Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Technické Konopí - Klikni zde pro originální téma
solidsnake
Nazdar

Počul som niekde že z konope ktoré rastie pri ceste (technické) sa dá vypestovať (vyšlachtiť) celkom slušné veci. Viete mi to potvrdiť?

Pravda je taká že som si urobil jednu malú skrinku. 50x50x70 MH 160W a pre skúšku som tam hodil semiačka s toho čo som našiel pri ceste.

10x
rtep-petr
S tim jestli se z toho dá něco vyšlechtit ti nepomůžu ale jestli to rostlo u cesty tak to nebude technické konopí ale spíš Cannabis Reduralis (pokud to není jedna a ta samá věc, ale myslím, že není). To ti taky při šlechtění moc nepomůže, ale jelikož je to volně roztoucí rostlina v lesích a tak, je také odolnější a její kořenový systém je přizpůsoben našim podmínkám.Navíc je to přibuzná Sativy a Indigy a z toho vyplývá, že na stonek C.Reduralis můžeš naroubovat Sativu nebo Indigu a ta bude vyušívat ten kořenový systém a bude lépe příjmat živiny.Praktické poznatky bohužel nemám, protože se mi nepodařilo sehnat C. Reduralis (v našich lesich to prostě neroste).Možná bys to mohl zkusit.
josef
C. Reduralis je konopí plané.
Čau
Mr.Proper
rtep-petre: sorry, ale je to trochu zmatecny. Neni to Reduralis, ale RUDERALIS a neni to Indiga, ale INDICA - indigo je barvivo.
Takze trochu botaniky - botanicka klasifikace byla dlouhou dobu nejasna. Konopi se drive radilo do celedi koprivovitych. Dnes se konopi radi do zvlastni celedi konopovitych, kam krome cannabis patri i chmel (Humulus).
Samotne cleneni rodu se ustalilo na dnes nejcastejsim deleni na: cannabis sativa - konopi sete; cannabis indica - konopi indicke a cannabis ruderalis - konopi rumistni.
Z prvnich dvou druhu se postupem casu a usilim sikovnych mistru groweru vyslechtilo mnoho a mnoho ruznych variet - cili odrud nebo modelu chcete-li. Doslo i ke skrizeni sativa a indica - je vzite oznaceni skunk.
Technicke konopi se pestuje hlavne pro vlakno, cili jedna se o sativu s vyrazne snizenym obsahem THC jak to dovoluje zakon - 0.3% THC.
Z toho vyplyva, ze konzumovat nebo pestovat technicke konopi ke konzumaci je cira blahovost. Nema to zadane ucinky.
Ale neznam nikoho, kdo by se ocitl v poli technickeho a alespon to nevyzkousel - vcetne me :D
rtep-petr
Mr.Proper:
Omlouvám se za svou nevědomost.A co si myslíš o tom roubování?Podle mě to není marné zkusit.
Womitor
nerozumiem preco sa tu vobec bavite o technickom konope. ked uz mas raz doma skrinu tak si tam pestuj normalnu rastlinu a nie nieco z coho budes mat prd. To si tam rovno daj paradajky a urob ketchup!
iboy
tenhle rok sme ne poli objevily pole asi 200*100 m plný techniky.musim rict ze to byla fakt podivana az dostanu fotecku tak je sem nasazim. škoda že to byla jenom technika...
ebist
AHOJTE mohl by mi nekdo poslat seems
začínám pls
předem děkuji
když tak odepište na ebist1@centrum.cz
moooc díky [\/] | [_ /-\ [\]
Hele, lidi, uvažoval jsem nad jednou věcí - v ČR je od roku 1999 povolený technický konopí. Ale zajímalo by mě tohle - mám zahradu plnou kytek; přijdou policajti, zatknou mě, já jim řeknu popravdě, že je to technický konopí, ať si naserou. A voni to jako vokoštujou jointem? Jak jako poznaj, že to je technický?
Protože by bylo zajímavý nasázet plnou zahradu technickýho a doprostřed dát tak 10 kytiček nějakýho skunku. To by byla stěrka, ne? Schovávat kytičky v kytičkách :)
A taky by mě zajímalo asi se musim domluvit s úřadama nebo tak když chcu pěstovat technický, ne? Nebo že bych "pracoval" pro nějakou firmu...


PS: snažil jsem se hledat něco podobnýho, ale nic jsem nenašel...jestli sem slepej, tak se omlouvám...
Sinuhet
technicke je definovano myslim ze muze mit max 0.3% THC. Kdyz mas vic, problem. Ted se soudi chlapik co koupil oficialni semena techniky, prisli cajti namerili 0.35% a sel k soudu. Hlasit se to musi az od urcite vymery. Myslim, ze od 100 m2.

Co se tyce toho pesteni uvnitr kytek. Ty odrudy mohou vypadat vyrazne jinak, takze to muze byt napadne a taky bys musel vychytat samce, aby ti technika neopylila holand. Na druhou stranu je divne, kdyz na vetsim policku techniky neni zadny samec.
A jak to policajti poznaj? maj nějakej test-papírek?
Dude
si to vodvezou na rozbor bígo;)
jinak sinuhet je naprosto right:)

sinuhet - pockej, jako ze na poli nejni zadnej samec??? u nas kdysi bylo pole jako krava a samci tam byli:confused:
vlček
2 dude: dowolim si wyswetlit sinuheta dyztak to pak smazni cili sinuhet myslel ze bude dyiwny gdyz w poli technickeho konopi (w jeho stredu bodou pro nas hodnotne kytky) nedube zadny samec ti samci tam pochopitelne nebudou protoze je sam wytrhas aby ti neopllodnily potentni samice
Co na rozbor, voni se s tim srat nebudou - ubalí si na místě, budou dělat zhulený (když nebudou) a stejně tě zatknou...ti sráči si něco vymyslí. nebo třeba že to nesmrdí jako technik, ale jako skunk (až takový sou to profíci:)
Ale vlastně by to teoreticky bylo v poho, kdybych měl pár skunků uprostřed...by vzali pár vzorků z kraje...doufám :)
ještě jak přesvědčit úřady a tak, že je to fakt technik...
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od MIRIS
Co na rozbor, voni se s tim srat nebudou - ubalí si na místě, budou dělat zhulený (když nebudou) a stejně tě zatknou...ti sráči si něco vymyslí. nebo třeba že to nesmrdí jako technik, ale jako skunk (až takový sou to profíci:)
Ale vlastně by to teoreticky bylo v poho, kdybych měl pár skunků uprostřed...by vzali pár vzorků z kraje...doufám :)
ještě jak přesvědčit úřady a tak, že je to fakt technik...


Budes mit doklad, ze jsi to koupil od dodavatele technickeho konopi. www.konopa.cz
ddt
Takze neviem ako u vas ale u nas aspon pri urcitej vymere ked mate povolene pestovane technickeho konope musite pri kazdej urode dat na kontrolu nejaku vzorku na prekontrolovanie. Ci ale dana vzorka je vybrana majitelom ci danymi vykonavatelmi neviem. A co sa tyka samcov u technickeho konope, no vec s ma tak. Technicke konope bolo slachtene pre jednodomost. Co to znamena? V podstate,ze vsetky rastliny su hermafroditne. No hermafrodytne. Tazko sa mi v tomto pripade pise o hermafrodytizme, skor by asi bolo dobre napisat jednodome aj ked som si v tomto tvrdeni nie isty.
Takze opelit vasu samiciu rastlinu vam moze kazda technicka,lebo kazda nesie aj pel.

DDT
wad
No já nevím ale plicajti to to zelí změří... prostě vezmou vzorek a změří ti kolik to má procent (někde tady se to už řešilo)... a dyž budeš mít 20 kytek tak ti vezmou 20 paliczek a ty ti změří... někdo tu psal že ho chytli s ice qeen a té taměřily 6,6 % :) takže to na techniku neuhraješ :)
pildo
predstav si ze mas obrovske legalne pole technickeho. vsak by sa labak zblaznil keby mal spravit rozbor z par tisicok, mozno desattisicok rastlin. podla mna spravia nahodny vyber a z nich potom psravia rozbor. mozno sa este robi aj priemer potencie ale ot fakt len strielam
KARone
si myslim ze ked zbadaju skunka tak to rychlo budu vediet porovnat s technickym
u madarskych hranic rastie plno technickeho a su to strasne chary na pohlad , ja som jednu pestoval a dopoval som ju (vid galeria ta krajsia )
to by som ju nerozoznal od skunku ale pochybujem ze by si sa straral rovnako aj o technicke
zbytocny risk daj si to do pestiarne ked mas doma a mas po problemoch
nepi
tak sem přemjšlel: jsem zdatný a chytrý zemědělec a vlastním několik polí, na jednom ze svých pěkných políček začnu pěstovat technické konopí, které bude do rozlohy do 100m2 tak abych jej nemusil hlásit jak psal Sinhuet, kytičky si budou pěkně růst a budou se na sebe pěkně smát, protože budou mít THC jen do 0,3%, až budou kyti větší tak se milí páni policajti rozhodnou přijet a políčko mi sklidit, prtože si budou myslit, že je to pole té ničivé Marihuany a celé pole domrtě sklidí a pošlou na jejich účelný rozbor, já se jim, ale krutě vysměju a zažaluji je za to, že mi vykosili mé technické konopí, z kterého jsem chtěl vyrábět dráhé oblečenía je to pro mě několika milionová stráta, policie bude pěkně v prdeli a já budu žádat náhradu způsobené škody po našem zasraném státu :)))))))
Sinuhet
http://respekt.inway.cz/clanek_deta...k=2005&cislo=19

Petr Žáček (38) má životní sen. Chce si postavit dům z konopí. „Je to nejlevnější, snadno vypěstovatelný a nejekologičtější materiál. A až tady nebudu, dům prostě shnije, uschne a rozfouká ho vítr,“ říká pan Žáček před svým experimentálním obydlím, ve kterém dokončuje druhé patro. Do kruhové stavby s kupolovitou střechou a dřevěným skeletem zatím pan Žáček investoval sedmdesát tisíc a konečnou cenu odhaduje na zhruba sto tisíc.
Pracovat na svém snu začal amatérský stavebník již před třemi roky a minimálně rok práce ho ještě čeká. Má to ale háček. Konopí neboli kanabis je v Česku známo především jako zdroj marihuanového rauše, kterému se dnes oddává zhruba padesát procent místních středoškoláků, a vláda se proto v nové protidrogové strategii rozhodla posvítit si právě na něj. Tráva, ze které roste příbytek pana Žáčka, samozřejmě nikomu žádný rauš nepřivodí. Jde totiž o technické konopí, které obsahuje jen minimum omamné látky, kvůli které lidé marihuanu kouří. Státní norma určuje obsah této látky pro technické konopí hranicí 0,3 procenta. Na pohled se ale rostliny téměř nedají rozeznat a pole na okraji severočeských Trnovan, na kterém si Petr Žáček pěstuje svůj „stavební materiál“, proto vzbudilo pohoršení někoho ze sousedů: na konopného architekta přišlo v prosinci 2002 trestní oznámení pro výrobu a držení drog. Policisté, kteří přijeli udání prošetřit, odebrali z rostlin konopí vzorky a laboratorní analýza prokázala, že namísto povolených 0,3 procenta omamné látky obsahují Žáčkovy rostliny 0,35 procenta. „Semínka jsem koupil od oficiálního dodavatele Agritec Šumperk a některé kytky měly v sobě o pět setin procenta nad normu. Je to směšné. Nevím, za co mě stát trestá, prostě nevím,“ kroutí hlavou stavitel. Jeho případ putoval ke Okresnímu soudu v Litoměřicích a skončil na stole soudce Josefa Huťky. Ten zvážil společenskou nebezpečnost Žáčkových pěti setin procenta a udělil obžalovanému jeden rok kriminálu s dvouletým podmíněným odkladem. „Pro mě je směrodatné, že ta hodnota přesáhla povolenou normu, a tím to pro mě končí,“ popisuje svou práci soudce Huťka.
pildo
tak to je poriadny kokot ten sudca. podaj by sa mu to vratilo na jeho detoch a chytili by ich s par gramami konope co by malo 3,0001 a sli by sediet na rok aj snim
Bože, to je fakt o hubu. Ale zas na druhou stranu se to dá v ČR čekat...A co kdyby Petr zažaloval tu firmu, od který to koupil?
raději to vzdám a raději pudu do vězení kvůli tomu, že rostlinka měla o 8% víc THC. Lepší než o 0,05%...
Niga
Kedisi som zalozil thread o okrasnych rastlinkach. Groweri ma vysmiali tak som s publikovanim skoncil.
To vsak neznamena ze som skoncil aj s pestovanim okrasnych rastliniek konope.
Boli to vzdy tie najSHITnejsie semena ake som mal. Nehovorim ze som neochutnal- ucinky ziadne- ,:frog:
Kazdy rok mi ich aj tak asi v polovici kvitnutia corkari ujebali. To ze si vytrhli konope ma netrapilo, trapilo ma to ze som to nikdy nestihol odfotit ( nemajetny student som ja). Len som zvedavy ako sa tvarili ked to fajcili - malo to otrasnu chut, lebo som pouzival chemicke dusikate hnojiva v obrovskom mnozstve.(Mne to bolo jedno - nemal som v plane to fajcit) :vampire:
Boli na frekventovanom mieste ( to bolo mojim cielom: Ked si ludia zvyknu na tuto nenapadnu rastlinku, na jej krasu a tvarovatelnost bude ovela lahsie ich prehovorit k legalizacii, ale to som uz offtopic).
Vytvaroval som z nich zivy plot, bubon, obratenu pyramidu, obdlznik, a mnoho dalsich tvarov. Planoval som vyformovat aj nejake zvieracie tvary, ale na to by som asi potreboval rozkonarenejsie rastlinky.
wolverin
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
http://respekt.inway.cz/clanek_deta...k=2005&cislo=19

Petr Žáček (38) má životní sen. Chce si postavit dům z konopí. „Je to nejlevnější, snadno vypěstovatelný a nejekologičtější materiál. A až tady nebudu, dům prostě shnije, uschne a rozfouká ho vítr,“ říká pan Žáček před svým experimentálním obydlím, ve kterém dokončuje druhé patro. Do kruhové stavby s kupolovitou střechou a dřevěným skeletem zatím pan Žáček investoval sedmdesát tisíc a konečnou cenu odhaduje na zhruba sto tisíc.
Pracovat na svém snu začal amatérský stavebník již před třemi roky a minimálně rok práce ho ještě čeká. Má to ale háček. Konopí neboli kanabis je v Česku známo především jako zdroj marihuanového rauše, kterému se dnes oddává zhruba padesát procent místních středoškoláků, a vláda se proto v nové protidrogové strategii rozhodla posvítit si právě na něj. Tráva, ze které roste příbytek pana Žáčka, samozřejmě nikomu žádný rauš nepřivodí. Jde totiž o technické konopí, které obsahuje jen minimum omamné látky, kvůli které lidé marihuanu kouří. Státní norma určuje obsah této látky pro technické konopí hranicí 0,3 procenta. Na pohled se ale rostliny téměř nedají rozeznat a pole na okraji severočeských Trnovan, na kterém si Petr Žáček pěstuje svůj „stavební materiál“, proto vzbudilo pohoršení někoho ze sousedů: na konopného architekta přišlo v prosinci 2002 trestní oznámení pro výrobu a držení drog. Policisté, kteří přijeli udání prošetřit, odebrali z rostlin konopí vzorky a laboratorní analýza prokázala, že namísto povolených 0,3 procenta omamné látky obsahují Žáčkovy rostliny 0,35 procenta. „Semínka jsem koupil od oficiálního dodavatele Agritec Šumperk a některé kytky měly v sobě o pět setin procenta nad normu. Je to směšné. Nevím, za co mě stát trestá, prostě nevím,“ kroutí hlavou stavitel. Jeho případ putoval ke Okresnímu soudu v Litoměřicích a skončil na stole soudce Josefa Huťky. Ten zvážil společenskou nebezpečnost Žáčkových pěti setin procenta a udělil obžalovanému jeden rok kriminálu s dvouletým podmíněným odkladem. „Pro mě je směrodatné, že ta hodnota přesáhla povolenou normu, a tím to pro mě končí,“ popisuje svou práci soudce Huťka.



tak to co tu dal sinuhet bolo vcera na nove ,v "na vlastni oči" a bolo to velmi zaujmave. clovek ma napad ktory je fakt lahko uskutocnitelny (ved to tam mal skoro postavene) ale nejakí blbci si zmyslia ze to tam mat nebude a basta. ludia su kurvy, vraj proti nemu v dedine spisali peticiu za zburanie stavby, stavebny urad mu to chce zburat pokial neposkytne potrebne nakresy stavby adt... aspon ze ho zacal podporavat nejaky akademicky architekt ci kto to bol. a pacilo sa mi ze tam bez problemov prehlasil ze by sa k tej stavbe nedostal pokial by to aj nehulil :D krasny zaber bol aj ked siel s kosou na to jeho pole a si tam zahulil...hehe
a ked sa pytali jeho syna ze co si o tom mysli tak ze ho vraj podporuje a aj jeho kamarati su z toho nadseny ze pestuje :frog:
drzim mu palce nech to dostava! :bravo:
RachtY
Neblbni prosimte jeste na tebe prijdou a Zmlatejte voni uz totiz nic jinyho ty kokoti(POLICE)neumej!!!!!.....P3ac3
Xaron
taky nechapu ze vlade nevadi miliony kitek po balkonech s 5-30% ale vadi jim poradnych 0.35 procenta thc to je fakt mazec hovn* se tomu rozumi ale hlavne ze by jen delali bordel..
jaccob.petr
ja sem mel ty seminka z konopy a tak sem je rozhazel vsude kde se dalo na zastavce ve skole do verej nejch kvetinacum sousedum
vlček
2 jaccob.petr: tak to ses potom magor kerej zde skoro nema konkurenci technicke konopi je slechteno tak aby rostliny byly hermafroditni tudiz osukaji a znemodnoti wsechny kytky w okoli a to je sracka
jaccob.petr
myslel sem na verejnejch mistech asi si to nedam ke kitkam
vlček
no to je to stejny pyl konopi se siri wzduchem az na 5km daleko tagze je to prakticky jedno a to i w pripade ze neberes ohled na kytky ostatnich
jaccob.petr
tak to sry uz to neudelam nevedel sem ze je to na takovu dalku
juniors
caute tak prispejem aj ja pamatam si ze nejake dva roky dozadu pestoval tiez jeden polnohospodar na poli konope technicke takzteiz to mal odniekal objednane a supol to na svoje policko.ked uz bola velka tak prisli polisi a tusim ho chceli aj zatknut to uz neviem ale trestne oznamenie bolo nanho podane.nakoniec
to musel zlikvidovat,uricte sa priklanam nazoru ze polisi su vymeteny nie kazdy ale to jadro urcite :)
tomjerdy
nevite nekdo kde se pestuje tech.konopi,chci si neco vyzkouset a oni prodavaj jen po tunach.
citace:
Původní příspěvek od tomjerdy
nevite nekdo kde se pestuje tech.konopi,chci si neco vyzkouset a oni prodavaj jen po tunach.


technický se pěstuje na polích :D

když najdeš nějaký velký pole konopí tak je to na 90% technický...

a jestli chceš pěstovat vlastní tak přece kdekoliv-to je na tvejch možnostech :rolleyes:
berrea
tu odpoved si netrefil kolego se sluníčkem :) mladý pán se jistě ptal, kde se dají koupit semínka v malym množství...

tady je má odpověď : buď se to prodává jako krmivo pro ptáky nebo ve zdravý výživě, jinde to asi v malejch množstvích neseženeš...
Mr. Knorr
nebo na tom poli kde to roste, vzdycky je to brutalne oprcany. Loni sme se tam koukli v zari a palice akorat zraly a seminka nadherne veliky a pruhaty a velky a tvrdy. Osivo paradni, jen si vem par palic abudes mit tisic semen...
jestedman
technika je záměrně zhermafroditizována
Xuriam
Zdravím, pokud sem to dal do nesprávné části fora tak se moc omlouvám a později to smažu.

Už delší dobu se s kamaradem přeme jestli je technické konopí to samé jako obyčejné konopí seté,které se také pěstuje pro podobné účely ale mám dojem že má vyšší obsah THC. Pokud sem mýlím tak se mi to prosím pokuste objasnit :-D
Mr.MEN
Sativa je sativa. Technické konopí je speciálně vyšlechtěno na nejinší obsah THC.
To jsou v EU povoleny např Fedora, Futura, Kompolti ad. Je to jen vyšlechtěná sativa. Ono to jde totiž i po zpátku na nejinší obsah než na ten nejvýší. :)
kammo
ale casom by sa to malo vratit naspat na vyssie hodnoty ak sa to mnozi prirodzene vysevom z matecnych rastlin...myslim ze som o tom niekde videl clanok so starym vyskumom v cssr


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma