Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
CoolCube step by step - Klikni zde pro originální téma
owce
Ze začátku jsem uvažoval o tom, že si udělam CoolTube pro moji 150W. Ale když sem zjistil ze bych bych musel čekat na Borosilikát přes dva měsíce, tak volba byla jasná. Prošel jsem si příspěvky, kde se tím zabejvali, vybral z každýho to co se mi zdálo nejlepší a obohatil míma nápadama a vzniklo z toho to co uvidíte. Snažil sem se aby to bylo co nevíc profi, tekže by to možnášlo trochu levnějc, ale spíš ne.
owce
Materiál: 1x větráček sunon 1.1W z GE ...................75Kč
3x sklo 3mm ..............................................47Kč
110cm plech ...........................................měl doma
12x malý elko ............................................36Kč
1x velký elko na objímku ...........................10Kč
4x kroužek na klíče ....................................10Kč

Celkem:178Kč
owce
Základem je plech (obr. 1.), který sem měl už ohnutý do u, což mi ulehčilo práci. Širokej je 12cm a ty boky jsou 1cm vysoký. Samozřejmě by se dal požít rovný plech a ty boky si ohnout sám. Uříznul jsem si 1x 50cm a 2x 30cm dlouhý kusy. Ten 50cm dlohý kus jsem si z každý strany 10cm od konce po stranách lechce naříznul, abych ho mohl náslodně ohnout do takové kolíbky (obr. 2. a 3.) Ty zbylé dva kusy si nechám na pozdější přidělání, jako boční stínítka.
owce
Z vrchu jsem vyvrtal díry pro uchycení bočních stínítek, velkého elka na objímku a pro 4 malý elka pro uchycení řetězů. Z boků jsem vyříznul díry pro přívod a odvod vzduchu o D=65mm. (obr. 4.) Na odvod jsem si koupil alurouru o D=100mm, tak jsem ještě vyvrtal na jedné straně kolem té velké spostu malých děr. Šlo by to sice vyříznout a vypilovat, ale takhle je to kreativnejší. (obr. 5.)
owce
Uchycení řetezů jsem vyřešil pomocí malých elek, na která jsem navlíkl krožky od klíčů. (obr. 6.) Většinu spojů nýtuju, ale šly by samozřejmě taky šroubovat. Je ton jedno kterou variantu zvolíte.
owce
Boční stínítka jsou ze stejnýho plechu jako tělo CoolCube a jsou dlohý 30cm . Jen jsem přiohnul ty boční strany, aby po uchycení k hlavní části odstávaly. Asimetričnosti v mim případě si nevšímejte, jelikož je to dělaný na míru do mý skříně. Normálně by na obou stranách měl být stejný úhel. (obr. 7. a 8.) Na obrázku 8. je už vidět přimontovanej větráček sunun, který taky neni vycentrovaný (to už ale naschvál neni).
owce
Z vnitřní strany jsem k bokům, kde jsou díry na odtah a přítah přidělal malý elka na držení skla. (obr.9.) Boční skla budou z jednoho boku držený elkama, a z druhýho ohnutym plechem konstrukce a ze spodu spodnim sklem. Spodní sklo bude drženo jen ze spodu elkama.





owce
Koupil jsem si v sametu montanu (chromovou) (obr.11.) a celý to přestříkal. (obr.10) Stála kilko, ale do nákladů ji nepočítám, jelikož je to luxus kterej nemusí bejt a ke všemu mi v ní zbylo zhruba pět šestin obsahu.
owce
U sklenářů sem si nechal na počkání uříznout skla, 2X 30x9,5cm a 1X 30x12cm a přidělal je elkama ke stínítku (obr.12.). Mezery sem vyplnil silikonem (obr.13.), píšou že má vydržet do 150 stupňů takže snad v klidu.
owce
Už visí!



Všechny dotazy rád zotpovím, ptejte se...
Hanyz
Pekne a ekonomicke resemi COOLTUBE:) Jenom mozna jsi mohl nejak poresit zkoseni tech rohu, aby ten vzduch lepe proudil, to by urcite zvysilo ucinek
SCRAT
hmmmm mas to velice pekne.... mas to vymysleny moc gut sam bych to nevymyslel lip.....ale ja jako pracujici(zamestnanej u taty soukromnika)mam za hodinu prace taky naky ty pena... a jakoze mysim ze jsi s tim mel at uz prace nebo litani(ja se nalital moc a moc...) vic nez kdyz ja jeden den maknu a koupim si original cooltoobu z grow shopu ktera te vyde na necelejch 1900kc...chapu ze vsecka prace je s laskou aspon pro sve ratolesti ale pro vsecky zamestnany doporucuju maknout v hokne.....nakonec to vyde lip a to vym....prachy so prachy a na mladou a na kwiti by ste setrit moc nemali....peace....
SCRAT
a hlavne to neber jako naky vyfucky!! je to jenom muj nazor a v nasi prohnile republice je zamestnana stejne mensina lidi... a kuli tomu fakuju tenhle stat.... je to tu na p***....jinak preju hodne zdaru**
at roste co nas tesi....
owce
4:Hanyz Popravdě řečeno sem moc nepochopil jaký rohy myslíš?


4:SCRAT Pro tebe je to asi lepší, ale já jako student toho přivídělku moc nemám a tak sem rád za každou kačku, kterou ušetřim, a za ni si pak koupim hnojiva. A ke všemu ta cooltoob z grow shopu by se mi tam nevešla, a takhle mám možnost to mít přesně na míru.
Hanyz
jo sorry moje chyba. Ted kdyz jsem si poradne prohledl tu fotku z prispevku c.9 tak vidim, ze to sklo neni az ke krajum stinitka. V tom pripade je vse v nejlepsim poradku :)
SCRAT
jasne nechtel jsem nejak urazit mal som vcera popito je to luxusni coooltoooba....a o hodne levnejsi...K+
Dežo
zdar hele sorry ze prudim,ale myslim ze se tam ten borosylikat dava kvuli zmene teploty takze kdyz ho treba pokropis vodou kdyz kropis kytky tak sem mu nic nestane jak je to teda s tim obyc sklem mas to ale dost vymakany......... na kacko si zatim pockej-rad by sem to chtel vysvetlit..........
vlček
hech tak ti to wyswetlim ja ten borosilikat se tam dawa kuli lepsi swetelne prostupnosti nikoli kuli zmene teploty gdyz pokropis wodou sprawne chlazenou nebo aspon dostatecne chlazenou cultubu tak by se nic stat nemelo (gdyz pokropim 50w sodik tak se taky nic nestane)
obyc sklo spatne propousti tusim cerwenou slozku swetla ktera je dost dulezita pro kwet
Dežo
s tim 50w sodikem s Tebou vubec nesouhlasim jeste kdyz sem ho mel a kropil sem kytky tak par kapicek na nej vlitlo a ta jeho ochranna tuba napraskla........ale dik za vysvetleni....
owce
4: Dežo Zatim se sklo zdá v pohodě, on ten větráček to dost chladí a tím pádem sklo zas tak vařící neni. Uvidí se časem, ale zatim si to nemůžu vynachválit.
Dežo
tak to jo .....................at to facha.!!!!!!!!!!!
Thcmh
Vypadá to dost v poho a snad i tak slouží. Čím jsi provrtal to sklo na uchycení elek?
owce
Já to sklo nevrtal, drží ho ty elka i bez přichycení, ale pro jistotu a pro izolaci sem to vysparoval silikonem.
Deyna1
Ahoj, mas peknou kooltubu. Taky jsem drive hodil na Grower navod CoolCube za pár kaček. Vsimnul jsem si ze cube nasava vzduch primo ze skrine a vyfukuje ven. Takto jsem to mel taky, ale kdyz rostlina sla do kvetu tak to zacinal bejt provar a to v celem dome(panelaku). To opravdu neni dobry. Pak jsem udelal sani tuby mimo pestebni prostor a to byla krasa. Zadny "zapach" a teplota ve skrini byla jeste o 2°C niz!.

At rostou
ZuNsCC
caf, zaujimalo by ma ako si urobil tu dieru do plechu na ten ventilator.... vdaka za odpoved....
premekss
owce:-
Zdarek vypada to moc fajn i ta ucinost bude dobra akorat se chci zeptat jak je to s tim sklem nekde sem tu cetl ze Ob.sklo pohlcuje hodne svetla... a tak se chci zeptat cim to nahradit? dik moc a zdarekk
jestedman
2 premekss: moh sis precist alespon cely tema, lepsi nez normalni sklo je borosilikatovy sklo, ktery ma vetsi propustnost svetla, resp. spektra vhodneho pro kytky. ale dle meho nazoru ten rozdil neni tak velky jako rozdil v cene, nebo jak owce podotkl problem ve schaneni.
premekss
jestedman: ty a jak je na tom s tou propustnosti plexisklo? myslis ze to bude lepsi jak normalni sklo?
Deyna1
citace:
Původní příspěvek od premekss
jestedman: ty a jak je na tom s tou propustnosti plexisklo? myslis ze to bude lepsi jak normalni sklo?


Ahoj, nejlepsi je borosilikat pak obyc. sklo. Plexisklo bych nadaval protoze ho teplo deformuje, v horsim pripade se uplne roztece!
cru_ci_fix
...to je tak potrebna cooltuba na 150W...???
Deyna1
citace:
Původní příspěvek od cru_ci_fix
...to je tak potrebna cooltuba na 150W...???


zalezi jakej mas prostor, ja mel skrin cca 45x45x160cm se 150w a teplota byla velkej problem. navic v lete kdyz mas venku 30°C se stava ze skrine pec. neco jinyho je, kdyz jedes pekne ve sklepe kde mas treba 18°C to pak je cooltuba na skodu
cru_ci_fix
...mam...vxsxh... 80x60x40...a xem tam narvat 150W..izbu mam na prizemi...teplota vzduchu..prave 28°C...

..xem ist bez cooltuby...

... da sa to bez tej cooltuby udrzat...??...alebo 100W..??
Deyna1
tak asi by to slo, ale bude to drina
pocitej s tim ze budes muset zajistit hodne silnou ventilaci vzduchu
nejaky to zvlhcovadlo a bude to na hodne tesny,
momentalne mam pustenou 125w usporku v podobnem prostoru, ktera ma nesrovnatelne mensi tepelny vyzarovani a jsem rad kdyz to udrzim v tech vedrech pod 27°C mam tam euro2 na odtah a stolni vetrak na ofuk
cru_ci_fix
...inak xem svietit v noci..a cez den ich necham spinkat...mohlo by to pomoct...a ten sodik xem iba na kvet...dam ho tam teda 150W...

.. zo spodu budem mat 2x 120PC vetrak 0,12A a na odtah a ofuk tam dam 2x 120PC 0,33A ...uvidime jak to vyjde s tou teplotou...

...inak mam taku istu bednu ete 1 krat...tak sa rovno opytam...bude stacit na matkaren 2x 25W usporka..a aka by to mala byt..??
Deyna1
svitit v noci je dobre reseni, ale ne pokud to bude na pokoji kde budes nocovat(vim o cem mluvim),

ty vetracky na 12v jsou dost slabe, ale praxe je praxe, poznas sam

na matkarnu rozmeru co pises to stacit bude, kup si usporky s teplotou svetla 6400k (modre svetlo)
Vofce
Pro Owce - Zatra! teď kokám že máš fakt podobnou přezdívku.. Tjo jak tě to napadlo? že jako skot? Nebo jsi pochopil propojenost jednotlivých vesmírných bytostí:) ? HA!




Vofce... we see YOU!
zzzzz
Zdravim growaře, architektuju jednu skříň a přemýšlel jsem, že použiju jen 3větráky od PC (12V).Budou tam 2krásky, takže po jednom na palice, zkusim tah nasměrovat do cooltube.A 3.větrák, výfuk, klasicky nad světlo a trubkou ven, ale tady jste mi dali brouka do hlavy :)
Vážně se dá dalšim fukek v cooltube, co bude hnát na světlo, snížit teplo o 2°C a zmenšit závan??Oboje budu muset brzo řešit....dík za názory a ať to roste.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma