strihorukyeduar |
Vypadá ti to dobře...Myslím že to bude ok...Jak to máš s provzdušňováním? Jinak k+ |
|
|
Obel |
Krááása, držím pěsti v boji proti plísni, K+ tě nemine :D |
|
|
|
Máš to moc pěkný, škoda tý plísně, osobně bych to řešil stojanovým větrákem, co se používá třeba v kanclu, ten by měl bohatě stačit, stojí asi 3kila a je asi lepší si ho koupit než sklízet kytky nedozrále, nebo plesnivé. K+ |
|
|
husajn |
Díky za ohlasy. Letos jsem boj s plísní prohrál :( Problém je v nedostatečném provzdušnění.Vím to, ale nemohu s tim prakticky nic dělat.Problémem jsou rodiče, v jejichž skleníku se kytka nachází.Jsem rád ,že sem je ukecal aspoň na jednu kyti,ale těch keců:(Větrák by už asi nerozdejchali:(Nejdřív,když kytka začala vyrůstat z horního bočního okna,sem musel toto okno zabednit,protože tu byly obavy z případného zájmu sousedů.Tím jsem ztratil odtah pro vzduch , kterej přicházel z otevřených dveří.Možná vám to někdy po sezóně nafotim pro lepší představu. Další problém asi je,že přímo nad kytkou se nachází samootevírací okno,který netěsní,i když je zavřený,to znamená,že když nastalo deštivé počasí,tak byla kytka pořád mokrá.Venku by uschla,ale v tom skleníku se akorát pařila a to byl kámen úrazu. Nejdýl v pátek jde pod kudlu.Dnes jsem se stavil jen na skok a nakonec jsem musel ořezat komplet vrchní salámy,jinak by uplně shnily: ( :( Je mi to trochu líto,protože budu nucen spoustu kvalitního pála vyhodit.No ale co,chybama se člověk učí.Příště to pořešim líp. Mějte se.
Jo a ještě mam malej problem se sušenim.Teoreticky to mam nastudovaný velice podrobně,ale v praxi moje hulení smrdí jako přeschlý seno.Ptám se proč? Nesušim to nějak rychle,dávám si na čas,ale výsledek je pořád stejnej. Může to bejt modelem? |
|
|
Obel |
To je o.k. kámo je to naprosto normální :) zkus si vzít už uschlou šišku a promnout ji v prstech, potom si přivoň k těm prstům a teprv ucítíš jak tvoje hulení voní :D pozor ať je pak odlepíš, poličky vypadají moooc pěkně
PEACE
Obel |
|
|
husajn |
Tak dneska sem byl fotit trochu za šera.Kytičky vypadají v šeru uplně jinak,moc hezky a krásně voní.Radost mi dělá ta fialová kráska. Jinak díky obavě z plísně jsem se rozhodl dneska zranit obě kyti průstřelem všech větví hřebíky a zítra odpoledne půjdou pod kudlu a pak už jen pěkně pomalinku sušit a sušit a ochutnávat a fermentovat a dělat bramboráčky a provádět pokusy a chlubit se a pokuřovat s kamarády atd. atd. :)
foto 1) to, co zbylo z kytky (min polovina už se suší)
foto 2) detail zelený paldy
foto 3) detail fialový paldy
foto 4) celá fialka
foto 5) palda z fialky
foto 6) první vlaštovky na dosušení doma |
|
|
D_2501 |
je videt, ze i pres problemy s vlhkosti v kvetu, sklenik rozhodne rulezz...K+ my man |
|
|
papaja |
hezké
vydrž at klidně třetina kytky skončí plísní, hlavně at má max. sílu no ne...... |
|
|
husajn |
Tak je to tady. Dne 6.10.2005 byla úspěšně sklizena moje letošní úroda a vypadá to, že i přes problémy s plísní to byla úspěšná sezóna!Už se tšim,až ochutnám ty cukrované salámky:) Přeju všem,aby z pěstování měli alespoň takovou radost, jako já a aby se nakonec také dočkali zasloužené odměny, jako já:)
Mějte se hezky a zase příští sezonu se sejdem tady na groweru a pojede se zase odznova. Už teď se těšim ! Pestění zdar! |
|
|
husajn |
Tak včera večer proběhlo první pořádný testování síly letošní úrody.Doufám,že to ten můj kamarád přežil,ještě sem ho dneska neviděl. Bylo to moc! Účinky extra stoned zapříčiněny pravděpodobně ještě neukončenou chemickou přeměnou v palicích.Ještě to prostě vevnitř nebylo uplně psprávně dosušený,ale byl to masakr.Doufám,že až si materiál ještě pár měsíců poleží ve sklenicích,tak se účinky přemění více na celebral,ale jinak jsem letos velmi spokojen. Mějte se ! |
|
|
Pupiset |
Pekne ti to dorostlo:D |
|
|
executor |
krása.......stejná jako to moje....K+ |
|
|
husajn |
Děkuju všem za ohlasy. Ještě jsem našel fotku našeho Hawaiie, kteryho jsme měli s bratránkem jen tak na okrasu v malym květníčku, kterej nám zdobil stůl na každý chlastací akcičce o prázdninách. Je to takovej putovní model, kterej s náma prokalil celý prázdniny. Bude z něj pár vzpomínkovejch raket. Má ale nádherně temně modrou barvu ! |
|
|
anti |
Fakt pekny kyti, uz konecne bys mel dotahnout ochutnavku... Ovsem ty prsty sou taky vyborny... K+ |
|
|
Pupiset |
To jo na Hawaii dost netypicky bych řek |
|
|
husajn |
Zdravim.Díky za pochvalu. Mně se spíš zdá,že to na Nirvaně kapánek popletli,protože ze semínek Hawaie nám vzešlo ve finále asi 7 kytek(dohromady s bratránkem), ale prakticky byla každá jiná,nebo spíš dominantní byly dva vzhledy a dvě chutě. No každopádně 25.12 proběhla naše dnes již tradiční Vánoční besídka spojená s pojídáním bramboráků. Při přípravě vyvstala tradiční otázka: " Nedali sme tam toho málo??" Dělám klasické výborné bramboráky na ganjovém oleji.Výhada tohoto postupu přípravy oproti přidání trávy přímo do bramboráků je ta,že nikdo by ani v nejmenšim nepoznal,že se nejedná o normání bramboráky. Akce se tradičně rozjela.Pár panáků whiskey a jeden bramboráček k tomu.Zhruba za 45minut to začalo najíždět,hezky pomalu,jako malý vláček.Smůla byla,že to začalo najíždět jen třem lidem a zbytek si z nasrání,že jim to jeste nic nedává udělal školáckou chybu,za kterou pak zaplatili hořkou daň:) Prostě si dali další.Takže stav byl asi takový: většina jeden , někdo jen půlku a někteří i dva bramboráky. A PAK TO ZACALO! Pamalý vláček se začal rozjíždět jako Pendolino a u lidí,jež snědli víc než unesou se rozjel až pekelnou rychlostí!Byl to prostě totální haluz.Mám na diktafonu natočený 18minutový záznam naší rozpravy a můžu vám říct,že to co je na něm slyšet do teď nechápu:) Horší byli,že dvě dívčiny to odnesly dost krutě a to v tom smyslu,že se z toho ani pořádně nevyspaly.Protě dva sou moc! Ony už to ví:)Prý víc už nikdy:) Léčení z akce probíhalo jeste třetí den poté. A na závěr? Z vlastní několikaleté bramborákové zkušenosti vám můžu poradit jen toto: Sjed se po bramborácích je fakt úlet! Musíte ale bejt kapánek opatrnější.My tam toho dali celkem dost,ale ne tolik,kolik bych myslel,že je potřeba na skoro usmrcení 8 osob:) Někteří si to užívali HODNE,někteří byli rádi,že to rozdejchali. Prostě na každýho to působili kapánek jinak.A při tý koncentraci stačí jen sousto navíc a už v tom jedete třebas i o 2 hodiny dýl. Nic se nemá přehánět a tak nejbližší bramborový úlet bude zase až za rok.Ale budem opatrnější (přesně to sme si řikali i před rokem:( ) Tak vám přeju hodně kulinářských úspěchů.A nebojte se mi klidne zde s nimi svěřit.Vaření smažení ZDAR |
|
|
Pupiset |
Jj bramborak je vostrej davam prednost lechčím chalkam treba čokoska je fajn neni tak down:) |
|
|
anti |
Sjed se po bramborácích je fakt úlet! Musela to bejt dobra besidka, pozkouskova besidku udelame unas a predvedes sve kucharske schopnosti. |
|
|
husajn |
jasný:) s tim počítam:) |
|
|
zasa |
moc pekne kvetinky..:)len tak dalej...k+ |
|
|
|