Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
ALLASKA - Klikni zde pro originální téma
konart
Zdravím všechny,
neznáte model Alaska? V seed bankách jsem ho nenašel. Že prý je to dovezeno z Aljašky, u nás vypěstěno a teď jsem z toho získal jedno semínko.
Znáte Aljašku někdo nebo slyšeli jste o ní?
Díky za každou informaci.


[Edited by konart on 06-11-2001 at 10:44 AM]
Haman
No nevim jestli pochazi přímo z Aljašky, ale loni jsem kouřil model tohohle jména byl to docela tezkej nářez. Kámoš to přivezl z německa, ale u jaky seedbanky se dá sehnat fakt netušim. :smoker:
Deu
Sagarmantha Seeds mají jednu aljašskou odrůdu "Matanuska Tundra", říká se jí také "Alaskan Thunderfuck" - v US je to docela známý model. Tvoje semena možná pocházejí z této linie :sun:.
konart
Díky všem za info.

Pro doplnění tohoto threadu jsem nakonec s vaší pomocí Aljašku našel, tak uvádím info.

Matanuska Tundra
Použití: Indoor, Outdoor
Kvetení: 45-50 dní
Výška: 0.5-0.75 m
Výnos: 350-375 g/m2 (sušené)




Alaskan flowers with dense, stout buds and a glacier of crystals frosting her colas. Pure Indica! Flowering time 50 days. This is one the varieties that is known as Alaskan Thunderfuck!

This variety brings back that majestic legendary marijuana from the great Alaskan Northland. Highly recommended by the best fishing and hiking guides in the Matanuska Valley. The buds are huge and solid as Danali "Mt. McKinley" herself. A glacier of THC crystals frosts her colas and packs more power than an icepack polar bear.


P.S.: Nebylo by špatný, kdyby to někdo přeložil.[/i]



[Edited by konart on 12-11-2001 at 11:16 AM]
Roman Dirda
Alaskan flowers with dense, stout buds and a glacier of crystals frosting her colas. Pure Indica! Flowering time 50 days. This is one the varieties that is known as Alaskan Thunderfuck!

This variety brings back that majestic legendary marijuana from the great Alaskan Northland. Highly recommended by the best fishing and hiking guides in the Matanuska Valley. The buds are huge and solid as Danali "Mt. McKinley" herself. A glacier of THC crystals frosts her colas and packs more power than an icepack polar bear.

Velmi volný překlad:
Aljašské květiny mají husté,silné palice a jejich šišky jsou jako pokryté ledovcem krystalů.Čistá indika!(Cannabis sativa,var.indica,pozn.překl.)Kvete 50 dní.Tento model je znám jako Aljašský Bleskomrd!

Tato odrůda připomíná vznešenou a pověstnou marihuanu z aljašského severu.Doporučují čtyři z pěti nejlepších rybářů a průvodců v údolí Matanuska.Palice jsou obrovské a pevné jako sama Mt.McKinley(6200m-nejvyšší hora Aljašky,pozn.překl.)a jsou silnější než samotný lední medvěd.:)
konart
Díky za perfektní překlad. K4Y
konart
Na serveru Overgrow.com jsem našel ještě pár obrázků:






Piškutek
Na webu ganjaland.com je model Alaskan Glacier
To je asi něco podobnýho
ddt
Reeferman ma vo svojej ponuke model menom Blue Alaskan

Tu je popis:
We used our reversed sativa pheno Blueberry to pollinate our Kodiak Gold sativa pheno mother (f-8). This particular Kodiak Gold (aka Matanuska Thunderfuck) was selected from many plants in last years green house grows, she is very fast with slight purple hues showing on the tips of her rock hard resin coated compact buds. She was crossed to our killer sativa pheno Blueberry, the sativa pheno Blueberry is amazing, a very unique fragrance that is sweet and piney. The high is definitely on the sativa side, up with a strange facial tingle. This F1 hybrid is very uniform and truly expresses what we were aiming for when we bred her, right in the middle, sweet piney hashish flavor blue/purple hues and a very good yeild of AAA + quality and yields very well with a respectable flowering time.

cena je 200$/12 semienok nakolko sa jedna o feminizovane semienka (LEN)

Inside Finish Time: 7-8 weeks

Outside Finish Time: early october

Variation: 2

-----------------------------------------------

Tak snad ti to pomohlo, alebo ta to este viac zmiatlo

Ahoj
Gwar "Novacik"
Ja som nasiel nejake nove info v knihe Cannabible- Jason King

Alaskan Matanuska Thunderfuck
"Tato povestna a skvela odruda sativy byla udajne vypestovana a vyslechtena v aljaskem udoli Matanuska Valey. Tato cannabis ma znamenitou chut. Chutna ako cervene hrozny!!! Chvili trva, nez se ucinky plne dostavi, ale v konecnem vysledku jde o nadherne jasny a euforicky raus, ktery trva pres 4 hodiny. Tato velice hovorna kytka mi pripomnela, proc tolik preferuji sativy pred inidikami. Je treba upozornit, ze odruda ktorou semenarstvi SAGAMARTHA SEEDS prodava pod názvem Matanuska Tundra, neni pribuzna teto skvostne odrudy. Standartni Tundra od Sagamartha je prevazne INDIKA !

Citoval som uryvok z knihy ...
IqTyq
Původní MTF by měl být "pouze" elite klon s mýtický původem. Nejprofláklejší verze hovoří o velkopěstiteli, který ve svých hangárech v údolí Matanuska objevil tuto rostlinu. Mě se víc líbí legenda o himalájském šerpovi, živícího se konopnými semínky, který se před mnoha a moha lety dostal na aljašku, kde umrzl. Jeho mumii objevili až hipíci z univerzity a podařilo se jim z něho vypreparovat životaschopná, hluboce zamrazená semínka Thunderfucku.
Jestli je pravý MTF klon obsažen i v kříženci od Sagarmathy je otázka, hybrida real dealu prodávali svého času Brothers Grimm (a nebo je to vše jenom další "Stoners Urban Legend"jako třeba G13)

popis od Bros. Grimm :
The Brothers Grimm are happy to offer this mysterious strain after receiving numerous requests. BG began with a clone obtained from an Alaskan biker who has been growing it for years up north. Mantanuska is a 40/60 Sativa/Indica hybrid, bred for an indoor environment. These plants produce enormous, rock-hard buds with an intensely skunky smell and flavor, not to mention the legendary high.
Ono
Ata Tundra od Seedsmana pestovaná Stoned_Observerom:

http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma