Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Globalni Otepleni - Klikni zde pro originální téma
wiwer
MA NA PESTOVANI VENKU VLIV GOLABLI OTEPELENI?ZAJIMALO BY ME TO KDYZ CHVILY SVITI SLUNCE A JE VYSOKA TEPLOTA A ZNICVEHO NIC PRES NOC ZACNE PRSET A BYT ZIMA.NEVIM JAK TO JE TAK SE PTAM.GLOBALNI OTEPLOVANI JE MOMENTALNE HODNE DISKUTABILNI TEMA....TAK ME ZAJIMA JESTLY SE TIM OVLIVNI I CHOVANI NEBO RUST KONOPI.PEACE CHLAPACI!!!
Radegast
zdar, globalni otepleni v nasich podminkach ganji prospeje tak za 30-40let (tzn. ze tam bude pozorovatelny rozdil). Jesto jako by sme se presunovali bliz k rovniku...tim padem vyssi prum. teplota, ale myslim si, ze z tak pekneho dukazu idiotstvi lidstva budes tezit nejdriv v duchodu :cool:
sonner
Haaa.Uz sa tesim ked budem na dochodku pestovat v nasich zemepisnych sirkach pod holym nebom tropicke sativy:D :D :D
jack_cz
do te doby uz by to snad mohli ti nasi politici legalizovat, snad tam budou kandidovat minimalne svatecni hulici :smoker: => kazda 2. zahrada = policko, svet bez čorařu. Tesim se na duchod :pimp:
jack_cz
nebudou mit takovy teplotni vykyvy wliw na % samcu a hermacu? urcite se to pocasi odrazi na kytkach, takze se budou podminky pro out spise zhorsovat, ze?


.... stesti ze to jeste chvilu potrva :-)
Fida
Ono kdyby se to zlegalizovalo tak by se globalní oteplení zastavilo...(Na každý zahrádce políčko)...více kyslíku...haha...
wiwer
No ja doufasm ze az budu v duchodku toz budu mit poradne palky:)))jestly bude global toz to bude neco jako tropy a tam se kytkam dari a maji hodne hight tak si mylsim ze tto kytkam jen prospeje
wiwer
Ten pravy parak s palmami je jeste daleko:)ale kdyz bude vic svitit tak to bude i rechleji rust:)
ddt
Globalne oteplenie ako sa tento fenomen oznacuje je za prve oznacenie skor pre siroku verejnost. Uz nazov globalne znamena v globalnom merytku. Inymi slovami ak ratame statysticky priemer znamena to,ze dostaneme urcitu priemernu "globalnu" hodnotu. Ale priemer je vysledkom dielcich merani. Co chcem ale povedat je to,ze aj ked sa urcite globalne oteplenie u nas prejavy zvysenim priemernej teploty o urcitu hodnotu co je podstatne je radikalna zmena meteorologickych javou, rozlozenie zrozaok pocas roka atd.
Postupne prenesenie taziska zrazok pocas roka na zimne mesiace je z hladiska pestovania plodin znacne nevyhodne. Leta budu byvat s extremne (rozumej vzhladom na hystoriu nasej oblasti) suche s prisunom zrazok spojenym s privalovymi dazdami kedy velka cast vlahy sa splachne povrchovym odtokom nakolko retnecia pody bude znacne oslabena. Nahle zmeny pocasia s extremnymi hodnotami (zaplavy, sucha), nove meteorologicke javy- tornada atd. To vsetko je spojene s globalnym oteplenim. Toto su faktory pre ktore sa do buducnosti s priclenenim globalneho oteplenia hladi so znacnou obavou. Rozhodne to neznamena,ze to co dnes vidime o niekolko stupnov zemepisnej sirky juznejsie bude u nas...

DDT
Sinuhet
DDT: No, ono se hlavne moc nevi co se bude dit. Tezko si dnes nekdo seriozne troufne tvrdit co tu bude, nebo nebude.
wiwer
Sinuhet:souhlasim stebou.kdovi co bude? ,ale mi tu nebudem :)
eNDy
a co ked sa toho dochodku ani nedockame? nepoculi ste uz o vystrahe na rok 2012. zevraj vplyvom globalneho oteplenia sa zacnu znacne vykyvy teplot a nastane rychla zmena zemskych polov, co navodi dalsiu dobu ladovu... zemsky povrch zacne mrznut a len male percento na zemi bude na zive... okolo rovnika..

nechcem tu sirit poplasnu spravu, len podavam dalej to, co som cital..
berem to s rezervou ale fakty ukazuju na to ze zivot na zemi sa pomaly ale urcite konci.. no more life, no more weed:(


preji hezky den:D
ddt
Co sa tyka prepolovania. Vobec to nie je take strasne ako si to popisal. Ona zmena polarity uz v podstate prebieha. Tento jav sa da pekne vypozorovat aj v hystorii nasej planety na zemskej kore. Zistilo sa,ze taketo prepolovanie nastalo v hystorii vela krat a vzdy s +- pravidelnym intervalom. Javy nas ohrozujuce s tymto spojene by maly byt zvysenie UV ziarenia a pod. aj dane klimatycke zmeny, no nie na taku medz aby sme zacali mi ako zivot na zemi globalne vymierat. Zvysi sa vyskyt koznych ochoreni ako rakovina a pod. Vonkoncom nie aspon podla toho ako sa ku mne dostali informacie to nebude znamenat kataklizmatike vymieranie na zemy.
Ladove doby sposobuje okrem ineho zmena obeznej drahy akolo slnka, oscilacia naklonu zemskej osi, narusenie pridenia vodnych mas a podobne. Treba podotknut,ze dane javy sa tak isto deju s urcitou periodicitou, no ako som nedavo cital do najblizsej soby ladovej si este pockame. Treba ovsem podotknut, ze existuju aj tzv. mikto glaciali ci interglaciali. takym prikladom je napriklad obdobie strdoveku az do 18 storocia, ktore sa povazuje za malu dobu ladovu. Naopak okolo zaciatku naseho obdobia bola klima teplejsia ako dnes- mimo ine to je ten dovod preco Rimania do nasich koncin introdukovali vinnu revu. Toto obdobie sa povazuje zas za akysi maly interglacial.

DDT
wiwer
ddt:jde vydet kamo ze si tomu doopravdy rozumis:)je me to celkem u prdele jestly bude nejaka katastrofa.stejne tady budu se stestim asi tak 50 let a potom srat nato:)vypada to ze nemam asi ohled na budouci generaci :)
wiwer
eNDy:tak pojedem i s kytkama na rovnik:)
eNDy
ddt: :D ty si sef.... ale nie, ja som len chcel nahodit otazku toho roku 2012.. by ma to zarazilo, keby zrazu v roku 2012 zacali padat sekery z neba:)

wiwer: mojim snom je ist do nepalu:D zoberem si svoju odrodu a tam ju budem slachtit spolu s indikami:D ale vsak uvidime!!!
wiwer
eNDy:Ja bych cvhtel pestovat na salamounovych ostrovech
Hnědojed
Hmm. Ve vyvoji Zeme je to docela bezny jev. Zmeny klimatu. Nicmene z geologickyho hlediska sme este porad v posledni dobe ledove procez je to oteplovani neprirozeny. Ekologove soudi ze za to muzou sklenikove plyny-co2,ch4 atd.(plus kaceni pralesu.... -ale pozor obsah kylsiku v atmosfere je porad konstantni).
Vsichni vime jak to funguje nicmene neikdo jeste porad nedokazal ze se neco meni.
Ackoliv jak koukam sem tam na zrpavy z meteropressu tak se zacinaj dit v ruznyxch castech sveta cim da casteji nezvykle veci v pocasi.

Treba letos na jare jak prislo ochlazeni tak to sem "omylem" zavitali jakysi vetry co mely puvodne valit na gronsko a naopak. Takze zatimco my tu klepaly kosu v Rejkjaviku meli 15stupnu ....
Vzdycky dyz si neco takovyho prectu tak me zamrazi ...

Tezko si nekdo z nas dokaze predstavit kdyby se takhle nahodou odklonil napr. golfsky proud ....

.... Minimalne by v Anglii uz nemeli tak hezke travniky :) ...............
Hnědojed
2endy: Problem je v tom ze kdyz se tu otepli tak ledovce rozajou (v historii Zeme vubec ne poprve:)) a v tom tvym nepalu bude lidi jak sracek pac nebudou mit kam jinam jit (ju a vish kera zeme pude jako jedna z prvnich pod vodu? zkus hadat-pestuji se tam hojne tulipany:). Jo holt je nas tu moc.
Hnědojed
Doufamze nepusobim prilish depresivne ale v tomhle ohledu nase vyhlidky nejsou nic moc. No jo. Zbavme se aut,tovaren,plastu a dalsich sracek zjednodusme formular danoveho priznani a vsje bude o.k. :) Mejte se.
Hnědojed: nejsme náhodou v době meziledové? Co jsem tak slyšel, četl, tak právě čekáme na další dobu ledovou, která už podle někoho měla přijít, nebo má přijít.
Hnědojed
hmmm. tos me dostal ja mel za to ze pisu co vim ale pokud mash fundovanejsi zdroje. .. ja to resil tak pred lety s jednim co to dava ... ale to by snad melo jeste platit. Taky sem to videl minulej mesicv nakym dokumentu o puvodu horstev atak.Nevim no sem chemik ne nakej geolog. Napsal sem co sem slysel. Kazdopadne ja cekam na to az se mi vychladi plznicka a uvari obed a problemy daleke i blizke bych odlozil na druhy polocas. Pís :)
hnědojed: no já to samozřejmě taky stoprocentně nevím. Můj zdroj byl učitel zeměpisu (ten se samozřejmě může splést, zvlášť ten náš :) ) no a pak jsem to četl ještě tuším že v mf dnes.
btw. taky čekám na oběd, hehe :) měj se
Hnědojed
Hmmm futew hnedko to zjisitm jak to je:)

Ju a jinak tadyk je shrnuto vyborne a strucne vsecko co Vam muze pomoct objasnit vjeci kolem prostreid a tudiz i GO. Je tam fsecko od abioticke slozky,producentu pres hcemikalie az po trvale udrzitelny rozvoj - http://vacek.2net.cz/eko/script_cl/text.htm
wiwer
Ja sem taky neco nasel o GO na nejake WWW:

Průměrná teplota celé planety se během 20.st. zvýšila o 0.6°C plus mínus 0.2°C. To je o 0.15°C víc, než IPCC odhadovala roku 1994. Rozdíl je způsoben teplým koncem 20.století i přesnějším zpracováním meteorologických dat.
Nejvyšší roční průměrná teplota od roku 1861 byla zaznamenána roku 1998. Světová meteorologické organizace - WMO doplňuje, že jako druhý se umístil rok 2001, potom rok 1997,1995,1990 a 2000.
Dosavadní oteplování není příliš rovnoměrné, někde se dokonce mírně ochlazuje.
Teplota 90. let i rychlost oteplování 20. století jsou v rámci posledního tisíciletí velmi pravděpodobně rekordní.
Dosavadní oteplování není příliš rovnoměrné, někde se dokonce mírně ochlazuje.
Noční teploty rostou rychleji než denní.
Nad mořem se oteplilo dvakrát více než nad pevninou.
Vědci z amerického Národního úřadu pro pozorování oceánu a atmosféry - NOAA zjistili, že teplota oceánu v hloubce 3000 metrů se od roku 1948 zvedla o 6 setin stupně. V hloubce 300 metrů se pak stačilo oteplit dokonce o 0.31°C. Nutno podotknout, že oceány jsou vůči změnám teploty mnohem odolnější než atmosféra.

Následující graf znázorňuje kolísání průměrných ročních teplot v atmosféře vzhledem k průměru let 1961-1990 během posledních 140 let. Černá linka zaznamenává dlouhodobější trendy potlačováním náhlých krátkodobých výkyvů:



Další graf ukazuje variabilitu průměrných ročních teplot opět vzhledem k průměru let 1961-1990 na severní polokouli v posledních 1000 letech, černá čára pak znázorňuje průměrné teploty po půlstoletích. Míru nejistoty reprezentuje šedá zóna, červená linka v posledních letech značí výsledky měření přesnými přístroji

peace people
wiwer
jinac o GO je hodne veci na:


http://klima.ecn.cz/


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma