Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

 
Legalizace - Klikni zde pro originální téma
CHOURIS
NO NEVÍM JESTLI TADY JE NĚCO PODOBNÝHO ALE CHTĚL JSEM ZAČÍT ODZNOVA.
no prostě se mně nechce jenom sedět a poslouchat jak všichni mluvíte o legalizaci a nic se pro to nedělá (nic podstatnýho). Co takhle dát o sobě našemu parlamentu vědět.
No a ted k věci napadlo mně že by se mohla sepsat petici.
Aby byla jednotná tak by se dala na těchto stránkách stáhnout.
Ten kdo by se chtěl zapojit at jí vytiskne a nechájí podepsat třeba kámošům nebo ve třídě a řekby to těm svej známejm at to řeknou těm svejm známejm až by se to dostalo na mrtě škol(ale to nesmíte bejt lhostejný a něco proto udělat.
Akorát mám dojem že to můžou podepsat jenom plnoletý kvůli zákonu.
A ti co dělají grower by to mohli dát na hlavní stranu aby to všichni viděli
CHOURIS
No a pak by se mohli výsledky poslat nějakýmu spolehlivýmu členovy a ten by to poslal na příslušnou instituci
nemyslis,ze by to byla sebevrazda?Jen by to rozvasnilo aktivity uz tak radioaktivnich blbcu.

Jak myslis ze by o tom media informovala?Jak by to pochopila vetsina verejnosti?

edit: sel bych na to od lesa :-)
CHOURIS
Jak myslíš od lesa no pokud by jich bylo dost podpisů už by to mnělo nějakou váhu.
CHOURIS
No mně by pro začátek stačilo kdy by se mohla prodávat ve speciálních obchodech .Koupit by to mohli jen od 18.
A skleníky by vlastnil stát. Výš kolik by na tom stát vidělal. No a ceny by se snížily
citace:
Původní příspěvek od CHOURIS
Jak myslíš od lesa no pokud by jich bylo dost podpisů už by to mnělo nějakou váhu.


musis premyslet kde je nepritel.Vetsinou jsou to penize.Takze koho by legalizace konopi pripravila o velke zisky?
CHOURIS
No možná tak díloše ale ty at si prodávaj tvrdý.
No a seeds banky by mněli menší zisky ale to je tak celí. No a pak taky nějáký ty co sami hulej a při tom prodávaj (myslím i ty co maj indoor)
Ale co výš jaká by to byla pohoda zajdeš do hospody tam 3 sáli (nekuřáckej kuřáckej a huličskej) HOLD MÁM RÁD MODELAŘINU
farmaceuticke firmy a jejich loby:rocket: -to jsou ony temne sily:eek:
CHOURIS
No jak to myslíš? Proč by mněli tratit. Tobě by se nelíbylo když by sis zašel třeba do trafiky koupit krábu špeků. N a obalu by jsi mněl obrázek palice a nebo by sis zašel do [kofí šopu] (nevím jak se to píše)
videl uz jsi nekdy v TV pripady lidi,kteri vyzkouseli nejruznejsi drahe a nedrahe leky a nic nepomohlo.A pak........nejake produkty z konopi a napr.duchodce,ktery uz sotva chodil,zas behal jako srnka a stal se z neho pestitel :-).Myslim,ze ten deda uz svuj duchod v lekarne nechavat nebude.Dnes se konopi rika droga,ale po tisice let to byla leciva bylina,vselek snad na vsecko :-) A ony temne sily to dobre vi.

Co by nejake te legalizaci mohlo pomoci by byla podpora tech co ji nehuli.Jenze ten kdo to nehuli to nebude jen tak podporovat-jsme lidi.Kdyz bys ale nekomu pomohl s nejakou bouli na noze ktere se nemohl vsemi leky zbavit a najednou by pomohla konopna mast nazor by zmenit mohl.
A kdyby kazdy z nas takhle ,,vyrobil,, :-) par nehulicich lidicek,kteri by ale byli pro dekriminalizaci konopi,treba by to pak byla jina.

Takze prvni faze-musime se to naucit pestovat tak,aby krome toho co zhulime,zbylo i na vseleky :-)
CHOURIS
No to je sice pravda co tady povídáš ale taky si uvědom že se všechny léky nevyrábí u nás takže by to tak podstatnej rozdíl nebyl. A abych se přiznal já taky nejsem pro to aby se ůplně legalizovalo. Mně by to stačilo jako to maj v holandsku(amstrdam). No ale lidi by se mněli dozvědět víc než jen to že tráva je droga. Mělo by se jím říct že ganja jde s námi kupu let. Podívej se na alkohol taky byl dříve zakázanej (taky se používal v lékařství , Čistily se s ním rány a bylo to i sedativum ) No a těd ho dělá kde jaká firma. Akorát by Ty léky třeba přestali vyrábět lékařské firmy Apřešlo by to na jiný ,kteří by se toho rádi chytli.(přírodní medicína).A když by se legalizovalo tak bych chtěl vidět jak ty já nebo někdo jinej dělá doma mastě a chodí je prodávat. (Třeba by vznikly nový podniky . No a to máš další pracovní příležitosti.
CHOURIS
No podle mně to je tím že jsou jěště ze starý školy však až se to generačně obmnění tak se to snad zmnění. Zatím co já vím jsou pro 4 poslanci. Jména si ale nepamatuju.
asi piju moc mlika
CHOURIS
No máš pravdu ale já tím chtěl říct že snad nejsme na světě jedinej stát kam se to dováží takže by ten průmysl snad neskrachnul. No a taky si myslím že na to ty firmy jestli bude legalizace nebo ne nemaj vliv
CHOURIS
No ale pojdme se vrátit k tématu co ta legalizace? A co říkáte na tu Předlohu tý petice
Sinuhet
No a proti farmaceutickym koncernum by mohly lobovat treba koncerny tabakove, ktere by treba chtely huleni pestovat a prodavat.
http://homeopatie.zapisnik.cz/clank...lezcinemoci.htm
TwEEty
Nazdar hosi...Rad bych byl pro legalizaci... Kdyby to schvalila vlada stejne by to Klaus vetoval...on totiz nesnasi drogy a neschvalil by to ani za nic..... Hold ceska republika ma pojebane zakony...... Marihuana - lek.... jedina nevyhoda marihuany podle me je kratkodoba pamet........
CHOURIS
No co pak Vašek ten by to totiž při tom jeho líným tenise nerozdejchal
Reewer
Zajímavej článek. Pravdivě napsané a já souhlasím. Legalizace je (možná) moc nereálný cíl. Dekriminalizace :bravo: :bravo:

Tím samozřejmě netvrdím, že bych nechtěl legalizaci, ale: "lepší vrabec v hrsti než .... :confused: :confused: jak to jen je?:D :D
CHOURIS
No úplnou legalizaci bych taky nechtěl to by to stím našimstátem moc dobře nedopadlo.(samej SMOUKER)
Sinuhet
Dekriminalizace znamena, ze se "oficialne" bude kaslat na zakony. To je docela humus. Proc teda potom zakony mame, kdyz se nepouzivaji? To si krome zakoniku jeste musim koupit zvlast knizecku ve ktere bude napsano ktere zakony vlastne neplati? Ciste technicky je dekriminalizace pro hulice lepsi, nez soucasny stav, ale moralne je to cesta do pekel.
citace:
Původní příspěvek od CHOURIS
No úplnou legalizaci bych taky nechtěl to by to stím našimstátem moc dobře nedopadlo.(samej SMOUKER)


a nebyl by lepsi vsude samej smoker,nez vsude samej vozrala?
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od CHOURIS
No úplnou legalizaci bych taky nechtěl to by to stím našimstátem moc dobře nedopadlo.(samej SMOUKER)


To skoro vypada jako bys pocital s tim, ze nesmoukeri budou makat na tebe smoukera.
Sinuhet
No jaky je teda rozdil mezi dekriminalizaci a legalizaci? Jen v tom ze dekriminalizace povoli nakladani s marihuanou jen v malych objemech? Ja prave nevim. Porad se tu na to ptam a nikdo mi to nevysvetlil.
pod pojmem dekriminalizace si predstavuju to,ze kdyz budu mit ve skrini treba 6 kytek pro svoji potrebu(kour+jine produkty,NE prodej)nemusim se bat.

No a legalizace by mela znamenat,ze by to bylo plne legalni-vcetne prodeje.
felipe
jj dekriminalizace je legislativni mezistupen mezi nynejsim stavem a zrovnopravnenim marihuany s ostatnimi legalnimi produkty podobnyho razeni na nasem trhu. Ale rek bych ze kdyby sme skocili rovnou do legalizace, bylo by to jak naraz siskou do betonovy zdi. Zvlast pro nase zakonodarce, a jak uz to byva akce vyvolava reakci, coz by v tomhle pripade klidne mohla byt represe po rozcarovani z prudkych zmen vyvolanych prudkym prechodem ilegal -> legal. Tzn. dekriminalizace, mozna taky rozfazovana do nekolika postupnych fazi je asi nejpravdepodobnejsi cesta. Doufam.
Sinuhet
Takze co by takova dekriminalizace mela zahrnovat?
Moznost pestovat si pro co? Vlastni potreba? Pro kamarady? Pro zname? Pro zakazniky?
Moznost prodavat? Pestovat? Kupovat? Vlastnit? Dovazet? Vyvazet?

Minimalne musi byt povoleno pestovani, uzivani, drzeni. To by bylo legalni vlastne jen pro vlastni potrebu. Jakmile nekomu podate jointa, zase problem. Ale asi by to byl prvni krok. Tomu se da rikat dekriminalizace?
CHOURIS
No přesně jak říkal XERTON legalizace je úplné osvobození takže by to bylo jako s alkoholema cígama. A dekriminalizace je to že povolej kouření. Můžeš mít u sebe nějaký množství ale nesmíš to prodávat a v obchodech se to taky nesmí prodávat V podstatě to je jako ted akorát že tě za to nebudou stíhat. Jo a pěstovat můžeš kolik chceš(kytek) ale nesmíš mít víc jak určitý množství.:bounce: (už aby to bylo, I KDYŽ MNĚ TO JE FUK JESTLI TO JE POVOLENÝ NEBO ZAKÁZYNÝ KVŮLI STÁTU NEPŘESTANU)
ChaoticRoman
Měli by zrušit tresty za growing/smoking ale dýlování ne. Jen povolit growshopy a cofeeshopy.
Sinuhet
cofeeshopy jo a dylovani ne? Jako ze bude zakazan prodej na ulici? Ani webshop se nesmi? A muze mit cofeeshop zahradku na ulici?
Reewer
V cofeeshopech by prodávali vážené gramy za slušné ceny, tudíž by prodej na ulici skončil sám. (mluvím o "masovém" prodávání hulení - 0,6 bův-ví-čeho za 250)

2 ChaoticRoman: Souhlas :D

2 Sinuhet: S tou zahrádkou na ulici to myslíš vážně?? :D
felipe
no de o to ze kazdej cofeeshop by musel bejt tak jako tak registrovanej a musel by mit licenci na prodej marihuany A musel by splnovat urcita, bezesporu DOST prisna kriteria = nesrovnatelne vyssi moznost kontroly ve srovnanim s ilegal prodejem na ulici. a to i vcetne kontroly konzumentu (zakonna hranice)

ad zahradka - no de o to v jake mire by byla mj akceptovana spolecnosti a hlavne jak by to bylo s kourenim na verejnosti....ale je to moc pohodova predstava :D
Sinuhet
Aha, takze ty dylovanim myslis ilegalni prodej? No ten zustane ilegalni uz jaksi z definicie. :-)
CHOURIS
jak jsem si to znova prečetl. Tak tam někdo psal že by to klaus nepustil. Ale von to může vetovat jenom jednou pak se to vrátí do poslanecký sněmovny voni to předělaj a pak už do toho nesmí kecat a musí to podepsat at chce a nebo ne. Každej má právo(senát,prezident) jenom jedno právo veta. No a s těma shopama jsem to přesně takhle myslel aby byly povolený a aby dodržovali pravidla.
Werron
mě osobně by stačilo pěstování vyloženě pro vlastní potřebu, ničeho více se stejně v tomhle p... státě nedá docílit. A když se nebude nikdo ozývat tak se nepodaří ani tohle.... :(
ChaoticRoman
2 felipe: Chlape ty si úplně přesně vystihl, co myslím!

A ta legalizace: včera jsem dojel z Amstru a ty zahrádky tam jsou a to moc běsné. Ale tohle město je už moc psycho!

Ty zahrádky bych udělal do dvora a ne do ulice.
Jahudka!
Hlavne by stat prisel o obrovsky zisky z chlastu a cigaret.Dost lidi by pak uz jen hulilo a tyhle 2 veci by si proste nekupovali.I kdyz by stat oficialne prodaval travu tak by si to stejne vetsina lidi doma pestovala.Stejne jako ja.Uz taky nechlastam a jen hulim a je to lepsi a urcite i pro zdravi min skodlivy:) Navic z travy se da vyrabet i benzin tak si predstav jakou radost by z toho meli asi tak vyvozci ropy.Proste je vsecko provazany se vsim a tak jednoduchy to zase nejni.
Sinuhet
Jahudka: JA si myslim, ze by si to naopak vetsina lidi doma nepestovala.
Jahudka!
Sinuhet-no mas pravdu ze vetsina asi ne ale rozhodne by se pestovalo po zahradkach vic.Dneska si to dost lidi nelajsne uz prave z duvodu ze se bojej ze je nekdo praskne a mohli by s tim mit problemy.
Sinuhet
Kolik lidi ma na zahrade vino, chmel, tabak?
CHOURIS
Ten kdo to chce tak stejně pěstuje akorát tajně
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od CHOURIS
Ten kdo to chce tak stejně pěstuje akorát tajně


Chteni ma ruznou velikost neni to jen chce/nechce. Je to jak moc chce. A take se lide lisi v podminkach. Nekteri maji takove moznosti, ze staci chtit jen malo a staci to. Jini chteji moc a nemuzou.
Kubajs
Nazdarek vsichni, dost by me zajimalo, co si myslite o legalizaci marihuany v CR. Nedavno jsem prijel z Holandska, kde ganja je uz legalizovana pekne dlouho a rekl bych ze se tam huli o neco malo vic nez u nas.Zadny velky rozdil. Nas stat spis podporuje tu nejhorsi drogu a tou je alkohol. Coz je pro me celkem zarazejici a mrzi me to.
Podle mne by legalizace marihuany prinesla daleko vice kladu nez zaporu a to pro konecne uzivatele a i pro stat.
Vznikly by tady coffeshopy, ktere by statu odvadely dane( a myslim si ze by to byla velice vyznamna polozka ve statnim rozpoctu). Zaniknul by cerny obchod( zakazane ovoce nejvic chutna) a trestna cinost( pestovani marihuany hlavne za ucelem prodeje).
Pro konecne uzivatele - hulice, kteri jsou odkazani jsi marihuanu kupovat, by to znamenalo daleko nizsi prodejni ceny, vetsi kvalita a bezproblemova dostupnost(samozrejme od 18 let). A neni to parada?
A nevyhody? Myslim si, ze by ani zadne nove nevznikly.
Tak co vy na to???
hehe legalizace po 1001. :) sry, ale todle uz je tady fakt hodnekrat
hochu... http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=15792
Dub-Teaser
Chouris- i když si tohle téma založil,tak si úplně vedle a tvoje komentáře jsou scestné. Vidíš to strašně jednoduše! Ty si to asi nepamatuješ,ale v roce 2001 pořádal J.X.D podobnou petici za napadení paragrafu 188 a. odst. 2b ústavního soudu a argumentoval to tím,že do naší kultury vnáší cenzuru. Tenkrát se to též posílalo prostřednictvím groweru(sice tu nebylo 10 000 členů,ale to je jedno) a všichni tenkrát stahovaly,množily vybíraly podpisy a vidíš,že by to k něčemu vedlo? Vůůbec. musíš si hlavně uvědomit,jestli stojíš o legalizaci,nebo pouze o částečnou dekriminalizaci,protože to je sakra velkej rozdíl!
Řeknu ti,co by pomohlo - pomohlo by,kdyby se uspořádala masová akce,kde by se sešli "přátelé konopí" dále celebrity,které kouří a založily nějaký program dejme tomu "dekriminalizace.cz". Postupně by na svou stranu získaly i to procento obyvatel,které zatím nemá vyhraňený názor na konopí a poté,když by bylo jisté,že se sejde aspoň 100 000 lidí,kteří podpoří udělat oficiální protest na základě kterého by se konalo veřejné referendum..... no prostě zas tak jednoduché to není a navíc je velmi pravděpodobné,že při jakýchkoliv menších pokusech tyto návrhy politici smetou ze stolu!
travodlak
čus...v právním a publicistickém oboru nejsem nijak zběhlej ale rád bych legalizaci(pěstovat si sám pro sebe a pro radost) nějak pomohl...myslim si že by se vláda měla zamyslet jestli je lepší aby někdo pokoutně podporoval vietnamce a všelijaké ziskuchtivce, nebo aby si uživatelé konopí pěstovali sami pro sebe, popřípadě by z prodeje kvalitnějšího a zdravotně NEZÁVADNÉHO hulení než z přehnojeného a všelijak chemicky upravovaného(vyhnaného všelijakejma sra....a) taky něco měla...i když...oni nijak nepomůžou...ba naopak tak co by měli chtít...

a když to vezmem dál...na co tu vlastně tu ... vládu máme...copak lidi nejsou schopný starat se o sebe samy?neví co je dobrý pro kolektiv?každej si hrabe na svojí hromádku...první musí zmizet všelijaká touha po zisku...peníze...a pak se tu budem mít teprv všichni dobře...
naopak, jediný, co musí zbejt, jsou právě ty peníze jakožto společný převodník nějaký směny výsledků našich různých úsilí bez žádnýho dalšího ideologickýho balastu-pak to hulení bude přirozeně začleněný do systému.
alpa
vice huleni=mene chlastu/cigar=mene penez v korytku

farmaceuticky lobing[v to je tolik miliard ze nikoho nezajima ohlas par hulicu co neumeji drzet hubu a pestovat si potichu a vesele,a uz vubec nechteji aby si nekdo doma pestoval neomezene mnozstvi leku proti bolesti a nechutenstvi ktere delaji vsechny nemoci ihned zabavnejsi:D] atd atd zapomente na jakoukoliv formu legalizace u nas na hodne dlouho [i z lekarskeho hlediska] spise se dockame prijatelnejsich zakonu a vetsi miry dekriminalizace,,,,protoze zavirat lidi za kytky je k smichu:D
BloodyBeer
posledni dobou si pohravam s myslenkou, ze legalizace ''neni'' zas tak dulezita jako spolecenska tolerance konopi, at uz pro medicinske nebo rekreacni vyuziti. Mozna jednou politici pochopi, ze prosazovani neceho proti vuli lidu ma v konecnem reseni nulovy, ne-li zaporny efekt.

a proto jsem vice mene rad, ze ziju v ceske republice ...
hacra
Já bych byl pro legalizaci. Neřekl bych, že se něco změní pro stávající growery, ale hodně se změní pro uživatele marihuany, kteří si nepěstují. Nejde o to, že budeš moct legálně nebo beztrestně pěstovat, ale že budeš moct nakupovat.

V holandských coffee shopech dojdeš vybereš si model, kde máš napsaný kolik procent THC to má, kolik procent je tam Indiky nebo kolik sativy, taky se dozvíš jakou to má asi chuť a co to dělá. Když máš vybraný prodavač ti přesně naváží množství, který si řekneš a ty mu zaplatíš. Když chceš být nabuzenej koupíš si Sativu, když chceš chillit a třeba poslouchat hudbu koupíš si Indiku..

U českých dýlerů se dozvíš že to je LAMPA, že dáš jednoho práska a budeš úplně v pí*i. Dáš mu 200Kč nebo víc a on ti dá sáček a nazdar. Doma to hodíš na váhu a zjistíš, žes dal 200 Kč za 0.6g. Pak si to zakouříš a je to hnusná nevypláchnutá sračka, která chutná jak hovno. Za 5 minut seš jak paprika a za dalších 5 minut seš unavenej a chceš spát...

Určitě víte všichni jak to chodí při nákupu "na ulici" to nemusím vysvětlovat. Chtěl jsem jen poukázat na to jak špatný to je. Nemyslím, že legalizace je důležitá pro stávající growers, protože ti budou pěstovat stejně tak jako tak, ale pak jsou lidi, kteří si chcou koupit kvalitní weed na určitou příležitost jednou za čas a nechcou se dostávat do křížku s pouličníma "gangstas" kteří tě akorát ošmelí a dají ti co nejsilnější vyhnanou přehnojenou indicu...

Určitě po legalizaci nezačnou všichni hromadně pěstovat. Lidi taky jí hovězí steaky a nepěstujou krávy. Taky pijou slivku a nepálí ji všichni doma. S pěstováním je spojená práce, úsilí a taky výbava na grow něco stojí. A to každej nepotřebuje mít doma aby si mohl 2x do měsíce s kámošema u PlayStationu zahulit...

A že se zvednou ceny, to je taky kravina. Ano bylo by to zdaněný, ale na druhou stranu u dealerů je ta cena taky vyhnaná uměle nahoru tím, že jeden to koupí od 3 dalších a každej z nich si narazí svoji cenu. Mě osobně by nebylo vůbec líto dát i 300 za gram, něčeho co je kvalitní a vím co to vlastně je.
Anuvin
Úplná legalizace ? ANo ! Nevýhodná je jen pro "ty co na travce vydělávají" a farmaceutické korporáty.
Cena současné marihuany na černém trhu je uměle navýšená o "poplatek z nebezpečí", které při prodávání hrozí.
Pokud by proběhla legalizace, tak by cena marihuany klesla.
Nejpravděpodobnější je myslím holandský model, kde se dá v coffeshopu nakoupit podle kvality od 100 - 400 kc /g


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma