Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
r-manova bedna II/1000W - Klikni zde pro originální téma
r-man
Ahoj vsichni,

jelikoz v moji skrini 2x1,2 m pudorysu byla puvodne 600W, coz rozhodne neni dost, zkusil jsem pridat jeste jednu 400W sodikovku. Toz, uvidime co z toho tentokrat vyleze.

Necekam nic moc, protoze tam nasadim Jacka Herera co jsem ho mesic predpestoval na balkone, a dam mu rovnou 12/12, i kdyz prvnich 14 dni budu hnojit na rust.

Kdo chce zakladni info o skrini, necht se koukne na r-manova bedna v mym podpisu, tady se s tim nebudem tolik zdrzovat-cas jsou prece penize, ne? :-)

...OK, tak jedem

......vas kilowattovy R-Man
r-man
Tak za prve:

Bylo potreba udelat odsavani i z druhyho stinitka ze 400W, protoze jinak teplota ve skrini dosahovala 35 stupnu, coz uz je na me trochen moc. Do puvodniho stinitka (komplet lampa z www.hydroponieplus.cz) jsem nuzkama na plech vystrihal diru, nasadil flexorouru a poradne vopatlal kamnarskym tmelem (vydrzi hoooodne teplo)---OBR.1.

Pak jsem nesehnal rozdvojku na 100mm flexoroury, taxem si ji vyrobil. Nariznul jsem rouru, nacpal do ni dalsi dve, a oblepil Gafou(nesmrtelna pevna stribrno-seda paska). Jak vidno na OBR.2. , z izolepy jde postavit vsechno--znam lidi, kteri s ni opravujou i letadla a baraky.

Dale je samozrejme potreba pri takovym odsavani sledovat vlhkost, a tudiz jsem zakoupil ve splasenym veverkobobrovi (OBI) za bratru 699,- nasi tvrde meny bezdratovy teplomer WS410L s cidlem WT450H (set). Cidlo jsem dal do skrine, teplmer mam vedle kompu na stole, a jelikoz je prenos bezdratovej (433MHz), muzu s tim treba i behat po byte a porad mi to ukazuje teplotu a vlhkost, viz OBR.3 a 4....Zvlhcovac uz je na ceste, zkusim klasicky SPS 808 z www.elektrocoleti.cz za 702Kc + nejake postevakovne.

No a na OBR.5. vidite nachystany zavlazovani, jde o rozvod trubkou 20mm a pak kapilary a pak jehly do hliny (kokosubstrat Plagron)

Na OBR.6. je celkovej pohled na stinitka a sani (TD250/100) rovnou do stoupacky...

Tak to mame za sebou technickou cast...
r-man
No a ted tedy co mame...uz tradicne je to Jack Herer, ze seminek, mesic predpestovany jako outdoor, presazeny do vetsiho, zastipnuty zeshora...

Zalivat se bude zatim 2x denne 1 minuta, uvidime jak to pojede :-)

Hnojim klasikou jako v moji prvni bedne, pridal jsem green sensation, zatim polovicni davku...

to:Hnědojed... Soukromy veci sem netaham, sorry...
r-man
, tak se tu po delsi odmlce objevuju. Byl jsem na dovolene na Orliku, paradni devitidenni kalba spojena s Czechtekem...

Ale k tematu:
Ta kytka na prvni fotce je uz tri dny sklizena, palicky jsou vsak ridsi nez obvykle, nicmene produkce pryskyrice je megaobrovska (ucinek tedy ocekavam perfektni). Pro ty co necetli moji predchozi bednu: je to kyti, ktery jsem nechal vyklicit ze seminka na balkone, tam taky mesic rostla a pak jsem ji dal rovnou na 12/12 pod 600W sodik. Nebyla nijak zastipavana, pouze zbytecne listy jsem parkrat ostrihal. Ucel byl usetrit mesic sviceni 600W 18/12 a myslim ze se to docela povedlo.
r-man
Dale prikladam aktualni foto bedny, kde bylo napred 30 kyti (stejne predpestovanych na balkone), nicmene 11 z nich bylo samcu. Samci se projevili v podstate tyden po presunu do skrine, coz je parada. Tentokrat jsem ovsem kyti pri presazeni dal pomerne hluboko do hliny, abych eliminoval zbytecnou vysku stonku pri pestovani ze seminka (riskuju sice uhniti, ale to se neprojevilo, vypada to uplne v pohode, mozna diky vzdusnosti Plagron kokosubstratu). Taky jsem rostlinky zastipnul nahore na hlavni vetvi, aby nebyly prilis do vysky (je to prece jen Sativa a ne Indica), a aby spodni vetve rostly ve stejne vysce, jako ty horni (jeste mozna pouziju ohybaci kolinka).
r-man
To co vidite na dalsim obrazku, je upraveny zvlhcovac SP-808 z www.elektrocoleti.cz podle threadu http://grower.cz/forum/showthre...highlight=wetra
..jeste nevim jak dlouho vydrzi 30L vody, nicmene v noci mam vlhkost 92%!!! (to bylo jen na test) a pres den je kolem 60-70% (to kvuli vetrani, odsava to i vlhkost)...Tim se dostavam i k dosavadnim vysledkum ankety: je jasny, ze treti reseni je nejlepsi, ale zatim to necham v bedne tak jak to je, protoze je to dostacujici, a to i pri venkovnich teplotach kolem 30 stupnu (ve skrini je max o jeden stupen vic)...
mcsow
to r-man: tou anketou tě zajmá jenom názor lidí, nebo se podle toho budeš řídit ??
r-man
No, tou anketou me spis zajimalo, jestli mi nekdo napise jeste nejaky jiny, lepsi reseni. Posledni moznost totiz vubec nepocita s tim, ze je potreba taky dodavat dostatek vzduchu kytickam, stara se pouze o chlazeni. Nakonec to asi dopadne tak, ze pokud budu mit vetsi problemy s chlazenim vybojek (tedy teplotou ve skrini) a zaroven vlhkosti, budu muset nejak vymyslet dvojokruhovy vetrani: Jedno na cooltube v serii na obe lampy s nasavanim zvenku skrine a foukanim taky nekam ven (nebude potreba filtr, nepotahne z toho zadnej smrad), a jedno na pravidelne vetrani a dodavani cerstvyho vzduchu pro kytizzzz.
r-man
Jo a jeste neco...poterbuju radu: Mam tam vetrak na 220V a i kdyz je na I (umi jeste II a III), tak fouka moc...da se tam dat neco, aby byl napajemenj treba mensima voltama? Nejaky odpory (nesmi to ale produkovat teplo), nebo regulator napeti?
Ke-Guglimugli
S tim "odporovanim" ti nepomuzu, snad bych jen nesmele doporucil venovat nalezitou pozornost DOSTATECNE vymene a cirkulaci vzdousku inside tha room.. Uz to sestikilko vyzaduje, natospak litrík! Co napriklad znamena "Fouka moc"? :wink:
A - sori esli se pletu - nikde se nezminujes o "nasavacim" a "vyfukovacim" zpusobu reseni tveho status quo, coz je patrne v tomto pripade klicove.. (Nemusis hned psat, do ktere ulice to peres.. :D;):D )
r-man
4Smuglibublikudli (delam si prdel, ale co to jmeno vlastne znamena? je fakt hustyyyy):

Fouka moc znamena, ze to kytky dost ohyba, kdyz to zrovna fouka na ne. Ten vetrak je tam taky pro rozhaneni vlhkosti do cely skrine (uvazuju o rozumejsim rozvodu, viz treba nastin v http://grower.cz/forum/showthread.p...highlight=wetra

o systemu vetrani se zminuju v http://grower.cz/forum/showthread....3554#post233554 prispevek 9. , ale jen malo...je to tedy tak, ze u podlahy je na jedne strane skrine 2x dira 150mm, a tou se do skrine samovolne dostava vzduch venkovni teploty (ne z rozpalene ulice). V mistnosti je dost teplo, protoze kdyz pari slunicko, tak pres panelakovou strechu (jsem v nejvyssim patre) se byt celej dost rozpali. Odsavani je TD250tka s rourou o prumeru 100mm, je asi tri metry dlouha, a vede do stoupacky (tagze nic neni citit do bytu ani do jinych bytu)...To je rizeno termostatem, a jeste je tam moznost dvou rychlosti(ja jedu na polovinu).
Ke-Guglimugli
No vyborne, ted mi je to jasnejsi! ;) A hned par veci mne napadlo:
Esli je ten vetrak fakt tak silnej, tak ho bud nasteluj na lampu (mozna uz mas zkusenost, co to dela s teplotou tesne podni) anebo tak nejak k tem diram, ktere jak jsem pochopil slouzi jako pasivni nacuc. Mohlo by to pomoct udelat kvazi aktiv, cili jednoduse foukat zespoda nahoru.. :D
Jenomze pak jsem si vsim toho TDcka a trimetrovy (!) roury a opravdu bych se primlouval za lepsi (minimalne vykonnejsi) typ ventilatoru! Kdyz uvazis velikost tvyho roomu a spocitas vsechny tlakovy "brzdy", ktere tam jsou, mohlo by te to minimalne zacit zajimat.. ;) Pak chci videt, ze resis naky kuul tjuby.. :D
Viel Glück, alter Kollege! :)

A o tom nicku as pšíště, teď jdu na malého špronclíčka :smoker:
r-man
Ja se pred chvilkou z jednoho vratil...Ale ty Cooltubes uz jsem (aspon pro tedka) resit prestal, protoze jaxem psal, teplota ve skrini je max o 1-2 stupne vyssi nez venku, a SP-808 (s upgradem na 30L kybl) docela schopne udrzuje vlhkost...
mcsow
na ten větrák na 220v existujou regulátory ne na volty ale na waty, že ti to ubere waty, můžš si to kolečkem regulovat podle potřeby, vim že jsem to tu někde zahlíd, ale těžko říct podle čeho to hledat
Apofiss
r-man: bejt tebou bych udělal společnej odtah se silnějším ufem (tak 600m3)
luckyBOB
staci si projet i projekty jinyho lidi nez v CR..vsude jinide se toto resi jednim odtahem pres pachac a poradny ufo ci snek..samo ze pres pachac....cu
r-man
No jo, jenze tim prave odsaju i vlhkost ze skrine, a to se mi nechce, proto mluvim o dvojokruhovym vetrani...
Ke-Guglimugli
Nejak mi to furt neda.. :D
Tohle jsem napriklad resil zesilnenim zvlhcovani.. :wink: Sice jsem se ve vlhkosti v celym roomu nedostal nad 60% (coz je i tak blahobyt :D), ale zvlhco jsem polozil na zem tak, ze mlha sla nejdrif do rostlin a az nasledne ji to vycuclo. U tebe jsem si vsim, ze ho mas na kanystru, nebo na cem, nad urovni kytek.. :confused:
Btw. tim silnym vetrakem myslis ten, co je na ty posledni fotce?
r-man
No, ten vetrak je spis videt v prispevku 4.
Ten kanystr (barel) na kterym je zvlhcovac, je nadoba s vodou pro ten zvlhcovac.
Budu delat rozvody pary, pak uvidime...postnu to sem...mam pocit, ze se mi to zacina trochen profesionalizovat, ta bedna...za chvilku to bude spis laborka...
Ke-Guglimugli
Pak nechapu, ze chces ten ventilator jeste tlumit.. Klidne bych to tam rval i na trojku (jako, ze i jo, ale prevazne na dvojku :D) Ale je mozny, ze mas nakej specielni turbo model a v tom pripade ho od tebe koupim :wink:
A slibuju, ze se uz budu snazit kontrolovat a moc ti to tu nezneprehlednovat.. :)
r-man
Ty mi asi vubec nerozumish :-))) ten vetrak chci tlumit, protoze mi moc fouka na kyti, tak, ze je ohyba (moc)...a to i kdyz je na jednicku. co to ma ale spolecnyho s vlhkosti pri odsavani od lampy, to nechapu...
Ke-Guglimugli
Mas pravdu, bez varovani jsem skocil od problemu zvlhcovani a odsavani do problemu ofukovani.. :(
Ale jinak myslim, ze ti rozumim.. ;)
ak.oc
ja sem udelal na cooltube sani z mistnosti aby to netahalo ze skrine, pak sem dal dva na foukani do skrine a s vlhkosti nemam problem, nejak extreme neklesa.
luckyBOB
co treba napijit zvlhcovani(ted nemluvim od zarizeni za 800kc)..na nekolik hadic a pokrit tym celou podlahu..tak by kytky dostavaly vsechnu moznou vlahu ktera by se nasledne vytahla nahoru a ven..
r-man
Prave jsem zacal pracovat na rozvodech zvlhcovani 5cm rourou s provrtanejma dirama. Problem zatim je kondenzovani studene pary a nasledne zaplneni cele rozvodne roury vodou a nasledna dysfunkce a preteceni zvlhcovace. Nicmene pracuju na tom a myslim, ze to pujde.

Jo a taky jsem nasel ten regulator napeti (je do max 200W, ale musi se tam pridat chladic), je ale docela drahej, stoji 890,- ( www.hydroponieplus.cz sekce specialni nabidka), zato jiste odpovida vsem normam. Objednal jsem si ho.

Take jsem si objednal MH vybojku na rust pro dalsi grow, uvidime jestli to bude lepsi...
Apofiss
Hmm, ta zkondenzovaná voda by se dala chytat do nádoby a čerpadýlkem zase doplňovat do zásobníku zvlhčovače.Čerpadélko by zaplo vždy při určité hladině vody.Takhle by ti to vydrželo zvlhčovat docela dlouho...
r-man
Apo: to mi pripada uz moc slozity, hlavne ze dvou duvodu...muselo by to bejt cerpadlo s nejakym plovakem na sinani a vypinani (kdyby dosla voda ve zvlhcovaci a ja byl pryc, aby nebezelo naprazdno), a potom jsou to dalsi hadicky a kabely do skrine a uz ted jich tam mam dost. Radsi to zkousim resit samovolnym stekanim zpet do zvlhcovace, a to naklonem rozvadeci trubky a jejim umistenim vyse, nez je usti zvlhcovace. To samozrejme obnasi zvednout i kytizz ze zeme nekam na rost, ale to neva, aspon se mi k nim lip poleze na zastrihavani...
r-man
Nicmene ted uz zvlhcovani neni potreba, protoze jsou uz nejakou dobu v kvetu a vlhkost se sama drzi kolem 55%, coz je az dost. Teplota je 30°C. Viz prilozene foto. Taky jsem pouzil ohybaci kolinka, protoze palicky maji tendenci rust nahoru i kdyz vetev je naklonena (ne svisle), tudiz si slibuji plnejsi palice a bude jich vic. Tenhle grow je dost pokusnej, uvidime co z toho vyleze.
r-man
Tak a ted neco z jinyho soudku. Navstivil jsem Botanickou zahradu v Praze-Troji, konkretne pavilon Fata Morgana. Vstupny je sice 45,- student a 90,- dospelak (samozrejme, ze se ze me stal zase na chvilku student :-) ), ale stoji to za to.

Pic1-Kvetouci leknin na hladine jezirka, ve kterym jsou rybicky (v podzemi je tunel a je na ne mozno koukat pres sklo)

Pic2-Pohled do jungle v prostrednim segmentu skleniku

Pic3-Starej motyl-dedecek, ale litalo jich tam spoustu

Pic4-Posledni segment, vlhkost vzduchu 95%, nahore jsou videt tlakove rozstrikovaci zvlhcovace (rozvod trubkama), to by byla matkarna :-)

Pic5 a 6-Masozravy kytizz, bojim bojim...

Pic7-Vodopad v prostrednim segmentu
r-man
Ahoj, prave jsem se vratil z vyletu na Sumavu, a co me necekalo za prekvapeni...Na balkone mi rostou rajcata jak zbesily, jdu si udelat tunakovej salatek :-)

No a pak kouknu do skrine a malem to se mnou seklo. Musim uznat, ze ta Green Sensation stoji za to. Je to drahy jaxvina, ale fakt je to poznat. Taky 1000W se osvedcilo, puvodne jsem to delal jen jako pokus, ale rozhodne to tak na kvet necham.

Na fotkach jsou videt kytizzz, zkuste je porovnat se stejnym zaberem o neco driv. Jsou uz mesic v kvetu, vyska rostlin je do 50cm, zalejvam 8x denne 2 minuty a vsechno to vychlastaj, i kdyz jsou tak malinkaty!!!

Palice diky Green Sensation, 1000W Sodiku a ohybani rostou a sili, uz se tesim za mesic na sklizen...mnam :-)
r-man
Jeste dva detaily :-)
Dephp
zdárek r-mane,
píšeš že jsi koupil novou MH výbojku a to je 600w or 400w ?
600w MH vybojka by mě zajímala jak se to pod tím větví bez jakýhokoliv zastříhávání , mám 250w MH - ale moc mě nepřekvapila
Jinak jedeš AH komplet ? + GS?
Jinak pěkný pane.karotko ;)

EDIT: V GreenHomu maj Venture Sunmaster 600W !! (metalhalog) za 2300 s dph což se mi zdá celkem moc
r-man
Koupil jsem 400W, myslim ze to bude stacit...

Hnojim:

grow+flora+bloom (grow komplet od www.hydroponieplus.cz)
Bcuzz kvetovy stimulator
Bcuzz hydrobooster
CannaZym
Korenovy stimulator (nevim jakej)
Phytamin
Green sensation
...vse krome GS kupuju pres net v www.hydroponieplus.cz . I tu vybojky jsem tam objednal, i ten regulator (triakovej) na 220V na vetrak.

PH udrzuju 5,8 pri michani namky, pak se asi trochen zvysuje, ale jeste nebylo pres 6,3, a EC je pri michani kolem 2,0, tagze po tydnu se asi vysplha na 2,5.
Hnědojed
Prave sem si precet ze ten green sensation chvalish (tayk ho mam btw kdby nkoho zajimala ta cena tak 250ml stoji asi 1200kc) coz je super nicmene kdybyses zeptal o v nem vlastne je tak oni ti reknou ze jke to smesm ruznej tech enzymu a a stimulatoru a vseho toho aby s tam uz krome hnojiva a eventuleniho postriku pthytakem nemusel pridavat nic jinyho takze si mysli ze cpat tam jeste y dlsi veci co mash v seznamu je zbytecny. ale mash to krasny. Asi taky budu nmuset pritvrdit o par watu :)
r-man
Jo, taky jsem si rikal, ze uz by to nebylo potreba, ale chci to zkusit, co kytizz vydrzi. Akorat je nesmim spalit, ale na to zatim nevypadaji. Postupne az my ti ostatni chemky dojdou, prejdu na AH komplex, coz je:
Root stimulator
Growth/bloom excellarator
Enzymes+
a nakone Final solution.

Jo a v Prazskym Growshopu (www.growshop.cz) maji 250ml greenu za 990,-, ja jsem u nich koupil 1L za 2950,-, coz mi pri davkovani 1:1000 vydrzi dost dlouho...
Rajčata-good. Nemohu dělat asi konkurenci, ale s rajčatama se vychloubám i já u Amalky v non-toxic projektu. Jsme asi na groweru pouze my dva, co jedem rajský. Má ještě někdo nějaký pěkný fotky rajčat? :) :) :) Kytizz máš taky pěkný....
Jahudka!
r-man-chlazeni jsem taky dost vychytaval.Ja mam 400w na 55x85 coz je taky hukot.Prisel jsem na par veci.Chce to samozrejme cooltube na kazdou lampu.Vzduch sat z mistnosti a hnat do CT zapojenych do serie a pak ven z mistnosti nekam do pryc.Trebas do ty stoupacky.
Odtah z bedny udelat samozrejme nahore a ten das na hodiny a spinas podle potreby.Me to taky dost vadilo ze me odtah vycucaval vlhkost tak jsem to vyresil tak,ze zvlhcovacka jede soucasne s lampou a odtahovej vetrak spina 15minut on,15 off.Teplota tam stoupla diky tomu nepatrne ale zato vlhkost ted v poho udrzim 80-85.V noci samozrejme zvlhcovacka nebezi a je tam vlhkost okolo 60.Zadalsi je hodne dulezity ofukovat lampy zespoda nejakym ventilatorem.Az by ses divil jak to srazi teplotu.Pak je dulezity samozrejme michat vzduch ve skrini.Zvlhcovacka sama o sobe ochlazuje o 3 stupne.To nejdulezitejsi je mit vsechny odtahy tepla ven z bytu jinak ti doma stoupne teplota v byte a pak samozrejme ucinnost chlazeni umerne tomu klesa.Je to ale dobry v zime protoze odtah z CT muzes mit rovnou do bytu a v pohode s nim vytapet mistnost.:)(jako trebas ted i ja:)).
K ty kondenzaci vlhkosti na dne - je to vcelku jednoduchy reseni.Nech si udelat z pozinkovanyho plechu pres cely dno presne na miru velkej tac na kterej postavis kvetinace.Stejne jsem to udelal i ja.No a ted kdyz tam neco kondenzuje tak je to jeste vyhoda protoze se ti vic zvlhcuje vzduch a nic nehnije.Dokonce ten plech obcas postrikuju vodou prave kvuli vlhkosti.

Hlasoval jsem samozrejme pro-Na obe lampy Cooltube, propojit seriove, nasavani zvlast zvenku skrine pro Cooltube


Tak - ať to roste :satan:
Jahudka!
Rappa-twe tak to jses na omylu.Koukni se do myho trydu co me jede pod sodikem:D

Jinak lidi vetsinou jedou papricky pod lampou:D
r-man
Toz decka, vypada to tak na 14 dni a pak uz flushing, mozna se to trochen protahne. Dam tomu ted jen vodu, protoze mi zacaly nejak zloutnout listy a objevily se i hnedy skvrny. Ne teda na vsech kytkach, ale daval jsem tomu dost hnojek, tak dam pauzicku radsi...

A pro vas aspon neco pro poteseni oka. :-)

...aha, tak nic, nejdou mi v mozille nejak nahrat obrazky (the document contains no data), tak az doma.

--Toz doplnuji fotozz :-)
rixo
joj skoda.....tesim sa na fotos....
r-man
No tak s tim zloutnutim je to pruser jak noha. Ted jsou zluty listy skoro vsude a vsechny, nektery dokonce uplne usychaji, proste mrtvoly. Nevim, jestli kyti nejak vycitila konec leta, mozna ze jo, protoze ji davam vzduch zvenku, a tim padem chladnejsi. Ale nevadi, stejne je uz asi 30% chloupku hnedejch nebo aspon svetle hnedejch, tagze se blizi sklizen. Dnes tomu dam Final Solution, a to bude tak na 14 dni. Vsak se kouknete na fotky.

EDIT: Ted uz vim, ze to bylo sviluskama, jsou to takovy maly kurvy, skoro neviditelny, usazujou se na spodku listu u hlavnich tepen, a kladou si tam vajicka, nebo co. existuje na to spousta sracek, vsechny je povrazdi pomerne rychle, ale jen jednu jsem nasel, ktera je po par hodinach neskodna. Jmenuje se to BIOoil a stoji to 67Kc v OBI. Je to takovej olej s nejakejma prisadama, co se na to proste nastrika, a ono to ty svine svinuty Svilusky udusi. Vyhoda oproti ostatnim pripravkum je hlavne ta, ze je to BIO, tagze tam nejsou zadny extra jedy, tagze treba za tyden muzete sklizet a vite, ze nebudete hulit nic spatnyho. Ostatni pripravky je potrena nechat az 6 tydnu (u nekterejch...), nez se bude sklizet!!!
Constructor
tak tohle presne je muj problem taky. Vypadaj uplne stejne a mam tak 10dni do konce. 2x400W - nebula a GWS a uz nevim co s tim...vyzkousel jsem snad vsechno. Mam 12 kytek a 1 je krasne tmava a zbytek jak mas ty....nechapu. Zvednul jsem PH, zaleval vic i min, dal vic dusikate hnojivo, vyvrazdil asi milion smutnic hlisticema a lapacema, dal vic i min hnojky a nic...s tim snad nic nejde udelat
r-man
Mozna je to pokles teploty. Nejsem si tim jistej, ale potom, co venku dost rapidne poklesla teplota (ve skrini ted nemam 35 pres den, ale 25, v noci je kolem 20), se tohle stalo, a ostatnim ve stejnou dobu. Mozna si po tech vedrech tyhle rychlopesteny kyti myslej, ze uz je opravdu konec leta, prichazeji prvni chladny noci...no nevim...je tu nekdo, kdo by se k tomu umel vyjadrit?
lubo
teplota príčinou nebude.osobne mám noc pod 20 a ked je chladnejšie von,čo v posledných dňoch bolo často,tak den okolo 25 a nemám žiadne podobné príznaky.
Constructor
jakej pouzivas substrat?
r-man
Mam Plagron Cocosubstrat, je to v takovym velkym sedym pytli, a je to kokosova drt smichana s hlinou. Zatim jsem s tim nemel nikdy problem...
r-man
Ahoj,

Posilal jsem ted nekomu seminka do Brna, a vratilo se mi to z5, ze na te adrese nikdo takovy neni. Jelikoz nevim kdo to byl a nenechal jsem si kontakt, prosim ozvi se mi!!! ...samozrejme do PM!
r-man
Byl to nejakej Padrino, nebo tak neco...ach jo.
drtikol
servus r-mane,
hele to zloutnuti je normalni, nedelal bych si s tim hlavu, kytka to proste dela sama kdyz je dobre vyzivovana, poslednich 14dni zezloutnou ty velky listy, pac vsechno jde do kvetu, jelikoz kytka cejti ze se blizi konec, veskerou energii dava do rozmnozeni (paldy) a na listy sere, proto zloutnou.... takovy je moje vysvetleni tak nevim :bandit:
jinak kytky mas pekny, bush jak hovado :bravo:
r-man
Nakoupil jsem v Conrad.cz zachranny deky a vystelu tim celou bednu..akorat jsem na tom nikde nenasel napsano, ze je to mylar, kua ja uz fakt nevim, jak to mam sehnat!!!
Apofiss
Kup si ten pro fotografy, to je 100% on.Ta deka si myslím vůbec...
drtikol
nejlepsi mylar je tenhle http://www.dtpstudio.cz/obchod/dtpp...lar/mylar2.html
ale jestlis uz koupil ty deky tak to je f poho uvidis!
r-man
Jenze oni ji uz strasne dlouho nemaji, a objednavat ji prej nebudou...ach jo
drtikol
aha, to sem nevedel.. :(
Jahudka!
r-man - jak nebudou?Jak vis ze ten mylar uz nebude?Ja tam volal a ptal se jestli ho maj a rekly ze ho nemaj az prej bude tak se ozvou.Tak ted nevim.Mam ho v planu samozrejme koupit...
r-man
No a me rekli, ze se prodava jenom po metrakach, a ze to je nejakejch x stovek metru ctverecnich, a ze na to nemaji objednavky od zakazniku, a ze by to neprodali....tagze to objednavat nebudou.
r-man
mnamky nakonec.....WOW
Jahudka!
Moc peknej zaver:)

Tak ať chutná! :satan:
r-man
Chutna mooooc dobre, Final Solution je OK :-)
drtikol
hm hm paradicky...:D
:bravo: :punk: :bravo:
r-man
A Pridavek :-)
r-man
Tagze:

Sklizeno, ususeno, zvazeno. Tohle trio slov pisu vzdycky rad :-) Celkovavaha po ususeni je cca 300g, coz je na 1000W hodne malo, ale zase vzhledem k sviceni pouze na kvet v delce 60 dni to zas tak strasny neni. Pokus s vypestovanim malejch "lizatek", tedy velmi nizkych kytek, co maji v podstate jen palice, se povedl. A to i pres to, ze je to Sativa. Premyslim o Scrogu, to by mohlo fungovat...

Smokereport: ...He?...Klasickej Jack Herer, co o tom povidat. Kdyz se zahuli slusnej joint, upadnete do stavu, kde nejste schopni vnimat okoli (leda hudbu), nedokazu si predstavit, ze bych mel treba dojet nekam, kde jsem jeste nebyl. Kuraci z Holandska popisuji zazitky, kdy v koffeeshopu zahulili, vysli ven, a nevedeli ze ktere strany prisli a kam maji jit. Dukazem budiz i foto kamose, kterej v perine bloudil po nasem baraku, bylo to kolem 04:00 rano :-)))

That's all folks :-), checkujte novou bednu III, az bude...
Chachaa, kámoš ve výtahu je fakt dobrej.... On je náměsíčnej nebo šel domů v dece? :D :D :D :D
r-man
Von byl stejne jako ja uplne namaderu a behali jsme po baraku..ja s fotakem a von takhle, byl i venku. Jeste ze na nas nikdo nevylez, to netusim, jak bych vysvetloval...:-))))))))))))))
strihorukyeduar
Wow....A kdy hodláš uskutečnit Bednu 3?
r-man
Jeste nevim, tipuju tak za mesic a pul, musim jeste neco vychytat, trosku prestavet, a hlavne nasetrit prachy na odvlhcovacku (i kdyz ta bude potreba az po mesici a pul od zacatku (nejdriv) )

Treba se mi podari nasetrit prachy z prodeje seminek tohodle Jacka Herera, mam jich z prvni sklizne dost, a par lidi uz s nima je spokojenejch :-)

Kdyby mel kdokoliv zajem, piste PM, a ted reklama:

Prodavam seminka Jacka Herera, puvodne z http://www.sensiseeds.com . Nechal jsem si je tehdy poslat za bratru 5000,- Kc v prepoctu, v cene bylo postovne i katalog, bylo to 16ks. Jelikoz jsem nechal kytizz oprcat (nechtene), urodilo se hromadu seminek vysoke kvality (100% stejny vlastnosti, jako original!!!). Jelikoz nejsou feminizovane, nabizim je za velmi vyhodnou cenu, za ty prachy se vyplati poznat samce az v kvetu a vyhazet je (ostatne i mezi temi 16 ks byli samci, a to myslim tri).

DULEZITE:
Minimalni odber je za 500,-Kc, za tu cenu jich je 20ks, dale dostanete 20 ks bonus zdarma. Posilam to na dobirku (nejradsi, ale jde to i jinak) v bublinkove obalce, cena je i s postovnym 552,- Kc. Bohuzel jsem se z bezpecnostnich duvodu rozhodl neposilat nic pres hranice, ani seminecko.

Toz gdo chcete kvalitni seminka za hodne dobrou cenu a s rychlym dorucenim, piste PM :-) Support your local GROWERS!!!
r-man
Ahoj, tak uz me ty svine nejaky potkaly taky...pokud nekdo vite co to je a co na to mam pouzit, poradte mi...ja jdu zatim hledat po groweru.

Jsou to takovy malilinkaty broucci, nevim, jestli maji kridylka, ale kladou na spodek listu vajicka nebo larvy..je to tak maly, ze to nevidim, ale ty kurvy mi zerou listy!!!

Jinak jsou to poradne velky fotky, nektery ty makra, kouknete se na orig. velikost :-)
KABUTO
Pokud jich máš hodně zkus predátory(growshop,Bioton),slusnou armádu,nebo pokud napadení ještě nejni extrémní -BioOil
-a budeš to mít BIO

Značí to že by jsi mohl mít v boxu nižší teplotu,při které svilušky nefungujou :)
Hellboy
nevim s tim biooolem, zaprve nejni stopercentni nebot je pouze kontaktni a vajicka sviluch nekrosi, dokud to mas dele pred sklizni prd bych na to neco jako agrion delta nebo omite etc...pak kytky strikni phytakem at se lepe vzpamatujou a bude to pro ne mensi kour nez biool, po kterym ti zezloutnou a vosmahnou listy...moje zkusenost, muj nazor... jinak good luck a at se dari, hezke palky bytheway :):sun:
r-man
Dekuju vsem za rady, v patek koupim Omite, nebo neco podobnyho, snad to zabere..Jeste bych rad upozornil, ze to nejsou takovy ty octomilky, musky, ktery litaj z hliny. Je to mnohem mensi, tyhle mrchy...
Hnědojed
toz jake octomilky (ty kytkam nemuzou nic udelat vim to pestuju je roky jako krmivo pro rbyicky) to je jasna svilucha di do ni co nejvic sou to desny kurvy tedko me poresili tak pulku urody (a kamosova neschopnost :( .....
Subzero_7
jj to jsou svilušky taky bych doporučil biooil nebo odvar z tabáku kterej tam rozpraš a prej by to mělo fungovat ale jistě to nevim jen co jsem slyšel, tak doufám že tu válku vyhraješ!? čau S
S.M.L.
Neci radit, ale mě pomohli při mojí první indoor dravy pavoucci Phytoseiulus persimilis 84,80 / 100 ks (na 10m2). Prodávaj je na www.biocont.cz pošlou ti to dom. Byl sem v třetím týdnu květu a nemoh sem použít chemický postřik, protože stopy po něm zůstavají v rostlině 6-8týdnu (a navíc v obchodě mě řekli, že nezabíjí vajíčka takže se budou línhout pořad dokola). Svilušku už mě pokryli tak 50% spodku listů, ale po nasazení pavoučku, sem po týdnu měl zdravý kytky. Pavoučci žerou dokud je co a pak pochcípaj :)
drtikol
2sml: bohuzel je prodavaj jenom od 15. února do 15. září...
ale maj dravy roztoce proti sviluskam za 260kc od prosince do ledna :D to ale mas pak ve skrini vic fauny nez flory :bandit:
Apofiss
Tos řekl brzo....právě sem si je vobjednal :D
r-man
Zdarec, tak jsem zde po mensi odmlce.
.
.
Se sviluskama svinama jsem si poradil, a to pomoci BioOilu. Koupil jsem ho v Obi za bratru 67Kc, coz je pohodova cena. Vybral jsem BIO, protoze bylo tesne pred sklizni, a nechtel jsem aby tam ty chemky zustaly. Stejne to dopadlo tak, ze se pesteni o tyden prodlouzilo, protoze ten olejicek po nastrikani na listy sice svilusky udusil, ale zustal na nich. Nevim, jak by to smrdelo, kdyby se to pak, nedej boze, melo kourit. Takovej spalenej olej, no nic moc...Behem toho tydne se to jakz takz vstrebalo, no a dneska se to konecne sklidilo. Na foteckach jsou jen ty nejvetsi palice a nejaky makro, toz se pokochejte...No a stay informed, az bude nova bedna...tipuju tak mozna do tydne..
Apofiss
Máš to pěkně řídký :rejp: :D:D:D

Apo :angel:
Máš pěkný nohy :D :D :D .... Sklizeň taky pěkná.... Teď už to jen zhulit..
Frutexx
Cuss me se to taky libi :) - jak dlouho si to mel tedy na kvetu? . . Nekde sem cetl ze jack kvete 7-11 tydnu :) .... A jeste by me zajimalo jakto voni suseny a jak moc to smrdelo behem kveteni? . . A taky jeste jakou to ma chut pri koureni :) THX
Mozna si to mohl nechat jeste bobtnat - mozna kvuli tomu je to ridsi jak pise apoffis . . .
Kazdopadne K+ za solidne dokoncenou praci
r-man
Apo...nevim jestli jsi to myslel jako for...asi jo podle tech smajlu na konci....ale na fotkach to vypada ridky, jenze neni..ty palice jsou tvrdy jak sutr :-)

Kvetlo to asi mesic a pul pod lampou, jinak to bylo od konce kvetna na balkone, jenze znate letosni leto...Normalne je u Jacka psano 50-70 dni a to taky plati.
r-man
Smrdelo to jak stara hajna kdyz se vrati po 14 dnech z lesa....a ted jeste vic :-0
Frutexx
HEHE jak stara hajna - tak to asi nakou pujdu najit abych vedel na co se mam pripravit :D
MNo ja nevim - vis kdesi cetl tu dobu kveteni? . . rad bych se ujistil ;-)
Ja mam prave zase zafixovano ze sem nekde cetl 7-11 tydnu . . .thx
r-man
www.sensiseeds.com :-)
Apofiss
Konečně někdo pochopil, že si celkem rád a často dělám prdel :D. Samo že vím prd jak sou tvrdý, to víš jen ty sám...
Frutexx
tak joo dik r-mane :)
btw: ty semena co prodavas to je puvodem ze sensiseeds? . .
edit: to sem zase za debila - sem nepochopil ze si Apo dela srandu - v tom pripade se ptam jakejze ma ten pripevek prinos pro tenhle trejd . . .
PS: ja sem napriklad dostal od snarka k- (komentar: zasirani threadu neprinosnejma prispevkama) za podobnej prispevek
- Nevim asi sem tak blbej a nechapu to co se smi a co uz ne :p
jinak teda sry za OT - jesi sem to teda zase pochopil nejak blbe
r-man
Jo, seminka jsem puvodne koupil za Sensi za bratru 150 Euro i s katalogem a postovnym. Pak jsem to pestil, samce jsem vytrhal, ale nechal jsem je lezet vedle skrine. No a tahle lenost je vyhodit a uklidit se mi vymstila tak, ze z tech samic nezbylo skoro nic. Palice se tam neudelaly, nebo jen malo, ale zato seminek bylo pozehnane...No a to jsou ony :-)
r-man
Ahoj vsichni,

mc2 narazil na dobrej link ohledne casovani sklizne, uvadim jej taky, to se muze hodit:

http://www.hg420.com/showthread.php?t=5297
r-man
Ahoj, jaxem slibil, uz zacina nova bedna, vse je v podpisu...keep informed :-)
sting
r-mane kurva od kud to ses?????:) ses z nejaky pestitelsky rodiny ne???
zaya.cz
?? co je to za prispevek?este do dost stareho threadu :(
r-man
Mam rizky, viz tenhle: thread v bazaru... (doplnim, az bude uverejnen).
r-man
Ahoj vsem pratelum zeleneho udoli.

Mam pro vas pro vsechny ( a hlavne pro me) velmi nemilou zpravu. Po prichodu z nocni na me cekalo pekelne prekvapeni: Pres noc mi, asi diky vybuchle vybojce-to jeste nevim, kompletne shorela cela moje pestirna i s blizkym okolim, a jen diky kvalitnimu vetrani mi neshorel celej byt. Krome pestirny s kytkama a rizkama mi shorela skoro veskera technika, fotak s notebookem (chystal jsem dalsi video), moje skromna knihovna je napadrt (knizky ohorely cca do pulky), par kusu nabytku, koberec a pad dalsich veci. Mozna diky plastovym flaskam s hnojivy a kyblum s namichanym roztokem, ktere se roztavily, se nestalo jeste neco horsiho, trosku se to tim asi uhasilo. Docela jsem cumel, ze to vydrzela kvalitne polozena kabelaz, diky ktere bezel porad vetrak.

Nastesti se to diky te vode a vetrani uhasilo samo, nemusel jsem ani volat hasice. V noci si zrejme nikdo nevsimnul cerneho koure z plastu co musel jit ze strechy baraku. Prave jsem se vratil od kontejneru, kam jsem veskery material narval, nemuzu vam ani postnout fotky, protoze fotak za 30 klacku mi tam zarval taky. Jsem uplne na dne. S pestenim koncim, kdyz to videla mlada (byla v noci kalit a spala u kamosky), malem me zabila a prohlasila ze tolerance je jedna vec, ale strach o vlastni zivot je vec druha. Se vsim co ma neco spolecneho s pestenim ted koncim, laska k ni je silnejsi nez laska k rostlinam, to snad pochopite.

A aby toho nebylo dost, nekdo, komu dekuju, mi poslal anonymni sms z netu, ze nejakej IDIOT tady nekde pise moji adresu nekomu jinymu, a to je samozrejme jen krucek od anonymniho udani a nasledne domovni prohlidky. Behem dnesni noci se to jaksi vyresilo samo, i kdyz ne zrovna zpusobem, jakej bych preferoval. Textovka mi prisla behem dopoledne pri vyklizeni, tak to byl aspon duvod k zasmani, to byla asi nejvetsi ironie osudu, kterou jsem doted zazil.

Jeste jednou se omlouvam vsem, co si objednali rizky, opravdu uz nebudou. Thread v bazaru necham smazat, nema uz smysl. Ostatni thready necham pro vasi inspiraci, mazat je asi nebudu.

Je mi trochu blbe z toho plastosmradu a jeste jsem nespal po nocni, mam za sebou vic nez 30 hodin nespani, jdu si konecne lehnout...

S pestenim se louci

vas R-Man
sting
ty vole...smutny....
r-man
Ahoj vsichni, kouknete na http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=34429 , bude Legalizace 2008 !


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma