Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Výroba vlastních dýmek (i vodních) - Klikni zde pro originální téma
pan dan
Tak me tak pri brouzdani na Groweru napadlo, jestli si nahodou nekdo nevyrabi vlastni handmade fajfky. Zajimaji me vase postrehy, co je fajn material, co je fajn postup. Podelme se o sve know-how...
viridis
Tak tohle by me taky zajimalo - hlavne, nedela-li nekdo kamenne....
\/\/ickpick
já si vyrobil šluknu z takovýho toho vršku od papiňáku, co poskakuje a wodfukuje
vypadá to asi takhle: :)
________
\ /
\ /
_ \____ /_______________________
|______________________________|

ten kotlík(papiňák) je z mosazi, takže to sqěle chladí kouř a vůbec to pak neškrábe. trubička je asi z hliníku či bůhvíjaké slitiny a dobře se to čistí.
říkám jí železná lady nebo taky polívkové překvapení.
takový chladný, sofistikovaný dezajn. ale když se železná lady rozpálí, to sou pak věci........ :|
pan dan
Mam znamyho, je to muj pokrevni spoluhulic uz leta, ten ma na vyrobu slukovek vybornou dilnu a hlavne zapaleni, ktery pomalu hranici s uchylkou (i ja jsem se nakazil). Dela fajfky ze VSEHO. Vse, co je tvarem jen trochu fajfkoid nebo kotloid jde na vyrobu fajfek. Ma jich cirka 50. Vodni sloupce, chilumy, klasicky slukovky, mikrokotle, maxikotle (alias partykotle), vaporizery (neelektricky)...pro kazdou prilezitost neco...

Jelikoz nejsem nakazen zcela, mam jen par handmade, ostatni jsem rozdal.
Vypada asi takto:
Na parodii na soustruh utocene telo, kotel, vrtnutej d=18,5 mm, se vsazenou pulkou/tretinou bombicky, zahlazena ocistena vypada dobre.

Nebo to samy, fajfka nelomena (neco jako chilum) s kovovym mikrokotylkem D=8mm na strelnej prach.

Kotloidnich predmetu se vsude vali spousta...

2wickpick: btw, ten pist z papinaku... ja gut, najdu, mrknu, zkusim :)
Vetrak
Nazdarek lidicky. Taky mam takovou ale jen celkem malou manii na slukny. Nedavno jsem si ostaral keramickou hlinu. Fakt celkem dobrej material. Akorat je celkem problem s vypalovanim. Je potreba pec ktera vyvine teplotu myslim okolo 600 stupnů a to je celkem narez. No ale kdyz to nechate po vytvarovani bejt, tak to taky celkem ztvrdne. No vlastně je to skoro jako vypáleny, akorat to nesmi prijit do vlhka. To je pak celkem na nic.Jinak taky neni spatny dat to do klasicky trouby. Ale ma to stejnej ucinek jako kdyz to nechas normalne vychnout. Ale jinak fakt dobrej a hlavne dobre tvarovatelnej material.


Zatim zdar V E T R A K
joint
dalsi upne genialni fuja se da vyrobit... zni to divne, ale z musle na hajzlu. ne tak uplne, ale nahore nad musli u starsich standartnich typu vede kovova trubicka cca 25cm, ktera konci kohoutem (zpravidla s takovin cernym plastovim) a to je prave ono. Doporucuji predejit ruznym nemocem, a pouzivat pouze nove.
Jak to funguje??
-bezavadne!! kouhout je duty a ma takovou tu optimalni velikost "kotle". Vyhoda kohoutu se oceni pri vodpaleni, kdyz si muzeme regulovat (otacenim kohoutu) jeho odevreni-privreni ci dokonce uplne zavreni(coz je knicemu). kour ktery vdechujeme nakonci dlouhe trubicky je prijemne schlazeny a dela snama to co umi. Vyrobeno a odzkouseno k naproste spokojenosti, dokonce uz nekolikrat.

Jeste sem si vzpomel na vseznamou zarovku.
doporucuji ruzne velikosti k ruznym prilezitostem. zarovka muze byt jiz praskla-vyrazena.
Nejdrive odstranime kestema kovovou patici. u starsich zarovek to jde pomerne snadno, u novych clovek musi chvily zapasit. pokud se to podari, tak tam zustanou cumet 2 dratky & takova tenka sklenena trubicka ktera couha z vetsi skl. trubicky uprostred. staci neco sikovnyho (sroubovacek) srtcit dovnitr ty trubice a pacenim vylomit trubicku vedouci ve stredu. Couhajici dratku dopurucuju necim strcit na dno a zmuchlat je tam, aby nam slouzily jako filtr a dobre se vyfukovaly zbytky popela&zeli. Da se to stihnout za 3 min.
Prvni cast je hotova, a je potreba uz jen probrousit dirku na tele zarovky. Da se pouzit kameny brousek na noze, ci neco automatickeho. brouskem t o trva cca 10min. dirku delame v nejsisrsim miste banky (jakoby zboku). proste to soupeme po brousku, vidime jako to na nasem mistecku udela bilou skvrnu o prumeru cca 1cm. kdyz po par minutach vidime jak je to v tom miste sbrousena ploska skoro doroviny(vporovnani se zbytkem) tak to dokoncime tak ze nejakym hrotem(hrebikem) do ty plosky vytukneme dirku 0,5-1,5cm velkou. Pozor kdybychom to probrusovali az dokonce, tak se stava ze kdyz se utvori mini dirka, a my to brousime dal, tak jemny stripky najednou zacnou drit moc a zarovka vetsinou praskne, nebo se utvori moc velka dira.

pokud se to podari dokoncit (az to budete delat po desaty, tak uz budete profici) tak vyplachnout, a nechat vyschnout, nebo taky ne, a narvat necim kvalitnim, zapalit a tahat, ta..........

preji monho prijemnych chvil.........
bye joint
pan dan
Jointe, jsem rad, ze zarovky nedelam jen ja s mym kamosem :) MOHU VSEM VRELE DOPORUCIT

btw, pracovni postup je zcela vycerpavajici a identicky s mym. Jen jeden detail. Ja na vybrusovani dirky pouzivam kulatej brusnej kamen na vrtacce s otackama cca 200-300 ot./min, (cim min, tim lip) ve vodni lazni.
joint
2pan_dan

..no joo, nekdo to hold ma automatizovany*...! :)

jinak zridka, ale prece, se pustime do vyroby slukny/fajfky treba ze zkumavky vhodneho rozmeru. do dna se probrousi dira, a delka "kotle" se omezi vyrobenym filtrem strcenym dovnitr. Zkusenosti jen ty nejlepsi, az na cisteni, na coz upozornuju, protoze prave takhe jsem jich jiz par rozbil....

bye joint
* tim mym zpusobem sem to delal naposled!!
pan dan
k tem zkumavkam:
da se z nich vyrobit dobrej vaporizer, jen musite davat bacha na teplotu matrose aby nezacal uhelnatet.
Vyroba je extremne jednoducha:
Sezenete si zkumavku, brcko (jako tu trubicku, ne jointa) a zapalovac. Na dno zkumavky date matros, zapalovacem nahrivate a brckem odsavate vypary. Kdyz se to vychyta, je to sakra dobry, kdyz ne (zacne cernat kourit a pak i zhavit), je to trochu kuckavy, ale zhuli to taky :wink:
wOOkie
takže až si nabiju sklo tak budu smažit kotel zvenku a udělám si nejmenší vaporizér na světě :D

Jinak musím souhlasit, že homemade je fakt mazec, kouřit se dá fakt ze fšeho. Jenom malej výčet toho, co už sme zkoušeli :
-Propiska (alobal na konec, ale pak se to začalo tavit, a ej, ten bolehlav :) )

-Jablko (nakrz díra, jedna strana sklo)

-taky pár vodňaček (většinou zavařovačka, víko provrtaný a utěsněný, mazec s ledem a sirupem, taháte a najednou prásk, a ste na zemi a vaše plíce se modlí za rychlou smrt :) )
- B.A.N.G. (aka Cilit BanG - modifikace kýblovky, 2l láhev, hrdlo uřezaný a v tom klasická 1,5l flaška seřezaná na kýblovku. Kotel- sifonová bombička bez té matice a seřezaná tak na 1 cm, zaražený v provrtaným korku. Nasadit-nabýt-zapálit+natáhnout-vytáhnout kotel-nasát-KAŠLAT !!!!)

taky super dýmka byla výroba pro kámoše, násada od lopaty, asi 5 cm, vertikálně a z boku díra, z boku naraženej 10 cm bambus. To byly petardy do hlavy :)

jo jednou se kámošovi podařilo vybrat z nějaký hromady dřeva na ulici nějaký extrémě pevný dřeva, odřezky. asi měsíc si ujížďěl na vyrábění dýmek, vždycky originál, zajímavě řešený, a skladný. Mám jednu doma tak dám foto....
Kwjetoň
fajfku vyrobit není nic složitýho
při jedné školní hodině výtvarné výchovy před pár lety jsme dostali volnou ruku a do ruky kus hlíny a vzniklo z toho toto
není nějak extra vychytaná, ale tahá v pohodě, kotel to má akorát a je origosh moje...:love:
co víc si přát?:bravo:

Kwjetoň
:afro:
phetacc
zdar. Tak tuto malicku fajocku som robil z hliny - cervenice co sa puziva normalne na keramiku, islo mi hlavne o to aby bola mala - akurat stvorena na male tvrde betoniky.
phetacc
phetacc
este dve photky
varan
Mám bezva šluknu z bombičky naražené na ohlým obalu na verzatilku, značně smrdí...
phetacc
nechtiac som ostranil foto tak tu su.....
phetacc
phetacc
...
phetacc
...
CHOURIS
No já si vyrobil svou první šluknu na prvním stupni Yš a byla z propisky + kotel tudíž plastová (jenom na pro podívání),Pak v prváku ze dřeva no a pak jsem začal s kovem.Například ze sifonovy bombičky(kotel) a trubička . Postupem času jsem začal dělat i s vnitřním závitem(ty byly dost hmotný)
Dubinek
Já si dvakrát postavil vodnici, prvně to stálo za hovno, ale podruhý to mělo hliněnej kupovanej kotel, bylo to na takový pěkný flašce. Něco jako má mirosk, ale ještě o něco hezčí :D Na konci jsem měl takovej asi 15 cm dlouhej špalíček, kterej byl podélně provrtanej, do něj vedla hadička a na druhý straně byla mosazná trubička coby náústek :) Vypadalo to pěkně, pak jsem jí půjčil a už nedostal zpět
Mirosk: doporučuju pro lepší estetiku vzít bavlnku a obmotat celou tu hadičku odspoda až nahoru. Měl sem to tak taky a vypadá to fakt dobře :)
FlickerBird
moje šlukna je z bukového dřeva, vyřezávat to je práce pro vola, strašně tvrdé.. řezbou jakoby rozdělená na tři části, a nahoře vyřezaný lístek jakože šalvějky.. akorát z ní furt vyletuje sítko :)
mirosk: dík za tip s tou anténou, udělám z ní šlunknu, musí to mýt nářez jak cip, vytáhnout před bandou zhulek anténu a "narveme?" :)
gustav makovec
kterou jsem si koupil v r.1989 za cca 150 kaček na vojně...no těch kytek bych asi potřeboval víc,abych jí naplnil...a kolika lidí by se z ní naráz zhulilo...sorry:sice jsem jí nevyrobil,ale škoda jí tu nedat,žejo...
ja postavil nekolik kusu akryl/plexi bongu. Chystam se nafotim postup a napsat takovy .. jak na to. Kdyby to nekoho zajimalo, tak pruhledna trubka 2m dlouha, prumer 50mm, stena 3mm stoji asi 800,- matros jak koupenej bong a samodrejmne se da tvarovat, takze z toho muzete nakroutit i ICE B0NG :punk: pripadny info u me v PM.
xtraa
Tak todle je moje home made vodárnička, pěkná flaška od rýžovýho vína, ňáká opletená hadička z vraku auta - dá se krásně počmárat a na náústek kousek kůže a kus teleskopický antény-to samý i vevnitř. Jedinej problém byl vyvrtat do porcelánový(?) flašky dírku na hadičku, funguje sqjele... :sun:
slauch
to xtraa:
K tomu vrtání porcelánu nebo skla. Koukni sem, je to dobrej typ pro domácí kutily. A za ty prachy se s tím dělá fakt supr.
mikrom®
tak ze bych se taky pochlubil :)
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2001.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2004.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2006.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2007.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2011.jpg

vice info na muj blog pokud se nezobrazi vsechny obrazky napoprvy dejte parkrat obnovit.
Mandarin
Ahoj! To je krása jak jsou huliči tvořivý :-)))
Moje oko taky vidí šlukovku ve všem na co padne
Mám výhodu že mám malý soustruh doma, dám si prda a du tvořit.
fotka je v galerii Grovru, (neumim sem dát odkaz, sorry)
pokud má někdo zájem o bytenou šluknu, můžu jich pár věnovat, případně vyrobím na zakázku, ( třeba podle vašeho nákresu).
Hledám nové nápady na různá zhulovadla, ( znáte třeba Amazon?)
Hodně ůspěchů!
mikrom®
citace:
Původní příspěvek od x.pi



To si delal sam...? :))) JEstli jo taaaaak hodne velkej brutal kamo :)))


jj, akorat kotel ze sifonovy bombicky je lradenej napad, jinak je to komplet vlastni..
madlo ke kuchynsky lince (ta trubka), nadlo ke skrini (ta koule)... :)
cannabis rider
aj ja som velký blázon do nádobíčka mam tiež asi 10-15 (fajek, kotlov+ 1 vodnú fajku) :)
FlickerBird
další přírůstek do rodiny hulícího nádobíčka jsem si dnes umatlal z keramiky, navenek želvička, ale... :frog: krunýř je podstavec na vonné tyčky a šasi je fajka, kotlík v tělíčku a táhne se ocáskem... až projde pecí (a nerozpadne se) hodím foto :)
chuck53
No tak moje "fajky"jsou vetsinou nejake jednoduche veci ktere akorat maji za ukol ochladit kour a dat poradnou ranu do palice:-D:cool: :satan: kdyby ste chteli neco z tej fotky priblizit tak staci rict..jo jinak hodne aparatu je udelane tak ze vezmete obyčejnou sklenenku a tu spojite z fajou..

Leštěnka
tak tuhle kocicku mi udelal kamos k narozeninam...mam ji fakt rada
iXtiN
Pekne foto.
Ja som moju virobil tak, ze ako kotel som dal kovovy obal z laseru.
Tam kde bol gombik na zapnutie lasera ostala perfekt diera.
do nej som len dal duty bambus a je to.
Uz len daco do nej. =]
Mesias
Mám dotaz, někde sem zaslechl, že při výrobě dřevěných fajfek je pak potřeba je nějak upravit. Ne lakem nýbrž voskem. Nevíte o tom někdo něco? Jaký vosk a postup voskování? Vyřezávám si už tak dva měsíce mega čilam a nechci aby mi po pár zahuleních zuhelnatěl...
Woncek
JO taky mam vyrobenou takovou vodni dymku s lahvace,zejtra sem dam fotku!
Mesiáš: no, dýmky na ganju by měly bejt v první řadě z tvrdýho dřeva, co nejde jen tak zapálit. Ona se totiž pořád připaluje, tak musí víc vydržet.
Jo a osobně bych jí teda nevoskoval, dyť to přece potom budeš kouřit...
Mesias
Ramon_Dexter: Ono to s tím voskem není tak žhavý. Kámoš mi to ukazoval a vypadá to jak prodávaná fája. Mám tvrdý dřevo, to hodně a až ten čilámek dodělám taky sem hodím foto. Ale dělal jsem si fáju už hodněkrát a i tvrdé dřevo po pár huleních uhelnatí, proto bych potřeboval vědět jak ten vosk. Není ho tam žádná velká vrstva on se nějak vleští do dřeva...
TractorDriver
Tak ja sice nejsem moc velkej fanda huleni z dymek, ale o to radsi je vyrabim.
Prvni je dymka ze dvou kusu-hlava je svestkovy drevo, sosacek :D (nevim jak to nazvat, proste trubicka na sani) je z bambusu a do hlavy narazena/prilepena. Musi se do ni vkladat sitko (na fotce improvizovany sitko z alobalu). Hulil sem z ni snad jednou v zivote, nemam ji moc rad, ale hulit se z ni da.

Druha je muj posledni vytvor, chtel sem neco malyho do kapsy-je z jednoho kusu dubovyho dreva, huli se mi z ni moc dobre a mam ji moc rad :D nevim co vic dodat.

No a posledni to ani neni tak uplne dymka, spis dymko-spicka :D nahore je videt otvor do kteryho se musi zasunout smotany brko, vepredu hlavy ma otvor (na fotce je videt "spuntik" kterym se eventuelne ucpe) ktery slouzi jako turbo. Tu taky vubec nepouzivam, vznikla ciste jako pokus z nudy :)

Tot vse, urcite mam v planu nekdy vyrobit dalsi pac me to fakt neuveritelne bavi :) k vyrobe vsech mi postacila vrtacka, pilka, cirkularka, kotoucovej brousek, smirkovej papir... proste co dum (resp. dilna :D) dal .
Jinak co se tyce nejakyho napousteni voskem atp. tak sem nikdy nic nenapoustel ani nelakoval, prijde mi to zbytecny-to tvrdy drevo se trochu opali a vydrzi.
4 mesias: http://www.dymka.net/bb/viewtopic.p...841af715d45475f
Tady jsou nazory znalců...
Pampalini
Bambusovy Bong
Made by Pampalini
Selassie
Zdravim vsechny, vyrabim fajfcicky uz celkem dlouho a nasel jsem nejaky fotky...
Selassie
Mesias: nekde jsem cet ze jako ochrana proti prilisnemu zuhelnateni vnitrku kotliku je dobry ho lehce vymazat medem, ze to zkaramelizuje a zarere se to do dreva a potom se tolik nevypaluje. Jinak ja pouzivam upravu povrchu vcelim voskem celkem casto a vypada to, podle meho nazoru dost pekne.
Selassie
Jinak teda taky pripojuju nejaky vlastni vyrobky..
Selassie
TractorDriver: Muzu se zeptat jak docilis toho ze si ty fajfcicky neuspinis, kdyz neupravujes povrch ???
Selassie
Jinak teda je na povrchovou upravu je lepsi karnaubsky vosk, nez vceli, je tvrdsi, da se lip vylestit a min se ohmata, rozpousti se, stejne jako vceli vosk v terpentynu ( ten casem vyprcha (( cca do druheho dne ))). Oba se daji poridit tady: http://www.jatagan.cz/materials/scr...ozi.php?KID=137
TractorDriver
citace:
Původní příspěvek od Selassie
TractorDriver: Muzu se zeptat jak docilis toho ze si ty fajfcicky neuspinis, kdyz neupravujes povrch ???


Proste nejsem prase a nevalim je ve spine :D:D
Ne hele me nejaky lehky "zaspineni" nevadi, resp. sem radsi kdyz ta dymka chytne nejakou prirozenou patinu, nejak se omaka, nez to morit lakama apod. ... Mam radsi cisty drevo, indiani svoje dymky taky urcite nelakovali ;)
Jinak ale tvoje dymky vypadaj moc pekne, takovy az hi-tech bych rek :)
kostě
hoj pan palíny tak to je luxus

a jinak taky rád kutim všelijaky fajky a šlukny ale tu posledni sem si zamiloval dostal sem se ve škole k soustruhu a je fuckt luxuse.
Selassie
Tak tady je jeste jedna, nejnovejsi. Je to svestkove drevo, nabarvene, potom obrousene a povrch je upraven vcelim voskem. Jmenuje se Old man :)

vlozka kotliku je antikorova.
TractorDriver
Tak moje dalsi dymka se nechala inspirovat (no mozna by se hodilo spis skoro presne okopirovat :D ) dymkou od clena mikrom®. Vsechno je opet z dilu co dum nebo dilna dala. Lahvicka od jakehosi lecebneho roztoku-trubicka (telo dymky) zrejme mosazna, vicko od lahvicky na ni pridelano dvouslozkovym tmelem na lepeni kovu (psali tam ze by mel vydrzet teploty od -50 do +150°C a zatim to vypada ze drzi a na vicko nepusobi tak velke teploty). Kotel je udelany ze sifonove bombicky-da se vysroubovat-sroubovaci konec je k trubicce dymky priletovany. K tomu konci (zatce od sifonove bombicky) je priletovana trubicka z naplne stare propisky (je z kovu). No a ta velka koule tam je jen na ozdobu a jako uzaver-dymku zaroven i pekne vyvazuje-je to nejake stare drzadlo ze skrine ktery sem zbrousil, vylestil a muj hodny tatik prelakoval :)
Pro srovnani mikrom®ova dymka. No ma ji asi hezci, i technicky lip vychytanou :) to sani zpet z lahvicky jak to ma udelane me nenapadlo a kdyz uz to bylo hotove tak sem zjistil jak to ma on :)

citace:
Původní příspěvek od mikrom®
tak ze bych se taky pochlubil :)
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2001.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2004.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2006.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2007.jpg
http://mikrom.bloguje.cz/faja%2011.jpg

vice info na muj blog pokud se nezobrazi vsechny obrazky napoprvy dejte parkrat obnovit.
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od k/-\pr
tak,tady je moja fajfka(jeste detatko-den stara) ale us sem z ni hulil,a je tio poteseni...bez turba,bez sitka

neni
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od inf3cti

neni

tak na to koukam:D nekde se stala chyba....
cary mary fuk....

ta 2. ma pekelne velkej kotel

ps.obe bez turba,teda u ty 1. jde jeden kotel vyuzit jako turbo,ale kdyz se nabijou oba,tak je to lepsi
nevim z jakyho dreva,ale z tvrdyho
Moje dýmka. Vyráběl jsem ji v maturitním ročníku, pak jsem na ni zapomněl a vytáhl ji teď po třech letech. Mořeno mořidlem, nelakováno. Ideálně bych ji ještě upravil voskem, jak psal Selassie.

kapr: podobnou má kámoš. nechtělo se mu ji dál tvarovat a nakonec se mu zalíbila. neda na ni dopustit. Pro dřevorubce ideální :)
Same drevenne :confused: Robte nieco aj z umelej hmoty jak ja sak ideme z dobou ne?:jerk:
khue
Hele co si myslite o tom,ldyz se da do vodnice led? Bude to podle vas lepsi nebo naopak?
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od khue
Hele co si myslite o tom,ldyz se da do vodnice led? Bude to podle vas lepsi nebo naopak?

voda ve vodnici neni ani tak proto aby filtrovala,ale aby chladila,tudis bude led dobra varianta
khue
A zkousel jste to nekdy nekdo? Jaky to je?
k/-\pr
citace:
Původní příspěvek od khue
A zkousel jste to nekdy nekdo? Jaky to je?


studeny :D

jinac tady pridavam nakres jedny mrte veci,co sem zrobil na intru,1. prototip byl na prd,nefungoval,nevim rpoc,ale ten na nakrese pracuje na 100%,jen musite dodrzet par veci,mit to pri huleni kolmo k zemi,mit to porande utesneny, a ten pist musi bejt f pohode(nesmi bejt moc natesno)
hej-rup
citace:
Původní příspěvek od FuzzyLogic
Same drevenne :confused: Robte nieco aj z umelej hmoty jak ja sak ideme z dobou ne?:jerk:


plast je kekel, jedine kov a dřevo :)

Taky mám pár fajek a vodárku samodoma, az budou fotky neco sem hodim.
Drevo hori!!! a neviem jak by som si napaloval lebo ked si dam asi 5 cez hentu fajku tak ten sulec co je kovovi sa neda ani drzat v ruke tak neviem jak by to dopadlo keby to bolo z dreva :rip:
hej-rup
FuzzyLogic : mám fajky dřevěný i železný a u žádný není problem. Dřevo musíš na fajku použít nejaký tvrdý- dub nebo buk nejlíp. Při huleni ze železne fajky se mi nidky nestalo že by se nedala kvuli teplu udrzet v ruce.
bassgooch
Zdravím
Tak jsem si projížděl tenhle vydařenej thread a taky jsem se nechal inspirovat a pustil se do díla. Mimo pěstění jsou mojí zálibou počítače a ostatní hračky současnosti i budoucnosti. Kravin do USB jsem už viděl víc než dost, ale USB šluknu ještě ne a tak jsem si řekl, že to napravím.


V šuplíku jsem našel nějakej starej reklamní USB větráček s ohebným kovovým kabelem. Větrák jsem vykuchal, kabel zkrátil, vykuchal USB konektor aby jím mohl procházel luft (spíš kouř) no a šlukna je na světě...Teď jsem jí zkoušel s tabákem a kouří perfektně a dobře ochlazuje kouř.

Tuto šluknu dokáže přece jen nejvíce ocenit zarytý pejskař, který rád chodí se svým mazlíkem na dlouhé procházky přírodou, které si vylepšuje svým výpěstkem ze zahrádky...Rozumějte když potáhnete šlukna vydává vysokofrekvenční zvuk jaký vydávají například píšťalky pro psy.... To samozřejmně nejni úmyslně a stalo se tak náhodou, ale na druhou stranu kdo má zpívající šluknu :) No a můj pes kvůli tomu štěká jako pominutej.

Majte se grouveráci
SkeletonX1
Zdravim
Tak taky prihodim svuj vytvrol ala Vodni dymka, slozeni: sklenena banka z laborky, antena od radia, korkovy spunt, kotel- vycko od tvrdyho alkace, silikon, hadicka a naposledy koncovka k jeckovy.
Pokourenicko je to vyborny: :)
pliesok
Zdravim vsetkych growerov a growerky :)

No skusal som si vyrobit uz viacej fajok ale dnes sa mi podarila jedna simpaticka sklenenka :)

Popis k vyrobe je na obrazku keby daco tak ma kontaktujte :)

PS: Pri vrtani dierok do flasiek poproste ocina nech vam stym pomoze :D
raStaVK
tak pridam svoj skormny homemade bong, :) je pri nom kolofala pol litrova
je celkom velky :D taky akurat :p: davam donho lad pekne to chladi fkat luxusny dym :rasta:

peace
Hašulda
Představuji vám svůj rychlozhul ;) kamosi se pokouseli udelat dvouhladinovy z akrilove trubyce nejak se jim to nepovedlo tak sem si doma urobil toto vzhledove nic moc ale krasne cisty prdiky pres 3 hladiny.
propaganjaman
moje teleskopicka slukovka,meri 95cm:-D
citace:
Původní příspěvek od FuzzyLogic
Drevo hori!!! a neviem jak by som si napaloval lebo ked si dam asi 5 cez hentu fajku tak ten sulec co je kovovi sa neda ani drzat v ruke tak neviem jak by to dopadlo keby to bolo z dreva :rip:


a co sklo?

sám za sebe musim říct že nejradši mam skleněný - nejlíp se udržujou čistý.
slanina
2 ramon_dexter: No to jo ale do skla by se asi blbe vrtalo a brousilo ja s tim sice moc zkusenosti nemam ale v domacich podminkach to asi nepude. Jedine bys mel nejaky soustruh a nejak to udelat ve vodni lazni.
lasko666
na internate sme nemali cez co hulit thaq som zlomil metlu a porisko som prisposobil thaq ze dole som ho omotal izolackou a hore som dal alobalovi kotol rura mala 1,5 metra a hulili sme cez to bola to riadna supa
Jirka P.
včera v práci jsem si udělal radost:
délka 125mm, průměr 10mm, kotel 7.7x12mm, materiál nerez
skvěle chladí kouř a snadno se čistí :)
chuck53
Pomalu ale jistě se zvyšuje úspěšnost výroby bonatanů.Už jsem i vychytil z čeho dělat kotle.Objímka a žárovka to jistí.Navíc není od věci si pořídit třeba 3 koncovky (žárovky) a nabít si je vklidu doma.Pak venku po tmě nebo v zimě jenom zkušeně vyměňujete za ostré :-)
ribo
No ja som si spravil dve slukovky. Jedna cela drevena, takze sa mi ju ani nechce odskusat :D A druha ma kovovy kotol, fakt dobra, ale malo do nej narvem :(
Ak sa mi podari dam nejake foto :)
ReeJack
toto jsem vyráběl na praxi když mi bylo 16 let..... mistr mě málem zabil .....
Selassie
jatro: bohuzel to nejde, normalne se to pali, kdysi jsem zkousel :)
Chce to hlinu a vypalit.
Selassie
Par novych fajfek.
Selassie
Turbína
Selassie
Ohebná fajfule
Selassie
Uz jenom cekam kdy me buh sejme bleskem :)
Já jsem si jako mladej vyrobil bong z trubky i se dnem od umyvadla, kotel s hadičkou ze starého vysavače na prof. čištění čalounění a dohromady mi sloužil zhruba šest let, čistil jsem pouze hadičku s kotlíkem a tak po pár letech vypadala trubka vevnitř jakoby byla spíš od záchodu než od umyvadla tak jsem ho archivoval a pořídil nový :)
HIGHZV
Pridavam svoju vyrobu :D
Jirmin
Moje nová i s turbem :) chci ji nalakovat. jsou i nějaké spešl laky na fajky?
Jirmin
moje nová i s turbem :)
swede
Zdravim, tak sem koukal, že když se tohle téma zakládalo, což už je přes 10 let, ptal se někdo na výrobu dýmek z kamene, trochu se tim zabejvám, většinou kombinace mramoru a paroží. Tady na ukázku nějaký kousky co mi zbyli, stáří cca 3 roky, u hnědé již prasklý náustek (špatným čištěním).
swede
Tak to byl hnědej mramor a bůvolí roh. Tady zase bílej s tim samym.
swede
A nakonec kombinace bílýho a zelenýho mramoru s bůvolím rohem.
swede
Tak sem ještě prohlížel nějaký starší fotky a narazil na tyhle, to sou dýmky cca z roku 2003, první dva snímky jsou kombinace červenýho a zelenýho mramoru s ocelí a na třetím snímku zleva to je:
1. červený mramor + ocel
2. zelený mramor + ocel
3. zelený mramor a dub + srnčí paroží
4. červený mramor + srnčí paroží
5. zelený mramor + srnčí paroží
swede
Tady je teda druhej snímek:
swede
A tady ten slíbenej třetí:
swede
A nakonec sem ještě našel fotky téhle, ročník taky asi přibližně 2003, kombinace je to myslim trnka + srnčí paroží, vysloužila si přezdívku "Smrťův prst".
senseye
Paráda! jestli si to dělal ty tak si fakt šikovnej. Až budu někdy při penězích tak bych si rád nějakou takovou fajfku pořídil


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma