Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Receptář

Stránky: [1] 2 3 
Zvlhčování od A do Z - Klikni zde pro originální téma
Apofiss
Protože se problém zvlhčování objevuje snad v každém pěstitelském threadu, dal jsem vzniknout tomuto.Zvláště začátečníci ohledně správné vlhkosti často tápají.Tady doufám, za nějaký čas, najdou vše co potřebují.Tímto také prosím všechny zkušenější pěstitele, aby zde zanechali pár rad či aby se podělili o kompletní řešení své pěstírny (ohledně vlhkosti samozřejmě).Pokud se vlhkost bude řešit zde, nemusí se řešit na mnoha jiných místech a Groweru se aspoň trochu ulehčí od nadšených zvlhčovačů (čus Kwjetoň:D), kteří ač v dobrém, zamoří co se dá.Doufám, že se to tu rychle rozroste a to v kompaktní formě.Díky všem za budoucí příspěvky a vlhkosti zdar!


Pár základních věcí

Co je relativní vlhkost vzduchu?
Je to procento skutečného množství vodních par ve vzduchu vzhledem k maximálnímu množství vodních par ve stejném objemu a za stejné teploty. Obvykle se udává v procentech. Vzduch z ovzduší vždy obsahuje vodní páru, jejíž množství závisí na meteorologických podmínkách. Čím je teplota vyšší, tím více vodní páry se ve vzduchu udrží. Proto se používá pojem „relativní vlhkosti“. Zahřejeme-li v zimě chladný vzduch na příjemnou teplotu, relativní množství vodních par klesne a tím klesá i relativní vlhkost. K zachování příjemného a zdravého domácího prostředí je třeba dodatečný zdroj vody nebo vodních par, tedy zvlhčování vzduchu.

Co je rosný bod?
Rosný bod je teplota, při které je vzduch maximálně nasycen vodními parami (relativní vlhkost vzduchu dosáhne 100%). Pokud teplota klesne pod tento bod, nastává kondenzace.

Vzduch za určité teploty může obsahovat jen určité množství vodních par. Čím je teplota vzduchu vyšší, tím více vlhkosti pojme. Pokud se vzduch začne ochlazovat, vodní páry začnou kondenzovat. Podmínkou je ale přítomnost kondenzačních jader.

Rosný bod lze považovat za jiné vyjádření absolutní vlhkosti vzduchu.

Příklad:

Když se sprchujete, v koupelně stoupá teplota a vzdušná vlhkost. Jakmile vlhkost vzduchu dosáhne rosného bodu, začne voda kondenzovat na zrcadle, jehož teplota je nižší než teplota vzduchu (teplota zrcadla je nižší než hodnota rosného bodu). Jakmile se po chvíli zrcadlo zahřeje na okolní teplotu, sražená vodní pára se ztratí.


Princip činnosti membránové zvlhčovačky
Zvlhčovač vytváří z vody vysokofrekvenčním ultrazvukovým oscilátorem malé kapičky o průměru asi 1-5 µm. Ventilační systém je vyfukuje do suchého vzduchu, kde se jejich odpařením zvyšuje vlhkost vzduchu. Z přístroje vychází jasně viditelná jemná a rovnoměrná mlha.

Hygrostaty
Hygrostat vypne spotřebič při dosažení stanovené hodnoty vlhkosti a při nedosažení této vlhkosti spotřebič zapne.Prodávají se též termo-hygrostaty u kterých si nastavíme i teplotu (je to však poměrně drahé a ve většině případů zbytečné řešení......ovšem ve správných rukou velice užitečné).Hygrostaty se dělí na mechanické a digitální, přičemž mechanické jsou levnější a blbuvzdornější, digitální zas nabídnou větší přesnost nastavení spolu s vyšší cenou.Mechanické hygrostaty se pohybují přibližně od 1500Kč výše, digitální přijde asi na dvojnásobek.

Odvlhčovače
Někdy je vlhkost větší než chceme a místo zvlhčování musíme odvlhčovat.Zvláště sklepení a dobrá izolace staveb přispívá ke vzniku přirozené vlhkosti zapříčiněné běžnými aktivitami jako je vaření, koupání, sprchování a dokonce i lidské dýchání.K tomu nám slouží odvlhčovače, povětšinou kondenzační.Fungují tak, že vlhkost nasají a zkondenzují do nádržky, tu je zapotřebí vylévat.Většina odvhlčovačů má i aktivní uhlíkatý filtr, který zabraňuje vzniku bakterií a zachycuje prachové částice.Po naplnění nádržky se přístroj sám vypne.Nejlevnější odvlhčovače seženete okolo 5 tisíc, vyplatí se však připlatit si.Slušné a zároveň levné řešení najdete ZDE


Ideální vlhkost pro naše účely :angel:

První týden vegetace to chce okolo 80%
Po zbytek růstové fáze 65-80%
První tři týdny květu 50-60%
Postupně snižujeme a na poslední dva týdny už stačí 30-40%
Sušíme asi při 35% vlhkosti s mírně zkrouhnutým větráním.
(čísla jsou zprůměrovaná při hledání na Groweru+vlastní zkušenosti)


Jak to řeším já

Za 700 kaček jsem zakoupil asi nejpoužívanější zvlhčovač (a taky nejlevnější) od ECL.Ten jsem napojil na hadici o větším průměru a na jejím konci "zazátkoval".Do hadice jsem udělal pár děr pro odvod "mlhy" a tu strčil mezi květináče.Je potřeba dávat pozor na kondenzaci vody v hadici.Můžem ji pravidelně vylévat, nebo nechat kapat otvorem do nádobky.To ale nestačí.Podle velikosti pěstírny to chce odzkoušet ideální parní program.Mě se osvědčilo hodit zvlhčovač do spínaček a nastavit na 30min nic-15min 2/3 výkon.Stále nestačí.Krom odtahu ze skříně jsem pořídil i 30cm otočný větrák (3 rychlosti,asi 40W).V mém kamrlíku stačí bohatě první rychlost na slušnej vichr.Teď už stačí přebytečná vlhkost vyschnout a ta relativní se pohybuje od 60 do 80%(vegetace).Jinak pozor!Při vysoké vlhkosti a špatném větrání se daří plísním všeho druhu:vampire:

Pár linků:

Glock`s Wetra - XT upgrade
Český návod na SPS-808 v pdf
Denův tip na ještě levnější zvlhčovačku...
Kwjetoň
Ano ano ano...
toto tu dlouho chybělo, tagže dík Apofissovi za jeho příspěvek...

Škoda jen, že se tu tendle trejd neobjevil trochu dříf, ušetřilo by mi to pár starostí...

Jak jako zamoří, co se dá... no počkej...:sun:

Chci jen podpořit důležitost vlhkosti & větrání, správná cirkulace vzduchu je polovina úspěchu...

Vlhku zdar!

Kwjetoň
:afro:
Switch
hej mam malinkatej dotazek mam skrin VxSxH 60x55x50 (mam v ni 2kytky white widow a nejakej skunk) svitim jim na rust 11Watowkou pak mam na květ 100nebo150W vybojku staci když mam uvnitr jeden nebo dva celkem velky vetraky prumer cca 15cm(nemuzu udelat do ty skrine dirku
Apofiss
No, dírku to rozhodně nějakou chce.Vzduch uvnitř pěstírny se musí měnit.Ve FAQ najdeš bližší informace o větráku, jaký by sis měl pořídit na tak malou pěstírnu.Minimálně pasivní výměna vzduchu je nutná.Jinak na cirkulaci uvnitř ti to rozhodně stačí.A 11W je málo(nechci to tu řešit,tak to nikdo neřešte pls).čus
wad
Taky nezapomínejte že pokud někdo nemá peníze a nebo z nějakého jiného důvodu nechce kupovat zvlhčovačku tak existují i jiná řešení. Sice jsou málo efektivní ale pomáhají, a to:

nádobky z vodou, to je samozřejmost ale po přisipání perlitu (agroperlit) to jetě trochu pomůže, páč drží vlhkost. Také mokré ručníky, sice je je potřeba namáčet docela často ale jde to a poslední je mokrá hadra na stínítku.. tam se musí měnit hodně často ale dobře se kqůli teplotě která na stínítku je vypařuje. Čím víc vody všude okolo je, tím více se odpařuje a vzniká blhkost. Není to zrovna efektivní řešení ale pro začátek možná postačí.. ale jak řekl Apofiss, pozor na plísně.. potřebuje to dobrou cirkulaci vzduchu !!
Sinuhet
Ovsem dobra cirkulace vzduchu vlhkost temer okamzite vysaje ven ze skrine. Takze kompromis. :-)
Kwjetoň
jedinej účinnej kompromis pro nemajetné je v současnosti ta zvlhčovačka za 750,- :punk:

za takovou cenu si ji snad může dovolit každý, kdo jede indoor, no ne? :p:

za 3/4 litru takovej luxus - no nekupte to, když je to tak levný...:D

Kwjetoň
:afro:
snark
mmm k zvlhčovačce je potřeba přikoupit regulátor otáček na ventilátor a stáhnout ho na minimum - jinak se jasně vlhkost vysrkne žejo :D
psilos
Já mám zvlhčovačku na 5L vody, při prvních dnech růstu doplňuju obsah 2x, což je 10L na den , ventilátor mám 850m3/hod a jede tak na 1/4 - 1/3 výkonu a vycucne mi to jako prd. Nad 60% relativní vzdušný vlhkosti se nedostanu, ale asi to stačí, neb to roste jako z vody :)
Firestarter
Jelikoz jsem jiz nekolik mesicu majitelem zvlhcovacky SPS-808, tak taky pridam takovou malou vychytavcickou do mlyna.

To jen, kdyby vam to trosku moc foukalo, tak aby jste vedeli, jak to taky jde ucpat :)

2Apofiss: Kdyby se ti chtelo, tak sem hod fotku, jak mas vychytenej ten rozvod te vlhkosti ty. Diky
senior
Je fajn ze se tady tahle debata rozjela. Mimochodem, jeste je dals vychytavka a tou je Hygrostat. Zarizeniko na kterem se nastavi pozadovana relativni vlhkost a sam uz vypina a zapina "urcite zarizeni" na 220V. Tim se samozrejme nabizi zvlhkovac a treba jeste pomocny vetracek.
Bohuzel jedina a taky velka nevyhoda je cena hygrostatu ktera se pohybuje od 2200 do 3000,- Kc. Vetsinou jsou drazssi analogove, nez digitalni.

No a dalsi moznost je koupit zvlhcovac od Bionare, ktery sam uz Hygrostat obsahuje. Zvlhcovac ale stoji 4700,- To se samozrejme vyplati tem co si jedou trochu vic kyti...ale moznost je to taky...

Mejste se.
snark
Apofiss - docílit optimální vlhkosti zas neni takovej problém a spousta lidí to slušně zvládá :D
senior - mmmm to zní jako pěkná teorie avšak praxe mluví jinak - na většině hygrostatů se dá jakž takž nastavit nějaká hystereze - ale ani na jednom sem neviděl nějakou plynulou regulaci - takže průběh vlhkostní křivky bude klasická sinusoida - s menší nebo větší vlnou - notabene spínat x-krát za den membrány taky nemají velmi rády - další problém je nestejnoměrná vlhkost v prostoru atd atd - takže lepší než drahý hygrostat (případně Eberle kombo termohygrostat) je lacinější regulace otáček ventilátoru kterou se dá vlhkost při stále teplotě vstupního vzduchu regulovat s přesností plus mínus pár procent.
senior
citace:
Původní příspěvek od snark
Apofiss - docílit optimální vlhkosti zas neni takovej problém a spousta lidí to slušně zvládá :D
senior - mmmm to zní jako pěkná teorie avšak praxe mluví jinak - na většině hygrostatů se dá jakž takž nastavit nějaká hystereze - ale ani na jednom sem neviděl nějakou plynulou regulaci - takže průběh vlhkostní křivky bude klasická sinusoida - s menší nebo větší vlnou - notabene spínat x-krát za den membrány taky nemají velmi rády - další problém je nestejnoměrná vlhkost v prostoru atd atd - takže lepší než drahý hygrostat (případně Eberle kombo termohygrostat) je lacinější regulace otáček ventilátoru kterou se dá vlhkost při stále teplotě vstupního vzduchu regulovat s přesností plus mínus pár procent.


To sice ano, ale to by musel jit zvlhcovac nonstop prece...? Jinak jsem videl zapojenej hygrostat na zvlhcovaci co je zobrazen nahore a opravdu ma nastavenou vlhkost treba 60% a plus mínus 5% to tam ma. Mereno dalsim vlhkomerem na jinem miste. Takze v tomto s tebou nesouhlasim. Musim ale souhlasit s tim, ze regulace otace je nutna nejen u vetraku, ale napriklad i u odvetravani, apod. Jinak se tam vlhkost ani neudrzi. Ale to zalezi na konkretnim reseni pestirny. Jinak ja sam jsem si tenhle zvlhcovac objednal a pote co dorazi i hygrostat, jdu do tohoto "systemku" taky.
aaaaa
Já osobně používám mlhovač!je to taková pičovinka za litr!Když zajdete do nějakého obchodu se zvířatama tak vám to rádi objednají!!
Apofiss
Co takhle rovnice mlhovač=zvlhčovač? :D:D:D
MANHUNTT
ČAUTE

musim jenom připsat že tento zvhčovač je opravdu super a ze ty peníze co stojí máte doma kvalitní přístroj který vyřeší jeden docela velikej problém:smoker:
používal jsem dvě sklizně mokrý ručníky a nádoby s vodou a od zakoupení přístroje mi odpadla otravná každodení práce s namáčením ručníků.:D:D:D
než jsem díky Growařům sehnal a koupil tento zvlhčovač,měl jsem asi tři různé přístroje na vlhkost,ale ani jeden mi nevyhovoval tak jako tento.
Díky:punk::punk::punk:
Hnědojed
hm a kterej to teda je? Ta fotka je pekna ale kdyz pridu do obchodu ze chcutakovej ten modrej zvlhczovacz ..... :)
Kwjetoň
Hnědojed:

www.ecl.cz

Do krámu chodit nemusíš - za dva dny ji máš doma :sun:

:afro:
Hnědojed
sps 808 :) :slizoun:
Michalides16
naco je rastlinkam vlhkost???
Apofiss
Děláš si srandu???Pročti si to tu všude a pak se vrať k tomuhle threadu.Ty bys vysadil konopí na Saharu?Ne, protože by chcípla.Správná vlhkost=správná kytka.OK?
Hnědojed
tos neodpovedel na otazku :) (apofiss-mel bys projevit vice smyslu pro recesi:)

P.S. Nicmene abych rek pravdu z bilogickyho hlediska jedina odpoved co me opravdu napadla je ta ze proste ty kytky po tisice let rostly v takovym prostredi a proto ho musime my napodobovat co nejlepe(rychle totiz v mladi ztraci z bunek vodu a proto ji musi mit kolem)-ale na co ma v dejech v listech vzdusna vlhkost vliv to by me klidne nekdo moh poucit.treba tim ze ma zeli malej korenovej system a tak potrebuje este vlhkost z airu? )

He?
Apofiss
Při vegetačním cyklu rostlina roste a nabývá na objemu.Jelikož je rostlina z většiny tvořena vodou, dodáváme jí dvěma způsoby. V půdě se vlhkost drží sama několik dní, ale rostlina "venku" vysychá mnohem rychleji.Pro buněčné procesy je vlhkost velice důležitá a jak řekl Hnědojed, snažíme se napodobit kytičkám jejich ideální prostředí-podmínky.Tak bych to ve stručnosti řekl já :D
MANHUNTT
citace:
Původní příspěvek od snark
mmm k zvlhčovačce je potřeba přikoupit regulátor otáček na ventilátor a stáhnout ho na minimum - jinak se jasně vlhkost vysrkne žejo :D



Čus draku:bounce:-(snark)

tento zvlhčovač regulátor otáček má už v sobě tak si myslím že není třeba.dle potřeby ho stáhnu nebo přidám,a ventilátor taky nepotřebuješ,docela slušně to fičí a po celé pěstírně mám optimální vlhkost:wink:
snark
manhunt - no, abych tě upřesnil - ten zvlhčovač má regulátor výkonu tý ultrazvukový membrány - vnitřní větráček se točí furt stejně - jestli ti na plnej výkon udělá ta zvlhčovačka 80 % vlhkosti tak máš slabej ventilátor na odtahu
Hnědojed
a co usmernovac kmitu Uk-45 ?
Ten zvlhčovač je super. Kolik tak může žrát eletriky a H2O???ZaDen

Dik Kpt.
MANHUNTT
elektriky moc nežere myslim něco kolem 18w+-nevim to přesně.vody to sežere celej zásobník za den.ale záleží na jakej výkon si ho nastavíš.myslim si že neni problém to průběžně doplnovat.mě to vystačí na další kontrolu,tzn.jednou deně
snark
když je membrána čistá a jede to na plný koule tak to sežere nádrž za cca 14 hodin
To by šlo napojit na kanystr mimo skříň co??
A myslíte že by šel nějak "oholit"?? Myslim zbytečný plasty, a tak...???

Příjde mi totiž docela velikej.
Uvažuji o koupi.

Dik Kpt.
snark
jasně že šlo - stačí udělat díru do nádrže - vodotěsnou průchodku - plovákovej ventil - propojovací hadici - odvzdušňění a jedeš - voholit by to šlo taky - flexu a jeď - akorát neřízni vevnitř do ovládacích prvků a větráčku :D:D:D - jestli ti přijde velkej tak pořiď Seligera
http://www.seliger-gmbh.de/index.cf...001/Detail/Jeps
Apofiss
Glock´s řešení: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16706
Jahudka!
Mno jen me trochu zarazi ze jsem se nikde nedocet jaka ta vlhkost by vlastne mela u kytek bejt..Jestli tech 60 procent nebo 80 nebo kolik.Zadalsi kdyz nejede lampa tak ta vlhkost musi rapidne vzrust.Tu vlhkost si nejak stridate den/noc nebo to udrzujete porad na stejny hodnote?A ma to skutecne takovej vliv?Kdyz by se nezvlhcovalo tak jak by kytky vypadali?Uz ste to zkouseli?Jde o to jestli se to za vynalozeny prachy a energii vubec vyplati:)Jinak za 750 to de:)
snark
jahůdka>
popořadě všechny otázky:
vlhkost by měla být minimálně 80 % u klonů a semenáčků - pak by se měla postupně snižovat až na 55 - 60 % kolem přepnutí na květ a další fázi po něm a dále až na 40 % a méně v konečné fázi.
Ano relativní vlhkost s klesající teplotou skutečně roste - řeší se to ignorováním této popřípadě časovačem na přídavnou ventilaci potažmo topením na noc atd atd atd
- ve standardních podmínkách vzrůstá vlhkost po zhasnutí o 10 - 20 % což většina lidí nechává bez povšimnuní - na druhou stranu je pravda že procesy v konečné fázi zrání pro které je nízká vlhkost potřebná - probíhají intenzivněji při osvitu
ano - má to skutečně takový vliv
blběji než když se zvlhčuje
ano - a nejen my - před námi už i tisíce amatérských i profi pěstitelů v holandu a posléze ve švajcu a po celém světě
vyplatí
de ??? za 750 je to kurva zadarmo :D
:D
Apofiss
Vegetace (růst)-okolo 80%.Květ-k 60%.Před sklizní ještě snižujem.Bez lampy to trochu vzroste, ale v přírodě v noci taky.Pak je tu taky ventilace.Primárně seštelovat samotnej zvlhčovač, sekundárně ventilaci.Bez vhlkosti by kytky byly vysušený a moc by nerostly.Zvlášť v růstu bacha.Ano, 750 se určitě vyplatí...

edit:jéé,snark byl rychlejší.A řekli jsme v zásadě to samé :D
Happy
Ja mam taky problem s vlhkosti, takze tam mam ve sve pestirne namocene hadry. atd. Ale kdyz sem si prohlid ten zvlhcovac za 750 Kč. Myslim si ze je to velmi dobry reseni s tou vlhkosti . Tendle thread tu dlouho chybel :)
A_b
Ciao, hodne uzitecny thread, kterej me donutil taktez ke koupi. Dosel opravdu za 2 dny od objednani- sou sqeli!! V navodu sem se docet, ze by se zasobniku mela lejt jen cista ( desitlka nebo prevarena). Nuti me to proto ptat se vas, co uz tuto vecicku maj delsi dobu, jakou tam lijou vodu a zda muze obycejna voda z kohoutku ovlivnit funkci pristroje- mam na mysli treba vodni kamen. Mam v planu ho pouzit jen v dobe svetla periody. Nebo pouzivate ho v noci? Diky, ci.
Apofiss
Vodu leju rovnou z vodovodu, leč to není ideální.Musíš to pak čistit.Používám ho non-stop na spínačkách.Vždy 15 minut jede a 30 minut ne.
Hnědojed
Ab mash to tu napsany a melo by to byt aji v papirech u toho valu. Muzesh tam lit normalni ale musish topak cistit octem. Prevarovals nekdy varnou konvici octvoou vodou ? Tak to je to samy sou tam vsrazeny uhlicitany.
HavanaJoe
Hehehe, pulka groweru si ho koupila a ecl poprel zakon, ze s poptavkou roste cena. Momentalne je tenhle vyrobek na 2. miste v jejich zebricku prodavanosti !!!!

takze ted stoji 690,- Kc a kdyz si objednate jeste nejakou blbost za aspon 10,- Kc tak i postovne / balne bude zadarmo viz zde. Jinak ta zmena ceny muze byt taky jen osklivej trik, protoze 690 + 70 (postovne) > 750 , ale to jen tak na okraj.

>apofiss: dik za tip, jdu do toho.

PS: pochopil jsem z tech fotek spravne, ze je modra a zelena varianta? Mne by se libil modrej typ, ale kytkam asi zelenej.... :) LOL
Apofiss
HavanaJoe:tady na Groweru dostal každej (aspoň myslím) ten modrej, takže zelenej asi nehrozí :D
senior
No ja souhlasim. Znami, i ja mame modrej :) Jinak me zacina srat to vecny cisteni. Mam to porad zasrany jak jetel.
Cicmon
senior: tak pouzivej destilku ;)
Apofiss
Destilku pouze na flushing, nemá cenu cpát jí do zvlhčovače za sedm stovek...
r-man
Ahoj, docela bych Apofissi uvital nacpat do tohodle threadu i info o hygrostatech...urcite jich na Groweru par je, ale tady by se to hodilo sesumirovat, at se to dobre hleda...co ty na to?
snark
no hygrostat je sice pěkná věc ale jeho použití má trošku mouchy - většino spíná přes relátko nějakej zvlhčovač žejo - problém je v nastavení hysteréze - optimální stav je když se vlhkost nehejbe žejo - přitom vlivem odtahového ventilátoru má tendenci klesat až na řekněme 50 % (přirozenou venkovní) - nastavíme li hygrostat tak aby spínal zvlhčovač při poklesu pod 70 % a vypínal nad 90 % (zvýšené riziko plísní, zatékající vody atd - kdo měl někdy v boxu 90 % vlhkost a víc tak ví že v takovym stavu teče voda po stěnách a vůbec všude) - tudíž vlhkost bude kolísat sinusoidou mezi 70 % a 90 % což pro kytky rozhodně neni optimální - další variantou je nastavit hysterezi maličkou - třeba 80 - 85 % to sebou přináší zkrácení periody sepnutí a vypnutí - na což většina zvlhčovačů není konstruována a snižuje to jejich životnost (celou dobu mluvim pochopitelně o stavu na startu kdy je potřeba vlhkosti největší a bejvá to krizovka)
IMHO je jednodušší levnější a účinější šintovat vlhkost regulátorem otáček ventilátoru a zvlhčovače mít nastavené na nonstop
good luck
Snark
temirkanov
Caute. Na webe som nasiel skvely pristroj na meranie relativnej vlhkosti. Je to amaterske zapojenie za par stoviek, ktore ma takmer "laboratornu" presnost. Chce to len niekoho, kto vam nahra program do mikroprocesoru.

Schemu najdete na http://www.hw.cz/constrc/vaclavik/v...r/vlhkomer.html
r-man
Ahoj, podarilo se mo to docela vychytat i bez hygrostatu, proste jsem nastavoval a meril :-) akorat v noci je vlhkost kolem 85-90%, pres den je kolem 60-70%, coz by i odpovidalo prirode, tagze OK. Vse v odkazech v podpisu...
Greg018
chtěl sem se zeptat, jaké je riziko pro lampu, kdyby se smočila...
obědnal sem ten zvlhčovač také... mam tam cirkulačnéí ventilátor, kterej to bude určitš slušně rozhánět, má cenu se nad tím pozastavovat???
Apofiss
Nemá :D .Pokud máš nějakej odtah, tak určo ne.
ak.oc
Tak vcera dorazil tak sem ho hned testoval. Dak sem ho do skrine pod kytky a fouka mezi truhlikama uprostred. Na nejnizssi mozny vykon. Je zapojenej na stejny hodiny jako lampa. Skrin ma pasivni odtah a aktivni prisun cerstvyho vzduchu, ve vnitr je 20cm na rozhaneni vzduchu. A zatim to vypada dobre, teplota ve skrini klesla o 2 stupne a vlhkost se krasne drzi na 65%. Az poresim fotak tak postnu foto.
Apofiss
Hmm, neklesá ti po zhasnutí ta vlhkost?Lepší je hodit zvlhčovač do vlastních spínaček a pořešit to trochu přesněji...
Amon1
Dneska me taky dosel,tak sem ho hned zapojil a krasne to frci.

To Apofiss :Proc myslis ze je lepsi mit zvlhcovac ve vlastnich spinackach?Na noc se me to komplet vypne a vlhkost se tam sama drzi okolo tech 70 a pomalu se pres noc ztrati a rano jak to sepne tak to zase udela krasnou vlhkost jak ma byt.
Apofiss
Pokud to máš vychytaný, nic neřeš.Je to jen můj názor co se" mě" osvědčil.Zdar
hubajs
Moje pojeti zvlhcovani v Boxu:

Koupil jsem 5-ti membránou zvlhčovačku Selinger Maxi Membler+ příslušnej plovák, 60l sud, euro 2. Do víka sudu jsem dal euro 2 a uděl díru o průměru 70mm do který jsem koupil PVC trubku 70mm. Udělal jsem tenhle rozvod dokola celyho roomu. Do PVC trubky sem udelal kazdejch 10cm díru o průměru 8mm. Euro 2 fouká do vnitř sudu a žene mlhu do trubky a rovnoměrně zvlhčuje celej prostor. Odpadaj s tim starosti ze mate v jedny casti 80% a v druhy 60% a se sebelepsi ventilaci uvnitr toho nedosahnete. Mnozstvi mlhy ktera tam jede je regulovatelne ponorem membrán.....s plovákem no problem. S rozumnou ventilaci se pri maximalni vykonnosti neni problem dostat na 80% vlhkost i pro vetsi plochy.....

Zvlhcovacka se mi spousti s lampama...nejsem zastance zvlhcovacky na spínacky...zbytecne kolisani vlhkosti = odchylka od idealnich podminek


Zitra dodam foto az si koupim baterky do fotaku
Lsday
Na SPS jde po vyjmutí bílého "výfuku" napojit hadice o průmeru okolo 30 mm - něco jako k vysavači - prodávaj to všude - OBI apod. Potom může zvlhčovač zůstat "v přízemí" a nezabírá pěstební plochu. Na regulaci otáček hl. ventilátoru jsem použil regulátor od www.tichacek.cz , u kerýho do levneji poridit i ostatní el. vychytávky. Cimpak cistite v SPS membranu? Kys. citronová? Dix.
Jahudka!
Jakou ma vyhodu ta regulace?.
Apofiss
Lsday myslel regulátor na venťák ve skříni, ne ten ve zvlhčovači :D
BTW já čistím membránu jednou za sklizeň a stačí to...
Wik
Zdravím,
už dlouho přemýšlím o tom, že si koupím výrobník mlhy na domácí party. Taky potřebuju zvlhčovač na kvítí. Co takhle to zkloubit dokupy? Nemohl by mi někdo poradit, jestli lze použít výrobník mlhy Eurolite N-10 (http://www.svetelna-technika.cz)? Co myslíte? Je to reálné. Díky moc za odpovědi...Wik
r-man
Realny to neni, protoze vyrobnik mlhy na disko nepouziva vodu, ale nejakou chemku, tagze do skrine s tim urcite NE.
Grow3r P0mp0
nemate nekdo nejakej napad jak zvysit vlhkost v skrince?neni problem zvlhcit to ve vecsim prostoru ale mne sa tam uz nic moc nevejde premejslel sem ze to udelam tak ze postranach udelam takove chlivky a vnich bude voda...zatim to provizorne resim vodou v tackach jelikoz jeste misto je..
Grow3r P0mp0
zajimavej napad ale zas aby mi drevo nenasaklo vodu to neci...ale uz mne i napadl spusob jak to asi udelam povesim tam mokrej kadr a bude to snej nekam odkapavat ale co pozdejc az budou kitky vacsi..
Lsday
Kup SPS, dej ho vedle skrine a dovnitr strc jenom tu hadici, co si k nemu prikoupis. Taky se de modlit abys tam mel vlhko. Vyber si :-)
Kwjetoň
Grow3r P0mp0:

Kup si zvlhčovačku za 702,-
Za ty peníze to je největší luxus, pokud se jedná o vlhkost, mě vyřešila problémy se suchem stoprocentně...

Taky jsem zkoušel různý hadry, misky s perlitem atd. ale nic z toho není dostatečně efektivní, uvidíš sám...:mutant:

http://www.elektrocoleti.cz/DetailPage.asp?DPG=35428

A to že se ti tam nevejde vůbec nevadí, já měl taky malou skříň a vyřešil jsem to rourou z trysky rovnou do skříně, obrázek ti poví víc...

Btw. Bacha ať to se zvlhčováním nepřeženeš, jako já, sucho vystřídala nezřízená vlhkost a kvůli plísni šla půlka úrody do řiti...:(
Tagže všeho s Mírou :D


:afro:
Sallyman
Mohli byste mi poradit o kolik % se zvedne vlhkost kdyz tam pridam sklinky s vodou ? moc by me to zajimalo protoze mam velmi malou skrin a na zvlhcovac nemam money. Hadry mi pripadaji moc velky a jak uz bylo zmineno kape z nich voda.
Apofiss
Tipuju tak 10%, prostě to zkus.A neříkej že vlhkost neměříš...
r-man
Ja si myslim, ze sklinky nepomuzou vubec. A to proto, ze pokud mas aspon nejaky vetrani skrine, tak se to, co sklinky uvolni, vyvetra driv, nez toho uvolni tolik, aby to bylo meritelny jako zvyseni...
Sallyman
Tak ja nefim ... mam skrin 40x40x80 a mam tam 70w. Jaky zvlhcovani byste mi doporucili. Nemam money ani misto ve skrini. Jo a kolik tak stoji nejlevnejsi meric vlhkosti ? Diky za rady.
seba
Vlhkoměr v OBI za 300 černá krabička. Tvůj problém bude hlavně v málo vysoké skříni tam , se těžko klíma udržuje obzvláš´t když budeš muset hodně větrat kvůly teploty
r-man
Kdyz nemash money, vydelej si je, nic jinyho ti poradit neumim. Zadarmo zvlhcovacku nedostanesh :-( usetri si na SP-808 a budesh v klidu...
Frutexx
HEE
JA mam SPS808 ale nemam vlhkomer - rofl
Ale myslim ze zvladnu udrzet vlhkost podle citu :) - ze zacatku to zvlhcim tak ze vodni mlha bude kondenzovat na stenach a vsude v kapky - mno a v tyhle fazi pak uz jen staci ubrat vykon zvlhcovacky tak aby se to netvorilo a melo by to znamenat vlhkost neco kolem 80% - tak nak si to predstavuju ja :)
Apofiss
Investice do vlhkoměru je základ bez kterého si správnou vlhkost nedovedu představit...
Jahudka!
Frutexx - ono to tak jednoznacny neni..Cim je vyssi teplota tim vic vody se do ni dostane a naopak.To znamena ze voda ti bude pri ruznejch teplotach kondenzovat pri ruzny relativni vlhkosti vzduchu.Taky proto se vlhkost vzduchu nazyva relativni vlhkost protoze ona je opravdu relativni a odviji se v zavislosti na teplote.Pri 20stupnich k dosazeni rel.vlhkosti 80 procent ti bude stacit mensi mnozstvi odpareny vody nez pri 30 stupnich.Z tohohle duvodu jen velice tezko stanovis bez vlhkomeru vlhkost.Az to bude kondenzovat to je podle me okolo 95-99 procent rv.Ale jak rikam..Pri 30 stupnich nemusi kondenzovat nic a presto budes mit rv 95 procent..zalezi taky na teplote sten skrine..

Bejt tebou koupim obycejnej vlhkomer levnej - trebas maj v obi pro teraria za 100Kc to neni tak moc ne?Alespon orientacne by to melo stacit.Akorat az ho budes vybirat vem jich do ruky hodne a vyber si ten kterej bude ukazovat stejne jako vetsina ostatnich..
Skřeťák v Sudu
Hele jak to tu tak ctu tak ve skrince 50x50x80 se 150w by to teoreticky melo vyrust i bez zvlhcovace? nebo to jinak nema proste vubec smysl? nebo jak velkej rozdil je s nim a bez nej) pochopúil sme ze ï bez nej bych mel bejt schopnej v takovim prostoru neco vypestit))
Kwjetoň
to Skřeťák:

Bejt tebou, tak si tu zvlhčovačku rači koupim, malý rostlinky s nerozvinutym kořenovým systémem jsou na sucho fakt náchylný, jestli nechceš 4x denně zvlhčovat rozprašovačem (a ani tak to není ideální) taxi ji pořiď.
Taky jsem si říkal, že to nějak vochčiju (měl jsem podobnou skříň jako ty) ale málo platný, nakonec jsem taky musel pustit nějakej ten peníz, ale tý investice rozhodně nelituju, zvlhčovačka vydrží a dá se použít nejen do skříně...

Tagže asi tak...

Zatim czus

:afro:
Sallyman
Doufam ze to tu neni :)

Chlapy chtel jsem se zeptat, mam doma starej zvlhcovac, plne funkcni ale nefim jestli ho mam nainstalovat. Mam strach jestli mi nesplesnivy krin. Muzete se nekdo k tomuto vyjadrit pls ? Diky.
Frutexx
Cuss
Tak diks za osvetu jahudko - evidentne sem si to predstavoval jako hurvinek valku to zvlhcovani.
Jenze bydlim v takovym meste kde zadnej podobnej vlhkomer za kilco na kramech nesezenes -(obi a podobne kramy tu nemame).
A i si myslim ze vlhkomer za kilo nebude to prave orechove.
Momentalne mi dosli penize - takze to budu muset ten rust dovalit tak jak valim.
Jinak se chystam obednat si digitalni PH a k tomu EC (casem bude zkouska i hydra) koukal sem i na ty vlhkomery co tam meli - mno a nakej vlasovej vlhkomer za 300 - nevim nekde sem tu cetl ze ty vlasove sou nap*cu - asi objednam u conrada neco digi nebo nevim . . . Kazdopadne tohle vsechno zainvestuji nejdrive za mesic - az se obnovi financni zdroj :)
r-man
Ahoj, zkus si do toho OBI nekam zajet, ja koupil to co mam ve sve bedne (koukni do podpisu) a jsem s tim naprosot spokojenej!!!
Frutexx
Cuss r-mane mno ten tvuj vlhkomer + teplomer za 700 kil je vyborna zalezitost - du dootoho hned jak prijdou finance udelam si dovolenou do pragu tak to zkoupim - porad nejakej nejlepsi Gshop v pragu popr. vic budu tam asi tak tyden ;-) thx
deno
čuz lidi... pro zvlhčovače obzvlášť tu mám slušnej tip
zvlhčovač za 499 s DPH + 50 doprava...
http://www.eva.cz/s.php?itemid=23233

používám to a vůbec si nemůžu stěžovat...

edit: příkon je 25W - nikoli 30W jak uvádí eshop
r-man
Ahoj, dneska jsem dal na balkon (zasklenej) testovat upravenej SP-808 z www.elektrocoleti.cz . Rano, az dorazim domu, uvidim, jestli mi nikde nic nekape, nafotim to, a dam to sem...to budete mrkat na drat :-)

EDIT: Toz tujeto. Uprava podle Glocka s nadrzi na 30L, rozvod obyc plastovejma trubkama(maji gumovy tesneni, spojujou se jen nasazenim na sebe), v dlohe trubce jsou provrtany otvory asi 7mm. Jelikoz jsem mel problemy s kondenzaci vody v rozvodove trubce a stavalo se mi, ze se cela naplnila vodou, dal jsem ji vyse, nez je zvlhcovac, dirama dolu, a je naklonena tak, aby voda stejkala z5 do zvlhcovace. Tomu odpovida i naklon der, nesmi bejt samozrejme kolmo dolu, jinak by voda nestekla do zvlhcovace, ale kapala by dirama na zem. Nejake dotazy?
IggyPop Lidoop
Nekdo zvlhcuje a nekdo nezvlhcuje a taky to jde a jde to stejne dobre
na kvalitu to nema vliv, kytka si vezme dost vlhkosti z hliny.
Kdyz je moc velka vlhkost, tak to taky neni dobre, kytka nemuze tak moc dejchat, plus je v tom, ze dela zakonite sirsi listy, ma vic chlorofilu, ale vseho moc skodi, no ne?
Prehnana hygiena taky neni dobra, prehnana pece uz taky ne.
Kytky jsou divoky, je treba jim dat volnost, jde o prirodu a ta si cestu najde vzdycky:)
Frutexx
Cuss
chtel bych se pridat k iggypopovu nazoru . . .
Zakoupil sem zvlhcovacku sps808 a nemyslim si ze by mela nejaky velky efekt. Po 3 nedelich pouzivani mi ji spolubydlici hned rozmrd*l - ztratil mi tu gumovou membranku co je v tom sroubovacim ventilu na nadrzi - takze je ted mimo provoz. Mno a od ty doby co sem ji vysadil se kyti pjekne rozjeli - oproti fazi kdy sem je zvlhcoval sem jim vede o poznani lip . .
Mozna to je tim ze ji (zvlhcovacku) neumim tak dobre vyuzit, ale zatim sem rozhodne nezpozoroval naky blahodarny ucinek na rychlost rustu . . .
Tak tot vse
snark
tak předchozí příspěvek je jasně snůškou lží a dezinformací
každej kdo si zvlhčovač pořídí a vlhkost v růstu začne řešit ví svoje
dál by mě zajímalo jakym mechanismem blokuje vlhkost příjem kysíku případně oxidu uhličitýho ze vzduchu??? jak může škodit přebytek chlorofylu a jak se může v rostlině vytvořit???
ad přehnaná hygiena - no comment
kytky sou divoký v přírodě - když je nacpeš do skříně a svítíš na ně lampou tak ten nedostatek drajvu kterej maj v přírodě vyrovnanej totální kontrolou nad prostorem je právě prostor kterej pěstitel dostane aby se tomu moh věnovat.
Přesně takovýhle příspěvky dělaj z groweru všechno možný jenom ne databázi kvalitních informací o pěstování
r-man
Boze Jahudko, jak tohle muzesh napsat??? Vzdyt je to uplna blbost....
Apofiss
Frutexx:je to fórum sloužící jako databáze o pěstování konopí.Každá dezinformace je velmi nebezpečná pro všechny nováčky a lidi co se rozkoukávají ti to můžou sežrat a zbytečně se ochudit o dobrou sklizeň.Proč chceš zapadat do kolektivu?Jakého kolektivu?Pokud ti grower nedostačuje jako zábava (kuřárna,kanál) a nevíš nic o growingu, opravdu bude lepší, když budeš jen číst.Jinak bez zvlhčovačky to stojí za...
IggyPop Lidoop
nejhorsi je srazka s blb...
Ja mam svoje nazory podlozeny zkusenostma.
Jednoduche reseni zakonite neznamena spatne reseni!
Ale nic, vidim, ze jsou zde samy odporni chytraci, co si hrajou
na profiky.
IggyPop Lidoop
Prosim pani nejchytrejsi, proberte se!!!

:flamer:

Lepsi huleni jsem si nekoupil ani od dealera a to mam za sebou pet let praxe s tema nejlepsima modelama, tak drzte huby debilove, ok?:rejp:
Apofiss
Hmm, chlapci....tož dále vás žádám pouze o pm tomu, komu chcete něco "přínosného" sdělit.Pěkně si ty kecy smažte a já si pak smažu ty svoje.

Jinak ke zvlhčování:Proč nezvlhčovat, když můžu.A může každý...
snark
Frutexx - hmm ten muj příspěvek se vztahoval samozřejmě k příspěvku igiho - kontext i časová souslednost vysvětluje - můžu se ti omluvit maximálně za to že sem měl odpověď otevřenou dýl a neček sem si jestli se tam mezitim nenahrál tvuj příspěvek - jinak - to že je G databáze kvalitních informací o pěstování se prezentuje standardně - link ti hledat nebudu - anebo např. http://www.google.com/search?hl=cs&...btnG=Hledat&lr=
iggy - jasně já sem ten odporný chytrák a ty ten sympatický hoch co nakonec všechny ohromí svejma pětiletejma zkušenostma a palicema jak gothaje co ještě svět neviděl - pro začátek se zkus naučit komunikovat bez urážek
ad Frutex další - za á ten kluk chtěl stručnou odpověď :D - přiznávám že to byla vlnka na mlýnek mojí mírné jízlivosti - za bé když mi potom píemnul tak sem mu poradil a poslal za známejma a ad karma - tu nedávam aby ses z toho posral k tomu asi nebyla udělaná - používam jí v souladu s pravidlama fóra pro vyjádření svého názoru na přínosnost jednotlivých příspěvků
good luck
snark
IggyPop Lidoop
Proč nezvlhčovat?
To je přece jasný, páč jsou to vyhozený love, který
můžeš investovat někde jinde, kytka potřebuje živiny, enzymy, hormony, aby mohla tvořit jednoduchý cukry a živice.
Když už mermomocí chcete zvlhčovat, neříkám, že ne, ale
nikoliv cestou drahou zvlhčovačkou!
Existuje celá řada alternativ od jednduchýho mechanickýho zvlhčování rozprašovačem až po natažení folie nad kytkou.
Kdybys měl žízeň v poušti, co uděláš ombré?
Sorry jestli jsem se někoho dotk, ale tyhle vaše řeči jsou do nebe volající. Jen blbec nebo desinformovaný blázen by vyhodil litr za zvlhčovačku! Jo, jo, masmédia tu výhodu maj, že lidi všechno, co řeknou, za pravdu pokládaj. Dav je hloupý, jednotlivec chytrý, dáv jste vy, jednotlivec já. Dav má moc, jednotlivec sílu a vnitřní energii, nicméně proti davu nic nezmůže, protože ho zašlápne!
Leda jen, že by se k němu někdo přidal :confused:
Ale prosím, máte někdo zájem, mám doma mist-maker, po zkušenostech jsem ho odstavil, páč je úplně na hovno a na kvalitu skutečně nemá zásadní vliv. PRODÁM! Okamžitě a střelhbitě za dobrý chechtáky :p:
Rozhodující je květová fáze a tam, jak známo vlhkosti není potřeba, ba naopak. Kytka se nadměrným vysoušením brání a produkuje víc živic, ale to jen tak na okraj!
Kdo se drží tabulek není pěstitel ale myslitel:):angel:
Samozřejmě nestačí si věci jen myslet, je třeba je vědět.
Já vím, vy myslíte. S pěstěním už jsem skončil, ale pěstoval jsem
4 roky indoor, tak prosím trošku úcty ke zkušenostem.
Děkuji pánovi.:jumper:
r-man
Ahoj, prosil jsem te, abys sem nepsal bludy. To, ze u tebe nebylo potreba zvlhcovat, neni precedent pro to, ze to nebudou potrebovat i ostatni, uz to konecne pochop, dik.

A ted k cislum, Iggy. Kolik jsi mel vlhkost v rustu? Bez zvlhcovacky? V jakym substratu jsi pestoval(a nebo hydro?)? jakou plochu mel povrch substratu (tedy plocha pro odparovani)? Jakym zpusobem jsi zalejval?

Ja se do tebe opru, to budesh koukat :-)


...a ad Snark..no, vubec se nedivim, ze odpovedel takhle. To je jako by se nekdo zeptal, jestli se v Brne daji koupit rohliky. Zijeme prece v dobe, kde se da vsude koupit vsechno, a kazdymu je snad jasny, jak funguje vyhledavani na netu, ne? Stacilo do seznamu napsat zvlhcovacka a pak si vybrat z linku na eshopy. To je pak nakonec uplne jedno, jestli je to v Brne, ze? :-)))

tagze 2frutexx..chce to taky obcas zapojit hlavu, a ne se jen tupe ptat uplne na vsechno, protoze je to pohodlnejsi, nez si najit reseni sam (bud na groweru a nebo kdekoliv jinde na netu).
snark
ještě igy - checheche
je vidět že vo metabolismu rostlin máš dětskou představu - rostliny produkují především složité sacharidy - a živice???? že by se v kytce tvořil asfalt??? možná v tý tvojí z nízký vlhkosti :D:D:D
notabene k tvorbě sacharidů rostlina enzymy a hormony vůbec nepotřebuje. Mechanickym rozprašovačem sice zvýšíš vlhkost jednodušeji než se zvlhčovačem ale tak na čtvrt hodinky max - kdo to zkoušel ví svoje - natahování fólií nad kytky je už v říši Harryho Pottera :D:D:D
ad další - jasně - ty seš ten nejchytřejší kterej strčí Howarda Markse, Jorge Cervantese a spol do kapsy žejo - všichni sou blbý jenom tys přišel na to jádro problému - naprosto signifikantní :D
ad trolejbus a erman - tady je vidět vydřená praxe - ne vyžvaněná teorie
Frutexx
olee olee oleee . . .
r-man: jiste je pravda ze vsechno se da vyhledat - ale ver tomu ze sou takovy lide, kteri chodi na internet do knihoven a podobnejch instituci - z toho plyne ze jejich zkusenosti s internetem nemohou bejt na tak vysoke urovni . . . Jakoze dobre a kvalitni vyhledavani neni pro novacky v oblasti netu nic jednoducheho - ja se napriklad kvalitniho vyhledavani ucil take dost dlouho.
btw. o vyhledavani na groweru nemluvim . . .
snark: dobree dobree dobree . . . nevjedel sem ze to ma byt reakce na iggyho prispevek - to je dukaz toho, ze i presto ze se tu nejaky tyden pohybuju - chod a funkci groweru opravdu neni mozne nastudovat a pochopit behem 14 dni ani 3 nedel (pokud tedy u toho nesedim 24h denne) . .
add k-: opravdu sem se z toho neposral - to sem myslel obrazne ;-) . . . Nicmenne me to docela stvalo - jelikoz si myslim zesi me mohl na to upozornit - a ja bych to smaznul (jakoze sem to pote udelal) . . a ne hned davat k- za zcela banalni vec . . . ptz nez dostanu k+ tolikrat aby to vykompenzovalo tvoje k- bude chvili trvat - nu co uz jak sem rekl na nejakych karmach nelpim . takze mi je to dnes celkem sumak - ale ver ze me to onehda nastvalo . . .
PS: tak to je posledni offtopic snad uz - ty starsi smaznu ;-)
jo a jeste k ty vydreny praxi :) - taky jednou byli jako ja - jako snad vsichni na zacatku svych pokusu . . takze se nemuzes zlobit na novacka kery tu vydrenou praxi jeste nema - ze obcas zbleptne neco co je mene prinosne . . .
IggyPop Lidoop
Pro koho je monosacharid složitej cukr, je amatér nebo hňup.
Prosím pánové zde je odkaz
http://www.volny.cz/belousoval/vyzi...tm#monosacharid
snark
no jestli je pro tebe monosacharid stěžejní složkou konopí - tim kvůli čemu to pěstuješ tak sem jednoznačně z tvýho hlediska amatér a hňup - respektuju to - já se spíš zajímam o ty polycyklický uhlovodíky - delta9 a ostatní canabinoidy - jejichž metabolismus produkce s monosacharidy souvisí pouze nepřímo :D:D:D
r-man
Ahoj Iggy, muzesh mi pls vysvetlit, za co jsem od tebe dostal zapornou karmu s komentarem "debile" ??? Za konstruktivni kritiku? Za to, ze jsem si dovolil napsat, ze nemusi mit vsichni stejne podminky pro pestovanijako ty, a tim padem ze nemash pravdu? Koukej to vysvetlit, to mi totiz pripada dost nefer!!! A jestli je to za to "Ja se do tebe opru, to budesh koukat :-)" tak se na to podivej jeste jednou poradne, je tam na konci smajlik, vis co to znamena? ODPOVEZ !!!
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od IggyPop Lidoop
...Dav je hloupý, jednotlivec chytrý, dáv jste vy, jednotlivec já...

:D:D:D ..:baby:
citace:
Původní příspěvek od IggyPop Lidoop
..Já vím, vy myslíte. S pěstěním už jsem skončil, ale pěstoval jsem 4 roky indoor, tak prosím trošku úcty ke zkušenostem.

Ty chces uctu?! A za co???
Ja bych ti za te tvuj zpusob komunikace dal takovou uctu az bys poznal vsechny svaty smrade!!
Vsadim se ze ti je max 14 a o pesteni vis uplny houno

..a stopro mas rad banany:D:D :vampire:
Hyena
citace:
Původní příspěvek od IggyPop Lidoop
Proč nezvlhčovat?
To je přece jasný, páč jsou to vyhozený love, který
můžeš investovat někde jinde, kytka potřebuje živiny, enzymy, hormony, aby mohla tvořit jednoduchý cukry a živice.
Když už mermomocí chcete zvlhčovat, neříkám, že ne, ale
nikoliv cestou drahou zvlhčovačkou!
Existuje celá řada alternativ od jednduchýho mechanickýho zvlhčování rozprašovačem až po natažení folie nad kytkou.
Kdybys měl žízeň v poušti, co uděláš ombré?
Sorry jestli jsem se někoho dotk, ale tyhle vaše řeči jsou do nebe volající. Jen blbec nebo desinformovaný blázen by vyhodil litr za zvlhčovačku! Jo, jo, masmédia tu výhodu maj, že lidi všechno, co řeknou, za pravdu pokládaj. Dav je hloupý, jednotlivec chytrý, dáv jste vy, jednotlivec já. Dav má moc, jednotlivec sílu a vnitřní energii, nicméně proti davu nic nezmůže, protože ho zašlápne!
Leda jen, že by se k němu někdo přidal :confused:
Ale prosím, máte někdo zájem, mám doma mist-maker, po zkušenostech jsem ho odstavil, páč je úplně na hovno a na kvalitu skutečně nemá zásadní vliv. PRODÁM! Okamžitě a střelhbitě za dobrý chechtáky :p:
Rozhodující je květová fáze a tam, jak známo vlhkosti není potřeba, ba naopak. Kytka se nadměrným vysoušením brání a produkuje víc živic, ale to jen tak na okraj!
Kdo se drží tabulek není pěstitel ale myslitel:):angel:
Samozřejmě nestačí si věci jen myslet, je třeba je vědět.
Já vím, vy myslíte. S pěstěním už jsem skončil, ale pěstoval jsem
4 roky indoor, tak prosím trošku úcty ke zkušenostem.
Děkuji pánovi.:jumper:


Jó, taky k-
Jel sem sice taky bez zvlhčovače, ale bylo to víc než žalostný... Pak sem to z nedostatku financí vyřešil nádobama s perlitem - voser. Ale vzhledem k tomu, že nejsem zarytej pokrytec přiznám, že bych ji koupil hned... Třeba i za litr :)
Vyřešil sem to sice levnějc a rychle, ale nebudu tady přece kvůli tomu nikomu nadávat že je neschopnej :mutant:
Apofiss
Teplá voda na zvlhčování ti to moc nevytopí.Zaroste ti ale zvlhčovačka...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma