Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Kvetení matek a řízků - Klikni zde pro originální téma
koffe
Tak jsem odebral řízky z matek a asi po pěti dnech mi řízek začal kvést (viz foto 1) a následně i matka (viz foto 2). Svítím normálně 18/6 a světla by mělo být dost 6x18W. Nebo se pletu ale podle mě to je samice a kvete. Nebo ne?
Na foto 3 jsou všechny řízky. Stáří 9 dní. Je zajímavé že jim nešly dolu vůbec listy a maj se od začátku něják k světu :) i když maji teplotu cca 29 stupňů.
koffe
A pak bych ještě rád slyšel váš názor na tohle : Zasadil jsem asi 30 kytí noname outdoor modelu cca před měsícem a nyní my začali kvést samci. Celkem asi 18. na foto 1) samec. Na foto 2) sťatí samci a na foto 3) samice. Je tohle normální. Vyrůstali částečně pod zářivkama a potom v zimní zahradě.
koffe
A ještě foto samce (foto 1) a foto matkárny (foto 2)
Sinuhet
Ze kvetou matky by mohlo byt nedostatkem, nebo spatnou barvou svetla. Pises, ze 6x18W to by snad melo stacit. Zalezi na kolik kytek v jak velke matkarne. Mel jsem 2x36W, ale beze sten jen na zemi v pokoji a vykvetly taky. Ted mam totez ale v matkarne, tak jsem zvedav.

Mnozstvi samcu muze souviset s kyselosti pudy. Pokud se ti zda ze jich je moc. Pokud te jen zarazi ze vykvetli tak brzo, tak samci kvetou driv nez samice no a ted je asi jeste dost tma, zby citlivejsi kytky vykvetly.

Ten dlouhy podpis vyresis takto:


[*URL=ht*tp://www.grower.cz/forum/showthread.php?threadid=12173]Skříň 250W od začátku[*/URL]

Pridal jsem tam tri hvezdicky, ktere si odstran. Jsou tam kvuli tomu, ze bez nich by se to zobrazilo jako vysledek a ne jako kod.
koffe
Sinuhet : Moc díky za radu. Zářivky jsou philips 6500K a skříň 60x90cm. Kytí jsou tak 5 - 10cm pod zářivkama. Matek je 18 a řízků také. Co teď s tím? Koukal jsem že začal kvést další řízek. Oba jsou to modely noname skunk. Jak mám postupovat dál? Díky za radu.
snark
nech je dokvíst - revegovaný matky by stejně byly na prd - ty šnicly budou mít sklony k hermafroditění.
Sinuhet
18 kytek? No ty vole. To bude asi malo svetla na tolik zeleniny. Jinak mam taky philips 6500K a kytek mam na podobnem prostoru 5.
koffe
Já se na to vy...... Tak to mi z 5 skunk kytí 2 kvetou a zbytek budou určitě zase samci :( Potom tam mám už jenom noname ganju a holand outdoor. Takže vážně se nemám o nic pokoušet a prostě je nechat dokvést?

Kytek tam mám hodně ale do budoucna plánuju tak tři až čtyři matky až to podle řízků vyselektuju.
Sinuhet
V podpise mam 250W skrin, ve ktere ted konci kytka z nakvetlych matek. Kytka ujde, ale matky (byly 2) to vzdaly kratce po te co zacal ten klon rust. Uschly.
koffe
Sinuhet : Máš to moc pěkné. Takže mi nic jiného nezbývá než je nechat dokvést :mad: Jenže pořád neni jasné proč k tomu došlo. Zaprvé je divné že vykvetly nejdřív samice. Zatim jsou dvě a mám podezření na třetí. Sám jsi psal že nejdříve kvetou samci. To se potvrdilo i v mém případě u outdooru. Je taky možné že ten noname skunk jsou jenom samice. Světla si myslím že mám dost. 108W by přece mělo bohatě stačit. Mám pocit že jsem tady ani víc zářivek u někoho dalšího neviděl. Potom jestli by to nemohlo být sklem. Má tloušťku 8mm. To by ale podle mě taky neměl být problém. Když mi začal kvést řízek tak mě hned napadlo že to bude nedostatkem světla protože je mám v plastový bedně z hornbachu a víko má mléčnou barvu. Tak jsem to víko po pár dnech dal pryč (stejně mám v matkárně vlhkost 90%) ale jaký bylo zděšení když jsem zjistil že kvete i matka. V některých chvílích byly matky i 15cm pod zářivkama ale to by nemělo taky vadit ne? Podle mě je tam dost světla. Tak jediný co mě napadá je genetika. Ten outdoor holand hope nic. Ani ta ganja nic. No a těch 5 skunkových kytí je ze semínek co jsem časem nasbíral z kupovaneho hulení a byly i dost starý (taky jsem jich sázel asi 20 a vylezlo jich jenom 5). Co si o tom myslíte?
koffe
Ještě bych se rád zeptal jaký je vlastně rozdíl kdybych místo zářivek použil sodík. Porovnávejte stejnou watáž : 6x18W zářivky versus 2x70W sodík.
Sinuhet
Kdyby pronikalo svetlo, tak naopak spise nekvetou, ne?
koffe
No je možný že tam nějáký světlo mohlo jít. Tmu mají od půlnoci do šesti ráno. Občas jdu spát třeba v jednu a svítím v obýváku. V průduchách mám zatím jenom mřížky. No a ráno se rozednívá taky dřív než v šets. Jenže toho světla by tam mohlo jít dost málo kdyby se tam dostalo. Dneska jsem z matkárny odstranil jednoho noname ganja samce. Včara jsem přesadil řízky a s dvěma nakvetlýma matkama jsem je dal na květ. No uvidim. Je to můj první indoor...... :smoker:
Bartyk
Já měl stejnej problém, začali mi kytí kvíst dřív než sem chtěl. Mám za to, že to zapříčinila teplota nebo Ph hnojiva (Pěstuju v hydroponii) Hledal jsem tu radu a našel jsem toto: ostříhej všechny květy dej větší koncentraci růstového hnojiva než obvikle a než doporučuje výrobce pokud máš možnost tak se snaž snížit teplotní rozdíl mezi dnem a nocí snížit na minimum (Já měl rozdíl 18-30 stupňů a to je fakt moc) minimum- 25-30 stupňů a dej kytičkám na 24 hodin šok, tím, že na ně budeš bez přestání svítit. Pak je šoupni spátky do klidu 6/18. Mě to pomohlo, neříkám, že to nemůže být v genetice, ale za zkoušku to stojí aspoň u těch řízků. Hlavně je musíš ale úplně zbavit květů.
Bartyk
Jo a ještě jedna věc a jestli se v ní pletu tak mě opravte, ale já si myslím, že kytky, který jsou nějak blízko u sebe když začne jedna kvíst, tak pak začnou všechny možná je to blbost ale dal jsem loni k dost vzrostlým kytkám řízky, kytky jsem hodil do květu a skoro současně s nima mi začali kvíst i řízky a to byly v jiným roztoku hydroponie a samozřejmě na růst. A jestli to není tím, že se nějak ovlivňujou tak bych rád věděl čím by to mohlo být
Sinuhet
Kvet ovlivnuje hlavne svetlo. Kdyz na ty rizky svitis 12/12 tak zacnou kvest taky.
Bartyk
TY rizci byly oddeleny a svitilo tam svetlo 8/16 kdyztak ukazu fotky, ale mam 2 mobilni boxy co jsou v sini slavy mel jsem je vedle sebe v jednom byly asi 5ti tydeni rizecky prepnuty na kvet a v druhym byly prave ty rizky obe pestirny mam v jedny skrini, kde mam udelany spolecny vyhrivani ny tech 25-30 stupňů fotky snad ukazou vic. Tak ja to nafotim jak to tu mam zarizeny. Ale furt nevim jestli je teda mozny aby se kyti ovlivnovali v tom kveteni?
green.rufus
me se stalo neco podobnyho - kvuli $ za el. jsem sundal sodik a nasadil zarivky philips tld 90 (de luxe pro 965). matky i klony zacaly k mymu zdeseni po nekolika tydnech kvest. kdyz jsem vratil sodik, kytky presly znovu na rust. nejak tomu nerozumim, podle me mely svetla dost, alespon podle vizuelniho odhadu. nemaj ty zarivky prece jen nejaky nevhodny spektrum(?) - podle dokumentace a zkusenosti ostatnich jsou ale ok... tak newim... zacinam a jsem z toho kapku zmaten...
Jahudka!
green.rufus - Nejspis to zpusobil proste svetelnej sok.Muze to zpusobit vypadek elektriky a plno jinejch faktoru..Ja svitil 2x18w 965 phillipskama a ted svitim uz 3ks,protoze se mi zdalo ze to zacalo nakvejtat.Jenze to mam stejne jako to mel sinuhet volne v mistnosti coz zpusobuje velky svetelny ztraty.Pridal jsem jeste 1 zarivku a zatim je to OK..
Firestarter
Me by zajimalo, jestli nejak ovlivnuje matku, kdyz se ji zacinaji delat u tech nejvrchnejsich pater hodne velke pre-flowers. Proste uz to nejsou takove ty prtave-sotva viditelne pre-flowers, jako kdyz je poprve ukaze, ale ani to neni tim, ze by fakt kvetla a vyskytuje se to jen na opravdu hodne macatych vetvich, z kterych jsou pak v zasade ty nejlepsi klony.
snark
jestli je to vyloženě indika která k tomu má sama od sebe sklony (to by bylo nejlepší se obrátit na seedbanku) tak by to vadit nemělo
Firestarter
Composition: Mainly indica, takze pohoda :)
snark
no neni indika jako indika - rozhodně bych stejně hodil dotázek na seedbanku - nafotil bych to a poslal bych jim to k pohodnocení - voni nejlíp vědí jak to má vypadat a jak už to je blbý


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma