Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Jaké sou nej semínka?_! - Klikni zde pro originální téma
Danton
Zajímalo by mě jaké sou nejlepší a tak nějak levnější semínka na outdoor pěstování?Sem zvědavej na vaše zkušenosti a pěstění zdar!Jo ještě jaký obchody sou levnější na zaslání semínek ?A do kolika dnů to zhruba pošlou?DIK!
Butch
Já mám docela dobrou zkušenost (zkurvene počasí) s Early skunkem od sensiseeds. Rostl super - byly to docela pekny stromky (viz fotky) a na to že sem se o ně moc nestaral a nehnojil ho tak rostl docela dobře. finalni produkt je docela dobrej ma takovou ovocnou chut - a pekně zmaštuje.
Ja si myslim že je nejlepší semínka přímo obědnávat od výrobců - napřiklad sensiseeds či dutch passion. - maj dobrej vyběr a kvalita taky ujde - i když teď mě sensiseeds trochu sklamali s indoor semínkama ale to zaleži trochu na štěstí - minule byly ty semínka skvělí.
a od sensiseeds ti to přijde tak do 3-4tejdnů.
joint
no tak ja myslim ze uplne nejlepsi model je ten co ti chutna nejvic -bez ohledu na jmeno.
2/ nejlevnejsi seminka sou darovany vod kamose..
3/kupovany out seminka jsou vyborny, ..ale dopurucuju je sazet jedine tam kde mate 100% jistotu ze si je taky sklidite!!
4/jaky sou levnejsi obchody?? samo ze kvalita neni zadarmo.. jak jiz butch zminil, je vhodne podporovat spolecnosti co seminka vyrabi a ne prekupniky...
A jaky sou levnejsi?? -kopie originalu to zn. F2 ci neco jeste vzdalenejsiho od povodniho originalu ktery vinikal specifickyma vlastnostma...
5/ jo. na outdoor sezonu ti to tusim ze poslat stihonut trebas az z marzu...

bye joint
Hlava
Zdravím ve spolek :sun:
2joint , četl jsem bod 4: /jaky sou levnejsi obchody?? samo ze kvalita neni zadarmo.. jak jiz butch zminil, je vhodne podporovat spolecnosti co seminka vyrabi a ne prekupniky... a nedá mi to abych se nezeptal / protože to nevím :eek: / objednal jsem u bushdoctora , vše přišlo bez problémů a jsem spokojen ale je to překupník nebo výrobce ?

Měl v nabídce na zaslání i semena od jiných výrobců Dutch Passion , KC brains , sensi seeds....
Dík za odpověd

PS:jsem pro kvalitu !!:smoker:

joint
hele ja si myslim ze se breedeneri "ukryvaj & makaj" hlavne v zemich jako holand, svycarsko, canada...
tam to udelaj, a posilaj to do celyho sveta "prekupnikum" ktery to dal prodavaj... takze vlastne ty penize za ne dojdou k tem vyrobcum taky. Ty mas ale moznost si najit web page primo vyrobce.. nebo se spolehat na prekupniky ze prodavaj originaly, a ne F2... coz se taky nekdy stava.
Jinak sem se vsim ze vetsinou "prekupnici" se stanou i breedenery.. takze ve vyberu z ruznych can. bank muzes najit i jejich vlastni spolecnost -jako priklad muze poslouzit direct seeds gipsy, ktera zastupuje spousty bank, a ktomu prodava i svoje...
tusim ze nejak podobne je to i u bushdoctora...

...jinac nevim, nevim, neco jako odpoved sem tu stvoril, ale zda se mi to nak zamotany a vlastne ztoho skoro nic nevyplyva...
du zahu.., a pak se na to mrknu znova, treba ti odpovim lepe...
joint

PS: Jeste chci dodat, ze ceny jsou obacas premrsteny.. sem si jistej ze zadny seminka nemaj hodnotu vetsi nez cca 2.500Kc. U drazsich pak uz nepodporujete vyrobce, ale stavate se blbcem, na kterym si prekunici namastili kapsu... Vyjma feminizovanych seeds.
Butch
Ja si prostě myslim že je nejlepší kupovat přímo semínka od toho kdo je vyrobil - sensiseeds či dutch passion či jina banka. co člověk vý zda mu nějakej překupník skutečně pošle Jacka Herera nebo jenom nějakou sračku zabalenou v originálním balení. - přece jenom od výrobce semínek je ta jistota přecejenom vyšší. - toť pouze můj názor.
joint
to butch:
...nikdo to ho nebere.. :))
a dokonce se mu dostava i podpory ze vsech stran! :))

bye.....
Danton
Díky za odpovedi a muze te tam dat i adresi na ty banky?mislim web.
To Joint:ja vim ze nej¨levnějsi sou od kamose ,ale nemuzeš se spolehnout na kvalitu a jestli je to to co si chtěl.
joint
Jeste bych chtel dodat, jak to byva s levnejsimi F2 a s ruznymi kombinacemi jednotlivych odrud -seminek.
Seed breeders z celeho sveta nakupuji spousty seminek a vytvareji z rostlin, ktere vynikaji svymi vlastnostmi, sve vlastni seminka. Dale je pak testuji -vypestovanim. Dale pak uz zavisi na kvalitach jednotlivych slechtitelu -(co se odvazi pod jejich jmenem vypustit na trh), zkusenostech a samozdrejme moznostech.
Kazdopadne vysledky jejich prace, kolikrat predci jejich rodice, ci jsou jinak svym zpusobem jedinecne, takze je hrde uvadeji na trh pod svymi ruznymi nazvy.
joint

+link na webpage se seeds bankma:
http://users.lycaeum.org/~sunny/seedbanks.html
THX
Ted uz to asi nestihnu, ale prece pro priste:

Mam dilema, potrebuju dobry semena na outdoor a vaham mezi temito tremi modely (nevnucejte mi neco jinyho please, z jistych duvodu se musim rozhodnout mezi temito tremi):

Durban Poison - Flowering: 49-56 days
Passion #1 - Flowering: 42 days
Purple #1 - Flowering: 56 days

Passion prej je teda narocnej na podminky a pesteni, tak nevim, aby to potom neslo do kytek :)
-kveteni je tak zhruba stejny, pokud jsou teda ty infa ze seedsdirect pravdivy...
-bude to v kyblech venku a bude o to dobre postarano :), takze ted Grower rad :)

BTW: Kdyz teprve ted dam neco naklicit a ven to hodim az tak koncem kvetna, zvladne to jeste vykvest a dozrat? Konkretne: California Original a Purple Power
Thanks to reply
viridis
Dej to ven rovnou; jestli to chces doma predklicovat, tak co nejrychleji s tim ven. Ale stihne to, neboj - akorat to nebude mit tu velikost, co by mohlo....
Dlabi
jak si tam vypsal ty tri modely tak ja bych sel do purple 1
tu se pestil minulej rok mel sem ale jen jednu kytku a rikam neni nic lepsiho nez cela fialova rostlina.
proste se mi hodne libila:)

jestli to vysadis koncem kvetne tak budes mit dvoumetrovky maximalne. ale jinak by sis mel pohnout.
teabooster
zdar chlape,
podle toho co píšeš ještě letos neni všechno ztraceno :wink:
jestli jsem to pochopil dobře,semena už máš doma,ted jenom rozhoduješ co by bylo nejlepší tam vkydnout,aby jsi to spíš nepos....:D je to tak? :D
Píšeš,že se to chystáš mít v kýblích-první dobrá věc :wink:
Podle modelů které máš bych ti doporučil toho Passiona,tože je náročnej na podmínky na to moc nekoukej-jaký bude počasí nevíme nikdo z nás ;) Purple by ti určitě dokvetl (sice pěkně fialovej) :D ale zaručeně hrozně řídkeej-to už by musel bejt počasí jooooo supeeeer :D
Durban by se docela hodil,ale vzhledem ktomu,že už jsi docela prošvihl tu nejvhodnější dobu pro vysazení tohohle modelu,pořád to směřuje k tomu Passionu :pimp:
No a ted co stim? :D nebudu tu rozebírat způsoby klíčení :D takže rychle dát naklíčit a připravit aby to opravdu mohlo jít na konci května ven.Pokud je to možné,strč to do skleníku-tam to opravdu roste jako z vody :D :D pokud to tam opravdu bude na konci května-můžeš se tam oto starat až do půlky července.To bude měsíc a půl růstu :wink: to Ti vyrostou pěkný kytí ;)
Pak nastane přechod :D né mámy :D :D :D
sorry to mě jenom dostal ten ,,přechod,, :D :D :D
takže :) vzhledem ktomu že to máš v kýblích:wink:první dobrá věc :) tak od poloviny července začni kytky přenášet někam na záchod :D prostě někam kde neni přístup světla a ráno zase do skleníku-předpokládam,že chápeš co chci říct :)
-jinak bych se musel ještě víc rozepsat :D
Takže bych Ti doporučil-celou dobu co kytky porostou tzn. tak do první půlky července,pěkně je zastřihovat a košatit,aby jsi pak o prázdninách nenosil na záchod nějaký třímetrový hyeny :D
Na konci července stímto procesem můžeš určitě skončit -hurááá :D a dát kytičky ven,ale už néééé do skleníku-tam to jenom dobře roste :wink:
Když to uděláš takhle nějak-zaručuju na konci září very good model ;) ;)

tak to by snad mohlo bejt vše ohledně výběru semen :D :D
tak zatim zdar :pimp:

tahua-zbytečně mu pleteš makovici!!!-hade

[Edited by teabooster on 10-05-2002 at 12:04 PM]
tahua
Osobně bych doporučoval Durban.....já s ním mám móóóc dobrý zkušenosti :D
Chce to ale s sebou hodit a nechat to venku do prvních mrazíků (pozdní sklizeň ....tak konec listopadu)a asi to nebude tak vysoký jak by mohlo.
Přeju mnoho úspěchů.
Total kapor
rozhodne som za passion, este na neho neni neskoro, i ked moje passiony mam uz zasadene. Good luck
maestro_007
aby jsi mel jednodussi rozhodovani tak se priklani k Durbanu :-))
Jak psal Teabooster do naseho podnebneho pasu je proste nejlepsi....
pikolino
Zdravím,
mám problém.. letos bych si chtěl koupit origoš semínka ze seedbanky a nevím která, tak bych chtěl poprosit ty zkušenější o radu..prosím :wink:

..požadavky:): ..outdoor, dobrá chuť, nadprůměrnej výnos :-).. no a taky high učinek.. a ne žádný extra klacky, tak max do 2,5m.. ..sklizen tak zari rijen..

..vybírám z těchto modelů:

..od Nirvana Seeds Standard:

Durban Poison, White Rhino, Northern Lights#5 x BigBud, Bubble Gum, Misty, K2, Blue Mystic, Hindu Kush, Citral, Haze, Jack Herer, Afghani, Ice, Early Misty, Snow White, Top 44, Neville's Haze, Aurora Indica, Big Bud, Hawaiian Maui, Moroc x Afghani, Northern Lights #5 x Haze, Master Kush, White Widow, Chrystal, Pure Power Plant, Northern Lights #5 x Shiva, Top 5 Indoor Mix, Purple Power, Northern Lights Pure Indica, B52, Cal.Orange Bud, Early Bud, Early Girl, Four Way, Hawaii x Skunk#1, Haze 19 x Skunk, Hollands Hoop, KC33 x Master Kush, Mango, Mixed Sativa, Nirvana Special, Shiva, Skunk#1, Skunk Red Hair, Skunk Special, Super Skunk, Swazi, Swiss Miss, Nirvana A.K.47

..od KC Brains:

Spontanica, KC33, KC36, MindBender, Original Northern Special, Mango, Leda Uno, White KC, T.N.R., Afghani Special, Haze Special, Brazil XT, Cyber Cristal, Sweet Dreams, Swiss-xT, Brazil x K.C., Crystal Paradise,Crystal Limit, Bahia Black Head,
California Original

..jo ještě zatím jsem si vybral podle pár modelů podle toho jestli vyhráli nějakou soutěž a tak.. no ale nevim jestli se hoděj na outdoor.. : Hindu Kush, Afghani, Shiva, Master Kush, Cal.Orange Bud, Big Bud.. vše od Nirvana Seeds Standard

..:eek: ..kurva to je modelů co.. no ale budu vám vděčný když se tim prokoušete a poradíte.. tak na skouřenou.. :bounce: ..





[Edited by pikolino on 03-01-2003 at 09:48 AM]
Dlabi
kamo ty si tu vvypsal peknou radku modelu ale vetsina jich je indoor. pokud xces sazet ven tak bych ti ja doporucil koupit nejakej model kde je fakt napsany outdoor. pokud koupis nejakej idoor (u nekterych mas napsany ze se dajj pestit in i out) tak ti to nedozraje leda ze bys je dal do kvetinacu a zatmival (aby zacly rychleji kvest) jinak palice nedozrajou!!

jak pises tam dole ze sis vybral tak

afgani myslim vanku rostou dobre ale nevim (namam skusenost)
Shiva tu sem venku pestil (zraje dlouo sklidil jsem ji az v listopadu) ta je v pohode
Big Buda pestili kamosi a kour to byl dobrej (udajne jim dozral zacatkem listopadu)

Ja osobne doporucuju
Holands Hope je skela dozraje a je vitecna (objednej si ji ale u Dutch passion jinak za sve doporuceni nerucim) stoji tam 30 dolcu
Purple1 od te same seed banky za tu ssamou cenu je bezkonkurencni

ja sam tedka hodlam skusit outdoor mix od africana seeds (ty mixy taky nejsou spatny je to prave pro ty lidi jako si ty kteri nevvi... snadno si vyberes sveo favorita ve finale poznas co je to za kytku ta ktera se ti nejvic libi a tu si pak oblibis a pristi rok objednas...)
pikolino
fajn dík, myslel jsem že shiva a afghani dozrávaj tak nějak září říjen..
..bohužel musím objednat jenom od těhle seedbanek, nemám zas tolik peněz.. a chci víc semínek.. než deset..

..co early modely :) ..ale asi taky záleží jestli je to čistej out nebo out/in.. :confused:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma