Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Síň Slávy

 
s.L. growing SCRoG - Klikni zde pro originální téma
seňorita Lamparez
Ahoj, tak jsem ve středu sklidila a teď se vám pochlubím s mím pěstováním.
6x klony w.w., pěstované v zemině, styl SCRoG. První polovinu pěstování jsem svítila 250kou (bylo léto a já to nedokázala odvětrat). Druhou polovinu jsem už měla 400w (stínítko s odfukem- světlo jsem měla průměrně 23cm nad vrcholky). Co2 jsem přidávala celou dobu –kvasinky. Ph jsem se celou dobu snažila udržovat na 6. Ec jsem od 0 postupně zvyšovala až na 2,3 ve třetím týdnu větu, poté jsem ho snižovala a od desátého dne před sklizní bylo Ec na 0,25. Dní v růstové fázi bylo 22 a ve fázy květu 57. Skříň má rozměry zhruba 75x82x180 (š x h x v).


Nejdřív vám ukážu skříň ve které jsem pěstovala. Na levé strně je ukázáno jak zvlhčuju (jestli je to vidět)- nic zvláštního savé hadry obarvené na černo aby lépe vypařovali vodu jsou tam 4 plus jeden na stínítku. Jsou tam také na spodu dvě nádržky do kterých stékává voda při zalévání, v nich jsou vzduchovací kameny- taky pomáhají ke zvlhčení. Na pravé straně je můj vzduchový „filtr“ , je to jenom dřevěné uhlí rozprostřené v pletivu, aby mělo kontakt se vzduchem v pěstírně celím povrchem. V období květu dávám na stínítko ten kulatý filtr, nevýhoda je že když je to stínítko „otevřené“ tak mi vytáhne Co2 .Tohle uhelné zařízení sice funguje, ale rozhodně ne dokonale- až budou peníze tak koupím uhlíkovej filtr.

P.s. Kvalita fotek je opět nevalná-> rada: nefoťte reklamními fotoaparáty :)


seňorita Lamparez
Na levé straně vidíte jak přidávám Co2 do skříně. Kanystr připevněný ze zadu ke skříni, z něho vede ke každdé rostlince hadička. Alkohol vylévám a cukr přidávám tak jednou za 10 dní. Na pravé straně je vozík na kolečkách (sama jsem ho vyrobila:)) ve kterém jsou rostlinky, předcházím tím špatnému přístupu ke kytkám, prostě ho vytáhnu a můžu trénovat.

seňorita Lamparez
První fotka je ze dne kdy jsem zasadila, druhá o týden později.

seňorita Lamparez
Konec druhého (na levo) a třetího týdne- přepnutí na květ.

seňorita Lamparez
Konec prvního (na levo) a druhého týdne v květu.

seňorita Lamparez
Konec třetího (na levo) a čtvrtého týdne v květu.

seňorita Lamparez
Konec pátého (na levo) a šestého týdne v květu.

seňorita Lamparez
Konec sedmého týdne (na levo) a den sklizně.

seňorita Lamparez
Na levo jedna z rostlinek po vysvobození z petiva, na pravo jedna z paliček – tato má asi 15cm, jinak se pohybovali od 10-17 cm.

seňorita Lamparez
Na levé straně se už suší a na pravé poslední pohled na celou úrodu.



livo
Zdar segnorito,
Tak tohle se ti opravdu povedlo - umělecký dílo :smoker: . 77 dní je taky super. Prozraď mi pár technických údajů pls: jaká je výška pletiva od květináčů (20 cm?) a jaká je velikost ok pletiva (5 cm?). Tuším, že scrog by mohl být dobrým řešením i pro mě. Díky a užijte si to :smoker: . KFU (uf, nejde přidat, asi jsem ti nadělil už moc, ale máš jí u mě schovanou ;))

[Edited by livo on 27-10-2001 at 08:48 PM]
seňorita Lamparez
Děkuju za pochvalu :). Já jsem teď jela SCroG prvně a nybyla jsem si jistá jak vysoko mám to pletivo dát (četla jsem toho o SC... hodně, ale stjně jsem si to chtěla vyzkoušet, jak to nejvíc vyhovuje mě). Na konec jsem to nechala skoro tak jak to všichni SCroGaři doporučují - asi 18 cm. Příště to ale zkusím trochu níž- 15? - ještě nevím. Ty oka jsou přesně 5x5 cm, ale příště budou spíš 7x7. Já jsem totiž chtěla mít v každým oku jednu paličku, ale při těch 5x5 jsou strašně u sebe a navzájem si stíní.

seňorita Lamparez.
Skunk.....
Zdar Seňorita:)
máš to fakt dobrý, přeji mnoho dalších úpěchů....a karma for you
GetHigh.)
Koblihostrom
zdravím.seňoritko Lamparez,moc hezký,mooooc moooc hezký dílo,no jestli jsi tohle dělala sama,tak máš asi docela kutilský nadání.Moc mě těší že se tímto koníčkem zabývají i ženský,je to pohodička,ještě aby tak ta moje he he.Docela mě inspiroval ten tvůj pojízdný pěstěbní stoleček hmmm,je to pohoda kyti si vyndáš bez nějaký námahy,asi se do toho pustím taky.já teď asi za dva měsíce budu rozjíždět SoG,pod 1x250w+4x70w,myslíš že mám raději rozmístiti světlo po celý skříni,nebo dát jen jednu 400w.Musím ale poříditi nové větrání,jelikož starý větrák mi dosloužil.Pletivo používám stejný oka 5 cm,a vysoký 16 cm.A ještě jeden dotaz,myslíž že je lepší dáti kytičky do více květníků,neboť já jsem sadil SoG,do plastový nádoby,50cm šířka,30 cm výška,a pod 250w jsem z toho dostal,něco málo přes 100g.Nějak jsem asi přehlédnul,co že to je za model,Tuším WW,já se chystám na Jacka Herera,hnojení kr.start,kr.plod a květ+tekutý OBM.Hlína substrát na kaktusy a sukulenty+ perlit,Co2 taky jsem měl nejprve kvasinky,ale docela to smrdí,tak jsem pořídil přímo láhev,a je to vo dost lepší.No trošku jsem se rozjel tak se měj,a ať ti krásně rostou,karma samozřejmě letí
seňorita Lamparez
Díky všem.
To Koblihostrom: s těma květináčema to vidím tak (můj ososbní názor -nevyčtený), že kytka by měla mít pro sebe co největší možství hlíny pro co nejlepší kořenový systém který je podle mě skoro to nejdůlžitější. To si potom vypočítej jestli kytka bude mít víc hlíny ve víc menších nebo v jednom větším květináči. Květináče by měli být spíš hlubší než široké (např: raděj výška 20 a šířka15, než v-15 a š-20). Světlo- já bych rději dala 400w než víc menších, myslím že se to na palicích fakt projeví. Jo a já s.L. jsem tvořená ze dvou částí (Yawn a Getluna) takže se omlouvám pokud to vypadalo tak, že ten vozejček dělala ta ženská část.

Vaše s.L.
Koblihostrom
Děkuji ti moc za rady seňoritko Laparézová,ale já asi přece jen zkusím ten světelný mix,co to udělá,a jestli to bude na h.... tak tam dám 400w a uvidíme.A ty květníky tak já dám raději 8x30cm výška,30cm šířka bude se mi s tím i lépe manipulovat

[Edited by Koblihostrom on 28-10-2001 at 01:22 PM]
Hlava
Zdravím ...

Koukám dobrá práce karma tě nemine .:smoker: Chtěl bych se zetptat kolik bylo suchýho ? Já ve svý skříni udělal / můj 1indoor! / z 6kyti 80g , teď jsem jich tam nacpal 35 , a uvažuju a nějákým pletivu /SCRoG/ do svý skříně napříště :sun: podívej se mi na mojí skřínku , co bys mi doporučila , děkuji předem :sun:

Zatím čau
seňorita Lamparez
Děkuji za pochvalu.
For Hlava- no teď jsem viděla tu tvou pěstírnu a je moc hezká :), jen mě trochu zarazilo proč máš to světlo tak vysoko (jestli je tak vysoko jako na té první fotce). Já se vždy snažím dávat to světlo co nejníž(400w mám 20 cm nad vrcholkama). To světlo je možná také důvod proč některé ty paličky byli hodně vytažené. No prostě: já bych tam možná nedávala síť, ale určitě bych dala světlo co nejníž to půjde (třeba si pořídit i stínítko s chlazením). To by asi vyřešilo i to že ti kytky nerostli tak rychle, takže kdyby jsi jim přiblížil to světlo tak by byli silnější a dřív by si je mohl přpnout na květ. Jo a nevím jestli tam máš foukání přímo na rostliny, to je taky dost důležitý protože když se často ohýbaj tak jim tloustnou stonky a stonky jsou jako potrubí - čím větší, tím může proudit víc živin.
Ježišimaria já zase mluvím jako moje "přemoudřelá" babička, omlouvám se. Prostě když někdo projeví zájem o můj názor, tak se neznám :).
Jo, ale tu pěstírnu máš fakt hezkou.K4U2

s. Lamparezová
oton
nazdárek seňorita, můžu se na tebe obrátit s nějakýma dotazama ohledně scrogu ?? chystám se ho totiž rozjet a kytičky už začínaj bujet :-)
a.f.a
for SL
koukam ze clenove ste fakt sikovny :) to by mely roditche radost dyby to videly :D
podle myho nazoru by sis mel/a sehnat pletivo s vetsima okama ... pokud chces aby ti kyticky nestinily sami sebe :) vlastne s to psal/a
takze urcite k4u a hodne zdaru priste ... :)
Myslim ze je to naprosta nadhera
Takze ti posilam Karmicku a jinak preju hodne zdaru
TommyBoy
Pekne Vam to vzrostlo, nase skrine se vyvijeji skoro stejne... Jsem jen trochu pozadu za tebou. HEHE
Ted jsem postavil Drip, sest kvetinacu, lampa s odtahem... Uplne stejny zmeny jako ty.
Mam 250 a chtel bych abys mi doporucila jestli si mam poridit to 400 vaham a laskuju s tim uz dlouho...
Co mi poradis, skrin je 50*95*130... Asi trochu mensi nez ta tvoje..
Bum shankar K4U.
seňorita Lamparez
Ahoj, moc se omlouvám že jsm neodpovídala, ale vůbec jsem nevěděla že tady mám nějaký vzkazy:-(.
Takže Oton.... jestli je to ještě aktuální tak se klidně ptej, budu jenom ráda:).....
Tomy...... no čím víc tím líp, ale jestli to uvětráš to musíš vědět sám. Urodu budeš mít určitě větší ale G/W bude asi menší.
Jinak všichni Díky.

Vaše opožděná s.L.
seňorita Lamparez
Týjo, až teď zjišťuju že jsem vůbec nenapsala jaká byla úroda a přitom jsem na to docela pyšná...... Takže muje úroda byla 212g.
Galen Aldaron
Nooo, nejsem znalec, alee 212g je jako mooc pjeknee !!! :):):) A to jsou ( byly) jen suchee palicky, vid?
A prosim ciste orientacne nevzpomenes, kolik bylo suche rostliny celkem ( jako zbylee listii, a listecky na vareni)?

A taky neco kolem uzasnych kvasinek nenapises? Nejake davkovani cukru, pridaavaanii kvasinek, ci jak dlouho vydrzi ta davka kvasinek, slejvaaní vznikleeho alkoholu ap... ci primo nejlepe pokud jsi zpracovala nejaky komplexni vypocet kolik takto vznika CO2?
To by se mi mooc libilo, neb jsem tu doposud nejake sofistikovane vycisleni tohoto procesu nevydel....... a tak bys moznaa, moznaa, byla prvni :):)

Jinak K4U samozrejme :)
manin
Senorito jsi fakt moc sikovne devce a tve dilo si zasluhuje K+
Walhalla2000
pjekny pjekny...
k+

Al-Ban
Díky, Walhi, žes to vytáhl na světlo boží, já jsem si toho do teďka nevšiml :). Takhle milé seňoritě taky rád přispěji karmou. Kytičky jak z fotek profesionálních velkopěstíren, co to melu-mnohem lepší! :). A kéž bych měl jednou taky tak vychytanou skříň.
Piskot
Tady to umelecke dilo vidim poprve a nezbyva nez gratulovat.Ta skrin je hotova veda.Fakt dost naslapany.
No uz je to dost dlouho od sklizne.Tak jaka byla?Prezily jste to vubec?...hehehe K+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma