Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Databázovej soft for marijuana growing :o) - Klikni zde pro originální téma
immolator
Měl sem takovej nápad, udělat třeba ve VB datab. program, kam by se daly každej den ukládat hodnoty o kolik kytička měří, jak byla zalejvaná, hnojení, světlo atd., a brzo to budu mít hotový, takže kdyby to někdo nechtěl, ať mi řekne, já to pak hodim na web (možná po domluvě na http://indoor.aktualne.cz - když by to nevadilo majitelům a líbil by se jim ten nápad), a kdokoliv si to budete moci stáhout...díkys za pozornost
treve
mas to opravdu moc dobre udelany;). mas karmu, nebo jak se to rika. xixi. :pimp:
immolator
Jestli to někoho zajímá, tak tady sem natípal pár obrázků, možná se vám to bude víc líbit... :
-------------------------------------------------------
Hlavní část celého programu, přehledy, je dole useknutej, aby se dal zobrazit, ale je jasný, jak to pokračuje. Musel sem brutálně zhoršit grafiku, ale styl barev je stejnej jako v dalších screenshotech:



-------------------------------------------------------
Formulář pro denní přidávání záznamů:



-------------------------------------------------------
A formulář pro přidávání rostlinky :o)




Musel sem trochu snížit počet barev, tudíž i kvalitu obrázků, aby to nebylo moc velký....

[Edited by immolator on 06-10-2001 at 01:45 PM]
iJoJo
Bolo by to dobre nerobit vo Visual Basicu, lebo kto pouziva Linux alebo Mac, bude mu to na srac. Skoda, ja viem, to sa Ti asi robi dobre.
Urob, skusim sa na to pozriet (keby si mi poslal zdrojak na ijjojo@zoznam.sk), tak by som to prerobil aby to slapalo aj pod MacOS 9 aj pod X :-)))
oton
mě by se něco takovýho moc líbilo, jestli to dotáhneš do nějaký finální podoby, tak bych si to rád stáhnul, budu čekat na další info :-)
immolator
2 iJoJo:
dobře, až to bude komplet hotový, tak ti pošlu celý zdrojáky, a předěláš si to jak budeš chtít... snad jen bys tam mohl nechat že sem to vyrobil já a tys to předělal pro iný platformy :o)))

2 oton:
oki, až to bude hotový, dám to někam ke stáhnutí i se setupem atd.
oton
super, budu se sem koukat na nový info, zatim dík
seňorita Lamparez
Ahoj Immolator, to vypadá moc hezky. Karmouš je tvůj.
iJoJo
To je jasne, ze tam necham info o tom, ze si to robil ty :)
Aj keby som to mal robit uplne od piky, napad je Tvoj
Dik moc
immolator
Takžde dneska to dodělám, a zejtra to dám pravděpodobně na web.

2IJoJo:
zejtra ti pošlu ty zdrojáky, ještě to musim okomentovat...
immolator
Takže tady to je!
Výpis všech funkcí v programu, většinou je to jasný:
- zadávání rostliny (jméno kytky, model - jestli se to vůbec nějak jmenuje, ale můžete si vymyslet vlastní :o), datum zasazení)
- ke každý rostlině přidávání záznamů (zalejvání, hnojení, použitý světlo - např. 400W, výška zářivky - např. 35 cm nad kytkou nebo 70 cm nad zemí atd.)
- upravování či mazání jak záznamů, tak rostlinky, nebo smazání všech záznamů
- malý popup menu když stisknete pravý tlačítko na formuláři, tam najdete pár blbostí
- při minimalizaci se to přehodí akorát na taskbar, je tam taková malá ikonka travky, a když kliknete pravym tlčítkem, hodí se tam menu

To je asi tak všechno co ten program umí, a nezapomeňte na několik věcí:
1, když smáznete kytku, smažou se všechny její záznamy a vše je nenávratně v pr..li
2, měli byste mít rozlišení aspoň 800x600, jinak se vám program nezobrazí úplně celej
3, nejlepší je mít víc jak 2656 barev, jinak stojí grafika za h...o
4, pokud objevíte nějakou chybu, nebo nedostatek ap. tak mi to napište, je jasný že něco takovýho jistě obejvíte :o)
5, nezapomeňte že dataábze musí být ve stejnym adresáři jao program, a musí mít jméno "data.mdb", jinak vám to nepude
6, pište mi všechno, co byste chtěli aby tam přibylo, co by se dalo vylepšit a tak, a spolu pak uděláme třeba verzi 2.0 která bude o dost namakanější :o)

Zatim to vypadá, že ten rpográmek bude ke stáhnutí na http://indoor.aktualne.cz a možná se pak ještě přesune na Grower, kdo si ho chce stáhnout hned teď tak to má asi 4,8 MB (!!!) a je to rozdělený na 3 části:
1.část celýho programu
2.část celýho programu
3.část celýho program

A nakonec celej kód včetně obrázků - je zaheslovanej:
Zdrojový kód, VB v5.0

No a to je asi tak všechno, hlavně vydržte nejmíň ještě 10 min od zadání toho příspěvku aby se tam stihly ty soubory všechny nahrát :o)

[Edited by immolator on 09-10-2001 at 08:17 PM]
immolator
2 iJoJo:
dej mi plz email, ať ti můžu napsat jaký heslo je k tomu kódu...
TommyBoy
Poprve sem si vse psal do zapisniku ted si uz nepisu nic... Tohle dost pichne...
K4U


majklovec
Bohužel mi to nejde rozbalit.

Je v tom nějaký háček nebo jsem jenom tupej?
viridis
též mám s rozbalením potíž.... dalsi tupoun se hlasi :) !
majklovec
Teď mě tak napadlo, co to udělat on-line, jako součást Groweru?
immolator
Když by se to dalo jako on-line součást Groweru, tak by se použila jiná technologie, totiž já ovládám ASP, ale tady by to bylo v PHP takže to "udělání" by šlo mimo mě, ale je to fajn nápad, mít tu databázi růstu takových "erárních" kytiček :o))
A k tomu programu: vypadá to, že si to musíte stáhnout všechny tři části, a pak to rozbalit Power Archiverem v7.0 a to rozbalování dát na ten poslední "grower103.zip" soubor... Je to problematický, ale snad to neni až takovej problém :o)
sunset
immolator: Kdybys to zabalil WinRarem nebo WinZipem, modemisti te budou mit asi docela radi;) Koneckoncu i ostatni by ocenili, kdyby nemuseli stahovat zas nejakej dalsi program na archivy... :(
immolator
jasně, zejtra to dám ve WinZipu, nevěděl sem že to bude problémový ale hlavně mi připadá lepší stáhnout 3 soubory s 1,4 MB než jeden 4,2 MB ! Ale dám to tak nebo tak ať si vyberou !
immolator
takže sem si všim že když to rozbalíte, tak vám to nepofachá, bude tomu totiž chybět tohle, je to totiž ta hlavní databáze :o) Je trochu na ukázku vyplněná, takže smazat můžete ty kytičky jednoduše. Jen pro ilustraci, a ten celej ZIP tam snad ještě dneska bude :o)
immolator
Takže teď už je to i vtom ZIPu:
Hlavní program, 4,2 MB
Databáze, musí bejt ve stejnym adresáři jako je program
A tady je zaheslovanej archiv se zdrojovym kódem

Toť vše :o)
\/\/ickpick
nevim jestli jsem blbej já nebo něco dělám blbě, ale ten link 4,2MB je hluchej. vobjeví se dycky je černá stránka (http://immolator.euweb.cz/) s reklamou a that's all.
plííííz help me
majklovec
Už je to i na http://indoor.aktualne.cz

Mnoho díků a K pro tebe Immolator.
immolator
Tak si to stáhni odsud:
http://indoor.aktualne.cz/growing/
Tam je to dobře udělaný :smoker:

to majklovec : dobrá práce, K4U2 :sun:
livo
Zdar immolator,
jednou jsi mi pomohl (poslals knihovnu do hacksoftware), tak mám pro tebe jeden tip. Taky jsem se trošku hrabal ve VBasicu a vadilo mi, že pokud chceš nějakej program někomu dát, tak k tomu musíš přibalit ty mrkvosoftí knihovny a spol. Narazil jsem na jeden prográmek Fusion od Bit-Arts (nebo tak nějak), kterej udělá z basicovskýho projektu (ale dokáže to i s *.exe) jeden program a zmenší ho cca na polovinu. Tady je odkaz na verzi 2: http://www.bit-arts.com/main.html . Bohužel se mi na tuhle verzi nepodařilo sehnat crack, ale na verzi 1 existuje (Astalavista ;)) a ta byla uveřejněná někde na Chip CD. Pokud to znáš, tak sorry, ale snad to pomůže jinejm nadšencům. Btw, z tvýho souftware to udělalo 913 Kb samostatnej exáč (kromě databáze, ta připojit nejde)
Walhalla2000
Jo, tak vcera jsem to konecne zacal pouzivat... Malem jsem zacal psat do bloku, ale pak si vzpomnel na tebe a tvuj soft! super!!!!!!

Jen jeste jedna vec by se tam sikla. Dokumentuju si rust digitalnim fotakem. Asi nas neni zas tolik, kteri by to vyuzili, ale co tam pro nasi mensinu vytvorit ještě možnost si k jednotlivym dnum a kytkam pridavat fotky? neslo by to?

jinak karma je tvoje...
immolator
Dík za pochvalu, chlapi. :sun:

2livo : jestli sem to správně pochopil, tak já si ten už vytvořenej exe soubor "zapakuju" s timhle prográmkem a on s tim nějak spolčí i ty knihovny nebe jak ? Tim myslim jestli to bude fachat i na kompech kde samozřejmě ty knihovny a *.OCX nejsou... ale byla by to POHODA :sun:

2Walhalla2k a i ostatním:
právě připravuju novou verzi, kde bude mimo jiné i:
1. u každý rostlinky ještě datu sklizně, poznámky a fotky (speciláně pro tebe, akorát ještě nevim jak to vyřešim :))
2. záznamy budou přehledněji v tabulkách
3. přibyde část "řízkování", což je vlastně spojenina zadávání rostlinek a záznamů, a pak lze "importovat" do sekce "rostliny" jako plnohodnotná rostlinka + přidávání foteček u řízků :sun:
4. přidání sekce "pěstírna" kde si můžete lehce uchovat informace o tom co všechno v tý skříni máte + kolik to stálo, a u zadávání záznamů se pak některé věci jako např. použitá watáž ap. sami nabízejí na výběr
5. zpřehlednění tabulek u řízků a a pěstírny

Celý to bude realizovaný trochu jiným stylem než dosud, za chvíli se zde objeví další várka screenshotů, ale až budu mít hóóódně moc času :smoker:

Díky za váš zájem, K4U boyz !!!
livo
...pochopil jsi to dobře, taky se mi to nezdálo, ale ověřil jsem to na počítačích bez knihoven. Jestli chceš, tak ti to můžu majlnout včetně prográmku bitfuck, kterej umožní novej vytvořenej exáč přejmenovat (jinak to nejde, je to trial verze) a prográmek FusionEvalReInit, kterej po vypršení zkušební doby nastaví Fusion o třicet dní zpět. Zabalený (WinZip) to má všechno 1MB. Kdyžtak mi dej majl do PM a já tito postnu.
Jinak souhlasím s Walhallou, obrázky by se šikly. KFU

[Edited by livo on 16-10-2001 at 08:47 AM]
\/\/ickpick
jóóóóoó, teď je to vo moc lepčejšejší
Immolator for praesident
K4U chlape
oton
perfektní práce!, jen tak dál, už se těšim na novinky! :-)
viridis
Tak dlouho jsem to mastil primo do databazi, az se musel objevit tenhle thread, a tak jsem si to dopsal: davam to k dispozici i vam, bude-li se hodit. Je to napsany v praFoxu (2.0), tudiz to pojede i na XT-cku - cili da se pouzit libovolna sunka. :)
Je toho cca 700 kB (zabaleny RARem jako samorozbalovak, nahrat do adresare, spustit, rozbali se, spustit BRE.EXE). Navod jsem nepsal, vsechno by melo byt jasny z MENU [F10]. Kdyz nevis, zmackni [Enter]. Hlaseni o chybach mi prosim posilejte pres PM. (dost jsem to odflak-snad to bude v poho)
Tady je download - 3 soubory: http://www.sweb.cz/viridis/software
majklovec
Pěkná práce :)

Karma za hracicky.

Dal jsem to i na http://indoor.aktualne.cz/growing

Mozna by to chtelo, aby bylo menu stale viditelne.
viridis
2 majklovec > Menu je stale viditelne. dik za chvalu, ale tohle je jen takova blbost... objevis-li chyby, postni mi prosim PM, psal jsem to jenom tak ve fofru.....a navic.... :D;):D !
viridis
Tak, opravil jsem tam dve chybky a dodelal jsem hromadne operace (cinnost) s kytkama. Jako obvykle bez navodu ;)
viridis
Tak, do softiku na http://www.sweb.cz/viridis/software dodelana nabidkova okna, at se nemusi furt psat (coz nesnasim). Opravena chybka pri mazani, dodelana aspon nejaka napoveda (velmi mala ;)). Neni-li tam jeste nejaka chyba zasita, mela by to byt konecna verze. Volne k dispozici.
Al-Ban
Opravdu výbornej soft, já jsem si to musel psát ve Wordu a to je moc pracný:-) Tady je to brnkačka.
Jinak, když už mám možmost sem něco napsat, tak bych chtěl vyjádřit pochvalu všem přítomným zapálencům. Je až k neuvěření, na co všechno nepřijdete, aby vaše kytí bylo lepší a lepší...:-) Máte můj obdiv.
Bush-style
Musim te pochvalit,je to doopravdy super programek.
To sis na tom musel ale maknout ne?Uz se tesim na ty novinky!

Karma tobe(za co?.......za to!!!)

Cau a mej se.Bush-style
viridis
Davno. pradavno byl napsan tento univerzalni gumak. Po odstraneni hesel davam k obecnemu prospechu - vytvorte si databazi podle sveho gusta. Ke stazeni zde.
Vhodne pro jakekoli databaze. Zdarma.
Def
Dobrá práce pánové, jen tak dál, ještě k tomu nějak doplnit o mailování dat na grower server, aby se daly konečný údaje i s foto posílat do nějaký společný databanky tady na groweru.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma