Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
Bio selectah! - Klikni zde pro originální téma
vrrn
Hello from the middle of nowhere...
pustila jsem se do dalsiho growu, tentokrat ze semen-Blue Apollo od Joey weed seeds, Bogglegum od Boga a Peacemaker od Gypsyho pres Seedbay.
+ guests: Nebula, Cinderella99 a noname sativa.

Vsechno v hline, specialni osobni mix, hnojeno radou organickych hnojiv Biobizz (korenacek, grow, bloom, bloom booster, fish emulsion) + klasicky phytamin od Plagronu na postrik.

par fotecek z cca 25.dne kvetu..
1: Blue Apollo (nezastrizene..)
2: Cindy
3: zleva Blue Apollo, Peacemaker, v popredi noname sativa
4: celek, v popredi opet sativa..
5: celek
Čauka, seš snad jediná holka, která pěstí...:) Vypadá to good, možná moc vytáhlý, trochu řidší, ale v pohodě... Čim na to svítíš? Máš odtah? Popiš kdyžtak please nějaký technický věci co se týče vybaveníčka... Co je speciální osobní mix?
vrrn
Ahoj:)
Vytahla je ta noname sativa-to se dalo predpokladat, jinak ostatni nektere samozrejme zastrizene schvalne nejsou, abych videla, jak se sami vetvi..;)
Info o pestirne najdes v mych ostatnich threadech, odtah nemam, mistnost je sama o sobe dost velka, je tam okno a dvere, kterymi jde teply vzduch ven, studeny vhanim vetrakem k sestikilu + otocnym vetrakem rozfoukavam. Mix hliny je zhruba 50% zizalych hoven, 25% kvetinoveho substratu Floria, 15% kompostu, zbytek perlit, kostni a krevni moucka (jemne..)
Jasný baby :) šestistovka bez odtahu je celkem risk v létě, neměla si problémy, když byly vedra? Žížalý hovna jsou cool... O kokosu neuvažuješ? Mě se taky parkrát stalo, že se mi kytky vytáhly a byly to takový obalený doutníky... Nic rozvětvenýho. Teď ladim nověj pěstební prostor s šestikilem, ale bez odtahu do toho nejdu... RESPECT. Kde kupuješ BIO BIZZ? Maj to někde v nějakým growshopu? Máš s tím dobrý zkušenosti? Osobně preferuju kokos a B'CUZZ..
vrrn
Imugnio: ted si nejsem jista jaky obyvatele mas presne na mysli:p:
rappa: s teplotou problemy nemam, ani ted v lete, maximum ktere je nahore u palic je do 30-ti stupnu, to resim otocnym vetrakem a rozestavenim kytek, aby nebyly moc blizko lamp.
O kokosu jsem uvazovala driv, kdyz jsem jela drip system, jela jsem i bubblery a ruzne hydroponicke hybridy, ale ted jsem konecne nasla ten nejlepsi system: kvalitni hlina + organicka hnojiva-uz zadna zasrana chemka, nikdy...jediny co se mi zdalo vzdy jako vyhoda bubbleru bylo zkraceni doby rustu a vynos, to se ale da vyresit kvalitnim mixem hliny, hnojivem a peci-vynos pak bude stejny ne-li vetsi nez u hydra a na sklizen si klidne o tyden dyl pockam..nehlede na chut vyslednyho produktu. Jasne, kdyz jsem zacinala s pestovanim strasne se mi libila myslenka cistyho bubbleru-najelu tam AHcko podle navodu jako kdyz delas babovku-smichas vsechno dohromady a das pect-jak jednoduchy a pekny;) ted se mi ale vic zamlouva vareni takovy sezoni polivky-das do ni co zrovna je na zahraadce, sam sis to vypestoval, vis presne co tam je a ta chut se v tom odrazi...
Jinak Biobizz jsem koupila v Growshopu v Cimburkove ulici (doufam, ze reklama nikomu nevadi..)-celkove se mi tam moc libi vyber a ceny...
Bcuzz je dobrej-hodne dobrej, rozhodne lepsi nez AH si myslim....(AHcka mi totalne rozezraly vzduchovaci kameny v bubblerech po jedny sklizni a to nemluvim o chuti vyslednyho produktu po 14-ti dnech poradnyho flushingu-ptfuj..), ale porad je to chemka, takze davam prednost Biobizz, to je jediny na nasem trhu dosupny ciste organicky hnojivo. Premyslela jsem objednat ze zahranici Earth Juice nebo Pure Blend (USA)-je velka skoda, ze se tu neda sehnat-co snarky?....:p:
rixo
a co BioNova?? to nie je Bio hnojka?
Apofiss
vrrn:velice mě těší tvoje bioodhodlání.Máš pravdu ve všem, jen ten výnos je
u hydra opravdu lepší.Dokonale jsi to vystihla s tou bábovkou :D .O to více mně to těší, že jsi první "high level grower(in)", která tohle přiznala.Nejde jen o to, mít vše dokonale pod kontrolou a vařit bábovku furt dokola (sry MANNHUNT :D ) ,ale i o pocit z něčeho nového či naopak starého jako příroda sama.O radosti ze strasti.Takže tak...


P.S.:určitě se těším na hydro (nejspíš EBB flow), až vyzkouším ty možnosti.To aby mě někdo nebral moc fatálně...:D
rixo
tak yooo, ale zemina, resp. SOIl mix ma svoje caro:-)kazdopadne....a strasti prekonavat znamena vychutnavat a prezivat na plno..studovat a vychytavat, nielen prist, nakiepit 10l roztoku a ist prec:-))
tesim sa.....Good luck!
lubo
zdar slečno:-)) máš to velmi pekné.kolik to bolo na raste?dakujem.
ešte k tým hnojkám.plagron je ok?
vrrn
Rixo: Bio Nova neni 100% organicke hnojivo, je samozrejme setrnejsi nez napr.AH a Bcuzz, ale jedine BioBIzz je 100%, coz dosvedcuje i fakt, ze jako prvni z holandskych spolecnosti ziskala radu oceneni a certifikatu (OMRI, SKAL, atd..) zarucujici ciste organicke pripravky, neskodne pro cloveka, rostliny, ekosystem..uz kdyz otevres treba lahvicku s Grow slozkou, tak to celkem dojem zanecha...peknej smradek:)
Plagron je myslim taky super, osobne mam vyzkouseny od nich jen Phytamin-to je skoro jako sul v kuchyni-nikdy se bez nej neobejdu;-)
Ostatni nevim, ale rekla bych, ze je to prvotridni organicke hnojivo...kdyz uz bych si mela vybrat tak bud Biobizz nebo Plagron.
Mirkoff: jahodovej growshop to neni-ten je v Borivojove ulici. Hydroponic growshop sidli v Cimburkove ulici 26, to je taky na Zizkove apropo maj tu hafo reklamyuz celkem dlouho....
Zizali hovna jsem kupovala taky tam, myslim, ze byly od Plagronu: pytel (25l) za 350 zhruba..po otevreni jsem si to nemohla vynachvalit-nadhernej matros-konzistence a hlavne spousta zivejch zizalek, takze po utvoreni soil mixu mam v kazdem kvetinaci bajwocko tak 2 zizalky, ktery si tam zda se porad spokojene vegeti..:)
Na rustu jsem kytky mela cca 10 dni. tot zatim asi vse:smoker:
vrrn
35.den kvetu, spotreba hnojiva(hlavne kvetoveho stimulatoru) rapidne stoupa stejne jako starost o ty bestie (zastrih, zalivka, uvazovani stonku, atd..) uff.. uz aby byly zkoseny:bandit:
1.Blue Apollo
2.Blue APollo se Smokingy pro srovnani velikosti
3.Peacemaker-opravdovy "vlasac" a pod nim vykukuje jedno pheno Bogglegumu-mensi zato naadherne a vonave palice, tvrde jako kamen:-)
4.celek-v popredi "tlustsi" phena bogglegumu
5. --------- // ----------
Pěkně se to nafukuje, čekají tě samé dobroty...K+ samozřejmostí. Teď nezbývá, než čekat, až se vše začne vybarvovat dozlatova... Jenom by mě zajímal rozdíl mezi Bogglegumem a Bubblegumem, jestli teda nějakej je... Peacemaker je fakt good, vždycky když sem ho měl, tak mi vyšel úplně super a byl celkem nenáročnej na údržbu. Smekám klobouk dolů devče...
rixo
len cumim......este k tym hnojkam, miesam BioNovu s Guanom a ide to slusne.Ale thx za info...vravis BioBizz..Good luck!
vrrn
nejake dalsi fotky:slizoun:
1.Peacemaker
2.Peacemaker-detail
3.Peacemaker pri modrem svetle
4.neco ze zahradky pro potechu oka..;-)
vrrn
Dekuju vsem za ohlasy:-) bohuzel se opet objevilo to ceho jsem se obavala. Nejhorsi netvor ze vsech, bestie nemilosrdna-Botrytis jmeno jeji jest dale Grey Mold, Rot bud. Jeste vcas jsem zastihla jak se zacina zmocnovat jedne kytky, takze jsem rychle jednala-a to je zaroven i rada pro vsechny, kteri s ni meli nekdy problemy nebo se s ni setkaji.
Botrytis napada hlavne palice (cim vetsi a tvrdsi-vetsinou ty nejkrasnejsi), ale muze jit i na stonek a to hlavne uvnitr palic. Jeji spory jsou ve vzduchu vsude a problemy s ni mohou zacit pokud je cca posledni mesic kvetu vlhkost v pestirne od 50-ti% vis. Pak je uvnitr palic primo idelani prostredi proto, aby se zacla rychle mnozit. Znamky napadeni jsou hlavne: palice na ruznych mistech zacinaji zloutnout-take listy pobliz a kdyz se podivate zblizka uvidite sede pavuciny plisne, vetsinou pak staci rozevrit prsty palice a vidite co opravdu udelala-je to kamukar, na povrchu, kdyz moc nezkoumate se nemusi zdat nic divne, ale uvnitr ma primo hostinu.
Me v pestirne zahadne ke konci kvetu vzroste vlhkost az na 90% (!!!), coz jak si muzete domyslet neni zrovna idealni. Pricitam to faktu, ze nejsem zastancem uplneho oholeni vsech listu z kytky, takze kytky odpari z listu celkem dost vody, navic u pestirny je stale klima o 70% vlhkosti.
A jak se ji zbavit?
Minulou sklizen jsem ostrihala napadene palice a nektere kytky(viditelne nachylne na plisen tzn.tvrde palice hodne u sebe) sklidila driv. Ucinila jsem nekolik opatreni na snizeni vlhkosti, coz je to prvni co musite udelat-Botrytis pri vlhkosti od 30% dolu zastavi tvorbu spor a zhebne-
-ventilace zapnuta non-stop, atd...ale snizit vlhkost se mi podarilo asi jen o 20% mozna ani to ne, takze ted jsem zvolila odvlhcovac. Na zkousku mam 2 male mechanicke odvlhcovace (je to vlastne nadobka, kde je nahore umistena jakasi sul, ktera pohlcuje vlhkost a ta pak v podobe kapek jde do nadobky)-vlhkost se snizila na 50% coz je porad malo. Rozhodla jsem se tedy investovat do kondenzacniho odvlhcovace (teply, vlhky vzdych je nasavan dovnitr, kde je prudce ochlazovan, voda spada do nadoby na dne stroje, vzduch je pote ohran na puvodni teplotu a suchy vhanen zpet do mistnosti). Lepsi by byl absorpcni odvlhcovac, ale to uz je si myslim financne zbytecna investice.
Tak doufam, ze se mi s jeho pomoci podari nastolit smrt ty swini, tzn.srazit vlhkost alespon na 30% a taky, ze tohle treba nekomu s podobnymi problemy pomuze.
vrrn
lubo
ahoj slečno
problém s nadmernou vlhkosťov v dobe kvetu som mal aj ja.pohybovala sa okolo 90% .tá odporná pleseň napadla len tie palice,ktoré neboli priamo vystavené do prievanu stojanového ventilátora,ktorý bol na max.stupni č.3.mám slabý odťah z priestoru 2x150m3/hod.(klasické šumky z wc)ktorý je teraz zapnutý nonstop a vlhkosť 80%.jednoznačne treba kvalitu!!!dnes som obzeral ufo 355m3/h.bol som potešený ,keď to makalo,lebo to je presne to,čo môj problém vyrieši-je to poriadny nárez! som presvädčený,že to isto pomôže.stojí okolo 3000.
tak nech sa ti darí
vrrn
lubo: dik za radu:) bohuzel v podminkach my pestirny se nadmerna vlhkost nevyresi silnejsim vetrakem. Vetrak mi zene vzduch z vedlejsi chladne mistnosti, kde je ovsem taky relativne vlhko, takze to by nic neresilo.
Sul kterou jsem koupila-osvedcila se, vlhkost snizila na 50% az 45%, ale za dva dny byla nepouzitelna, holt to asi neni na mistnost s 90% vlhkosti..:/
Takze jsem koupila odvlhcovac, v akci za 4500,- ovsem koupe vubec nelituji. Vlhkost mam ted na 30%+pristroj funguje i jako klimatizace a super otocny vetrak se silou hurikanu:D
Plisen ve vecnych lovistich=spokojenost:-)

Jinak kyti dostavaji ode dneska jen cistou vodu s upravenym pH a po cca tydenim flushingu pujdou pod nuz, snad se mi podari sem jeste par fotek natlacit.
lubo
ten odvlhčovač chcem aj ja,nemáš prosím ťa nejaký odkaz na to zariadenie?
a foto matroša????
lubo
tak to nemôžem,výkon je moc vysoký a už takto to inštalácia ledva vykrýva-v mojom prípade.
ale skok na vlhkosť požadovanú je až neuveritelný...

takže ti kitičky už nič nemôže odradiť od toho najlepšieho poslania:-))
dakujem a vela zdaru
Bílí Vlas
to vrrn-

NO s těma chemkama máš pravdu-je to prostě chemka,taky mi to nějak pojebalo kamínky,ale v hlíně zůstanou všechny odpadní látky,ještě zbyde nějaká hnojka.Kdyš se do hydra dávaj takový kupy chemky-trojnásobky hnojek atd tak to snad ani jinak dopadnout nemůže.Ta kiti je tím celá prolezlá,ale skusit dávat jen dvojnásobky hnojek by možná určitě přineslo lepší chut...Jak velký jsi měla ec ve finále-smím-li se zeptat?
Taky je zde u hydra ta výhoda výnosu a rychlosti.Možná by fakt jen stačilo ubrat hnojek.Jinak si myslím,že hydro bude mít vždycky větší výnos,ale není to jen o hydru,ale o tom jak na to člověk jde,kolik to nechá vyrůst,model a milióny faktorů.Prostě bych zas tak na hydro nenadával-ono je to fajn:-)*Hlínu jsem jel dva roky a spokojenost a tet jedu Nft a myslím,že budu taky spokojenej.Skusím příště nějaký přírodní hnojky,ale vyrostl jsem prostě na Ah a ještě dodali přírodní aditíva-nejak nemůžu odolat. měj se pááááááááá:p:
vrrn
BV:souhlasim s tebou i kdyz ja uz bych do zadny chemky nesla, ani napolovic, pristi sklizen chci dat do pestirny jeden bubbler na zkousku a lit tam opet tenhle biobizz, tak uvidime..
Ec nemerim, jsem barbar, ale na druhou stranu jsem nikdy nemela nejaky problem se spalenim (drive, hlavne s chemkama ano, ted uz vubec). Taky jsem vyrostla na Ah, to je takova modla, ale uz nikdy vice...kazdopadne ty jejich additiva se mi moc libej a planuju vyzkouset final solution. Tak at to roste a dik za ohlas:)

Tak vcera sli holky pod nuz, pekne jedna po druhy, pri cca 50-tem dni kvetu. Nektere by snesly jeste par dni, ale ja uz to nevydrzela..:bandit:


Blue Apollo
U tohoto krizence se objevily 3 phena, 1.cele pripominajici Blueberry: po prepnuti se skoro vubec nevytahla, vzrustem mensi, kerikovita, vynos decentni zato ultra tvrdych nadhernych palic, krasne barevnych, matku si rozhodne nechavam.
2.pheno pripominajici Apollo11, ale s velmi chudym vynosem, ridkymi palicemi, zato jednou z nejkrasnejsich ovocnych vuni.
3.pheno-to je ten macek, ktereho drzim v ruce. Palice nejsou tak tvrde, ale tak akorat, naadherne ovocne voni a je videt, ze kdybych ji pestovala v zime proste pri nizsich teplotach, bude se cela zbarvovat do fialovo-modra. Zaplava trichomu u tohoto krizence je neuveritelna.
Kytka se od zacatku vetvila klasicky jako vanocni stromecek s durazem na hlavni palici, takze ideal pro SOG. Po prepnuti se hodne vytahla, takze na SOG doporucuju zadnou vegetacni dobu, ale hned prepnout na 12/12.
Smoke reporty pridam az po uplnem ususeni.
Prvni 3 fotky: 3.pheno Blue Apollo, dalsi 2 fotky: 1.blueberry pheno.
Dale makra:1.2.3.:Blueberry phena, 4.foto: 3.pheno Blue Apollo
vrrn
Bogglegum
zde bylo take nekolik phenotypu, v podstate kazda kytka byla jina, v mem zajmu co se ponechani matky tyce, ale zustaly 2 phena:
Obe jsou stejna pouze s rozdilem listku v palicich, jedna nema vubec, druha celkem dost, listky v palicich rostou ale nekontrolovatelne, nesymetricky a jsou vetsi nez norm.
Obe phena se po prepnuti vytahli tak o polovinu sveho vzrustu, byly zastrizeny a zda se, ze to je pro ne lepsi, nez nezastrizeno na SOG, vetsi indikoidni kerik.
2.tyden na kvetu meli opravdu silny smell, vune sla od hashishe az po korenene ovoce, na konci kvetu uz ale skoro vubec nevonely, tedy ne tak silne, tak uvidime po uschnuti:)
3.foto:pheno s listky
4.foto:pheno bez listku v palicich
5.foto:vsechny bogglegumy

dale nejake makra, posledni foto s lapenou muskou..
vrrn
Peacemaker
U tehle kytky jsem mela jen 2 samice z peti seminek. 3 byli samci.
Obe samicky byly vzrustem velmi podobne, mensiho keroviteho vzrustu, urcite je lepsi tuhle kytku zastrihnout, struktura jejich palic je velmi zvlastni, nikdy jsem nic podobneho nevidela. Palice je uplne zaplavena bilymi chlupy, ale trichomy viditelne nejsou vubec. Vuni bych pritovnala k nejakemu zemitemu koreni, ani naznak ovoce. Velmi zvlastni odruda, jsem moc zvedava jak bude chutnat..
vrrn
Cinderella99
Co k ni dodat? jen snad, ze je zde velka podobnost s Apollem11Gphenem, nepravidelne vetveni totalne asymetricke, barva i konzistence palic, celkem i silna ovocna vune, holy grail jak se patri:)
lubo
velmi pekné slečno:-))
velmi ma zaujíma,aké budú účinky,kedže len 50 dní kvetu.krištáliky sú priežračné všetky,alebo sa už zakalovali?
vrrn
dekuji:)
vetsinou se uz zakalovaly, ale i tak me zajima, jestli high bude treba vic trippy nebo "up" jakoze jeste 10 dni a uz by to bylo sedativum....uvidime:smoker:
lubo
daj potom prosím ťa pekne vedieť o tých účinkoch a kvalite,lebo za chvílu sa blížim do konca a stále to nemám upresnené.ale aj tak sa mi tie tvoje palice zdajú extrémne brutálne,až neuveritelné na 50 dní.myslíš si,že to bude tým tvojím špeciálnym substrátom?ešte dovol otázočku:posledné dva dni si riešila ako?tma,alebo opak-svetlo,alebo ako?dakujem a želám super radosť z maškrtky:-))
vrrn
posledni dva dny jsem mela v planu dat kytky do naproste tmy, ale jelikoz jsem se najednou rozhodla, ze kytky chopnu, nedoslo k tomu, snad priste:smoker:

Blue Apollo..
vrrn
Hollister: barvu zkoumam jen lupou a vzdycky je to spis baj wocko..
Co se plisne tyce, tak pri 90% vlhkosti ti nepomuze ani neustalej pruvan jakkoli silnej...z vlastni zkusenosti vim, ze je to nanic. Pri takovy 60% vlhkosti uz bys asi i bez odvlhceni mohl nejak s plisni bojovat, ale tech 90%....only dehumidify...snad ti to trochu pomuze, vrrn.
StoneBud
To hollister: 80-90 percentni vlhkost je v destnym pralesu khamo a na takovim miste ani neususis pradlo (maximalni dosazitelny stav je propocene vlhky :), zjednodusene receno ti to furt stoji ve vode at je pruvan jakejkoliv :) a pak staci par spor a je to v pici mitchi
dalas
vrrn:Prosimtě jakej je ten PM?
Chci ho skusit další grow.

Dik a čus


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma