Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Osetreni Rondupem Rapid - Klikni zde pro originální téma
Co?
...jen me za to neukamenujte...

...ale pri brouzdani po netu jsem nalezl stranky formy www.monsanto.cz kde tento rondup rapid pouzivaji k REGULACI dozravani
vyhody:
- zastavi rozkladne enzymy vcas
- pronika nejrychleji do rostlin
- odstrani nezrala - zelena seminka
- snizi obsah dusikatych latek
- zvysi podil tzv.predniho zrna (to jsou jen ty nejvyzralejsi)
===========================
maji o ozkousene na kukurici, soje, repce a slunecnici...

co rici vice...
felipe
" délka odplevelení 3-4 roky (pýr, pcháč)" nevim jestli by to kytky spis nepozabijelo. meli sme doma kdysi jakejsi ro(u)ndup..a to byla chemka co zabijela vsechno zeleny :eek:

citace:
Roundup Klasik
Roundup je již dlouhou dobu Vaším pomocníkem, který zajišťuje a podporuje Vaše výnosy a profitabilitu. I přes decimující přírodní podmínky, které výrazně ovlivnily sklizeň a následné výnosy v tomto roce, je nezbytné připravit konkurenceschopné pole před vstupem do Evropské unie. Roundup Vám pomáhá nyní a pomůže Vám připravit se na rok 2004.

Roundup Klasik
razantní desikant, přípravek s ověřenou účinností na všechny plevele a vynikajícím desikačním účinkem, specialista k desikaci plodin - radsi ani nechci vedet co je desikace ;)

.... z jiny casti stranky:
Toxicky pro vodni organismy, muze vyvolat dlouhodobe nepriznive ucinky ve vodnim prostredi.
...pekny svinstvo teda....
Co?
to zcela urcite...
myslim, ale ze by to pomohlo pri casovani sklizne
a co teprve kytky bez spatnych seminek....

p.s. to ale mas roundup klasik, oni pouzivaji roundup rapid
toxicke: do 7 dnu se to kompletne rozlozi, co by ve vode nebylo jedovate (pr. koncentrovana hnojiva)

jako svinstvo to ale asi taky bude, myslim, ze je to nejakej organofosfat
....ale zase je tam zarucena biologicka odbouratelnost
Sinuhet
roundup je prece herbicid, ma vyvrazdit rosltiny. Pokud delaji verzi, ktera neni herbicid a ma jen trochu jine jmeno, tak jsou to magori.
Co?
neeeee, :
Roundup Rapid je to taky herbicid, ale rozlozi se a hlavne zlikviduje dusikate latky, chlorofyl, nezrala seminka atd... a HLAVNE sklizen presne nacasujete a nesklidi se pozde..........asi, to tak na zkousku, az to bude venku....
Sinuhet
Ale herbicid je to cim posypes zahonek aby ses zbavil plevele. Monsanto pak vyrabi geneticky upravene osivo, ktere je proti roundapu odolne, takze se da strikat pole s kukurici, ktera to prezije, ale plevel je pryc.
Niga
Neviem ci nahodou ,,Co?,, nemysli na taky postrek ako je na Repku Olej-nu (-natu?) To postrekuju herbiciom asi ta mesiac pred tym ako to skosia. Robia to preto lebo repke sa vysypavaju semena ked dozrie sama. Ale ked to postriekaju este zive tak semenny obal zostane zatvoreny a semena dokaze kombajn pozbierat.
Ale co je podstatne vzdy z toho tie rastliny uplne ozltnu. A sisky (palice) konope su tvorene aj zo zelenych listov. Tak neviem. Nie je tu niekto agrotechnik ( alebo agrochemik?)?
lordWilliam
Roudup je herbicid a funguje tak že donutí buňky růst takovým stylem že si roztrhají pletiva a uschnout. Na řepku se to používá aby všechna dozrála ve stejnej čas, ale myslel jsem že už se to u nás nepoužívá. Nejsem si jist jestli po sobě nezanechává nějaký rezidua, ale asi ne. Jinak si myslím že stříkat kytky Roudupem je docela blbost. jinak jak tady někdo psal délka odplevelení 2-3 roky tak to se mi tak nezdá, roudiup je kontaktní herbicid a již několik hodin po použití se dá na tu půdu normálně set/sázet.
Co?
no roundup rapid neni jen herbicid, ale i regulator rustu, proste to urychli dozrani a zabrani tvorbe rozkladovych enzymu

dokonce hned po osetreni roundupem lze sazet seminka

no zkratka to zkusim na kousku a uvidim, fakt je, ze jsem to ted zkousel na mem domacim jecmenu a celej jecmen je zlatej (zlutej), no nevadilo by mi zmena barvy, mozna by se to dalo spis pouzit u rostlin pripravenych treba na maslo (zadny chlorofyl, atd...).....

mel jsem na mysli http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=16528


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma