Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Pestovani v kysele pude. - Klikni zde pro originální téma
God_mars
Chtel bych vysadit kytku na misto kde je lesni puda, ale mam problem jelikoz je moc kysela tak me napadlo ze bych vykopal diry a do nich si dal vlastni pudu jenze si rikam ze kyseliny se tam dostanou z okolni pudy takze by byla kysela i ta ma nanosena. Tak me napadlo do te diry dat igelit a pak tu pudu, a nebo to tam dat v kyblech.Co myslite?

Je to skveli misto sviti tam slunce a je to skryty.
hudi
podľa mna ti tam uplne staci vykopat diery a dat do nich vlastnu zem aj ja som to tak robil, nie v lese ale na lučke.:)
Werron
jo nejlepší asi bude když tam dáš svoji zem, nebo je také možnost to kolem prosypat vápnem... pomáhá to... přeji good growing. zdary
Werron
To Hollister :přesně tak jsem to myslel....... Thanx
MUZsRANAMI
a mozes to skusit dat aj do vreca igelit. tasky alebo kvetinaca ... aby ta kyslos z okolitej pody neprechadzala do tej tvojej, zhora to zamaskujes samozrejme.
ddt
ONo dany kupeny substrat nie len,ze ma priaznivejsie Ph a pre nase ucely vcelku vyhovujuce. Plus tieto vyhodne vlastnosti ma podstatne vyssi obsah humusu, lepsiu texturu atd.
Cize vsetko ni je lne o Ph pody. Kysle pody a predpokladam,ze sa jedna o miesto niekde s podkldam z ihlicia (mozno sa mylim) máva podu velmi slabej kvalit pre nase ucely po takmer kazdej stranke. A ci sa dana kyslost prenesie do do nanosenej pody? No aspon kontaktne miesta budu urcite vzojomne pomerne silnejse interagovat, no ako sa pozmenia vlastnosti noveho substratu ako celku neviem momentalne povedat.

DDT
God_mars
DDt: Jde o to se tam byl jehlicnatej les coz je k nicemu puda. Dam si to radsi do kyble protoze se bojim aby mi nezkysla i puda co si tam nanosi protoze podle me pokud zaprsi tak se kyseliny z te lesni pudy musej dostat i do te co tam nanosim, prijde mi to takovy pravdepodobny, treba se milim ,ale nechce se mi to ryskovat.

Pokud o tom neco vite napiste.
zaya.cz
no nevim jak je to s tim vápnem já bych tam dal radši dolomitický vápenec zvýší ti to ph půdy normálně nasypeš na políčko přeryješ a je to ok kupuje se to v kvjetinářství
martyn1
kdyz mam vyhaseny vapno muzu ho dat kolem zasazenejch kytek nestane se jim nic?
loeX
no tak mám políčko normálně mezi 3 metrovejma smrkama a upravy sem dělal následující:
1. vykopat někde na louce hlínu a vyměnit ji za tu co tam je
2.vysypat vykopanou díru dolomitickým vápencem
pak ještě doporujučuju namíchat půdu z louky s vápence a přidat lignocel... ze začátku byli problémy s ph- ty sem řešil sodou do zálivky a dneska sem byl na políčku a kytky valej nádherně...
KANI 23
mas sto dobre vymyslene, ale jestli to das do toho kyblu nebo igelitu tak se ti tam nebudou dostavat ziviny z okolni pudy a budes to muset prihnojovat!!!!!!!!!
God_mars
Zdarec tak jsem se rozhodl ze to dam do toho kyble vyvrtal jsem do nej diry pro odtok prebytecny vody a umistil do zeme, prihnojovat stejne chci takze pohoda uvidim co to udel.
Dik vam vsem za informace.
martyn1
poradite mi s tim vyhasenym vapnem jestli se to muze na zasazeny kytky a kolik prosim
Dude
martyn - ad vapneni - jukni semka - par infos tam je - http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=15416
Werron
takže stručně: hašené je prostě hašené s H2O(pro neznalé s vodou :) ) a dolomitický vápenec je nehašený prostě rovnou z lomu.... :) a na co to vlastně potřebuješ?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma