Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Indoor barel - první pokusy - Klikni zde pro originální téma
BTM
Tak jsem vcera konecne zacal pracovat na svem prvnim indooru. Misto skrine jsem pouzil mozna trochu netradicni misto - 200l barel na maziva. V prve rade bylo potreba vyriznout dvirka, ktera budou slouzit k obsluze. To jsem provedl tak, ze se prvne prorizl flexou slic na strane, kde budou panty a hned jsem pro ne vyvrtal otvory pro prisroubovani. Tim jsem se vyhnul problemum s manipulaci a vrtanim, kdyz bych mel vyriznuty dvirka komplet.
Po usazeni pantu jsem mohl doriznout dvirka cela a prisroubovat panty. Pak nasledovalo vysuseni a natreni celeho vnitrku barelu odrezovacem, po kterem nasledovali 3 natery balakrylem. V horni casti je vyrezany otvor na trubku 100 mm v prumeru, ze ktere se udela cooltube.
Zaroven mam nakoupeny substrat pro pelargonie, lisovany kokos a kristalon start i kvet.
Seminka mam zatim noname, protoze me jde v prvni fazi o to, jestli to kyticky prezijou....
Chtel bych je krmit 250W sodikem - prumer barelu je cca 60 cm a vyska cca 90 cm.
Jeste musim vyresit tesneni dvirek, aby sparou po flexe neunikalo svetlo.
Uvitam jakekoliv namety a rady - jsem tady novej a je to muj prvni indoor se kterym me pomaha jeden muj velmi dobry a spolehlivy kamarad, jenz se brzo taky zaregistruje.
BTM
Je to zatim spichnuty horkou jehlou a jeste ocistim zasvineny mista a dodelam detaily. Postupne budu pridavat dalsi fotky uprav a doplnovani technikou a hlavne sadbou, ktera zatim klici v toaletaku.
mirosk
No napad je to vynikajuci na utesnenie existuje mnoho gum a dalsich blbostí treba sa len spitat v nejakom zeleziarstve k+ :jumper:
BTM
citace:
Původní příspěvek od mirosk
No napad je to vynikajuci na utesnenie existuje mnoho gum a dalsich blbostí treba sa len spitat v nejakom zeleziarstve k+ :jumper:


Diky!

Barel jsem zvolil z mnoha duvodu - je nehorlavy, uprava byla jednoducha, steny nebudou nasavat vlhkost, krome utesneni dveri nemusim sparovat vsechny hrany a svetlo by melo byt rozlozene stejnomerne a stejne tak se bude i odrazet.
Barelu mam vic, takze planuju do budoucna vyrobu dalsiho pro matku a rizky a krase pujdou stohovat na sebe, nebo vedle sebe, podle potreby.
Na utesneni pouziju asi podobny tesneni, jako je na dverich v aute a pak uz z barelu neunikne nic.
Pocitam, ze o vikendu dam klicky do kokosu a pristi tyden osadim barel zivotodarnym svetlem....
Mrizku pro SCRoG asi umistim v prvni spodni tretine do lemu na barelu.
BTM
Včera večer přivezl kamarád zdroj růstového světla - 2x21W úsporné žárovky, které jsou našroubovány do nastavitelných objímek a dá se tak seřizovat ůhel naklonění i natáčení o 360 st.
Cooltube vyrobíme až na sodík.
Dnes mám v plánu zprovoznit digitální teploměr a vyzkoušet teplotu po několika hodinách provozu. Dále bych dnes rád vyřešil těsnost dvířek, což je nevyhnutelné. Už máme vybraný vhodný způsob na instalaci spodního větráku pro vhánění čerstv=ho vzduchu. Vrchní větrák bude instalovaný v cooltube.
Klíčky v kokosu k mému překvapení klíčí rychleji než v toaleťáku a to jsem je tam dával o den později - to ale pro Vás zkušené growery nebude žádná novinka :-)).
jeste k te cooltube, nebylo by lepsi udelat V/ScroG?
BTM
citace:
Původní příspěvek od trosca
jeste k te cooltube, nebylo by lepsi udelat V/ScroG?


Mas pravdu, tvar barelu je na to idealni a vcera jsme o tom taky zasali premyslet. Uvidime, jak se nam podari zajistit stinidlo ve tvaru komoleho jehlanu ze ktereho by se udelal odtah primo nahoru. Zatim mame vsechno pripraveny na cooltube, ale vyvoj jde dal a vsechno se biude prubezne menit podle zkusenosti s ruznymi technologiemi.
Foukani cerstveho vzduchu chceme udelat ve spodni casti barelu tak, ze napojime rouru od kamen tecne k barelu a vzduch by mel proudit spiralovite smerem nahoru.
Vcera nas vubec napadali zajimavy vylepseni....:wink:
no spis bych to provetraval stredem barelu po cele ose... btw neni 250W sodik do toho moc?
jinak mrkni se na todle, je to dobra inspirace:
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
BTM
Asi by mohlo stacit i 150W - lampa jeste neni koupena, takze to jeste zvazime. Kdyz se patl v Brne v nejakym shopu, tak meli bohuzel jen 250W, ale pokud se rychle sezene 150W, tak bych se nebranil.
Tenhle system V SCRoGu inspiroval myho kamose a uz mel vcera v kufru nadoby na maltu a zacina budovat.
Na vetrani bych chtel v koncove casti trubky, ktera bude v barelu, udelat klapku, kterou se bude moct nastavit smer foukani - neco jako smerovy nastavovani vetrani v aute.
hmm to neni spatny napad, ale aby si to pak vyuzil :) jinak ty maltovniky sou fakt sqely
jaman
g_man je expert , davno nepísal , BTM 150w stačí a aj ušporíš kwh
federic
To trosca: už se těším co z těch "maltovníků" vzejde. Jsem nedočkavej jak "prvnička prěd početím".
JackEE
jinak podivej se na www.osvetleniplzen.cz - maj tam všechno a pošlou ti to na dobírku ;)

keep growin' :D

*****
PEACE
citace:
Původní příspěvek od federic
To trosca: už se těším co z těch "maltovníků" vzejde. Jsem nedočkavej jak "prvnička prěd početím".

tak se pak nezapomen pochlubit :) sam si neco takovyho stavim
DjMeo
když na to tak koukám, řekl bych že 150w by mělo stačit a to bohatě.... osobně bych to řešil vyvrtáním otvoru na proti prvnímu,narval tam odvětrávací rouru dovnitř cool tube horizontálně,euro větrák na odtach(uzavřenej okruch na svetlo-tim se zbavíš trapení s teplotou), dovnitř na rust nějakej linej větrák aby se ti udžela vlchkost,a na květ něco silnějšího. ... At rostou
BTM
Klicky jsem presadil do kalisku s kokosem a prave maji za sebou prvnich 24 hodin pod usporkama. Za tu dobu vyrostli cca o 0.5 az 1 cm. Teplota je cca 28 C a vys uz neleze - usporky moc netopi, i kdyz mam kelimky cca 10 cm od nich. Dnes budu asi instalovat alobal na nenatreny mista a udelam jeste par dalsich uprav.
d.trucker
zajimavy napad k+. at se ti dari..kdyz bys mal jeste jeden barel,mohl bys vyriznout o 10 cm vetsi dvirka a jako tesneni pouzit molitanovy samolepici prouzek a zavirani na petlici .
varan
tohle přesně začínám dělat, akorát sem použil barel 150l umělohmotnej, daleko líp se s ním bude manipulovat, navíc má odklopný víko 50 cm v průměru s utahovákem, takže se dá obsluhoat z hora. Taky mě to přijde jako boží nápad....
federic
to trosca: určitě dám vědět jak jsem dopadl.
Jsem ve fázi stavby, jestli mě napadne ňákej ten zlepšováček rád se podělím.
Momentálně mě nechtějí semenáčci nějak hrnout z kokosu, což mě težce provokuje.

to BTM: Pečlivě je opěčovávej!
BTM
citace:
Původní příspěvek od federic
to trosca: určitě dám vědět jak jsem dopadl.
Jsem ve fázi stavby, jestli mě napadne ňákej ten zlepšováček rád se podělím.
Momentálně mě nechtějí semenáčci nějak hrnout z kokosu, což mě težce provokuje.

to BTM: Pečlivě je opěčovávej!


Neměj strach, starám se o ně! Už jsem polepil strop a dvířka alobalem a samozřejmě zprovoznil časovač a teploměr. Po 48 hodinách od přesazení do kelímků s kokosem, vyrostly klíčky cca o 20 mm!
Dneska ráno na mě čekalo něpříjemné překvapení - papírové krabice, kterejma jsem provizorně podložil tácek s kelímkama, navlhly a zbortily se, takže když jsem otevřel dvířka, tak se na mě všechno vysypalo. Naštěstí se mě podařilo všechno posbírat a vypadaný klíčky znova zasadit, takže snad bude všechno OK.
BTM
Tak jsem tady po delší době zase, abych Vám řekl, co se děje v trávě....:jumper:

Kytky mají za sebou cca 18 dní po přesazení do květináčů se substrátem. Ten jsem namíchal ze substrátu pro pokojový rostliny, agroperlitu a kokosovýho vlákna. Kokosu jsem moc nedával, protože všechny klíčky v něm zakořeňovali a společně s ním jsem je pak přesazoval. Na dně květináčů je keramzit, kvůli drenáži. Všech 5 květináčů je ve velký misce, která zachytává přebytečnou vodu. Mezi květináče jsem ještě nasypal keramzit, kvůli vlhkosti.
BTM
Na předchozích fotkách je sázení klíčků do kokosu, aby zakořenily. Tady už můžete vidět, jak vyrostli po cca 2 týdnech v kokosu:
BTM
Následovalo přesazování:
BTM
A konečně tady máme téměř aktuální stav - fotky starý cca 1 den - cca 18 dní po přesazení do květináčů.

Teplota nevylezla zatím nad 25 C, ale tento týden musíme nainstalovat větrání a připravit všechno pro instalaci sodíku. Zatím kytky žijou z 2x21W úspoky.
BTM
citace:
Původní příspěvek od Ganja maniac
Jak si vyřešil ty dvířka? Mě se zdá, že poté flexe tam musí být aspoň tak 3mm škvíra, to těsnění teda nevím jekým způsobem to tam chceš dostat, jak sem na tom přemýšlel tak mě napadlo tohle. Zevnitř barelu bys tam nalepil nějakou pevnější plechovou pásovinu tak aby 1,5cm byla venku tak jak jeto na obrázku (to modré) a na ni můžeš dát nějakou tu těsnící gumku:) :) Zvenku bych ten barel nechal tak jak je, ono je to dobře nenápadné

Jinak K+


Napadlo Tě v podstatě to stejný co mě. Už mám sehnanej 2 mm Al plech. Zatím jsem zatmavení škvír okolo dvířek řešil operativně tak, že jsem přes barel hodil starej pracovní plášť a ten ty škvíry krásně zakryl
buba.sparxxx
co člověk nevymyslí???...to sem neviděl toto ...
BTM
Včera došlo k historickému okamžiku - díky federicovi, kterej se stará o kompletní elektroinstalaci, jsme konečně mohli zapnout sodík 150W a odtah od lampy. Dnes ráno byla teplota na úrpvni květináčů cca 23,6 C, větrák odsávající teplo od výbojky jede zatím jen na 4,5V. Relativně nízká teplopta je způsobená taky tím, že barel je v přízemní místnosti, kde se už několik let nebydlí a netopí a tady v našem kraji máme teď docela chladno - ráno kolem 4,5 C.
Dneska odpoledne budu fotit kompletní zapojení, detaily seřizování výšky výbojky a další technický záležitosti. Na kytičky samozřejmě taky nezapomenu :-)).
BTM
Tady jsou slibeny fotky soucasnyho stavu naseho pokusneho Indoor barelu MkI.
1. Zivotodarne sodikove slunce 150W - lampa se da i s trubici posunovat nahoru az po okraj trubice - cca 20 cm. Kolem svetla jeste nainstalujeme stinidlo ve tvaru komoleho kuzele a tim se zvysi i efektivita odsavani.

2. Vyusteni odtahu s vetrakem a elekroinstalaci - v oranzove plastove spojce na kanalizaci se posouva nahoru a dolu trubice na jejimz konci je objimka na sodik a proti ni nahore vetracek prumer 120 mm - stejne jako trubka.

3. Spodni prisavani studeneho vzduchu - v pripade potreby je pripravenej vetracek prumer 120 mm, kterej bude hnat vzduch do barelu. I ted se ale kvetinky ppekne mihotaji, protoze odsavaci vetrak dela v sudu peknej pruvan.
BTM
Kvetinky maji za sebou 24 dni po presazeni z kokosu. Od ty doby se jim svitilo 2x21W usporkama a ted maji za sebou 1 den pod sodikem. Minulej tejden jsem poprve zalil krystalonem - cca 1/3 odmerky do 10l vody. Minuly tyden jsem taky kyticky poprvy zastipnul (coz jeste musim natrenovat) a na jejich vrcholkach se zacinaji pekne vetvit.
BTM
1. Cely barel v plne krase

2. Pokud bude potreba, tak neni problem vymenit odtahovou trubku a rozsah serizeni se podle toho upravi.

3. Wellcome to hell machine....
RachtY
tak to je mega husty:-))).....je to docela good idea!
BTM
Včera večer jsem vypnul větrák a dneska ráno bylo v sudu 29,9 C bez větrání. Celej sud byl pěkně zahřátej a vody v misce se odpařilo podstatně víc, než s úsporkama, ale to se dalo čekat.
S lepšíma hnojivama experimentovat budeme a ve finále chceme vyzkoušet i hydro, ale zatím jsme rádi, že jsme se dopracovali až k tomuhle systému a nabíráme pěstitelské zkušenosti. Jsem moc zvědavej, co z těch nonamů nakonec vyroste.

Nevím ale, jak to udělat s větráním, protože můj problém je spíš nízká teplota - 24 C (kvůli chladnému okolí barelu, kterej je v přízemní místnosti), když se zapne odtah i na nejmenší rychlost. Nějakej přísun čerstvého vzduchu by do barelu jít měl, ale zase nechci, aby květinky "mrzly".
federic
Udělal bych pokus, dame tam na přísun čerstvého vzduchu pouze ten malej ventilátorek.
Zkus, co to bude dělat s teplotou.
Horní nechat vypnutý a zespodu zapnout malej ventilátorek
BTM
citace:
Původní příspěvek od federic
Udělal bych pokus, dame tam na přísun čerstvého vzduchu pouze ten malej ventilátorek.
Zkus, co to bude dělat s teplotou.
Horní nechat vypnutý a zespodu zapnout malej ventilátorek


Dneska to vyzkouším a uvidím, jak se teplota změní. Četl jsi mail?
BTM
Ještě připíšu postup při provádění současných úprav:

Díry ve stropě a v boku barelu jsem vyřízl přímočarou pilkou – začal jsem v předvrtaném otvoru a aby byly díry aspoň trochu kulatý, tak jsem si je prvně orýsoval a tu boční jsem udělal tak, že se na barel nalepil papír s nakresleným kruhem o průměru 120 mm a až se papír přilepil, tak jsem řezal. Kanalizační spojka ve stropě sudu má na obou koncích lem, do kterého zevnitř zapadne gumové těsnění – to jsem tam nedával, protože i bez něj se do spojky vejde krásně 120 mm kanalizační roura, která slouží jako držák objímky a zároveň odtah. Kanalizační spojka je k sudu přidrátovaná a kromě toho ještě přilaminovaná pryskyřicí a skelnou tkaninou.
Boční odtah je taky přichycen důmyslným systémem „Drátek“ a zvenku je zase laminát. Je to všechno bastlený tak, aby trubky v barelu držely a aby na nich mohly být přimontovaný větráčky průměru 120 mm s kapacitou 150 m3/hod. Až bude po první zkušební sklizni, tak tomu dáme ještě nějakou štábní kultůru, přelaminujeme spoje u barelu atd… Zároveň s tím se asi celej barel vytapetuje něčím efektivnějším, než je bílá barva.
Otvorem na šroubovací uzávěr barelu jsou vedený drátky od teplotního čidla k teploměru. Vysokonapěťový kabely k sodíku vedou v odtahové rouře.
Elektronice moc nerozumím o komponenty a jejich zapojení se postaral federic – zkrátka je tam všechno co je potřeba na provozování 150W výbojky – veškerý náměty a typy jsme získaly stejně z tohodle fóra.

Jak už jsem psal, tak teplota mě zatím moc neptrápí :

Den bez vetrání – 29,9 C max
Den, odtah na minimum (4,5V) – cca 21 - 24 C
Noc, odtah na minimum (4,5V) – cca 17 - 19 C

V místnosti kde je barel je dost chladno, takže naštěstí zatím nejsou problémy s velkou teplotou, ale uvidíme jak se klima změní, až kytičky vyrostou a ještě namontujeme stínidlo na výbojku. Vedle barelu a odtahu z něj je taky díra do komínu, která průvanem „vytahuje“ vzduch z celé místnosti a tím ji taky ochlazuje.

Dneska je konečně po pár dnech trochu pěkný počasí, takže jsem zvědavej, jak se teplota změní.

Víc zkušeností zatím nemáme, takže se uvidí, jak bude všechno fungovat dál. Chtěl bych poděkoval za rady zde přítomným členům, díky kterým jsme udělali změny v původních plánech a vyvarovali jsme se tak některým problémům, na které bychom asi narazily.
Budeme rádi za každé další náměty a připomínky.

Growing mě i federica začal bavit v míře větší než velké !!!
:jumper:
mcsow
to BTM: nebojíš se že až povyrostou že budou mít málo prostoru do stran, jinak do toho byrelu bych možná taky šel jelikož mám k takovejm věcem přístup ale ten barel bych z venku obalil něčim aby si to trochu drželo teplotu, jelikož plech má velký tepelný stráty
BTM
citace:
Původní příspěvek od mcsow
to BTM: nebojíš se že až povyrostou že budou mít málo prostoru do stran, jinak do toho byrelu bych možná taky šel jelikož mám k takovejm věcem přístup ale ten barel bych z venku obalil něčim aby si to trochu drželo teplotu, jelikož plech má velký tepelný stráty


Jak už se tady párkrát psalo, tak nejvodnější technika na pěstování v barelu bude asi V-SCroG. Teď tam jsou nonamy jenom na zkoušku - V-SCroG budeme zkoušet až s pořádnejma řízkama.
Zatím barel obalovat nebudu - uvidíme jak se bude klima a teplota měnit. Je fakt, že plech má tepelný ztráty a nebude držet teplo tak, jako třeba dřevěná skříň, ale zase má schopnost se líp chladit, když by vevnitř bylo teplo moc velký.

Včera jsem zapnul odtah na 6V a teplota byla i po několika hodinách cca 22 C.
federic
Včera jsme udělali pár foteček dovezených a nasazených kyti.

To Panjahoda: Díky K+
federic
Už dlouho jsme nedal fotky jak pokračujeme, fotky jsou cca 14 dnů staré.
Aktuání foto doplníme v zápětí. Je krásné pozorovat jak se jim daří.
Jahudka!
Tohle je husty.Fakt tohle dilko obdivuju...Jsem zvedavej jak dopadnes...
federic
Tak už nám to zase o něco povyrostlo :))
mirosk
pekne, pekne.... nech sa im darí... :jumper:
BTM
citace:
Původní příspěvek od sYc
musím ríct ze to je fakt vychytanej barel..;))) btw kde se da sehnat takovej barel..? :) a jeste na kolik te to tak zhruba vyslo..??? ( pocitam jen technicky veci hnojiva atd ee )


Barel mě stál gigantickou sumu 40 Kč - koupil jsem ho v bejvalým podniku.
Ještě jsem neměl čas to všechno spočítat, nehledě na to, že většinu věcí kupoval federic a ruzně jsme se dělili o některý náklady a něco jsem zase bral já. Dohromady to odhaduju cca na 2-3000 Kč a to včetně květináčů, rozprašovače a všech dalších věcí.
Teď se musím chystat na služební cesty a poslední dobou je dost frmol, takže aktualizace bohužel vázne.

Hlavně že kytičky rostou!!!

Jak už psal federic, tak původní nonamy nahradili řízky Power Plantu a z nonamů jsme nechali v barelu jenom 2 ks (jen tak pro porovnávání.
Řízky byly pěkně zakořeněný - děkujeme !!! - a rostou oproti nonamům ze semínka nesrovnatelně rychleji - pro Vás nic novýho, ale já z toho mám radost!

Teplota se zvýšila na cca 25,5 C ve špičce - podložili jsme misku cca o 20 cm blíž k výbojce. Ještě se musím dokopat k tomu stínidlu, aby se zvýšila efektivita.
mcsow
to BTM ten barel když ho kupuješ normálně tak stojí cca litr + olej
syncro
jestli si ten vnitřní plech natřel vodou ředitelným balakrilem, čekej že se ti tam objeví koroze
federic
Balakrilem to natřený je, když jsme to tvořily nekoukali jsme na dlouhověkost. Barel projde do budoucna určitě dalšími upravami jak zevnitř, tak z venku. Ještě ho vybavíme nějakou tou technologií pro optimalizaci růstu :)
BTM
Jak píše federic - viděl bych to na kompletní opískování a žárovej zinek. Bude ale jednodušší tohle udělat na novým barelu a technologie jenom přeházet. Pak případně zrepasovat současnej barel. Z jednoho z nich máme v plánu udělat matkárnu s řízkárnou - pro řízkárnu použijeme 1/3 výšky barelu a zbytek bude na 2-3 matky. Tím vznikne kompaktní technologické zařízení pro všechny fáze pěstování. Barel se sodíkem povalí v budoucnu na hydro...
federic
Už dlouho tady se nic neaktualizovalo:( , velká chyba.
Takže to tímto napravuji. Fotky jsou z podnělka tohoto týdne. Kytičkám se velmi daří a krásně rostou. V pondělí tento týden jsme přepnuli na květ a uvidíme co to bude dělat dál.
federic
omluva, doplňuji fotky
federic
Omluva - při vkládání foto hlásí problém, příště
federic
Kyti naše oblíbené
BTM
.
federic
Snad už
federic
aktul foto ze včerajška
luckyBOB
jakou tam mas teplotu?...pripada mi ten vzduch silene suchej...
JohnnieWalker
To BTM Cool Napad Nech sa dari vela Urody K+
federic
To LuckyBOB - Teplota kolísá mez 22 - 24 stupni, vlhkost ve chvíli focení byla 45%, dost tomu pomáhlo to, že jsme to měli otevřené. pokud je barel zavřený, je teplota i vlhkost vyšší
federic
Už se pomaličku začínají tvořit paličky, je to radost:)
dab
federic: sa mash... ja ked otvorim dvere tak mi vlhkost stupne z 40 na vyse 90 percent :( no hold, na rast genialne.. netreba ziadnu zvlhcovacku, ale quet.. to ina :( nastastie po nainstalovani 2 lamp a UFO vysavaca sa to spravilo ;) Inak samo sebou k-cko ;)
drtikol
cuz,
ty kytky vypadaj dost prelity, zalejvej vzdycky az vyschne substrat (podle vahy kvetinace). jinak hustej underground :pimp:
federic
To že jsou přelitý se ti jenom zdá, tak jak píšeš je to i zalíváno.
luckyBOB
drtikol:mno musim nesouhlasit..substrat by mel mit porad vlahu 10-40% asi..takze to ze to je prelite ..mno nevim..spise unava jen..:)
drtikol
servus,
jestlize to je dobre zalevano, no tak to bude nejspis tou teplotou... :afro:
hele ten barel ti drzi svuj tvar dobre? neohejba se nejak ten plech??
federic
Když to má v sobě držet cca 200l oleje, tak to není žádný alobal.
vyříznutý otvor nemá žádný vliv na stabilitu barelu
luckyBOB
drtikol..mno vubec nevim naco narazis..nezkousis jen???..?..:)
podle me to co rikas nedava smysl...
drtikol
:D
IcanLearnUgRow
čau vytáhnu starej přispěvek. :D hm by mi zajimalo jak to dopadlo
tuffgong1
to jo mě by to taky zajímalo :D
lubik07
aj mna to zaujima...inac husteee....:D
Jaffata
docela me tohle vlakno navandilo a koukam ze to nakneni dotazeny do konce...naka zpetna aktualizace asi nebude co...?:D
D..
BTM má posledný príspevok 02-10-2005 12:41 PM, tak asi nie :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma