Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Ukousané stonky mladých rostlinek - Klikni zde pro originální téma
Pantoči
Pěstuji outdoor již druhým rokem a letos mě postihl stejný problém jako loni.Zasadil jsem asi 15cm kytky, po týdnu jdu zkontrolovat jak se ujaly a k mému nemilému překvapení zjistím,že ve 3/4 stonku jsou jakoby ukouslé a zbylá třetina(vršek)
leží pod tím na zemi. Nevíte co by to mohlo být za zvíře,co ukousne vršek stonku a nechá ho ležet? Kytka,kolem které jsem dal pet lahev(uřízlé dno i hrdlo) přežila. Slimáky nebo šneky jsem kolem nepozoroval.Tak jestli to byla nějaká myš nebo snad pták....? Máte s tím nějaké zkušenosti?
1stOUTDOOR
2pantoci:mne sa to tiez stava a neviem si s tym poradit,vsimol som si take male modre chrobaky{svine}ale neviem na isto ci stonku zlomia tie chrobaky,alebo neaky slimak........to all>>>skuste poradit ak mate podobne problemy s roznym hmyzom....dik:jumper:
Deckardph
Jooo jo je to tak me se to stava taky a to v brutalni mire rekl bych ze je to tim ze si teren okolo kytek moc neupravite a mate to treba blizko okolni vegetace doporucuju kolem kytky aspon 50 cm okruh bez vegetace a ze zacatku třeba takovej plutek z petky treba 7 cm vysokej
KARone
to bude isto posraty slimak 1 mne tento rok pozral vel rastlin, zistilo som to podla ususeneho slizu na zemi
a ktomu som aj jednoho pristihol ako si pochtnava na dalsej, tak som ho na vystrahu zapichol palickou
Niga
Podla mna su to potkany alebo mysi. Ak su to take male hryzance. Najhorsie ze to ten potkan ani nezozerie len nahryzne. Nie je tvoje policko blizko vody? Tam sa to stava casto.:-(
Alebo mlade zajace?
Riesenie: ked si fajciar , tak tam vysyp zopar cigaret. spakov. (Nie ze to tam nechas, nebudes predsa ublizovat matke prirode:-) ):beer:
Marklar
Ja preoblem so slimakmi nemam. Okolo rastlyniek mam 1 meter vitrhanu burinu,a mam ich este poprikrivane zrezanymi pet flasami :-))
Pantoči
Mně pořád nejde na rozum,že to prostě nesežerou,když už to uhryznou,to by slimák asi neudělal si myslim-vylézt nahoru ukousnout a slézt :) ten to asi žere celé když už nebo se pletu?
U vody to sice nemám,ale je docela možné,že to bude náká ta myš,ty jsou asi všude.
to Niga: A to funguje ty cigarety? A myslíš jako celý cigára nebo jen vajgly:bandit:
To zkusim,dik za radu.
Deckardph
JJ jak kazdej rika ze to sou slimaci to teda peknej bobek slimaci by po sobe na 100% nechali nekde sliz a ten teda u me nebyl a taky pochybuju ze by vozrali listky ktery sou asi 5 cm nad zemi a vylezli by tam po stonku kterej ma v prumeru 1 mm PEACE
Niga
Ano tie vajgle ako hovoris. Ten kandel co tie spaky robia pozna kazde zviera, zdrhaju potom prec ako namydlene:D
Horsie je to pri potkanoch- neviem ci nemaju cuch alebo co ale dost casto im to nevadi. Ale na pocudovanie mysi sa zas toho boja tiez.
KARone
Bazmek hosi som mal cca do 30 rastlin zo 5 kusov mi umrelo doma
na zbytok mi pojedli debilne slimaky, ostala mi len jedna jedina... krucinal
sacul
na slimaky se da koupit nastraha,za 80K, nasypes to kolem kytek dojdes za tyden a pod kytkou lezi nekolik hlemizdu, slimaku, cervu co asi pozirala jejich mrtva tela a na to se otravily tez :),brouku i takovich tech stribrnych chranenych :( proste je to ucine ale ted vam nereknu jak se to jmenuje(ale vyrabi to nemecka firma "Bayer" (leverkusen)),takze pri prvnich priznacich hned koupit nebo hrozi i totalni vypleveni urody(v mem pripade hrozilo).Jo a jsou to takove male modre teliska velikosti 5*zrnka maku,ktera obsahuji nejaky ten jed,tedy neochutnavat bo :confused:
Roumec
Mně zbylo z 80 kytek 4 a to sem mnel kolem kazde vlasy a strepy
thc.garcia
Ja tenhle problém vyřešil tak že jsem si koupil pletivo s malímy oky a by jimy nemohl projít slímak a další havěť no a dal jsem ho kolem kytky asi 50 cm od ni a nemam žadnej problém.Takže to doporučuju!!!
Pantoči
to sacul: To je dost morbidní.Něco takovýho modrýho používal děda na slimáky v zahradě.Ono to má nákou vůni,která je prej láká a voni se slezou z celýho okolí,sežerou to a pak je to ůplně vyslizuje.To je asi dobrý jen na tu zahradu,při představě,že by se mi na pole slezli všichni slimáci z lesa:D

thc.garcia: To může bejt dobrý na veškerou havět! Jak to má velký oka a kdes to sehnal?
sacul
Pantoči: Radši at se jich sleze hojne z okruhu 10m nez to tam nemit a nechat zit 5 slimaku kolem=katastrofa,zaroven nemam pocit ze by je to lakalo vuni a ze slimaci maji tak vyvinuty cichovy smysl ze by do toho sli...
bubik
přípravek proti slimejšům se jmenuje VANISH, dá se koupit v zahradnických potřebách a funguje celkem spolehlivě...
BongKeeper
Zdravím pěstuju v lese v odrostlé školce a mám promlém s tím že my něco furt žere kytky nejdřív sem myslel že to sou zvířata tak sem udělal ohrady přes který se nedostane nic ani zajic ani srnka a zase mi to něco sežralo tak sem myslel že to sou slymáci a dal sem kolem kytek petku s uřizlim vrchem a kolem omotany měděnym dratem (prej se tomu vyhybaji) ale i tak mi přijde že to slymáci asi nebudou pač pod kytkama se vždycky vali odkousnuty listy (to nechápu naco by to slymáci jenom odkousli a nechali ležet) a tak mě napadlo že yb to mohli byt mravenci je to možný ? sou tam všude přemnoženy ale nikdy sem je nevidel primo na kytce takze nvm třeba uš s tim někdo ma skušenosti :/ budu rád za každou radu :)
Můžeš to vyfotit?
BongKeeper
jo mám to vyfocený snad se to zobrazí
BongKeeper
ještě jedna
PeeKay
A prož by to okusovala zvěř a nechala ležet pod kytkou? To je jako si objednat pizzu a kydnout ji na zem...

Mě to přijde jako dost ostrý řez, tak zubatýho slimáka jsem ještě neviděl. Nenašel ti to někdo?
BongKeeper
to pochybuju mám tam mat kterej pude tak za 4 dny pod kosu takže to by uš někdo bral kdyby to našel , navic si ymslim že to člověk nebude sou okousany vždy jen spodni větvičky a male kytky ktere sem vysadil neměli vubec šanci... tyhle to jakš takš zvladaj
nemohli to bejt ti mravenci ?
je to fakt ulet takovej dobrej flek a toto... snad někdo bude vědět :/
BongKeeper
přesně taky mam ten problem slymaci ani zviřata to nastopro nejsou pač tam mam metr plot a slymák by neukousl list a nechal ho ležet přesně jak tu již někdo psal.... uš fakt nevim co s tim nikdo nevi co to je..
BongKeeper
napadlo mě že by to třeba mohli být veverky viz video https://www.youtube.com/watch?v=ijk393jzt1A
chápu neni to v čr ale to je podle mě jedno veverky sou snad všude stejný :D a jelikož to mám v lese tak si myslim že by to bylo logický ,ty ohrádky sou sice dobrý ale veverka by se tam protáhla jak nic
takže tak no vyzkoušim to a uvidim..
ZOO68
IMHO je to stonková plíseň. Je o hezky vidět, že nad tím poškozeným místem je stonek tlustší.

Těžko říct, co s tím. Možná zkusit vzít špejlu s vatou, namočit 30% H2O2 a tím napadené místo potřít. Po chvíli opláchnout vodou a aplikovat nějaký fungicid.

Možnost č.2 je aplikovat na nepoškozené pletivo nějaký lepší gelový růstový stimulátor a poté horní část zahrnout zeminou a doufat, že rostlina "pustí" kořeny z nezasaženého místa.
xato
mám stejný problém .. ale mam vedle sebe 4 kytky a jen na 2 so děje... a myslím si jestli by to nemohli být kobylky .. pač jsou na listech


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma