Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Lackyho jednoduchý hašík - Klikni zde pro originální téma
Lackyfree
Zdar lidi...... chtěl jsem si vyzkoušet udělat si svůj haš, a můžu říci že se mi poved, udělal jsem pár chybiček, kterých se příště vyvaruji....
Takže můj návod....
První rada zní: nebuďtě netrpělivý jako já, výsledek bude lepší.
Takže jsem použil asi hrst ganji rosekanou v mixéru na prášek (gramy nevím), zakoupil vodku (0,5l - Pražskou) - ale rozhodně uděláte lépe, když použijete co nejsilnější alkohol - nejlépe lékařský.
Isopropyl neznám, nevím co to je a kde se dá sehnat, takže jsem ho vynechal - nechtěl jsem žádné jedy.
Alkohol jsem rozdělil na tři díly a jedním dílem zalil trávu(do 0,3l zavařovací sklenice) - nejlépe když ji necháte takto ponořenou alspoň jeden den - čím déle tím lépe. Já jsem ji nenechal louhovat ani pět minut.
Poté jsem vložil sklenici do teplé vody na sporáku (né vroucí) a počkal až začne alkohol ve skleničce bublat poté jsem trošku teplotu ubral. Mezi tím jsem na sklenici nasadil šprcku (prezervativ) - to aby zadržela vypařující se alkohol - pokud se až moc nafoukla - začal jsem ji chladit větrákem a ona se zcvrkla - alkohol se srazil a stěnách a stekl zpět do sklenice.
Asi po hodině byla tekutina extrémě hnědá (trochu do zelená). Tekutinu jsem slil do jiné sklenice a materiál jsem zalil další dávkou alkoholu - postup opakoval dokud mi nezbil alkohol. Nasicený roztok jsem přefiltroval přes kávový filtr a důkladně vymačkal. Přidal jsem ještě trochu normální ganji (hodně nadrcenou) pro zahuštění a dal sušit do trouby- doporučuji velice mírnou teplotu(klasický plech na pečení) - lepší je však ústřední topení. Alkohol se vypaří rychle a voda obsažená ve vodce dělala trochu problémy. Podle toho kolik přidáte sušeného materiálu bude vypadat výsledná forma - ale plastik se mi moc nepoved - spíš to vypadalo jako tvrdé maroko - prášek, vytvaroval kostičky a ty dosušil - posléze zabalil do cigeretového alobalu - je v každé krabičce. Pokud se vám podaří plasik tak jsem někde čet že nejlepší je ho nacpat do cigeretového celofánu - to jsem zkoušel ale výsledek mě nepřesvědčíl.

Mé chyby kterých by jste se měli vyvarovat:
Moc ryhle jsem sušil výsledný materiál a tím i trošku znehodnotil...
Použitím vodky jsem sice ušetřil ale taky si přidělal starosti se zbytkovou vodou - a taky bylo potřeba déle matroš zahřívat.
použil jsem moc velké teploty při vyváření a tím jsem možná trožku matroš znehodnotil
neměl jsem vhodnou škrabku.... jo a děsně to smrdí po bytě.

Vyváření v alkoholu jsem použil dle rad na groweru - je to prý lepší než metoda za studena.... řek bych že jo.
Jinak se hašík poved, stačilo jen trochu nasipat do tabáku -jontík. A uš se hučelo. Výsledný matroš asi 4x silnější něž základ, zbytkový matroš nezhuluje vůbec, což svědčí o správnosti metody - teda myslim si to.

Je mi jasné že jsem pár věcí neudělal správně, ale byl to první pokus. Uvítám pokud někdo upraví, nebo opraví můj výklad k větší spokojenosti čtenářů....... dík

Mějte se a dobrou chuť.....
monk
K4U
co teda radis za alkohol ? alpsek rum ma asi 85%, nebo tak nejak, slo by to ?

ps isopropyl alkohol se pouziva pri otrave alkoholem, aspon myslim...
livo
Zdar Luckyfree,
Moc pěknej návod :) :) :) :) :smoker: K+ .

to monk: alkohol bys měl sehnat v dobrý drogerii (potravinářský, asi 80%), ale je pěkně drahej. Nebo můžeš zkusit Francovku (Alpu), třeba vyrobíš mentolovej hash ;)
Lackyfree
Mno já myslím že by ten rum byl hustej, když si vezmu že Pražská vodka má jen 40% (voltů). Možná by se mohlo použít méně toho rumu než vodky. Já jsem před uvaření přemýšlel o lékařském alkoholu - prý se dá sehnat asi kolem 300kč za litr v lékárně , ale nevím to jistě..... myslím že nezáleží na % alkoholu, ale problém je ta voda..... je jen na tobě kolik do toho chceš vrazit. Doporučuji zkusit nejdříve menší množství haše, protože se toho v průběhu vaření dá dost zkazit. A navíc můžete lépe vychytat způsob přípravy. Je fakt že za den máte relativně kvalitní hašík (rozhodně lepší než nabízí místní dealeři, sice nejni lepší než mi kdysi nabídl bratranec, ten však byl profi - půl hodiny jsem nemohl mluvit), ale mě se podařilo část várky zkazit .... hodně zdaru.
Limba,CsC
Já bych použil čistý líh (96%), dříve to bylo ve všech drogeriích, dnes nevím. Cena bude určitě mastná, ale bude to bez přísad a pachutí (levná vodka...), do tý Alpy bych tedy nešel:o
Majkl
Co já vím tak v tech drogériích to byl denaturák, to je pěkný svinstvo. Nadruhou stranu sem tam viděl i potravinářskej líh 80%, ale placatka stála přes stovku...
viridis
THC se rozpousti v alkoholu, ve vode nee, ze. Cim pouzijete koncentrovanejsi C2H5OH, tim lepsi bude i vyteznost. Na alkoholu vsak visi vysoka dan, neb se predpoklada, ze jej budeme chlastat. Anebo je tak zasvineny ruznyma srackama, ze je pro potravinarske ucely skoro nepouzitelny. Isopropylalkohol, C3H8O prilis pozivatelny neni (nedoporucuji), rozpousti vsak podobne veci jako lih, diky podobne strukture. Neni navic zatizen dani. Sice zrovna nevoni, ale stejne se odpari (nebo lepe oddestiluje - zbyde na priste). Adresy na chem. firmy, kde ho maji, uz jsem daval na vice threadu, treba tady. Neni v nem obsazena zadna voda - optimalni rozpustnost ! Jinak - chcete-li lepsi vyteznost, velmi pekne je extrakce popsana tady, na 1780.

Jinak - Lakckyfree - k4u (za zkusenosti)
2 monk - k ty otrave - to bys ji nahradil fujtajblovou otravou isopropylem ;)
livo
Dělal jsem to podobně jako LackyFree ;):
potřeby:
- 0,7 l zavařovačka sušenýho listí (???g)
- 0,5 litru vodky (obyč)
- krígl
- plecháček 0,3 l
- hrnec
Vodku jsem nalil do sklenice s listama a přiklopil víčkem
3 dny jsem to louhoval na topení ->> černozelená kapalina + zelí
1 hodinu jsem to louhoval v hrnci s vroucí vodou (s přiklopeným víčkem) ->>> více černozelená kapalina a zelí :p:
Pak jsem hodil přes krígl plátno, přelil roztok a vyždímal listy (do kríglu) - pěkně to špiní :confused:
Půlku jsem nalil do plecháčku a pomalu jsem odpařoval (spíš jsem to mírně vařil ;)) tekutiny a dolíval zbytek z kríglu. Asi po hodině se na povrchu zpěněného roztoku začala objevovat černá sraženina, fouknul jsem do plecháčku (ochlazení), pěna spadla a na stěnách se usadil asfalt. Ten jsem seškrábnul nožíkem a nožík jsem otřel o hranu skleněný (umělohmotný, pertinaxový...) destičky. Postup jsem opakoval až do té doby dokud se skoro všechna tekutina neodpařila.
Bylo toho asi 1g, "zahustil" jsem to dvěma sušenýma listama ze samce (rozemnutý na prášek). Je to časově náročný, ale výsledek byl mooc good.
Faceless
existuje nejakej zpusob, jak vyrobit caras jinak nez zmoulanim kytky v ruce a pak udelanim kulicky z toho, co se na tu ruku nalepi?
Majkl
Hledej šmudlo!

Je tu na to odkaz vpravo nahoře....
slova: haš, hash, tér, alkohol, butan.....
Faceless
to je sice pekny, ale vsude sou jenom navody jak vyrobit klasickej tvrdej hash ne caras resp. ne caras ve vetsim mnozstvi zaraz
netopeyr
Clapi, kurva to ye recept.
Mám místo mozku haše kosku :) !!!!
15minut ysem nemoch chodit, 30 mluvit, a 5hodin kecal blbosti, a ráno totálně vymatlaná palice!!!!
Moh to beyt tak gram, hořlavost a chuť výborná, proporcionální hodnota taky ;) . Mladá přitáhla ňákey líh z nemocnice.
Tim
Vzal jsem moje nejlepsi palicky a obral jsem je..nadrolil na prasek pres mlynek na mak. Potom jsem si rikal ze to musim necim spojit...tak jsem do toho kapl med a stvoril z toho cerny valecek...Pak jsem tohle prinesl ukazat kamosum...a oni byli uplne uneseni kde jsem takovy pravy ceny has ziskal...a chutnal znamenite.
Je pravda ze jsem nikdy predtim has nevidel, taky nechutnal, ale oni to zbastili:-). Posleze sem uz na to prisel a zacal si ho vyrabet sam...tim nechvalne proslulym zpusobem "zmoulanim".
Doufam ze jsem ti aspon dal nejaky namet..

Tim
ledy
nejdriv vezmi huleni-uplne ho vysus-nejlepe na kamnech a nadrt.pak ho jeste teply nasyp do vody,kde kratkym varem odstranis nezadouci hlusinu,ktera je rozpustna ve vode(thc je ve vode nerozpustne) . pak huleni zase vysus co nejvic a nacpi do sklenice s uzaverem.Ne nijak silne.Sklenici naplnenou hulenim zalej 98% lihem(=alkoholem=ethanolem=ethylalkoholem-:))) . Tuto sklenici nechas tejden ulezet pri pokojove teplote ,vzduchotesne utesnenou. pak ji das na plotni a rozehrejes do horka(ten lih musi bejt horkej),pak po chvili vnitrek vysypem na síto,ktere zachyti huleni.rychle promackame huldo,aby nebyly ztraty, do misky.Nechame prirozene vyparit(1-2hodiny) a mame cisty modelinoidni hashish.Misto lihu,jehož litr stoji pres1000Kc (a je neprodejny) lze pouzit(mnohdy i s vetsim uspechem) cisty ether(diethylether),ktery vam s trochou stesti prodaji v lekarne litr za 120Kč.Lze pouzit i jina organicka rozpoustedla,ale nemam zkusenosti...
monk
delas to porad s tim medem ? ted sem to zkousel, akorat sem nenasel tekutej, trosku sem ho nahral, rychle promichal a zase to ztvrdlo, nadherne voni, zejtra ho vyzkousim... taky sem to zkousel s karamelem, ale vune nic moc a hrozne se lepi a rozpada... =(
Tim
S tim medem to uz nedelam, ale bl to takovy skvely napad a dokonce funguje. Dobre ze jsi pouzil ten tuhy, on totiz nejak vic drzi. Jen nemuzes pouzivat ho hodne, aby ti tam prece jen neco horelo. Pouzij ho co nejmin, aby se ten prasek slepil a dostalo to takovou tu tmavsi barvu. Jo a bacha na vuni a chut- ta by mohla vse prozradit. Nech to pred pouzitim tak den odstat(nejmin hodinku.) no to poznas:-).
Chut je skvela, az na to ze jsem tehdy nemel nic silnejsiho tak to byl takovy "has" slaby knedlik.

Nedelam to proto ze jsem na Fl a jak vidno chlupati to tady berou zkratka.:-(((

mephisto
Než bych se pustil do nějakého míchání s medem, raději bych si trochu projel fórum. Podívej se sem- je to jeden z mnoha receptů na hash zde na groweru. HLEDEJ!!!
:sun: ;) :wink:

Hezké Vánoce
monk
neboj mam to tu procteny vsechno 3x, tohle se mi ale zdalo docela zajmavy a jednoduchy... tuhej med je mozna lepsi, ale dal sem ho tam moc, takze to spis bublalo (karamel) nez horelo, hlavne sem ho potreboval rychle... vickrat uz to zkouset nebudu, nakonec tu kostku nekdo sned =))
Lackyfree
Možná to znáte nebo ne.... každopádně neuškodí když to sem hodím:

Vemte 5l flašu na okurky, dejte do ní asi po třetinu sklenice kvalitní listí či zbytkový matroš (nesmí to být moc nadrcené) a hluboce podmražte (mno navrhuji třeba mrazák). Poté sklenici vyjmětě a usilovně sní třepte (pořádně). Po chvilce se na sklenici vlivem rozdílných teplot usazovat světle zelený prášek (čím světlejší tím lépe). Přestaňte třepat a prstem či vhodnou škrabkou tento pášek střete - začněte třepat a ..... atd.
Samotné stírání je trochu patlačka (ta mrcha se lepí a nechce z prstů - zkuste si obalit prst třeba PVC folii ), ale naopak i když se to nezdá tak získáte kvalitní pokouření (závislé na kvalitě vstupního materiálu).
Jemný prášek je podobný pryskiřici a dá se s trochou snahy tvarovat........

Co se týče výnosu a kvality: matroš sice není jako pravý haš ale chutí a účinkem se mu blíží a je s podivem kolik se toho z listí dá takto získat - nesmýte si to však splést spouhým prachem z kytek - hlavně na začátku stírání......

.............dobrou chuť
Kvetak
A nešlo by vzít sklenici z varnýho skla, ta by se zašpuntovala, do špuntu udělala díra, provlékla hadička, druhý konec hadičky by se dal do jiný flašky se špuntem.
Do první flašky se dala vodka, která by se zahřívala cca 78,4°C (bod varu Ethanolu) a tak ňák seto oddestilovalo, ale chtělo by to promyslet, aby se neodpařila i voda - 100ml kádinka=> a az by tam bylo 60ml tak konec a ve flasce by mohl bejt poměrně solidní líh jo a sem solidní tatar doufam, že to přelouskáte
Lackyfree
To květák..... jaksi nechápu...?
Mno ale pokud budeš držet teplotu nabodu varu alkoholu, odpaří se ti vody opravdu málo.... jen tak mezi námi myslím že bod varu alkoholu je asi 66C, mohu se však mýlit.
Jinak pokud chceš dělat haš pomocí alkoholu, je přímo žádoucí aby ti ten alkáč zůstal i s výtažkem (surovina připravena na odpaření). Veškeré THC které jsi vytěžil je právě v tom alkoholu. Samotná šprcka měla ten význam, že zadržovala unikající alkohol a snižovala ztráty.........

Někdy dávno jsem četl o destilování alkoholu v procesu výroby Haše, ale ten (ačkoliv to má svůj smysl a může to být moc goood) se příliš nehodí na můj postup........
Kvetak
Ne, ne - jak sem říkal jsem tatar. Myslel jsem ten alkohol takhle upravit, aby byl co nejvíce koncentrovaný a až pak začít dělat ten haš => čili koncentr. alkohol + palice atd. - je to čistě jen úvaha a možná to zas tak levně nevyjde (když z 1l zbyde cca 0,4l poměrně koncentr. alkoholu).
Lackyfree
aha tak to sorry...
Myslím že spíš by bylo lepší najít náhradu za drahý konzumní líh.... něco tu na growru je ale nevím..... nevím.... ještě jsem to nezkoušel...... spíše mě teď zajímá ten mražákový skaf..... chci vymyslit nějaké udělátko.........................., je levnější, jednodužší a lehčí. Co se týče kvality obou metod - nemohu srovnat: chtělo by to udělat haš oběma metodama se stejným vzorkem a porovnat výsledky - což však momentálně nemam..... škoda.....
Kvetak
No on by možná šel použít i klasický líh, teda jestli jsou moje informace dobré tak by měl bejt jenom denaturovanej methanolem - což znamená použít mojí oblíbenou destilaci a ten methanol oddestilovat, páč má nižší bod aru než ethanol dyť se taky při výrobě slivky nejdřív pár panáků vyleje (ten methanol) a až pak teče zdravídárná slivovice. A co takhle udělat švestkovej haš? :D
Aaron Lightner
Metanolem se už léta nedenaturuje, protože je jedovatej. Normální denaturák bejvá denaturovanej benzínem; pokud vám stačí 50%, stačí ho nalít do hrnce / kýble (ne plast :eek: ), rozředit vodou 1:1 a hodit na něj zapálenou sirku. Benzín se nemísí s vodou a je lehčí, vyplave nahoru a shoří; 50% líh už skoro nehoří. Někde se taky vyskytuje líh denaturovaný pyridinem, což je strašná sračka, protože smrdí jak prdel a ten pyridin z něj nejde snadno dostat.
Havro
Kdyz pouzijete misto chlastu eter, tak je to taky parada.
Ale bacha, eter boucha a dobre hori. A proces odparovani je dlouhodobejsi zalezitost.

[Edited by Havro on 18-01-2002 at 09:40 AM]
Kvetak
Jo to je teda pravda eter hoří jako svině a bouchá to eště víc takže jakmile selže větrání tak ... . Jelikož jsem zastáncem alkoholu tak můžu doporučit následující adresu, kde se dá sehnat ethanol denaturovaný methanolem podle 2 roky starýho ceníku stál 80Kč 1kg a pro ty co se nechtěj srát s destilací tak tam je i ethanol absolutní sudový za 500Kč taky 1kg a spojení: Obchodní divize Čechy: Černokostelecká 1621 251 01 Říčany tel. 0204/622591, 622789, 622788. Obchodní divize Morava: Stará Tenice 1213 686 06 Uherské Hradiště 6 tel. 0632/554505, 554508 (+záznam)
Ale nejsem si jistej jestli vam to prodaj. Mě neposlali ani novej cenik, ikdyž mi to slibili, tak sem je musel krapet ochcat a zboží sem objednával přes lékárnu, ale ta se musi taky hledat v každý vám to neprodaj, ale v jedný mi dokonce okopirovali celý ceník. Jo a maji tu snad všechny možný chemikálie za dobrý ceny ne jako ty židi z Lachemy nebo jak se to jmenuje. takže louhování zdar (and smoke)
monk
tak sem to zkusil asi se 2l zavarovackou narvanou listi, nejdriv sem to nechal 3 dny ponoreny, pak sem to varil asi pul hod, nalil dalsi zase pul hod a este jednou, vypada to tak na 10g, akorat ten ucinek =(
je to jako guma(zvykacka :) ), barvi zelene a misto aby to horelo, tak to bubla, nevoni vubec... nevite nekdo co sem udelal spatne ?
(nedaval sem to do trouby, nechal sem to tejden vyschnout na skrini)
pritom kolac co sem delal s polovinou listi byl vybornej a stacil pro 4 lidi...
Lackyfree
To monk:
napiš jaký jsi použil alkohol! Nadrtil jsi dostatečně materiál? Doba vaření mi připadá krátká. Taky mě zajímá dosažená teplota a kde jsi dosoušel vzniklou pastu - jak dlouho?
Snad na něco přijdem...... v průběhu procesu se toho dá dost zkazit...... taky se mi to nedávno nepovedlo, sice to zhulovalo, ale nebylo to ono. Zřejmě jsem přetáhl teplotu....!
monk
no nadrceny to nebylo, varil sem to vetsinou na teplote kde to hned bublalo, varil sem to tak tech 30-40min, proste dokud to nebylo uplne cerny... vypada to jako hash, akorat to proste nehori =(
alkohol byla vodka 40%


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma