Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Sodikova vybojka z verejneho osvetleni - Klikni zde pro originální téma
QuickZero
Hi All_mam 2 sodikove vybojky(250W) se vsim vsudy a chtel bych si udelat skrin_Bohuzel jsem nekde cetl,ze prave vybojky z verejneho osvetleni nejsou uplne to pravy_Tak kdo o tom cokoliv vite tak sem s tim_!!!Predem dikes_a zdaretzzzz(at vam rostou:)
Sinuhet
Kdyz je to vysokotlaka sodikova vybojka, tak je to ok. A to myslim ty ve verejnem osvetleni jsou. Akorat, ze uz treba bude mit vysviceno.
Firestarter
Vybojky z verejneho osvetleni jsou sami o sobe v pohode, ale zalezi na tom, jak dlouho svitily. Jestli svitily trebas jen mesic, tak to si je tam jeste nech, ale pokud uz to bude kolem 1roku, tak je rovnou hod do kose a objednej nove.
Miksa
pockat pockat tak to nechapu. To je jako kazda vybojka je po roce svitu na hovno? Nebo se ta ve verejnem osvetleni v necem lisi?
Sinuhet
Ano, kazda.
TheKeptn
jestli chcete dosahnout maximalního výnosu na každou sklizen novou výbojku...
inVALIDa
to je trochu extrem ne?

Nechce se mi verit ze by se po 3.mesicich mohl vykon v lumenech mohl zmenit byt o par jednotek procent...

Po 1 Roce bych si tipnul pokles svitivosti nanejvys o 20 procent (ale verim že je to míň)
Hanyz
setrit na vybojce se ti moc nevyplati, ale jestli tu lampu uz mas doma, tak muzes pouzit tlumivku a starter. Ovsem jestli to je moc stara lampa, tak ti ta tlumivka bude dost hucet
Niga
Odporucana doba vymeny HPS je po 6 mesiacoch svietenia.
Vsimol si si uz ze ked daju do verej. osvetl. 1 novu lampu medzi 2 stare tak to brutalne ,,presvieti,, aj tie 2 vedlajsie?
Cim to asi bude? Zeby novym zeraviacim vlaknom a nespotrebovanym inertnym plynom?

S tym hlukom je to tak trochu pravda, ale len podla toho sa neriadte. Zacne hucat o dost neskor ako klesne svietivost, ale potom dost prudko nabera na intenzite. Ked som bol v blizkosti takejto huciacej casovanej bomby vzdy som sa bal priblizit.

Edit: videl uz niekto usporky vo verej. osv.? Je to klasicka usporka do pismena U, len s tym rozdielom ze je to dlhe cca. 25 cm. V jednej obci to komplet vymenili za tieto a klesla im dost rapidne spotreba. Skoda len ze ked som to povedal nasmu starostovi tak sa na to vybodol. Predsa nebude riskovat ze tie prachy co si ulial bude niekto kontrolovat:mad:
dab
jj aj u nas oco vymyslel vymenit, zial zatial som ich v ruke nedrzal, ale este cela dedina vymenena nie je, snad sa mi podari omrknut co je to zac... svetlo je ale husto biele:eek:
NoN@me
citace:
Původní příspěvek od Niga

Cim to asi bude? Zeby novym zeraviacim vlaknom a nespotrebovanym inertnym plynom?


Tak to asi tezko ne ?... Nejak jsem si jeste nevsiml vlakna v my vybojce =)
rasta.p
mám taky z veřejného osvětlení..a jsou to takový řidký palice.. Určitě obměním :-)) Zdar
DjMeo
no asi na tom něco bude.... když jsem sklidil poprvé tak jsem z jedné kyti vyždímal 35g a to byla pod 250W na hydru.... možná e to bylo hnojivem, protože nepoužívam zrovna something of holand.. Kytí papaj krystalom start/ květ. Ted po druhý to bylo 2kyti pod 250w hydro a výsledek 61 g .

Když jsem si pročet předcházejcí príspěvky tak jsem si uvědomil že moje 250tka svítí už něco přez rok.Na začátku ještě předchzely hokusy pokusy viz. "250W Bublajcí roury & scrog OrangeBud aneb i v panelaku to roste jako z vody". Stydim se to říct ale jako z vody to neroste :grrr: . Ty PALYCE jsou ŘÍDKY. Je fakt že ph a ec moc něřešim ale stejně kde je problém. Takhle zatraceně nýzky vynosy mi berou chut do groweření. Když jsem to usušil tak to byly takový křehoučký málo prorostly palyčky a nevypadalo to jako libovek skančík. Prostě jak noname po mizernym roce venku. Sice zhuloval ale bylo toho málo.

no nic ja jdu hledat něco o hnojivech ... řešim jestli ten krystalon by mohl byt jeden z mych problému.... ale určítě pudu do nový lampy 400W :sun:

čus
QuickZero & rasta.p - mám to chápat tak, že jste ukradli výbojku z veřejnýho osvětlení a tady svou krádež prezentujete?
Hanyz
Krádeže výbojek se tady řešily už x-krát. Když někdo otevřeně napsal, že lampu ukradl nebo se o to aspoň pokoušel, dostal ode mne K-(i se zdůvodněním, anonymní karmy, narozdíl od jiných, nedávám). Vyřazené lampy jsou už věc jiná, jenže tyto jsou většinou archaické vykopávky a pro growering nevhodné. Když už jste někteří takové s prominutím hovada, že kradete, tak si tady aspoň nedělejte ostudu tím, že to přiznáte.

sorry za OT, ale já zloděje fakt nesnáším
ale z osvětlení se vybojky nemusí jen krást, někdo tu psal, že stačí se domluvit s technikem který rád předá pár výbojek za flašku rumu :-)
Sice je to asi taky trošku na černo, ale furt lepší než čorovat....
Jahudka!
Presne tak.Staci flaska tumu a daj ti to i s balastem.Urcite jsi uz nekdy videl auto eltodo.Ty to maj na starosti..Jo a je dobry si jim rict rovnou i o ten vysokonapetovej kabel k vybojce.Ten totiz nesezenes nikde..
Mr Proč
Misto vysokonapetoveho kabelu jsen uspesne odzkousel startovaci kabely k autu, jsou delane az na 75 amper a jsou lehce k dostani.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma