v substrátu, tak 3x větší než ty červíci s tykadýlkama (vidět jen pod lupu), to mohla bejt larva tý smutnice. A ty malý sou teda podle tebe roztoči?

........aha možná je to takhle mám smutnice i roztoče. No vo roztočích sem slyšel že nejdou zabít :( aspoň že prej na ty v hlíně nejni žádná chemka... nebo Rajče jak si to myslel? ty roztoči jsou užiteční?
greedy23
Co sem slysel o tech malejch bilejch mrchach v hline tak prej staci neco jako nechat odmocit vajgly ve vode:p: a pak je tim vyhubit.. ja to nezkousel protoze se toho bojim a musky stejne nemam:-))).
jestli votom neco vite tak napiste
rajce
No ty roztoci proste jakoby vytvarej pudu. Kdysi sme si to rikali ve skole a pak sem o tom cet v souvislosti z kytkama, ale bohuzel si to presne nepamatuju :(. Zkusim nekde vyhrabat naky info. Sem si 100%-ne jistej, ze maj kladnej vliv na kvalitu pudy.....
... jo a roztoci nejsou jenom ty potvory ve vzduchu nebo v koberci, jak je urcite znate;). Je to rad, kterej cita stovky druhu. Ruznejch skudcu (skladistnich-obili, mouky, apod.), neutralu i kladne pusobicich (treba na jiny skudce-svildy, atd.) Ty larvy sou, jak rikas vetsi a vypadaj trochu jinak. Nekomu pomahaj vajgly, nekdo zkousi biol a nekdo ruzny chemky apodle vysledku, kazdymu pomaha neco jinyho.
Podle me je nejlepsi bojovat proti dospelcum. 1)Larev by se melo dat zbavit presazenim s dukladnym promytim korenu, ale jestli tam zustane jedinej dospelec, tak stejne zase naklade. a 2)Larvy neskodej zas tolik, jako dospeli.
......doufam, ze se nebudete zlobit, ze sem puzil trosku vykladovou formu :) zkusim este splasit neco odbornejsiho, aby to nebylo jenom to, na co si moje siska nahodou vzpomnela;)
greedy23
To je mazec, samohubici skrin. Ale nemel bys to prehanet, vono se na ty tlumivky (sodiky, jiny nevim) nema ani sahat, protoze to muze rupnout.
MUT
Jak sem psal výše aplikoval jsem před týdnem biooil na substát ve kterým byli roztoči a larvy smutnic. Musím říci že ikdyž to ze začátku tak vůbec nevypadalo biooil asi zabírá. V substrátu velice ubylo roztočů. Budu tedy aplikovat biooil znovu. Mno asi sem se do Biooilu zamiloval, vždyť má 0 denní ochranou lhůtu.........:sun:

to rajče
no moc bych byl rád kdy to bylo jak říkáš, ale já tomu že mi roztoči můžou pomoct nevěřím. Rozhodně nechápu proč chtěj tvořit když už sem všechno připravil. Koko substrát vod b`cuzz mě příjde docela dokonalej :)
Mno představ si že rozhrneš hlínu a uvidís že na kořenech je poseto bílejma zmrdama, který se snažej co nejrychleji utéci někam do tmy. Takhle se bratri nechovaj.... :rocket:
rajce
No tak to asi budou jiny parchantici. Ja sem mel na mysli takovy ty maly, kterejch tam je tak par desitek, spis na vrchu, nebo dole v misticce a kdyz zalejvas, tak hrozne vesele skacou......sou takovy mali bili s tykadylkama......tak proto........ tem tvejm, at je to co je to, poradne nakopej zadek!!!!!


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma