Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Asi sa meni klima ?! - Klikni zde pro originální téma
majosk
Ludia ktory pestuju outdoor si urcite vsimli stale z roka na rok meniace sa pocasie v lete. Ubuda teplejsich dni a pribuda chladnejsich a uprsanych dni. Dokonca niekedy ked je chladnejsi den tak v noci klesa teplota az na 10 C. Podla mna viacej si to vsimaju groweri ako ostatny ludia...
Jahaha
Je to fakt.porovnani z minilima rokama je to letosni leto docela studeny.sedet venku v bunde v srpnu je docela sila.Kyti docela rostou ale nejsou moc velky.Tak budem zacas sklizet na stedry den, takovej peknej darek.
Kapka1
Jo letos je to vsechno posrany - hlavne to pocasi stoji uplne za hovno... Potvrdi se na tom taky vysledna kvalita...
Marihouba
De to do pice nak moc rychle. Takovyhle leto sem snad jeste nezazil. Myslim ze pristi rok zasadim uz v breznu ci kvetnu, to bylo nadherne teplo. Ted je srpen a venku deset stupnu a slunicko se ani neukaze.jestli to tak pude dal, tak pestovani outdoor uplne zmizi, jelikoz v zavejich se pestovat neda :(
Kapka1
Jo presne tak - cely je to nejaky pomateny....
GrandmammGANJA
Je pravda že minuloročne leto bolo upršane a teras by to chcelo tiež viac slnečnych lúčov ale možno to je len tym že Growery chcu pre swoje kitiz to najlepšie,myslia na ne a preto stale sleduju počasie a aj mala burka ich znepokojuje.teda aspon to je moj pripad.
Ale niečo na tom može byt ale zmenou klimi by som to nenazival.

KLIMA = PODNEBIE = Dlhodobý stav ovzdušia,čiže klima sa meni tisicročia a keby sa to aj dialo tag určite nie z roka na rok pretože napriklad leto 2002 a 2003 bolo moc dobre a bohate na slnko,2004 bolo fakt na chuja a toto uvidime ako dopadne ale ako som vravel na začiatku tiež to neni take ake ma byt.
Tolko moj nazor,inak želam svojim i vašim kitkam ešte viac Slniečka
ZDAR
Ryyba
JE TO NA PRD U NAS (25km od brna ) je 15 stupnu leto pod psa
lordWilliam
Počasí je úplně normální, když se podíváte na www.chmi.cz a porovnáte letošní rok s průměrným klimatem, tak zjistíte že poslední roky nejsou ničím vyjímečný.
Kapka1
Hmm tak to bych nerek... Bydlim f Praze a takovyhle pocasi teda dost dlouho nepamatuju...
lordWilliam
To protože nežiješ dost dlouho na to abys objektivně mohl hodnotit změny klimatu.
a co pocet zaplav?Do 97 jsem zadnou nezazil,dnes je to pri kazdem vetsim desti.Casteji a casteji
lordWilliam
To není klimatem, za to si můžeme v podstatě sami. Když se řeka nechá bejt tak začne tvořit meandry a spousty slepejch ramen a porost bude zasahovat daleko od břehu. A taky to je daný médiama, dřív když někde byla záplava tak o ní vědělo jen pár lidí kterech se to týkalo, dneska se to roznese strašně rychle a kvůli sledovanosti se to i nafoukne. Pak taky lidi čím dál tím víc osídlujou břehy řek čímž stoupají škody. Když se podíváte na úhrny srážek za posledních x let tak jich není o moc víc. Jen se ta voda uvolňuje nárazověji (kvůli odlesnění hor).

Srovnání srážek roku 2004 s normálem (průměrné počasí let 1961-1990)
http://www.chmi.cz/meteo/ok/okdat49.html

Srovnání teplot roku 2004 s normálem
http://www.chmi.cz/meteo/ok/okdat410.html

Kdyby to někoho zajímalo hlouběji tak doporučuju
www.chmi.cz
http://www.worldweather.org/
http://www.worldclimate.com/
http://tao.atmos.washington.edu/data_sets/
http://www.wmo.ch/ (tady je seznam členů WMO: http://www.wmo.ch/web-en/member.html)
dik lorde.Ja jinak verim na oteplovani a tani ledovcu a menici se klima.Ale radsi bych at mas pravdu ty
jaman
jasné ,že sa mení, nemáš jar , jeseň,oteplovanie a tání ledovcú to je už normál , za 50 rokov sme totálne dosrali zem ...a dosereme dalej , je to otazka 1-2 storočí a ludstvo sa zničí samo....myslím mimo vojen, len skrz znečisťovanie ovzdušia...
lordWilliam
No samozřejmě že se mění, to je přirozenej průběh. Existujou i teorie že doby ledový a meziledový se tady střídají už od tý doby co se vytvořila atmosféra. Já se jen snažím demostrovat že změny v posledních několika letech co většina lidí považuje za signifikantní jsou naprosto nepodložený. O nějakejch změnách klimatu způsobené člověkem se budeme moc bavit až tak za 200-300 let. I kdyby byla pravda to co si dost lidí myslí (že se "klima" posledních několika letech změnilo) tak to může bejt jen naprosto nevýznamná klimatická odchylka, kterou nemůžeme z pohledu lidského života (nebo několika generací) objetivně zhodnotit.
Ale pokud to pravda je, tak...
Kapka1
Podle me jde uplne klima nasi planety do predele... Nedavno sem cet, ze za padesta let se na nejakym miste otepluje az o 4 stupne natrvalo, na sibiri zacinaji tak ledovce, ale hlavne pomalu ale rychle zacina rozmrzat puda, ktera je zmrzla od doby ledovy, nikdo nevim jaky to vsechno muze mit nasledky pro lidstvo... Podle me by se o tom melo nejak zavcit celosvetove resit - media by o tom mela vic informovat...
majosk
Presne taketo odpovede som cakal.... napriklad na liptove bolo za tento mesiac len 3 dni teplo zo 17-nastich.
lordWilliam
2majosk: Teplota atmosféry podle výpočtů a měření za posledních 200 let vzrostla o 0,6°C (asi) to že u vás letos bylo trošku chladněji než v jinech letech nic neznamená. Globální oteplování je mediálně vděčný téma a čím větší katastrofy předpovídá tím má větší úspěch, chce se na to dívat lehce s nadhledem. Když tak se podívej na www.shmu.sk a najdi si tam srovnání letošního roku s normálem, zjistíš že posledních 40 let je pořád stejně ;-°)
a něco se dá najít i tady
http://www.dmc.fmph.uniba.sk/public_html/main9.html

2Kapka1: To co si četl sice může bejt pravda, ale k pochopení celý problematiky si nestačí přečíst jeden, dva články v populárním časopise, na to jsou vypracovaný celý studie, některý to popírají, některý podávají nezvratný důkazy o tom že to pravda je.. Lidem pak nezbyde než věřit tomu co jim naprogramujou media :-°( Nechci se nějako zaměřovat přímo proti tobě, myslím to obecně.
Kapka1
To je jasny - ale ja sem to necetl v jednom clanku, proste se to pise skoro vsude, nikde sem teda nevidel nic pozuitivniho - ale verim tobe... :D
Vseved
Svět se prostě řítí nevihnutelně do sraček :flick:
jaman
apokalipsa nau
dejme tomu ze jde klima do riti,tedy jde,ale pomalu,driv si ale zatopime pod kotlem sami.......ale to uz by bylo na jiny tryd
u4eea
2tetrin. tohle zadne mandelinky bramborove nebudou. jestli jsem to spravne pochopila.

za to muzem vsichni krome nejaky lidi v svedsku, kde maj vzrust odpadku negativni.
jinak karma uz je takova,ying a yang odpovi, ze bez zimi nebude leto, a bez deste bych nemohlo byt slunce. protoze bych z nas zbyl jen popel jak ten spek co tak spatne vzdy dopadne.:satan:

ja jen doufam ze je sance to vse dohnat na podzim, ale to je protoze jsem mladicka a mam venku jenom pozdni model kterej me samozreme prerusta ( ted hnou tak jenom 2-4cm rust za posledni tyden kvuli min. lumens-thank god) ale par dni jest jako dnes by vasim kvitkum urcite prospelo.:sun: hodne stesti...
Jahudka!
Jo jo pocasi jde do haje.Tohle za komousu fakt nebylo:D.Jinak je klidne mozny ze normalni pocasi z dlouhodobyho hlediska je jako ted.Ale jde o to za jakou dobu se ten prumer bere.Co ja pamatuju pocasi se alespon me zda ze jde do riti hlavne poslednich 10 let.No a jestli to bude pokracovat tak se odstehuju do australie a bude klid.Nekde v televizi nedavno rikali ze od zacatku roku bylo jen 14 slunecnejch dni a jen jeden den kdy prumerna teplota presahla 30 stupnu.
Atom
No je asi pravda ,že na prumner srazek je tento rok stejnej jako každej jinej ,ale tech slunečnej dnu je fakt málo . Letos jich je fakt poskromnu. Léto sice ještě neskončilo , ale ani pořádne nezačlo . To že je venku hnusně a kytkam fakt moc nespěje . Sázel jsem ty samé semínka ve stejnou dobu jako loni a kytky jsou a oproti lonsku menší a chudší. Letos jsem je zalejval snad jen pětkrát protože pořád kapa ne moc ,ale často! A to se kytkam blbě vysvětluje ,že je tento rok stejnej jako každej jinej.
lordWilliam
2:Jahudka: Píšeš že počasí jde po háje hlavně posledních 10let, normály se berou po 30ti letech, poslední kompletní normál tedy je 1961- 1990. To ještě víc umocňuje moje argumenty o tom že počasí za posledních 70let se prakticky nezměnilo, stačí si na www.chmi.cz projít srovnání jednotlivejch let s normálama ;-°)
r-man
Podle me se pocasi meni, a je to z dlouhodobeho pohledu uplne normalni:

Pokud je hodne teplo, odpari se hodne vody do atmosfery, mraky zastini slunce, zeme se ochladi, tim se snizi tlak mezi mraky a zemi, a zacne prset (jak jednoducha logika). Jelikoz ale stoupa globalne teplota (vyssi obsah CO2?), spousta vody se dostava do atmosfery dal, coz se projevuje zamracenym pocasim v lete a mirnejsimi zimami. V dusledku to vede k extremnejshim vykyvum pocasi a posunum zacatku jara (kytky a stromy obcas zblbnou a uz nasadej pupeny), a pokud se to rozhoupe moc, bude doba ledova...

Uff, jsem po poradne bejzbolce, uplne se divim, co to ze me vylezlo...kdyby to slo, dam si karmu sam, za to ze na to vubec vidim, uplne jsem se rozepsal a nevim jak to zastaviiiiitttttt)

:-))))))))))))))))))))))))))))))
lordWilliam
2r-man: Obdivuju tvoji dedukci, c podstatě si pochopil základní princip střídání dob ledových a meziledových. Bohužel jen přincip, to co popisuješ ty by asi nefungovalo. Ve skutečnosti to je tak jak píšeš, ale s ledovcema. čím víc vzůstá teplota tím víc ledovce rostajou a tím víc SLADKÝ vody se dostane do moře, tím se sníží salinita (kolik je ve vodě rozpuštěnejch solí) a hlubokomořský proudy co přivádějí teplou vodu k pólům klesnou a proudy co odvádějí studenou vodu od pólů zase stoupnou. Částečně se začnou promíchávat a výsledkem bude že se k pólům nedostane tolik teplý vody a začnou se rozšiřovat. Jelikož sníh má albedo (poměr odraženého a přijatého záření) nad 95% tak je slunce nemůže ohřát a .... Je tu doba ledová. Ta skončí jen co zamrzne dostek vody => ten zbytek bude zase dostatečně slanej na o aby se hlubokomořský roudy srovnaly.

Další doba ledová se očekává v roce 3500, do tý doby se furt bude pozvolna oteplovat
http://www.sweb.cz/PtrV/aplikace/dobled2.htm
http://www.sweb.cz/PtrV/dobaled.htm

PS. Najít naprosto odlišný teorie který jsou i podložený taky není zas tak velkej probém, já jsem se prostě rozhodnul že budu veřit tomu co tady demostruju :-°P už proto že media do nás hustějí pravej opak :-°)
majosk
Klimatické zmeny a premenlivosť klímy na Slovensku je možné opísať na základe pozorovaní observatória v Hurbanove v období 1871 - 2000 alebo niekoľkých iných klimatických staníc v období 1901 - 2000. Pri celoslovenských priemeroch úhrnov zrážok bol pozorovaný od začiatku 20. storočia pokles zrážok, čo sa pri rastúcej teplote vzduchu (asi o 1°C) a pri zvyšujúcom sa potenciálnom výpare prejavilo aj na zhoršení hydrologickej bilancie. Významne poklesli prietoky v riekach, najmä na juhu stredného Slovenska a v celej južnej polovici Slovenska poklesla vlhkosť pôdy. Uvedený pokles úhrnov zrážok bol ešte väčší na juhu Slovenska, kým na severe a severovýchode Slovenska bol menej výrazný. Tiež bol zaznamenaný pokles výskytu snehovej pokrývky nielen na nížinách ale aj v horských oblastiach Slovenska. V posledných desaťročiach relatívna vlhkosť vzduchu všeobecne klesala, najviac na jar a v lete na juhozápade Slovenska (až o 5%).

Zdroj: http://www.sazp.sk/
lordWilliam
Ty průměry se nedělají tak si myslíš, potom by stratily jakejkoliv smysl :-°)
Můžeš si projet průměry za jednotlivý tejdny, měsíce, roky, normály, ...
Z vlastní zkušenosti vím že lidi na počasí nadávají pořád, ať je jakýkoliv, každýmu vyhovuje jiný... Všechno se ukáže až časem :-°P
Marihouba
aby casem uz nebylo moc pozde
ragnar
Nebojte sa na buduci rok to bude ok,
FlickerBird
trochu OT... teďka kouknu z okna, zaostřím na ptáka na obloze a TYVOLE, rorejs... co tu teďka dělají rorýsi když měli zmizet už koncem červencem, chápete to? :confused:
r-man
Ja mam zas pred barakem i ted v lete vrany, nekecam (nebo havrany?, ja nevim...).
FlickerBird
to se dá celkm pochopit, vrány a havrani sou zdejší, akorát je jich relativně málo a v zimě se stěhujou na jih, kdežto k nám přilétají jejich kolegové se severu kterých je kurva vic :frog: až pojedeš po praze blízko olšanských hřbitovů tak určitě nějakého havrana potkáš, svým způsobem jsou to hezcí ptáci
jenomže rorýsi už by teďka měli být v jižní africe :confused:
lordWilliam
Pokud si to správně pamatuju ze školy tak rorýs obecný (Apus apus) se stěhuje v průběhu srpna až září. Tzn že tady pořád ještě můžou bejt a ke stěhování se teprve chystají.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma