Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konopné Umění

 
plisen, ziviny ? videl ste to us nekdo ? - Klikni zde pro originální téma
hall
ahoj.
jedu prvni varku, sem tedy novackem.
mam 10 kytek, 22 dni stare. vse mazar, z peknych rizku ;)

pripravil sem pudu s mix - ph ~6; hromada biohumusu, kokos a perlit. byl prepalena v troube , krasne vzdusna a lehka.

asi po 10 dnech zacali na par listech odsychat konecky (2-3mm), nenasel jsem mikroskopem zadne skudce, a vzhledem k energeticky 'nabite' pude jsem usoudli ze jedina moznost je plisen.
pouzil jsem Bioton (repkovy olej, lecitin -prirodni prostredek) v min. koncentraci. plisen se zastavila, kytky vypadali zdrave.

po dalsim tydnu se opet zacalo sirit to same, opjet sem je postrikal biotonem, ve vysi koncentraci a opet se zdalo ze se plisen zastavila.
kazdy postrik biotonu kombinuju s minimalni koncentraci bio-algenu S90.

ovsem po tydnu se zacina zase sirit (svine jedna at je to cokoliv) viz fotos.

mezi tim sem zjistil ze mnozstvi vody ktere jsem daval (1,5-2dc) na moje ~3l kvetinace je asi moc.
ninii jsem kytky 2dny nezalil, uz jsou lehce povadle, ale nevypadaji ze by zrovna usychali. puda uvnitr kvetinace je stale vlhka.



myslite ze muj problem s listy (spodni take zacinaji stracet zelenou barvu) je mozny v dusledku preliti?
chci se zeptat, kolik vody kdo zvas dava- orientacne a vzavislosti na velikosti kvetinace a kytky.
moje maji do 20cm vysky.

a jestli si myslite ze je mozne ze kvetina vycerpa zivne hodnoty z pudy za 22dni ?

a hlavne jestli ste nekdy us videli to na obrazku?



mam tu v zaloze jednu vec: jmenuje se Polyversum (jde o houbu pythium oligandrum ktera parazituje na fytopatogenich houbach, a zvysuje u roslinu odlonost proti takovym houbam. take vyvolava produkci fytohormonu a polysacharidu -viz. pribal. letak)
tak jestli vas nekoho nenapadne jina pricina mych probs. tak skusim tohle ;)

(sorry za bad image quality, horshi digital sem eshte nevidel, nes ten co mam ja ;))

hall
ill one .

hall
ill one .

hall
ostani kyticky se zdaji byt v poradku, i kdyz je ta plisen (jestli je to plisen) pomalu taky napada.


Viva la GROWER(s)

hall
a takhle vypadali asi pred tydnem a pul.

hall
etse jsem zapomjel poznamenat, ze u te jedne co je 'nemocna' pozoruji nekolik dni ze nerostou listy, avybec je takova vybledla. skoro mam pocit ze se ty listy scvrkavaji :-)

a tahle nemocna byla taky prvni kterou sem presadil z parnicku do kvetinace, ostatni nasledovali po 4dnech.
z tohoto hlediska dostavala prilezitostne oneco vice vody nes ostatnii. celou dobu as do ted byl a nejmohutnejsi a nejvice rozvetvena. ninii je situace zcela opacna. na oko vypada nejchudseji.

kvetiny sem 2x hnojil vyluhem z biohumusu (zalivka), a asi 3x bio-algenem S90 (postrik), z cehoz 2x v kombinci s biotonem proti plisni.


so. dik za help ;)
hall
eshte.
prohlizel jsem si TommyBoyovi prispjevky: Vzhledove zmeny na kytkach..
trochu mi to prijde jako fotky s nedostkem Drasliku nebo Horciku.
ale nic neni presne ono, tagze je tezke ucinit rozhodnuti jestly bych mel kytkam neco prihnojit.


mate nekdo skusenost, jestli se necha vypjestovat indoor kytka v malem kvetinaci bez prisunu chemikalii, jen za dobre pripravenou pudu, popr. za nejake prirodni 'hnojiva' ?
hall
a eshte last thing co sem si vzpomel. dnes us urcite 50% stonku ma syte fialovou barvu, a to nejen takovej ten prouzek, ale celej stonek dokola (zejmena ty co vedou k listum).
vim ze u nekterych modelu je to normalni a ze to taky vznika z nedostatku fosforu ... ?

livo
Zdar hall,
vidím, že ty napadený listy jsou na spodním patře a dotýkají se zeminy - jsou tedy ve stálým kontaktu s vlhkem, bakteriemi, plísněmi a houbami vegetujícími v substrátu. Doporučuju je odstranit a zlepšit větrání (případně aplikovat na list nějakej fungicid) a nepřelívat - dočasným snížením vlhkosti v pěstírně a částečným omezením zálivky by měl problém zmizet.
Hlava
Čau hall .

Přesně jak píše livo , měl jsem ten samej problém , řešení - spodní listy odstřihnout a méně zalejvat :sun: nechávat spíše vysychat .

Měj se :devil:
Deu
Vítej na groweru, Hall ! Souhlasím s kolegy, bude to plíseň na stopro. Zalévat to chce míň, doporučuji nechat substrát úplně vyschnout před další zálivkou. Změř si také vlhkost v pěstírně, v případě přespřílišných hodnot bych ji snížil. Pozor na přehnojování, tvůj substrát vypadá sám od sebe na naprosto dostačující, nesnaž se za každou cenu tolik přihojovat - plíseň se objevuje na poškozených listech, a poškodit je může právě přehnojení. Stačí trošku oschlé konečky, a plíseň je tam. Kytky také samy "odhazují" spodní malé lístky, začnou žloutnout a plíseň je tam také. Důležité je se co nejdříve zbavit napadeného materiálu.
Roste ti to moc pěkně a kytkám dáváš tu nejlepší péči, jen tak dále a přeji hodně štěstí s plísní :smoker: :sun:.
hall
dekuju za odpovedi.

deu: pres den mivam vlhkost mezi 35-45% coz podle toho co sem tady cetl by mohlo byt i vic ne ? kazdopadne to by asi ani kytkam nevadilo.
horsi asi je ze sem na noc odpojil nasavaci vetrak, a eshte je pred spanim rosim. vlhkomer dnes v noci ukazal max. namerenou 99%. nekdy si i vsimnu ze kytky maji poranu vlhke listy jak sem je vecer orosil..

ted mi teprve dochazi ze tohle je asi dost spatne.

urcite zapojim nasavaci vetrak, myslis ze bych mel pres noc nechat bjezet i ten vnitrni cirkulacni ?

jinak jsem ostrihal spodni poskozene listy a porosil (bohuzel opet na noc - bez ventilace ;() roztokem vyse zmineneho Polyversumu.

Brzy dam vedet jestli se plisen zastavila sirit.

viva' la grower
HOUBA
Nechci vám do toho kecat, já pěstuju outdoor, půda je tam hnojená jednou za dva roky, normální brambořiště, ale to sámí jsem měl na spodních největších listech, co už byly fakt asi nejstarší, normálně jsem je oškubal, žádný hnojení ani zalívání a i přes to posraný září je z toho takovej model, že jsem 5min hledal na klávesnici F.
Myslím si spíš že to je nedostatkem světla, a když ty starší lupeny otrháš tak namísto nich ti jich vyroste třikrát tolik mladých lístků připravených do závěrečného finiše růstu
HOWG!!
Hlava
klidně to nech běžet pořád :cool: , na noc bych to asi moc nerosil , když kořeny nemaj vodu , jdou ji hledat / rostou / když maj vody dost ,tak jsou v klidu a nerostou . :eek: tohle celý se odráží jak kyti vypadá :sun: . pak dej vědět jak jsi dopad , čau .
Spoon
Super příspěvek.Potýkam se s tim samym problemem.kytky hezky vyrostly,začli kvest a při tom mi začli žloutnout spodní listy a usychat.kytky kvete fest,palice jsou tyky pekny ale ty zluty lupena mi delaji starost.ted dva dni nezalivam,tak uvidim co to s kytkama udela....
blackberry
Mam to same... rostliny nechavam narust az jsou pekne kosaty... zacinam s plnym stolem, kytky ktery jsou pekny a rozvetveny dam kvest a zbytek necham dojet vedle. Kytky dostavaj silu zhora z lampy (vsimnete si, ze rostlina nabira na sile, tloustka i vyhonky, kdyz je nejbliz k lampe, i zde se oplaci pravidlo cim vic wattu tim vetsi vaha a ucinek) dolu se uz bohuzel pro kosatost nahore nedostava svetlo i kdyz je prostriham je to tam za dva dny zase, takze, ja to resim ustrihanim spatnych listu, ci slabych vetvi dole, na kytce je to pak poznat zhruba za tyden, kdy vyjede i o 3-7 pater /uz to ani nepocitam/ na hlavnich vetvich se to jenom zelena...Samozrejme muze jit i o plisen, ale to jde cela kytka do ..., kdyz to poradne dostane. Takze reseni je postrik proti plisni: ja pouzivam klic a zamek od B´Cuzzu, coz je i proti skudcum, a take pravidelne odstrihavani listu, omezit zalivku a snizit vlhkost.
blackberry
ten vetrak klidne nech bezet i kdyz kytky chrapou, jelikoz vysusuje vzduch, jen dbej na to aby ti teplota neklesla v noci pod 15 stupnu, pak uz zacina problem, kdy se ti kytky zastavej v rustu ci kvetu.
skypik
kluci jasne, to co tam je to je plisen, plisen vznika:

- hlavne a to je ten duvod kterej sem tam videl protoze jsem to mel taky, chce to vetrat

-chce to snizit vlhkost

-jinak zloutnuti listu je vec ktera je uplne normalni pri dozravani to snad vi kazdy maly dite

-a jinak je to spatnym hnojenim (a cim asi jinym) v literature se pise ze je to nedostarek dusiku v nasem pripade to neni tek uplne pravda . z mych zkusenosti je to nedostatek mikroprvku

-kdyby jste mely kvalitni hnojivo odvetravani a rizky tak se to nemuze stat

tURb0
Mam zrejme podobnej problem - na povrchu pudy se pred casem objevil jakysi bily povlak, jez jsem mel za usazeny vodni kamen. Jenze ted se ta vec zacala pomalu menit, objevuje se tam evidentne nejaka houba, takova svetla zlutohneda zalezitost. A navic se v ruznych castech povrchu substratu zacinaji objevovat cosi jako pavucinky nebo hodne jemna vlakna vaty. Kyti zatim rostou, resp. kvetou, ale bojim se, abych neprisel i o to malo co v bou mam ... Je mozny, ze to je prelitim? Zalivam spodem a to jsem si myslel (mylne), ze se timhle zpusobem proste kytky prelit nedaj ... no, dam si pozor, ale co v tyhle chvii s tim?
sunset
turbo: Dej si hledani slova SVILUSKY, velmi pravdepodobne to jsou tyhle potvory:(
Nebo je to nejaky podobny previt, osvedcil se mi BioOl, lahvicka za cca 50,- Kc, postrik na listy.
tURb0
2 sunset: diky, uz jsem nad tim premyslel, ale bal jsem se to vyslovit. Rozhodne nechci aplikovat zadnou chemku, nehlede na to, ze tak za mesic bude sklizen (pokud holciny prezijou).

Ten BioOl - kdyz se na to pujdu zeptat do zahradnictvi - jsou jeste nejaky pridavny informace, po cem bych se mel asi tak ptat? Staci, kdyz reknu, ze potrebuju neco biologickyho proti sviluskam?

A co ten bilej povlak (_neco_jako_vodni_kamen) na povrchu, kterej se zacina menit v divnou rezavou vec? Netusis o co jde? Vidam to i u maminejch kytek v kvetinacich, zrejme je to beznej jev, proto jsem si prave myslel, ze to je usazovani vodniho kamene na povrchu pudy, protoze ty kytky jinak normalne rostou (maminy ruzny pokojovky&balkonovky).

Mozna uplne dulezita vec - substrat je obyc pro balkonovy kytky, trocha toho keramzitu a biohumus do zacatku, jinak nehnojim a zalivam spodem ...

Diiiiiky moc za pripadny dalsi info :) Pokud o to stojis, nakliknu ti karmu :) (ja ji neresim, tyhle veci me neberou) ...
sunset
turbo: BioOl jsem tu uz nekde na fotce zahledl, je to bila plastova flaska asi jako od samponu. Rekni, ze chces BioOl, oni uz budou vedet (teda meli by:))
A svilusky nici i leccos jineho, kdyztak si nech poradit, ale pozor na to, abys to mohl pak hulit;) Je lepsi neco bio, protoze to se obvykle snadno odboura.

Ten vodni kamen nevim, zni to dost divne:eek: Ale zkus trochu te hliny dat na sklicko a pod mikroskop nebo aspon lupu, uvidis vo co go. Jestli z toho ale budes moudrej??? :D
Mozna to je opravdu nejaka usazenina, ale ja to nikdy nevidel.

Karma nekarma, stejne to jsou jen vesely zeleny bobecky:D :D :D
breeder
to tURb0:
- ještě seber vrchní vrstvu substrátu i s bílým povlakem a nasyp tam novej substrát,
určitě to troch pomůže

- ještě bych to postříkal bioochranou zámek+klíč od b´cuzz nebo nějakým biostimulátorem,
kterej má protiplísňový účinky (např. vermi-sol z baumarktu)
viridis
Hall se nahore zminuje o pripravku polyversum. Protoze je zde krome tohoto threadu jen jeste jedna zminka, a protoze jsem behem dovolene byl svedkem ucinnosti tohoto pripravku a krome toho po upornych destich se jako kazdorocne zacinaji plisne objevovat, vytahuji thread nahoru a pridavam jeden zajimavy odkaz o tomto pripravku.
Rostliny ve skleniku i venku osetrene postrikem na list byly v naprostem poradku, bez jakychkoli znamek napadeni plisnemi - na rozdil od neosetrenych, o par set metru dal. Ty jiz v podstate neexistovaly - opadane, napadene listy, plne fleku i na 100ncich. Docela me to presvedcilo, ukazka byla dostatecne vymluvna, takze:
jsem vcera v roztoku (no, spis emulzi) polyversa vykoupal rizky (ponorenim), ziskane z nejisteho zdroje, jen tak pro jistotu. Zitra preventivne vystrikam sklenik, nerad bych, aby mi vsechno sezrala plisen - ucinek uvidim.
nobody4
Takže to co tam máš, opravdu vypadá na plíseň. Každopádně ty listy otrhej, a použij nějakej BIO přípravek, viz. výše. Je to na tý fotce špatně vidět, ale myslim, že to mohlo vzniknout asi takhle (je to jenom teorie): Při rozmíchání substrátu se ti nepovedlo ho rozmíchat dokonale a zůstaly tam "hnízda"(nevim jak tomu jinak říkáte). Jsou to místa, kde zůstal biohumus "nerozmíchaný". Tzn, že kořeny, když prorostou k takovému hnízdu, ihned se spálí (živinami). To se následně projeví na listech, viz jiné thready. Následkem poškození jsou listy náchylné plísním a jiným chorobám. Pak už jen zapracuje vlhko a teplo. Doporučuju rosit pouze v době kdy to má čas rychle vyschnout, ale bacha na spálení!!!!!!! Kapky fungujou jako lupa -> spálení listů (obzvláště u silnějších lamp). Řešení: rosit light, aby se netvořily velký kapky. Většinou po porosení je to do pár min. suchý a bez jakýchkoliv změn (poškození).
Otočnej ventilátor nech mastit non. stop, kytkám to jenom prospěje a zesílí, nehledě na to, že nepřímo zabraňuje vzniku plísní. Nezapoměň, že by se ti vzduch v místnosti měl vyměnit 20x/hod. (alespoň)
Dále ta bílá (následně žlutá) je to opravdu z vody, změna z bílé na žlutou = oxidace. Myslim, že by jsi měl používat jinou vodu, nebo alespoň ji nechat dýl odstát. Bacha aby jsi oddělil usazený "bordel" na dně od odstáteé vody nahoře. . Tzn. je sice hezký, že to necháš odstát a zaleješ to i s těma usazeninama (železo, mangan a jiné) ze dna. Každopádně bych to bílé na půdě odstranil (jak ti radil Breeder, je to kluk mazaná a zkušená, tak mu věř) a změnil vodu. Pokud to jde.
Ale je to jenom můj názor, jenž může být zkreslen nedostatkem ostatních informací a špatými fotkami.
Měj se fajn a ať se toho kqětinky vylížou..... good luck N4
kcb
Cus, prestan to rosit, mam Mazar a delal mi to same. Ted uz jsem v pohode.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma