Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Postupna degradace - Klikni zde pro originální téma
Mám 4 generaci řízku z velice dobré kytky, v podstatě je to už malá matka.
Zajímá mě váš názor na degradaci genetiky?
Původně byl odebrán z kwetoucí kytky, nařezán a zakořeňen za oknem na přímém slunci. Vzpamatoval se z kwětu a začal znova růst !
Vypadá lépe než původní kytky! Více na obr, všimněte si hlavního stonku kytka ma staří 3 tydny roste + cca 1 měsíc něž se vzpamatovala s květu a zakořenila.
Dub-Teaser
No 4tá generace řízků už nebude na matku nejvhodnější. Degradace je postupná a po 4té generaci už IMHO řízky nechat dojet,ale na matky? Určitě top nebude kvalitaivně tak dobrá kytka!
UdL
Vyzkoušej! Když Ti bude vyhovovat, jak roste, kolik nese a jak zhuluje, tak bych vůbec neřešil, že to je 4. generace! ;)
Dub-Teaser
Nojo nepopíram,že může mít dobrej výnos a v poho high,ale co se týče té degradace,tak narozdíl od F1 matky IMHO nebude mít též rysy.
Teď nevym,jestli jsem to správně pochopil,ale je tomu tak,že jsi udělal z řízku matku,z té matky řízek,z něj opět matku po 4 generace?
ddt
NO pravdu povediac, nie som si isty,ze pri klonoch by 4. generacia bola nejake vyznamne cislo. Ako pisal UDL vyzkusaj a neries.
Problem s geneticky homogennnou populaciu je skor v pripade roznych napadnuti skodcami kde evoluciu zaistuje prave deverziza v genofonde, takto mas cely genofond vlastne zastupeny v 1 rasltline.
V tomto pripade genofond ma rovnaky rozmer ako genotyp a to nenajdes nikde vo volnej prirode-no nekamenujte ma perfekcioisty ano da sa uvazovat o vynimkach.

DDT
Dub-Teaser
Takže to je v pohodě a za idiota sem já...:D
ta degradace urcite bude taky zalezet na tom, jak hodne se ty rizky/matka stresovali pri rizkovani. jestli si kazdou generaci vybral treba z deseti rizku tak je to urcite lepsi nez z jednoho, pak to prepnuti z kvetu na rust neni taky pravy canabisovy...
takze z ty kytky bych ja matku urcite nedelal /narust, prepnout, sklidit/ a na novou sklizen nebo matku bych poridil novy klony /jestli to de.../
.
ta degradace gen. materialu se ti muze projevit o nekolik % nizsim vynosem, pomalejsim rustem, sklonem k hermforditismu


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma