Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
Revegging - Re-vegging , opakovaná sklizeň ? - Klikni zde pro originální téma
Franta
citace:
Původní příspěvek od deno
zdar growerz...
uvedu jednu citaci z knihy o marihuaně - zajímalo by mě, jestli ste to někdo zkoušel (postřehy - popř. názory)... já se na to asi vrhnu - vzhledem k tomu, že nemam eště hotovou matku, potažmo tedy řízky, tak by to mohlo bejt k něčemu dobrý...

" Není-li to nezbytné z jiných důvodů, pěstitel své rostliny nesklízí kompletně. Mnohdy totiž lze podpořit růst samičích květů podruhé, případně i potřetí, a to hlavně při domácím způsobu pěstování pod střechou, ale i venku, lze-li předpokládat po několik následujících týdnů teplé, mírné počasí. K iniciaci druhotného květu přistupují pěstitelé tak, že nejprve sklízí většinu z vypěstované úrody: otrhají všechny 'hlavy', s výjimkou těch nejmrňavějších, a podstatnou většinu listoví. Některé zelené listy však na stoncích a větvích ponechají, neboť ty zajistí další růst rostlin. Poté rostliny řádně zalijí vodou s přidaným hnojivem bohatým na dusík a fosfor. Tak by měl být podpořen nový růst i přechod do květu.
Při pěstování pod střechou postupují v tomto případě někteří pěstitelé jako při úpravě živého plotu. Sestřihnou rostliny do stejné výšky kolem 60-80 cm. Sklidí většinu listoví, ale opět ponechají trochu zelených listů. Dolní větve neodstraňují, ani když jsou holé, jelikož listy na nich nyní vyraší. Se sníženým osvětlovacím systémem těsně nad vrcholky rostlin udržují denní cyklus na asi dvanácti hodinách. Druhá úroda buds se dostaví ve čtyřech až osmi týdnech. Tímto způsobem získá Velký Kultivátor úrodu, která vypadá jako neproniknutelná hradba hustě namačkaných 'hlavic' . Jestliže tento proces probíhal rychle, zkouší někteří štěstí i napotřetí, s jídlem roste chuť. Vytrvale rostliny přihnojují a pečlivě sledují, zda rostliny nevykazují symptomy nedostatku hořčíku, neboť k takovému jevu občas při tomto způsobu pěstování dochází. Dvojí či trojí úroda jsou hlavní výhody pěstování rostlin za umělého osvětlení. Ačkoliv pod střechou mohou do sklizně rostliny dosáhnout pouze relativně malé výšky, úroda může být během čtyř měsíců znásobena. "


EDIT: Trochu sem to pospojoval s jinéma tematama a poupravil , Hlava
Daniel
Já to dělám takhle:

Po vykvetení kytku zkrátím na asi půl metru, ostříhám všechny květy (to je asi jasný :) ) a všechny větší listy, nechám jenom pár malých lístků.
Pak dám tyhle matky pod 2 zářivky na 24/0 cyklu a zalívám krystalonem start na podpoření vegetace. Během asi 2 týdnů se objeví nové výhonky. Ty se utřihnou asi 7-8 velké s jedním párem lístků (neměly by být velké). Spodek stonku seříznu našikmo, aby byla velká plocha řezu a namočím do kořenového aktivátoru (nejlepší je gel - cca. 30-40Kč). Tyhle řízky pak zasadím do čistého perlitu, který dobře zaliju. Je zapotřebí je dát pod fólii a často postřikovat postřikovačem. JE NUTNÁ VYSOKÁ VLHKOST!!! ze začátku až 100 procent, postupně klesat na cca 60! V této fázi vůbec nehnojit!!! Po asi 2 týdnech, když začnou růst a objeví se nové listy a výhonky, přesadím je do hliněných květináčů s mixem substrátu a perlitu. Pozor na poškození kořínků při přesazování, podebrat rostlinku a chytit ji za list, ne za stonek.
Výhoda klonování je, že klon zdědí i stáří rostliny, takže je možné přivést do květu ihned po zakořenění změnou světla na 12/12.
Hope this helps.

P.S. moje úspěšnost klonování (řízky co vyrostou) : cca 80 procent, to je slušný, řekl bych...
carlos
Normálně samici necháš dozrát, sklidíš hlavní palice. Necháš část spodního větvení tak, že očešeš co nejvíce palic a zároveň necháš co nejvíce listí. Zbyde ti hustě sestříhaná kytka a tu dáš na cyklus 24/7 (nonstop svícení). Po několika dnech by se měly objevit známky růstu a vyrašit nové větvičky. Ty po čase ostříháš a použiješ jako klony.

Více informací o klonování najdeš ve starým Groweru:
http://grower.cz/cloning.html
Daniel
Asi záleží na tom co koupíš. Je to napsaný na té krabičce. Já to jenom namočím cca. 1 cm a pak zasadím. Nezapomeň, že nejdůležitější je vlhkost, kolem řízku až 100 procent! A i médium (substrát, perlit) do kterého to zasadíš musí být dost vlhké (když se řízek chytí, vlhkost postupně snižuješ).
durysek
rikem muzu hodit rovnou jenom do perlitu a zalivat???+100% vlhko?
a z ceho ta rostlinka bere papani???v perlitu neni zadne nebo ne?
carlos
Než začneš se svými dotazy, co takhle si alespoň přečíst základní fakta??? V tomhle případě článek o klonování v Groweru č.1. Tam byses dozvěděl, že:

"(2) Zaléváme pravidelně vodou s upraveným pH (5 - 5,5) BEZ
jakýchkoliv hnojiv (opak vede ke hnití). Můžeme přidat gel na klonování."

Dokud rostlina nemá kořeny, nemá jak přijímat živiny!
durysek
no jo ale ja sem se ptal jestli to muzu fakt dat jenom do perlitu

[Edited by durysek on 01-05-2001 at 10:03 PM]
MRnice
Měl bych dotaz na zasvěcené do metody reveging o které se zmínil Grower team v tématu klonování. Pochopil jsem z toho že je možné již vykvetlé rostlinky nařízkovat.
Ovšem zajímalo by mě jak naložit se zralými květy a jestli cyklus 24/7 (viz článek v groweru) znamená 24h den a 7noc? Diky

breeder
je to takhle:
- sklidíš všechny palice a paličky, tak aby ti na kytce zůstali nějaký listečky a pupeny a přepneš to na 24/7 (24h světlo po dobu 7 dnů),
- kytka ti potom začne znovu růst a ty jí přepneš na 18/6 (18h světlo/6h tma),
- až trochu povyroste můžeš z ní nadělat řízky nebo přepnout na květ 12/12
a čekat jen na druhou sklizeň.

- doufám, že jsi to z toho trochu pochopil.
sunset
citace:
Původní příspěvek od Ununuqium
ten vynos je potom pri druhe sklizni vetsi ze ?


Ununuqium: Delal jsem jeden pokus a vynos byl mensi :( Mozna se mi to jen zdalo, ale byl dokonce i slabsi...

Zaver - druha sklizen nic moc. Ale zkousel jsem to v zacatcich, mozna jsem udelal nejakou chybu.
maestro_007
Jeste k tomu rizkovani po prepnuti znovu na rust.

Da se ztch rizku v pohode pestovat, nebo se na takovy zpusob rizkovani mam vykaslat a poridit si radsi jeste jednu skrin na matky?
sunset
Kdyz oriznes rizecek z kytky, ktera uz kvetla, potrebujes moc casu na zakoreneni a jeste ke vsemu jsou listky tech kyti divne. Tedy nemaji zoubkovani a maji min cepeli, vypada to strasne prapodivne. Ma to jedinou vyhodu, neuveritelne rychle ty rizky kvetou.

Jednou jsem to zkousel, vzal jsem 12 vetvicek z kyti, ktera jela tretim tydnem pod 12/12 a zkusil je dat na 24/0. Po dvou tydnech je soupnul do velkeho kvetinace a na 18/6 jely dva tydny. Porad se ukazovaly ty divne listy, ani to nevypada jako konopi. Ale postupne se pridavaly cepele a zacalo se obevovat jemne zubateni na okrajich. Paxem jim zkrouhnul svetlo na 12/12. Behem dvou dnu se ukazaly palicky a za mesic byly hotove! Normalne to tomuhle modelu trva asi 7 tydnu... Ovsem vysledne huleni bylo vyrazne horsi oproti mamince a vynos byl mizerny:( Ty kytky byly porad takove divne, jako ze zijou jen napul:(

Uz bych to nezkousel...

tURb0
Kouri kour, vsechno vsem!

Jsem pomerne zmaten z pojmu reveging. Hodne lidi se zminuje o tom, ze vpodstate nema smysl zkouset rizkovat holcinu, ktera kvete dyl (co znamena dyl? 2-3 tejdny?).
Ja bych hrozne rad mel vic holek z noname seminek, jenze uz jedu mesic 12/12, takze mam pocit, ze mam smulu (je to takova fajn holcina s cerno-fialovejma listama v palici a smrdi ukrutne tezce a nasladle :)). A navic - mam jenom jednu bednu.
Co s tim? Pocitam ze pojedu jeste tak mesic na 12/12, takze cim pozdeji bych mohl vzit rizek tim lip pro me (ovsem zrejme nikoliv pro holku :() ... a tak volam hilfeeeeeeee :)

diky za kazdou radu, ktera mi zlehci zacatecnicky zivot growera :)
breeder
to turbo:
- tak to si asi budeš muset pořídit malou řízkárničku
tURb0
breeder: ok, tomu se asi nevyhnu, je mi jasny, ze v jedny bedynce am smulu :)
Nicmene, kdyz se odprostim od problemu kde, tak porad zustava prolem kdy, s kazdym dnem je zrejme vic a vic pozde a navic - kyti jsou cca mesic pred sklizni, takze - ma to vubec smysl, nebylo by to jen kopani do mrtvoly?

diky :)
deno
2 breeder : no jasně o revengingu už sem četl.. mě šlo jen o to, že ty spodní palice nebudou až tak zralý, páč sou dost ve stínu dole... Takže očesta ty nejzralekší vrchy a na ten zbytek posvítit 12/12 - případně jim spáchat nějaký světelný šoky, aby se nafoukly a tak...

ále co - vymešlim asi blbosti - já totiž hrozně rád sklízim no :D Zařídim si sea of green a bude klid. Už na to dělám...
Roby
pac mam pekne vytahly kytky pod 400w poprve a asi jsem to ze zacatku prehnal s vyskou svetla, tak nic moc bambule ale stonky to je sila. tak zkusim setnout vrsek a vostatek napalim zase na rust. snad to zabere. dam vedet:smoker:
breeder
to deno: takhle už jsem taky postupně sklízel,
nejdříf vrchní palice, pak jsem tejden-dva počkal a zkosil i ten spodek,
kterej se mezitím dodělal,

- jinak tenhle rok kamoš na jaře sklidil pod lampou, pak jsme jeho ostříhaný
kytky šouply do skleníku a čekali co se z nich rozroste,
přežila jich to půlka,
ty jsme pak zasadili na starej hnůj, kytky se rozrostly do ohromnejch rozměrů,
který težko zvládnem pod lampou,
a pak je někdo sklidil za nás - fuck
deno
2 breeder - takže za ty dva tejdny pokosit spodky... já si to tak myslel no, jen sem potřeboval vědět, estli už to někdo spáchal.. - dík

ta storka je zajímavá inspirace... jen najít nějaký secure místečko na chajdě. Určitě to zkusim - snad se mi to podaří nějako vypočítat, abych sklízel pěkně zjara...

uf - sem děsně spálenej, takže nevim jak moc rozumě něco píšu... :D
satva
aneb Libor Dupal
Robie
a u outdooru to jde taky že jo...minulej rok kámoš votrhal paldy, no a šli sme tam za pár tejdnů a už tam byli zase fialový řepy jako blázen :-) takže asi jo a že prej letos bude pěknej podzim, tak by se dalo sklízet 2x outdoor co myslíte....
haze
re sunset: to co popisujes je rizkovani behem kveteni, coz nefunguje protoze rizek nevi jestli kvest nebo tvorit koreny. Proto koreneni tak dlouho trva a rizek vzdycky zmutuje.

re turbo: rizkovat z kvetouci kytky rozhodne nema smysl

reveging je privedeni kytky zpet do rustu az po vykveteni, po ukonceni cyklu a ne behem kveteni

postup viz breeder s vyhradou k "24 hod po dobu 7 dnu". Tech dni spis tak 14 a vic.
------------------------------------------

DISCLAMER (umisteny dodatecne po upozorneni :D)
Duvodem tohoto postupu neni vypestovat pytel huleni za 10 min s nakladama za dvacku. Cas a priznivy osud u teto metody hraje podstatnou roli :) (viz prispevek c 54 a dal)


obr.1: NorthernLightxHaze nebo JackHerer nebo SativaSpirit (tezko rict)
obr.2: tytez po zakroku
obr.3: 2x Haze
haze
obr. 4: S touhle jsem moc nepocital. Byla rozstipla. Stahl jsem ji provazkem. Nakonec prospivala nejlip a byla nejkosatejsi. viz skupinove foto obr. 7
obr. 5: Tahle se rozjizdela nejdivoceji, ale pustily se do ni molice, tak ma zpozdeni (jedna z tech co jsou na obr. 1 a 2)
obr. 6: Haze se rozjizdi rozvazne :) (je to ten napravo na obrazku 3)
haze
obr. 7
Vpravo ta koule je ta obvazana z obr. 4,
vzadu vlevo je ta z obr. 5 po naletu molic
a vepredu nalevo Haze. To drobotisko kolem sou mali vod Citralu :)
snark
hehe - tak taky dodatečně disclaimernu :D
fuj z hlediska toho kdo má tu drzost že chce vypěstovat co nejvíc co nejlepšího modelu
prophet
2snark: copak si měl špatnýho k obědu?:)
2Haze: nic proti twejm metódám,ale já bych oholil 99,99%květů a nechal bych jen pár větviček a lístků ,jinak ok
snark
revegging je ve standardních podmínkách nesmysl - zvlášť v porovnání zdrojů a užití
TalShiar
Sorry kamo, ALE souhlas se snarkem!

TS :satan:
snark
nulovej přínos - zasírání zbytečnostma - zavřít - smazat
Sinuhet
Nezavirat, nemazat. Povazovat ostatni za myslici bytosti, ktere dokazi samy rozhodovat.
Dude
snark - si taky mysli, ze spishe nemazat - pro nekoho to muze byt alternativa...
snark
Sinu - mmmm jako jasně máš recht - ALE - grower by měl být "největší databází kvalitních informací o pěstování" a né přehlídka průkopníků slepých uliček mezi kterými bloudí myslící bytosti ztrácející čas rozhodováním se mezi variantami o kterých nemají dostatek informací místo toho aby mrkli na to jak se to MÁ DĚLAT a udělali to tak bez přemejšlení jestli náhodou nejsou chytřejší než ty tisíce lidí před nima a nevypěstujou pytel hulení za deset minut s nákladama kolem dvaceti korun :D
Dude - tohle kámo je blbá alternativa
Sinuhet
K samotnemu revegingu... Muze pomoct ve chvili kdy potrebujes zachranit nejakou unikatni genetiku.
snark
ne - protože tim reveggingem se stejně zkurví
Sinuhet
Radeji to vyhodim zkurvene, nez se ani nepokusit.
snark
což je pro začínající pěstitele kteří by se tu měli orientovat naprosto základní a nezbytná věc - reveggovat unikátní genetiku aby o ní nepřišli - nebo se o to aspoň pokoušet - proč pěstovat podle osvědčených návodů kvalitní modely když můžeme reveggovat unikátní genetiky žejo :D
Deckardph
Snark no fuj ze se nestydis timhle si si u mne jako prvni clovek vyslouzil k- duvody sou snad jasny FUUUUUUUJ
prophet
Snarku můžeš mi vysvětlit,co se stane s kytkou když jí reveguješ?jak se z*urví?
proč to má nulový přínos?
můžu ti dát na zkoušku řízek sensi skunku ročník 2000,řízky xtý generace,který pocházej z revegovaný originální F1 samičky a jsou to furt identický kytky

kamarád ,kterej je přivez z hulandu měl jednou takový výnosy po revegingu,tzv. druhá sklizeň byla lepší než ta normální

jediná nevýhoda revegování/znovuobrašení/je méně než 100% ní ůspěšnost tohoto procesu/některý kytky neobraší/
snark
Deck> no skouknul sem si tvoje příspěvky - jestli bych se teda neměl jako zamyslet - ale je to přece jenom tak jak sem si myslel :D :D :D
snark
prophet>
no revegging je krajně nepřirozenej proces pro jednoletou rostlinu - je to dost brutální šok kterej se projevuje snížením obranyschopnosti proti plísním škůdcům atd. další aspekt je dlouhodobý používání substrátu - po třech měsících jsou většinou kořeny v obdobnym stavu jako kytka - tzn. těsně před smrtí - kytka produkuje fytohormony související s ukončením některých metabolických aktivit ohledně růstu a soustřeďuje veškerou energii na rozmnožení - tedy do květů případně do semen (když se ti udělá hermouš :D) - s kořenama souvisí i stav substrátu - u průtokovejch dripů například je to vidět na hodnotách odpadního EC - když to zjednodušim - po čtvrt roce je substrát vesměs zahnojenej tak že se pořádně vypláchnout nedá (pokud by se neinvestoval majlant do enzymů) - po zpětnym nastartování růstu nikdy nemůže ta kytka dosáhnout hodnot metabolizace jako když se rozjíždí klon nebo semenáček právě díky tomu že decentralizovanej endokrinní systém reaguje pomaleji - další věc je genetická paměť buněk s naprogramovanym počtem dělení atd atd
Senzi skunk může bejt senza - ale reálný hodnocení bys získal kdybys tak 10 svejch řízků dal pod jedno a deset jinejch z klasicky selektovaný matky pod druhý světlo vedle sebe - a to celý tak dvakrát třikrát - to že druhá sklizeň byla lepší než ta první je teoreticky možný ale cosi to svědčí o metodách :D
to že některý kytky to nezvládnou vůbec (ač je to odolnej plevel) je jasnej důsledek toho že je to jasně brutální šok
good luck
S.
p.s. málem bych zapoměl na jeden z nejpádnějších důkazů - kdyby revegging fungoval - stopro by se používal v profipěstírnách - to jsou ty první který zkoušej každou píčovinu jestli by jim to neuspořilo prachy námahu nebo nezvýšilo výnos nebo kvalitu
Sinuhet
Jo, jo. Nekdo pestuje na vykon, gramy. Efektivne, normalizovane, dle presnych postupu. Jiny si chce hrat a zkouset. Chce vedet nejen jak, ale i proc. Samozrejme, bych nikomu nedoporucil reveging jako neco, co by mel delat kazdou sklizen. Spis jen je dobre vedet o te moznosti pro pripad nouze.
haze
juj tady se to rozjelo
re:snark: pridal jsem na zacatek disclamer
jinak viz prophet, sinuhet, plha

jednoleta rostlinka to je, ale rozjede se znova i v prirozenejch podminkach. Kamarad mel jednu v jizni Californii na zahradce co napodzim jen ostrihal a na jare mu z ni vyrostl nadhernej bush.
haze
Namitky proti revegingu (snark):

A) revegging je ve standardních podmínkách nesmysl - zvlášť v porovnání zdrojů a užití

B) revegging je krajně nepřirozenej proces pro jednoletou rostlinu - je to dost brutální šok kterej se projevuje snížením obranyschopnosti proti plísním škůdcům

C) dlouhodobý používání substrátu

D) kdyby revegging fungoval - stopro by se používal v profipěstírnách

-----------------------
addA) Takze pokud jste v nestandartni situaci, je to prijatelne :).

Me se napriklad staral o rostlinky kamarad. Bylo to 20 poslednich seminek Haze, HazeNorthernLight, Jack Herer a Sativa Spirit. Umyslem bylo ziskat matku klasickym zpusobem. Kamarad ovsem podlehl momentalni inspiraci a prepnul po 3 tydnech ze seminka na kvet. Kdyz jsem se vratil nasel jsem takovy maly cudly jaky jsou na fotce :(. Sklizen v g mizerna, rizky nedostupne, s dalsima seminkama vyhled na 4 mesice do sklizne, tak co delat? Revegetace.
Z toho co jsem cetl o kvalite vysledku revegingu se shoduje s tim co pisi prophet a plha.

addB) Taky se musi pocitat s tim, ze ne vsechny se podari revegetit (znovu:stane se i prirode bez umeleho zasahu viz predchozi prispevek). Jiste vam muze i zdechnout kvuli plisni nebo skudcum. U me to nebyly svilusky, jak jsem psal puvodne, ale molice. jednoduse white flyes. Ty jsem mel uz driv a ne a ne se jich zbavit. Rostlinka to rozchodila hezky.

addC) presadit

addD) cile profipestitelu se nemusi shodovat s cily drobneho pestitele

Uz ted me ty holky udelaly radost :D
haze
citace:
Původní příspěvek od prophet
2Haze: nic proti twejm metódám,ale já bych oholil 99,99%květů a nechal bych jen pár větviček a lístků ,jinak ok


Uz jsem to zkousel jednou pred pul rokem. Docetl jsem se, ze to chce aspon 30 cisel zelenyho do vysky. Celkem to vychazelo a pak me bylo u jedne HNL lito palicek a obral jsem v momente kdy byla asi tak 24hod/12dni a okamzite umrela. Ty co prezily a revegetily tak na nich je videt, ze se uvidentne musi nechat konecky vyhonku, protoze az opada po mesici suchy (lonsky) zbytky palicek tak vyhonek jakoby primo obrazil! (snad to je z te fotky videt) Na zacatku to vypada vselijak ale ted to sou regulerni stromky :bravo:

snark
no jo tak zas popořadě :D
plha>
ad přirozenost - nic kromě využití principu - rychlý přepnutí z 18 na 12 hodin je prostě jednodušší a stimuluje kytku rychleji než postupný - a jasan přestárlý kytky sem viděl i u nás - kámoš měl na vokně 3 roky takovou bonsaiku :D - komerční způsob growingu zhruba odpovídá (ten SOG zas tak ultrapopulární neni - u některejch kytek ani nejde)
Osobní zkušenosti sou jasně nejlepší argument a já taky netvrdim že to určitě nefunguje avšak to jak píšeš že revegging je sázka do loterie je zhruba věc na který bysme se shodli - jinak každýho věc jestli chce sklízet nebo si hrát :D
Sinuhet - to samý
haze >
ad a) když pominu lamost tvý situace (jak můžeš nesehnat řízky???? - jak můžeš nechat starat vo kytky jelito který je zkurví???) tak teda souhlas :D (btw. jak z 20 semen 4 odrůd získat matky klasickym způsobem je mi teda záhadou :D)
ad b) taky sem zapoměl drobnej detail - před nasazenim novejch kytek by se měl growbox dezinfikovat :D
ad c) ne v každym substrátu se dá přesazovat notabene přesazování takhle starý kytky je pro ní hustej šok
ad d) no měl sem za to že cílem standardního drobného pěstitele je vypěstovat co nejvíc co nejlepšího modelu s co nejmenšim rizikem - opravte mě kdokoliv pletu-li se - i když jak tak koukam tak asi jo
to all>
grower by měl bejt podle nadpisu - největší databáze kvalitních informací o pěstování a měl by sloužit lidem co o tom nic nevědí k pedagogickejm účelům - myslim si že takhle pěknej ironickej disclaimer jakej tam haze přidal na začátek snad takovejm lidem napoví že revegging je možná pro někoho super hračka ale rozhodně ne způsob jak "standardně" vypěstovat model - asi by si to teda zasloužilo přesun do "pokročilejch"
good luck
Snarky
carlos
citace:
Původní příspěvek od snark
p.s. málem bych zapoměl na jeden z nejpádnějších důkazů - kdyby revegging fungoval - stopro by se používal v profipěstírnách - to jsou ty první který zkoušej každou píčovinu jestli by jim to neuspořilo prachy námahu nebo nezvýšilo výnos nebo kvalitu

Tak tenhle důkaz pro tebe mám (ještě dodatečně postnu fotky, mám je v archivu připravené pro příští článek o továrně Breedera Steva ve Švýcarsku). V profi "výnosové" pěstírně je tato metoda samozřejmě k ničemu. Ovšem profi šlechtitelé ji využívají v případě, že jim rostlina (samice/samec) v květu dodatečně ukáže určité znaky, které chtějí zachovat. Tato rostlina obvykle není již dopředu naklonována, jelikož při šlechtění je třeba ze semen rozjet co nejvíce kusů a to například i v outdooru anebo skleníku. Proto některé excelentní kusy je možné z outdooru přenést pod 24/7, následně naklonovat a poté použít pro šlechtění.

Tato debata se mi zdá zbytečně vyhrocená, podobně jako debaty o "znehodnocování" řízků opakovaným klonováním. Je možné, že po několika generacích stresování rostlin (záměrně neříkám klonování ani revegování - oba postupy pouze využívají přirozených vlastností rostlin) může dospět k určitým defektům, ale jejich procento je natolik zanedbatelné, že obě metody používají i profi šlechtitelé.
haze
citace:
Původní příspěvek od snark

haze >
ad a) když pominu lamost tvý situace (jak můžeš nesehnat řízky???? - jak můžeš nechat starat vo kytky jelito který je zkurví???) tak teda souhlas :D (btw. jak z 20 semen 4 odrůd získat matky klasickym způsobem je mi teda záhadou :D)
ad b) taky sem zapoměl drobnej detail - před nasazenim novejch kytek by se měl growbox dezinfikovat :D


add ad a)
- rizky: no nejblizsi grower kteryho znam je odemne pres 3000 km :(
- kamos: netusil jsem, ze me vubec neposloucha a jina moznost nebyla protoze jsem musel do CR a zustal tam dyl nez mel. On me teda asi poslouchal, ale prenechal jsem mu i predchozi sklizen, kterou za tu dobu poctive zhulil, toz jsem byl shovivavy. HNL a H se opravdu vyvedly :frog:
- 20 semen 4 odrudy => matky. Asi te mate ze nejsem takovej determinista jak ty. Pocital jsem tak s 5-6 holkama (sativy mi takhle vychazi) a z toho vybrat 2 nejhezci na matky a zbytek nechat vykvest. Klasikou jsem myslel ne reveging ;)

add ad b) desifekce je urcite zasadni.
krome molic, ktere se jeste obcas objevuji tak tam mam asi dalsi bestie - trasneky. je tu hrozny horko a sucho. Holt pres leto bude boj o "zrno". Po lete najedu odznovu hydro.

dik vsem za zajem a za zeleny kosticky :punk:
snark
no řek bych že pokud rostlina v květu během šlechtění ukáže znaky které jsou žádoucí pro zachování - většínou je ještě k dispozicí původní zdroj (matka - sada semen) - pokud se revegujou kytky z outu tak další klony z nich se daj používat tak max na produkci semen ale rozhodně ne na řízky
tedy shrnuto - v určitém - velmi malém procentu případů jde o přijatelnou methodu - nicméně nic pro normálního pěstitele - toť vše
good luck
Snark
p.s. punkoviny s děláním matek z řízků z matek z řízků si rozhodně profi šlechtitelé ve valné většině dovolit nemůžou :D
snark
haze -
ad a) 3000 km k nejbližšímu zdroji řízků to je brutalita - hůř už na tom budou maximálně groweři na Marsu :D - to tě omlouvá od všeho :D - dobře tedy veřejně deklaruji :
PRO GROWERY KTEŘÍ TO MAJÍ 3000 km A DÁLE PRO ŘÍZKY JE REVEGGING V POHO METODA :D
no jedna dvě SLUŠNÝ matky se daj standardně vyselektit tak z 20 - 30 kytek JEDNOHO modelu :D
ad b) - mmm to je peklo - a když tam dáš klimošku tak ti zase vyskočí se sníženou teplotou relativní vlhkost :D:D:D - i když jestli je hrozný sucho
haze
Jojo. Na matky mam ted 20 novejch seminek Nevilles. Ovsem kamarad (jinej nez ten babysitter) mi chtel udelat radost a poslal feminizovany. Beru to jako ze to tak ma byt a o matky se pokusim :)
O tom thread radej zakladat nebudu abych ti nepretlakoval system :angel:
peace

Ta klimoska me asi nemine. Dalsi prachy za kram a za elektriku a venku sviti tak krasne...
virgill
snark vidim ze nekdo nepochopil duvod groweru viz to mazani kdyz uz je to tak spatne metoda tak by to tu melo zustat aby ty "slepy" ulicky nezvnikaly dal ale aby se kazdej poucil. Takze priste nez zacnes prudit tak se zamysli treba to stoji za to aby to tu bylo ikdyz treba jako odpoved na duplicitni tema ktere tu uz je.
snark
virgill -- jojo účel groweru chápu tak že to je informační nádrž sloužící k tomu aby se mohli lidi naučit vypěstovat co nejvíc co nejlepšího modelu - snad to neni kacířství - aby každej pochopil že nějaká konkrétní metoda výše uvedenému účelu neslouží je třeba to k dané metodě uvést jako dodatek nebo ještě lépe jako předchozí upozornění
o tom jestli to stojí za to aby to tu bylo jsem jistě přemýšlel - řek bych že je mi to jedno - jen jsem si dovolil vyjádřit svůj názor - nic víc :D
good luck
snark
virgill
snark takhle chapu grower i ja proto si myslim ze by tady mely byt pospany i neucinny metody uz proto aby tu nebyly tisice dotazu na tohle tema tak si myslim ze by to tu byt melo. Prave proto me zarazila tva reakce protoze je tohle prvni tred kde to nekdo rozvedl dal nez dotaz a konec tak by to tu mohlo byt jako soucast faqu kdyz se podivas na ty fotky tak je jasny ze to efektivni metoda neni. takze kdyz uz promazavat zasranej grower (s cimz souhlasim) tak bych sejmul tohle http://grower.cz/forum/showthread.p...1&threadid=1788
carlos
Slíbené foto reveggingu (světla 24/7)... rostliny přesazené z outdooru a maximálně ostříhané...
Apofiss
Tomu se dá říci důkaz místo slibů :D .Jestliže lze s takového "pařezu" vytáhnout aspoň tohle, jeví se mi revegging jako živá alternativa.Kdybych měl čas, tak jdu do toho.
haze
hezky carlos
tak u nas to uz taky vypada lip (ovsem nevim na jak dlouho, protoze fakt asi mam trasnenky :( )
a taky sem se trochu naucil zachazet s fotakem :D

tak takhle vypadaji dnes
haze
tady je videt lip jak je ta nejkosatejsi rostla
haze
a nakonec jsem je narizkoval ( 32ks )
neco do hliny s perlitem
neco do houbicek (rockwool sem nesehnal)

pak jsem to prekryl folii

ma to tak vypadat? rizkoval jsem poprvy
haze
po orezani
necham ji tyden dva povyrust a pak vykvest
haze
citace:
Původní příspěvek od carlos
Slíbené foto reveggingu (světla 24/7)... rostliny přesazené z outdooru a maximálně ostříhané...


ta treti fotka je opravdu po tydnu (24/7)?

me to trvalo 1-2 tydny nez se probraly a zacly rust
carlos
Ne, ta je bez casoveho rozliseni (proste non-stop sviceni).... Jinak reveging muze trvat klidne i mesic... neni to zrovna to na co by rostlina byla zvykla ;)
haze
citace:
Původní příspěvek od carlos
Ne, ta je bez casoveho rozliseni (proste non-stop sviceni).... Jinak reveging muze trvat klidne i mesic... neni to zrovna to na co by rostlina byla zvykla ;)


jen ve me cuklo jestli dutchmani nemaji nejakou zivou vodu :)

hawke dik za oceneni
----------

obr. 1 letecky snimek orezane kytky o 5 dnech rustu

obr. 2 v kvetinaci stromecek pod stromeckem hribecek

a obr. 3 po 7 dnech rustu se jde na kvet
haze
*50proc uspesnost
*trva to 14 dni az mesic nez se probere,
( potom 3-4 tydny rust do podoby jak je na fotkach prispevky c. 46 a 47)
*jak se jednou kytka probere, jeji vitalita je jak zamlada :); (vetsinou se vsak probouzi castecne nebo postupne)
*vitalita nekterych rizku navzdory "jeste nevyladenemu technologickemu postupu rizkovani" ;) obdivuhodna
AwS
Nektere seedbanky nabizeji genetiky u kterych se primo pocita s reveggingem. Myslim, ze Northern Lights je model, ktery v tomto ohledu patri mezi silnejsi jedince.
Snad by to nenabizely jen tak, nebo nas maji vsechny za dementy?

Vidim to tak: zatemnovat kytku ve skleniku, aby z toho nebyla maxikytka a abys mel v srpnu co hulit, a potom to nechas vykvest jeste jednou, popr. dozrat doma.
snark
Haze -
ad a) - spíš bych to nazval 50 % neúspěšnost
ad b) měsíc růstu navíc
ad c) nesouhlas - to by se muselo testovat v optimálních podmínkách několikrát za sebou
ad d) na to co se s nima děje je to fakt obdivuhodný

Aws - mmm můžeš bejt konkrétnější ? která seedbanka nabízí NL že to je model vhodnej pro revegging???
AwS
Snark: tak to byl fake, v minulosti pred lety se tu resila NL a nejaka banka (nevzpominam si, seedsdirect) ji nabizela jako sklenikovku s dobrym 2nd yield. Bohuzel dnes to nemuzu najit
haze
19.den 12/12

zdravim snarky

add ad a) uspesnost x neuspesnost
Pokud by jsi bral reveging jako standardni metodu pestovani, tak mas jiste pravdu.
Pokud nemas co do fajfky a jsi bez seminek a reziva nebo se ti podari uchovat genetiku jak psal carlos, beru to jako uspech.
Tedy, jeste se k tomu vratim az sklidim a ususim.
Na druhou stranu, kdyz to delaj v profipestirnach :D :angel: pokles kvality by nemel nastat.

add ad b) kterakoliv jina me znama metoda je rychlejsi a spolehlivejsi

add ad c) myslis tu vitalitu nebo postupne probouzeni?
rekl bych ze jak se jednou probere, tak to je spis otazka casu nez se rozjede a jak se rozjede tak jede jak zamlada ovsem muze to trvat mesic navic. Mam to podlozene statistickym vzorkem 10 kytek ve dvou pokusech.

add ad d) beru to jako podepreni predchoziho bodu ohledne vitality (ten rizek na fotkach je 8.den a vydrzel 3 dny nouzoveho stavu pod 400W)
Co?
no ale mozna by slo, teda podle doby sklizne, kytku proste wobrat a ze skrine ji tak v cervnu az cervenci ji vyhodit ven, tak by to mohlo stacit aby obrazila, ne?
haze
Cau,
jako experiment fajn, ale radsi bych jel ze seminek nebo rizku.

Za pokus nic nedas, ale podle myho, pokud ju nerozjedes tak minimalne mesic non stop sviceni ve skrini nez ji das ven, tak to sama ve stredoevropskych podminkach asi nerozjede a pokud rozjede, tak nestihne vykvest. Moc bych od toho necekal.

Jestli to zkusis, dej vedet jaks dopadl.
chuck53
já sem očesal všechny palice a nechal jen tech pár malých chloupků....prepl sme kytky na růst a už to jelo...tak sme to udělal asi třikrát....mám to jen v takové pokusné skříni z 1 x 18W zářivkou coolwhite,...no a musim rict ze druha sklizen nebyla o nic slabsi co ta prvni..
Jo a zakorenit kvetoucí palici jde akorat je pravda ze ji trva daleko dýl než najede do růstu a taky má ty znegované listy(rozuměj prapodivné)....ale tak aspon neco furt roste...:punk:
snark
link bych prosil


no super
takže od začátku - tebou uváděný thread má titulek - "envirolite autopot newbie grow" tedy volně přeloženo - zářivkový samozavlažovací pěstování nováčka" - brát člověka kterej jede prvním rokem a udělá si pod velkou úsporkou 8 kytek z feminizovanejch semínek (nemluvim o tom že kytky ze semen sou trochu něco jinýho než kytky z klonů) jako autoritu která potře svejma metodama globální dlouholetý zkušenosti standardních pěstitelů je přinejmenším účelový
dále - post Kingyho z 31. ledna 2004 - píše že to má na tý fotce po 5 tejdnech růstu a 2 tejdnech květu - mmm na to jak malá bedýnka to je tak dost dloho
dále - "How much yield will I get?, good question PBzz!. An ounce a plant remains my target though... as has been pointed out ....that could be ambitious on my third grow with so little space" - no comment
ad příspěvek z 26. března o sklizni (připomínam že to sadil začátkem prosince) - suchá váha 135 g (počítam unci 28,35 g) na 375 W výkonu to je nepletu li se 0,36 g/W což je sklizeň která za á nevypovídá vo úspěšnosti metody a za bé kterou překonat zas neni nějakej extrémní výkon - (taky Kingy opravil nějaké chyby třeba přetaženej růst) a to ani v případě reveggingu - kterej má 3. května už přeplej na květ - což je nepletu li se cca půl roku po startu předchozího growu - sesek je koukam v třetině července a je toho cca 156 g - to co dovychytal a vylepšil oproti první sklizni mu zčásti polknul právě ten revegging - kdyby to dal z novejch semenáčků moh toho mít podstatně víc
ad dále - kolik dalších podobně úspěšnejch případů jsi tam našel??? a kolikrát to Kingy dal aby měl aspoň pocit že to nebyla trošku i náhoda - a tuhej kořínek semenáčků z kvalitní genetiky
mmm takže shrnutí - už sem si řikal že bych přeslech něco v kuloárech - bohužel mi to jenom potvrdilo většinu věcí
g.l.
S.

ad pěstování prvním rokem - myslim že to tam sám píše - že si nemůže dovolit sodík z prostorovejch důvodů (asi kvůli chlazení) co se týká srovnání se sodíkem - pořád se tu někde tvrdí že 200W úsporka nahradí 600 W sodík - takže proč nesrovnávat
ad zlepšení - 156 mínus 135 je 21 což je zlepšení o 15 % což určitě zajímavé je - vzhledem k tomu že toho docílil Kingy navzdory reveggingu
ad tvuj názor
1 - slovo "některých" bych nahradil slovem "velmi specifických"
2 - teoreticky se může stát cokoliv - třeba ti do pěstírny spadne meteorit
3 - ad "optimální podmínky" - ty sou skoro nedosažitelný ad že to nepatří na grower - jojo to sem přehnal - nicméně by se mělo zdůrazňovat že to neni metoda k vojebání nedostatku kvalitních klonů - jinak to dopadne tak že budou všichni dokolečka nepřetržitě reveggovat

přesně jak sem si myslel - hned se najde někdo kdo je přesvědčenej že když lampa netopí tak se nemusí větrat - a ani zvlhčovat

a jak si přišel na to že se zářivkama se může větrat míň???? výměna vzduchu se provádí především kvůli oxidu uhličitýmu - to že to zároveň chladí prostor je v podstatě vedlejší efekt - když vyměníš 30 x za hodinu objem skříně tak vznikne teplotní problém jenom v extrémních podmínkách
za bé - na co dva větráky - výkony se nesčítaj aritmeticky
za cé - myslíš si že požáry vznikaj vod žhavý výbojky???? naivko
většina požárů vzniká v navlhlejch pětipsech a rozdvojkách - taky sem tuhle jeden viděl na fotkách (ex post pochopitelně) kterej vyjel z klimošky
za dé - to že podle tebe neni vlhkost zásadní problém naprosto neznamená že v reálu to tak opravdu je - tvrzení že u zářivek si vlastně problém s vlhkostí můžeme ignorovat je přinejmenším zavádějící
btw. kolik let pěstuješ že tak suverénně zpochybňuješ standardizovaný metody????
good luck
Snark

EDIT : Tady probehl klasicky flame s byvalym clenem JardaXXL
Apofiss
Nevěřící Tomáš: nepleť si alespoň dusík s oxidem uhličitým...

btw větrat se prostě musííííííííííííí!!!!!!
snark
ad dusík - no comment - naprosto signifikantní
ad větrání - je to jinak - pokud dostatečně ventiluješ tak na problémy s chlazenim kromě několika extrémních letních dnů nenarazíš
ad b) ne - v jakýkoliv kompaktní skříni nebo místnosti do výkonu cca 8000W je podstatně výhodnější mít JEDEN odtahovej ventilátor
ad c) no vidíš já znam osobně dva a vo dalších 5 případech vim vod známejch - bát se výbojky je následek přehulenosti - v jakymkoliv místě elektrickýho vedení je mnohem větší šance že dojde k požáru než vod výbojky
ad d) NE - to že je kytka pod zářivkou neznamená že požadavky na vlhkost budou umenšeny - NEEXISTUJE důvod proč prostor se zářivkama větrat míň než se sodíkem - problém s teplotou si vytváříš sám podhodnocováním významu ventilace a poddimenzováním výkonu ventilátoru - to že sou fluorescenční zdroje pro některé aplikace (minimatky - klony - předpěst) v některých podmínkách vhodnou alternativou sem psal x příspěvků zpátky
ad rozdíl mezi 20 m3 a 200 m3 - z cesty
ad "udrží se to" - no comment - naprosto vypovídající
Apofiss - hrách na zeď
metalsodik
Už mne serou názory , ze pokud chceš ticho a chlad tak to se sodíkem nebo metalhalidem nejde. Nejvíce přece záleží kde to máš umístěno a jak uděláno. Moje skříň hučí jako počítač a to jen proto že se mi nechce kupovat regulátor nebo se shánět po odporu. Pokud to budeš mít v místnosti kde žiješ tak je to samo sebou komplikace , teplo v bytě a chld ve skříni to je protiklad , zvláště v létě. Podívej sena mou skřín 250 watt , je dost vysoká ,v tom vydím první předpoklad , každý to chce kvůly utajení pěstovat málem v krabici od bot a pak se diví že tam má teplo. Já mam jak píše Snark jen jeden odtah a i ten když vypnu tak mám teplotu max 28 stupnů 15 cm pod lampou , protože mám super odtah do komína a 18-22 teplotu v místnosti ,podle toho jak pustím topení . A to používám euro 2 , což je umělý šit ale tichý a mi stačí , mám ho zastrčený přímo v rouře, vit foto. Palice můžu mít přímo na CT ale není to dobré , už je to trochu to záření vysušuje ne teplota vzduchu. Mám je tak 5 cm pod ale proto aby se světlo lepe rozptýlit je lepší je dát níž. Takže každý se musí zamyslet jake má podmínky a pak to přizpůsobit a netvrdit sodík je teplo a hluk.


V pravo je modrá roura kterou jde dovnitř vzduch . Euro 2 vysává a jeden Pc vetrák nasává .


Odtah s komína je tak velký že když vypnu euro 2 tak se lopatky točí tím průvanem v komíně ,jasně že míň ale stačilo by to , možná že ba i pasivní odtah do komína stačil , ale píšou že u konce životnosti výbojek hrozí , nebo se může stát že prasknou . a taky u metalhalidu je to lepší že nemusím dávat pozor na to abych nestříkl na lampu .
28 stu pnů by ale nebylo hned pod CT ale tak daleko jak se doporučuje ,15 cm od lampy kde se má pěstovat, někdo to nedosáhne ani s x větráky. ONO TO STEJNĚ Víc nekvete jestli je to 5 nebo 15 cm od CT.


To je špatně formulované , protoře bys musel říct v kolika wattech. Když vezmu 250 sodík a proti postavím 3 zářivky a kytky v 10cm vzdálenosti tak to jasně vyzní se stejným větráním somozřejmně pro žářivky , ale v praxi 250watt v zářivkách na prostoru 60*60 cm , který odpovídá 250watt plochy pro sodík je 14 zářivek 18 watt a to je už možná proble větší uchladit než sodík V CT kde mi stačí 1 euro2 a to by na zářivky v odtahu nestačilo , tažře s tím porovnáním je to trošku složitějsí.

EDIT: Tady opet probehl flame , proto trochu komplikovanejsi prispevek :p: Hlava
snark
a ještě jednou fanatik - takže když někdo nepochopí že se prostě MUSÍ větrat i když to netopí - ergo je JEDNO jestli to topí - tak nepochopí ani účel a význam karmy a musí si stěžovat ostatním a uboze se snažit žalovat že dostal negativní karmu od Snarka - protože není schopen se oprostit od svého pohledu na věc stává se fanatikem :D:D:D
p.s. já samozřejmě vim že na zářivce (jedno jestli lineární, kompaktní nebo maxgrow, nurturelite atd atd) udržim na rozdíl vod sodíku ruku ale mimo extrémní případy (0,1%) prcky a mikromatky to význam prostě nemá - a cpát se ve threadu vo NEJ matkách se zářivkama prostě dopadá tak že vod někoho dostaneš tu negativní karmu. - a opakuju že jí dostaneš za tyhle OT co se do tebe vejde
sorethroat
Tak tak - souhlas se snarkem :D:D:D
Aryan
yavar probuh co furt nechapes .... kuli kytkam musis vzduch v pestirne vymenit cca 30x za hodinu a tomu porzizujes vykon vetraku ... pokud mas pestirnu velikosti odpovidajicvi pouzity wattazi tak to na chlazeni ty vybojky staci ...
sorethroat
Yavare ty jelito - nemá cenu se k tobě dál vyjadřovat - myslim že ten kdo tomu alespoň trochu rozumí si udělá na to všechno názor svůj vlastní...
...je bezpochyby že tvoje přízpěvky jsou zcela zcestné - nemá cenu se bavit s někym tak zabedněnym jako jsi ty - dál už k tobě nemám co dodat - spíš že jestli budu dál narážet na tvoje zcestný příspěvky a teorie (o kterých si asi myslíš že maj nějakej význam nebo hodnotu) tak si tě buď přidám na ignore list nebo budeš ode mě a snarka dostávat i nadále K-
A hlavně si zkus založit novej účet aby jsi mohl rozdat negativní karmu a zase se smazat panáčku - páč i na těhle místech máme dlouhé prsty, tak aby jsem si tě dohledaly za účelem IP Banu! frajere...:flick:
Typek23
V literature som sa docital ze zber na jednej rastline sa da pakovat 3x. Presne znenie clanku je:
Ak chceme, môžeme zber niekoľkokrát opakovať. Odstriháme všetky dozreté šišky a väčšinu vňate. Rastlinky výdatne zalejeme vodou, prípadne pridáme hnojivo bohaté na dusík a fosfor. Buď zmeníme dobu osvetlenia na niekoľko týždňov opäť na 18/6 hodinové cykly a po niekoľkých týždňoch vegetatívneho rastu rastlinku uvedieme opäť do kvitnúcej fázy (ak chceme bohatšiu vňať), alebo ponecháme 12/12 hodinové intervaly. Druhá úroda sa dostaví asi za 4-8 týždňov. Zber je možné opakovať aj trikrát. Ak zakaždým zastriháme vrcholčeky do roviny (ako živý plot), dosiahneme veľmi hustý koberec šišiek.


Mate s tym niekto skusenosti???
bigfoot
Mne se neco podobnyho nahodou povedlo. Na jare (spis v zmne) sla kyti na okno, ale vykvetla. Pokusne jsem ji presadil ven kdyz bylo teplo a znova zacla rust. Takze z toho plyne, ze to mozne je. Kytka ale po dosazeni urciteho stupne kveteni zacina umirat, takze pro nase ucely to asi nebude.
Typek23
HEJ ALE RIZKY MUSIS UROBI SKOR AKO JE PREPNUTA PERIODA NA KVET.....A KED MAM LEN JEDNU SKRINU TAK SI ICH DAM NA 2 MESIACE HMM....????
Expiry
2Typek23:
Rizek se da udelat i z nakvetly kytky.
b779
EXPIRY TO SICE ANO,ALE NEDOPORUČOVAL BYCH....TAKY MŮŽEŠ JEZDIT NA OLEJ Z FRIŤÁKU,ALE...:)
Expiry
Vim ze to neni idealni,ale jako reakce na prispevek č.7 mi to prijde dostacujici :D
vrrn
Reveging mi prijde jako silenej masakr. Hlavne pro tu kytku. Jednou jsem to zkousela na jedne kytce Apollo 11 (dodrzela jsem vse co se melo pro rev.provest..) a musim rict, ze z toho co mi z ni potom zbylo, by se kvalitni rizek opravdu udelat nemohl (nebo spis nic pod co bych se podepsala:D) takze nevim nevim...
A ted uz bych to ani zadny kytce nemohla udelat, horsi tyrani snad nemuze byt..
C.R.E.A.M.
.


100% souhlas (Sinuhet) teď zkouším revegging na jedné kytce taky. Vůbec mě nezajímá jestli z toho něco sklidim, jen chci prostě sám vidět co se bude dít... Věřte že kdybych měl odpovídající prostory a čas tak zkoušim tisíckrát divnější věci než revegging.....:)



.
Eden
mna by teda zaujimalo, ked si bezny grower objedna 10 kvalitnych semien z internetu, vycaluje za to 80 Eur, vyklici mu 8 z 10tich ako zisti ktore su samice a ktore samce ( kvoli odoberaniu rizkov, pre napr. matkarnu). stejne ich musi pustit po case na 12-12 aby ukazali pohlavie. no a ked uz kvitne 8 rastlin, predpokladajme ze 4 z toho su samce, takze ostanu mu doma v boxe 4 kyticky, ktore uz kvitnu. ako teda ziska rizky ak nie reveggingom? mam v tom trochu mix...
Co?
:D lamka, sorry ;)....snadno...zasadíš semínko, necháš povyrůst, uděláš řízek, zjistíš pohlaví řízku a pak vyvraždíš kluky v matkarně...
jestedman
Soil: málo listí chlape, takhle ti tak max. zmutuje, listy jsou základ
Soil
fotky k pruběhu,
je tam vlaštovka ale proč jen jedna ,
teda doufam že eště vyrazej




ty fotky nejsou dobry - vim jenom to dopachtim a dohulim a jedu pro CYBER SNIPA SPOTTER ) :smoker:
Soil
cyber jsem hned vratil,zkusim ho koupit časem znova
nic novyho neraší
Hlava
...no ono se to probere , je to sice masakr ale jestli to vyjde tak mame moznost to srovnat s puvodnim klonem , ode me a s timto "revegnutym" a uvidime jestli to bude velkej rozdil , zatim cau Hlava
Soil
Dopadlo to nad očekávání,
kdyz sem dokoncil in,obral sem holky od palic.zbylo takovy koste se staryma lystama.zasadil ven a cekal . vysledek vydite samy.
Soil
čus sem zpět,
tak hlavně tu chybí začátek
UŽ NE
Soil
a jedem
Soil
bla bla
jo šlo to z 600 12/12
na 250 ...?
Soil
bla
Soil
k
Soil
to byli první dva měsíce
ted další dva


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma