Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Zlomena kvetinka - Klikni zde pro originální téma
Kelso
Zdravim vas groweri.Vcera som akosi zabudol dat z balkona dnu moje sadenicky a fukal u nas strasny vietor a jednu rastlinku mi polamal.Chcem sa spytat ci sa da nejak zachranit.Nie je uplne oddelena od stonky,ale je vidno ako je nadlomena.Chcem sa opytat co urobit,ci to proste presadit a tam kde to je zlomene tak to dat do hliny tak ako to je aj s korenom,alebo ju odlomit a dat ju do vody a pockat ci sa zakoreni.Rastlinka ma tri poschodia.Do predu diky za vase rady.
bukaJ
Asi ti neporadim přesně ale já měl taky zlomeno a vše dopadlo dobře. Je dost možné, že sám poznáš co s tim-vyhodit nebo nechat dál vegetovat. Kde přesně se zlomila? Ono to je asi jedno protože když poroste může tě nakonec opravdu překvapit. Stejně jako mě, poroste jinak a to může být přínos. Jestli máš více rostlinek neměl by to být problém ne
Kelso
Ona mala asi taku 10cm stonku a zlomila sa presne v polovicke.Zatial som ju nechal tak lebo sa este ako tak tej stonky drzi.Podla mna keby sa presadila do hliny az po prve listy tak by sa to mozno nejak spravilo.A tych sadenic mam viac ale stve ma to lebo je to shaman a ten nema nejake velke vynosy takze cim viac rastlin tak tym lepsie a este k tomu zatial neukazuju pohlavie takze tak.Keby som aspon vedel ci je to samec tak by ma to vobec nestvalo.
Dub-Teaser
Strč do hlíny špejly kytku postav vedle ní a v místě zlomení lehce podepři nějakým provázkem,drátkem...vytvoří se ti kolínko a kyti bude jag nowá!!! Je potřeba si uvědomit,že při jakémkoliv nalomení,utrhnutí,porušení tkáně začne rostlina soustřeďovat sílu na znovu obnovení a to kytku jen posílí!
bukaJ
značkový nase*ou, to je jasný.Ja osobně bych počkal co se bude dít, jestli ještě nechcípla asi poroste dál. Asi bych nepřesazoval a počkal bych až se vzpamatuje ale jsou to tvoje kytky
Kelso
Chlapi zatial diky za rady skusim to s tou spilkou a dam vediet ako to dopadlo.
Bulb
Přesně jak píše Dub-Teaser, taky se mi zlomila, tak jsem ji uchytil ke spejlim a udelalo se krasny kolinko a kyticka vypada jako by se ji nic nestalo...
Taker
Těžko říct co bude lepší...
Jenom sem chtěl dodat že to zasypání/přesazení tak, aby hlína dosahovala zhruba pod nejspodnější lístky funguje taky... :)

Akorát že v hlíně je pochroumanej stonek spíš jako v dlaze než když ho necháš venku; a taky mu pak nehrozí, že ho znova nedopatřením poškodíš, navíc zasypaná část stonku v nejbližší době pustí další kořínky, čímž kytka celkově ještě víc zesílí...:smoker:

Ale i normálně to bude fpoho...
Kelso
A ako dlho bude take zocelenie trvat,mylim kedy sa urobi to kolienko?
phetacc
zdar, ja som wela krat zlomil rastlinku a to pri prevoze na policko
vzdy som podoprel ku nei nejaky konar a poruke som mal lepiacu pasku tak som to surowo zalepil dookola, a pohoda sa pekne zrastlo,
3krat wuskusane a stale w pohode
phetacc
Dub-Teaser
Cože? ty si oblepil kytku izolepou? :eek: Tak to vžádnym případě nedělej,protože při odtrhávání se ti stonek hodně snadno pořusí. Stonek je v maldym věku dost citlivej a odtrhává z něj lepící pásku mi přijde jako zločin...tak promiň,ale upřímnost nadefše:) :rolleyes: wem si příklad: řízneš se máš náplast a když si ji po pár dnech strháváš... docela drží mrcha! Děláš vlastně kolínko,abys pak ten stonek oslabil,takže to postrádá jakejkolif smysl.
DJ BISKUP
Zdravím, já jsem taky vždy dělal tu dlahu ze špejle a pohoda. Ale pravda je, že to byly vždy už rostlejší mrchy a ne malé sazenice... Ale nedávno mi jeden z místních pěstitelů "veteránů" řekl, že oblepení izolepou v místě zlomu je to nejlepší.
phetacc
ja si tiez myslim ze lepiaca paska je v pohode, ked som ju odstranoval tak uz vobec nelepila cize som stonku vobec neposkodil,
phetacc
Dub-Teaser
newim no,ale podle mího se při stržení tý izolepy strhne vrstva ze stonku a to nejni dobrý! No každej to dělá jinak..
Taker- nojo,ale pokud zasypeš zlomenej stonek,tak ti kytka stejně odejde,protože nebude moc přes porušenej stonek příjmat živiny,ne?
Dude
a cot akova ta paska ja k pouzivaj sadari, kdyz chtej prilepit novej step? by mohlo bejt vic "bio" :D
ChaoticRoman
Taky se mi teď zlomila - dlaha i zakopání provedeno a jdu se tam v podívat a napíšu, jak to dopadlo.
TwEEty
Me se taky sazenicka zlomila...Cekal sem co se bude dit. Kyticka roste dal jako by se nic nestalo... :)
Kelso
No mne sa zda ze s tou spilkou to bol dobry napad lebo kvetinka zije dalej a to miesto kde bola zlomenina je take hrubsie.Diky za rady.
ChaoticRoman
Mně ne a nejnadějnější kytka je v hajzlu :(.
DJ BISKUP
To: ChaoticRoman

To jsi měl asi nějakou malinkou sazeničku ještě, ne ?
Kelso
Tak chlapy problem je vyrieseny.Diky za rady.Kvetinka prezila je sice mensia ako ostatne ale urobila sa na mieste lomu taka hruba gulicka.Kvetinka uz stoji sama bez podopierania spilkou.Nech vam to rastie.
ChaoticRoman
2 DJ B.: Podívej se do galerie! To je poslední foto!
Kolom&n
me to proste neslo
Xan.
no tak me se zlomila jedna kiti stonek ma v prumeru 1,5cm tak sem ji omotal paskou a doufam ze prezije pak podam info
vencass
taky se mi zlomil stonek pri presazovani do zeme a u docela velke rostliny hned povadli listy ale nastesti se zlomil tesně nad zemi tak sem dal k rostline tycku a zasypal az po spodni listy hlinou - a dalsi den byla kiti jako nova - nevim jestli je to zrovna to nejlepsi ale pomohlo (:

At sviticko sluni
optimistic
Dnes se mi stalo to samé, při prudkým větru se kytka zlomila až těsně u země, tak sem ju hned přesadil do většího květináče, zlom zahrabal a čekám co se stane, myslím že to přežije. Jinak kytka už má měsíc, takže již raší druhý patro pěticípejch listů. Všude čtu že jakejkoli stres vyvolává tendence k výkvětu samčích pohlavních orgánů, co si myslíte o tomhle případu? Na druhou stranu někteří groweři stonky záměrně lámou a tvrdí že to podporuje tvorbu THC, co je na tom pravdy nevim....
Dr. Green
Taky se mi nedávno zlomila moje krasavice přesně v polovině stonku. Ještě ten den jsem ji vzal hodit zpátky do hlíny trošičku zalil podepřel ji a květinka roste nadále překrásně :) Teď už z ní je pěkná kočka a opravdu se těším na letošní outdoor !!!! Všem pěstitelům hodně zdaru v roce 2011 a všem zlodějům nechť Vám nohy upadnou :) Peace
DonRaso
Hojte mam problem!!kocka mi ochutnala prve listky na rastlinke zostala len cista stonka mam este sancu na regeneraciu alebo to zabalit?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma