Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Trochu světla,ale JAKÝ????? - Klikni zde pro originální téma
Jo smog
potřebuji 2x 70W sodík ale nevim přesně jaký typ nebo značku chci dosvěcovat ve fázi růstu 2x zařivka jedna cool white,druhá má celé sluneční spektrum.

tak potřebuji radu jaky typ,značku té výbojky mám koupit

a nebo do fáze růstu 1x metalhalidovou a 1x sodík a víše zmíněné duo zářivek a květ 2x sodík bez zařivek(možná 2x warm white)

MH

NÁPAD:
(nebo 2x ten sodík a dosvecovat 2x zařivka a napadly mě modrý ledky mají dobrou svítivost a spektrum je snad modrý ne tak hodt na růst třeba 15x LED modrou??? fakt jen nápad)
Sinuhet
Prescti si faq a ujasni si co je na rust a co na kvet.
Na rust metalhalid, na kvet sodik. Da se to cele jet i pod sodikem. Jestli chces necim dosvecovat tak ne sodikem, ale zarivkama. Sodik je to hlavni svetlo, ne pomocne.
Takze zakladni minimum je sodik. Kterou konkretni vybojku je docela jedno. Jestli chces to nejlepsi, tak se muzes orientovat na ruzne ty vybojky co jsou jako urcene pro pestovani. Treba Philips SON-T agro. Ale neverim ve velke rozdily pri pestovani pod "normalnim" sodikem a pod sodikem agro.
Engaren
Při takovým výkonu se ti metalhalidová výbojeka nevyplatí. Zkus Philps son-t pia plus ale raději 1x 150w ušetříš za objímku a má to větší výkon v lumenech!!!
Engaren
jo a zářivky bych ti doporučoval jen tak na prvních 10 dní, páč ti pak dávají málo světla. Vybírej tak kolem 6000-6500 kelvinů
Jo smog
ok diky za rady ale "Sinuhet" ja vym o sodiku že je hlavní a na květ ale na růst kombinaci sodík a metalhalid to by mohlo být zajímavé a na květ 2x sodík.ja potřebuju 2x 70 W mam vše na to ale jen výbojky ne!
Jo smog
HELEČ ME JEN STAČILO řict nějakej typ a trochu rozebrat navržené kombinace světel co jsem uvedl na začátku,o světle je toho tu dost ale všichni melou cjen tak obecně a kdo tu ma i foto kytky pod lampou tak jsem malo kde narazil jaka je to přesně vybojka.ale vy to ut rozebíráte pořád dokola ale né tím směrem co bych potřeboval já.a ne takové infantilní řeči,co bys tu chtěl mít ještě za témata já myslím že k pěstění nemáš počet neomezených témat.Nejsme v NASA i když to je taky docela věda(pěstování),
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Jo smog
ok diky za rady ale "Sinuhet" ja vym o sodiku že je hlavní a na květ ale na růst kombinaci sodík a metalhalid to by mohlo být zajímavé a na květ 2x sodík.ja potřebuju 2x 70 W mam vše na to ale jen výbojky ne!


Aha, no jak rikam, staci v podstate jakykoliv sodik a metalhalid. Vhodnost je dana samotnou tou technologii, ze je to proste sodikova vybojka. No a pokud si chces priplatit za dalsich mozna par procent "zlepseni", tak hledej vybojky specialne urcene na pestovani rostlin. Jak uz jsem rekl napriklad agro od philipsu, ale i dalsi vyrobci maji sve specialni modely.
Nevim ale jestli se treba agro verze delaji uz od 70W, apod. Ja bych proste koupil prvni 70W sodikovku kterou bych sehnal a hotovo. Ale to muzu rict diky tomu, ze jsem kdysi ty modely prochazel a podle tabulek je to vsechno plus minus stejne. Vyvijim usili vzdy az od urcite urovne zisku. :-) A uroven zisku pri sehnani te nejlepsi ultramega sodikovky oproti koupeni libovolneho sodiku, mi nepripada dostatecna na vyvijeni usili se shanenim. :-) Sorry, jsem zhuleny, tak to jsou slozite vety.

A pokud chces konkretni vybojku a konkretni vysledky, tak viz muj thread o 250W v podpise. Ten typ se myslim dela i v 70W verzi.
Jo smog
nn politik fakt nejsu ale diky za přispěvky
Jo smog
ja chtěl jen rozebrat kombinace světel které jsem uvedl na začátku debaty.kdo jaky zkušenosti atd.
TheKeptn
kup si rovnou 250W seženes za devět kil v bazaru nový zapojený komplety... ma přisvit zářivky můžeš ale vzhledem k tomu že s ní svítím jen na rust tj. cca 14 dní tak mi přijde zbytečný investovat do dražších zářivek... ja napřiklad zvolil od General Elektrics 18W zařivku za 39kč... Osramky v téže kategorii mají sice více lumenů ale viděl sem je za 239kč ,ale jestli ty prachy máš Nešetři...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma