Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Jílovitá půda - Klikni zde pro originální téma
majklovec
Čauves lidičky, zasadil jsem do jílovité hlíny, rád bych to napravil, mám počkat až budou kytky větší a odolnější nebo je mám přesadit hned? Mají cca. 20cm 4-5 pater.
Díky
Julius Caesar
Cavec, neviem co je cesky jil, ale ked to chces moc presadzat, niet na co cakat a sup sa do toho... :D
Maximiq
Přesaď to co nejdřív ať kytky můžou růst. Těch 5 pater úplně stačí, to už jsou velký sazeničky.
GanjaMill
mozna je muj prispevek uz zbytecnej, ale urcite presad co nejdriv, nez ti to zakrsne a pochcipa ....
jil fakt neni dobra puda :o)))
ALE pozor ! jil je swinstvo co se lepi - muzes pekne pri presazovani potrhat korinky, takze pozor!
majklovec
Díky za odpovědi.

[Edited by majklovec on 19-06-2001 at 07:59 AM]
Karakoe
mam problem mam dobre mistecko ale je tam jilovita puda myslite ze staci koupit substrat vykopat tak 20-30 cm a prdnout ho tam?nevim jak se to bude chovat az koreny prorostou do toho jilu ..jinak koprivam se tam dari perfektne.
dik za odpovedi.
Karakoe
prosim poradte...?
Taker
No když budu čerpat ze svojí zkušenosti...
...jo kdysi sem taky sázel na místo kde byla špatná půda - naivně sem tenkrát vyhrabal a zasypal vlastním substrátem díru snad ještě menší než píšeš ty. Co z toho bylo? No asi tak metr něco kytka, paličky celkem slušný, ale bylo na tý kytce hodně vidět že jí víc kvalitní půdy (=> větší prostor pro kořeny) hodně chybí (hubená, zakrslá)

Pokuď je tam ta hlína opravdu tak špatná tak jako minimum pro 1 kytku bych doporučil díru aspoň tak 40-50 cm hlubokou a těch 30cm (a víc) širokou.
Já vim je to docela dost zápřach na hlínu - kupovat asi nemá cenu, to by ses nedoplatil, spíš natahat odněkud vlastní.
Letos sme tohle u kámošovo políčka (s kterým sem mu pomáhal) úplně parádně vychytali - u některých polí maj/měli JZDáci místo kam svážeji všechen bio-odpad, prostě kompost. No a právě jeden takovej opuštěnej, kterej snad pamatuje ještě komouše :) sme objevili kousek od místa kde kámoš pěstí - tuny tý naprosto nejkvalitnější černozemě co sem kdi viděl a zadara :bravo: Tak sme tam autem dovezli kolečko a už to jelo :)
Zkus se porozhlídnout po okolí jestli taky něco takovýho nenajdeš

Držim palce a přeju hodně štěstí :smoker:
Karakoe
no je to takova červenice takze naprd..co treba natahat z lesa?..moc kysely?
KamiKadze
jojo kysela jak krava... leda ze by sis pH upravil vapencem (prip. hasenym vapnem) a doufal ze to vyjde no - zkus pouzit hledani je tady vo tom celkem hafo...

PEACE at ti to vyjde :afro:
Taker
jo ta červenice...asi vim kterou myslíš - já osobně bych jí nedoporučoval ale zkušenost nemám

Kde ale bejvá taky docela dobrá půda je na okraji takových tich dubových (nebo bukových?? zkrátka listnatých :D) lesíků - tam sem to měl zase loni, tahal sem tam pytle kupovanýho substrátu a když sem zjistil jaká parádní hlína tam je tak sem pytle ušetřil a použil jinde - škoda že z toho nakonec nic moc nebylo, ale to s tou hlínou vůbec nesouviselo...
Karakoe
to Taker: hele prave kus odtamtud jsou nejaky listnače jako by teda přimo v lese listnatym a tam se mi zda celkem dobra je tmava a dost lehka ...ale tady sou nazory ze z lesa nabrat tak co myslis?
Krishna
...Ja by som to preryloval (prekopal) fakt hlboko,nakydal by som tam sracky...napr. slepacie,alebo konske (jasne,ze z rozumom,aby sa potom rastliny nespalili) no a 100% by som tam nasypal mnoho dolomitu..rozomleteho na prasok.Vyrovna PH a prakticky by sa to s tym nemalo dat prehnat.Zaraza ma,ale ze si pisal,ze tam rastu koprivy (zihlava)...tam kde rastie kopriva,by mala byt poda na pestovanie celkom ok.Mozno by nebolo naskodu tam doniest zo jedno vrece raseliny a primiesat ju do pody...OK,thats my opinion.
Karakoe
to krishna: jo to neni spatnej napad slepicaky uz mam pripraveny na hnojeni..no ale prave kopriv tam je mrte a vypadaj dost huste takze snad doufam ze to nebude uplne tragicky jinak mam v planu tam dotahnout v pytlich cernozem od potoka..jak hluboko teda myslite to vyhazet a nahazet jinou?..
Krishna
..tazko povedat...mozno by si ani nemusel podu uplne vymienat,stacilo by premiesat tu povodnu s tou novou + sracky +dolomit alebo vapenec.To netreba podcenit,lebo pH je kurva dolezita vec
Karakoe
pisek uz tam mam a jinak vapno sem sebral nejaky na zahrade :)
musi to bejt something special?
Krishna
ja odjakziva pouzivam dolomit,ale myslim ze s vapnom to bude to iste...Akurat som ho este nikdy neskusal...Ide o to neutralizovat PH,ako to urobis,to je up to you :)
Karakoe
okej no zitra se tam vydam a vrhnu se na to..jeste bych na vas mel dotaz jelikoz ja na outdorek odjakziva nahazim seminka rovnou do zeme..takze otazka zni kolik prostoru(jak velke pole) delate?a jak velke je potreba napr pro 50 kytek?
ptam se proto protoze se mi zda ze mam dost kytky namackany na sobe..coz neni asi zrovna 2x nej.
loeX
tak kytky by se měli dávat tak metr od sebe...v ideálním případě....takže stačí tak minilně 50cm...jinak mám pole taky v lese a je to tam hrozný...vykopal sem díry tak 40 do šířky 40 do hloubky dal tam lignocel dolomitickej vápenec a původní půdu bez kamenů a kořenů... udělal sem dva různý poměry vápence a druhýho bylo hoodně nizký ph...u toho prvního poměru dolomityckýho vápence sem použil celej pytel na 4 díry a je to poměřně ok...akorát ty kytky budu muset vyměnit páč sou poškozený mrazem(dal sem je moc brzo) a ted ještě to ph...tudíž se uplně zastavil růst a stejně by z toho byli hermáči...takže rychlá výměna a doplnění vápence...
Karakoe
vas nazor??? nejsou moc u sebe? mezi nima je dost malejch mrdecek jeste..na ktery tezko sviti..
Krishna
to Karaoke: Neviem ci je to najstastnejsia metoda hadzat semena rovno do zeme,kde ich chces pestovat...ale ako myslis.Ja to vzdy radsej predpestujem doma a von davam male rastlinky,ktore uz maju vyssiu pravdepodobnost,ze preziju aj keby bolo hnusne a zima.Co sa tyka hustoty,tak loeX to napisal uplne ok. meter je idealny,pol metra staci,ked nemas vela miesta.
Dudušek
Ahojte,
já bohužel pěstuji tak v jílovité půdě, ale jde to, vykopávám díru 30cm širokou a asi30-40cm hlubokou(takovou krychličku) a tam dávám subrstát, je pravda, že když je na podzim vytrhávám(kytky i s kořenama), tak kořenovej bal je jen v tom substrátu a do té jilovité půdy se jim nechce(kořenům), ale i při této velikosti děr, mám kytky od 1,5metru do 2,8metru a to je asi 2krát až 3krát zastřihuji! Je pravda, že je to pracnejší a dražší, ale místo mám super, tak to tak dělám! Na kvalitě se to v žádném případě neprojevuje, ale trochu na penězích, protože když dávám 1ks 75litrového substrátu na 4-5 kytek a mám 20 kytek, tak mě to stojí 500Kč jenom substrát, ale výsledkný efekt za to stojí:-)
ddt
Ale rastlinky touto metodou ako Dudusek popisuje budu rast aj v zeleze s troskou nadsazky. Ako to vystihol jeden anglicky grower. VYhodnejsie je uz danu podu zkvalitnit, zveladit ako tam davat novu. ja tymto sposobom robym jamu len mierne vacsiu ako je kelimok z ktoreho presadzujem a to z toho dovodu aby som rastliny dal mierne pod uroven povrchu aby som prisipal vyssie zeminu. Tento bal je vyhodny aby sa uchytila sadenicka v obdoby tesne po presadeny, okolie je dobre si pripravyt formou prekyprenia, ci prisipania prevzdusnujuceho media ako piesok, perlit ci slama. Mimochodom slama sa mi velmi osvdcila, teda konkretne zmiesana trava so zeminou.
A co sa tyka sadit seeds do zeme priamo ci predpestovat? No kazdemu jednemu by som povedal. Skus si kupit 10 seeds za 80 dolarov a potom uvidim ci ich das rovno do zeme alebo ich najskor predpestujes. To je moja odpoved k tejto problematike.
Karakoe
........
Duhoš
tak sou hodne u sebe, ale hlevne ze rostou! pokud si muzes dovolit je dat dal od sebe tak to udelej ale pokud ne tak v pohode a nebo jich tam dej min... a jak sou vubec vysoky? Podle fotky to vypada ze dost...
Taker
počkej Karakoe - na tý fotce co si sem hodil sou kytky který ti teďka někde rostou?? :eek:

děláš si ze mě prdel nebo máš v polovině května dvoumetrový kytky obalený palicema? :)
DJpokrok
Můžu se zeptat??Mám takový dost velký problé ale nevím jestli to vadí.Tak kde mám kytky tak je strašně moc mravec vadí to moc please help me!!A jestli je to kvůli nim že mi ještě nevylezly??
Karakoe
to taker::::nene to jsou kamose paldy z minuly sezony
Karakoe
To DUHOŠ: kdybys chtel vedet jak sou vysoky tak se stav u puciho doma von ti to povi :)))))muhehehhehehehe
Karakoe
DJ pokrok..mravenci podle me nicemu nevadej ale do mraveniste bych to nesazel :))
Karakoe
to imungnio: to protoze jeste nemam vyblejskly svy policko kde mam ted naflakany maly kyti ... taksem dal pro pr.poleso kamosa pac to je obdoba slo me o toziskat radu..jenze se semenama rovnou do zeme to takovyhle bude asi porad leda davat kazdy pul metru vod sebe ..:)
Karakoe
vono tohle je asi docela jasny ze to neni z letoska kdyz se na to podivas ...:)
Taker
Právě že z tý fotky je celkem jasný že to nemůže bejt letošní venek. Proto sem se tě taky na to ptal :)

Při ukazování cizích kytek na groweru je lepší psát ty komentáře "opatrnějš" a jednoznačně uvést že se nejedná o nic z mojí zahrádky :)
Místní komunita (včetně mě) je totiž celkem háklivá na týpky který sem dávaj cizí fotky a vydávaj je za svoje:wink:

Ale jestli je to tak jak píšeš tak všechno fpoho - a neni třeba to tu dál řešit :smoker:

Hodně štěstí v jílovitý půdě :punk:
Karakoe
no tak cizí se říct neda.....sazel sem to snim jezdil o to pecovat a sklizel sem to snim taky ....ale jinak oukej fpoho...
hudi
chcem sa spytat ci sa mi vobec oplati pestovat v lucnej pode plnej hnusnych korienkov, a kamienkov? ale miesto je to slnecne a skryte? da sa vobec hnojenim v zlej pode dosiahnut dobry vysledok?
Karakoe
natahat si svoji pudu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma