Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Maskujeme konopím - Klikni zde pro originální téma
punkejt
Nazdar.
Nedávno jsem v televizi viděl ve zprávách reportáž o tom, jak poslili policajty na nějaký plantážníky, který měli políčko technickýho konopí. Cajti to vzali na rozbor a ostrouhali, páč to vskutku byla ganja technicalis :D
No a mě to inspirovalo k výbornému způsobu pěstění. jak název threadu napoví, maskovat konopí konopím. Zkrátka si udělat malý políčko, nebo třeba jenom záhon technickýho konopí a do takovýdleho políčka si nastrkat pák normálních kytek, který by si člověk označil, např. kroužkem. Protože, kdyby kdokoli přišel, i třeba cajti, tak nebudou brát vzorky ze všech kytek a zas vám to nesmí pohamtat, takže si vezmou nějaký listí z kraje a to všechno bude technický. No a na podzim vy si v klídečku sklidíte těch deset kitiček netechnickýho konopí a ze zbytku si třeba udělejte špagáty. :pimp:
Já myslim, že takhle by šlo docela solidně plantážničit. :) A sehnat semínka technickýho konopí, nemůže bejt zas takovej problém.:popcorn:
Deckardph
No tak za 1 urcite nejses prvni kdo o tomhle premejsli uz sem to tady na groweru cet a mozna ze dokonce ne 1 ale co kdyz si vezmou prave odprostredka tu tvoji odrudicku a namerej ti vic jak 1% ses v prdeli :-p
varan
jenom tak náhodou je potřeba licence, abys mohl pěstovat technický konopí...
A kdyby už policajti chtěli udělat test na obsah THC, kterej je kurevsky drahej, určitě by tihle lidi vybrali kytku která odpovídá vysokému obsahu THC. Nemůžeš předpokládat, že lidi z protidrogovýho nepoznaj kloudnou kytku. Je tedy velká šance, že aby nenasrali šéfa negativním výsledkem, budou se snažit vybrat takovou aby tě dostali... Myslím, že každej kdo má díru do prdele, by tě udal: ''Myslím, že ten vyhulenec tam pěstuje tu Marihuanu...'' naopak si myslím, že bys na sebe upoutal víc pozornost.
Každá tuctová důchodkyně by psala na Úřad, že její vnuk se může dostat do spárů té MARIHUANY, kterou ty pěstuješ za městem...
Je to můj názor, nekamenujte mě....

  • Technický je pod 0,3% THC
  • Technický se dá sehnat: Konopa
  • Myslim, že jim to neunikne a zkonroluj všechny
  • Technický se musí hlásit nákýmu úřadu až od náký větší rozlohy


Je lepší si najít náký pole, kde se pěstí technický a nastrkat tam svoje kytky :)
Deckardph
Ta omezena velikost aby si to nemusel hlasit uradum je mam pocit 10x10 m ale jak uz psali prede mnou budou nejspis vybirat tu nejmastnejsii kytku pac ten test neni nic levnyho a docela hrozi i zaloba z tve strany v pripade neuspechu :)
W3n3K
heh, to je picovina.. raci je zasad kolem rajcat (jak uz tu nekdo psal) a naves na ne pimpongace obarveny na cerveno;)
mirosk
2:punkejt
čorkári by ti vytrhali Všetko!!!
f*ck off čorkam!!!
Dežo
ha ha hle musis trochu premeslet co kdyby Ti to nasli zrovna v kvetu-to urcite poznaj uz to tady nekdo taky psal.......je to blbost......
Dubinek
A nemůžete to proboha říct normálně?
Jay - Jay: Máti jednoho mýho spolužáka na základce pěstovala v ostružinách :) Jenže když tam nikdo nevleze, tak jak se o to chceš starat?
zmrskank
uz me tuten napad taky napad, ale hned jsem ho zavrh, ponevadze to by znamenalo vytrhat vsechny samce abvy ti neznehodnotili tvoji preferovanou rostlinku.A to by vypadalo veru podezrele mit policko technicky jen ze samejch samic, nehlede na to zew vytrhavat samce i treba na mensim poli by byla celkem fuska. myslim z e maliny jsou lepci idea.
iboy
jilm:
No ale problém je že zemědělcům jsou ňáký samci ukradený a vyškubávat samce z pole 200 * 100 bych nechtěl. Něco podobnýho se stalo v mým okolí, měli sme tu pole asi 200*100 a všichni co měly kytky v blízkym okruhu je měly vošukaný...Nepříjemná věc ale co nadělat,že? Ale divily byste se kolik lidí tam chodilo čórovat. Asi jim to muselo chutnat...:D
Nebo že by z toho dělali provazy????
Dubinek
Nebo si udělat řezy a jet z řízků, pak by tam snad samci nebyli... :D
CHOURIS
Jo to a kdo by se stím řezal.LEDA NA CIRGULY

A co takhle maskovat břečtanem.Nebo jinejma plazivkama

My jsme loni měli nějakou plazivou jednoletku a za prázdniny vyrostla do výšky 4m jedna sazenička a šířka taky mrtě hodíš si jich pár a už není co vidět
zmrskank
chlapí a ženský :maskuju rostlinkou který se riká židovský brambory..ale jek se jmenuje botanicky to nevim..kazdopadne nechava v zemi cibulky a hnojena dorusta takn 2,5 m takze na moje indiky ouplne staci.je to hroznej plevel takze nejsou zadny starosti s vysazovanim, roste planě, muzu to vyfotit kdyby negdo chtel vedet co ma jit narvat
Grow3r P0mp0
jenomze to tvoje technicke konopi vic prilaka pozornost jako kdybi si to mnel nekde v koprive! kopriva je z 85% stejna (genetikou) jako canabis takze staci oblict neco aby te to nepopalilo a vlist si do nejakeho policka s koprivou uprostret obrobit peknej kus zeminy a zasadit rizecky ma to nekolik vyhod... tam kde se dari koprive se dari i conope.. lidi do koprivi moc nepolezou a v kvetu se nasebe tyto dve rostliny desne podobaji staci udrzovat krok s koprivou a to zastrihovanim or zastepovanim.. peace snad sem pomohl..
Darisss
Nasadte si kolem dokola tyckove fazole :) Nejpohodlnejsi.... ;)
ddt
Viete je tu par zaludnosti.
Ake konope s vyssim obsahom THC sa moze podobat na technicke?No podla mna nejaka sativa. A tu je jeden z problemov. Tieto odrody u nas zrejme nedopestujeme a odrody ako Durban ci indiky dozrievajuce u nas sa nooo celkom nepodobaju na technicke. Technicke je z velkej casti jednodome, ted z nasho poladu akoby hermafroditnee co u "nassich" odrod zas ani nie. Proste a jasne je tu viac dalsich veci vysledkom ktorycj je ,ze tento napad je uuplne k nicomu v skratke a jasne.
ahojte

DDT
papaja
vždy se mi zvedá žaludek z úvahy o technickém konopí...je to zkurvená varieta jež je pro nás milce bosaí holým neštěstím...jejich několika hektarová pole opylují naše dlouhoročně šlechtěné krásky
FUCK OFF TECHNICKÉ KONOPÍ FUCK OFF KONOPA
sativy z afriky mají také dobré parametry na vlákno či semeno
cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly

KDY UŽ ZAZVONÍ ZVONEC?:girl:
Ježíš
citace:
Původní příspěvek od Grow3r P0mp0
jenomze to tvoje technicke konopi vic prilaka pozornost jako kdybi si to mnel nekde v koprive! kopriva je z 85% stejna (genetikou) jako canabis takze staci oblict neco aby te to nepopalilo a vlist si do nejakeho policka s koprivou uprostret obrobit peknej kus zeminy a zasadit rizecky ma to nekolik vyhod... tam kde se dari koprive se dari i conope.. lidi do koprivi moc nepolezou a v kvetu se nasebe tyto dve rostliny desne podobaji staci udrzovat krok s koprivou a to zastrihovanim or zastepovanim.. peace snad sem pomohl..


a jak to vyresis se zalejvanim? jasny v prirode se to zalejva destem ale kdybych aspon jednou tydne nechodil zalit svou kyti tak mam pocit ze by zdechla na dehydrataci.
a na druhou stranu kdyz tam budu chodit tak koprivy budou podupany a naka svine mi to sklidi...
chell
zmrskank nemyslys nahodou topinambur?

Topinambur hlíznatý
Topinambury (Helianthus tuberosus) lidé znali a jako zeleninu využívali už odpradávna. Pocházejí ze Severní Ameriky a s oblibou je konzumovali Židé, proto se někdy prodávají i pod názvem "židovské" nebo "sladké" brambory.

Topinambur hlíznatý je trvalá rostlina dorůstající do výšky tří metrů. Na mohutném, někdy rozvětveném stonku s velkými celokrajnými listy rozkvétají na podzim žluté květy. Pěstuje se pro hlízy podobné bramborám, které však mají odlišnou nasládlou chuť.
Podle ranosti se topinambur řadí mezi první jarní zeleniny, výborně může nahradit například ředkvičku. Hlízy je možné konzumovat celoročně, obsah živin a chuťových látek se ale během roku mění. Nejchutnější jsou pozdě na podzim a brzy na jaře, sklízejí se od listopadu do března. Existuje více odrůd topinamburu, jejich hlízy se odlišují obsahem některých látek, například inulinu, z čehož vyplývá jejich rozdílná chuť a barva.

Léčivé účinky
Hlavní význam pěstování topinamburů spočívá v až šestnáctiprocentním obsahu inulinu - cukru vhodném pro diabetiky, který snižuje hladinu krevního cukru. Další léčivé účinky jako například snižování cholesterolu v krvi, regulace krevního tlaku, zlepšování činnosti trávicí soustavy, ochrana jater a ledvin, ale i antistresové či detoxikační účinky byly v poslední době prokázány i vědecky. Kromě toho jsou hlízy topinamburu bohatým zdrojem vlákniny, z minerálních látek obsahují především draslík, fosfor, vápník, hořčík a železo, z mikroprvků křemík a železo.

Pěstování
Semena topinamburu dozrávají jen v jižněji položených zemích, proto je nejsnáze vypěstujeme z hlíz, které zakoupíme ve specializovaných prodejnách. Nevyžadují speciální půdu ani podmínky pěstování. Hlízy sázíme na jaře do humózních, nepříliš studených půd s dostatkem vláhy, které před výsadbou vyhnojíme chlévským hnojem, případně průmyslovými hnojivy. Sázíme do sponu 30 x 30 centimetrů a do hloubky 10 až 15 centimetrů, za suchého počasí zaléváme a záhon udržujeme bez plevele. Na podzim stonky uřežeme ve výšce asi deset centimetrů nad zemí. Hlízy jsou plně mrazuvzdorné, proto je necháváme na záhoně celoročně nebo skladujeme v mírně vlhkém písku, aby nevyschly.
Topinambury jsou ideální do čerstvě upravené půdy, protože dobře rozrušují hroudy. Pozor však na jejich rychlé rozrůstání, především ve výživné půdě se z nich za několik let může stát nepříjemný plevel. Z tohoto důvodu zařazujeme nešlechtěné příbuzné druhy topinamburu mezi invazní plevele. Pokud pro topinambury nepočítáme s větší plochou, je vhodné zapustit při výsevu do půdy plastovou nebo plechovou zábranu. Na světlo nejsou náročné a dobře snášejí i polostín. Ze škůdců mohou hlízy topinamburu poškodit slimáci. Stonky a listy někdy napadá sklerotiniová hniloba, a proto postižené rostliny spálíme.

Způsoby využití
Topinambur je možné využít prakticky celý. Je oblíbeným krmivem pro králíky, ale i dobytek, vysazujeme jej k přikrmování zvěře a žluté květy jsou pěknou součástí letních kytic.
Z hlíz připravujeme teplá i studená jídla. Umyjeme je, oškrábeme a namočíme do mírně okyselené vody, aby během přípravy nezčernaly. Mohou se vařit, dusit, opékat, zapékat, smažit, ale použít i syrové jako přísada do salátů. Při jejich přípravě je však dobré mít na paměti jejich nasládlou chuť s oříškovou příchutí. Některé odrůdy mají větší květy podobné slunečnici, které se v některých oblastech konzumují upravené jako artičoky.
onrejblesk
kde se tenhle tempabur (bo jak se to jmenuje poradne) da sehnat ja se na nej ptal v kvetinarstvi a nemaj ho ani nevedej co to je btw. neprodavajse nekde seminka kopriv pac v okruhu 20km2 nikdy vetsi pole10x10m kopriv nenji takze musim vysadit umele
Anonymer
Kopřiva je vytrvalá bylina s čtyřhrannou, přímou lodyhou, až 150 cm vysokou a plazivým oddenkem, který důvěrně znají všichni, kdo tu a tam něco dělají na zahrádce - proniká až do hloubky 70 cm. Přezimuje s pupeny při zemi. Listy vstřícné, řapíkaté, podlouhle vejčité až srdčité, zašpičatělé.s hrubě zoubkovanou čepelí. Druhové jméno "dvoudomá" prozrazuje, že mezi kopřivami jsou zvlášť rostliny se samičími a zvlášť se samčími květy. Oba typy květů vyrůstají z úžlabí horních listů. Samčí květenství jsou přímá, metlinatá, samičí převislá na dlouhých stopkách. Okvětí má barvu zelenou. Kvete od července do října. Plodem je nažka, která může být rozšiřována větrem; kopřiva se však množí především podzemními výběžky oddenků.;)
Zdroj::confused: Nejak som zabudol je to wsak z googlo
ANM:afro:
Inak skus najst nejaku rastlinu a skus si ju narezat:)
onrejblesk
2Anonymer: thanks ale co si mam narezat koreny bo neco inyho??
Anonymer
Skus si sprawit klony tej pokriwy...
Spraw ich wela a potom ich uba wysadis na flek:)
zmrskank
2 chell.cece je to asi vono-nebo alespon je to rostlina stejnyho rodu.na podzim zlute kvete.maj ji skoro vsichni na zahradce u plotu.

to ondrejblesk:roste to plane v prirode nebo od nekoho vyskemrej par sazenic-je tofakt plevel-myslim ze dyz pekne pozadas tak ti kazdej nakou tu rostlinku venuje.
onrejblesk
tak a ted nevim jestli se mam rozhodnout pro koprivy a nebo pro tu kytku jak se jmenuje sakra
takze kopriva +:
roste volne v prirode tzn. neji to tolik napadny
je jich vsude kopec
rychle se siří tzn. nenji jichpotreba toliko
- :
kdyz jednu uslapete uz se nezvedne tzn. musej se chodit furt jinudy
a strasne pali takze asi v tricku a kratasech to musi bejt zuzo
a teda tamta rostlinka jo +:
JE DALEKO VETSI NEZ KOPRIVA TZN nemusi to bej lan jaxvina ale staci jich par
je vhodna jako stena pac je husta to se s koprivou udelat neda
nepali pac nema cim:)
dal uz nevim dyztak nekdo poradte
- :
ja ji jeste nikde nevidel
podle me se musi na neco pnout tzn musim bych ji necim podeprit
ja bych si jeste vzpomenul ale asi nevzpomenu

jestlůi se mejlim tak mi prosim poradte
Anonymer
Palenie pokrivy je skor jej wyhoda ako newyhoda.
Ani blbecek by newliezol do 2m pokriwy hustej jak swina ne:D
peta525
Podle me je to blbej napad!! Proste si radši najdu neaky místo kam nikdonepachne, než abych kvuli tomu sazalneakydalší kytky.
Pepan
Já bych doporučoval,pokud to chceš mít třeba někde na zahradě, maskovat určitě jinou zelení (kopřivy, topinambur) než technickym konopim. Už jenom proto, že na sebe zbytečně přilákáš pozornost lidí,kterejm do toho nic neni a můžou působit zbytečný nepříjemnos:bandit:ti..
Jarexx
Dyt by se ti to oprcalo tim technickym ne?
hogi
Voprcalo by se to... Ale jak tady někdo psal o maskování mezi rajčatama, tak mi to připadá jako jedno z nejlepších řešení. Uděláš normálně záhon s rajčatama a doprostřed zasadíš pár keříků travky. Myslim, že nějaká čorka, nebo soused to nepozná, takže můžeš klidně spát. Akorát to asi neutajíš před rodičema, takže to budeš muset mít povolený.
Grassmachine
Lidi. Já nad timpřemejšlel a nejlepčí kombince jest:
1. Schovat to klasicky před lidma ( křoviny, louka nesekaná, nízkej rákos v náký mokřině nemokřině u řeky)
2. Koupit na netu semena kopřivy...dokonce sem psal té firmě jesli sou vzklíčitelné a dostalo se mi odpovědi že by měli být schopné růstu, jelikož nejsou chemicky ani mechanicky ošetřené. Ted nevim jak napsat webovou adresu aby to nebyla reklama. Dejte do vyhledávače ( né v tomhla na groweru :)) PRODEJ BYLIN.
Takle to udělam já příští rok. Majte se. Picec.
Mozdik
Topinambur hlíznatý N#1 !!! Kamarát to tam má na jednom družstve. A ludia, čo sa okolo toho pohybujú ( je to asi 20x10m ) si to ani nevšimnú. Úplne zo všetko prekryje.

Alebo tiež, ak máš nejaké malé indiky, tak to pestovať medzi C. ruderalis, niekde pri ceste. Tam je ale tá šanca, že sa ti opelia, a budeš mať nejakú indica X ruderalis... síce, to by nebol zlý nápad!
nevím jestli o tom taky někdo přemejšlel ale kdyby si každej grower udělal ještě jedno políčko někde jinde jen s technickým a pak to nahlásil, že tam někde na poli viděl pole s tou maryjuanou a policajti by tam jeli zbytecne a pak uz by se na podobny ohlášení třeba vysrali...noa zas třeba né žeo...no nevim :D :frog:
:frog:
Kohy
Jo, tak to je dobrej nápad maníku..to by mě nenapadlo..každey den tam volat, že tam něgdo pěstuje tu marjánku..vono by je to hned omrzelo tam furt jezdit
Pinky
Každopádně by byla prča je pozorovat,ovšem tenhle manévr neuznávam,jelikož ti taky ta technika může pěkně oprášit to,co nemá
jaccob.petr
Souhlasim pockej az tozacne kvest a protoze vesechna technika sou hermaci tak bys muselkazdej denotarhavat koule a v pripade ze by si rozsel vetsi pole nemas sanci ubranit tomu aby ti technika(0,3%)oprcala nakej skunk(14%) takze to budesmit celi opracany a v tech seminkach bude totalne posranan genetika ..takze za rok z puvodne skunkuvypestujes podprumernou ganju ..hodne uspechu...
Plánuju kolem pole (vysekanýho v řídké keřovité vegetaci) nasázet psí víno, břečťan a přísavník, zelená stěna na maskování je zelená stěna na maskování °;-)
grosancho
citace:
Původní příspěvek od jilm

  • Technický je pod 0,3% THC
  • Technický se dá sehnat: Konopa
  • Myslim, že jim to neunikne a zkonroluj všechny
  • Technický se musí hlásit nákýmu úřadu až od náký větší rozlohy


Je lepší si najít náký pole, kde se pěstí technický a nastrkat tam svoje kytky :)


Jinak at vis technicky mas treba v ptacim zobu uplne bezne...
lysina
Podle me to je uplna hovadina kdyz si chci nekde vysazet poličko tak taky chci aby me ho nikdo nenasel ne..?
mno přesně takhle sem taky založil jeden dred. suma sumárum nemá to cenu páč ta kytka by trpěla takhle se nechat oprcat ze všech stran :eek:)
asi ještě nemáš vychytanej flek venku co? tak radši ještě hledej. kdo hledá, najde :punk:
jinak takový třináctiletý děcka by tam lítaly a možná by pak tu ganju nesmírně vychvalovaly :D
indoormanPN
kaamo nvm ako v cr ale na svk sa bez povolenia nesmie pestovat ani technicke............
tady se může myslím do jednoho akru technickýho jen na oznámení. teoreticky. najdi si dům z konopí - to je docela dobrá reportáž byla odvysílaná na nově - šlo o to že jeden týpek stavěl alternativní dům no a policie zjistila že jeho konopí má 0,38% (0,08% nad povolenej limit) THC a začali ho stíhat za výrobu omamnejch látek
Cicmon
v CR je mozne pestovat techniku na plose do 1ha (100mx100m) bez ohlaseni, pri vetsi rozloze se musi ohlasit

typka stihali, nicmene byl omilostnen :wink:
TwEEty
Hi, podle me by technicky konopi ste nemeli sadit nikdo akorat to oprca ty nase milovane kyticky a oprcanou kytku nikdo nechce ne ? leda ze byste v tom technickym vytrhavali samce ale to se podle me asi neuhlida....treba aj naky ten hermac nebo neco.. a davat si do pole s technickym konopim kytky by me nenapadlo....akorat bych jim ublizil chudunkam..(podle me by to byly semenovniky a ne palice) :D..ty koprivy sou asi lepsi napad.. :D peace
DaggaMan
citace:
Původní příspěvek od zmrskank
chlapí a ženský :maskuju rostlinkou který se riká židovský brambory..ale jek se jmenuje botanicky to nevim..kazdopadne nechava v zemi cibulky a hnojena dorusta takn 2,5 m takze na moje indiky ouplne staci.je to hroznej plevel takze nejsou zadny starosti s vysazovanim, roste planě, muzu to vyfotit kdyby negdo chtel vedet co ma jit narvat




..jen pro upřesnění...mluvíš o topinamburu =) JAH
Blackpoint
.... a pro dopřesnění roste to z hlíz a ne z cble:-!
.... je to dobrá alternativa místo brambor pro diabetiky kdyby ňco:-)
Banány
citace:
Původní příspěvek od punkejt
Nazdar.
Nedávno jsem v televizi viděl ve zprávách reportáž o tom, jak poslili policajty na nějaký plantážníky, který měli políčko technickýho konopí. Cajti to vzali na rozbor a ostrouhali, páč to vskutku byla ganja technicalis :D
No a mě to inspirovalo k výbornému způsobu pěstění. jak název threadu napoví, maskovat konopí konopím. Zkrátka si udělat malý políčko, nebo třeba jenom záhon technickýho konopí a do takovýdleho políčka si nastrkat pák normálních kytek, který by si člověk označil, např. kroužkem. Protože, kdyby kdokoli přišel, i třeba cajti, tak nebudou brát vzorky ze všech kytek a zas vám to nesmí pohamtat, takže si vezmou nějaký listí z kraje a to všechno bude technický. No a na podzim vy si v klídečku sklidíte těch deset kitiček netechnickýho konopí a ze zbytku si třeba udělejte špagáty. :pimp:
Já myslim, že takhle by šlo docela solidně plantážničit. :) A sehnat semínka technickýho konopí, nemůže bejt zas takovej problém.:popcorn:


omlouvám se, ale myslim že i cajti poznaj technický konopý od Shiva Skunku :)
bull
Topinambury sou v klidu, navíc tomu napodzim urveš stonky - celkem slušný větve a topinambury ještě sežereš:) Já sem si dal před pár lety takovou japonskou liánu, no už to roste všude, vždycky se to vysemení a na jaře tam sou koberce malejch, když se tomu udělá konstrukce tak jí to krásně v pulce leta poroste a ještě to kvete.
orome9
no bohužel to nefunguje...
1. technika je väčšinou jednodomá, takže jsou to hermáče, takže ti to oprcá...
2. technika je vlastne neco jako automat, jelikoš začína kvést už v červenci...a sklízi se koncem srpna, takže nemáš šanci tam dopejtit neco jinýho než šišky plné semen. a jak je známo, po opylení se prestane tvorit pryskyrice, co je vlastne to naše zlato:)))
peace:)
Maxeaux
Orome, ak reagujes na ten prvy prispevok od punkejta, tak ten je 11 rokov stary :D ale v poho...
Fanek107
Už jsem viděl několik kytek aj ve vinohradu mezi řádkama.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma