Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Problemy s teplotou v zime - Klikni zde pro originální téma
OG LOC
Cau Groweři,
vim že je teď sice teplo a většina řeší přesně opačnej problém, nicméně rád bych ze zeptal jak mam vyřešit problémy s teplotou až začne zima..

Pěstujeme u kámoše, kde se normálně v zimě (moc) netopí. Skříň je v místnosti a vzduch je naháněn z jiné místnosti.
Jakym způsobem navrhujete abych efektivně přitápěl?

Když se nad tim zamyslím, tak kdybych dal do skříně topení, případně do místnosti odkud je brán vzduch topení, tak vlastně stejně vzduch kterej ohřeju hned ventilátor odtáhne ven a tak znova a znova.. jaxe řiká "topení pánu bohu do oken".. což by se vzhledem k tomu, že topeníčko má příkon 2kW mohlo celkem prodražit.. :confused:

Myslíte, že když bude opravdu velká zima, zvládnou lampy (když jsou zaplý:) ) vytopit mísnost aniž bych přitápěl?

Co například topit a nechat přes noc vypnutou ventilaci (zapínat jí například pouze 1x za 30 minut na minutu či dvě (aby se ten vzduch přeci jenom trochu vyměňoval) a přes den by to vytopily pouze lampy?


Opravdu nevím co s tim, až situace nastane proto předem děkuji za Vaše nápady a zkušenosti!! Fakt se toho celkem bojim a je jasny ze vykyvy teplot jsou nah*w*o a mraz o to spis..


Peace a díky!!:smoker:
inf3cti
z toho, co pises, usudzujem, ze pestujes indoor. pises, ze vzduch tahas z inej miestnosti, takze v podstate tiez zvnutra domu. dolna hranica teploty pre cannabis je okolo 10°C. Ake tam ma ten tvoj kamos teplotne pomery, ze sa obavas az tak nizkych teplot. napis konkretne cisla. a nepises ani aku tam budes mat lampu (typ a wattaz, prip. ake tienidlo).

ak sa ti podari ustrazit vlhost, tak si myslim, ze moze byt bezpecne obmedzit vetranie. sle skor nez im tam do "teplucka" svihnut kazdu hodinu chladny vzduch by snad bolo lepsie dat do najvyssieho miesta skrine malicky vetracik, a vetrat im potroche, ale stale. a samozrejme nezabudnut nieco na ofuk vnutri skrine. proste ak uz zmeny teploty, tak pozvolna, ziadne soky. no a na noc vetranie vypnut, ak to inak nepojde ...
OG LOC
Diky za odpoved!

Pestuju pochopitelne indoor ;) Lampa bude 1x 600 W, odtah bude pomoci UFO vetraku s uhlikovym koncovym filtrem.. neni to ani tak ve skrini jako spis v mistnosti ohranicenejma necim co bych prirovnal napr. k sadrokartonu.. Teplotny pomery jsou jak jiz jsem psal, vzhledem k tomu ze se v baraku nebydli pres zimu dost dost spatny.. tj. teplota se klidne muze blizit 0°!

Vetrani jak pises bych opravdu nerad omezoval!, je to podle me to uplne nejvic nejdulezitejsi!! Jestli se muzu zeptat, proc zrovna do nejvyssiho mista? Vzdyt teplej vzduch de preci nahoru, ne? takze bych jim ten teplej foukal pryc..

Co se tyce cirkulacniho vetraku uvnitr mistnosti, to je samozrejme samozrejmost :)

Vypinani na noc? To me jenom tak napadlo a opravdu bych se k tomu hooodne nerad uchyloval, jde mi proste spis o nejakej efektivni zpusob jak tem kytickam pritapet? Jinak ohledne teplotnich soku s tebou naprosto souhlasim, je jasny ze kdyz maj ve dne 30° a v noci 0° tak jim to asi moc neprospiva.. TO s tim zapinanim na 1 za hodinu na minutu by ten sok nemusel bejt zas tak velkej ne, kdyz tam pojede to topenicko?


A myslis ze teda pres den (kdyz se sviti), kdyz budu mit ten cirkulacni vetracek (aby rozvnomerne rozmistil ten teplej vzduch od lamp) a dejme tomu ze okolo v mistnostech (odkud budu tahat vzduch) bude tech 10°, tak ze pritapet muset nebudu?


Urcite nekdo mate, nebo jste resili nekej podobnej problem, proto prosim o radu jak co nejefektivneji pritapet, pokud mozno aby to nebylo na ukor ty ventilace!!

Ještě jednou všem a tobě inf3cti díky!!!

Peace
inf3cti
urcite ti je jasne, ze s tou teplotou to nefunguje tak, ze ked je 9.8°C, tak okamzite vsetky chcipnu, a ked je 10,2°C tak porastu uplne v pohode. pokial si dobre pamatam, tak pod tych 10°C prestavaju fungovat zivotne pochody rastliny, alebo sa silne spomalia a rastlina pomaly spotrebuva zasoby zivin, alebo tak nieco, takze ak nechces, aby rastli naozaj mizerne, tak im proste aspon tych 18°C v skrini budes musiet vytvorit...

ten vetracik hore na vrchol skrine som myslel preto, lebo tym, ze lampa vnutri skrine ohrieva vzduch a ten stupa hore - tak aby sa maly vetracik moc nenamakal. ale je fakt, ze keby bolo ofukovadlo vnutri skrine vhodne umiestnene, tak ten vzduch vnutri skrine premiesa tak, ze to bude jedno , kde budu vyfuky a nasosky

ale aby som tu len tak zbytocne neplacal - co takto tahat vzduch do pestiarne z tej istej miestnoti, v ktorej je aj growbox, a vzduch z pestiarne vyfukovat tamtiez?? sestikilo predsa uz trochu hreje, takze by mohlo trochu prispiet ku zvyseniu teploty okoliteho vzduchu. A navyse by snad slo tu miestnost nejako vhodne tepelne zaizolovat, napr. zavesmi okolo stien. Potom ostava len raz za cas kytickam prist vyvetrat, pripadne im vzduch nejako obohacovat CO2. To by slo bud kvasnicami - ale tym asi nizka teplota prospievat nebude, jedine ze by boli priamo v pestiarni, alebo priamo z tlakovej flase, alebo ked uz tam budete, tak spalenim nejakeho maleho mnozstva uhlia priamo vnutri v dome (bacha na bezpecnost). Fantazirujem, ale fakt ani tu poslednu moznost by som nevidel az tak nerealne... :) V pripade izolacie miestnosti ale moze robit problem kondenzujuca vlhkost a nasledne plesne :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma