Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
škodlivost hmyzu - Klikni zde pro originální téma
Co?
muj magixbox je tady

a jak (myslim) jsem tam psal, tak jsem ve sninu kyticek chtel pestovat i salvej....
no krome toho, ze ma asi i jine naroky na ziviny a moc se ji nedari, tak jsem si tam zavlekl nejake broucky

v prvnim stadiu maji bilou barvu a ziji ve spodu listu
v druhem stadiu jsou cerni a ziji na vrchu listu
vypadaji jako čmelíci (ze slepic), pod mikroskopem jsem se koukal a ti dospeli maji miniaturni clankovite telicko a uprostred malinkatá křidélka určené očividně jen k přeskakování, nevim sice co je to za ksindl, ale obrana kytek (tedy THC) asi funguje, ponevadz jsou pouze na tech spodnich listech, ktere sice zloutnou ale rekl bych prirozene, jinak uz jsem plne v kvetu a nechce se mi to necim strikat....
a vubec mel bych? kdyz kytky jsou tak silny, ze se ubraní? nebude je to iritovat k vyssi tvorbe pryskyrice?
Ryyba
ja osobně bych to postříkal něčím proti těm broučkům na kytku přece nepatří
http://grower.cz/forum/misc.php?act...aqgroupid=10#57
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16772
http://grower.cz/forum/showthread.p...2366#post262366

Ryyba: jestli první, co Tě napadne, je postříkat nějakou chemkou, tak bych asi Tvoje výpěstky nechtěla konzumovat :(. Hlídáš si aspoň nějakou dobu, přes kterou už nesmíš postřikovat?

edit:
uf, teď jsem si to přečetla pořádně a koukám, že na "jinak uz jsem plne v kvetu a nechce se mi to necim strikat" odpovídáš "ja osobně bych to postříkal něčím proti těm broučkům". :grrr:
hele, nejsem pěstitel, ale i já coby totální laik vím, že se i blbý jabloně (jabka se nekouřej), nesměj postřikovat!!!! Sakra, četl sis někdy info na postřiku, cos koupil??? Říká Ti něco třeba ochranná lhůta????
Co?
uf...zmena nazoru, postrikam to....asi to jsou třásněnky...pošlu foto, vypada to docela zajimave....
Co?: nevím, jestli je to dobrej nápad při květu :(, na třásněnky Ti funguje třeba:
(viz třetí thread) Jako přírodní nepřátelé (predátoři) mohou být nasazeni draví roztoči Phytoseiulus persimilis. Plíseň verticillium lecanii může fungovat pouze ve spojení s nasazenými dravými roztoči Phytoseiulus persimilis.
Zkusit skočit do growshopu a koupit si je?
Co?
njn, uz jsem to pos...postrikal, nejvetsim humusem a smraďochem... actelic 50 ec, akorat nevim, jaka tam je ochranna lhuta...(nevite nahodou nekdo z hlavy? pls)

....alespon to nebudu ochutnavat...
oh shit :( nevím, jakej Actellic táta používá, ale hubí tím mravence a moc k tomu nemáme ani čmuchat, když poblíž škubeme plevel :(
no nevím, jestli to, co jsem našla, nějak napoví, nezvládla jsem to podrobně přečíst

http://www.tred.cz/dezinsekce.htm
ACTELIC 50EC
Insekticid určený na hubení vos, sršňů, roztočů, komárů a škladištních škůdců v technických provozech.
Reziduální účinnost: 30 dní

Bezpečnostní list přípravku Actellic 50 EC
http://www.agromanual.cz/data/pdf_b...ellic_50_ec.pdf
Ryyba
jedubabka za kazdej nazor co se ti nelibi nemusis davat k- takze oplacim a vsimej si sviho NEHULICU!!!
Co?
jedubabka: jo, diky, pouziva actelic 50ec (specialne ten mi doporucil znamy zahradnik), má docela douhou ochrannou lhutu a to 30 dnu... to je akorat do sklizne...no aspon nebudu ochutnavat :-)
Co?: jestli je sklizeň až za měsíc, tak to snad nebude takovej průser, žes vzal Actellic :). Držím palce :).

Milý Ryybo, trochu sis spletl pojmy, já nejsem NEHULIČ, já pouze nepěstuju :D. Bez marjánky bych se asi už dávno oběsila :D.
To nebyla K- za to, že se mi nelíbí Tvůj názor, to byla K- za to, že sice pěstuješ, ale zvysoka sereš na kytky a na čistotu jejich finálního produktu, tudíž za totální lhostejnost a lehkomyslnost :). Možná by sis mohl přečíst to, co jsem sem dávala za odkazy, třeba zrovna http://grower.cz/forum/showthread.p...366#post262366, "Když se rozhodneš použít jedovaté přípravky, tak musíš rovněž nést odpovědnost vůči konzumentům tvé sklizně. V každém případě se ujisti, zda nezůstaly žádné zbytky přípravku na rostlině a na květech; tím by se stala tvá sklizeň nevhodná pro konzumaci." :D

Jako člen Groweru mám právo vyjádřit svůj názor na Tvůj přínos Groweru karmou, stejně jako jsi to učinil plnoprávně Ty :).
snark
no Actellic je zrovna dost brutální chemka - sou i jiný širokospektrální který sou šetrnější a maj kratší "poločas rozpadu" - Sumithion, Decis Flow, Zolone atd atd
Jedubabka - mmm no ryba přece nepsal vyloženě o chemce - postřik může bejt i biologickej - B´cuzz bio defence, Biool, Celaflor, Neudosan atd atd
a predátoři btw. fungujou spíš jako prevence nebo na rozjíždějící se populaci - notabene trvá min tejden než se rozjedou
good luck
S.
Ryyba
jedubabbka snark ma plnou pravdu ale ja sem ani o nejaky chemii neuvazoval a do sklizne je jeste casu dost na vyprchani lhuty postrikem tedy raky takze si myslim ze konzumovat by to slo
Co?
jo, jo...ale tim postrikem jsem vyresil nekolik problemu:

1. je to jedovatý a měsíc se jich ani nedotknu (problém věčného ochutnávání)
2. zabiju ty prevíty....všechny

- sice uznavam, ze to nebyla nejlepsi volba, ale....co se uz da delat...
snark
ad 2 - tim si nemůžeš bejt nikdy jistej - naopak se ti může stát že to pár jedinců přežije a ty se rozmnožej v dalších generacích do populace odolné proti chemce co si použil - důležitý je ultrapečlivě postříkat všechno hlavně ZESPODA
snark: já vím, že nepsal vyloženě o chemce, ale pokud vím, tak "postřik" obvykle každej pochopí jako "chemku", takže bych čekala třeba nějaký bližší info, jako třeba "ale něčím, co má krátkou ochrannou lhůtu", prostě nějaký upozornění
no prostě jsem to tak pochopila, no :)
a ad predátoři - nepsala jsem, že je spolehlivě a včas sežerou, psala jsem, jestli by nestáli za úvahu, dle momentální situace :)

Ryyba: a jak mám vědět, žes nemyslel chemku, když ses v tomto smyslu nevyjádřil? viz to, co jsem napsala snarkiemu - chtělo to tam třeba drobnou poznámku. Ovšem je možný, že pouze já chápu "postřik" jako chemku, možná je to jen můj "předsudek" a všichni ostatní vědí, že by měli uvažovat o postřiku biologickým :)
Deda Mraz
Co?: Já osobně bych stejně ani po tom měsíci k tomu hulču neměl důvěru. Alespoň bych ty kytky hned po sklizni několikrát důkladně vymáchal v čisté vlažné vodě, aby se z toho zbytky toho postřiku smyly. Neboj, pryskyřici ti to nespláchne ;)

Jedubabka: postřik je prostě něco, co se aplikuje postřikem, nehledej v tom vědu :rolleyes: Dřív (za komančů) když tu žádné ochranné prostředky na zdraví neškodné bázi nebyly, bych si taky asi okamžitě pod pojmem "postřik" představil nějakou brutální chemickou látku, o které ani netušíme, jaké vedlejší účinky na živé organismy může mít, ale dneska už je fakt výběr dostatečný, aby si každý zvolil podle své vlastní úvahy, zda chce něco "přírodního" nebo "chemku".
Děda Mráz: njn, já vyrůstala za komančů a holt nemám zkušenosti s pěstěním a s postřiky, takže je to teda asi jen můj předsudek :). Ok :).
BRAINDEAD
Vono taky zkuste si ty predatory sehnat,a udelat jim idealni prostredi aby spravne fungovali:)
Co?
....no proste...brouci jsou dead.....smrad uz neni citit, uz jen 25 dnu (zhruba)....hihihi

deda mraz: s tim koupanim to neni spatny napad...

nedavno jsem zkousel takovy pokus, jak to vlastne s tou chemii v te kytce je....zacal jsem pestovat rajcatko (ktere ted ma tak 2m) a kdyz povyrostlo, tak jsem mu do zálivky začal přidávat barvivo florescein...florescenční barvivo, které je pouhým okem rozeznatelné v neuvěřitelně malé koncetraci....udělal jsem to asi dvakrát a ted kdyz jsem zacal sklizet rajcata...tak je videt florescencni barrvivo pouze okolo seminek...a to tak, ze v podstate svití jako céčka....jednou to zkusim sníst, schválně kde to vyjde...:-)))


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma