jaman |
ako chcete zomrieť ? čítal som zvonodrozdovo, ked si vybavujete učty tak pm... |
|
|
virgill |
jaman zadne ucty si nevyrizuju tohle proste k debate o smrti patri protoze satanizmuz je zkratka jeden z pohledu na svet a i na smrt to ze to nekteri popiraji ale na tom nic nemeni... |
|
|
jaman |
vrgill sa vyjadril slušne , chytrí som bol vždy , niekde som z tej debaty cítil taký podton a na to som reagoval , však je ešte skoro ráno ....ani kávu som nemal... |
|
|
CAESAR |
sa mi zdalo ze sa ti zdalo ze som sa vyjadril neslusne, tak som to zmazal:beer: |
|
|
jaman |
ale cézar teraz som sa 1. krát zasmial , aj káfojú by som pichol, tu sa nedá, ale som už starší vták a niekedy aj ja reagujem zbrkle ...to je slovo ,čo ? |
|
|
ragnar |
re SInuhet : Uz mam vymysleno jak se sejmu az me to tady bude bolet moc. Kdyby me ted neco prejelo, nevadi. Uz jsem tady toho videl dost. Klidne uz staci.
Chlapce, ty si daj bud prestavku v huleni, alebo prestan zrat tie huby, alebo navstiv psychiatra, lebo ty uz mam zjavne dost. |
|
|
jaman |
ludia niekedy si fakt treba dať pausu , organizmus vela znesie ,ale tem mozog si sem tam dobre zasviníme...nemusi to byt len tráva...sinuhet piču si videl, život je stale krasny... |
|
|
jaman |
každý z nas ma slabšie dni a uvažuje o kokotinach...treba sa vyspať ,pretiahnuť babu , alebo si ho vyhoniť a ideme dalej... |
|
|
Rasta Dawg |
Život je krásnej jak pro koho a pokud neodžijeme život někoho druhýho od začátku do konce, nemáme sebemenší právo jej soudit za to jakým způsobem přemýšlí o životě a smrti... Již tak pět let usínám s myšlenkou, že neprobudit se by bylo t nejlepší co mě může potkat. Ta myšlenka vždy přijde sama a to i když mám výbornou náladu bez žádných depresí...
Mnohokrát jsem nad tím přemýšlel v mnoha různých stavech (normal, high, s depresí, v euforii...) a vždy mi vyšlo, že život neni bůhvíjak skvělej ačkoli si to řada lidí myslí. A nemyslím tím jen svůj život, ale i ostatních. Jde jen o to, že jim to vyhovuje, mě moc ne. Je to jako kdyby jste přišli na pařbu s lidmi, který nejsou špatný jen vám zrovna nevyhovují. A nemohli by jste jen tak odejít, páč se to prostě nedělá a musíte zůstat až do konce...
Tak to je můj pohled na život, snad to zkusíte pochopit dřív, než to odsoudíte... |
|
|
ragnar |
To Rasta Dwang: Ja sa na zivot pozeram, ako na zazrak, ako na prvu a poslednu sancu ktoru dostanes a vsetko berem vsetkymi desiatimi aj to trpke aj to sladke a ked je vela trpkeho a padam na zem tak sa este naschval postavim a idem si pre dalsiu ranu, lebo aj to je zivot. Ked mam nejaky problem, ktory mi ubera psychicku energiu, tak zahulim - ukludni ma to, ale ten problem aj tak v sebe dalej riesim.
Preco som pisal Sinuhetovi, aby si dal prestavku v huleni a aby nezral huby?
Lebo z jeho prispevkov a to nielen v tomto threade je uplne znatelna tuzba po smrti, proste ze uz ho to tu nebavi.
Preco som hovoril o hubach? V 3 rocniku na vyske som mal spoluziaka, ktory hulil a matka mu to uz 3 krat zistila volal sa Markus. Ked mu to ten 3 x zistila vyhodila ho ta kurva z domu. Ten chalan mal rad zivot a aj na otazky okolo sebevrazdy sa vyjadroval, ze by to nikdy nespravil viem, ze mal aj skusenosti z hubami, a mozno aj to bolo spustacim mechanizmom k jeho skratovemu jednaniu, ktore malo za nasledok skok pod vlak. Ja som to nevedel pochopit, neskor som sa dozvedel, ze huby mozu mat na svedomi tazke depresie a s tym spojene suicidalne jednanie. Dlho mi trvalo, kym som na to prestal kazdy den mysliet. Bol to moj oblubeny spoluziak a kamarat, hovorieval mi ze sme bratri v konopi, ked sme sa vzdy po skole zhulili. |
|
|
CAESAR |
Rasta Dawng>mal by si navstivit dakeho psychiatra. v dnesnej dobe sa daju depresie velmi ucinne liecit a mozno by si si potom vsimol, ze ten zivot nieje az taky cierny ako sa ti zda. |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Můj názor není nějakej depresivní nářek pubertáka, jen se mi to tak jeví podle životních zkušeností... Stejný názor jsem zastával i "high" ve společnosti svý holky při poslechu parádního reggae, kdy jsem na depresi neměl ani pomyšlení a ani tehdy se mi život nezdál nic moc... Je to prostě o vkusu, stejně jak ti třeba nesedne nějaký jídlo i když ti bude kámoš tvrdit že nic lepšího nejedl, tak mě prostě nesedne okolní život.
Abych upřesnil, život sám osobě jak ho stvořila přírodaje krásný, nádherný a dalo by se říci posvátný. Život, tak jak si ho vytvořili lidi je nízký, pro náročnějšího nudný a hlavně neuvěřitelně nelogický.... |
|
|
ragnar |
dobre : Tak chod na dovolenku do prirody, kde nebudu ludia, tiez mi obcas ludia lezu na nervy, tak sa idem poprechadzat do lesa a vycistit si hlavu. |
|
|
CAESAR |
Rasta Dawng.
s druhou castou tvojho prispevku sa uplne stotoznujem, ale ta prva cast, to je neuveritelne, urcite nebudes celkom v poriadku, ked si s clovekom ktoreho milujes a ktory miluje teba a tebe sa do zda nic moc. Dobe ti radim navstiv lekara, lebo hento nieje normalny stav, mozno mas nieco, co sa este len rozvija a nakoniec z toho moze byt nieco nezvratne, pokial sa to nezachyti a nezacne liecit vcas. |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Vím jak to myslíš a je mi jasný že to není úplně v poho... Nicméně takovej jsem už od dob co pamatuju je to téměř součást mě, díky tomu jsem viděl svět z trochu jinýho úhlu než ostatní a málokomu se mi podařilo vysvětlit že lidi nejsou zas tak skvělí a důležitý jak jim jejich ego tvrdí... S tou smrtí to není nijak depresivní, nijak se tím netrápím jen to vidím z jinýho úhlu. Smrt kohokoli neznamená v podstatě nic než přemněnu energie třeba i na něco užitečnějšího než lidská bytost a tak nemám zrovna strach.
Jinak všimli jste si jak lidi vždy litují toho kdo umřel a přitom mrtvýmu je to jedno. LITUJÍ JEN SAMI SEBE!!! Všechny pocty, pohřby a vzpomínky se konají spíš kvůli lepšímu pocitu pozůstalých než kvůli těm kterým jsou určeny... |
|
|
CAESAR |
vidim ze mame dost podobny nazor, to sa mi casto nestava:D |
|
|
kolumbijec |
2rastadawg:
jak muzes rikat ze rada lidi si mysli ze zivot je skvelej ale ty vis (nebo si asi myslis) ze to tak neni???? pises ze nemame pravo soudit zivot nekoho jinyho ale sam to delas.
citace: |
Je to jako kdyby jste přišli na pařbu s lidmi, který nejsou špatný jen vám zrovna nevyhovují. A nemohli by jste jen tak odejít, páč se to prostě nedělá a musíte zůstat až do konce... |
- vzdycky muzes odejit. a ze se to nedela???? kdyz odejdes ze zivota tak se nevratis. - nemuze to nikoho pohorsovat.
Abych upřesnil, život sám osobě jak ho stvořila přírodaje krásný, nádherný a dalo by se říci posvátný. Život, tak jak si ho vytvořili lidi je nízký, pro náročnějšího nudný a hlavně neuvěřitelně nelogický.... |
- zivot sam o osbe je nelogicky. a jakej je rozdil mezi zivotem kterej stvorila priroda a tim kterej stvoril clovek???? clovek neni (soucast) priroda????
Nicméně takovej jsem už od dob co pamatuju je to téměř součást mě, díky tomu jsem viděl svět z trochu jinýho úhlu než ostatní a málokomu se mi podařilo vysvětlit že lidi nejsou zas tak skvělí a důležitý jak jim jejich ego tvrdí... |
- zivot sam o sobe neni nic. ale muj zivot je pro me vsim. a ty si muzes tvrdit co chces.
Smrt kohokoli neznamená v podstatě nic než přemněnu energie třeba i na něco užitečnějšího než lidská bytost a tak nemám zrovna strach |
- smrt kohokoliv znamena utrpeni pro jeho blizky.
Jinak všimli jste si jak lidi vždy litují toho kdo umřel a přitom mrtvýmu je to jedno. LITUJÍ JEN SAMI SEBE!!! Všechny pocty, pohřby a vzpomínky se konají spíš kvůli lepšímu pocitu pozůstalých než kvůli těm kterým jsou určeny... |
- kdyz kamosovi behem jednoho vikendu zemreli dva kamosi na masine. tak jich litoval kvuli tomu co jeste mohli prozit. kolik lasky. stesti. smutku. atd.
p.s.: jak vis ze mtrvymu to je jedno???? - myslim to vazne. |
|
|
Ondřej |
Když už se to tady trochu dotklo pohřbů...Máte někdo představu jaký byste chtěli mít pohřeb? Ptám se proto že jsem onehdá přemejšlel o tom jak asi bude lidem až jednoho dne odejdu (Ne že bych chtěl páchat sebevraždu, ale smrt může přijít úplně kdykoliv)...kdo všechno mě bude litovat, komu budu chybět, jakej mi uspořádaj pohřeb?
To jsou všechno docela zajímavý otázky, přemejšlel jsem o tom asi 4 hodiny a dokázal jsem to pod vlivem THC domyslet až do období 20 let od mé smrti :) |
|
|
blownancyblow |
smrť nieje koniec.:girl: |
|
|
jaman |
rozprášený vo vode a je to ... |
|
|
|
ja bych chtel do hliny aby ze me rostly kytky,klidne bez pohrbu |
|
|
CAESAR |
citace:
Nicméně takovej jsem už od dob co pamatuju je to téměř součást mě, díky tomu jsem viděl svět z trochu jinýho úhlu než ostatní a málokomu se mi podařilo vysvětlit že lidi nejsou zas tak skvělí a důležitý jak jim jejich ego tvrdí...
- zivot sam o sobe neni nic. ale muj zivot je pro me vsim. a ty si muzes tvrdit co chces.
on tam pise o tom, ze sme neni az taky skvely a dolezity ako si to o sebe namyslame, takze tvoja reakcia na to je uplne zcestna, proste nesuvisi s tym co tam citujes.
citace:
Abych upřesnil, život sám osobě jak ho stvořila přírodaje krásný, nádherný a dalo by se říci posvátný. Život, tak jak si ho vytvořili lidi je nízký, pro náročnějšího nudný a hlavně neuvěřitelně nelogický....
- zivot sam o osbe je nelogicky. a jakej je rozdil mezi zivotem kterej stvorila priroda a tim kterej stvoril clovek???? clovek neni (soucast) priroda????
ak si si nevsimol, tak clovek je jediny(znamy) tvor, ktory moze myslet a aktivne zasahovat do zivota vsektkych inych tvorov.
citace:
Smrt kohokoli neznamená v podstatě nic než přemněnu energie třeba i na něco užitečnějšího než lidská bytost a tak nemám zrovna strach
- smrt kohokoliv znamena utrpeni pro jeho blizky.
tak to je pekna picovina, v niektorych krajinach placu ked sa clovek narodi a raduju sa ked zomrie, je to cisto kulturna zalezitost
neviem ci trpis halucinaciami, ale on niekde nikoho nesudil |
|
|
Janísek |
Takový jedno holandský přísloví... oni mají mají strašně úzký domy se strašně příkrýma schodama. neskutečný úhel vzetsupu. A patala jsem se jednoho týpka, jak se dostane do bytu až bude starý. A on mi řekl: mám k tomu celý život, abych se na to připravil. To je milý, nemyslíte? |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Díky, díky, díky. Odpověděl bych naprosto stejně a tak jsi mi ušetřil čas... A taky se mi nestává, že by měl někdo podobnej názor jako já... :)
kolumbijec: odpovědi viz. CAESAR... A myslím že není jakýkoliv logický důvod, aby člověk po smrti stále cítil spojení se svým životem. A příroda je LOGICKÁ a UŽITEČNÁ, ani jedno mi nesedí k posmrtnýmu vědomí... |
|
|
Janísek |
A navíc - já náhodou bydlím přímo naproti hřbitovu a se smrtí a slzama vyrůstám. Až tam jednou budu, doufám, že tam budou chodit v noci lidi jako já a hulit a smát se. Aspon nebude člověk tak sám |
|
|
Janísek |
a jinak - asi bych chtěla umřít co nejpozději. Myslím, že mě čeká ještě dost veselýho v životě. Tak proč si ho prostě neužít. Život je dost krátkej na to, abych furt myslela na starosti a splátky a tak vůbec. |
|
|
blownancyblow |
A příroda je LOGICKÁ a UŽITEČNÁ, ani jedno mi nesedí k posmrtnýmu vědomí...???????????????????????:bounce: |
|
|
Rasta Dawg |
blownancyblow: Chci tím říct, že by to nemělo žádnej účel, žádný upotřebení... Spíš se mi zdá logický že použije energii z těla i duše k vytvoření něčeho novýho beze vztahu k bývalé formě...
Janísek: A to je právě to, že pokud bych opravdu po smrti nějak vnímal, co se na mým pohřbu děje, byl bych mnohem radši kdyby si tam pohulili, zasmáli se, spíš taková menší pařbička a tak.. Určitě lepší než černý hardy, hnusná dechovka a lidi zakládající si na žaludeční vředy neustálým steskem a duševním sebetýráním... |
|
|
blownancyblow |
to rasta dawg: no ja iba verim v reinkarnaciu zda sa mi to dost logická zaležitost :p: :p: :p: |
|
|
Janísek |
Rasta Dawg: souhlasím s tebou. Akorát by rozčilovalo, jak furt chodí čůrat za tůje, popř. větší pomník(třeba padlým hrdinům). Ale když musíš, tak musíš. Příjde na to, v ketré části krchova se sedí :-)))) |
|
|
Janísek |
Rasta Dawg: zapomněl jsi na profiplačky, který krákají na každým pohřbu, aniž by toho dotyčnýho znali, že? |
|
|
kolumbijec |
2CAESAR:
ale jestli rasta pise ze lidi nejsou tak "skveli a dulezity jak jim jejich ego rika" tak ja mu oponuju tim. ze to je jenom jeho dojem . stejne jako je dojem jinejch lidi ze sou nejdulezitejsi. a on a ani ty nemuzes vedet kdo ma pravdu. jak muzete vedet ze treba ja nejsem tak skvelej jak si o sobe myslim (priklad). vzdyt to je prece blbost.
jo. ovlivnujeme planetu a vice ci mene tim ovlivnujeme i fsechny tvory na ni. ale nejsme jediny kdo ovlivnuje jiny zivocichy. to dela koneckoncu kazdej zivej tvor. ja se ho ptal jakej je rozdil mezi zivotem. kterej stvorila priroda a kterej stvoril clovek.
jo. to mas pravdu. aj se bavil o nasi (evropske. zapazdni) civilizaci. ikdyz je otazka jestli kdyz indovi zemre zena a fsechny deti tak jestli se bude radovat. nevim. ale me na tom nejvic nastval vyrok ze "Smrt kohokoli neznamená v podstatě nic než přemněnu energie" to je z myho pohledu nehoraznej blabol. takhle bagatelizovat smrt.
p.s.:taky nikoho nesoudim. na to tady nejsem.
2rasta dwag:
A myslím že není jakýkoliv logický důvod, aby člověk po smrti stále cítil spojení se svým životem |
- no nevim jestli smrt. nebo veci po smrti meli logiku. bud sou. nebo nejsou. ale to asi nikdo z nas nezjisti. jo a existence cehokoliv podle me nema logiku. |
|
|
Rasta Dawg |
Janísek: Tak to je pro mě novinka... Takový lidi fakt existují? To už je prostě musí bavit, nebo je to docela bída... Na druhou stranu jestli je to baví, nic proti nim, nikomu tím neublíží asami se budou cítit lépe...:)
kolumbijec: Zatím až na pár vyjímek jsem potkával lidi, kteří považují lidstvo za nejdůležitější na planetě...Ovšem planeta a přiroda se bez lidstva v klidu obejde a možná ji bude spíš líp. Navíc proč si myslíš, že jsme tak důležitý a potřebný pro vesmír a vlastně celou realitu?
Rozdíl mezi "přírodním" a "naším" životem je obrovský, nemohu uvěřit že sis ještě nestačil všimnout... Tak například: vše až na člověka funguje v přírodě až mechanicky logicky (ničím se neplýtvá, nic se nezakazuje, loví se jen pro potravu, funguje i regulace proti přemnožení) v lidské společnosti je všechno postavený na systému "Ja jsem člověk pán tvorstva, vezmu si co chci.", ale i když už lidi maj co chtěj, spokojený nejsou a chcou víc a víc a ještě víc...
Podle mě je zase blábol přidávat smrti větší důležitost než jakou má...Ale to je o názoru, uvidíme až pak...:D
Jinak vše v téhle realitě má svou logiku (i lidský nelogický chování) a to že ji nevidíme, neznamená že neexistuje... |
|
|
Janísek |
Rasta Dawg: jasně že jsou. U nás na vesnici jich je hromada. Spíš to jsou starý báby. Sama newim, proč to dělají. Nechybí na žádným pohřbu. Vcelku smutně zabitý stáří... |
|
|
|
janisek:starsi lidi na vesnici se ale opravdu znaji a to nekdy na dost prekvapive vzdalenosti.Oni zili jinak nez my.Bez internetu,mobilu a jinych.Presto taky byli mladi a taky chteli parit.Znaji se z ruznych tancovacek na ktere se nekdy nachodilo hodne kilometru.Dycky stejni lidi ze stejnych vesnic,znaji se a chodi si na pohrby:D.To neni jako Karlovy lazne v praze,nebo stodolni v ostrave.
Na vesnicanech je neco prekrasneho....... |
|
|
Janísek |
xerthon: naprosto souhlasím. Vesnice má zvláštní kouzlo ticha, klidu a hlavně obrovský prostor kolem sebe. Máš možnost jít do polí a být sám, stejně tak, jako tam můžeš randit někde u boží milosti...samozřejmně to má i vrub v podobě nespavých starších lidí, co ti drbama dělají ze života peklo. a to tím, že se ukážu o 15 - 20km dál v jiný vesnici na hodech a naprosoto pro mě cizí lidi začnu vyrypovat: no jo, to je tamata odtud, ten feták a apodobně. Omezenci.
Když jdeš na pivo úplně sám, víš, že na zahrádce potkách vždycky někdoho, koho znáš, stajně tak jako jinýho kamaráda vyhula :-)
Já osobně bych ve městě asi trpěla. příjde mi moc rušný, nebezpečný, divoký...neumím to popsat. Nebyla bych tam rozhodně štanstná a asi by mě sejmula první šalina, co by jela okolo. |
|
|
Janísek |
jo - a zkoušela nad těm profiplačkama přemýšlet, protože byli i na babičinným pohřbu a wím, že je zrovna nemusela a nikdy jsem je nevidela plkat ani u obchodu tak - třeba cestou na hřbitov... víš jak: něděle, tak to se musí...
A tak mě napadlo, že když jsou tam ty modlitby za všechny hříšné...že si třeba chodí vymodlit ty svoje hříhy z mládí, aby došli do toho svýho ráje.
Každý chce umírat s čistým svědomím. Já taky.
Já se svoje svědomí snažím vykupovat dobrýma skutkama typu, že pustím sednout starou paní, nebo se nabídnu nějký mamce, když vidím, že je sama s kočárkem a nemůže do vlaku.... idkyž - asi mi to stejně nakonec nepomůže :-) |
|
|
jaman |
v posmrtný život neverím, existencia života ,stvorenie vesmíru atd sa nikdy dokonale nevysvetlí,snažím sa žiť tak , aby som ráno pri holení nemusel opluť zrkadlo...v dobré skutky neverím ...máš to v sebe , alebo nie, spoveď , vykúpenie , raj...nič mi to nehovorí....som totálny materialista ohladom viery ...spáliť , vysypať popol do vody ...nikdo so mnou nemá potom žiadnu starosť,...ostaneme večne živí v mysli ludí , kt nás mali radi...ako ostávajú iní ludia neustále v nás... |
|
|
CAESAR |
Původní příspěvek od kolumbijec
2CAESAR:
ale jestli rasta pise ze lidi nejsou tak "skveli a dulezity jak jim jejich ego rika" tak ja mu oponuju tim. ze to je jenom jeho dojem . stejne jako je dojem jinejch lidi ze sou nejdulezitejsi. a on a ani ty nemuzes vedet kdo ma pravdu. jak muzete vedet ze treba ja nejsem tak skvelej jak si o sobe myslim (priklad). vzdyt to je prece blbost.
|
porovnaj sa s velkostou a dokonalostou vesmiru a uvedomis si ze si zrovna tak dolezity ako musie hovno
Původní příspěvek od kolumbijec
jo. ovlivnujeme planetu a vice ci mene tim ovlivnujeme i fsechny tvory na ni. ale nejsme jediny kdo ovlivnuje jiny zivocichy. to dela koneckoncu kazdej zivej tvor. ja se ho ptal jakej je rozdil mezi zivotem. kterej stvorila priroda a kterej stvoril clovek.
[/B] |
myslim ze to dostatocne vysvetluje rasta |
|
|
CAESAR |
tak ja som o tom skalopevne presvedceny, ze zivot po smrti je. keby nebol,tak by to odporovalo zakladnemu zakonu chemie a fyziky o tom,ze energia sa neda znicit ani vytvorit, len meni formu. |
|
|
|
caesar:ale to uz neni zivot,to uz neni tve ja. |
|
|
CAESAR |
ako to mozes vedet? kde zmizne tvoje ja? |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Posmrtný život určitě existuje, energie se nikam neztratí. Ale to v co většina lidí věří je posmrtný vědomí, s čímž absolutně nesouhlasím... |
|
|
CAESAR |
ved tvoje ja je to co dava tvojmu telu zivot, inac by bolo len prazdna bezducha schranka. kde by sa podelo to ja, ked opusti telo. predsa smrt je vlastne odumretie tela, ktore uz bolo opotrebovane, alebo poskodene tak ze nemohlo dalej fungovat a umoznovat ti prenos tvojej vole na fyzicky svet okolo teba. |
|
|
Phill |
Ja bych řekl že posmrtnej život neni. Dyt se nad tim zamyslete. Mozek je vlastně jako kus hardwaru, je to elektrická centrála, biologickej počítač. Smrt je odpojení zdroje. Mozek se ti prostě vypne, přestane pracovat, no faching. Když vypojíte kompa přemýšlíte nad tim kam se poděla ta elektřina co v něm běžela?
Lidi si nedokážou připustit, že po smrti nic neni, v tom je podle mě problém. Je to ale samozřejmě můj čistě osobní názor na věc.
Snad jsem tu myšlenku vyjádřil srozumitelně. |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Jasně že máš pravdu, jen si myslím že po smrti se tvá "duše" rozloží a přemnění na cokoliv jinýho. Nějak nevidím důvod, proč ji uchovávat v "paměti".... |
|
|
CAESAR |
Původní příspěvek od Phill
Ja bych řekl že posmrtnej život neni. Dyt se nad tim zamyslete. Mozek je vlastně jako kus hardwaru, je to elektrická centrála, biologickej počítač. Smrt je odpojení zdroje. Mozek se ti prostě vypne, přestane pracovat, no faching. Když vypojíte kompa přemýšlíte nad tim kam se poděla ta elektřina co v něm běžela?
Lidi si nedokážou připustit, že po smrti nic neni, v tom je podle mě problém. Je to ale samozřejmě můj čistě osobní názor na věc.
Snad jsem tu myšlenku vyjádřil srozumitelně. |
ta elektrina co ide do kompa, sa v nom premiena na teplo,svetlo a zvuk, takze tak. inac s mrtvym mozgom mozes zit, to su vacsinou pacienti co su v dlhodobej kome. podla mna je problem skor to, ze ludia si nechcu pripustit, ze posmrti je zivot a ze boh existuje, lebo sa boja zodpovednosti, lebo sa boji, ze by tym stratil slobodu, uz by si nemohol robit co chce, lebo by vedel, ze jedneho dna mu to bude spocitane |
|
|
CAESAR |
Původní příspěvek od Rasta Dawg
CAESAR: Jasně že máš pravdu, jen si myslím že po smrti se tvá "duše" rozloží a přemnění na cokoliv jinýho. Nějak nevidím důvod, proč ji uchovávat v "paměti".... |
to uz suvisi so zmyslom zivota, aj taky tu je thread a tusim tam som to rozoberal |
|
|
|
Původní příspěvek od CAESAR
ako to mozes vedet? kde zmizne tvoje ja? |
predpokladam,ze moje ja bude ukonceno mou smrti.Krev nebude proudit,mozek nebude produkovat myslenky.Me ja nebude.Zda se mi to ale normalni.Vsecko co nekdy zacalo musi i skoncit.
Nebo jeste tak-me ja po smrti,bych prirovnal k memu ja pred narozenim |
|
|
|
podla mna je problem skor to, ze ludia si nechcu pripustit, ze posmrti je zivot a ze boh existuje, lebo sa boja zodpovednosti, lebo sa boji, ze by tym stratil slobodu, uz by si nemohol robit co chce, lebo by vedel, ze jedneho dna mu to bude spocitane |
tohle by se dalo i obratit,co kdyz ti verici neumi zkousnout smrt takovou jaka je a tak veri na kouzelne pany |
|
|
CAESAR |
prevrati sa to samozrejme da a je mozno zbytocne sa o tom bavit, lebo nemame ani jeden ako dokazat ze mame pravdu. len je podla mna lebsie byt pripraveny, lebo ked zomrem ja a po smrti nic nebude, tak o nic nepridem, lebo to uz nebudem vnimat, ale jak nieco po smrti bude a tybudes zit v tom ze neni, tak to bude viac nez obrovsky sok a s hrozou zistis, ze smrtou sa nic nekonci a ty si sa na to nepripravil a nezil si tak, aby si bol pripraveny niest nasledky aj za svoje myslienky |
|
|
Janísek |
já myslím, že posmrtný život, je věc hodně náboženskýho myšlení. Budhismus věří v reinkarnaci, křestan zas, že příjde do ráje a někdo si nemyslí nic a taky po smrti nic nečeká. Prostě konec a hotovo.
Ale každý z nás aspon jednou v životě zažil, že někdo udělal nějaký gesto, nebo slovo a ty sis řekl: tohle už jsem někdy viděl!! Hm, asi se mi o tom zdálo.....takový dejavu.
Nezdálo se nám o této situaci v minulým životě? Proč mám pocit, že už jsem tohle jednou zažil? Na toto člověk asi nezná odpověd. |
|
|
jaman |
keď som bol decko tak som nevedel pochopiť prečo sa to moje ja nenarodí opäť aj ked to nebudem vedieť , že som to bol ja, som neveriaci pokrstený katolík, kt. inklinoval k budhismu ...tu asi nič nevyriešime , ale to asi ani nie je ciel tejto debaty ...hehe...ciel je cesta...jaman? |
|
|
|
prevrati sa to samozrejme da a je mozno zbytocne sa o tom bavit, lebo nemame ani jeden ako dokazat ze mame pravdu. len je podla mna lebsie byt pripraveny, lebo ked zomrem ja a po smrti nic nebude, tak o nic nepridem, lebo to uz nebudem vnimat, ale jak nieco po smrti bude a tybudes zit v tom ze neni, tak to bude viac nez obrovsky sok a s hrozou zistis, ze smrtou sa nic nekonci a ty si sa na to nepripravil a nezil si tak, aby si bol pripraveny niest nasledky aj za svoje myslienky |
zivot me naucil pripravovat se vzdy jen na to nejhorsi,hodi se to:D
Posmrtny zivot by nebyl sok ,ale prijemne prekvapeni |
|
|
kolumbijec |
2rasta dwag:
jo. lidstvo neni pro nic krome neho samotneho dulezity. stejne jako nejsou nejsou potrebny fsechny stromy a zvirata. protoze priroda se bez toho vzdycky nejak obejde. prirode nevadi ani atomova valka. ta prezije fsechno a nic ji nemuze ublizit. ale my sme duleziti pro nas. stejne jako pro mravence sou nejdulezitejsi mravenci. pro slony sloni. atd.
to ze necim plytvas je pouze tvuj (lidskej) subjektivni dojem. jak se tady pise: energie se jenom premenuje. nemuzes ji znicit. nebo vyplytvat. lidi nikdy nebudou spokojeni s tim co maji. to je pririzena vlastnost. bez ni bysme ted lezli po stromech.
s tou logikou se asi vazne neshodnem................ |
|
|
CAESAR |
Původní příspěvek od xerthon
zivot me naucil pripravovat se vzdy jen na to nejhorsi,hodi se to:D
Posmrtny zivot by nebyl sok ,ale prijemne prekvapeni |
myslis, ze prijemne? chces mi povedat, ze zijes aj myslis tak, ze mas uplne ciste svedomie?ze keby si sa teraz stretol s bohom, tak by si sa mu kludne podival do oci a povedal som cisty a on by povedal mas pravdu. |
|
|
|
buh nema rad jen dokonale lidi,ale i ty co jsou uprimni a umi uznat sve chyby a viny.At je hrich jakykoliv,buh muze odpustit
A kdyby nahodou posmrtny zivot byl,proc by to muselo probihat zrovna tak,ze pujdu na nejaky pohovor a tam se rozhodne kam se mnou.
Prijemne prekvapeni by bylo to,ze vubec je. |
|
|
CAESAR |
ja nic take nehovorim, ze nejaky pohovor. to ze ma rad vsetkych to mas pravdu, ale zeby lentak odpustal, tak tomu never. zase to neni daky dilino do ktoreho mozes celyzivot kopat a on ti to potom lentak velkodusne odpusti. vsetko ma svoje spetne posobenie, cize ty ponesies nasledky toho ze si mal nasalame boha a jeho posmrtny zivot, ked ti dava cely zivot dostatok dokazov o tom ze existuje, ale ty ich nechces videt a nechces ich prijat. |
|
|
jumpp |
zdravim all,
tohle tema nebo jen nadpis neco v kazdem vyvolava jak predstavy tak okamziky u ktreych je vzdy na konci KDYBY,protoze nikdo z nas neumrel a neni tu zase aspon sem to videl jen ve filmu :) , jde o to co vy sami vlastne citite ale jak muzeme psat o smrti kdyz zijeme, nekdo rika ze to je dar od Boha, a ani svuj zivot tedy nezname kdyz uz se snazime poznat smrt... ale oc jde, podle meho jde o to co clovek zazil, videl, jak moc uz truchlil jak moc se treba ani se smrti nesetkal mylsim treba v rodine kamarad kdokoli koho znal, koho mohl poznat. ted sem narazil na tohle tema a v pondeli se me dobre kamaradce stalo nestesti, jel kamion, ridic cca 1,7promile, kamaradky maminka na prechodu a on ji srazil, je to divne ji sem neznal ale ted cejtim neco divneho hodne myslim na to na tu kamaradku meli jsme totiz o vikendu kalbu a ona tam byla ja s ni mluvil ona mela pred vejskou takovejch planu, snu a ted tu je urcita prekazka a uz nic nebude takove jake bylo to je moc zle, kamarad s ni chodi a potkam ho a nevim co mu rict fakt rikam co se me netyka do toho se neplist, slyset a zapomenout, ale tohle je tak zvlastni proto ja nemuzu psat o smrti, nemuzu rikat ze se ji nebojim, nemuzu si vzit co bych zpusobil pro rodinu, pro blizke, ted mam namysli toho kdo by si chtel vzit zivot, ano kazdy o tom alespon jednou(a to je asi malo) neuvazoval, ale kdyz se stane treba to co sem psal vyse tak to je moc smutny....
proto ja chci nejdriv poznat zivot a pak kazdy pozna i to o cem tohle tema je, smrt poznaji vsichni, i ti kdo se boji i ti kdo jsou superhrdinove, proste to tak je a takto bude, je neco co to ridi, rikaji tomu osud a ja na nej zacal verit, proto zijte a nepiste tu o smrti, jeste musime neco vyslechtit svou rostlinu a pak si muzem lehnout pod zem a nase deti zasadi seminko nasich nadeji a nez prijde snih,tak sklidi:D :bravo: .
snad se to sem hodi rikam projel sem kurarnu a tohle tema me chytlo snad se to sem hodi, snad prispevek co jsem sem hodil nikomu neublizi nikoho nerozezli, mejte se a smejte se:slizoun:
jumpp.:wink: |
|
|
Rasta Dawg |
Původní příspěvek od jumpp
, nemuzu si vzit co bych zpusobil pro rodinu, pro blizke, ted mam namysli toho kdo by si chtel vzit zivot, ano kazdy o tom alespon jednou(a to je asi malo) neuvazoval, ale kdyz se stane treba to co sem psal vyse tak to je moc smutny....
: |
Nikomu svůj život nedlužíš, člověk by měl o svým životě rozhodovat sám. Je pravda, že pak budou tví blízcí truchlit, to ale není důvod, proč kvůli nim žít život, který nechceš... Rozuměj, buď budou nespokojení chvíli oni, nebo celej život ty.... |
|
|
Setth |
To: Rasta Dawg
No nevim, jestli by byli nespokojený jenom "na chvíli".
Já zastávám ten názor, že když mě rodiče vychovali, investovali do mě svou lásku, peníze i nervy a kolikrát si kvůli mě museli odtrhovat od huby, tak jim jsem nějakým způsobem zavázanej. Cítim vůči nim alespoň nějakou vděčnost.
A já se přece jim nemůžu odvděčit tím, že se na ně vyseru, celý ty roky spláchnu do záchodu a jenom proto, že se mi něco na tomhle světě nelíbí nebo se mi nepovedlo, se pudu oddělat.
Byl jsem kdysi ve stavu, kdy jsem o sebevraždě přemýšlel. I jsem si hezky plánoval jak to udělám a jakej způsob zvolím. Ale pak se mi rozsvítilo a já si vzpoměl na svoje nejbližší a zkrátka mi došlo, že bych JIM něco takovýho nemohl udělat. Nemohl bych jim to udělat, protože by to byla ode mě ta největší sviňárna a něco takovýho si nezaslouží.
Toť můj úhel pohledu.
Nicméně přesto respektuju ten tvůj.
PEACE |
|
|
kolumbijec |
respect 2 Setth |
|
|
jumpp |
jak pises Setthe tak minis i moji myslenku a naprostej souhlas ze JIM neco dluzime jinak bychom tu asi nebyly...... |
|
|
Rasta Dawg |
Ano, dlužíme svým rodičům hodně, ale o svým životě by měl každý rozhodovat sám. Nikdo z tvých rodičů, či blízkých nemusel žít tvůj život od začátku až do přítomnosti a ani ho nebudou muset žít za tebe ten zbytek, jak je tedy může jejich péče opravňovat k přivlastnění si práva na tvůj život? Pokud se tedy někdo rozhodne odejí z tohoto světa z vlastní vůle a uváží všechna pro a proti, jak mu můžu říct zůstaň tu, ať z tebe mám radost? Maximálně bych se snažil pochopit proč to tak chce, nabídnout mu alternativní řešení, ale pokud se rozhodne že nechce spíš bych měl být rád, že už se nebude trápit tím že musí žít...
Vím, že mám názory na první pohled poněkud podivný, ale strávil jsem nad něma spoustu času přemýšlením i debatou s mnoha lidmi a tak si za něma celkem stojím... Zkuste nad tím aspoň popřemejšlet, jestli by to tak aspoň mohlo být... |
|
|
CAESAR |
spachat sebevrazdu je podla mna najvacsia spinavost, ktoru moze clovek urobit, taky clovek jednoznacne potrebuje psychiatra a dake silne antidepresiva. mimochodom: neviete ci su zname dake pripady sebevrazd medzi zvieratami?ak ano, dajte prosim link. |
|
|
Ondřej |
To CAESAR: Mě spíš přijde že spáchat sebevraždu je spíš moc ubohý než špinavý. Je to podle mě moc jednoduchý řešení problému...jako ulejvat se ze školy - spíš ti to uškodí než pomůže. Zas na druhou v některých věcech bych sebevraždu chápal - třeba v Japonsku, tam prostě lidi když jsou ve společnosti poníženi, berou to jako že přišli o čest a tu sebevraždu jdou spáchat, je to tam normální.
Mimochodem zvířata taky páchaj sebevraždy. Někde jsem o tom četl, nevim už přesně kde, ale stalo se to i u nás...loni v létě, seděli jsme na zahradě a tlachali, pořád tam lítala vlaštovka - noa najednou se prsotě plnou rychlostí rozletěla proti zdi...hustý, na místě mrtvá. |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Špinavost? Proč? Člověk jen svobodně rozhodne o svým životě, to že se ostatním jeho rozhodnutí nelíbí jim podle mě nedává právo nadopovat ho práškama, aby kvůli nim svůj názor změnil... Mně tedy přijde větší špinavost rozhodovat o životě druhýho, aniž bys měl jeho životní zkušenosti, jeho psychiku a nebyl v jeho situaci... To je jako kdybys někoumu zakazoval kouření čehokoli, protože pak nechceš poslouchat jeho chrchlání.
Jinak někde jsem četl, že snad delfíni páchají čas od času sebevraždy, bohužel je to dávno a víc si nepamatuju...:(
Ondřej: Právě třeba v Japonsku je to naprosto normální, tady díky křesťanským vymejvačkám nám přijde, že je to "hřích", špinavost a ubohost... Život je to jediný na tomhle světě doopravdy vlastníš, nikdo krom tebe by o něm neměl rozhodovat... |
|
|
blownancyblow |
myslim že sebevražda (nemala by to byt sebavražda ? ) nie je moc dobrý napad. vedomie človeka v okamžiku smrti by malo byt v klude.:p: |
|
|
Rasta Dawg |
Ano, to souhlasím... Člověk který dojde k sebevraždě (to slovo se mi nani trochu nelíbí...) by k ní měl dojít rozumově, nikoli emočně... Otázka zní, kolik lidí co do této chvíle zemřeli, byli v klidu.... |
|
|
CAESAR |
[B]CAESAR: Špinavost? Proč? Člověk jen svobodně rozhodne o svým životě, to že se ostatním jeho rozhodnutí nelíbí jim podle mě nedává právo nadopovat ho práškama, aby kvůli nim svůj názor změnil... Mně tedy přijde větší špinavost rozhodovat o životě druhýho, aniž bys měl jeho životní zkušenosti, jeho psychiku a nebyl v jeho situaci... To je jako kdybys někoumu zakazoval kouření čehokoli, protože pak nechceš poslouchat jeho chrchlání.
/B] |
je to proste normalna choroba, ked mas anginu, tak jes antibiotika, ked mas sebevrazedne sklony, tak jes antidepresiva, je to celkom jednoduche. spinavost je to preto, ako tym ublizi ludom, ktorym na nom zalezi a tym, ktory obetovali zivot preto aby on mohol zit. samozrejme mozes namietat, ze on sa o to neprosil, ale uz to tak je, takze by to bola od neho spinavost.chut spachat sebevrazdu je proste nenormlny stav a je uplne jedno ake ma clovek skusenosti a psychiku. nenormalny preto, lebo je v rozpore s uplne najelementernejsim pudom a to pudom sebazachovy. tazko to tu vysvetlim, to je skor na chat. |
|
|
Setth |
Hele tak to mi prosimtě vysvětli. Jak lze dojít "rozumově" k sebevraždě? Právě že bych spíše řekl, že rozumný člověk NEBUDE svoje problémy řešit sebevraždou. Sebevražda je útěkem před problémy a sobectvím vůči těm, kteří toho zasebevražděného mají rádi.
Třeba si představ, že by někdo koho miluješ (holka, rodiče, prarodiče... kdokoliv), se jednoho dne třeba oběsil. Jak by jsi se cítil? A co by jsi potom cítil vůči němu? Nemyslím rozumově. Myslím emočně. Protože stejně jako láska tak i smutek jsou emoce. A stejně tak to co cítíme vůči ostatním jsou emoce.
Zkus si udělat takové cvičení, které ti možná lépe pomůže pochopit.
Vyber si někoho, koho máš nejvíc rád. Najdi si klidný místo, a představ si, že ten dotyčný umřel. Zkus se do toho vžít, rozvíjej své představy podle toho, jak by se to pravděpodobně odehrávalo, snaž se co nejvíce přiblížit k realitě a nech na sebe působit své emoce. Potom si představ jaký to bude mít vliv na ostatní lidi kolem, kteří toho dotyčného člověka také znali. Představ si a prožívej tu atmosféru, která v rodině toho člověka bude v tu chvíli panovat. Vciť se do nich. Zkus to vnímat tak jak by to vnímali oni. A ještě si to zkus okořenit případnými materiálními důsledky pro onu rodinu.
Pokud se ti povede dostatečně prožít tuto vizualizaci, pak možná tak 3% ze sta pochopíš, proč si například matka, které zemřelo dítě dostane do péče psychiatrů nebo se i po mnoha uplynulých letech při vzpomínce na něj rozbrečí. Jen ze 3% pochopíš to utrpení. A proč zrovna ze 3%?
Protože tohle se odehrává jen ve tvých myšlenkách, ze kterých můžeš vždy utéct a poučit se více méně spíše jen rozumově. Jenže když něco takovýho zažiješ na vlastní kůži a když nemáš kam utéct, potom teprve správně pochopíš. To cvičení je jen a pouze velmi slabá demoverze toho, co by následovalo ve skutečnosti, ale nicméně pokud máš zájem, může tě to posunout kousíček blíže k jistému prozření. Ale musíš to upřímě chtít. Jinak to nebude mít větší efekt.
Pokud se ti to povede, pak si zkus nakonec položit poslední otázku: Je správné aby kvůli nespokojenosti jednoho člověka trpělo tímto způsobem nespočet jiných lidí, kteří jsou ještě ke všemu ti jeho nejbližší, kteří ho nejvíce milovali?
Zkus to promyslet, zkus to procítit. Nic za to nedáš. |
|
|
Easy |
sebevrazda je imho jedna z tech veci, ktere nepochopis, dokud sam tezkou depku stemito sklony nezazijes nebo nemas patricne odborne vzdelani.
caesar: "normalni choroba".. no to je velky zjednoduseni, prechazeji tomu zivotni krize a ty zadnyma praskama nevyresis. ano, zivot je strasne krasny, ale potrebujes dve veci: kamarady a rodinu, tvoje pilire... nekdo je nema a pak je to jen otazka casu...
co se tyce sebevrazdy zvirat zajimavy clanek je tady: http://vesmir.msu.cas.cz/Pavel/sp_11_98.html ;)
setth: moc rozumna rec. ve vsem souhlasim. |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Opakuji, můj názor na sbebevraždy není výkřikem z deprese! Ano začal jsem se o to zajímat v jedné těžké depresi několik let zpátky, ale od tý doby se mnoho věcí změnilo deprese mám čas od času pořád, ale kdo nemá... Podle mě je to o základním právu - máš právo žít a měl bys mít i právo zemřít. Ano je to proti pudu sebezáchovy, ale myslím že v dnešní době jsme už dostatečne rozumní abychom své pudy dokázali alespoň částečně zkrotit. (Když vidíš holku která se ti líbí taky se s ní hned nespáříš, ale zkrotíš další svůj nejzákladnější pud...)
Setth: Rozumově nikdy nedojdeš k tomu, že MUSÍŠ spáchat sebevraždu, ale k tomu že MŮŽEŠ. Pak už záleží jen na tobě....
Jinak o tento problém se zajímám už několik let a tvé cvičení jsem praktikoval už v začátcích již několikrát a to až s neuvěřitelnou empathií s těmi lidmi. Ano, je to bolestivá zkušenost, ale později jsem zjistil že většinu té bolesti si lidé způsobují dobrovolně sami. Pokud si člověk uvědomí že mu životy jeho blízkých nepatří, bude k tomu přistupovat naprosto jinak. Neříkám že ho to nebude mrzet, to bude vždy, ale rozhodně se s tím smíří.
Lidi nikdy nelitují toho mrtvého, ale jen sami sebe že tratili!!! A to je podle mě sobectví daleko vyšší, protože jim to nikdy nepatřilo... |
|
|
|
mam tezce nemocneho otce....nejdriv ochrnul(kliste)Kdyz se dal po 10 letech pomalu do kupy,srazilo ho na prechodu nechutne auto.I tu nehodu rozchodil a prislo se na rakovinu,takze bylo nejake ozarovani.Nekteri co se jezdili ozarovat s nim uz tu nejsou.
Vysvetlil mi,ze nechce odchazet v bolestech.........nedivim se,kdyz vidim jak se mesic od mesice meni... |
|
|
CAESAR |
ked som sa liecil z peria, tak som mal inac huste depky a na sebevrazdu som myslel skoro stale, ale nakoniec som dospel k tomu, ze predsa niesom taky zkurveny vyjebany spinavy hajzel, aby som takuto svinobinu urobil svojim rodicom. preto som napisal, ze to je spinavost najhrubsieho zrna a na tom aj dalej trvam. ina vec je ked ma clovek velke bolesti. |
|
|
CAESAR |
CAESAR: Podle mě je to o základním právu - máš právo žít a měl bys mít i právo zemřít. Ano je to proti pudu sebezáchovy, ale myslím že v dnešní době jsme už dostatečne rozumní abychom své pudy dokázali alespoň částečně zkrotit. (Když vidíš holku která se ti líbí taky se s ní hned nespáříš, ale zkrotíš další svůj nejzákladnější pud...)
|
pravo na to mas, ale to nic nemeni na tom, ze je to pekna spinavost voci blizkym. rozmnozovaci pud je u cloveka silno potlacany uz od malicka, na rozdiel od pudu sebezachovy, ktory sa stale viac zosilnuje. ale to zalzi od vychovy |
|
|
CAESAR |
este k tomu clanku>odla toho co tam pisu, tak to moc na sebevrazdy nevyzera. ved vela ludi napr ked hori, tak sa snazia uiniknut z budovy aj skokom z velkej vysky, lebo ich mozog vie ze ked ostanu vnutri, tak zomru urcite, ale ked skocia, tak ze maju sancu prezit. ked skocia nepreziu, tak to bola sebevrazda?urcite nie.tak isto aj tie velryby co su spominane v tom clanku, tak mali supy z tych vojenskych veciciek, tak sa snazili dostat z ich dosahu. odkial mali viediet, ze tam uviaznu? |
|
|
Rasta Dawg |
CAESAR: Dobře, když má fyzickou bolest, tak ano a když psychickou, tak ne? Trošku podpás, ne? Dovedl by jsi říct člověku do očí ať s tebou zůstane abys ses necítil špatně, přesto že pak by trpěl on? A kde je sobectví? Dokázal bys být tak velkorysej a nechat někoho jít?
Každej to vidíme z jinýho úhlu, ani jeden nemusí být úlně pravdivý, ale zároveň v každým může být velkej kus pravdy... Tak to vidím já... |
|
|
Nebulaquest |
Smrti sem se vždycky bál..ale po smrti mýho kámoše sem k tomu začal přihlížet jinak..už je mi to jedno.. |
|
|
CAESAR |
CAESAR: Dobře, když má fyzickou bolest, tak ano a když psychickou, tak ne? Trošku podpás, ne? Dovedl by jsi říct člověku do očí ať s tebou zůstane abys ses necítil špatně, přesto že pak by trpěl on? A kde je sobectví? Dokázal bys být tak velkorysej a nechat někoho jít?
Každej to vidíme z jinýho úhlu, ani jeden nemusí být úlně pravdivý, ale zároveň v každým může být velkej kus pravdy... Tak to vidím já... |
fyzicka a psychicka bolest sa neda zrovnavat, aj ked mas pravdu, kazdy to vidime inak. |
|
|
gustav makovec |
Se smrtí jsem se setkal osobně mnohokrát,už od mládí,avšak v posl.14 dnech ?bohužel? 2*.Poprvé,když jsem svému strýci,žijícímu v osamění vyřizoval pohřeb-(špitál,doktoři,márnice,hrobník,elektrárny,plyn,atd)-církevní,s otevřenou rakví,včetně účasti samosebou,-bylo to však pro mne takové méně osobní a byl jsem spíš zahlcen starostmi okolo.Podruhé na pohřbu (,,civilní´)své tragicky zesnulé spolužačky,která se narodila o den později než já, po níž zůstala 8 letá dcera+zarmoucená rodina...Co jsem si z toho odnesl ? docela dost ,,zážitků´´....Musím podotknout,že daleko víc mě asi psychicky poznamenal ten druhý....O smrti,sebevraždě a věcích s tím spojených přemýšlím, asi jako dost lidí,ale taky tak jako oni nemám a asi nemůžeme míti universální názor a řešení.Fyzická smrt je v současné době nevyhnutelná,musím s tím počítat,dotkne se mne,mojí rodiny,známých, blízkýchPokud sám něco musím zabít-udělám to co nejrychleji a pořádně..-(kapr)-,s myslivostí jsem zkoncoval..(ve dvaceti jsem byl schopen slovit srnu motykou)-což s myslivostí nemá nic společného !..holt s přibývajícím věkem člověk mění své názory...ale kdo něco neprožije-nešáhne si na horkou plotýnku-neví o co jde.I když je to relativně smutné a bolestné-nic s tím asi neuděláme.Je to morbido,ale nemohu se ubránit myšlenkám na event.smrt mých dětí,(jejichž věk jest blízký věku některých účastníků groweru)...za posl.pár týdnů co pěstuju a pár krát jsem zahulil-(po 35 poprvé) jsem při tom získal pár zkušeností-např: Zbytečně netlačit na pilu...(germáni langsam)...travka v tom pomáhá,ale je to jako se fším: vše třeba požívati jako šafránu!Ve větším množství se to mění v nicnepřinášející stereotyp a marast.Jemné chutě,nuance a zážitky života vůbec v tom marasu nevnímáme.Nepřejídat se,ochutnávat,pozorovat.My jen bohužel asi neumíme žít !Zdánlivá bída Indů,křováků,tragické osudy lidí,sebevraždy kytovců,katastrofy..plusy a mínusy...Neberu to jako smíření se s osudem,nebo pesimismus,ale jako .....co vlastně ? ? ? ? ? že by jenom život na zemi ?mám rád jednoduchá řešení....takse mějte líp a hlavně:nevěšte hlavu...smrt příjde sama... |
|
|
gustav makovec |
smrt je jako sračka, Příjde a jdeš.... |
|
|
Distillers |
Svoji smrti se neboji sem na ní připravenej.Ale bojim se spíš smrti svých blízkých.Já se smiřuju se smrtí blízkých docela dobře.Prostě beru smrt jako součást života.Nikdo tady nemůže bejt věčně.Smutný je když někdo umře mladej to jo.Ale spíš se bojim toho aby nikdo neumřel v našem domě.Prostě nechci nikdy vidět někoho mrtvýho.Je mi 24 a nikdy sem nikoho na vlastní oči mrtvýho neviděl a ani si to nepřeju.Kdybych někoho asi viděl furt by se mi to vybavovalo a nevim jakej by to mělo vliv na mou psychiku.Mam takovou zajímavou teorii.Sem přesvědčenej o tom že člověk má v sobě kdesy zakodovanej svůj život hned od narození.Je tam kdesy popsáno co se kdy a kde bude dít.Je tam uloženej i způsob smrti.Člověk ale do toho nevidí a nemůže si to přečíst.Je to takovej osud života.Může tam bejt nahráto třeba i plno náhod.Třeba sem na jinym místě než bych měl bejt a kdybych náhodou byl jinde tak by se mi mohlo něco stát.Za to že sem na tom místě můžu vděčit mnoha věcem.Vlastně se všechno od sebe odvíjí.A všechno na všem zavisí.Když se ty osudy nevhodně propletou může dojít ke smrti. |
|
|
Distillers |
Jistě že kdyby na mě někdo vytáhl pistoli že budu mít strach.Ale řek bych že ne ze smrti.Vono jde o to jak člověk uvažuje.Někdo může umřít bolestivou smrtí a jinej zase ne.Někdo může umřít ve spánku a je to.Ono záleží jak kdo žije podle toho taky má strach ze smrti nebo ne.Člověk jako já kterej nemá v životě nic moc ztratit strach ze smrti moc mít nebude.Oproti lidem co mají rodiny peníze a sou tak nák štastný.Já prostě život beru tak že se člověk narodí proto aby umřel.Já bych tady nechtěl strašit do 80 let.Stejně si myslim že lidský tělo je jenom jakejsi obal duše.A duše je dle mě něco jako ego.Vlastní já.I když nechápu moc dobře jak by v posmrtnym životě mohlo fungovat bez mozku.Jestli existujou náký životy (jestli se to dá životama vůbec nazvat tak budou asi o něčem jinym).Jednou mi nák nesedl jeden špek.Fakt to nák nesedlo pač už sem toho vyhulil mraky.Asi mi to nesedlo pač sem byl celou dobu sám a chtěl sem něco dělat s někym bejt ale nák to nešlo zrovna.Už sem tady o tom někde psal ale už nevim kde.A jednu chvíli sem ani nevěděl kdo sem.Bylo mi hrozně furt sem slyšel hlasy který se mi na něco ptaly.Jenže to mohly bejt možná i moje hlasy.Je jasný že sem nahlas nemluvil ale mozek možná umí cosi vysílat (pod vlivem) co se může zdát jako hlasy.Byli to hnusný vtíravý myšlenky který se mi ptali co si myslim o některejch lidech co znam.A já na ně sám sobě odpovídal.Jenže to bylo fakt k zbláznění.Ptalo se mi to fakt hrozně rychle (něco jako velký bratr) jo přesně to.Všim sem si pak že skoro ani nevim jak se menuju kdo sem a co tady vůbec dělam.Stalo se to že tělo mi právě přišlo jako obal.Jako něco nepodstatnýho.Přišlo mi jako maska, na maškarnim.Najednou mi přišlo že obal je u každýho stejnej.Ale vlastní já kdesy uvnitř je každý jiný.Na tohle nikdy nezapomenu co se mi stalo.Bylo to po jedinym brku skunku.No pak sem si dal během toho stavu další.Ale dost to nesedlo.Mě se vůbec stávají divný věci.Přišel sem taky na to že zhulenej nejsem schopnej poslouchat některou hudbu třebaže jí mam jinak hodně rád. |
|
|
Rasta Dawg |
Jen dotaz...Jakou hudbu? :D |
|
|
Distillers |
Rasta Dawg: No jakoukoliv co posloucham.Jednou sem přišel dost na hadry a radči sem šel hned spát.Ale chtěl sem poslouchat hudbu.Discmana sem ani radči nehledal a vzal sem si mobila na mp3.Zjistil sem že třeba Radio Friendly Unit Shifter od Nirvany si vůbec nemůžu pustit.Ani věco od Hole.Nakonec sem si pouštěl radči pomalejší věci od Pixies,Weezer nebo Libertines |
|
|
wendy |
nebojim se smrti, ale toho, že si nestačím užít život
ale mám jedno heslo: TĚLO MÁ JÍT DO HROBU ZHUNTOVANÝ:beer: :jumper: :popcorn: |
|
|
absinthová víla |
Nedávno mi kdosi poslal mail s tímhle příběhem a myslím si, že stojí za přečtení až do konce...
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka. První se druhého zeptalo: Věříš v život po porodu? - Určitě. Něco po porodu musí být. Možná jsme tu hlavně proto, abychom se připravili na to, co bude pak. - Blbost, žádný život po porodu není. Jak by vůbec mohl vypadat? - To přesně nevím, ale určitě tam bude víc světla, než tady. Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou. - No to je přece nesmysl! Běhat se nedá. A jíst pusou, to je úplně směšné! Živí nás přece pupeční šňůra. Něco ti řeknu: Život po porodu je vyloučený - pupeční šňůra je už teď moc krátká. - Ba ne, určitě něco bude. Jen asi bude všechno trochu jinak, než jsme tady zvyklí. - Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí. A vůbec, život není nic, než vleklá stísněnost v temnu. - No, já přesně nevím, jak to bude po porodu vypadat, ale každopádně uvidíme mámu a ta se o nás postará. - Máma? Ty věříš na mámu? A kde má jako podle tebe být? - No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom vůbec nebyli. - Tomu nevěřím! Žádnou mámu jsem nikdy neviděl, takže je jasné, že žádná není. - No ale někdy, když jsme zticha, můžeš zaslechnout jak zpívá, nebo cítit, jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom...
Můj osobní názor zní prožívat život naplno,dokud to jde, protože nikdy nevíme, jestli bude něco následovat...
Smrt si nevybereme, ale můžeme si vybrat, jak budeme žít před ní...
Každý dle svého vědomí a svědomí... :angel: X :satan:
:):):) |
|
|
freshman |
smrt bych přirovnal k narození...je to konec a zároveň počátek....někde jsem četl zajímavý přirovnání.....když se člověk narodí, všichni okolo mají radost--přitom pro to malý stvoření je to ve skutečnosti jako smrt - porod je něco dost "brutálního", je to přerušení pokojnýho pobytu v bříšku maminky a vyrvání do novýho světa plnýho nástrah..........když člověk umírá, všichni truchlí- přitom člověk odchází po svě pouti životem, bolest už pak nevnímá, cítí že odchází ale pak už strach nemá, ví že je to jen další přestup..kruh se uzavírá, vše se opakuje...... ale ne vždy a pro každého člověka....jsou i jiné alternativy, jiné možnosti.....tenhle život beru jako hru a příležitost k postupu v dokonale vytvořený hierarchii..život je fain, ale je to pořád jen ta "nejnižší" úroveň možnosti existence....to je jen osobní pocit :-) |
|
|
weider |
...ked sa tak zamyslim,tak sme tu navzdy.Clovek sice moze zabyt telesnu schranku,ale potom ide dalej jeho dusa.Dusa je tu naveky a pripadam si niekedy ako v nejakom zacarovanom kruhu.Niet uniku.A tie reci o nebi a pekle su obycajne picoviny.Naco by nejaky diabol bral nasu dusu do zatratenia a robil si namahu z nejakym mucenim?ja si myslim ze na zemi sme len ako nejaky pokus vyssich bytosti.Sme tu kurva ako v matrixe |
|
|
bhang |
Absinthová vílo, vystihlas to. Smrt je jen přechodem někam jinam, je to jako byste si zuli těsný boty. A protože se odtamtud nikdo nevrátil a neřekl vám, je to v pohodě, nemusíš se bát, tak se smrti bojíme.
Myslím si, že pokud někdo napíše do diskuze: Nebojim se smrti, je mi to jedno atd., tak kecá, protože záleží jen na dotyku smrti, člověk s ní musí bojovat, mít respekt, ne strach/ a být bdělý. A můžu vám říct, že na tohle setkání se nemůže nikdo z nás dokonale připravit, vždycky to bude šok, něco co nás pohltí... a najednou budeme sami..a budeme muset bojovat o SVůj život...taková chvíle tě rozmetá na kusy a ty se prostě už nesložíš dohromady.
A pak odpluješ jako obláček bílé mlhy... |
|
|
Janísek |
Původní příspěvek od HeRB
nailepsi a uplne bezbolestny sposob ako sa "zabit" ie podrezat si zili vo vani plnei vody..krv pekne vyteka do vane..a vy len pekne pomaly zaspite..
ale ne ze to budete skusat :) |
bolelo a žiju. Jak už tu někdo psal...všechno je dané ještě před tím, než se narodíme. Věřím v to. Prostě nemám svoji míru plnou a musím žít než se naplní po okraj. Pak mi bude dovoleno odejít....
Jestli se smrti bojím? Ne. Mám panickou hrůzu z bezmocnosti. Zažila jsem to a je to hrozný. Když ti milovaná osoba umírá a já věděla že umírá a nemůžeš pomoct od bolesti napadají tě strašný věci...přála jsem si, aby už umřela. Bolesti se zvětšovali, přoleženiny se otvírali...ja jen stála a modlila se. Pak jsem si vyčítala, že takhle přemýšlím...to se přece nedělá!...další měsíc utekl a stav se zhrošil....to už mě napadali takový věci, že ji předávkuju, jen aby už netrpěla...a pak...jako by smrt byla cítit v pokoji a taky tam byl chlad..to už jsme všichni věděli, že TO příjde každým dnem. Vstávala jsem každý ráno a první co mě napadlo...jen at to nejsem já, hlavně ne já....a vyšlo to. V onu chvíli u ní byla mamka a mě se hrozně ulevilo.
Zvláštní je, že si babičku od té doby nevybavím jako veselou, nebo jak nás naháněla s rákoskou:-) ale zuboženou a jak věčně prosí at jí pomůžu. Byla jsem hodně mladá a neustála to, co se ve mě dělo a jak na mě zapůsobila smrt.
V pozdějších letech jsem se setkala se smrtí hodněkrát, ale nikdy mě neranila tak hluboko, jako tenkrát.
Čeho bych se vážně nechtěla dožít je to, že zůstanu úplně sama.
Až pohřbím rodiče, sourozence, manžela.....to musí být smutný konec na stáří.... |
|
|
impozant |
smrti sa urcite bat netreba, ale treba sa jej postavit tvarou v tvar a vyrovnat sa s tym ze raz aj tak zomrieme, ja sa smrti nebojim ale mam pred nou veeeeelky respekt, lebo nikdy neviem ci smrt bude bezbolestna alebo bude boliet, ja chcem aby bola bezbolestna a rychla a aby mala co najmensi dopad na mojich blizkych, a este nieco, po smrti chcem byt spopolneny |
|
|
mýval |
JanísekNaprosto tě chápu, před ár lety mi umírala máma na rakovinu, nakonec umřela doma,v mém náručí, a teď se něco podobného děje s mým tátou. Nebojím se smrti, ale moc, moc se bojím umírání, bolesti,samoty..... |
|
|
Konopník |
Ja se tedy smrti strašně moc bojim protože žiju dost dobry život a nechci aby nikdy skočil !!! Ale na druhe straně sem taky zvědavi co bude až umřu co se bude dit kam pujdu atd. |
|
|
Janísek |
mýval:
nemůžu zapomenout. Dodnes - třeba i jak jsem to sem psala, tak mi prostě tečou slzy po tváři. Život je někdy stašně bolavej a složitej, co?
Drž se PEACE |
|
|
Mr Proč |
Casto nad tim vsim premyslim a zjistil jsem ze nejlepsi bude udelat to rychle a bezbolestne. Tim rozhodne nemyslim treba skok pod vlak, vzdyt ten strojvudce pak musi byt flustrovanej. Myslim ze v pohode je treba jed nebo kulka do toho spravneho mista, ale nekde kde se to pak nebude muset moc pracne uklizet, samozrejme... |
|
|
Mr Proč |
2Francois deGEOT: Dost dlouho to trva, stoji to hodne penez a vysledek je nejisty. Muzes se pouze opit do bezvedomi a rano pak mas jeste poradnou kocovinu a vynalozeny prachy v pr****. Kdyz uz uchlastat, tak nejakou spatne vypalenou 90% slivovici, at mas alespon nejakou malou jistotu. |
|
|
Sinuhet |
Dobre se zastrelit neni tak jednoduche. Da se prezit i strela do hlavy a stravit zbytek zivota na pristrojich, jako slintajici troska...
Ja jsem si vybral zavedeni vyfuku do kabiny auta. |
|
|
|