Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Ph a jeho důležitost - Klikni zde pro originální téma
resw
Když nebudu kontrolovat Ph půdy, co všechno se mi může stát?
V substrátu, pardóóóóóóóóóóóón.

edit by Jedule: zkus používat takový to tlačítko dole pod textem, edit/delete, pokud něco zapomeneš dopsat, není třeba vyrábět nové příspěvky, od toho to tlačítko je.
Sinuhet
Muzou ti umrit. Kdyz budes mit smulu. Dve sezony jsem to neresil a neumrely.
Thcmh
Ptal jsem se známe v akvaristice na lakmusové papírky a normálně mi řekla, že se nedělají- dobrý poděl, že???

to Sinuhet: Co používáš na ,měření pH?
Dežo
ja mam ph papirky na bazen a sem s nima spokojenej myvam je zadarmo ale jinak jsou drahy...
Sinuhet
Daji se koupit kapky, ale ja mam elktronicky merak. Kapky v growshopech. Mozna www.klecka.cz
Thcmh
Sinuhet: kolik tě stál ten elektronický měřák??? slouží OK? Kde sis ho objednával?
Dík
Sinuhet
Merak mam z www.conrad.cz stal myslim neco kolem patnacti stovek. Blbe je, ze se ty meraky musi kalibrovat a na to jsou potreba drahe vodicky (pufry, buffer), ktere stoji kolem 200 docela mala lahvicka.

Tady mas sadu na mereni pH za stovku.
http://eshop.klecka.cz/product_info...a5a2fe393503f53
Frank Krank
Sinuhet

Kdyz neco od Ph metru pozadujes musis taky neco malo pro nej spravit.
Doporucuju precist : http://www.greenhome.cz/clanky/120/
Thcmh
to Frank Krank: Sinuhet psal, že je blbé, že se musí kalibrovat a to on dobře ví :D
Cicmon
PH Test (neco jako na klecce - zkumavka, kapky) maj v kazdy akvaristice asi za 50,- :)
Thcmh
Zkusím se poptat v nějaké další akvaristice a uvidím zda něco seženu :smoker:
Sinuhet
JA jsem se docetl, ze samozrejme pouzijes destilovanou vodu. Do ni pridas substrat, protrepes a nechs stat pres noc. Pak zfiltrujes a meris pH te vysledne vody.
Jahudka!
Vsechny tyhle mereni jsou absolutne orientacni hodnoty.Totiz tenhle test je urcenej na mereni PH vody a ne hliny.Pokavad vezmu hlinu ktera ma Ph5,proleju to destilkou ktera ma Ph 7 vysledny Ph bude okolo 6 prestoze ta hlina ma ve skutecnosti Ph 5.Takze predpokladam ze by se musela pri testu timhle zpusobem odecist tahle chyba pri mereni pak by to snad bylo o neco presnejsi.Jinak on 1 stupen Ph je celkem dost.V zakladu kytka nebo ryba pri zmene Ph o 1 stupen ho pociti asi tak jako kdyz klesne nebo stoupne teplota o 10 stupnu celsia.Takze docela sokova zalezitost.

Zatim jsem nevidel obektivni Ph test kterej by meril skutecny Ph hliny.
Sinuhet
To ze hlina ma ve skutecnosti pH 5 jsi stanovil jak?
Jahudka!
No ja to nestanovil.Na substratech co se bezne prodavaj je napsany obycejne ze maj PH 4,5-7 a z toho vychazim.Stanovil jsem to tak aby byla videt nepresnost mereni.Kdyz hlina bude mit trebas Ph4 bude to jeste horsi s presnosti mereni.Jinak hlina samozrejme muze mit PH klidne 7 ale pak vzhledem k PH7 destilky by k rozdilu nedochazelo a tudiz by se ani nemusela kompenzovat chyba mereni.Alespon je videt jak je takovy mereni hliny komplikovana zalezitost.Cim mensi ph hliny tim vetsi chyba.Okolo ph 7 prakticky chyba zadna a pri zvysujicim se Ph hliny by se tahle chyba opet zvetsovala.
Sinuhet
Takze ty to popisujes teoreticky ze? Ty predpokladas, ze to je jako smichat dve latky s ruznym pH?

Jenomze pH je neco ve smyslu poctu volnych vodikovych atomu nebo tak nejak. A cista destilovana voda, nema ty vodiky zadne a tudiz je pH neutralni. Hlina tam doda vodiky svoje a tim padem meris opravdu ciste pH pudy. Ta destilka to svym pH neovlivni. Takhle zhruba to tu kdysi kdosi vysvetloval.
Jahudka!
Sinuhet-Jo mozny to je co rikas a popisuju to opravdu jako michani 2 latek s ruznym PH.Hele jde o to ze destilka by mela mit PH 7.
PH7 je prece neutralni PH.
Jestli mas pravdu nebo ne to fakt nevim je to teorie.Ja jsem se zabejval s pestovanim ryb takze tyhle veci znam jen co se tyce vody a prave proto je mi divny ze by to fachalo takhle i s hlinou.Kazdopadne ke stabilizaci PH se pouziva obycejna soda.
Asi by stalo za to to opravdu vyzkouset co je na tom pravdy nejakym digitalem.Proste vzit destilku,zmerit jeji PH pak s ni prolejt hlinu a videlo by se.Pak to samy udelat s obycejnou vodou nebo i jinou destilkou.
mokie
citace:
Jenomze pH je neco ve smyslu poctu volnych vodikovych atomu nebo tak nejak. A cista destilovana voda, nema ty vodiky zadne a tudiz je pH neutralni. Hlina tam doda vodiky svoje a tim padem meris opravdu ciste pH pudy. Ta destilka to svym pH neovlivni.

jo, jo....

dobra, zjistim, ze ph mam pod 5, nebo nad 7, coz jsou pro kytky minima a maximama ph.... co dal.... staci pridat nejaky PH+ resp. PH- ???
kolik ??? kde to koupim ??? co to stoji ??? jeste jsem to nepouzival, co dolomiticky vapanec ???

rozumeno, kytky mam v hline kde jsme nazacatku merili ph ... bylo 6. pravdepodobne se stalo, ze hnojeni se ph zmenilo, pravdepodobne v kysele a ted se na listech dela presne to, co je popsany v Vzhledové změny na kytkách 1/3

cili prehnojenim to neni (si myslim), poprve se mi to objevilo cca pred 5dny, od te doby prolejvam vodou... nic se nedeje ... a vcera opet rozsireni mrtvejch fleku... rozumeno nechci o tu kytku prijit.,,, cili co mam delat ???

jeste me napadlo, kytku jsem minuly tyden presunul jinam a zacal jsem zalevat jinou vodou (odstatou pochopitelne) ale bylo by mozny, ze tato voda ma jine PH ??? vzdalonostne je to 500m a vodu berem ze stejneho zdroje...

budu vdecne za kazdou radu.. diky .
:punk::punk::punk::punk::punk::punk::punk::punk:
mokie
a jeste : :rocket:

ted koukam na hydroponic do ceniku a jsou tam 2 PH- , jedna dusicna, druha fosforecna... cili rozumim tomu tak, ze jedna se pouziva v rustu (dusik) a druha v kvetu (fosfor)
JE TO TAK ??? diky :mutant:
PH+ je jaky formy --- HORCIK a VAPNIK ???

a jeste : :rocket:

:death:ADVANCED HYDROPONICS OF HOLLAND:death:
mam do toho jit ??? pouzival jsem WUXAL super, horkou sul, BIOM - rostim, KH-universal, LH-universal... ted kyti prechazi na kvet... chci mit co nejvetsi vynos !!! co je jasny ne ???
:punk::punk::punk::punk::punk::punk::punk::punk:
ma smysl prechazet, nebo to dojet na OBM ???
olda
1) rozumis spravne dusicna-rust
fosforecna-kvet
(jinak da se pouzit jen jedna(ja bych v tomto pripade volil fosf.)
jde tu hlavne o stabilitu ph toho upraveneho roztoku)
2)jako ph + se pouziva hydroxid draselny-KOH

3) ja bych kytky proplach a presel na AH podle mejch zkusenosti ti to vynos zvedne!
inf3cti
co mi na tom mereni pH nie je jasne:

ked vezmem 1 dl hliny s pH 5 a slahnem ho do 10l destilky s pH 7, predsa to nebude mat take iste pH ako ked slahnem 5l pody s pH 5 do 10l destilky. predsa tam musi zalezat aj na mnozstvach tych latok, ktore zmiesavame, inak by sa nedalo par kvapkami kyseliny alebo zasady doladovat pH roztoku a neutralne pH destilky by nam okamzite znehodnotilo aj najmensie mnozstvo necistot (ktore su vzdy, vsade a vo vsetkom)

pH je predsa nejaka koncentracia H+ ionov takze tam musi vzdy zalezat na koncentracii roztokov, ktore zmiesavame. takze pH 7 neznamena, ze v roztoku nie su H+ iony, ale ze ich je prave nejaka koncentracia. inak by to znamenalo, ze pH<7 ma zaporne mnozstvo H+ ionov

myslim, ze oddelovat meranie pH pody a roztokov nie je treba, jedna sa o to iste, akurat sa latky z pody z rozpustia v roztoku - to je koniec koncov dolezite aj pre rastlinu, kedze ta moze ziviny z pody cerpat iba vo forme roztoku, v sucha, aj ked dobre pohnojena poda jej je k nicomu
JackEE
Jinak v chemii jsme to zrovna probrali takže můžu říct na 100% že sinuhet má pravdu. nedá se určit ph zprůměrováním jednotlivých ph dvou látek ;) je to vážně počet kationů vodíku (H+) oproti anionech hydroxidové skupiny (OH-)

mno takže asi tak :D

PEACE
Jahudka!
inf3cti-no prave to je pravda..Ta kytka bere ziviny ve forme vody takze by se to nejspis oddelovat nemelo.Tak jak se teda vlastne meri spravne PH pudy?Existuje na to nejakej specialni phmetr nebo jak na to?
Jo ted jsem nasel phmetry a fakt sou to jiny pristroje na roztoky/pudu.Kouknete se na to.Podle me co si lidi merej PH podle toho michani destilky/hlina je uplne zbytecny.


http://www.greenhome.cz/subkategori...yselost-roztoku
Jahudka!
JackEE-no dejme tomu a z toho teda vyplyva co?Jako rict jen ze je neco tak nebo tak to jeste nic neresi.
Kdyz teda smicham kapalinu co ma PH4 s kapalinou co ma PH8 jakou hodnotu PH bude podle tebe mit vyslednej produkt?
Dejme tomu ze bys to michal 1:1
Sinuhet
Vyplyva z toho, ze pH 7 opravdu minimalne v pripade destilky znamena ze tam ty castice nema. Smerem pod 7 je to nejake to OH a smerem nahoru nejake H. Ted akorat doresit, jak moc vysledne pH zavisi na pomeru mnozstvi hliny a vody.
inf3cti
citace:

http://antoine.frostburg.edu/chem/senese/101/acidbase/faq/what-is-pH.shtml
The Simple Definition

pH is a logarithmic measure of hydrogen ion concentration, originally defined by Danish biochemist Sřren Peter Lauritz Sřrensen in 1909 [1].

pH = -log[H+]

where log is a base-10 logarithm and [H+] is the concentration of hydrogen ions in moles per liter of solution. According to the Compact Oxford English Dictionary, the "p" stands for the German word for "power", potenz, so pH is an abbreviation for "power of hydrogen" [2].

The pH scale was defined because the enormous range of hydrogen ion concentrations found in aqueous solutions make using H+ molarity awkward. For example, in a typical acid-base titration, [H+] may vary from about 0.01 M to 0.0000000000001 M. It is easier to write "the pH varies from 2 to 13".

The hydrogen ion concentration in pure water around room temperature is about 1.0 × 10-7 M. A pH of 7 is considered "neutral", because the concentration of hydrogen ions is exactly equal to the concentration of hydroxide (OH-) ions produced by dissociation of the water. Increasing the concentration of hydrogen ions above 1.0 × 10-7 M produces a solution with a pH of less than 7, and the solution is considered "acidic". Decreasing the concentration below 1.0 × 10-7 M produces a solution with a pH above 7, and the solution is considered "alkaline" or "basic".

pH is often used to compare solution acidities. For example, a solution of pH 1 is said to be 10 times as acidic as a solution of pH 2, because the hydrogen ion concentration at pH 1 is ten times the hydrogen ion concentration at pH 2. This is correct as long as the solutions being compared both use the same solvent. You can't use pH to compare the acidities in different solvents because the neutral pH is different for each solvent. For example, the concentration of hydrogen ions in pure ethanol is about 1.58 × 10-10 M, so ethanol is neutral at pH 9.8. A solution with a pH of 8 would be considered acidic in ethanol, but basic in water!


pre zaujemcov mozem prelozit

a este jedna zaujimavost: Vyrobca BCuzz odporuca merat pH kokosu zmiesanim 1 dielu kokosu a 5 dielov destilky, takze by to mohlo fungovat aj s hlinou. Niekto s dig. pH metrom by to fakt mohol zmerat, kolko tej hliny minimalne treba, aby sme dostali aspon priblizne spravne vysledky.
resw
Bud´ jsem se nedověděl to, co jsem chtěl vědět anebo jsem úplně blbej.
Jahudka!
Mno snad jsi se to dozvedel hned v prvnim prispevku od Sinuheta.
Nebo ne?:)
inf3cti
ked nebudes mat pH v spravnych hodnotach, stane sa ti to, ze rastliny nebudu moct poriadne vstrebavat ziviny z pody a bud budu rast blbo, alebo nebudu rast vobec a umru. Vyzera to proste tak, ze maju nedostatok nejakeho prvku, a spravidla 'nedostatok vsetkeho' - podla toho, kam a ako velmi ti to uleti. Mozes sa mrknut do mojho "skunkoveho" threadu, mne sa to prave stalo. A amalka mi tam hodil link na velmi dobry clanok (s dobrymi fotkami) o problemoch s vyzivou rastlin.
inf3cti
OK, tak preklad:
citace:

Jednoduchá definícia

pH je koncentrácia vodíkových iónov vyjadrená v logaritmickej mierke, pôvodne definovaná dánskym biochemikom Sorenom Peterom Lauritzom Sorensenom v roku 1909.

pH = -log[H+]

kde log je logaritmus pri základe 10 a [H+] je koncentrácia vodíkových iónov v moloch na liter roztoku. Podľa Compact Oxford English Dictionary, "p" pochádza z nemeckého výrazu pre mocninu, potenz, takže pH je skratka pre "mocnina vodíka".

Stupnica pH bola definovaná kvôli tomu, že obrovský rozsah koncentrácií vodíkových iónov, nachádzajúcich sa vo vodných roztokoch, činí použitie molarity H+ nevhodným. Napríklad pri typickej acidobázickej titracii sa môže [H+] meniť z cca. 0.01 M až po 0.0000000000001 M. Je jednoduchšie napísať "pH sa mení od 2 po 13".

Koncentrácia vodíkových iónov v čistej vode pri izbovej teplote je okolo 1.0 × 10-7 M. pH 7 je považované za "neutrálne", pretože koncentrácia vodíkových iónov je presne rovná koncentrácii hydroxidových (OH-) iónov vzniknutých pri disociácii vody. Zvýšením koncentrácie vodíkových iónov nad 1.0 × 10-7 M získame roztok s pH menším než 7, a roztok je považovaný za "kyslý". Znížením koncentrácie pod 1.0 × 10-7 M získame roztok s pH nad 7, a roztok je považovaný za "zásaditý".

pH je často používané na porovnávanie kyslosti roztokov. Napríklad o roztoku s pH 1 povieme, že je 10krát kyslejší, než roztok s pH 2, pretože koncentrácia vodíkových iónov pri pH 1 je 10krát vyššia než pri pH 2. Toto platí, pokiaľ porovnávame roztoky v rovnakom rozpúšťadle. Nemôžeme použiť pH na porovnanie kyslostí v rôznych rozpúšťadlách, pretože pre každé rozpúšťadlo je neutrálne iné pH. Napríklad koncentrácia vodíkových iónov v čistom etanole je okolo 1.58 × 10-10 M, takže etanol je neutrálny pri pH 9.8. Etanolový roztok s pH 8 je považovaný za kyslý, ale vodný roztok s rovnakým pH je považovaný za zásaditý!
Co?
to jahudka: jako chemik nevidim rozdil mezi stylem mereni ph vody a pudy - destilka ma (by mela) ph=7 a to kvuli tomu, ze neobasahuje oxoniovy kationt (H3O+) a ani hydroxilovy radikal (OH-), resp. jsou v rovnovaze, s chybou mereni by se samozrejme melo pocitat ale myslim, ze pro nase ucely to je putna a v porovnani ryb a ph bych to prirovnal k cloveku jako kdyz je pekne nebo hnusny pocasi...taky mi to moc nejde kdyz je venku hnusne (obrazne receno)
to jahudka: jinak zcela solidni test ph je titrace a i tam se pouzivaji chemicke indikatory, ktere ve vysledku pracuji s presnosti +/-0.0001g
Jahudka!
No ja bych to prirovnal spis k tomu kdyz jis normalka jidlo tak ma prej PH neco okolo 7.A ted si vem ze bys mel jist ocet to by ti asi jaksi moc nechutnalo.
Kytky v ty hline zijou a sajou ze zeme nebo vody ziviny o urcitym PH takze si to predstav jak se musej tvarit kdyz maj PH 5 nebo 4
Co?
tak zas ne.... predstava je, ze jis furt stejne jidlo, akorat kdyz je pekne (pro kytky ph=6,5) tak se ti hur basti, kdezto je-li osklivo (pro kytky ph=5,5) tak se ti lepe prijma potrava - ale dobre je to stridat, coz u pestovani venku lze tezko dokazat

....ale u kytek se tomu rika osmoticky tlak...
Kramar21
Zdravim všechny ve spolek potřeboval bych vědět jen jednu věc je tu někdo kdo mi dokáže poradit?Dodělal jsem teď skříň a jsem tudíž v začátcích no abych se dostal k tématu nemam teď moc peněz a chtěl bych zjisti zda se dá ph upravovat nějak levně ještě to kapku upravim co NEJLEVNĚJI!!!Jestli jsou nějaké věci na upravu ph které mám třeba doma nebo je opravdu za pakatel koupim ale spíše se přikláním k tomu co mam doma,co se třeba běžně používá-četl jsem např. citron ale nevim zda na vysoké nebo snad na nízké.Prostě někco na tenhle způsob.Předem děkuji lidem kteří mají tu trpělivost a nějak mi poradí popřípadě něco vysvětlí.Beru vše!!!!DÍKAS a ať to frčí PEACE
Co?
kys.citronova = ph-, neudrzi stabilni ph, denne upravujes, muzes mit sliz na korenech
citron = ph-, muze obsahovat zarodky plisni, viz. kys.citronova
kys.dusicna = ph-, pouzivam ji, vznikle soli jsou vlastne hnojivem, hur se schani
kys.fosforecna = ph-, viz.dusicna, taky se blbe schani
kys.sirová = ph-, oproti dusicne ci fosforecne netvori hnojiva, zvysuje EC, ale lze ji snadno sehnat
kys.octova, ocet = ph-, viz citron...
kys.chlorovodíkova, solná = ph-, snadno se da sehnat, muze u rostlin zpusobovat tzv. "chlorozu"
-------
soda, uhlicitan sodny= ph+, "hnojivo", myslim, ze taky nebude idealni
louh sodny, hydroxid sodny = ph+, pouzivam ja, obcas se da sehnat ve spec.drogerii
--------
osobne pouzivam vpodstate pouze kys.dusicnou, pouzivam hnojiva od AH a demineralizovanou vodu, takze kdyz to vsechno smicham, tak mam ph=7,1

a jeste na doplneni informaci http://www.aquar.cz/ph.html
Storm
2 CO?
Dá se použít jako PH+ Hydroxid Draselný nebo Amoniak?Co ten Hydroxid Sodnej?Nedělá tam ňákej bordel ten sodík?
Jaký bys mi doporučil dávkování pro hlínu?
Př: Mam PH5, chci 6,5.Mam 50L substrátu, kolik čeho musim naředit, abych se dostal na 6,5?(růst)Dik moc
inf3cti
2 storm: to sa pytas vazne, alebo si robis srandu?
Komik
Můžu-li se zeptat na radu..zaléval jsem upravenou, odstátou vodou (kys. dusičnou PH-) z ph 8.2(voda z vodovodu) na ph 6.3(voda z vodovodu po upravě kys.dusičnou) do hlíny Royality mixu ,
jelikož mi do podtácku vyteklo ph7.6 zkusil jsem do další zálivky namíchat nižší ph o hodnotě 5 v domění, že se to bude rovnat na požadovaných 6.3-6.5.Ale do podtácku mi opět vytekla stejná hodnota jako v prvním měření a to ph 7.6 jako by to na to nemělo kapku vliv .( .)
Děkuju
inf3cti
2Komik (&Jahudka) EDIT: nez jsem to dopsal, uz tam Komik hodil jiny text, ale ackoli trochu mimo, necham to tady

Je pravda,ze pH roztoku, kterym hlinu prolevame je potreba zohlednit, ale zase bych to neprehanel.
Pokud na proliti pouzijeme destilku s nejakym pH, mnozstvi iontu v ni obsazene je temer zanedbatelne, zhola nic proti kvetinaci hliny. Kdyz misto destilky pouzijeme vodu z vodovodu, v niz spravidla byva relativne hodne rozpustnych soli, stejne je to malo proti kvetinaci hliny. Takze ty testy nevyjdou zas az tak uplne mimo, za predpokladu ze ty hliny nebude drobecek, a vody 10L.
Nezapominejme, ze nedelame vedeckou analyzu, pro pestitelske ucely by to melo naprosto stacit.

Komiku, v podstate neni moje odpoved az tak mimo misu. pH te hliny ti to prevazilo. Budes tam te zalivky muset davat vic. Opravdu, radsi vetsi mnozstvo nez silnejsi pH (nezapominej ze pH je exponencialni hodnota). Ja bych se osobne ale pH hliny nesnazil menit, pokud teda nevis uplne presne co delas. Jak asi vis, pH ma vliv na vstrebatelnost zivin.
Pokud te muzu poprosit, placni tam taky ten prizpevek od Jahudku, co tam byl predtim, at jsou ostatni v obraze co se tady resi.
Jaffata
Komik :

Tak na tomhle presne ja jsem dojel.....taky roylty mix,upravovana voda na 6,1 , PH odtoku jsem mel furt PH 7,5 a kytkam osychaly listy a postupne odumrely cely....4 z 6 kytek nemely skoro zadny koreny a pritom kdyz jsem to presazoval z 3,5l do 6,5l kvetinacu tak mely vsechny spoustu korenu...zkousel jsem to prolivat upravenou vodou na PH5,6 a po 40L jsem se s jednim kvetinacem dostal na 7,2..... neprisel jsem na to co s tim udelat...max.primichat do kvetinace nejakou kyselou raselinu....

Ted jedu kokos a tam je to PH parada....jakou vodu tam nalejes,takova z toho tece....
gejza35
lakmusové papírky prodávaj normálně v lékárně asi za 100kč
Komik
citace:
Původní příspěvek od Jaffata
Komik :


Tak na tomhle presne ja jsem dojel.....taky roylty mix,upravovana voda na 6,1 , PH odtoku jsem mel furt PH 7,5 a kytkam osychaly listy a postupne odumrely cely....4 z 6 kytek nemely skoro zadny koreny a pritom kdyz jsem to presazoval z 3,5l do 6,5l kvetinacu tak mely vsechny spoustu korenu...zkousel jsem to prolivat upravenou vodou na PH5,6 a po 40L jsem se s jednim kvetinacem dostal na 7,2..... neprisel jsem na to co s tim udelat...max.primichat do kvetinace nejakou kyselou raselinu....

Ted jedu kokos a tam je to PH parada....jakou vodu tam nalejes,takova z toho tece....


to:Jaffata
Možná příští kolo zkusím coco..díkes
..asi dvě zálivky sem zalejval neupravenou vodou ale jelikož jsem měl ku....ký problémy s výnosem pod šestikulý chtěl jsem dopřát i dobry ph tak jsem koupil digital, páč jsem byl rád že jsem se přehoupl 1., 2. dokonce i 3. kolo přes 200g :(
a nevim kde je tady teda problém.Ve mě?Genetika?Svilušky??:D(ale jen jemně :D biool to spravil do pár dnů)
Přitom každou jízdou jsem pro ně vychytával co nej podmínky.
Část druhý jízdy a celý třetí jízdy jsem se dostal už i na dobré podmínky
..jakož to teploty 23-max26 den 19 noc, vlhkost v růstu 60-75% v noci i víc, silnej odtah, ofuck..a svýnosem to ani moc nehlo!Jen asi o 50g!Nechápu!
V Royal mixu prvních 14dní nehnojim a pak jak uvádí výrobce..

..každopádně s těmi oschlými listy máš pravdu, kočky mi i lechce žloutnou, malý kořeny, na listech se sem tam občas objeví nějaký flíček a spičky/konce některých listu se kroutí a deformují do stran :( nebo jestli je to druh listové plísně?Při těchto teplotách?Nebo to dělaj usazeniny ze zvlchčovačky?..prostě nevim!
Proč se teda uvádí ,,Royality Mix-Mix všech mixů´´ :D ?
Omlouvám se, že jsem takhle ejhle odbočil od tématu možná bych to měl řešit v jiných příspěvcích, ale fakt mě to sere :D snad mě autor této diskuse nepokárá či nesmaže..srry
lubik07
...mohla by som to teda po ludsky povedat tak....
ak mam teraz ph 7 a chcem zvysit kyslost terbars na 6 ph
pridam citron
teda ak mam vodu z vodovodu a ta ma 7,5ph, automaticky by som mala pridat citron do kazdej zalievky...tak?
srandovne sa pytam....ale ja tym vasim dusicnanom a kdejakej chemii nerozumiem:shooter:
Jaffata
lubik07:
:) lidsky to chapes spravne:) akorat ten citron ma tu nevyhodu ze nedrzi stalou hladinu PH a to postupne stoupa...nemam s nim zkusenost ale myslim si ze bude PH stoupat podstatne rychleji nez u kyseliny dusicne... pritom tu enni problem sehnat..v kazdem growshopu ji maji,akorat ti ji nikde neposlou postou ale musis si ji vyzvednout osobne... ataky toho nejsou potreba takovy kvanta abys dosahla pozadovanyho PH....

Komik:
jinak jsem ted este o poznatek s kokosem bohatsi...:) kdyz jsem jel tu hlinu tak jsem si upravil vodu kyselinou dusicnou na PH okolo 6 a druhy den uz mela treba 6,5 a po dvou dnech bylo PH stejne jako PH vody z kohoutku.... u kokosu si namicham dopredu treba 10litru roztoku uz s pridanymi hnojivy na pozadovane PH a EC a svete div se,i po dvou dnech je vykyv PH zanedbatelny....takze ty hnojiva do kokosu(pouzivam plagron) to PH asi nejak zafixuji....sam tomu nerozumim ale mam z toho radost,ze nemusim kazdy den michat novy roztok....
mysak
..chci se zeptat ,je to spise takova uvaha :kdyz vezmu hlinu(jedna se mmi spise o venek) ktera ma urcite PH a vlozim ji do vody (destilovane)necham ji tam nejaky cas vyluhovat dostanu pak hodnotu PH hliny?Banalni vec ,ale bude to opravdu tak , nebo zalezi jeste na jinych faktorech
...jde mi o zmereni PH hliny ktera se uvolnila ve vode:)
Jaffata
mysak : tak to je...vem vzorek hliny, nasypej to do destilky a nech to tam nakou dobu macet...pak to prefiltruj a zmer PH a dostanes PH hliny....nekde se to tu resilo jestli nema destilka na to PH vliv a bylo tu pro to takovy dost chemicky vysvetleni:D
Jaffata
ted tady tak koukam a je to vsechno vysvetleny v tomhle tematu tak si to cely precti ....
mysak
... staci co si mi napsal ty :)
Storm
Trošku vytáhnu téma nahoru.Jak je to s tim amoniakem?Dá se použít jako ph+?Podle mě by to neměl být problém.Má někdo zkušenost?
crazyben
Jako jde to, ale hulit bych to potom nechtěl... ani škůdci na takový kytky pak moc nejdou a radši si najdou něco jinýho, proč asi...

kup dolomitickej vápenec a přimíchej do hlíny ;) pam můžeš zalejt i lehce kyselejší zálivkou a ta hlína se s tim srovná. Nebo rozmíchat v zálivce taky jde... nerozpustí se sice a PH metr dost možná bude ukazovat blbosti, ale funguje to taky.

https://cs.madlovefarms.com/3205-ho...and-garden-work

https://www.rostlinna-akvaria.cz/js...nh4-toxicke-109
Storm
Já to neřeším v hlíně,ale ve vodě.Tys to zkoušel,že víš,že kytky smrdí a nejdou na ně škůdci?Toho amoniaku dáš fakt malinko a nemůže to být cítit v tak malé koncentraci.Myslim,ze by ho mela kytka zpracovat a když ne,tak by ho měly rozložit enzymy a pak to kytka zbaští...ale vyzkoušený to nemám,proto se na to ptam...
crazyben
nezkoušel a s vodou ti asi bude muset poradit někdo jinej. Každopádně si myslim že použitim osvědčenýho hydroxidu draselnýho do hydra nic nezkazíš.

kytky po tom smrdet asi nebudou, ale ani michat bych to nechtel :D to i fishmix je voňavej proti čpavku. O škůdcích ti to řekne víc lidí, prostě jim to pak tolik nechutná i proto se s nim s oblibou hnojí všude.

na enzymy se nerozloží... je to v podstatě odpad z rozkladu organického materiálu (proto smrdí jako chcanky, resp. chcanky obsahujou spoustu amoniaku ale v pro přírodu přijatelnější formě... močovina je 10 000x méně toxická než amoniak. Další bakterie amoniak pak dokážou rozložit na dusíkatý kyseliny (a ph jde potom naopak dolu - zvysovat s nim ph v hline je z dlouhodobyho hlediska tedy nesmysl). Na žádný enzymy se víc už nerozloží (leda na samotnej dusík a vodík, ale sám od sebe ve vodě určitě ne).

Pravda je že na polích je to asi nejčastější hnojivo... a za ty roky se z našich polích stává mrtvá zem, místo úrodné půdy, ve který už bez postřiků a neustálého přihnojování nevyroste pomalu nic.

"V půdách se přirozeně vyskytuje amoniak zejména ve formě amonného iontu.
Amoniakální forma dusíku je přitom klíčovým zdrojem dusíku pro rostliny. Z tohoto důvodu
se aplikují dusíkatá průmyslová hnojiva, ze kterých se však do podzemních vod uvolňují
dusičnany. Podzemní vody pak mohou být nevhodné pro využití člověkem, resp. s jejich
využitím jsou spojeny vysoké náklady na čistění a odstranění dusičnanů. Přítomnost
dusičnanů (původem přímo z hnojiv či bakteriální oxidací amoniaku) rovněž zvyšuje kyselost
půd s negativními důsledky. "
crazyben
Každopádně použitelný to je... to já se jen snažim hledat vždycky prvně co nejšetrnější metodu k přírodě.

Proto jedu hlínu a organiku.. moje meta je dostat se na to abych odjel kolo absolutně bez přihnojování a zároveň viditelnejch deficitů na kytkách. Takže docela experimentuju s míchánim hlíny. Že tam bude o pár g míň už mě srát nebude. Je to ale docela alchymie, člověk musí počítat s tim jakej efekt to bude mát dlouhodobě atp... na jednu stranu je hlína easy a něco tam vyroste každýmu, na tu druhou už ani tolik ne a udržet v ní kytky stoprocentní chce trochu cit a léta praxe. Ja uz nejakej rok za sebou mam a spokojenej porad nejsem :D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma