Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
Marihuana neni pouze drogou... - Klikni zde pro originální téma
Werron
Co byste řekli, kdyby existovala rostlina, která by mohla.....

1)... poskytovat papír, bez vymýcení lesů.....

2)...poskytovat palivo pro auta, bez nebezpečných sulfidových paliv...

3)..uspokojit všechny energetické nároky na 6% hospodářské půdy...

4)...sloužit k výrobě barev a odstraňovačů., bez toxických výparů a zbytků....

5)...poskytovat biologicky rozložitelné plasty...

6)...poskytovat léky k léčbě glaukomu, astmatu, epilepsie, AIDS, stresu, embólie, svalových křečí, artrósy, anorexie a chronických depresí...

7)...poskytovat potraviny pro lidi, zvířata a ptáky...

............a teď, co byste řekli, kdyby tato rostlina byla ilegální?
Werron
EKOLOGICKÁ A NENÁROČNÁ PLODINA

Konopí je vhodnou plodinou pro obnovu odlesněných, vyčerpaných a kontaminovaných pozemků. Konopí neklade žádné zvláštní nároky na půdu a nevyžaduje tolik hnojení jako jiné plodiny. Jako plevel roste téměř všude, daří se mu v mírném klimatu (13-22oC), snese ale i větší nebo nižší teploty. Díky dobré toleranci bylo pěstováno dvacet let na jednom místě bez známek vyčerpání půdy. Proti tomu například len není takto tolerantní, může být pěstován na stejném místě až za 5 až 7 let znovu. Také bavlna není tolerantní a pro dobrou sklizeň je zapotřebí velké množství pesticidů. Přes polovinu všech spotřebovaných pesticidů dnes skončí právě na polích s bavlnou. Konopí žádné chemikálie nepotřebuje, nemá v podstatě žádné nepřátele z řádu plevelů ani hmyzu. Konopí rychle vzrůstá (během sto dnů až na čtyři metry) a má nahoře husté listoví. Tímto růstem vzniká vlhké klima, které má pozitivní účinky na půdní floru. Půda nevysychá a svými hlubokými a jemnými kořeny zlepšuje konopí kvalitu půdy. Za normálních okolností nevyžaduje konopí po výsevu žádnou zvláštní péči. Plevel se v těsném porostu se udusí. Tím je konopí znatelně jednodušší než například len. Ten potřebuje proti plevelu ošetření herbicidy. Výzkum ukázal, že konopí má na hektar za rok nejmenší nároky na práci. Náročnost bavlny je asi dvakrát tak vysoká. Kořeny konopí navíc dokáží zabránit jevům vznikajícím po odlesnění (erozím půdy, zanášení koryt řek, apod.).

www.konopa.cz
Werron
VÝROBA PAPÍRU

Konopí je alternativním zdrojem papíroviny - v minulosti se vyráběl papír z hadrů a ročních plodin (papyrus, konopí), stromy jsou k výrobě papíru používány teprve od poloviny devatenáctého století. Jeden hektar konopí poskytuje čtyřikrát více vlákniny než jeden hektar lesa. Zatímco stromy rostou desetiletí, konopí by množství vlákniny na papír vydalo každý rok. Orientace na výrobu papíru z konopí by zamezila hrozivému kácení lesů a následnému poškozování životního prostředí. Z konopí lze vyrábět různé druhy papíru a kartonu. Oproti dřevu (30%) má konopí pouze nižší obsah látky lignin (10-12%), který lze ovlivnit dobou sklizně. Obsah ligninu je rozhodující pro nároky na vodu během produkce papíru. Při použití konopí, by se obsah této látky snížil a současně by produkce méně zatížila odpadní vody.

STAVEBNÍ A PRŮMYSLOVÉ MATERIÁLY
Z konopných stonků se dají vyrábět četné stavební materiály a řada průmyslových produktů. Stavební materiály z konopí jsou stejně pevné jako beton, ale sedmkrát lehčí. Jejich využívání by mohlo snížit škody způsobené povrchovou těžbou vápence. Konopné lýko je v kombinaci s pryskyřičnými pojidly výjimečně pevné, vyrábí se z něj řada průmyslových materiálů o velké hustotě (karoserie u dopravních prostředků, předměty denní spotřeby, stavební desky, nábytek...). Konopí je vynikající alternativou dřeva pro stavební materiály (od stavebního řeziva po překližku a dřevotřísku), nedocenitelná je především jeho obnovitelnost. Konopí se používá také jako složka izolačních materiálů, lze jej zpracovat na umělé hmoty.

www.konopa.cz
ChaoticRoman
Hmm. To umí stahnout každý a dokonce vím i kde. Ale mohl jsi aspoň napsat zdroj. (Nechce se mi to hledat) Teda jestli si to napsal ty, tak se omlouvám, ale hned,jak to uvidím, tak si tě proklepnu :) !
Werron
2 ChaoticRoman: tak jsem ti tam doplnil ty zdroje...
a ten 1. příspěvěk neni pro tvóji informaci nakopčenej.
Zdary
chell
Konopí seté

Malý seriál o zajímavé potravině.

Historie

Konopí seté (Cannabis L Sativa) je plně obnovitelná kvalitní přírodní surovina vhodná pro ekologické využití v mnoha odvětvích. Její využívání je známo několik tisíc let. Nejstarší údaje o používání konopí pocházejí z doby před sedmi tisíci lety ve staré Babylónii. Zásluhy za největší rozmach v pěstování i všestranném využívání této rostliny v dějinách ovšem patří Číně. Semena konopí byla spolu s rýží, ječmenem, prosem a sójou nejstarší používanou kulturní plodinou. Jako potrava bylo konopí hojně používáno až do 2. století před naším letopočtem, kdy začalo být nahrazováno obilninami.

Do Evropy přinesli konopí severní cestou 2800 let př.n.l. Skotové a konopí se stalo na čas hlavní plodinou v historii téměř každé evropské země.

Teprve laciná zámořská bavlna a umělé tuky z levných tropických surovin skoro nadobro konopí vytlačily. Obdobná situace nastala nejen v Evropě ale také v USA, kde bylo konopí hojně pěstováno ještě během 1. světové války. Svou roli při vymícení konopného průmyslu zde sehrála anti-marihuanová kampaň, která nebrala přílišný ohled na odlišné druhy konopí. Obří průmyslové svazy, kterým bylo konopí trnem v oku přitom měly hlavní slovo. Se svým "drogovým" image se konopí potýká dodnes.

O pozvolný návrat konopí se zasloužil současný trend zdravé výživy a hledání nových ekologických průmyslových surovin. Rostlina konopí má totiž neuvěřitelné spektrum použití, od výroby tkanin až po stavebnictví. Stejně jako ostatní trendy v této oblasti, také comeback konopí nastal v USA, nebo spíše v Kanadě, která je velkou základnou pěstování lnu a konopí. Pěstitelé tam hrdě označují semínko jako "nejvýživnější potravinu planety". Když prozkoumáme jeho složení a nutriční hodnoty tak jim můžeme dát za pravdu.

Všestranné využití konopí

Jako oblečení a také jako plachtovina přeplulo konopí Atlantik s Kryštofem Kolumbem. Konopná látka na sebe brzy upozornila svými dobrými vlastnostmi: na těle lehká a vzdušná, odolná proti mokru a vysoce trvanlivá. Američané nazvali tuto rostlinu "Hemp" a použili pro svou vlajku tuto látku. Levi Strauss vyrobil první džíny z konopí, které pro svou trvanlivost nosili především zlatokopové v době zlaté horečky.

Nejkvalitnější přírodní konopné vlákno se po staletí používalo pro výrobu všech druhů textilií a oděvů, bot, ložního prádla, plachtoviny, lan, provazů a také knih, biblí, map, papírových peněz, akcií, cenných papírů, novin a malířských pláten. Z konopného semenného oleje se vyráběly prakticky všechny barvy, laky i olej na svícení. Semena s vysokým obsahem rostlinných bílkovin byla jedním z hlavních zdrojů potravy člověka.

Konopí bylo preferováno pro svoji kvalitu a nízké náklady oproti jiným surovinám. Léčebné a vědomí rozšiřující účinky pak uctívaly mnohé náboženské a esoterické směry světa. Konopí indické se v Číně používalo v lékařství jako anestetikum při operacích, k léčení zácpy, dny, malárie, revmatismu a menstruačních potíží. Ayurvédští indičtí lékaři léčí konopím epilepsii, deliria, koliku, gastritidu, anorexii, žaludeční nevolnosti, horečky, žloutenky, bronchitidu, lepru, poruchy sleziny, anémii, tuberkulózu, astma, dnu a také malárii. (Konopný papír se dodnes ve světě používá např.: na bankovky v Kanadě nebo na lepší vydání Bible.)

Ještě trošku historie

Hned pro začátek je vhodné objasnit, proč se o tak hodnotné potravině, jako je konopné semínko dozvídáme více až v posledních letech. Je to opravdu zarážející, pokud si uvědomíme, že tato potravina svými kvalitami výrazně překonává všechna běžně známá olejnatá semena. Konopí a jeho semínko byl v těchto oblastech dříve hojně používáno, stejně jako len. Naši předkové dávno předtím, než začali chovat dobytek, sbírali olejnatá semena jedli je přímo nebo z nich vařili polévky a kaše. Především to byla známá a oblíbená kaše semencová z konopného semene. A nebylo to jídlo skromné, vařila se s pivem, zlepšovala se ořechy, kořenila bezovým květem i muškátem a sladila se medem. Semencová kaše či polévka byla jídla postní a staří Čechové je jídali po celá staletí. Během minulého století po 2. světové válce však bylo konopí vytlačeno v zájmu moderních surovin a zčásti podlehlo také svojí "marihuanové image". (viz první díl článku). Je proto nutné zdůraznit, že pro potravinářské a průmyslové účely se dnes používá výhradně konopí seté, se zanedbatelným obsahem omamných látek (v souladu s normami EU).

Konopí se vrací!

O pozvolný návrat konopí se zasloužil současný trend zdravé výživy a hledání nových ekologických průmyslových surovin. Stejně jako ostatní trendy v této oblasti, také návrat konopí nastal v USA, nebo spíše v Kanadě, která je velkou základnou pěstování lnu a konopí. Pěstitelé tam hrdě označují semínko jako "nejvýživnější potravinu planety". Když prozkoumáme jeho složení a nutriční hodnoty tak jim můžeme dát za pravdu.

Nutriční hodnoty

Konopné semínko je tvořeno průměrně ze 25% proteiny, 31% tuky a 34% uhlohydráty. Obsahuje všech 20 známých aminokyselin včetně 9 esenciálních, které lidské tělo neumí syntetizovat. Přibližně 65% proteinů v semínku je ve formě globulárního edestinu, což je velmi lehce stravitelná forma a vyskytuje se pouze v konopí. Zbytek obsahu proteinů tvoří albumin - tedy výživný protein identický s vaječným bílkem. Konopné semeno navíc postrádá inhibitory trypsinu a oligosacharidy. Ty jsou obsaženy například v sóji, ztěžují trávení a způsobují plynatost. Z tohoto pohledu je konopné semínko ideální náhradou masa.

Významný je dále obsah esenciálních mastných kyselin omega 6 a omega 3. Ty jsou nezbytné - esenciální pro lidský organismus který si je neumí syntetizovat. Jejich poměr v semínku je 3 : 1, což je poměr dokonale vyhovující našemu organismu. Nechybí ani kyselina gama linolenová a olejová - omega 9 se silnými protizánětlivými účinky.

Semínka jsou dále mimořádně bohatá na minerály, jichž obsahují překvapivě širokou škálu včetně iodu, chromu, stříbra a lithia. Zastoupené jsou i hodnotné látky chlorofyl a lecitin.

převzato z www.vegetarian.cz
hydrocodon
Vy si toho teda navymyslite. Konopi neni vubec nic extra, takovych blbosti byste nasli na kazde rostline. Neni to zadny lek na epilepsii, sedy zakal a podobne. Kdyby byl, davno by se pouzival, nemyslete si ze ne. Je to pouze droga, ktera nici mozkovou strukturu, tim padem narusuje pamet, nervy, zpusobuje psychozy a rozvoj latentnich poruch. jeji nebezpecnost si lide ani zdaleka neuvedomuji a modleme se, aby nikdy nedoslo k jeji legalizaci!!! Verte nebo ne, ale podle vysledku lekarskych studii je celkovy potencial nebezpecnosti vyssi nez je tomu napriklad u kokainu, pervitinu, nebo heroinu! Vim ze tady budou vyhulene mozky kritizovat muj nazor, ale pravda je jen jedna.
Alcatelx
citace:
Původní příspěvek od hydrocodon
Verte nebo ne, ale podle vysledku lekarskych studii je celkovy potencial nebezpecnosti vyssi nez je tomu napriklad u kokainu, pervitinu, nebo heroinu! Vim ze tady budou vyhulene mozky kritizovat muj nazor, ale pravda je jen jedna.


Kámo prawda je že ty toho w tom mozku taky moc nemáš..:rejp:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od hydrocodon
Vy si toho teda navymyslite. Konopi neni vubec nic extra, takovych blbosti byste nasli na kazde rostline. Neni to zadny lek na epilepsii, sedy zakal a podobne. Kdyby byl, davno by se pouzival, nemyslete si ze ne. Je to pouze droga, ktera nici mozkovou strukturu, tim padem narusuje pamet, nervy, zpusobuje psychozy a rozvoj latentnich poruch. jeji nebezpecnost si lide ani zdaleka neuvedomuji a modleme se, aby nikdy nedoslo k jeji legalizaci!!! Verte nebo ne, ale podle vysledku lekarskych studii je celkovy potencial nebezpecnosti vyssi nez je tomu napriklad u kokainu, pervitinu, nebo heroinu! Vim ze tady budou vyhulene mozky kritizovat muj nazor, ale pravda je jen jedna.


Tak davaj odkaz na alespon jednu studii potvrzujici neco z toho, co jsi rekl.
Kdyz to neni lek, tak proc se na leceni pouziva?
chell
Konopný olej

Jeden z nejběžnějších produktů z konopného semínka, který se v české kuchyni už dlouho nepoužívá. Nyní se opět začíná objevovat na trhu a díky svým výjimečným kvalitám je vhodný i při léčbě různých neduhů. Má mimořádně vysoký obsah esenciálních mastných kyselin, důležité jsou především Omega 3. V běžné stravě se vyskytují v silně nedostatečném množství, přičemž jsou pro tělo nepostradatelné. Konopný olej se lisuje za studena. Používá se výhradně ve studené kuchyni, protože teplo znehodnocuje jeho mastné kyseliny. Kvalitní konopný olej má sytě zelenou barvu, příjemnou vůni a typickou oříškovou chuť. Důležité je skladování oleje doma, i při jeho distribuci. Láhve se musí chladit, nebo být zbaveny kyslíku. Právě ten oxiduje hodnotné mastné kyseliny na toxické trans-mastné kyseliny. Toto je ale problém většiny rostlinných olejů, kterému u nás výrobci i spotřebitelé zatím věnují zcela nedostatečnou pozornost.

Proteiny v konopném semínku

Semínko tvoří velký podíl proteinů. Především edestin - kompletní protein (obsahuje všechny aminokyseliny, včetně esenciálních). Dále albumin, obsažený také ve vejcích. Oba jsou velmi snadno stravitelné. Tělo je rozkládá na aminokyseliny, z nichž potom buduje vlastní složky (svalovou hmotu, enzymy, hormony, imunoglobuliny - látky potírající cizorodé "útočníky" v organismu). Semínko zbavené oleje obsahuje asi 40% proteinů a podobné množství vlákniny. Tato surovina se používá jako vysoce hodnotný doplněk stravy pro vegetariány, vegany, sportovce a kulturisty.

Konopné mléko

Lze snadno vyrobit umixováním semínka s vodou (viz recept). Mléko skvěle chutná a navíc je velmi výživné, také proto že je čerstvě připravené z nepražených semen. Je vynikající s javorovým sirupem nebo medem. Může posloužit jako základ do koktejlů nebo do cereální snídaně.

Pokud máme semínko vyloupané, stačí rozmixovat 1 díl semen na 4-5 dílů vody. Je vhodné semínka na pár hodin předem namočit. Mléko z nevyloupaných semen vyrobíte následovně: Libovolný objem semínka propláchněte vodou a poté jej nechte namočené ve vodě asi jeden den (průběžně proplachujte). Potom semínka přeceďte, nasypte do výkonného stolního mixéru a přidejte pitnou vodu (cca 2 díly vody na 1 díl semen). Umixujte na vysoký výkon až zbude jen bílé "mléko" a slupky. Poté přeceďte přes jemné síto.

Další využití konopí

Konopí seté má tak široké užití v průmyslu, že se zde tomu tématu nelze věnovat podrobněji. Proto jen stručný seznam produktů a využití: oděvní průmysl (konopná příze je vysoce kvalitní), průmyslové tkaniny, stavebnictví (izolace), spalování konopné biomasy (vydatný a ekologický zdroj energie), lisování přírodních plastů s podílem konopné drtě, výroba papíru.
virgill
no lek proti aids to neni urcite to by se o tom trochu mluvilo je treba rozlisovat lek a latku ktera tlumi (nektere) symptomy...
virgill
jedu no me slo hlavne o to ze to neleci aids ale jenom to pomaha lidem napriklad od bolesti ale nic vic a to by dokazalo kdejaky analgetikum a to bez karcinogenu. tak jak to bylo napasno v prvnim prispeku je to zase jako naka zazracna rostlina co spasi svet... jinak opravdu to rozlisuje malodko ale nevim cemu to vadi protoze ja termin marihuana nepouzivam
hydrocodon
Tlumi symptomy??? Polozme si otazku. Existuje vubec nejaka rostlina, ktera jak vy pisete "netlumi nejake symptomy"??? Na kazdem druhem plevelu co nam roste na zahrade najdeme vice vyuziti nez na marihuane. Tvrdit ze marihuana je lek na epilepsii, zeleny zakal a ucinne anastetikum, je asi tak pravdive, jako ze napriklad kopriva je uccinny detoxifikator, lek na akne, kasel a kdovi co jeste. Nebo ze brezova kura leci migreny. Proc teda mame celou radu dermatologik, antimigrenik? Pochopte co tim chci rict. V dnesni dobe mame mnohem, mnohem ucinnejsi leky, nez nejake konopi, ale to vy si nepripustite, protoze jste proste hlavy vyhulene, a nejde vam o pravdu. A to ze se testuje nejaky lek v kanade nic neznamena, takovych leku se testujou tisice. Je to proste jen nebezpecna droga, coz potvrzujou letite zkusenosti, ale to byste o tom museli neco vedet. Prectete si treba basne o hasisi od Baudelaira, nebo se staci jen podivat na ty type vyrazu letitych konzumentu marihuany, kteri si sotva dokazou vybavit sve jmeno a hned je vam to jasne. Ale mozna me preci jen napada lekarske vyuziti marihuany. Lecba manicke faze maniodepresivni psychozy. Trava, jakozto depresivum, by mohla napomoct k potlaceni dobre nalady a tim navraceni pacienta do normalu. K lecbe depresivni faze tu pak mame opiatove giganty, jako je hydromorfon, hydrocodon, dihydrocodei, morfin, diacetylmorfin, tilidin hydrochlorid a v lehcich pripadech tramadol.

Nechtel jsem napsat anestetikum, ale analgetikum (treti radek)
virgill
hydrocodon souhlas, stoprocentni rekl bych....
Alcatelx
to hydrocodon:

že to tak znáš ty antidepresiwa...jak dlouho už je užíwáš ty kulišáku ??
hydrocodon
To Alcatelx: 1) Opiaty se jako antidepresiva neuzivaji, na to jeste lekari nemaji dost rozumu, jde ciste o moji vizi 2) do toho co ja uzivam je ti hovno ty "vykourena palice"
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od hydrocodon
Vy si toho teda navymyslite. Konopi neni vubec nic extra, takovych blbosti byste nasli na kazde rostline. Neni to zadny lek na epilepsii, sedy zakal a podobne. Kdyby byl, davno by se pouzival, nemyslete si ze ne. Je to pouze droga, ktera nici mozkovou strukturu, tim padem narusuje pamet, nervy, zpusobuje psychozy a rozvoj latentnich poruch. jeji nebezpecnost si lide ani zdaleka neuvedomuji a modleme se, aby nikdy nedoslo k jeji legalizaci!!! Verte nebo ne, ale podle vysledku lekarskych studii je celkovy potencial nebezpecnosti vyssi nez je tomu napriklad u kokainu, pervitinu, nebo heroinu! Vim ze tady budou vyhulene mozky kritizovat muj nazor, ale pravda je jen jedna.


pocuvaj ma ty debilko primitivny, kolko mas 14 rokov, alebo si daky vychytrali primitiv? mal si dakedy vobec trafku, piko alebo haky? tak sa spamataj. takychto vymetenych chytrakov, ktori vedia o tom akurat tak velke hovno, alebo to co si niekde precitali mam ozaj najradsej.

4 all: sorry za agres. pristup, ale ten mamrd a jemu podobny
co vedia hovno co je v riti makke, ma vedia fakt kurva nasrat.
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od hydrocodon
Tlumi symptomy??? Polozme si otazku. Existuje vubec nejaka rostlina, ktera jak vy pisete "netlumi nejake symptomy"??? Na kazdem druhem plevelu co nam roste na zahrade najdeme vice vyuziti nez na marihuane. Tvrdit ze marihuana je lek na epilepsii, zeleny zakal a ucinne anastetikum, je asi tak pravdive, jako ze napriklad kopriva je uccinny detoxifikator, lek na akne, kasel a kdovi co jeste. Nebo ze brezova kura leci migreny. Proc teda mame celou radu dermatologik, antimigrenik? Pochopte co tim chci rict. V dnesni dobe mame mnohem, mnohem ucinnejsi leky, nez nejake konopi, ale to vy si nepripustite, protoze jste proste hlavy vyhulene, a nejde vam o pravdu. A to ze se testuje nejaky lek v kanade nic neznamena, takovych leku se testujou tisice. Je to proste jen nebezpecna droga, coz potvrzujou letite zkusenosti, ale to byste o tom museli neco vedet. Prectete si treba basne o hasisi od Baudelaira, nebo se staci jen podivat na ty type vyrazu letitych konzumentu marihuany, kteri si sotva dokazou vybavit sve jmeno a hned je vam to jasne. Ale mozna me preci jen napada lekarske vyuziti marihuany. Lecba manicke faze maniodepresivni psychozy. Trava, jakozto depresivum, by mohla napomoct k potlaceni dobre nalady a tim navraceni pacienta do normalu. K lecbe depresivni faze tu pak mame opiatove giganty, jako je hydromorfon, hydrocodon, dihydrocodei, morfin, diacetylmorfin, tilidin hydrochlorid a v lehcich pripadech tramadol.


ty jebo moderna medicina je velka pica. dokaze liecit len akutne stavy a vsetko ostatne je len zkurveny bussines. povedz mi ake mas ty s tym letite skusenosti. wake up, open your eyes.
virgill
CAESAR to snad nemyslis vazne...
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od virgill
CAESAR to snad nemyslis vazne...


myslis to s tou modernou medicinou?

samozrejme ze nie doslova.

ale, moja babka dostala porazku a miesto toho aby ju dali na neurologiu alebo kde do pekla, alebo aby jej spravili CT alebo EEG, tak ju dali na psychiatriu ze je na hlavu a az ked bola uplne v pici, tak im to trklo o co ide a za dva dni zomrela.

dedo ma chronicke bolesti trojklanneho nervu(z coho? tak to nevedia) napchavaju ho tonami liekov a kde je vysledok? v zhorsovani funkcii organov z pretazovania organizmu tymi mnozstvami liekov.

matka zere x rokov lieky na migrenu a nic, dalsie lieky na artritidu a tiez ziadne zlepsenie alebo aspon stabilizacia stavu. dalsich x rokov zere lieky na vysoky tlak a kokot z toho, ani nevedia z coho to ma.
ja tiez zerem lieky na vysoky tlak, tiez nevedia z coho to mam, len co sa mi celkovo zhorsila kvalita zivota odkedy zerem tie lieky....dalsich x pripadov, chronicka angina....
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od hydrocodon
Trava, jakozto depresivum, by mohla napomoct k potlaceni dobre nalady a tim navraceni pacienta do normalu. K lecbe depresivni faze tu pak mame opiatove giganty, jako je hydromorfon, hydrocodon, dihydrocodei, morfin, diacetylmorfin, tilidin hydrochlorid a v lehcich pripadech tramadol.


Jasne, my to vsichni hulime proto, ze chceme mit depky. :-)
Jezismarja, zamyslel ses vubec?
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Tetrin
CAESARE, klídek hydrocodon si jen dělá srandu, alespoň po přečtení všech jeho příspěvků jsem nabyl tohoto dojmu.
hydrocodon:Že je to tak jak si myslim?


sorry, mna to niekedy tak zprudka chyti.
virgill
CAESAR to je sice pravda ale ku*va jak muzes takhle zobecnovat????? me matce, otcovi a bratrovi medicina zachranila zivot nebyt ji neni tu nikdo z vyse jmenovanych. nerikam ze je vsemocna a nebo nenahraditelna prirodnim lecitelstvim (myslim preparaty prirodniho puvodu ne zarikavani pomoci vetvicek a kralici pacicky) ci jinou rozumnou alternativou (placebo, vyuziti fauny apod). presto si myslim ze koreni marihuany jako lecebny prostredek neni to prave (u lecby aids vim pouze o teto forme uziti pri problemech s nechutenstvim proto ma reakce) protoze ho povazuji za docela skodlivy a myslim ze jsou i lepsi volby. zkratka bych travu doporucil spise tomu kde standartni lecba selhala nez jako primarni lecbu tot muj nazor.
CAESAR
sak som ti napisal, ze to nemyslim doslova. jasne ked treba operovat, tak bylinky moc nepomozu. nepisal som o liecivosti trafky, pravdu povediac moc o tom neviem, ale viem jedno, dnesna medicina hlavne odstranuje symptomy a nelieci cloveka. a hlavne u chronickych ochoreni ma dnesna medicina dost velke medzery. pri akutnych stavoch je dost dolezita, napr.: otvorene zlomeniny, vnutorne krvacania, akutne zapaly.....ale uz menej sa potom mysli na rekonvalescencii a prevencii. inac asi najlepsie je rozvinuta stomatologia a plasticka chirurgia, mozno este oftalmologia. tot moj nazor, ale niesom odbornik a moc to nesledujem, ale z vlastnych skusenosti viem ze napchavat sa liekmi nieje to prave orechove.

pod tym moderna medicina som myslel hlavne to prehnane ordinovanie medikamentoznej liecby, tam kde pomohly omnoho menej skodlive sposoby liecby. no, mal by som vyse rozmyslat nad tym co pisem, aby to kazdy pochopil tak ako to myslim
hydrocodon
Jedubabka, to ze je morfium nejucinnejsi antidepresivum, opomeneme li jeho derivat heroin, je mezi vzdelanymi lidmi znama vec. Pusobi na opiatove receptory, a ne nadarmo se jim take rika receptory stesti. Nepredepisuje se jen proto, ze si lekari jsou vedomi zavislosti. Ale zamysleme se, bylo by na skodu brat cely zivot morfium, a byt zavisly, kdyz bychom ho dostavali v ciste forme, nemuseli brat nejake riznute svinstva. Vzdyt na kolika vecich uz jsme zavisli, voda, jidlo, televize, sex a podobne. Byl by to takovy problem dat si dvakrat denne retardovanou tabletku MST a byt neustale stastny?? Kdo tvrdi ze jo, je lhar. Nebo popijet behem dne odvar z nezralych makovic???
virgill
hydrocodon ty ses fakt maslo na jedne strane odsuzujes travu a na druhe tvrdis jak by to bylo ready byt zavislej na opiatech. vzpamatuj se a bez provokovat jinam...
papaja
Tlumi symptomy??? Polozme si otazku. Existuje vubec nejaka rostlina, ktera jak vy pisete "netlumi nejake symptomy"??? Na kazdem druhem plevelu co nam roste na zahrade najdeme vice vyuziti nez na marihuane. Tvrdit ze marihuana je lek na epilepsii, zeleny zakal a ucinne anastetikum, je asi tak pravdive, jako ze napriklad kopriva je uccinny detoxifikator, lek na akne, kasel a kdovi co jeste. Nebo ze brezova kura leci migreny. Proc teda mame celou radu dermatologik, antimigrenik? Pochopte co tim chci rict. V dnesni dobe mame mnohem, mnohem ucinnejsi leky, nez nejake konopi, ale to vy si nepripustite, protoze jste proste hlavy vyhulene, a nejde vam o pravdu. A to ze se testuje nejaky lek v kanade nic neznamena, takovych leku se testujou tisice. Je to proste jen nebezpecna droga, coz potvrzujou letite zkusenosti, ale to byste o tom museli neco vedet. Prectete si treba basne o hasisi od Baudelaira, nebo se staci jen podivat na ty type vyrazu letitych konzumentu marihuany, kteri si sotva dokazou vybavit sve jmeno a hned je vam to jasne. Ale mozna me preci jen napada lekarske vyuziti marihuany. Lecba manicke faze maniodepresivni psychozy. Trava, jakozto depresivum, by mohla napomoct k potlaceni dobre nalady a tim navraceni pacienta do normalu. K lecbe depresivni faze tu pak mame opiatove giganty, jako je hydromorfon, hydrocodon, dihydrocodei, morfin, diacetylmorfin, tilidin hydrochlorid a v lehcich pripadech tramadol. BY HZDROCOCO..



ty pytlíku tráva se používá především ne depresívní fázi maniodepresívní nemoci nevíš o čem mluvíš...ty hlavo nevyhulená....v mánické fázi konopa spíšs urychluje myšlení a tak se hodí v menších dávkách a ne stále, naopak při depresívní fázi pomáhá pozornosti vědomí odcházet od sebe ...z tvého příspěvku poznávám tvoji neznalost věci ok až budeš mít roztroušenou sklerozu, nebo budeš po chemoterapii či v depresích maniodepresivity budeš možná mluvit alespon trochu s úctou k stvoření jménem konopa....jina z tvého příspěvku soudím na tvoji zálibu v chemikálích no tak nevím proč sem vůbec chodíš...peace
tiptop
mozno by bolo dobre si dat otazku co je to velka davka marihuany. ja osobne som nemal nikdy nejaky stav ze by som sa citil intoxikovany ako niektory ludia co sa citia zle a zavolaju si doktora ktory im povie az po priznani ze hulili ze su intoxikovany kanabinoidmi.
osobne si myslim ze marihuana mi akurat tak pomoze zaspat ked som unaveny a inac sa pri nej vesele bavim a mozog mi funguje v inom spektre vedomia ako pri normalnom "triezvom" videni (alebo vedeni).
ked sa neviem z marihuany intoxikovat tak podla mna nie je nebezpecna. inac som cital nejaky vyzkum ze uzivatelia marihuany su tak spokojny s marihuanou ze pri nej ostavaju. takze nejaka prechodna droga to neni. mozno sa to da porovnat s cigaretami bez takeho typu zavislosti ako mozeme vidiet u starsej generacie na nikotin. na marihuanu som si zvykol a nechce sa mi prestat fajcit. obcas ale vysadim lebo sa mi to nezda spravne davat v kuse do seba nieco z vonku.
pildo
citace:
Původní příspěvek od hydrocodon
Verte nebo ne, ale podle vysledku lekarskych studii je celkovy potencial nebezpecnosti vyssi nez je tomu napriklad u kokainu, pervitinu, nebo heroinu! Vim ze tady budou vyhulene mozky kritizovat muj nazor, ale pravda je jen jedna.



1.daj niaky odkaz na tie tvoje studie ako to tu uz chcelo x ludi
2.cim je nebezpecnejsia MH ako heroin? prosim ta si odkial prisiel? z ulambataru asi. kolko ludi si videl aby bolo fyzicky zavislych od MH? kolko ludi sa smrtelne predavkovalo z MH? kolko ludi robi kurvu aby malo denne na jointa? koko ludi sa nakazilo HIV ked si pichalo trafku do zily? kolko ludi pacha trestne ciny pod vplyvom MH?
3.preco nas urazas ked nas nepoznas? akym pravom? si moj otec, moja matka ked ti vadi ze hulim? teba je do toho hovno, kym svojim konanim neovplivnujem teba. staraj sa o to aby si nebol taky obmedzeny tupec a mozno raz dostanes rozum. tipujem ze ty si neni vyhulena hlava ale vyholena. nikdy si neskusil trafku a budes sa tu hrat na najskusenejsieho cloveka pod slnkom.
papaja
ano
;)
wawroch
ne, staci mi par metru ctverecnych. k cemu ty hektary?
papaja
na olej, biomasu-elektřinu, lana, padáky a haleny
papajo, prosím, zkus k tomu taky napsat trochu víc :( já nechci hektary marihuany, neb je neshledávám potřebnými. Chci hektary technického konopí, neb je shledávám potřebnými. Takže JAK mám odpovědět???? Nedals informace k tomu, aby si člověk mohl vytvořit vlastní názor - takže nechceš vlastní názor, ale jakési papouškování toho, co teď zrovna "hýbe světem"? :eek: to mi k Tobě nesedí, ale pokud tedy se nepletu a chceš vlastní názor lidí, prosím, zachovej základní slušnost a dej nám alespoň základní info, NA CO má ten vlastní názor být :(.

edit: úprava - neshledávám potřebnými "hektary marihuany" (což jest též konopí) takto obecně řečeno, leč shledávám potřebnými HEKTARY MARIHUANY PRO MEDICAL VYUŽITÍ (hektary pro využití farmakologie, na testování, zkoušení a snad i nějaký léky, tam holt ty ¨hektary potřeba jsou). Hektary nikoli pro jednoho člověka.
papaja
technické konopí je úchylárna, která se miluje s ušlechtilýma kytkama
stop technickému konopí-vyšlechtěnej parchant-podle mne nemá nárok na život zrůůda jménem technické konopí-na to je gunJah moc fajn kytka...Dřív se konopí pěstovalo na hektarech a nebylo to technické konopí-----
je jasné, že konopu si do fajkfky už dával kdekdo-ale zkus si tam dát orošenou techniku-na HOVNO

jedubabko-já myslím, že to je jasná otázka a má 2 odpovědi ok?
:baby:
papaja
imagine
miliardy bílejch vdov a AK 47
varan
jsem pro obrovské plantáže jakéhokoli konopí. Drželi jste v ruce konopný lano o průměru pět cenťáků, kterýma se přivazovaly letadlovky za 2 světové? Pro mě má konopný lano svůj půvab...
mmmm, hektary konopí... To zní lákavě... Představte si, jen tak jít někde na venkově a až budeš mít chuť tak vlízt do pole, utrhnout si pořádnou paldu a třeba jí na místě sníst... mmmm
papaja: ok, takže když se oháníš využitím konopí pro výrobu oleje, biomasu, vlákna a papír, tak zcela jistě víš, že pěstitel se bude snažit, aby měl co nejvíc semen (olej) a co nejkvalitnější stonky (papír, textil apod. apod.) - viz http://www.konopa.cz/index.php?dok=0097 . NTakže by to byly miliardy Bílejch vdov a AK 47 se spoustou krásně opylenejch paliček, hromada semínek, krásný silný stonky, jsem ráda, že máš tak pokrokový sen.
Dokonce i to, kdy se konopí pro tyto účely sklízí, se jistě bude místním growerm líbit:
pro získání kvalitního vlákna 1 - 2 týdny po odkvetení samčích rostlin.
pro produkci hmoty a jednotného vlákna při zelené zralosti semen (v zahraničí se zkouší sklizeň v zimě po "vymrznutí" vody z rostlin.
pro produkci semene se seče při plné zralosti semen ve střední části květenství (k sečení lze využít vhodný obilní kombajn.
(viz výše uvedený odkaz)

Píšeš, že "stop technickému konopí-vyšlechtěnej parchant-podle mne nemá nárok na život". Jen se zeptám - takže něco, co hyzdí genetiku ušlechtilých živých organismů, je hodno likvidace. To se týká jen kytek, anebo i lidí? A kdo stanovuje, čeho se to týká? A kdo stanovuje, co je ta "zrůda", a co je to ušlechtilý?
papaja
citace:
Původní příspěvek od Stoned_r41d3r
Papajo,otazka zni: Co tu bylo driv? Puvodni,neslechteny konopi,nebo WW?
NECHCI hektary genetiky,pravidelny kazdodenni kurak bohate vystaci s 5 out monsterbushema. A obvinovat techniku,ze je na nic,mi pripada hloupe.

A proc by se nedala technika vyuzit na olej.... ,vzdyt pro to ma lepsi predpoklady. Pokud chci z konopi delat lano,nepotrebuju nutne,aby melo 21% THC v susine,stejne jako kdyz si pestuju outdoorek Skunku 11,nepotrebuju,abych mel semeno na olej a 4m dlouhej stonek na vlakno.
Souhlas s VenomLady, teda Jedubabkou.
Mit ja hektar WW hulim jako drak a celej zivot by sel v nivec. A je dost pravdepodobny,ze by mi z toho neustalyho huleni ruplo v hlace.
A jenom pro to,ze Ti technika oplodnila tvoje genetiky,to prece neni duvod dstit na ni ohen&siru. Konopi se PROSTE jen rozmnozuje. Je to lidske, i Buh prej kdysi rekl ,,Milujte se a mnozte se''.

chceš abynám kytky zparchantěly
co je 5 krasavic na tisíce zmrdů
sorry za sprostá slovíčka
drtikol
rozsvit 600w...
papaja
a víš to jistě?
kdo pomiloval tvoje holky?
papaja
kdo nechápe
nechci a nebudu pěstovat techniku
protože prostě durban poison jí vždy překoná
obsahuje i něco navíc
thc, cbd
víte, co se stalo, když se většinou pěstovala
upravená kukuřice
málem všechna zahynula
budme rytíři
a pěstujme třeba blueberry
papaja
chtěl bych upozornit na rolníky s kombajnama
at už sviští konopnýma l[i]ánama
chci být rytíř
kurva už jsem byl...:love:
Stratus
papaja bude tak laskav a osvěží si své znalosti jednotlivých poddruhů Cannabis, aby neuváděl nevědoucí uživatele v omyl. Výroba vláken z indického konopí, ani z kříženců obsahujících jeho větší množství je nesmyslná-vlákna mají horizontální vnitřní mikrostrukturu, která se pro tyto účely zásadne nehodí-vlákna by nevydržely, narozdíl od vertikální mikrostruktury speciálně vyšlechtěných technických odrůd. Navíc má C. indica sklony hromadit v buněčné struktuře více vody (původně pochází z oblastí se sušším klimatem než C. sativa), což má za následek po vysušení rostlin trhání pletiv, tato fyziologická vlastnost tedy automaticky vylučuje jakékoliv jeho využití pro výrobu nejen vláken, ale i některých dalších produktů a tak dále a tak dále.
Navíc větvení rostlin určených pro výrobu marihuany je pro technické účely NAPROSTO nevyhovující!! Všimněte si někdy stavby technického konopí-rovné vysoké rostliny s jedinou velkou palicí na vrcholu a s tendencí minimálního větvení-vlákna jsou z příliš rozvětvených rostlin nepoužitelné-proč, to si každý dokáže představit.
Stratus: DÍKY DÍKY DÍKY, ten můj odkaz na konopu byl pokus o vhodné vysvětlení, ale tohle prostě nemá chybu :bravo: :bravo:
mohl bys mi, prosím, poslat PM, kde podobné informace lze najít?
lordWilliam
To ze technika ma vetsinou jen jednu primou lodyhu je dany zpusobem pestovani, pokud bys i specialne vyslechtenou techniku zasadil na volny prostranstvi tak udela nepouzitelnej kerik... Navic se konopi nepouziva jen na vlakna, ale treba i na vyrobu leku a na ty by treba indiky mohli bejt vhodnejsi. Vzhledem k obecne polozene otazce hlasuji pro ANO :-°)
btw v horolectvi se na smyce pouzivalo manilske konopi, to je z Filipin, nevi nekdo jestli to byla indika nebo sativa...
papaja
tak nevím
počet poddruhů cannabis ruderalis?
odpověz!!
počet poddruhů cannabis sativa
jeden je technika
Jarexx
Na co hektary konopi?
Stratus
papaja: poddruh nerovná se kultivar! Nepleť si to. Technika není poddruh, je to jen vyšlechtěná odrůda. A ruderalis se obvykle příliš nepoužívá ani při použití technickém (vůbec) ani při použití k výrobě drog(minimálně), tudíž ho nezmiňuji.
lordWilliam: proto jsem se ptala, na jaké účely hektary a jakého konopí. Soudím, že psychoaktivního konopí se v celosvětovém součtu asi legální hektary pěstují, ale je to málo, takže hektary konopí s obsahem THC nad 0,3 % pro farmakologické účely ANO.
Hektary tohoto konopí pro potřebu huličů NE.
Hektary technického konopí pro účely, které tu papaja uvedl (olej, biomasa, papír, textil...) ANO. Pokud má indika nebo něco podobného, horizontální mikrostrukturu vlákna, jak psal Stratus, a technika nebo něco podobného vertikální, jen stále víc nechápu, proč se tento thread pouze schovává za důvody tak přírodomilné (ovšem selektivně).

edit: koukala jsem na manilské konopí, vypadá to, že to vůbec konopí není, nemohu soudit, jen sem hodím zdroje
http://www.env.cz/ris/vis-edice.nsf...15?OpenDocument
GJ 090 ex 5305 29 koudel, výčesky a odpad (včetně přízového odpadu a cupaniny) z banánovníku textilního (manilského konopí nebo Musa textilis Nee)

http://geo.webz.cz/slovniky/slov.htm
abaka - “manilské konopí”, hrubý textilní materiál z listů banánovníku, exportován hlavně z Filipín
papaja
tak nevím
co na tohle psát
...........sorry
Fantasie
jisteze, kdyz uz by to nesplnovalo nejake vetsi funkce, tak muzeme produkovat kotle oleje... a turisticky ruch taky prinasi nejake kacky do statni pokladny... --> papaja go to Ministr Zemedelstvi ! :D
papaja
dík
ale

neumím vstávat každej den do práce:flick:
papaja
citace:
Původní příspěvek od h'assassin
to Jedubabka a papaja :
mám pro vás kompromis : pure sativa ochotná tady dozrát .
1, má dlouhej stonek vhodnej pro výrobu vlákna
2, zhuluje
3, plná semen zhuluje možná víc než neoprcaná (platí pouze pro sativu)
4, jsou to pěkné stromky (jak na pohled, tak vzrůstově = hodně biomasy)

co dodat ?

hlasuju za hektary čistokrevnej sativ s obsahem účinnejch látek vetším než malým !

jasně modelů je dost....:bravo:
lordWilliam
btw tak maniske konopi je opravdu ve zkutecnosti bananovnik textilni (Musa textilis)
proc tomu tak je, netusim :-°)
FlickerBird
chci pro sebe pár kytek pro radost, nechci hektary..
ale určitě jsem pro výsadbu konopných polí, alternativní zdrje budou brzo sakra potřebné... a rozhodně papaju podpořím v boji proti technice :punk: technika je okradená kytka, nemá cenu ji pěstovat, proč za mě řekl h'assassin ;) i když se budou pěstovat pole zhulujících odrůd tak si stejně každý kdo má rostlinku rád pro sebe pár kytiček samiček vypěstuje
papaja
to je snad jasný
třeba začnem pěstovat i tabák-můj bratr ho už vypěstoval-stejně si kupoval tabáček od Phillipa...neříkám ani hovno proti prosypu z kolumbie či číny-jen si myslím, že češi jsou stejně nejlepší pěstitelé....máme právo rozhodnout o modelech, které budeme pěstovat a máme právo sníst každý konopný semínko, které nemá cenu pěstovat:grrr:
psilos
ještě k manilskýmu konopí - například u nás se pod názvem konopí- koudel pro instalatérský účely prodává česaný len a nikdo tomu neřekne jinak než konopí, takže s tim manilskym to není vyjímka... podle mě to vzniklo tak, že se původně manilský konopí právě k výrobě lana používalo, než byla vyšlechtěna nebo nalezena výhodnější a "legální" náhražka jako je textilní banánovník. Tak tomu bylo i u nás v případě koudele.

Bych úplně zapomněl na anketu , jo HEKTARY A HEKTARY, ČÍM VÍC, TÍM LÍP ! ! !
Konopí pro každýho, ať tím topí, nebo to lisuje ,či plete provazy , léčí se tím nebo nacpe lulku !!!
Košťál
Koukam, že papaja je jen pro to zhulit si hubu a psát sem svoje blbý pravdy..Technika je tchnika!!Z techniky uděláš daleko víc užitečnějších vecí!!Každý má něco +
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od papaja
imagine
miliardy bílejch vdov a AK 47


Souhlas - všude ať tu roste a kvete White Russian :D:D:D hehe...
papaja
ojeh
g13
bůh ví
že mi na džbánku chutnalo i listí
z lampičky g13
dřiv se tráva rozdávala a semínka nemělz cenu
peněz...................nojo je rok 2006 po Kristu+-5 let
papaja
citace:
Původní příspěvek od Košťál
Koukam, že papaja je jen pro to zhulit si hubu a psát sem svoje blbý pravdy..Technika je tchnika!!Z techniky uděláš daleko víc užitečnějších vecí!!Každý má něco +

z hovna bič neupleteš:rocket:
sorry neumotáš?
proč nemám možnost vypěstovat tisíce rostlin?:flick:
koštál je pro hašiš z Maroka?
rastové by tě hnali, kdyby jsi jim nabízel techniku k pěstování
a šivaista ve svatém zážehu by ti asi taky nepožehnal
zahraj si pakistansky polo
do fajfky nacpia tahej poctivě
a doufej, že si nebudeš kupovat čorky přímo od policistů
:death:
a díky za tvoje opravdu k neuvěření pravd o mne:rejp:
kusher
Stoned_r41d3r: Pravdu díš brachu! Tvůj názor mi připadá nejrozumnější z celé této debaty!

papaja: Nic proti, ale jak již zde někdo řekl, skunk je zrovnatak vyšlechtěná odrůda, jako technika. Pakliže bycom uplatnili tvůj názor i zde, znamenalo by to zrovnatak likvidaci všech šlechtěných odrůd, což si určitě nikdo z nás nepřeje... Další věcí je, že šlechtěné odrůdy jsou bezpochyby náročnější na vypěstování. Pro účely výroby není obsah THC zdaleka to nejdůležitěší, ba dokonce nehraje skoro žádnou roli. Pravdou však je, že až se naše biomasa celá rozpadne následkem špatného hospodaření nás-lidí, bude pozdě rokovat o využití konopy...:( JSEM PRO LÁNY KONOPÍ, ať už technického, či ne. ALE AŤ JE UŽ KURVA ZAČNOU LIDÉ POUŽÍVAT! ...Nesnesu již více pohled na tuto zbídařenou planetu, kde by lidé mohli hospodařit daleko ekologičtěji s pomocí mocné konopy...
papaja
odpovědí na nesmysly je případ vyšlechtěné kukuřice v usa-skoro všechna vymřela díky jedné plísni-ok měla mohutné hlavice, ale také zeslabenou imunitu-bojím se , bojím, že s technikou je to to samý


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma