Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Pěstujeme v kukuřici 2005 - Klikni zde pro originální téma
God_mars
citace:
Příspěvek od Taker
Úvod do tématu ;)
Předně bych chtěl poprosit ostatní z Teamu aby NEspojovali tenhle thread s threadem Pěstování alá kukuřice jelikož sem si dal zrovna docela velkou práci abych ho nasměroval tam kam by se měl ubírat :)

Jinak sem můžete postovat všechny vaše zážitky s letošním pěstěním v kukuřici :wink:



Zdarec. Tak dneska jsem byl na mem poli v kukurici, kde jsem mel docela pjekne sazenicky, a co nevidim na poli jsou koleje od traktoru tak bezim k policku a co nevidim. Traktor by se tomu v pohode vyhnul kdyby jezdil po redach jak na celim poli ale zrovna tam kde mam kytky udelal kolecko. Takze mi asi 7 kytek z 11 prejel ,ale nastesti je konopi zazracna rostlina a z tech 7 jen jedna vypada opravdu bydne a 1 je na tom spatne ale snad prezije. ostatnim prejetym se nic nestalo. Pozdejc jsem zjistil ze ty svine jezdej po kukuricnejch polich a sbiraj rucne kameny. Takze doufam ze si niceho nevsimli i kdyz mi je divny ze udelali krouzek zrovna po mim poli.
Setth
Tak co lidi. Už jste poctili kukuřici svou letošní návštěvou? Už jste do ní zasadili? Já už se na to chystám. A už se nemůžu dočkat.
jack_cz
dneska sem si uz prosel policka s kukurici a oblihlidl sem si tam mistecka kolem sloupu. na zkousku uz sem si tam hodil 5 seminek ( kdyby nepraskovali :p: ).
Setth
Tak včera jsem si byl takhle zaběhat a co to nevidim. Normálně nad kukuřičnym polem lítal nějakej vrtulník asi tak deset metrů nad zemí a systematicky z jedný strany na druhou prolítával po celý jeho velikosti. Fakt nevim co to bylo za shit. Jestli cajti nebo nějaký to práškování.
Nemáte někdo ponětí?
Přitom to nevypadalo, že by měl na sobě nějakou konstrukci umožňující hnojení ze vzduchu.
porekpig
tak to ja jsem zasel na poli uz pred tejdnem a doufam ze az tam dnes pujdu tak ze uz bude neco venku!!dofam ze nic takovyho jako u vas mne nezastihne nejakej vrtulnik ci nejaky jiny problem!!??
God_mars
Taker: OK dik.

Jo tak dnes jsem se sel na prejete policko podivat a az na jednu to vsechny vydrzeli a jsou vetsi a vetsi.

Setth: Nevim ale cajti tezko jak by to ted poznali? I ja kdyz tam jdu tak mam obcas problemi to najit.
porekpig
ja tam byl take dnes a za rtejden mi vyrasily 4 a jeste nejaky cekam a dal jsem tam pac rizku uz aby ta kukuriice byla vetsi!!aby to nebylo tak napadny az tam zase pujdu jak casto tam kdo chodite??slysel jsem ze to staci minimalne!!?
God_mars
Zdarec, tak je tu zas dalsi problem. Rostlinky na kukuricnym poli mi uplne belaj od novejch listu od stredu, ale nejsou povadli nic co to muze bejt? stalo ze to ve stejnou dobu na kytkach ktery jsou od sebe dost vzdaleny a jsou i jinak stary. Co to muze bejt.
Taker
...no jestli ses zrovna nestal šťastlivcem, jehož kukuřičný pole postřikujou proti plevelům...:eek:
to by opravdu nebylo dobrý - ty větší by to možná daly, ale strašně je to zbrzdí a už by to nebylo ono (vim to, schytali sme s kytičkama předloni :()

U nás to stříkaj každopádně, proto taky v kukuřici ještě nic nemám...
Setth
Tak jsem zatím v kuřici vyfiknul 3 políčka. Na každý políčko připadá tak 8 dírek po 3 semínkách. Snad se něco chytne.
Jinak se ještě chystám na poslední velkou sázecí operaci - taky do kuku. Dal jsem naklíčit pár semínek, pak dojedu na pole, tam vezmu trochu toho kravskýho hnoje, zakopu pod zem a pak na to píchnu ty předklíčený kytky. Jak budou prorůstat kořeny, tak se to dostane k tomu hnoji a pak to bude zajímavý :-)
Kua, to by bylo něco, kdyby mi to letos konečně nevyšlo!
Setth
Tak dneska jsem byl si připravit ty pole, o kterých jsem včera psal a bohužel nastává to, o čem jsem tu na Groweru zatim půl roku jenom četl:

BACHA NA ZEMĚDĚLCE. VIDĚL JSEM DVA KOMBAJNY JAK SI CHEMICKY DÁVALI POLE S NĚJAKÝM OBILÍM A ŘEPKOU. TZN., ŽE KUKUŘICE JE NEJSPÍŠ TAKY V OHROŽENÍ. TY ŠMEJDI TO NĚJAK ZAČÍNAJ STŘÍKAT, TAK BACHA V JIŽNÍCH ČECHÁCH!!!
porekpig
tak to ja jsem byl vcera u kamosu na svem poli a nasel jsem po 14 dnech 6 kyticek!!a dal jsem dalsich 40 to bude žužo!!plus kamosovi pole v kuku!!takze tam bude vic zelenych palic nez kukuric!!!
Belial
Ja si dal asi deset predpestovanejch kyticek do kukurice a pro zbytek sem vykopal velky diry hned na kraji pole pod kerema ktery tam rostou a z pole sem tam dotahnul jen hnuj (zemedelci ho tam zapomeli:satan: ) a jinak jeste budu davat 4-12 kytek na stromy do kyblu
porekpig
tak jsem byl zase na poli se podivat naposled jsem tam byl v nedeli a ted pekne vylitli a 2 umreli!!asi uschli!!kolikrat tam jezdite do tejdne??
SCRAT
seth: ja mam 2 kamose hulici cajti a maj na to nakej radar.... fse vidi zelene a kwiti cervene...a maj to prave pridelany na helikopterach..sou to ale svinsky predatori co.... kdyby praskovali tak bys to snad poznal ne????
porekpig
tak to je teda pekne na hovno jestli maj takovyhle srac ale treba kamos takhle pestuju uz par let a nic tak zase nevim no..asi podle kraje!!
jack_cz
tu vecicku na hledani brka chcu taky ! :wink:
Setth
Ta helikoptera určitě nepráškovala. Kdyby jo, musela by mít na sobě přidělanou nějakou konstrukci. Aspoň myslim. A nevim, o tom radaru jsem nic neslyšel. Nejsem sice technik a v podobnejch věcech se moc nevyznám, ale tuhle informaci bych bral trochu z rezervou. Kytka jako kytka. Nevim podle čeho a jak by to to naše zelí mohlo detekovat.

Jinak se mi stala další nepříjemná věc. Kopu na poli takovou menší díru o hloubce tak 25 - 30cm a délce 2m v lánu kukuřice, kam hodlám nasypat hnůj pro kytičky. Najdenou slyšim motor letadla, tak pátrám očima po obloze a nikde nic. A pak najednou se mi snese letadlo přímo nad hlavou. Ten zmetek letěl přímo proti mně, takže jsem ho neviděl. Potom to srovnal, ale to už byl moc blízko než abych se stačil schovat. Tak teď doufám, že to nebyli cajti nebo nějakej jinej provar. Na to pole jsem tedy zatim ještě nic nezasadil a docela přemejšlim, jestli mám nebo ne.

Jinak bych se chtěl zeptat. Dneska jsem poslal dalších pár holek (alespoň doufám, že to budou holky) do polí. Nebo spíš předklíčený semínka a zalil jsem je trochou vody. Jenže zejtra a v neděli tu nejsem, abych to zalil, a počasí bude zdá se dost horký (kolem 30°C). Myslíte, že to vydrží do pondělka? (ty malí klíčky) Bylo by na h***o, kdybych to tam takhle píchnul a během dvou dnu by to pochcípalo. Co myslíte, vydrží nebo ne?
WirusH
SCRAT: si me pobavil :D
aaaaa
Já se taky chystám zasadit!!Ale kukuřice je takové malé bludiště!!
Tak včera jsem se odhodlal přesadit 4 kytky do kukuřice. Moc dobrej pocit z toho nemám, protože jsem si všiml auto, který stálo asi tak 700metrů ode mě. Těžko říct, jestli mě člověk viděl, když jsem sátel asi těžko, seděl jsem a chránil mě takovej kopeček. Ale když jsem pole opouštěl, tak jsem mohl být docela nápadnej.
Teď mám ale hlavně strach z toho, že čerstvě přesazený kytky tohle počasí nevydrží. Asi to budu muset dneska zase zalit, ale na druhou stranu nechcu být moc nápadnej, budu muset jet úplně po tmě.
Setth
Já sem teď taky lehce na nervy. Byl jsem se mrknout na ty dvě políčka, co jsem tam frknul v pátek a z naklíčenejch semínek zatim ze země nekouká ani jedno. Tak jsem to sice zalil, ale nemám z toho moc dobrej pocit.
Co myslíte zkušení kukuřiční groweři? Je to špatné znamení a nebo jsem jenom moc netrpělivej? Nevim, jestli ty dva dny, co jsem tu nebyl, neudělali mejm kytičkám šmitec.
God_mars
Zdarec tak stastlivcem kteremu to necim posipali jsem se urcite stal! A je po vsech kytkach, chcipaj dokonce i ty co jsem zasadil do hliny z kukuricnyho pole.
varan
Abych jsem se vyhnul komplikacím se zemědělci, navrhl jsem mým rodičům, a by oni sami zasadili u nás na poli kukuřici, dnes, když už má asi 15 cm, (jedná se o kukuřici pukancovou) mezi nimi raší na různých místech 4 rostliny, už jsou to pěkní macci, mají 45 cm.
Výhody: ničím se u nás doma nepostřikuje
Vím kdy přesně bude sklizeň
Nulová možnost čórek
Velmi nízká možnost odhalení
nemám to daleko pro vodu

Ty vole venku se zvedá vítr, to bude ta zasraná vichřice, valím je něčím přikrejt, zrovna jsem četl v novinkách že to zaplavilo metro, pomóc....
porekpig
Setth:to jsi netrpelivej jen si pockej!!mne to taky nejak jde do prdele v ty kukurici nejak mi to seschlo a nevim cim to je??!!takovy ty spodni listky jsou seschli tak uvidim no jesli se chytej kdyz tak mam jeste pole tak se moc nestane ale zamrzi to...
ory
do kukuřice se letos chystám udělat taky nějaký políčka, ale zatim mám holky předsazený na balkoně v květináčích. budu sázet do kukuřice která má minimálně 20-25 cm, protože v téhle velikosti přestavají s práškováním proti plevelu. kukuřice se přáškuje tak jednou, dvakrát a tam kde je plevelu hodně i třikrát. ale většinou dvakrát. u nás na vysočině to práškujou takovejna granulkama který když zaprší tak se rozpustěj do země. pokud na pole chodíte často tak si toho všimnete. je to muj osobní názor a pokud někomu pomůže budu jedině rád. peace
!!!kopřivy never died!!!
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od WirusH
SCRAT: si me pobavil :D


toz kamo taky pristroj skutocne existuje, vidi sa mi ze to funguje na principe RTG(alebo dakeho podobneho) ziarenia. objekt oziaris slabou davkou a to co sa odrazi analyzujes. na slovensku vynasli taky pristroj, ktorym sa daju na dialku analyzovat(zistovat ich pritomnost) bojove chemicke latky(asi preto vytiahli nasu protichemicku jednotku do iraku).

otazne je ci je na to policia financne vybavena a aku to ma rozlisovacu schopnost.
Nastyan
SCRAT: To ti fakt nekdo rek jo? To je ten nejvetsi nesmysl kterej sem slysel. I kdyby neco takovyho existovalo, na kolik by asi vyslo, nez by nasli naky policko s 10 kytkama?
Dude
no check tohle - http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=11738 - ale přece jenom trochu jiná situace :p:
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od Nastyan
SCRAT: To ti fakt nekdo rek jo? To je ten nejvetsi nesmysl kterej sem slysel. I kdyby neco takovyho existovalo, na kolik by asi vyslo, nez by nasli naky policko s 10 kytkama?


taka vec normalne existuje
WirusH
Mozna existuje vec ktera ti ukaze nejake rostliny(napr. termovize na bazi teploty atp.)...ale ne kdyz proleti nad lanem kukurice v ni budes mit deset kytek tak prave tech 10 kytek rozhodne na tom monitoru nebude zarit jak kdyby tam byl jadernej odpad :) Podle ceho prosimte by to dokazalo urcit konopi?
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od WirusH
Mozna existuje vec ktera ti ukaze nejake rostliny(napr. termovize na bazi teploty atp.)...ale ne kdyz proleti nad lanem kukurice v ni budes mit deset kytek tak prave tech 10 kytek rozhodne na tom monitoru nebude zarit jak kdyby tam byl jadernej odpad :) Podle ceho prosimte by to dokazalo urcit konopi?


precitaj si prispevok 28, tam to mas, tak nejako sa zistuje aj zlozenie vzdialenych objektov vo vesmire.

inac tu mas link na podobny pristroj(funguje na inom principe), ktory sluzi na dialkovu detekciu vojenských toxických látok v atmosfére(az do 3km)

http://www.vtu.sk/web/katalog/dial2002.htm

dalsi link pre paranoikov

http://kvant.sk/SK/spectech/VaporTracer.html
TouchWood
Kukuřice - rok od roku se někomu stane, že tam zasadí.
Já to udělal před 2 týdny a když jsem tam byl TAK JSEM TY KYTKY NENAŠEL!!!!!!! to mě sere vždycky když tam pěstím tak už je nenajdu
Bido
Já když sázel v kukuřici, vyšel sem z pole ven pouze rovným směrem. Tam kde sem vyšel, udělal sem nějakou značku ( zapíchnout klacek apod.) Většinou to vyšlo - od značky jdeš furt rovně. Jinak pěstování zdar:D
Jay-jay
to touchwood:
kdesi tady psalo již se,že když v kukuřici máš své "hřiště",vždy než do ní vstoupíš směle,ohlídni se po kostele...co tady blbnu :D prostě podívej se odněkud na nějaký bod v dálce(třeba kostel) a řekni si 250 kroků směrem ke kostelu a najdeš..:sun:
ory
2 touchwood: jak krásně zaveršoval jay-jay :) skus kostel, je dobrej ale taky docela nepřesnej páč bejvá daleko. podle mě je nejlepší třeba nějakej strom, keř (na kraji pole) taky sloup vysokýcho napětí v poli je dobrej navaděč. od takovýho místa stačí o odkrokovat nebo když je kukuřice trochu vyrostlá tak počítat řádky (většinou sou po cca 1 m). jinak hodně úspěchu při hledání
Taker
no to máte ještě dobrý, když to "jen" krokujete podle kostelů :D - já musim mít megaplánek na kterým mám zakreslenej přesnej počet kroků/řad, všechny místa fstupu, kolik a kde sem co zasadil, tvar pole a jeho velikost :frog:

nicméně funguje naprosto spolehlivě ;)
WirusH
Taker: taky jsem musel utvorit plan v kterem se vyznam jen ja je to takova mapa pokladu :D musel sem to sepsat pac po vysazeni prvnich 10ti kytek jsem po tydnu prisel a koukam je ten NPP pekne vyrost .. a je to vubec npp? a co je tohle? :) proste maglajz
SCRAT
koreni WIRUS H,nastyan:verte cemu chcete a na co chcete.....(treba na jeziska...)
ja jen rikam co mi rekli kamosi od statni policije cr....
....ptal sem se na to znovu a existuje to....
nez preleti helikoptera jedno pole tak to zas tak dlouho netrva protoze to ma stopu az 50m...............

a nehledaj jen vase kwiti kdyz si vezmete ze teoreticky kazdej 5 clovek huli a kazdej 8 pestuje ze na jedno pole kukurice nabehne treba i 10 groweru (podle velikosti.....) to uz mate treba i 200 kytek na polu(extremni pripady....) za to uz jim to asi stoji!!!!!!!!!!!!ale kua aji ja kdybych byl zmrd tak se projdu jednim polem a mam to bez starani hnojeni atd.... jenom tak zadarmo..... peace polari.....

tak verte neverte!!!
Skrec
Když jsem o tom přístroji četl poprvé tak jsem řikal co je to za pič..., teď už bych tomu i docela věřil že to existuje. Ale aby policajti lítali s tímto přístrojem, který bezpochyby nebude levná záležitost, stále nevěřím. Ti šetří kde to jde. Vždyť v zimě mají na autech zimní gumy jen na jedné nápravě aby ušetřili.
Taky se chystám pěstovat v kukuřici a nemám v plánu nějak troškařit. Nejvíc mě na tom se.. že se to práškuje a jak jsem se dozvěděl tak možná ne jen jednoum což mě teda zarazilo. Dnes jsem jásal když jsem vyděl zemědělce práškovat pole že už pak budu moct zasadit a teď teda nevím když je tu možnost že to tento rok nebylo naposledy :((.
V kukuřici jsem pěstoval už loni a na to že jsem tam kytky zasadil až ke konci června (první jsem zasadil dřív a zničil mi je postřik :(( )tak to dopadlo celkem solidně.
Vivat Grower, FUCK OFF čorky. Peace.
SCRAT
Chlape doporucuju stromiska...... ale bacha at nespadnes...
Setth
To SCRAT:
Dobrá tedy, sice nevim jak by to mohlo fungovat, ale připusťme existenci nějakého takového zařízení, o kterém tu píšeš. Mohl by jsi tedy od toho tvého kámoše zjistit něco víc? Třeba jestli neví, kde všude v ČR tohle používaj, jak často si to mohou dovolit, popř. na jakym principu to funguje - tedy zda to lze nějak oklamat, nebo se proti tomu bránit.

Jsou tady na Groweru nějaký právníci nebo studenti práv? Docela by mě zajímala jedna věc ohledně našich zákonů. Přesněji řečeno jaký je vztah mezi ústavou, listinou základních práv a svobod a trestním právem. Převedeno do praxe to myslím následovně: Mám pole, kde mám pár kytiček, který si pěstuju výhradně a pouze pro svoji vlastní potřebu. To znamená, že nikomu to neprodávám a nikomu tim neubližuju (kromě sebe) a neomezuju ničí svobodu. Přesto jsem já jako pěstitel nesmyslně kriminalizován a omezován na své vlastní svobodě, protože se tam někomu ve vládě tahle rostlina z nějakého důvodu nelíbí / nelíbila. Otázka tedy zní: lze takovýto zákon považovat za protiústavní? Lze ho nějak napadnout? Nebo vůbec, lze se nějak zákonně bránit proti policejním represím, když jak jsem se již zmínil, jsem nikoho nepoškodil, neprodal atd.?

Nebo je stát radši, když nic pěstovat nebudu a půjdu si to koupit od dealera? Pro mě jako spotřebitele je tato možnost lepší, protože za to nepůjdu do vězení, nadruhou stranu tim však budu podporovat kriminalitu a šizení státu na daních. Ne že by si to ty šmejdi nahoře nezasloužili, ale přeci jen by bylo lepší (pro mě i pro stát), kdyby to fungovalo naopak. Moct si pro sebe alespoň něco legálně vypěstovat. No nic. Na tohle téma toho bylo již na Groweru řečeno hodně. Takže tenhle odstavec ignorujte, ať zbytečně nekazíme tohle kukuřičné téma.
SCRAT
urcite se poptam a dam ti vedet chlape....
Werron
Zdravim! mam takvý "menší" problém... zasadil jsem si na poli v kukuřici asi 5 naklíčených semínek + jednu malou kyti,ale nic se nechytlo.... ta půda se mi zdaá celkem dost těžkaá a strašně rychle vysychá. Asi tam budu muset dát nějakej pytel s mojí zemí a vysypat to projistotu vápnem... nebo je nějaké jiné řešení? ;)
Jo a je to výšší poloha, někde skoro na Šumavě...
zasa
ja mam tiez nejake kvetinky v kukurici....pestujem tam poprvy krat tak by som uvital keby mi niekto odpovedal na nejake otazocky...nechcel som vytvarat nove tema...tak vopred dakujem a otazky su tu:

1.ako casto tam mam kvetinky chodit zalievat poda sa mi zda dost sucha...niekde som tu ale cital ze staci minimum to v kukurici zalievat????neviem???

2.zda sa mi ze kvetinky nejak pomalsie rastu su ale zase pevne pretoze tam dost fuka vietor....

tak vam za odpovede vopred dakujem...
zdravim..:afro:
Taker
zasa - no zalejvej dle potřeby :) je pravda že teď jak byly ty tropický vedra tak to chtělo pokropit, ale obecně lze říct že zalejvání v kukuřici neni takovej problém - je tam (aspoň u nás :frog: ) dost vlhko ikdyž je kukuřička ještě úplně mini :wink:

Jo ty stonky kytiček ze semínek mě v kukuřici fakt baví :bravo: Kytička má třeba sotva dva cenťáky na vejšku ale stonek jak špejli :D Je to mazec, no a ten pomalejší růst bych zatim nijak neřešil....uvidíš na podzim :smoker:
zasa
2 taker:
dik si ma ukludnil som myslel ze som nieco dokaslal....
tak growu zdar diki ....
Setth
Tak jsem dneska byl zrevidovat svoje kukuřičná políčka a nastalo to, čeho jsem se obával. Nevim proč, ale kytky skoro nerostou. Udělal jsem si 4 políčka kam jsem dal celkem asi tak 40 předklíčených semínek.

Pole č.1. - původně 15 semínek, dnes 3 kytičky.
Pole č.2. - původně 10 semínek, dnes 3 kytičky + spousta stop lidskýho původu avšak ne ode mne.
Pole č.3. - původně 6 semínek, dnes 0 kytiček.
Pole č.4. - původně 10 semínek dnes 4 kytičky.

Navíc ty kytky, co se vyklubaly na povrch, jsou po 2 týdnech tak mikro-prťavý, že ani nevim, jestli vůbec přežijou (ani ne 1cm).

Pak jsem měl ještě 2 políčka v kuku jen tak na divoko kam jsem udělal 8 direk a každou vyplnil 3-emi nenaklíčenými semínky. Výsledek = 0.

Nevim proč, ale je to na hovno. Takovýhle ztráty hned na začátku. Počítal jsem, že tak polovina nepřežije, a polovina z tý přeživší budou samci. To by bylo ještě pořád 10 kyti, ktery by tak na rok v poho vydržely, ale tímhle stylem to možná budou tak 2. A to kdo ví jestli!

Jsem těžce zklamanej. Sakra. Přičemž rok 2002 vypadal celkem slibně. To jsem to tam píchnul nenaklíčený a holky jely jak zběsilý, teda dokud nepřišly povodně. No nic, no. Teď už se nedá nic dělat. Snad alespoň něco z toho, co tam zůstalo, vyroste a počká na mě.
Setth
Do kdy má tak smysl ještě sázet? Našel jsem ještě pár semínek, tak to možná zkusim ještě nějak zachránit.
Setth: Taky chcu ještě nějaký kytky zasadit. Uvidíme, jestli to bude mít smysl :)
Taker
Setth - už sem to tu jinde psal - loni sem jen tak na zkoušku do kuku zasadil nenaklíčený semínka asi 20.července!!! No a na podzim z toho byly kytky kolem metru obsypaný paličkama. Jestli se to vyplatí si urči sám - dle mýho každá další sklenička suchých paliček navíc je dobrej kauf :D
Setth
Tak fajn. Jdu do toho. Nadešel tedy čas přejít k plánu C). Vezmu krosnu, vykopu v poli díru jako prase, do ní narvu hnůj až po okraj a semínka co zbyli.

Okolo položim vysokonapěťovej ostnatej drát, udělám minový pole a z orbitu na to namířim 50-ti Megatunovou jadernou hlavici. A jestli se k tomu jenom přiblíží něco jinýho než já nebo kolem proletí moucha bez dozoru, tak to světlo uvidim rovnou z okna. :jumper:
SCRAT
hej lidi omlovam se za vzniklou paniku.... tohle zarizeni existuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale je jen jedno v ČR!!!
a to nekde v praze....a vylitava to tak jednou za rok a to nekam na podchyceny fleky.... no nevim.. ale dozvedel sem se ze treba na jizni morave tohle zarizeni nikdy nebylo.......peace a sory... preju pekny venoury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ExTip
ja sem tedkon prisel z policka a zjistil, ze z 35 kytek mi vali jen 3 a nejvic me mrzi to , ze za to muzu ja!!!-poslal sem je na onen svet prilis moooc vostrou davkou hnojiva, zel to nerozdejchali, skoda meli uz tak metr....
Taker: No to by byla v tom případě velmi dobrá zpráva. Dneska jsem zasadil tři kytky. Celkově upravil pole a pořádně se zhulil :)
Skrec
SCRAT: Taky mě to docela překvapilo když jsem o tom prvně slyšel. Ale nakonec se potvrdilo že na to prostě na štěstí nemaj. :)

Btw: taky bych chtěl mít takový zdroje informací jak ty :)
SCRAT
jj nejlepsi na tom je ze ja su neco jak rasta a oni nosi bombry(patrioti nebo tak) ale schanim jim bůůcčoo protoze se jich spiceni dialeri boji....
sou to fain koreni...
Werron
Zdravim, budu dávat 4 kytky(asi 20 cm) do kukuřice,ale než se tam dostanu musí ty kyti bejt doma a nejde na ně naprosto žádné slunce celý den... myslíte,že to kytkam neuškodí?
PS: nepište mi please, abych to dal někam na sluce, protože to fakt neni možné...
SCRAT
noo pokud sou aspon na denim svetle (treba za oknem na sever)
tak se budou hrozne tahat do vysky a budou mit tenci stonky...(urcite to prezijou pokud je nebudes mit nekde v uplny tme ale bacha at nevikvetou..) ale oni by se stejne po presazeni meli rozrust aspon sem to tad nekde cet
zvladnou to neboj....peace!!
Setth
To Werron:
Řekl bych, že spíš záleží co máš za modýlek. Většina kytek se však bude vytahovat do výšky. Taky jsem měl pár kytiček na balkóně, kde na ně nešlo přímé sluneční světlo, ale měl jsem to tam jen pár dní a ten balkón byl alespoň směrem na jih. Jestli ti mohu doporučit, tak je fakt co nejdříve šoupni někam, kde to slunce bude svítit.

Já jsem dokonce přemýšlel nad tím, že bych si někde našel nějaké těžko přístupné místo, kam svítí slunce jen tak na předpěstování. A pak bych ty kytky teprve šoupnul někam na stálo. Nakonec mi to sice nevyšlo a šoupnul jsem je ven mnohem dřív, ale nicméně je fakt ten, že pár mrňavejch kytek na předpěstění ukryješ někde venku mnohem snáž než 0,5 metrový mazečky.

Záleží na tom, kde bydlíš, ale jestli jseš někde, kde se snáž dostaneš do přírody frkni to někam na skály nebo na mýtinu v lese nebo kamkoliv jinam, trochu to zamaskuj proti případnejm nezvanejm návštěvám a seš v pohodě. Jelikož já taky nemám moc možností na předpěstování, tak to příští rok asi udělám stějně. (Letos jedu jen z předklíčenejch semen). Ale záleží to na tobě, jaký máš možnosti a jak se rozhodneš.

Možná to zní trochu divně, ale já to beru trochu jako válku mezi pěstitelema a čórkama a těmi, kdo trávu absolutně neberou jako v pohodě. V týhle válce ale vyhrává ten, kdo je nejnenápadnější a nejbystřejší. Proto je třeba snažit se bejt co nejvíc neviditelnej. Ale samozřejmě pokud bydlíš v Praze nebo v nějakym jinym hustě osídlenym regionu, může to být o to větší problem. Nicméně ti přeju hodně úspěchů a bohatou sklizeň.
loeX
no tak co se týče kukuřice tak budu sázet až ted...jinak už jako mám vychytaný políčko s tak 70cm a furt hodně valej:)...jediný pole s kukuřicí je pole kde prej dělaj nějaký genetický pokusy s kukuřicí...kdy myslíte že to budou sklízet? to bude až pozdějc ne? aby mi tam nevysrostly nějaký obludy:D
lImEtA
mam kytky v kukurici, ale jsou moc vytahly a maji tenky stonek (malo svetla) no jo ale co ted? jak docilit silnejsiho stonku? thanks :O( :confused:
Ludwigh
raz bol kombajn na kukuricu rychlejsi nez ja a od vtedy do kukurice nedavam.
Skrec
Ludwigh: A proto z kytek zasezených v kukuřici sklidím některé o něco dřív i zacenu toho že by mohly být ještě lepší. A samozřejmě zaštipuju - ochutnávat se musí :)
Peace.
Ludwigh
Rada pre vsetkych. Ak stete majte ju na salame. Tento rok je kalendarny. Učebnicoy. To znamena toto: tento rok je najidealnejsi cos sa sadenia tyka a myslim ze v zime sa budu ine kvality fajcit :)
Radsej tento rok do kukurice nedavajte. Obehne vas kombajn.
Nevyhoda je aj to ze je to predcastne skosene pricom palica mohla dakde este mesiac dozrievat. Vid SKRECov prispevok.
zasa
sakra prosim vas ja mam v kukurici fakt pekne kvetinky a ked sa tu tak vravi o tych kombajnoch zacinam mat strach..:D neviete mi niekdo povedat kedy asi tak priblizne kosia tu kukuricu viem ze sa kosi na silaz a na semeno...a stihne to dokvitnut v kukurici???dufam ze mi to kombajn nesfachci....
Skrec
Ludwigh: Lepší je sklidit něco dřív a mít jistotu alespoň něčeho(i když to mohlo růst ještě nějakej den či tejden). Zasadil bych klidně i někde jinde ale bohužel u nás se strašně krade a tak jsem minulý rok přišel o 6 míst z nichž o některých jsem si byl jist že to nemůže nikdo najít. Místo v kukuřici mi jako jedno ze dvou :rolleyes: zůstalo a tak jsem na ni tento rok vsadil. FUCK OFF čorky. :flamer::mutant::rocket: Peace.
Alalí
Ahoj. Já jdu sázet do kuku až dneska, asi před 14 dny to postříkali, tak jsem čekala a sazeničky si zatim pěkně rostly v květináčích.
Teď budou tak stejně velký s kuku, tak se těším, jak pěkně pojedou.
Fízlů se nebojim, spíš máme takovej blbej kraj, kde se hodně krade, takže zloději fuck.
zasa
ja som bol vcera pocriet keinky v kukurici 2 najkrajsie a navacsie cca 30 cm boli samcuri a dalsie este neviem ale dari sa im pekne ved uvidim o taky mesiac co z toho bude....
Ludwigh
Skrec: ja by som to neryskol. je mi jasne ze ked ju skosim bude slabsia. no vtedy bolo u nas tak chujovo, ze manici kukuricku skosili o dost skorsie. nikdy nevies co sa stane. a prist, uz myslim ze o dost velke kusy, by bolo dost nachuja. takze ja sa radsej trepem velku dialku na lazy a tam to nasupujem. takze asi tak.
bohus
Zdarec.No já takhle pěstuju už nějakej rok a vždycky v pohodě.Akorát mě to 2x sklidili Jézédáci-svině.A u nás sou policajti blbí takže v klidu.
Taker
Tak co kukuřičňáci? :smoker:
jak se vám dál letos v kuku daří? Máme tu červenec a aspoň u mě už to začíná vypadat, že by se snad mohlo i zadařit :)

Ikdyž pravda je, že ztráty sou letos docela velký - ale tak teď už se kochejme jen tim co zbylo, že jo :punk:

tak podávejte ňáký mezi-reporty :D
-respiro-
Hele lidi dal jsem to taky do kukuruz ale nejak me to přerůsta tu kukuřici co s tim mam to nechat nebo to mam nejak zastrihovat
poradtte pls
minulej rok sem to nechal a jednou sem prisel a uz tam nic nebylo nevim jestly to je tim ze moc zastipuju ale bojim se abych to nezastip mooc
abstraxik
hezky je to v kuku. to jo. takze ja sazel vcera.
- 20 semen (velke cierne tygrovane s kvalitnych gresow + hydro semeno) naklicene v tme, klicky male takze sa nezlomil ziaden :)
-dalsich 50 nenaklicene
-rozloha policka 1,5x3,5m
-odstup medzi semenami +/-20cm
-poda predtym mokra -poprsana, hlina je dost lepkava jako ilovita
-po dosazeni sem zbjehl na hnuuj a porozhazel sem to na policko-len take kusky
-plus na to rastovy stimulator Astonik. No a tu som spravil jednu neprofesionalnu vec a to : stimulator je v lahvicke no a ja sem u seba nemnel vodu tak sem to rovno s tej lahvicky pokapkal... na miste dopadu kapek puda hnez zbledla (snad sem netrefil aj nejake semne)
-a samo ze sem se zhulil primo na miste po sazeni :)) doporucuju, kolobeh zivota...
... tak a teraz uz len fandim sl(k)unku, kytkam a hulim co hrdlo raaci :pimp:
abstraxik
.. v poslednych 3-och dnoch prsalo a mrholilo. mozna sa to hnojivo rozpustilo, a teda mi mozna nespali tie novovyklicene semka.???
Str
Tak sem dneska sadil do kuku, vlez sem na jednom miste do pole a po chvili sem dosel na uplne idealni policko, cca 2x2m kde nerostla zadna kukurice tudiz sem nic ani nemusel vytrhavat coz se docela v zajmu utajeni hodilo..lupnul sem tam 2 solo seminka a do dalsich dvou der po trech seminkach, sou to nonamy a nemam moc predstavu jak sou klicivy..doufam ze z toho neco bude, misto je to takrka idealni, puda by mela bejt taky v pohode..
SCRAT
a nesazis trochu pozde ta kukurice je uz asi velka?:)
Str
SCRAT - No ja vim ze je trochu pozde, ale holt driv sem nemel co sazet tak se budu modlit aby se mi aspon z tohodle neco urodilo..:)
abstraxik
ja ked sazel tak mnela kukurka tak okolo 30cm, myslim ze uz bylo po postreku.
no neskoro je to jo ale co uz :)
uz je to 6-dni od sazena a s teho prsalo tak 4-dni.
jamalino
uuu, me to pozrala nejaka srnka... :(
LukeCJ
Na kraji kukurice mam zasazeny 3 kytky asi 40 cm nevite kdy je sklizen kukurice-aby mi to stihlo vyrust
Setth
Takovej malej dotaz. Proč se někde u nějakejch uživatelů objevuje: [účet odstraněn]?
Str
Setth - Mno mozna protoz e jim byl odstranen ucet?:)
Taker
Setth - tak se mrkni tomuhle typovi do profilu a hned ti to bude jasný
Str
mc-LaRWa - Tak ja to nemeril ale u me to ma odhadem tak 140cm..
abstraxik
tak to mate tu kukuricu nejaku vysokuu paanovee ...
ja to mam urcite do 3/4 metru vsecky kukiny na okolnim poli.
jak uz bylo spominane- zalezi ci to bude kuku na silaz alebo zrno.
zalezi na nadmorkej vyske- vyssii polozene pole = mensii kukurka
uz my na to pole prsi vic jak tyden...
comming soon
zasa
ja mam od kukurice kvetinky mensie aj viac nez o polovicu...:( myslite ze to bude nejak vadit???ale su velmi pekne pekne sa vetvia hruba stonka...su hnojene zihlavovym hnojivom....
vsetkym kto maju v kukurici a vobec vsade drzim palce...:)
abstraxik
citace:
Původní příspěvek od zasa
ja mam od kukurice kvetinky mensie aj viac nez o polovicu...:( myslite ze to bude nejak vadit???ale su velmi pekne pekne sa vetvia hruba stonka...su hnojene zihlavovym hnojivom....
vsetkym kto maju v kukurici a vobec vsade drzim palce...:)

na velikosti kuku moc nezalezi, ked ti bude robit stin na kytky tak ich okolo vytrhaj. ale netreba robit velke cistky, potom by to mohlo byt napadne.
abstraxik
tak vcera sem byl v kukurke.
na policku je 12 kytek o vyske 2-4cm. slabota ale kukuricka na poli je na zrno takze mam dost casu.
inac ci je kuku na zrno alebo silaz sa da zistit podla hustoty nasadeni kukurice. ked je na zrno tak je sadena menej na husto(vacsi rozestupy medzi kuku) ako ked je na silo.
inak vyska mojej kuku je tak 50cm az 1metr
abstraxik
-11kytek
-vyska 5-10cm
-vyzeraju dobre
-nekere maju uz 5-te poschodi
myslite ze z teho neco bude? ja dufam ze jo...
TouchWood
Slává hurááááá hupííííí

Tak jsem je před týdnem našel krásky moje

1. je keř jako sviňa 100cm koule
2. normální 1,5m kytka
3.vysoká 2m
4. vypadá jak hippies znak (stonek ve tvaru hippi)

zaštípal jsem je aby se rozvětvily, když byly záštipky suchý tak je zhulil u řeky a byl jsem rád že jsem došel domu STONED
zasa
nazdarek mne sa ukazal este jeden samec tak isiel von...:( takze ich je 5 no vysokych asi po pas..tak okolo 80cm eviem povedat presne som to nemeral...:)ale su pekne pekne sa vetvia 4 ukazaly pohlavie su samicky..a jedna este sa uvidi..:)
2:mc.Larwa :zas tak som to nevysklbal aby tam ostali nejake mapy...:D tak z kazdej strany jednu..inak v tej kukurici su mapy kde je mala alebo neni ziadna kukurica a je to z takej strany odkial na kukuricu nikto nepojde...ak nemam taky velky strach ze mi to ktosi corkne..:) dufamm..:) inak diky...
TouchWood
nevim jestli tam nikdo nepude - než jsem našel svý kytky tak jsem našel pole asi se sto kytkama (už jsem nahlásil vlastníkovi) takže stačí náhoda
dj dury
citace:
Původní příspěvek od Taker
Setth - tak se mrkni tomuhle typovi do profilu a hned ti to bude jasný


tak to je teda drs, ve ctrnacti slusny profil...
Setth
citace:

Setth

Takovej malej dotaz. Proč se někde u nějakejch uživatelů objevuje: [účet odstraněn]?



Jo tak teď už rozumim. Jen do nich! :death: :rocket:
Hnědojed
Hmm vdiel bych to ze je asi setnu driv a pudou do mlika nebo do nakyho jidla. Lepsi vrabec v bramboraku nez stika zkosena prasatum do zradla. ...
zasa
nazdarek.no mne v kukuric ostala len jedna kvetinka vsetky mi polamaly alebo rovno vykolpaly divociaci..:(ale ta jedna ma okolo 130cm pekne rozvetvena s peknymi krasne vonajucimi palickami..:Dno dufam ze mi ju nejaky parchant nevykope..vsetkym nehc sa dari..cawec
langos
hh v kukurici to je uz hrozne provareny to je jen muj nazor ale zda se mi 50%uspesnot ze se dockate kytky
langos
kamosovi tam pred rokem corli asi sest metr apul velkejch kytek a verte mi to nasere tak nevim mozna ze me tohle odradilo.... ale stejne preju ta to kazdymu v kukurici vyjde...:D
Jay-jay
Pozor pozor...to je sviňa to prase ;)
http://www.novinky.cz/domaci/67532-...ako-lavina.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma