Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
mereni teploty - Klikni zde pro originální téma
lechat
Zdravim vsechny borce, mam na vas dotazek ohledne mereni teploty ve skrini. Kde presne merite teplotu, a kde by tedy mela byt udavana teplota cca 27°C ? Ma to byt ve stredu sktrine nebo pri dne nebo vlastne kde ?
sunset
Lechat - u vrcholku kytek.
lechat
to jako pod tim svetlem,,,, proboha tam je asi padesat stupnu, mysleno asi ve stinu ze ve vrcholu kytek ze ?
sunset
No samo ze pod tim svetlem! Proste pod svetlem kolmo dolu umisti teplomer na uroven vrsku kyticek... Ja tam mam ted asi 28, kde jsi vzal 50?
lechat
mensi detail, mam tam sodik 400W a porad 50cm pod nim to prahne jak prase, von asi vizaruje trosku vic infra....
sunset
Leechat - ja mam tricet cisel pod sodikem 250W cca 28 stupnu. Ale taky mam v pestirne vetrak ;)
Tomu se u 400W nevyhnes!!! Musis chladit a chladit...
lechat
proboha 28°C ? to tam mas malou lednici ktera to chladi, ja vetram jak magor a pod 30 to nejde nikdy. pod lampou jsem to nemeril (radsi) tam to hreje totalka. Asi tam budu muset dat sklo a odsavat to primo z toho prostoru mezi sklem a vybojkou.
Ondrash
Hej hola, jak to měříte ?
Mám 100 W sodík a v úrovni vrcholků kytek (ty tam sice ještě nejsou :D) to je 35 stupňů... větráčky tam mám. No, nějak se mi to nezdá... dole na podlaze pěstírny je 25.. ????
sunset
??? Ja tam mam tlacnej (klasickej) vetrak o prumeru cca 25 cm namirenej na lampu a slape to. Mozna taky proto, ze mam porad pootevrene dvere. Na stinitko muzu dat ruku, ale udrzim ji tam cca pul minuty. Celkove to ale funguje dobre! Nejdriv jsem se bal, ze mi ten vichr bude lamat kytky, ale vubec ne. Jede to na nejpomalejsi stupen a pohodka ;)
maxo
no nemam ale jasno, ze kde je ten bod na meraku, ktory mera tu teplutu. :)
resp. merak ma priblizne 25cm, takze ktora cast meraku musi byt na vrcholku?
sunset
Maxo: Tak ted jsi me rozesmal, diky;)

Teplomer ma takovou banku (kulicku) naplnenou sajrajtem. No a jaxe rozpina ten sajrajt v ty kulicce, vytlacuje se vys a vys po stupnici. Zhruba se tedy da rict, ze meri ta kulicka, ktera diky fyzikalnim zakonum lezi dole pod stupnici;)

Ta teplota je plus minus autobus, copak mas na 3 cm nejakej rozdil v teplote? Maximalne stupen sem tam, to je uplne jedno. Jde o to, abys zhruba vedel, zda jeste chladit nebo uz je to akorat. Ale nejlip ti to reknou kytky, kdyz je das pod palive svetlo, behem hodiny svesi listy. Je potreba to kontrolovat prvnich par hodin a popripade okamzite regulovat (myslim vysku svetla nebo vetrani)...
Ignácius
MAXO: Člověče, nic ve zlým, ale z tvých dotazů mám dojem, žes jsi tak na prvním stupni ZŠ...
Můžeš nám prozradit svůj věk ?
maxo
13r

:)~~~~ bleeeeeeee
Oscar111
TO SUNSET:

Říkáš, že to záleží na kytkách,,, Já tam mám 150W sodík nahoře na odsávání CPU větráček,,,, no a u kytek je tak něco málo pod 40 st. Jenomže kyti to evidentně nevadí, tak nevím, mám chladit, či nemám ??

____________
Be or not to BE
:smoker:
Red Tornado
Kdyz jsem pestoval prvne tak jsem nezacal jako nekteri tu, tj. s temer profi predem pripravenou pestirnou. Proste jsem zasadil a schanel, pridaval, zkoumal .. co bylo treba. Prubezne. Tak se i stalo, ze se mi teplota pohybovala temer nonstop nad 30 a parkrat jsem ji nejakou dobu mel kolem 40 st. C. Jako ty. Kyticky byly v pohode, sklizen velka. Dnes tam mam 27 st. C a jsem/jsou taky v pohode. Tohle berte jako moji zkusenost, ne jako nejake doporuceni. At mi pak nekdo nenadava, ze mu z kytek zbyl jen popel. Me to proste zvladaly. Jestli to zalezi na variete ci dalsich aspektech (CO2 jsem tenkrat jeste nepridaval) .. to by mohli vedet zkusenejsi.
treve
nazdar panove. :sun:

osobne mam ve skrini(2.4m x 0.8m x 2.65m) dve metallhalydove vybojky(rust) a muzu vam rict, ze kdybych s teplem nic neudelal, tak by to bylo uz davno v prdeli.:satan: kazdej jeden pestitel by si mnel uvedomit, ze asi nejlepsi ze vseho je si tu skrin vyskouset predem i bez kyti, aby jsme hlavne zjistili jaky dabel se bude prechazet ve vnitr ve formne tepla. xixi:flick: jde o to aby nam zbytecne kyti neuhynuli z tepla.
nekdo nekde tady psal, ze teplota vetsi nez 32°C zacina nepriznive pusobit na vznik thc a pomalinku se rostlinka nici az z ni za par dnu nic nebude. aspon to, na co by jsme ji chteli pouzit. :rolleyes: takze si treba na teplo davat pozor.
taky jsem byl jednim z tech kteri dodelavali skrin na posledni chvilku a supnul jsem tam kytky bez pripravy. sehnal jsem si rostlinky, ktere byli moc hezke a malem jsem je znicil. nechal jsem skrin prvny den tak jak byla a kdyz jsem prisel se podivat jak se vede soudruzkam tak tam bylo 37°C a kyti bylo pred umretim. zacal jsem je hodne zalevat a dodal jsem jim take hnojivo aby mneli co jim patri. a to taky neni dobre.kuli moznemu zvyseni Ph a tim muze nastat rada komplikaci, napr. ze zacne rostlince chybet zinek(to se stalo mne), takze pozor. ale uz aspon vim, ze treba bejt opatrnejsi protoze tahleta nadherna kytka muze velice rychle rust, ale muze taky velice rychle zaniknout. treba i vyssim teplem(ale urcite ne jen tim).

a co jsem stim problemem udelal ja?:rolleyes:

byl tam otvor na jeden ventilator smerem ven(150m3/hod), ale ten sam o sobe nestacil, nakolik teplo ve skrini z dvou 400w vybojek je porad velke. sehnal jsem i pc ventilatori, ale ty byli poradne hlucne, nakolik to vsechno probiha v panelovym byte a vsichni asi vite jak se tam vsechno ozyva. hlavne v noci. takze pc ventilator byl zamitnutej. ale pruvan z nej je peknej nakolik ty nejlepsi ventilatori maji pruduch az 150cm3/hod a to je dost na pc. aspon si myslim. :o):smoker:
ve vnitr v skrini byl mensi otocnej ventilator, ktery se snazil rozfoukat horkej vzduch od lamp, ale porad to bylo malo. takze nezbyvalo nic jine jen sehnat sklo pod lampy aby bylo zamezeno prilivu horkeho vzduchu k rostlinkam. nechal jsem si vyrezat plexisklo, ktere jsem koupil v sklenarstvi, na krajich udelal vrtakem male dirky a pripevnil ho pod stinidlo. ale pozor !!!!!!!! plexisklo bylo drahy. :rocket:nemuze bejt az moc tenky nakolik mnelo velkost 100x70cm a mohla by se nejaka 3(tloustka) zlomit pri zavesovani, tak je zapotrebi aspon 5 nejmin. a vzdalenost od vybojky by mnela byt aspon 20-25cm. nakolik to teplo je velke a nebezpecne i pro plexisklo(pxs) a tepluodolne skla jsou moc drahe. ja dal to pxs nejdriv moc blizko a malem se mi primo pod vybojkou rozpustilo. ale kdyz dodrzite vzdalenost tak je to v pohode. a jeste jedna vec. asi nejlepsi a to jsem udelal taky jeste, je zapotrebi si udelat dalsi odvetrani a to primo z lamp. proste jsem z boku provedl flexirouru, udelal do ni dva otvory(kazdy k jedny lampe) a napojil ventilator 140m3/hod.. volny misto kolem flexiroury, plexiskla a stinidla oblepil alobalem aby neutikalo teplo pric a zbytecne neoteplovalo a ventilator udelal sve. takze jeden ventilator dava pric vzduch od rostlin a jeden od lamp. privod vzduchu je privaden jen otvormi v protilehle stene. a ted maj rostlinky na zacatku dne 25-26°C. po 10-ti hodinach 26-29 a na konci sviceni 29-max31°C. a takhle mi to vydrzi po cely den. pres noc se udrzuje tak 24-25°C a maji se doopravdy moc moc moc krasne.

no ale skrin na rust byla postavena na jeste ne dobrych skusenostech a byla, co je ne moc prijemne kyti, dodelavana za rostu rostlin. a zelenaci ve skrini potrebuji prece jen klid, svetlo, noc, vodu, co2 a spravny teplo. ale to jak se postupne stavi skrin na kvet, muzu rict, ze ta uz bude profesionalni. i z odvodem vzduchu. a rustovou skrin pak prestavim(hlavne jde o ulozeni ventilace a filtrace). a verim, ze se daji docilit perfektni vysledky. je moc hezkej pohled na takovych 30 rostlinek ve skrini, ktere maji vsechno co potrebuji a stava se znich prales. xixi.;)

az budu mit fotak tak to vsechno vyfotim a na konci to vsechno sepisu a vlozim jsem clanek jak na to z meho hlediska a skusenosti. vzdyt cim vic zde bude psano tim lepe. ne?:bounce:

takze zatim zdar a do zhuleni :bandit:
PiosOne
V katologu od Conrada jsem našel několik teploměrů, tak vám je sem postnu
amater0
Odporucam si prezriet toto:www.cesko.host.sk sekcia Hardware,Simple PC thermometer for game port
g_man
Ahoj, ja mam trozku opacnej problem, pri tme mam 18stupnu a pri svitu max 24stupnu, dole ve skrini (lednice samo nechladi) i 16 kdyz je tma, neni to trozku malo? jaka by mela byt teplota roztoku v bubleru? Nechci aby se mi nachladili! dik za odpovedi...
sodik 250W(mala skrina,asi 70x70 ale vyska cca 2,5m-az po strop
S tou teplotou je to kriz.Ja som mal najprv cerstvy vzduch z vonku ale kedze je zima v tme mi to padalo az na 5-6 stuponov.Tak som musel tento pritah(da sa lahko zmenit na odtah)zacpat,pod lampu som dal 100m3 ventilator ktory fuci teplo spod kytek prec a na vrch skrine som dal PC sunon asi 80m3/hod.(chcem si este prikupit sunon 183m/3(DCase.cz)Sunon to taha zo skrine von.Air flow som vzdy testoval cigaretou,krasne vidis ako a kam ti ide dym.Teplotu som vyrazne zlepsil tma=24-16 min,Svetlo 27-32max ked sa to rano vypina.Predtym som maval aj tu popisovanych 40*.Uz sa ale tesim na jar,skrina ma totiz zo spodu aj z vrchu otvory von-nie do miestnosti-spajza a vtedy sa airflow este zlepsi.Momentalne testujem nejake mistni zrno-nie je vsak zle ale chystam sa cca za 4-6 dat tam nieco znackove.Good luck groweri.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma