Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
delka kabelu od sodikovky - Klikni zde pro originální téma
lechat
Sehnal jsem vysokotlakou sodikovku 400W i s potrebnym prislusenstvim. Cela ta sranda ma asi 15 kg a potrebuju proto odelit to trafo abych ho mohl umistit jinam, nemuzu prece veset 15 kg do skrine. Vazne to ovsem na tom z ve schematu pisou ze kabel s vysokonapetovym vedenim ktery vede z trafa do vlastni vybojky nesmi byt delsi nez 1 metr. Pro me je jeden metr malo. Nevi si s tim nekdo rady, jestli to muze byt klidne delsi ? Sorry za trosku zmatenej text, ale je uz trosku pozde a ja uz pisu nesmysli, nebo ze by to bylo necim jinym :)
YAHMAN
Ja mam tlumivku se starterem tak 3 m od vybojky a zatim no problem.
viridis
tady je popis i se zduvodnenim
mott
mam kabel od starteri/tlumivky cca 2.5 m a je to OK. jenom bez kondu to kmita.... kytkam to ale neva, ty si to samy prumerujou ;-)
codl
Hele udelame to jednoduse. Proste to trafo dame na skrin a bude to v pohode. Naky pokusy, na to kaslem kdyz to maj normalizovany. Zatim
lechat
Udelal jsem skoro dvoumetrovej kabel a facha to uplne v pohode, jen doufam ze to nijak nezkracuje zivotnost vybojky...
codl
Hlavne aby to neschorelo. Cim delsi kabel tim vetsi odpor a tim padem i vetsi teplota.
lechat
myslis teplota kabelu ?
COBBA
To codl: ani s 50 metrovym kabelem (kdyby to fungovalo) to nezhori ,odpor medenyho kabelu je minimalni a pri prenosu vysokeho napeti jsou mensi ztraty ,nez u normalniho 220v rozvodu
brel
Zdravím,
uvedená délka kabelu cca 1.5 m počítá se stárnutím výbojky a zapalovače, s vysokou vzdušnou vlhkostí. Nové komponenty budou pracovat i s násobně delším přívodem. Přívod o délce až 20 m zvládá tzv. semi-paraelní zapojení fy PHILIPS. To znamená třívývodové připojení tlumivky a použití speciálního zapalovače PHILIPS.
Až seženu informace, zveřejním.
Ofucker
Klidně to udělej dlouhý třeba i 3 metry ale kup si vysokonapěťovej kabel.
weeno
Stačí ten kabel natáhnout dvojitě, nebo trojitě, ale přes tři metry bych nešel.
Red Tornado
Tak toto by resilo proudovou nedostatecnot kabelu (ta u U 220V / I 1A (pro P 400W) asi nehrozi), ale ne napetovou nedostatecnost izolace. Spise naopak diky zvysene kapacite vedeni.

Takze podobne muzete resit treba proudove zatizene nizkonapetove vedeni (napr. startovaci kabely u auta), ale ne opacne - napetove zatizene s nizkym proudem (napr. ty k sodikove vybojce) !!

Lidi, piste prosim prispevky kde jste si svoji odbornosti jisti alespon do temat kde muze jit o zivot. Pokud si na zaklade spatne rady blbe pohnojim kyticky me sice nastve taky, ale ne tolik jako kdyz mi vysokonapetove vedeni k sodikovce nekoho voddela.

Taky se nevyjadruju treba k hydroponii protoze jsem ji videl pouze a) ve foru a za b) z rychliku. <g>
brel
Zdravím :)
pokud nestačí délka kabelu (do 2m) v obvyklém zapojení zapalovacího obvodu sodíkových výbojek, je možné použít dva běžné kabely. V prvním kabelu využijeme všechny (!) jeho vodiče na propojení VN vývodu zapalovače s prostředním kontaktem patice výbojky. Žádný z vodičů v tomto kabelu nesmí být připojen na nulák nebo kostru, to by se minulo účinkem. Taky by neměl žádný z vodičů zůstat nepřipojen, to pro jistotu. Instalaci je nutné provést s ohledem na napětí 4 - 5 kV generované zapalovačem. ( Vzdušné vzdálenosti, vhodná patice výbojky, dobrá izolace). Druhým kabelem přivedeme ke svítidlu nulový vodič, ten se připojuje na závit patice výbojky, a ochranný vodič, ten připojíme na kostru svítidla. Oba kabely svážeme k sobě. Vysokonapěťový impuls trvá jen okamžik před zapálením výbojky a má malou energii, potom je v kabelech síťové napětí. Tímto opatřením snížíme kapacitu vedení zapalovač - lampa a prodloužíme použitelnou vzdálenost. Průřez kabelů postačí 1mmQ, pro výbojky do 400W.

[Edited by brel on 17-11-2001 at 12:53 AM]
monk
ta sodikovka mi trochu blika, svitim porad, neni to videt kdyz koukam do skrine ale v odrazu alobalu to je videt...
kabel mam asi 1,5m... cim to je ? vadi to nejak ?
COBBA
To je normalni a vychazi to z funkce sodikovky ,nesviti porad ,ale po velmi kratkych casovych intervalech v ni probihaji jednotlivy vyboje.Kdyz na ni koukas primo ,tak to neni videt ,ale v odrazu ,nebo kdyz se zameris ne neco jinyho a vidis vybojku periferne ,tak to je celkem znatelny.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma