Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Hash olej - Klikni zde pro originální téma
MUT
Veškeré informace v tomto tématu jsou určeny pouze ke studijním účelům! Zneužití některých informací by mohlo mít za následek trvalé poškození zdraví, a proto před ním důrazně varuji. Také zdůrazňuji že užívání jakých koliv drog (ať už legálních či nelegálních) je zdraví škodlivé, a proto doporučuji se takovému chování v každém případě vyhnout.
Pokud nejste plnoletí opusťte toto téma!


Ahoj
Koukam ze tady nejsou zadny prispevky o vyrobe hashisoveho oleje, takze. Jelikoz mam rad chemii, tak me nedlouho po mem prvnim speku napadlo jestli by se to nedalo nejak zkoncentrovat nebo vycistit, aby clovek nehulil karcinogeny ... .
No, po nejaky dobe sem dospel k jistemu optimu. Postup byl zhruba nasledujici ( jestli se nekdo ozve, tek vsechno upresnim. jako spravny chemik si delam poznamky ):
Do 500ml varne banky 17.5g sucheho nadroleneho palicoidniho mater.(co nejvic suche) s 200ml n-hexanu zahrivat na vodni lazni cca 1,5h (ok olejova lazen s termostatem) pod zpetnym chladicem.
Po vychladnuti filtrace pres papir. filtr -> 1.extrakt. Puvodni material zpet do banky(nemusel se vubec vysypavat) a prilit 150ml cerstveho c6h14(=n-hexan) a varit cca 1h. Opet filtrace -> 2.extrakt. Sliti 1. a 2. extraktu do 500ml delici banky prilit cca 100ml okyselene h2o a trepat a trepat cca 5min. Odeleni vodni vrstvy a znovu protrepat, tentokrat s roztokem uhlicitanu soneho, cca 100ml. Oddeleni vodni vrstvy. c6h14 vrstvu do 500ml varne banky (muzete pouzit tu samou, ale samo ze uz bez listi) na vodni lazen a oddestilovat rozpoustedlo(c6h14). Vyliti destilacniho zbytku na krystalizacni misku a nechat volne schnout(asi tak tyden). Moje vytezky z himalaye, ktera nebyla dozrata bylo 8% :sun:
Je jasny ze to nebylo cisy THC, ale zhulovalo to OK.
Problem nastal pri baleni. Jak zabalit olej do jointa?:rolleyes: No deto, ale myslim ze by to byl idealni material do vaporizeru. Navic olej casem tuhne a tune, bohuzel sem nikdy nevidrzel tak dlouho aby byl tak viskozni aby se dal uvalet had.

Vlastnosti oleje: vona to teda je spis pryskyrice tmavezelene az hnede barvy v tenke vrstve prusvitna. Vune prijemna pryskyricna, chut jako kvalitni plast(zadnej kyselej srac :flick: ).

Mam dalsi plany, konkretne izomeraci a acetylaci, ale musim si pockat az mi vyroste skrin, kamosi mi totiz jen tak 50-100g skeera ani ganji nedaj. Je to prej skoda. Ja rikam skoda je dobryho cloveka, he:wink:

[Edited by mut on 07-08-2002 at 02:20 PM]
Deu
Tvůj návod je super, je zřejmé že vidíš do chemie. Žel ty ostatní z nás hned napadne, že chybí jednak kde uvedené substance sehnat, a také jak vypadá a kde sehnat zmiňované vybavení, případně jak jej "simulovat" ze zdrojů co dům dal. Jestli máš chuť tak nás pouč. :smoker: :sun: . Každopádně díky z návod, K4U !
brel
Zdravím,
napiš to: CHILUM, ten to taky dělá...
to: DEU je tady adresa velkoobchodu s chemíí a sklem... použij hledání;)
MUT
Upravil sem nektery hodnoty v puvodnim prispevku.

To DEU:
dal sem si praci a vytvoril sem obrazky aparatury.




Misto olejove lazne je lepsi pouzit topne hnizdo (lehcejc se obsluhuje a snadno ho sezenes). Tady je adresa jedny fy. ktera prodava chem. veci http://www.labora.cz
. Ja sem to kupoval ale jinde. No celkove to pride docela draho: chemky: c6h14 1l 140Kc, ostatni cca do 50Kc; sklo: chladic 400Kc, Banky 600Kc(vsechny dohr.), teplomer 200Kc(ale ten nepotrebujes); ostatni: hnizdo 600Kc, stojany + drzaky 400Kc. Hm dost drahy co? Lepsi je nakupovat v bazaaareech sklo 50% ceny ostatni 25% ceny. Kazdopadne nepocitej ze za tejdeen varis. Se shanenim za rozumnou cenu je prace a prace.
O nejaky simulaci nemuze byt buhuzel zadna rec. Pracujes s horlavinou 1.stupne a mohlo by se ti stat ze bys dopad jak PALACH (to prirovnani proto ze c6h14 je jedna z frakci benzinu). No kdybys to delal pomoci c2h5oh (lihu) tak mozna, ale potrebujes cca 96-98% (hodne moc drahy) o tom sem cetl nekde na netu, kouknu se ti kde.
Tak HOJ

[Edited by Mut on 27-03-2002 at 03:21 PM]
brel
Zdravím,
to: MUT, tebe zavřou, až budeš černej. ;) Nejde to s ISOPROPYLALKOHOLEM?
MUT
SLozity?
V cem?
Jestli ti de o protrepavani, tak to je kuli cistote(chuti) oleje. Oddestilovani rozp. kuli ekologii a ekonomii vyroby. :cool:
...ze by to mohlo stacit zahrat v bance bez rozpoustedla (olej+cista kys sirova), pak odseparovat a je to.
Izomerace podle zasvecenych zdroju (J.Chem.Soc.) pri refluxu cyklohexanu po 1.5h. Mozna kdybys tam mel nejaky katalizator, nekdo mi o tom rikal, ale stejne je to myslim za zvisene teploty a urcite, urcite v rozpoustedlu.
Nevim co myslis tim odseparovat , ale podle mne je dost zavadejici rikat neutralisaci s naslednou separaci proste separace, he ! Navic izom. neni tak trivialni jako extrakce (probiha chem. reakce, uci se to v 1.-2. roc. na VS), takze se muze stát že nebude pro tebe mit zadny kvalitativni ani kvantitativni prinos. :bandit:
Hmm
Jo o acetonu sem taky slysel, mel si alespon cisty, nebo p.a. (cisty=do 1% necist. p.a= s udanym sloz.)? S acetonem z drogosky bych to bez precisteni urcite nedelal. blee smrad eee :(
Hodne stesti

[Edited by mut on 06-02-2002 at 12:19 PM]
ddevil
dobréééé fakt dobréé,, a ted jeste jednou a pomalu. Cece to je na me sila. myslim ze tuto dobrutku urcite neochutnam, urcite ne z vlastni produkce............... .
Na ja, predminule stoleti patrilo basnikum, minule sportovcum, no a toto holt vedcum....... .
Ses holt ve spravnou dobu na spravnem miste.
<B>ja se to ovsem uz ani nepokousim pochopit, </B>,
I kdyz nevim o cems psal
K4U za to ze si lepsi nez ja.... v chemii urcite :)
timothy
heledse jeste lepsi nez cyklohexan je diethylether.kterej je si vice nebezpecnej pri destilaci ale porad ma mensi teplotu varu nez C6H12.a jeste lepsi je to delat v topnym hnizde nez na vodni lazni.timy
MUT
Muje poslední extrakce ganji mi lecos napověděla.
Surovina (GANJA) byla obstojně orosena pryskyřicí a pěkně voněla, ale jak se později ukázalo vůbec nezhulovala.
Pracoval sem s 65g podle nezměněného postupu. Výtěžek 1.extrakce 4g a 2.extrakce 1g :wink:
ALE produkt vůbec nezhuluje maximálně oblbuje. Udělal sem z toho následující závěr. Bez následující reakce (isomerace) nemá smysl exetrahovat nepotentní cannabis. Už jen pár týdnů a B52+Šaman nebo Super skunk+Šaman půjdou na [i] lopatu [i].:devil:
MUT
to pitrisek
Jak sem říkal izomerace není tak triviální jako extrakce. Jde vlastně o nukeofilní atak dvojné vazby na uhlík. No když máš ve smesi po extrakci nějaký nukleofily třeba jako vodu (nehledě k jinejm sračkám co tam sou) tak reakce běží prostě na jiný produkty. Ale nechci kázat, tohle je jen teorie sám nemám zkušenosti.
Nicméně řesením by byla destilace za snížěného tlaku či kapalinová chromatografie a pak až izomerizace pod kalcivou zátkou(tím zabráníš prístupu vzdušné vlhkosti)

Píťo jakou si použil kyselinu? Jakej byl tvůj postup? Myslím že bych ti moch píchnout s nejakou literaturou. :D
MUT
to pitrysek
Tady sem oskenoval článek izomerizace :wink:

[Edited by mut on 12-02-2002 at 06:49 PM]
reefer
Toto je supr! Jsem rada, ze jste prisli, ze je i olej a i jak ho udelat. Fakt parada!

Nejsem zadny chemik, ale vim nekolik zpusobu, jak to kourit:
Da se s olejem dobre manipulovat velkym spinacim spendlikem nebo proste dratem. Namocis to do oleje, pak to trosku nahrejes a krasne to pomaznes na papirek. Posipes to cely tenkou vrstvou tabaku a srolujes si speka. To je takovej ten basic zpusob.
Jdou dobre i tzv. bottlies - kapku oleje (opet dratkem) kapnes na cigaro, tam kde to hori. Mas pripravenou flasku s dirkou ve spodny tretiny ty flasky. Das to cigarko do te dirky, ale pozor, aby si nemusel hulit jeste ten tabak, tak to das opatrne, aby tabakovy kour sel mimo flasku a hashikovy kour sel dovnitr. Mno, a pak to slupnes.
Moje nejoblibenejsi zpusob se jmenuje 'silver bullet'. Vezmes nejakej spendlik a propichnes to zkrz neco tvrdeho (pouzivali jsme krabicku od cigaret) aby ten spedlik stal jako nahoru. Vezmes kus cigarka - treba 2-3 cm a napichnes to na ten spendlik a spalis to, az Ti zbyde jen popel. Z dratku kapnes olej na ten popel. Podpalis olej a lehce vyfouknes plaminek a natahnes si ten kour. Aby to zbytecne nekourilo mimo, pouzivali jsme role od toiletniho papir na nasmerovani koure do pusy. Popel se muze ovsem pouzivat vic krat.

Dobry chutnani, jste si to vyslouzili!!
timothy
Lidičky mám dneska trochu prudérní náladu,protože mám něco na plicích.Ale jestli chcete ,aby extrakce byla úspěšná okolo 80-90% tak použijte superkritickou fluidní extrakci pomocí tekutym CO2.je to BOMBA.
K tý izomerizaci bych nepoužíval diethylether spolu k.sejrovou,protože pokud nebude reflux tak ether se vypaří a pokud bude reflux tak z etheru vznikne pravděpodobně ethylalkohol a možná nějakej ethen,záleží na teplotě.
zdraví timothy
MUT
to Timothy:
Extrakci tekutým CO2 či butanem sem ješte nezkoušel, ale je zrejmé že díky nízké teplotě extrahujeme jen z chloupků (viz obr) a ne z objemu listů, řapíků, stonků -> nízké až nulové výtěžky málo pryskyřičnatého materiálu. Naopak u kvalitních palic dostaneme čistčí extrakt.
Jasně pro izomerisaci pomocí H2S04 inertní rozp. = cyklohexan


Včera byla provedena Extrakce "UNDERGROWND I" jak sem sliboval.

Postup:
Do 1000ml baňky 19g spodníchpaic a 300ml cyklohexanu + n-hexanu (4:1). Směěs sem nechal po 12hodin extrahovat při teplotě 50°C.
Oddestilování rozp.
Přidání 1g najemno nadcené vrchní palice
Sušení

Závěr:
Včera sme hulili sucháč z 0,5g v 6 lidech - všichni na sráčč.

Hmotnost suroviny 19g .Výnos 1.extrakce 1,5g, 2.extraakce zatím neprovedena.
1.extrakce.....za studena (40°C) po 12hod
2.extrakce.....za horka (70°C) po ?hod

Vlastnosti produktu: 1.extr. - rychle tuhne, schne; huličské vl. ozkouším v pátek.

[Edited by mut on 22-03-2002 at 10:12 AM]
Walhalla2000
tak si to tak prohlizim a napadla mne jedna vec. Pokud nemame pristup k tomu zarizeni nekde v praci nebo nemuzeme si to nekde pujcit, tak vyroba jednoho gramiku prijde asi tak na dvoj az petinasobek toho, co bychom koupili u dealera ne? Teda pokud nevyrabime veliky mnozstvi. Dyt porizeni toho zarizeni musi byt dost drahy. Jen ta vec na zahrivani, to hnizdo... A na to, abys dostal tech pet gramiku, kolik gramu jsi pouzil? a to co jsi vyextrahoval, to uz zhulovalo, kdyz ten matros predtim ne?
MUT
to W2000:
Chape proč s to nedal do "pokročilejch problémů", ale do galerie?
Drahý to je, ale já to mám jako koníčka.
Těch 5g bylo z cca 60g, většinou mám výnos okolo 10%.
Co v tom bylo to by mě samotnýho zajímalo :confused:, sle analýza je nepřekonatelně náročná, a to hlavně časově a nemám ani znalosti na luštění MNR spekter.
MUT
takhle vypadá extakce za varu pod zpětným chladičem

tohle je produkt extrakce UNDERGOWND I
majklovec
Parádní věc, moc rád to někdy vyzkouším.

Jak to chutná?

K+
Ant
Vypadá to fack moc hustě jenom bych se chtěl zeptat jestly to teda funguje (zhuluje) ?? A kolik by stálo celý tohle zařízení ??

Dík za odpověď...
Ernest
He he,fakt dobry.Jen skoda,ze uz jsem ze zakladky nakej ten tejden,kde jsme si tohle kradli a doma si hrali na mlady chemiky.I kdyz ja jsem moc nechemikoval,ale spis delal vodouchy.Fakt pekny kdyz ten kour tam cirkuluje a vsechno to probublava a vy se na to jeste muzete divat.

c6h14 - co to je ten n-hexan
Kde se to da presne koupit?Drogerie,nebo primo neco pro Mlady chemiky?
crazyshit
Tak to je pohoda!Tak to 100% zkusim w laboratori.Je to muj denni chleba.(jsem chemik).S touhle aparaturou pracuju zcela bezne a C6H14 mame plnou prdel!Wytisknu to a ukazu nekolika genialnim kamosum.Zkusim to nechak wychytat a pak napisu w cem udelal MUT chybu,protoze by to melo fungowat.
Piskot

Vypada to moc zajimave.Drahy to je asi dost ale zase na druhe strane je to vyborna vec a investice se za delsi cas urcite vrati.Samozrejme s tim predpokladem,ze na samotnou vyrobu toho hashe pouzijeme vsechno ostatni krome vrchnich palic.Ty ja nejradsi ty bych rozhodne neobetoval.Nevim ale ja ma radsi kvalitni travu nez hash.
Teda to je muj nazor.Proste bych ty nejlepsi palice z kazde kytky usetril a udelal na nich manikuru,velke hlavni listy vyhodil a pouzil bych vsechny mensi listy a spodni maly palice protoze ty jsem stejne nekouril a "mliku" moc neholduju.
Samozrejme mluvim o outdooru protoze pokud ma clovek skrin a v ni ctyri kytky a pestuje dvakrat do roka tak to asi nema smysl porizovat.
Skoda,ze jsem podobnej navod nevidel v dobach kdyz jsem outdoor sklizel kazdorocne :(
Toho mnozstvi co jsem vyhodil a pritom z toho mohl byt slusnej hashik......ach jo :(
K+
timothy
Pánové a dámy,promiňte že to píšu,ale vaše methody jsou dobrý,ale jestli chcete získat dobrý olej.tak nejlepší je si koupit SOXHLETŮV extraktor,sice budete mít okolo 30-40% výtěžku ,ale bude to stát zato.Já jsem to fušoval přes 180 minut v acetonu p.a. a měl jsem z 7-8gramů dobrého skanku okolo 800 miligramů dobrého hash oileje.Teď jsem si sehnal ether p.a.(diethylether),takže věřím že výtěžek bude ze stejného množství ještě lepší.Váš Timothy
P.S.:vím že nejsem dobrým členem ,ale některý věci okolo chemie nejsou dobrý z hlediska chemie.
kralicek
slovo odbornika
MUT
to timothy>
učinnost extrakce Soxhletem myslím více než 40%, ale to neni podstatny

Nedávno sem prováděl extrakci n-butanem (do zapalovačů, nebo je to n-propan :confused: ).
Nacpal sem listy vod palic co byly pěkně stříbrný pryskyřicí do 26mm průměr(nebo tak nějak) trubky zavřel zátkama z korku na obou stranách. Do jedný jednu díru a do druhý tak osum vrtákem, velikosti jako tryska plniče.
Vzal sem plnič obrátil tryskou k zemi vtlačil do zátky s jednim otvorem a přitisk tak až začal vytékat plyn do trubky. Asi po cca 1-2min začala kapat velice těkavá (n-butan) kapalina světle hnědé barvy. Nechal sem jí kapat do skleněné (pozor PE nevydrží, PVC je ok) Petriho misky.
Pak sem nechal schnout (konečná fáze pod 60W lampičkou). Za cca 15minut sem byl zhulenej jak prase :eek:
Pryskyřice bylo 10%, vzhledem k původní hmotnosti lístků. ( Edit: Pro Timoty> Výtěžek 10% Učinnost neznámá ~ 75% )

HintS:
Chtělo by to chemky aspoň potravinářský čistoty. Docela zajímavý by bylo zkusit potr. CO2 (timothy :) ). Protože v plniči sou nějaký smradlavý balasty, ale nic extrémního.(NO MOŽNÁ TO BYLO ALE Z MĚDI co je z ní trubka extraktoru)
Dejte pozor, ať zátky pořádně těsní, především ta horní s jednou dírou. Je totiž žádoucí, aby byl butan v koloně (trubce) v tekutym stavu a mohl tak vytéci spodem i s rozpuštěnou pryskyřicí.
Nepoužívejte mlíkovej materiál, ale něco co je dost blízko palici (je třeba aby bylo co spláchnout)
Na stáhnutí oleje z misky použijte klasickou žiletku

Náklady:
Plnič zapalovačů (70ml?) 30,-
Trubka 60cm, fí26mm (PVC,měd,sklo...) 50,-
Zátky (Korek, gumu sem nezkoušel) 50,- ...dost drahý :(

Upgrades:
1.Místo klasický zátky, závitovej, čí jinej spolehlivej rozebíratelný spoj....(100,-)odhad
2.Čisté médium....(100,-)
3.Uzavření cyklu média (recyklace)... (1000,-)
4.Automatizace....(????,-)

? :smoker: ? ....

[Edited by mut on 31-10-2002 at 09:57 AM]
hauler
TAk kamoš robil tochto roku hash olej
a on to robil tak že do acentonu jebol travu -- dve rastlinky nechal postat niekolko dny ked sa odparil a acenton mal hash olej .. no problem nie ???
timothy
tak co klucí a holký máte nějaké nové methódy z hlediska hash oilu.:mutant: ?Já pouze teďka vařím polífky a jenom polífky,rád bych vyzkoušel nějakou novou methodu.Váš timothy:vampire:
MUT
to Hauler>
a to Jste odpařovali aceton rovnou do atmosférz?
BUM bům"§@@#$$ & ***, jako někde na balkoně nebo tak?

http://www.siga.cz/kozobuv/doc/redidlo_c6000_bl.doc

Chem. název, Obsah (%) , Číslo CAS (EINECS), Číslo ES , Výstražný symbol , R-věta , S-věta
Ethyl-acetát, 30, 141-78-6, 205-500-4, F, 11, 16-23-29-33
Toluen, 30, 108-88-3, 203-625-9, F,Xn, 11-20, (2-)16-25-29-33
Aceton, 40, 67-64-1, 200-662-2, F, 11, (2-)9-16-23-33


Informace o právních předpisech .
Symbol nebezpečí : F, Xn
Nebezpečné látky :
R - věty : R - 11 Vysoce hořlavý
R - 20 Zdraví škodlivý při vdechování
S - věty : S - (2) Uchovejte mimo dosah dětí
S - 9 Uchovejte nádobu na dobře větraném místě
S - 16 Uchovejte mimo dosah zdrojů vznícení
Zákaz kouření
S - 23 Nevdechujte páry
S - 25 Zamezte styku s očima
S - 29 Nepřipusťte vniknutí do kanalizace
S - 33 Provádějte preventivní opatření proti vzniku výbojů
statické elektřiny

ještě neco zajímavýho :
10.2 Podmínky, kterých je nutno se vyvarovat :
Nebezpečí vzplanutí za normální teploty, při zahřátí nestabilní. Hořlavá kapalina, rychle se odpařuje, páry snadno vznětlivé a tvoří se vzduchem výbušné směsi těžší než vzduch. Páry se drží při zemi a při vzplanutí mohou šlehat na velké vzdálenosti. Vzplanutí možné působením horkých povrchů, jisker nebo otevřeného plamene.
11.4 Zkušenosti s působením na člověka : Koncentrace 400 PPm dráždí sliznici během několika minut. Dlouhodobý pobyt v prostředí, kde je koncentrace par 2000 PPm, způsobuje počáteční příznaky narkózy, která se projevuje příznaky opilosti.
13.1 Způsob zneškodňování látky/přípravku :
Zbytky absorbovat vermikulitem, suchým pískem, zeminou nebo podobným materiálem a uložit na určenou skládku. Vhodný pro spalování na vyhrazeném místě


:rolleyes:
čus

timothy
Nazdárek bazárek:bounce: ,když jsem si předchozí příspěvky tak mě zarazilo ,proč se používaj takové chemikálie pochybné vlastnosti viz n-propan či n-butan.Důvod je nasnadě,bohužel nejsou k dostání takové chemikálie,které se honosí za svím názvem p.a.(t.j. pro analýzu).Kluci anebo holky já osobně bych se bál :grrr: něco vařit několik hodin s takovíma chemkama.Nechci se do Vás navážet pouze chci abyjste byly hodně opatrní.

Váš :satan: Tim
MUT
to TIM>
sehnat se to dá, jestliže však nejsi Ing. chemie, či osoba oprávněmá manipulovat s nebezpečnými látkami nebudou ti to chtít prodat. No ale možná v 5-tým krámu na to budou kašlat....
Souhlasim, hůlo vařený nějakou tu hodinu v chemce, která nejni p.a. (<99.9% většinou) má pak pachuť. Když se to spočítá, tak 1% nečistot (předpokládám kritický průběh = žádná nečistota se neodpaří) z 1 litru rozpouštědla má hmotnost : 1l*0,01=10ml ~ 10g ...... a to je hodně :(
Plánuju extakci do petroletheru (n-pentan+n-butan) v Sohlexově přístroji. Samo že p.a. je podmínkou. Tuhle metodu sem už zkoušel, ale s listím.... teď zkusim palice....
timothy
lidičky dobrý poměr chemikálií teda když je seženete tak je:
1:3 a to jeden díl acetonu a tři díly diethyletheru,samozřejmě obojí p.a..Jde to skoro samo.:punk:
timothy
TO MUT:

čus pořádně jsem si prohlédl tvoje fotečky na extrakci!
jinak to ani nejde ,ale zaujala mě s tím teploměrem-VERTEX.nedávno jsem ho sehnal a myslím že mi k němu chyběj dráty:confused: .Zajímalo by mě jak s to propojil je mi jasný že to musí být do vařiče:p: ,ale jak?
MUT
to tim
Je to přes relé. Relém procházej dva okruhy.
První je 220V - napájí trafo(12V) pro Druhý okruh a vařič
Druhý je 12V - zapíná vařič tím že spíná cívku rele, když je sepnutá Vertexka
Vertex je teploměrový spínač v Druhým okruhu


to tim
možná se to ani nemusí vařit ne. co to jenom míchat?
čus
opicka
Cus vsichni.Tak letos chci vyzkouset udelat hasisovy olej a to za pomoci SFE.Mohl by tu nekdo vysvetlit jak dostanu CO2 ven z nadoby s thc Myslim tim uz po Extrakci.Mam prepouštěcí bombu na paintball a znameho ,ktery ma i cerpadelko ne CO2.Narvu bombu do poloviny matrosem a precerpam tak CO2.Kdyz to pak poustim ven tak je z toho takovej divnej sajrajt a nic z toho skoro neni.Prosim o radu dik Opicka


MUT nedavno jsem sem psal ze nechapu tu dirku v jednem korku,ale pak jsem si to vyzkousel a delat olej pres plyn nema chybu k+
timothy
to MUT:
bohužel nemám míchadlo - je to docela drahá záležitost.ale když to máš porychtovaný nějakým teploměrem (digitálním,odporovej....)tak tam přeci nastavíš jeden či dva stupně nad teplotu varu a máš vystaráno ,sice se ten výslednej produkt suší déle ale stojí to za tu snahu:punk:

timothy
MUT
SFE

= SupercriticalFluid Extraction
http://www.arealia.com/aca/english/...s/sfe/sfe.shtml

je superkritická extrakce, kde CO2 je sozpouštědlo, vyplavuje a unáší analyt z matrice, kde je ve stavu superkritickém. ROzpouštěcí (fyzikální)Vlasnosti superkritického co2 se dají měnit teplotou a tlakem(pozn. doporučuju p-t diagram CO2 za vysokých tlaků, v podstatě za tlaku co je v bombě). Dále lze vyšší selektivity do sáhnout přidáním acetone, methanol, or hexane. (v tomto případě vidim jako vhodnej kterej koliv...nemám tak hluboký znalosti...literatura, ))
Superkritická extrakce je u polopevných matric s organickým/přírodním analytem( úspěšnější a výhodnější než běžné kapalina/pevná_látka metody.Vysoké výtěžky pro mnoho analytů(thc) a výborné pro tepelně labilní sloučeniny(thc)

teorie SPF a schemata
http://tigger.uic.edu/~mansoori/SCF....TRL.at.UIC.pdf
doporučuju sám sem si stáhnul

a tohle to určitě umí :)
http://www.appliedseparations.com/analytical.htm#Spe-ed SFE-NP

mut
Spoji
Zdravím všechny koumáky.Letos jsme sklidili dosti venkovky,ale dot je jí napadeno plísní.Objednal jsem si 2l etheru pa,varnou baňku mám,zpětné chladiče 3 a dělicí nálevku 1l za 250Kč.Topné hnízdo zkusím nahradit elektrickou plotýnkou s termostatem vlastní výroby.Chci se vás optat,jestli nemáte zkušenost s extrakcí z listů?Loni jsem si velmi pečlivě vyrobil vaporizer a když jsem ho vyzkoušel s těma mejma venkovkama,byl jsem zklamanej.Myslím,že ten extrakt by se mohl odpařovat lépe.Hned jak si udělám dobré zátky,sestavím "palírnu" a hned to vyzkouším.Mým snem je dostat co nejčistší kanabiol.Myslíte,že separace etherem v dělicí baňce má cenu více jak 3krát?
Spoji
timothy
TO Spoji:

Bohužel jsem nenašel nikde rozpustnost THC-složek v etheru.ale stále si myslím ,že to vytřepávání v děličce určitě nebude lepší než extrakce dle soxhleta či superkritická.hlavně s tím není takové sraní jako to vytřepávat.
P.S.:Každopádně jestli budeš mít možnost tak ten materiál dej na tak jeden dva dny na sušidlo( CaCl2,silikagel,P2O5 či H2SO4),protože se ten (diethylether) pěkně kurví vodou a zbytečně bys ho musel regenerovat:death:
timothy
Tak lidičky z hašišového ráje.Teďka jsem destiloval zhruba 70-80 gramů listů všeho druhu a povedla se mi taková věc ,že sice ten hašiš zmašťoval ,ale byl úplně bez chuti(což má výhodu v tom že to můžete vodpálit skoro v každý hospě,jenom na vás budou koukat proč máte tak černý cigáro z kterého vobčas něco ukápne :)).
Extrakce s diethyletherem se jeví jako nejschůdnější z hlediska ekonomických,a časových.
Bohužel že to byla "jenom" extrakce listů tak se to podepsalo na chuti i na barvě,(ale kdo vám dám tak velký množství dobrýho matroše).
Teďka se pokusím o tutéž extrakci z podobného matroše ,ale zkusím tam vrazit nějakou chuťku-máta pomeranč či citron.Uvidíme
Spoji
Konečně jsem mimulý týden našel čas.70 g paliček,lití jsem usušil na plechu,rozemnul,přesil pres síto od stonků a semínek.V 3l lahvi se sirokým hrdlem jsem to vařil na vodní lázni pod hodinovým sklem 4 h.Potom v novém dyethyletheru 2 h.Sli jsem to,předestiloval.Na dně baňky zbylo cca 5 ml toho oleje.Chtěl jsem to vylít na h. sklo,ale většina toho zůstala stuhlá v chladném hrdle.Nahřál jsem to a vykapal.Po vychladnutí to melo konzistenci třešňové pryskyřice.Zkoušel jsem to nějak smísit s tabákem,ale nalepilo se mi to na prsty.Nejak jsem si to vemnul do oka a myslel jsem, že mi ho to vyžere.Zkoušeli jsme to ochutnávat a pálí to jako pepř.Včera jsem to nandal s tabákem do fajfky.Asi 0,25g pro 4 lidi.Zhu všichni dobře ale ta chuť děsivá.Dost to škrabalo do plic všichni jsme se dusili.Myslím že to bylo tím,že některé palice byly napadeny plísní.Byl jsem línej to vytřepávat v dělicí baňce s vodou.Příště to zkusím. Jinak dyethylether jsem pohodlně koupil v Lachemě v Neratovicích. (lachema-nera.cz) Nechtějí to posílat poštou,tak mi to dovezla mistní firma s chemkou. Zatím čau.S
timothy
TO : Spoji
CHlape co si vařil na vodní lázni?Nevařil jsi to nejdříve ve vodě a potom 2 hoďky v etheru?
Jinak tou plísní to podle mě nebude ,ta organika to určitě zabije,leda že by jsi vyextrahoval i nějaký toxíny:mutant:
Spoji
TO Timothy,kdepak ve vodě.Znáš takokovej ten socialistickej alumiovej hrnec na vaření mléka a kaše?Má to jakoby dvojité dno,dovnitř se naleje voda a z boku se nasadí píšťalka.to vrchní dno má tvar polokoule.Parádně v tom sedí kulatá baňka.Takže plotýnka,hliníkové dno,voda,Al dno,potom opět voda,skleněná baňka a v ní ether s hulčem.Vřele doporučuju.Je to stabilní a hotový.Problém byl akorát ten,že když jsem to vařil pod h sklem,25% rozpoštědla mi uniklo do ovzduší kuchyně a to i když tam byla teplota u otevřeného okna kolem nuly.ctělo by to páry kondenzovat přez zpětný chladič a destilát přivádět zpátky do baňky. Mejte se. S
timothy
čus lidičky-v předchozí zprávě jsem vás kapánek mystifikoval tím že diethylether je dobrej.Musím to vzít zpět ,poněvadž jsem zjistil že při vyšší teplotě (třeba acetonu )je soxhletova extrakce daleko účinnější:bounce: .
Teďka jsem ke každé extrakci přidával cca 3 gé máty peprný a docílil toho že už to má nějakou chuť(menthol se extrahuje docela dobře,ale očekával jsem že to bude mít silnější chuť).
.Zdraví timothy
JK
Teda Timo, já nevím, ale mě to přišlo poměrně mátový, chvilka až moc... nebo sem byl moc já? :punk:

každopádně je to fpoho
timothy
TO JK :
děkuji ti za přízeň :frog:,příště to udělám s pomerančovou chutí a uvidíme :D...
JK
OK, už šetřím lístečky! k dnešnímu ráno jich je celejch 10 :punk: :)
MUT
SFE = supercritical fluid extraction

co2 je za normální teploty při jistém(to je důležité a ještě se k tomu vrátím) tlaku superkritická tekutina a díky tomu dobře exrahuje molekuly s vazbou >c=o a nejspíš i s -c-o-c- (druhá v thc).
Jistý tlak je potřeba dosáhnout, při nižším nejní ta správná tekutina neboli není kapalina - je plyn.
Podmínky dosažení tlaku:
První podmínkou je mít zdroj co2 o dostatečném tlaku.Vlatně v láhvy musí být tekutina, nebo mít čerpadlo, které plynný co2 stlačí na tekutinu.
Druhá podminka je, že první(extrakční) nádoba i druhá(přečerpávací) nádoba a jejich spojení s kohoutem jsou dokonale těsné.

Pozn. extrakce n-butanem je snazší, protože není potřeba dosáhnout, takového tlaku (stačí korkové zátky, jak píšu výše v příspěvku jak na to /*. Pak odpadá druhá(přečerpávací) nádoba, stačí extrahovat proti norm. tlaku(101325kPa) . Výhoda extrakcí co2 je že je ve velkým levnější a čistší. Používá se tak k výrobě rozpustné kávy.....jde vo extrakci z kávovejch zrnek


/*Na kAPALý rozpuštědla serte best je plyn do zapalovačů RONSON (takovej vekej a aspoň 2 na várku)= n-butan!!! A pvc nádoba se závitovým víkem. Ve víku je jsou dírky a papírový filrt. Díka ve dně na trysku! Prodává se to pod názvem HONEy bee Extraktor v grow shopu asi za 1000-2000,-. Jestli nemáte prachy stejně tam jděte ať ti ho ukážou a máš představu co vlastně vyrábíš za eklhaft..................... . . . . http://www.buzznn.com/index1.htm
jomo
Použil jsem lihobenzín z lékárny na Míráku v praze a extrakt listí i paliček odpařil na vodní lázni v porcelánu.
Výsledek byla hmota vzdáleně připomínající hašiš. při kouření postrádala hašišovou chuť/člověk by řekl, že nic hehulí/, ale ouha...
Ráno jsem si do toho porcelánu (oškrábaného) nalil horký espreso a zalil plnotučným mlíkem.
Když jsem přišel do práce hučel jsem jak piliňáky. Doporučuju.
cyklohexan mají v drogériích v přípravku ČI-KU-LI. Býval v něm halucinogenní trichróretylén, tak to čichačům zatrhli a dali tam tohle. Inu vývoj.
Na extrakci by možná šel i syntetický líh. Má 98%. Pamatuju, že obsluha výrobní linky v chemičce ho běžně chlastala. A my u kapalnýho kyslíku taky. Se šťávou. Ble. Chromatografy na výstupech z výroby totiž ukazovaly menčí výskyt vyšších alkoholů. Například butanolu tam bylo 5x méně než v rumu z Uherskýho Hradiště. Ale nevím, ten lihobenzín z lékárny extrahuje dobře.
snejky
Při brouzdání na netu sem našel tenhle v pohodě návod na výrobu haš až medového oleje. http://matt.jinak.cz/flytojoint/kniha/09kapitola.html (je to někde v polovině)
Ace Dogg
kazdopadne nic z tohohle skouset nebudu
chemii neholduju takze proto


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma