Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Biologicka ochrana vs. vlastni zdravi - Klikni zde pro originální téma
HavanaJoe
Ahoj!
/muj 1. thread, podobne tema nenalezeno, MODi, kdyztak smaznete/

Jednoduchy problem: Chci svou skrin presunout do mistnosti, v ktere spim. Zatim jsem se skudci nemel problemy /tuk, tuk na zuby/, ale kdyby se objevily, ktere biologicke preparaty muzu aplikovat bez toho, abych zvysil riziko sveho onemocneni?

Je jasne, ze treba vosicky proti msicim aplikovat nebudu, protoze je ve skrini tezko uhlidam, ale co treba drave roztoce nebo plisne (Trichoderma Harzianum, POLYVERSUM)? Domnivam se, ze vetsina techto pripravku je urcena pro outdoor / sklenik / pestirnu a pro indoor by nemusely byt "to prave orechove". Plisni, spor hub, roztocu je vsude az az a nevim, zda si dobrovolne zvysovat jejich koncentrace.
Ja osobne nejsem alergik, ale to se muze kdykoli zmenit. Nekde jsem chyt kozni plisen, s kterou bojuju uz asi pul roku, celkem bezvysledne :( . Treba by me POLYVERSUM naopak vylecilo ;) ? Neni preci jen ve skrini bezpecnejsi pouzit chemikalie na boj s "haveti"?

Dik vsem za "To Topic" prispevky!

Dr.worry
tak o tomhle sem jeste neslysel, kdyz chces pestovat tak pro to musis taky neco obetovat:) Takze to bud zkus a nebo pouzivej BIO pripravky ;) btw. plisne na kytkach apod. maj vzdy nejaky podnet viz. velka vlhkost, vysoka teplota a schnuti listu - nasledne preliti atd... :) Hodně štestí a zdraví do dalšího pěstování...
Jahudka!
Vymyslel jsem naprosto genialni a neskodnou vec pro kytky i pro cloveka.Otazka je jestli by to fungovalo sam jsem to zatim nezkousel ale az bude treba tak to testnu.Mno proste se jedna o to ze az budes mit nejaky brebery tak utesnis skrin a nafoukas tam obycejny co2 z hasicaku nebo lahve.Ty brebery by meli pri vysoky koncentraci chcipnout do pul hodky ovsem kytkym to jen prospeje pokavad to budes aplikovat pres den a pak to jednoduse odvetras.Pri vyskytu vajicek atd by se to muselo nejspis aplikovat druhej den znova dokavad by nevychcipaly vsecky skudci.
HavanaJoe
Jahudko, uz jsem tu v jinym threadu tvuj prispevek cetl a myslel jsem, ze reakce dalsich clenu byly dostatecne vymluvne.
Za sebe muzu rici : /chemici,fyzici a biologove prominou, pripadne me opravi, doplni...... diky /

1.)neni pravda, ze CO2 je pro cloveka neskodny.
Cituji odtud http://volny.cz/bigpower/co2.htm :
citace:
Vyššími koncentracemi oxidu uhličitého je nepříznivě ovlivněné především dýchání - již při koncentracích nad 1,5 objemových procent.

Pokud se jeho koncentrace v ovzduší zvyšuje nad 3 %, většina lidí trpí bolestmi hlavy, závratěmi a nevolností.

Koncentrace nad 6 - 8 % vede k letargii a ztrátě vědomí.
a smrti... Pro predstavu - v atmosfere je v koncentraci 0,03 %.
CO2 je tezsi nez vzduch, drzi se u zeme, ja osobne mam postel 15cm nad podlahou ... :(

2. ne vsichni skudci potrebuji kyslik
Citace z Katedry botaniky MU http://elanor.sci.muni.cz/botany/studium/ekolhub.htm:
citace:
Kyslík je nezbytný pro houby, které získávají energii oxidativním metabolismem (dýcháním); naopak není nutný pro houby, které získávají energii fermentací fakultativně anaerobní houby jsou schopny obou typů metabolismu (typicky kvasinky), zatímco obligátní anaerobové v přítomnosti kyslíku nepřežijí. I aerobním houbám vadí zvýšené množství kyslíku v prostředí, které lze vyvolat prostým zvýšením atmosférického tlaku - využívá se v průmyslu a laboratořích pro zabránění kontaminace jinými houbami při fermentačních procesech toxicky působí na aerobní houby i zvýšená koncentrace CO2 - zde je pravděpodobně přímou příčinou změna pH prostředí

To mi pripomina, ze CO2 ve vodnem roztoku vytvari kyselinu uhlicitou (nestabilni), ale jestli je mozna takova reakce se vzdusnou vlhkosti nevim, pokud ano, hrozilo by kytkam poleptani.

3. domnivam se, ze skudci z rodiny hmyzu by i pri vysoke koncentraci CO2 umirali radove desitky minut.

4. pri expanzi stlaceneho plynu se okoli znatelne ochlazuje, coz si kazdej muze vyzkouset, kdyz si bude vyrabet slehacku v "sifonovy" lahvi. Tak bacha na omrzliny, at uz svoje nebo kytek.

Jestli ale vazne chces to CO2 zkusit, dej radeji kytku na dno igelitoveho pytle, odsaj vzduch a nastrikej tam ten oxid uhlicity a pak to zavaz a nech nejakou dobu pusobit. Rozvazoval bych to u okna, nejlepe nad jeho spodnim okrajem. Navic takhle celkem omezis spotrebu toho kyslicniku. Jak se popasovat s tim ochlazovanim netusim. Urite pak napis vysledky.

Jinak, co si myslite o pobijeni haveti vysokejma koncentracema kysliku ? Nektera rizika ma spolecna s tim CO2, bohuzel, ale zabil by vsechny houby / plisne.... Mozna i kytku ? :confused:
Jahudka!
No ja samozrejme mel na mysli likvidaci organismu co nepotrebujou kyslik.Vselijaky brebery a tak.Co se tyce plisni tak nevim.Je fakt ze neni snad mimo urcitejch druhu bakterii a plisni nejaka brebera nebo hmyz co by byl schopnej zit bez kysliku.No a doma bys to moh zase odvetrat¨otevrenim okna a tak.Ze se prostredi po aplikaci ochlazuje je fakt ovsem kdyz bys to poustel pomalu zase tak hrozny by to nebylo.Asi by byla blbost strikat na kytky rovnou snih co2.Mno kazdopadne bych byl rad aby to nekdo zkusil tak s tim porad opruzuju abych konecne moh konstatovat jakej genialni napad me napad:frog:
Ja az to budu potrebovat zkusim to ale kvuli tomu si nebudu schvalne do skrine tahat vselijaky brebery.Ovsem pocatecni experiment uz se chystam pripravit na pavoucich,mouchach a jiny haveti:)
Jo a jinak kyslik bych neriskoval pokavad nechces shoret jak papirovej cert.Kyslik vybuchuje v urcitejch koncentracich uz pri styku s obycejnou mastnotou.Kazdopadne nekery houby si zijou i s kyslikem i bez nej jak jsem tam cet
Warl0ck
Ja newim.. CO2 taky mam, ale ne v takovym mnozstvi a do skrine jim ho obcas prifouknu (snad to ma nejakej ucinek a nedostane se ventilaci hned pryc)... a je plno preparatu v kvetinarstvi a zahradkarstvi, ktery se muzou aplikovat aniz by to melo nejakej nasledek na lidske zdravi a rostlinu (nemyslim pesticidy), ale nejak nezvanou navstevu ve skrini zlikvidovat musite.. ne??
imho stale zajimavej topic


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma