Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
250W Bublajcí roury & scrog OrangeBud aneb i v panelaku to roste jako z vody - Klikni zde pro originální téma
Easton48
Práve se vracime s kamosem 14.9.2004 z chalupy s outdoorem OrangeBuda. Nas 1. pokus neco vypestovat. Je to ta mala rostlinka musite hledat.
Easton48
Kdyz jsem byly na chalupe tak jsme casto sedivali a premejsleli o tom ze si postavime skrin. Jeste jsme nevedeli kde ale napady uz nejake byly. Oby bydlime v panelakovem byte a mista je malo. Nakonec jem vyresili tento problem u kamose doma kde meli malinky kumbalek. S touto kytickou a bez informaci a pouze s valstnimi domenkami jsem se dali do prace. Nejprve nejaky ten seznam veci co je potreba (zpocatku jsme si mylseli ze to bude celkem zadarmo - setrili jsem kde se dalo :D).
Easton48
Tento pokus zkoncil po 14 dnech kdy jsme zpozorovali ze tato kvetina se jiz nezmenila a zustala v te stejne podobe. Vzhledemk nasim financim jsme si nepripousteli ze by svetlo mohl byt nas problem. Sehnali jsme tedy nejaka seminka obyc. travy na pokus uspesneho vypestovani alespon neceho. Nas problem ale stale pretrvaval. Kyti se po 4 tydnech vytahli tak do 20-25cm a meli pouze 1-2 patra.
Easton48
Po dlouhe dobe trapeni jsma dali dohromady nejaky prachy a koupili sodik 250W. Hned jak jsme potrve rozsvitili nastal velky problem. Sodik ve skrini 110x38x90 SxHxV topil az nad 40°C. Fotky z teto casti bohuzel nejsou pro technicky problem s fotakem. Prosli jsme tedy dalsi mesic problemu s kiti. Vytvorili jsme tedy vetraci system. Uzavreny okruh na svetlo (2PC vetraky 10cm) + 2 pc vetraky 10cm sali ze skrine.
Easton48
Po dlouhe dobe trapeni jsma dali dohromady nejaky prachy a koupili sodik 250W. Hned jak jsme potrve rozsvitili nastal velky problem. Sodik ve skrini 110x38x90 SxHxV topil az nad 40°C. Fotky z teto casti bohuzel nejsou pro technicky problem s fotakem. Prosli jsme tedy dalsi mesic problemu s kiti. Vytvorili jsme tedy vetraci system. Uzavreny okruh na svetlo (2PC vetraky 10cm) + 2 pc vetraky 10cm sali ze skrine.

Po dokonceni rekonstrukce :beer: jsme tedy zasadili znovu nase zkusebni seminka a jiz zaciname pristupovat na rady z groweru. Do teto doby jsme pouzivali nas levnejsi zpusob (jen z veci co najdes doma :D). Doplnili jsme tedy skrin jeste o eurovetrak na filtr ktery kamos udelal na motivaci z groweru. Do skrine prisli jeste dva PC vetraky na foukani do skrine. Nyni se teplota dala drzet pod 35°C. Po sesti mesicich snazeni prisla 1. sklizen. Ta byla plna hermousu tak se to cely osemenilo a jeste tyden pred sklizni prisla plisen.
Easton48
Nyni prichazi era upgradu. Po dlouhych hodinach stravenych na groveru a usilovnym badanim jak narvat bublaky do nasi malinke skrine jsme prisli na vodovodni roury (12cmx110cm) a to kvuli problemu sehnat vhodny kbeliky.
Easton48
Vicka na roury jsou obaly na cd (10 kusu) Jsou provrtany veprostred a je tam vzduchovaci kaminek. Jeste jsme to pro malo mista vybavili vypoustecim ventilem, aby se nemuseli roury vandavat. vicka jsou k rouram prisroubovany 2 vrutama. Kvetniky jsou 10cm prumer a radne prostrihane.
Easton48
Dali jsme na rady z groweru a obednali jsme si feminozovane seeds OrangeBuda z Dutch Passion z Amsteru aby nebyl problem se samcema a po spatne zkusenosti s hermousema. Zasadili se 2 seminka. Jedno v rockwolu dalsi v hline. Neprezili. Jedno se zlomilo a dalsi chciplo jeste v rockwolu. Zasadilo se tady jeste jedno a z toho roste krasna matka. Zasadili jsme ji 10. kvetna 2005 a snazime se ji uchovat do dalsi sezony. Budem stavet matkarnu.

Foto matky od pocatku :
Easton48
Matku se snazime drzet dole. Na posledni fotce je videt jak ji roztahujeme. V teto fazi zaciname rizkovat. Zridili jsme si maly bublajici klonator. Je to nadoba od lizatek obalena alobalem a zabublinkovana.
Easton48
Nyní matka vypada takto : 6x zastřižená na řízky, při zastrihovani používáme techniku FIM. Jidelnicek: Kristalon START, věk: 51 dni 18/6, pocet slahounů: u 43 se mi uz nechtelo pocitat dal.
Easton48
Matka OrangeBud nyní vypada takto : 6x zastřižená na řízky, při zastrihovani používáme techniku FIM. Jidelnicek: Kristalon START (kazdych 14 dni), pestba v hline, výska: 33cm, věk: 51 dni 18/6, pocet slahounů: u 43 se mi uz nechtelo pocitat dal.
Easton48
Dalsi fotky skrine. Toto je podoba po 10 mesicich utraceni prace premejsleni a cteni na groweru. Vetraky je videt silne zanesl prach a uz nemaji takovy vykon. Budou se muset dokoupit loziskovy. Na svetlo se dal eurovetrak. Koupila se folie. Pridala se tapeta. Predelava se filtr na prepnuti, uz ted zacinaj pekne vonet. Uz jedou vsechny roury. Jedina chyba je ze jedna kiti je vetsi, a pritom jsou stejne rizkovane.
Easton48
Nase skrinka. :bravo:

I v panelaku to jde.

:punk: :smoker:
Easton48
Deti (14 dni v klonatoru, 8 dni v rourach - objem 13l, voda: 5ml Kristalon START + korenovy stimulant Stimulax) :
Easton48
A dalsi :
Easton48
A Roury:
Easton48
Toto je deset mesicu pokusu, omylu, zklamani, stesti a hlavne porozumeni konopi (teda doufam). Na kvet pojedeme scroog tak za 2 tydny.


Growereni neni zadna prdel, je to drina, penize dumylsne promejselni a vynalezani ruznych vylepseni. Takova hra na BOHY.
W3n3K
ala pohádka Jak grower ke štěstí přišel;), skoro mi ukápla slza na konci..
mirosk
2: easton
kde sa daju zohnat take rury? na stavbach alebo v vodoinstalacnich shopoch? a ked v shope tak za kolko? :jumper:
mcsow
2 mirosk jsou to obyčejný trubky na odpad
DjMeo
v každym baumaxu do dvou kil podle toho jak velký budeš chtít
pekna evoluce :) aneb od prvniho seminka, kteremu se nechce klicit, az k vetsi pestirne K+4U
ddd
Chlopi,r*e*s*p*e*c*t d:) mam to asi trosku podobne,chystam se na thread-jak byt partizanem?tak*jen tak dal K2U
kotg
Já vám fandim, když sem četl 1. příspěvek threadu, uchcá.al sem smíchy!!!A jak to pokračovalo, tak sem se z toho probíral, opravdu jste se zlepšili stylem "Chybami se člověk učí"...:wink:
Easton48
2 amalka : jj ja pocitam ze z ni udelam max 2-3 urody a na sog mam moooc malou skrin

2 W3n3K : Tech 10 mesicu prace bylo k placi ale ted uz jen plody stesti
Easton48
2 kotg : A ze tech chyb bylo. Proste jsem na vlastni kuzi poznal ze nejdulezijesi jsou informace. Bez tech to proste nejde. A pak sou to jeste penize a to sme setrili kde se da, vestinu toho ce se nemusi kupovat sme vyrabeli sami (svetlo, nejdriv i roury na okruh svetla - to bohuzel ale ztraci extreme efekt, skrin jako takova je z ruznych kusu staryho nabytku a pohozenyho dreva). Ted sme do ty skrine narvali s kamosem tak priblizne 6 tisic + platime kamosovo matce 400kc mesicne najem na elektrinu = 10000Kc za 10 mesicu
2 Easton48: mozna mi to uniklo, ale nenasel sem zminku jake pouzivate vzduchovadlo, mohl by si to doplnit?
Marklar
Komu sa neleni tomu sa zeleni. Vinaliezavost sa ceni. Fajnovo porobene nech sa vam dari chlapi
Narkos
Chalani gratulujem ku peknym rastlinkam
Easton48
Tak jsme se vcera dali do pocitani vetvicek na matce : Za mesic a pul sme ji zkosatili na 103 zdravych stonku. Fotak je ted bohuzel na dovoleny takze foto bude az za tyden. Teste se.

Salam - salam
luckyBOB
cao..
ty kravo jak rika amalka..mistnost kde mit 15*15 trubek a jet scrog..:O
jinak ti preju..ty trubky se mi fakt libi..popremyslim otom..
at se dari!..
Easton48
to luckyBOB: Mame sice jen 3 ale jak jiz nazev napovida na kvet pojedeme Scrog. Jinak dekuju za chvalu... a doporucuju vsem co maji malo mista. Dalsi vyhoudou trubek je 1. veskery bublinky jdou do korenu 2. Roury nejsou ve skrini tudiz nezabiraji uzitecne misto pro kiti.
Easton48
2 trosca: atman a 1500-jeden vyvod, champion cx 0088 -2 vyvody, každej bublák má 2.5W
r-man
UUUUUUAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
luckyBOB
jde vydet ze r-man si tento threat hodne uziva..:D:D:D
premyslel jsi ze tam tech trubek das 6?..to by ten scrog pekne obzivilo.
to maharada: taky uz sem vo tom premejslel, si myslim, ze by to melo jit uplne vpoho. jelikoz v tom "nemastici" pestujou salaty - jedna trubka vedle druhy v mirnym sklonu a dole jenom nadrz, cerpadlo,hadice a zas nahoru. snad i tady nekde byly fotky s tema salatama. akorat by se mozna dole troksu hromadily koreny.....avsak ta cena by mohla bejt fakt libova, ta trubka se da obcas i "najit" hehe
Easton48: jo diky, takze to moc celkovou spotrebu neovlivni
Easton48
2 maharada :jiste by to šlo ale musel by si mit hodne silny cerpadlo coz zpusobuje spousta hluku. Ale urcite me zajima jak to bude vypadat. Cenove to kazdopadne vyjde o mnoho levneji. Good GROWING

to trsca: NZ. Nn 7.5 W je hodne zanedbatelná spotreba a na ty roury to uplne staci, jelikoz vyuzijem max. jejich vykon - prumer trubky = prumer kvetinace.
Easton48
2 luckyBOB: Nemyslim ze by to bylo potreba jelikoz uz ted s touto rychlosti rustu mame docela problem s mistem a to zatim roste poradne jenom jedna. Kdyz bych jim tam dal 6 tak to mozna tak na SOG ale to se mi nevyplati. Vic trubek, vzuchovacu = vic penez :mutant: a vic kytek se rovna vic prace. Myslim ze tri jsou pro nasi skrin uplne optimalni a to by jsme nemuseli jet ani na scrog. Scrog je pouze pro max vynos :popcorn: a max vyuziti prostoru skrine. Ale casem nikdo nevi, treba bude skrinka vetsi :) :pimp:
W3n3K
co je SOG a scrog?? lol, neukamenujte me;)
Cicmon
SoG - Sea of green - zjednodusene nasekas jeden rizek vedle druhyho (pokud mozno ze stejne matky), minimalni doba rustu, skoro hned prepinas na kvet :)
vyhody: vysoky vynos a az o tretinu kratsi doba sklizne
nevyhody: hodne kytek, takze svestky si smlsnou a navic to chce mit matky, nebo pristup k rizkum, pac kupovat si je by te asi zruinovalo :frog:

ScroG - Screen of green - opet stejny typ kyti (rychlost rustu a vyska), nad kyti das mriz a propletas vyhonky,,, ve vysledku to pak vypada tak, ze pod mrizi jsou stony a nad ni palice :)
vyhody: jeste efektivnejsi nez sog -> vetsi vynos
nevyhody: je s tim srani :frog:

Jinak v pravo nahore je odkaz hledani a v grower magazinu jsou oba postupy popsane, takze bys to nasel driv, nez ti to nekdo napise ;)
W3n3K
heh, thx, hned sem o neco chytrejsi;) , jinak sem to skousel hledat ale vyhodilo mi to asi 1000 threadu..
Easton48
Tak po delsi dobe nejake fotky rour.
1# Uzavrene roury









2# Uzavery rour + vzduchovaci kaminky + kohoutky + hadicky + vruty









3# Vypousteni
Easton48
Precteni FAQ vam da info jak postavit skrin az po dokonalý kiti. :punk:

Salam Al-Lejkum
Easton48
Fotak je na dovoleny takze spatna kvalita fotek znemoznuje lepe zobrazit skutecnost. Makra budou :) . :crazy:
1# Jednicka a trojka se s nami rozloucili a vydali se do vecnych hnojist.








2# Dvojka se zatim drzi :D . :bandit: 13.7.2005. Bonzaj .









3# Bylo potreba zvetsit karton, jelikoz chceme zaplnit celou skrin.:crazy: 14.7.2005






4# ^^
\ ° ° /
. .--

..ˇ

15.7.2005 JE ZHULENEJ







5# 18.7.2005
Easton48
No a tohle jsou fotky z dnešního rána. :frog: 19.7 sotva jsem vstal tak jsem šel roztahovat. Je to fakt psycho:mutant: práce vždycky tak na hodinu. Protože 1. a 3. skončily, museli jsem prodloužit dobu rustu, ted to chce ještě tak 2-3 dny 24/0, aby se dala roztáhnout do cele skříně. Uvidíme jestli tech 13litru bude stačit.
Easton48
31.7.2005
Jiz temer vsechny vrsky jsou v pletivu. Prave chceme ostrihat vsechny listy pod pletivem.

Tak to trosku pridalo na rychlosti a malinko to povyrostlo. Zaplejtani je fakt kazdodeni pulhodinka prace (3x dene po 10m):mutant:. Jinak orange je docela good kerik. Zastrihavat se prestalo jiz na poslednim odkazu.
Easton48
Obyc bedna od TV (81x46x60 VxHxS). Puvodne byla vetsi ale musel jsem ji seriznout. Zavirani je vyreseno gumickou a malym krouzkem na klice.

1#Matkarna
2#Zavirani
3#odtah
Easton48
Tak matka umira. Nejspis nejaka nemoc od korenu. Zarizkoval jsem ji a rizky dal do bublaku a s matkou sme se rozloucili. :punk:

1#2.8.05
2#6.8.05
Easton48
V matkarne to proridlo dnes se presazovali rizky z matky z bublaku do hliny a dali se do skrine aby se preply a zkusime nejaky outdoor. Rizky ve skrini viz foto:
1#dalsi rizky z matky
2#vnucky
3#zbyli rizky v bublaku, ktery jeste nezakoreneli (nahore jeden z matky a dole jeden z vnucky)
Easton48
4 a pul tydne na kvetu
Taaaak sme celkem prekvapeni silou jedne kytky. Potencial bublaku je faaaaaakt velkej. :beer: Jen ze zastrizku listu sme zmasteny temer kazdej den. Tesime se na palicky :jumper:. Koreny v roure klesli asi na 30 cm pod uroven kvetniku a vysaje denne 1,5 L vody.
Easton48
Tak vune uz nastolila vetrani pres filtr.

FILTR:
Na plastovou desku je pridratovany pletivo s jemnyma ockama. Lepici paska je na growereni uzitecna pomucka. Do pletiva je vlozen dalsi valec z pletiva a pres nej dana silonka. Do mezi prostoru je dano aktivni uhly. Pres cely filtr je dana dalsi silonka.
1#Vnejsi valec
2#vnitrni valec
3#S akt. uhl.
4#Sesatvenej filtr
5#pohled zespoda
Easton48
Kochejte se :D
KABUTO
easton48:
Když jsem viděl začátek threadu chtěl jsem ti napsat že je sice dobré mít do bubláku co nejvyšší nádobu na kořeny,ale že se ti to asi hodně požene.

No a myslim že poslední fotky nemá cenu komentovet.Perfect.Pěkně navětvený,do paneláku libovka.

Orange bud-silná,výbušná gen. ,taky ho teď jedu.Postraní větve po stříhnutí dohnali vertikál jak délkou tak sílou stonku.

Ať se daří
luckyBOB
pekne kluci..nebudu opakovat kabuta..rekl bych to stejny..:)

fakt nice....goodluck!
rixo
yoo je to paradne!!!
Easton48
To Holly: Je to aktivni uhly vrstva cca 3cm. Ucinnost 100% na vuni, ale Teplota se zvysila o 2°C. Ale myslim ze to neni takovej promblem. Nyni teplota ve dne 33°C +- cihla. Mozna se trochu zveda vlhkost vic nez sem cekal ale to vyresim pridanim druheho Euro vetraku pred filtr. :sun:


To KABUTO: Mylsim ze to ze se koreny stale zenou dolu je jen prinosem. Stale je tahne gratitacni sila v cele vaze, ale jinak mame porad dost mista. Cim vice korenu tim lepsi prisun zivin a tim silnejsi rust. Za dva dny se bude menit voda tak zmerim prsne jak jsou korenz dlouhy. :frog:


Jinak vsem diky za karmu. Uz se nemuzu dockat sklizne. Fakt ze jen z listku pri zastrizkach jsem zmastenej jak kure :D. Ted se uz tolik nezastrihujou kvuli fotosynteze, ale za 19 dni bude sklizen. :popcorn:
stanley
Velmi dobre chlapy


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma