Amuab |
s tím co nevidíme a co tam může být, je to asi tak, že je tam pole...nic víc ta asi nenajdeš...jedna učitelka ze základky si myslela, že přes prostor mezi subatomy se můžeme podívat do jiných světů...pak jsem šel za fyzikářem a ten mi to s tím polem tak nějak objasnil... |
|
|
berrea |
on vlastně nikdo neví, co tam je... a vedou se o tom spory, to sou kvantový teorie (v podstatě pole energie, jak píše amuab), pak sou teorie strun, a další... já osobně jsem dedukcí ;) taky došel k tomu, k čemu ortaniel, akorát v jinym měřítku a sice, že každá ta nejmenší částice je nový vesmír... a bůh? ano, bůh je najednu stranu vesmír (nebo éter, universum, asi i gaia), ale on existuje i jako konkrétní bytost, šalvěj mi dala ho poznat ;) každopádně tenhle svět neexistuje, je to jenom "hra" těžko to definovat, ale de o to, že kdyby to bylo "doopravdy", tak by realita nešla podvádět, ne? podívejte se na tibetský mnichy, na železnýho zekona, na toho týpka, na kterym se udrží stokilová činka jako na magnetu... to sou prostě chyby tohohle "světa", týhle naší hry... |
|
|
Ortaniel |
Jsem to myslel ve smyslu, že třeba náš vesmír tvoří jednu buňku v nějakým tvoru, klidně si ho přirovnej se psem ... no a toho psa tvoří miliarda miliard různých vesmírů ... a sám ten pes je jen součást jeho světa ... no, to bych musel natočit film co mám v hlavě, abych vám to ukázal jak to myslím ...
Plus mínus přibližně je aspoň porovnání některých hvězd z nám známého vesmíru ..je to gif (poslední obrázek je prostě masakr)
http://img291.imageshack.us/img291/...arsystemiy9.gif
či na youtube
http://www.youtube.com/watch?v=EDNEV9EW06g
Pointa je, že to samé jde i "zmenšení" (čili k bakteriím atd.) a jak víme, že galaxie třeba nejsou jen neurony v mozku malého ptáčka v dimenzi 15216789179 :)
edit: tak nějak si představuju Uroboros či nekonečno ... |
|
|
Ortaniel |
Taky mám nápad na perpetuum mobile ale ještě by energii vyrábělo.
Jestli znáte gyroskopy, tak na podobném principu bych udělal elektromagnetický gyroskop ... Elektřina se dnes vyrábí tak, že spálí uhlí a teplem se ohřeje voda která roztočí turbínu a ta točením přes magnety tvoří eletriku. Doufám, že jsem to nepomrdal, ale takhle by to mělo být.
No a já bych udělal mangetický gyroskop s mnoha S a J póly, prostě počítačem řídit, když je tam S a kdy J pól ...a proti nim opačné póly, takže bysme měli spoustu magnetů. Gyroskop navíc funguje se třením, čím víc tření, tím víc pracuje(jestli znáte třeba Powerball...).
Jen nejsem fyzik a taky nevím jak bych to zkonstruoval. |
|
|
DanekRider |
Ortaniel: Jo tak já tě chápu ůplně dokonale,protože jsem spálený taky nad tím přemýšlel :winner:
Taky příklad,že lidi jsou jako bunky v těle....války jako nemoci atd. ,tím sem dospěl k názoru,že my lidi jsme asi nejnebezpečnější vir,jelikož zřejmě v budoucnosti začneme opouštět planetu a šířit se do vesmíru....přesně tak,jak to dělají viry. :starwars:
+k4u
btw napiš tu svou teorii času,nad časem jsem taky dlouho filozofoval,chtěl bych vědět jak jsem na tom v porovnání s tebou |
|
|
Chroust |
tak já sem přišel na tohle, je to sice blbost, ale psal sem to když sem byl zhulený;
ja si ted myslim ze vse co ted delam co si myslim co citim, je jen nejaka iluze, cely zivot prozijete v jakesi sfere, a jakmile dopadnete do jakehosi "prostoru" a vy ste vlastne jeden ten jediny clovek nebo ne clovek ale jakasi hmota, nebo sfera, se zacnete rozvijet od tech bakterii jak vedci tvrdi a evolujete nekolik miliard let a na jednout jse tu, v teto fazi zivota a ten sledujete, co se snim deje, puberta atd a pak za nekolik let az dospejete zestarnete tak i umrete, ale opet se z vas stane tase zvas stane opet ta hmota jako nazactku a budete opet evolovat a dostane te se do obdobi je zase to stejne, narodite se a prozijete to stejne do te chvile co prave ted vidite, ale vase evoluce bude vic napred, jakoby tam byly uz vetsi vymozenosti nez z teto doby, proste pokrokovejsi civilizace, ale pak zase zestarnete a umrete ale opet budete ve tvaru jekesi hmoty, opet budete evolovat a tak stale dokola dokud nezanikne vesmír... ty voe jak sem na to moh prijit? :D |
|
|
Ortaniel |
No ona to není tak zrovna definice času, ale tak když si vezmete co je čas ... čaj je fakt relativní.
Třeba pro konopí se čas děí na jaro léto a podzim a zimu ..na jaře klíčí a chytá se k životu ze semínka, v létě roste a síli + případně se množí a na podzim už jen zraje, stárne. Přes zimu spí semeno v půdě a čeká zase na jaro. Nemusí se o nic jiného starat. Čas si hlídá tím, že vnímá dobu světla(a na jaře teplo) na obloze.
My jsme si museli vymyslet čas, abysme věděli kdy jdeme do práce, kdy běží v televizi nějaká kravina, kdy si brát prášky (třeba v nemoci 4x denně po 6h) ...prostě "od kdy do kdy a co za to", jak jednou řekl Werich. Nastavili jsme si ho způsobem poločas rozpadu izotopu uhlíku C14 (myslím) a šmytec.
Člověk žje třeba 70 oběhů Země kolem Slunce. Protože už je tu evolučně vyvinut jakýsi vnitří čas v každém organismu na světě, který ty oběhy počítá(no nejen oběhy, třeba jepice žijou 1 den, ale tak ty se řídí třeba oběhem Země kolem osy - den a noc). Kdyby tu ale přistály bytosti, kde není čas oběhu 365 dní ale třeba je 36,5 dne, tak by tu za 1 rok zestárly o 10 let.
A naopak, kde by měly oběh třeba za 10 000 "našich" dní, tak by tu prakticky nestárly. Za "našich" 30 let by zestárly o 1 rok. (no s tím se vážou další a další teorie ... třeba ta o Anunnaki, "dlouhověkých", kteří možná kdysi vytvořili lidi klonováním sebe a opice, protože potřebovali schopné dělníky na těžbu zlata, kterou by mohli pak rozprášit na své planetě do atmosféry a udělat jí "ozónovou" vrstvu. Jejich planeta Nibiru (Marduk atd ...) prolétá kolem Slunce jednou za 4200let, tedy tady nestárli, proto dlouhověcí. Tak si říkám ,že bych takhle mohl psát hodiny :D ... Nevím nakolik jste znalí historie Země, ale je spousta dokladů v každé civilizaci, že je někdo z kosmu učil ... stavby neuvěřitelných rozměrů, dokonce i třeba 400m pod hladinou moře (dnešního, tehdá tam byla souš ... že by fakt Potopa ? :))) http://floydssecrets.blogspot.com/2...er-pyramid.html
..ale konec OT.
Náš čas je prostě je lokálního významu, naší Sluneční soustavy a tím to hasne. Lidský výmysl. Co by tomu řekli mimozemšťani, kdyby viděli že čas měříme rozpadem izotopu uhlíku. Věci se vyvíjí všude ve vesmíru, jen poněkud jinak. Pomaleji nebo rychleji. Univerzální "čas" by měli mít všichni ve vesmíru společně. Jenže co to je?
Ani to světlo se nepohybuje všude stejně rychle ... ve vakuu, ve vodě, u černé díry atd ... Rozpad uhlíku se dá beztak taky ošulit tlakem, teplotou nebo tak. Čas je jen berlička pro lidi.
Asi jste to moc nepochopili co ? ... No, se to stejně blbě popisuje.
To DanekRider: No vidíš ... a tu je taky spojitost s tou relativitou času. Lidstvu trvá tak řekněmě 5 milionů let (dle teorie evoluce) a řekněme 20 000(jestli nás klonovali Anunnaki) než se vyvinulo do teď. Jsme schopni zičit naši planetu (buňku) během pár okamžiků atomovkami. Nebo jsme schopni rozšířit se na další planety(buňky) a tam je zase stejně nakazit a už za kratší dobu z tama létat zase na další. Prostě jak viry v těle. Taky napadnou buňku, chvíli tam zewlujou a pak jdou za dalšíma buňkama. Akorát jim to netrvá 5milionů (20 000) let ale třeba 5 našich dní. A pak dostaneš zápal plic, až je jich několik miliard. |
|
|
berrea |
hm, k tomu času... já na čas nevěřim, myslim si, že je to uměle vytvořená veličina, která nemá pro člověka jinej význam, než snazší řízení ostatních... vemte si tu relativitu, když se vám při zkouřenosti čas dilatuje nebo když se nudíte, tak utíká hrozně pomalu, případně při hlubších mimosmyslových prožitcích se objektivní minuta protáhne na subjektivní hodinu nebo třeba i víc... abych čas moh uznat za regulérní veličinu, musel by být konstantní, což není |
|
|
DanekRider |
Ortaniel: Nj,tys popsal čas jako čas který měří člověk...já spíš bádal nad podstatou času jako fyzikální veličiny.Čas prostě je,bez času by nic být nemohlo,nic by se nemohlo vytvořit,hýbat,možná i hmota by bez času třeba neexistovala (ale to je jen doměnka). Zkusím ještě vysvětlit: Vesmír zřejmě vzniknul velkým třeskem,ale to je jen prostor,ale co čas?Vznikl čas při velkém třesku?Jak mohla existovat hmota,ze které se vytvořil vesmír,když teda předtím čas neexistoval? Co když teda čas existuje dýl,než Velký třesk? Je nekonečný? Tot pár otázek,na které bych chtěl znát odpovědi :D
Čas není lidský výmysl,člověk si jen vymyslel nejaké periody času,podle kterých se řídí.Ale čas tu je,a nidko vlastně neví co to je. |
|
|
berrea |
danek: a ted si predstav, ze cas neni... ze nikdy nebyl a nebude... coz je taky passé, protoze tohle nemá význam, v žádnym okamžiku emůžeš určitě říct, že něco bylo, existujou věci jako davový sugesce a podobně, žádnou událostí kdykoliv v historii si nemůžeš bejt jistej, su veličiny, třeba délka nebo váha, který se daj měřit real-time, to s časem nejde, čas se vždycky měří zpětně, proto nemůžu věřit jeho pravosti. ortaniel má pravdu, čas JE výmysl lidí. Třeba ty osoby, co maj poruchu hypokampu (když si pamatujou vždycky jenom několik minut nebo desítek minut a pak jedou nanovo) ty čas vůbec nevnímaj, pro ně nemá hodnotu. Jediný, čemu se dá věřit, je současnost a možná trochu budoucnost, ale vzhledem k tomu, kdy můžeš budoucnost zhodnotit, tj. v době, kdy je ta myšlenka na budoucnost minulostí a budoucnost je současností, už to opět ztrácí věrohodnost, protože se to týká minulosti. Minulost je nepodstatná, když vnímat můžeme jenom současnost |
|
|
DanekRider |
No poruchy mozku jsou trochu něco jiného...
Je dokázané,že gravitace ovlivnuje čas,dokonce s tím prace i GPS tuším.
Na základě dění v současnosti ovlivnujeme budoucnost,a všechno se to plynutím času stane minulostí,kterou si sice nemůžu být jist co se dělo (jak říkáš),ale něco se prostě dělo,skončilo to a čas pořád plynul dál,dějí se nové a nové věci,které všechny pak končí..snad krom času samotného.
A když říkáš že třeba délka je "ideální" měřitelná veličina....taky nemůžeš říct,že něco je dlouhé 1m,protože existuje dilatace délek (nebo jak se to přesně jmenuje),tzn. že objekt v jiné vztažné soustavě vzhledem k pozorovateli mění svojí velikost na základě rychlostí mezi těmito soustavami.Takže klacek dlouhý metr,může někdo změřit o 50cm víc (s trochou představivosti samozřejmě).Funguje to zřetelně sice až u rychlostí blížící se rychlostí světla,ale děje se to a tím je taky ta délka relativní.Takže metr je vlastně velikost něčeho (1/1000000 obvodu čtvrtiny Země tuším),jenže za podmínek,kdy naše vztažné soustavy jsou téměř identické. Čas taky nejde objektivně změřit,když dvoum lidem v jiných vztažných soustavách bude čas (i na hodinách) ubíhat různě. |
|
|
d!Ne74 |
citace: |
Původní příspěvek od DanekRider
Je dokázané,že gravitace ovlivnuje čas,dokonce s tím prace i GPS tuším...
|
Kde jsi tohle slyšel? Nechci to popírat, neřikám že to není pravda. Zajímá mě to a rád bych si o tom něco přečet. Z jakýho zdroje to máš? |
|
|
berrea |
metr je 1 / 40 000 obvodu zeme, dilatace délky existuje, stejne jako u vsech jinejch velicin, krasnej priklad je hmotnost, ktera se vzdy prepocitava na pozemskou gravitaci, ALE u času nemas jistotu, ze se VUBEC neco delo... kdyby vesmir vzniknul pred vterinou, tak to nemas jak poznat... ja si myslim, neustale vznika nekonecno realit, ktery sou nekonecne odlisny a proto je cas nesmyslnej, kazdej okamzik vznika presne v tu chvili, kdy nastane, to vetveni reality je nekonecny, takze existuje uplne vsechno, co si lze i nelze predstavit... tohle zni jakoze je vsecko v podstate jedno a ze kdyz tomu clovek veri, tak mu MUSI bejt vsecko jedno... nad timhle sem hodne premejslel a dosel sem k tomu, ze prece, kdyz hraju nejakou hru, tak se taky snazim, ikdyz na tom nezalezi, tak se snazim i tady... hm, asi sem magor :) |
|
|
DanekRider |
d!Ne74: Jestli myslíš tu gravitaci jak ovlivnuje čas,tak toho je hodně na wikipedii,a s tím GPS myslím taky tam...ale nejsem si jistý.
berrea:Moc nechápu to,že vesmír mohl vziknout před vteřinou,ale nemám šanci to zjistit. Asi ještě nejsem takový vyhulenec :D |
|
|
|
Původní příspěvek od berrea
metr je 1 / 40 000 obvodu zeme, dilatace délky existuje, stejne jako u vsech jinejch velicin, krasnej priklad je hmotnost, ktera se vzdy prepocitava na pozemskou gravitaci, ALE u času nemas jistotu, ze se VUBEC neco delo... kdyby vesmir vzniknul pred vterinou, tak to nemas jak poznat... ja si myslim, neustale vznika nekonecno realit, ktery sou nekonecne odlisny a proto je cas nesmyslnej, kazdej okamzik vznika presne v tu chvili, kdy nastane, to vetveni reality je nekonecny, takze existuje uplne vsechno, co si lze i nelze predstavit... tohle zni jakoze je vsecko v podstate jedno a ze kdyz tomu clovek veri, tak mu MUSI bejt vsecko jedno... nad timhle sem hodne premejslel a dosel sem k tomu, ze prece, kdyz hraju nejakou hru, tak se taky snazim, ikdyz na tom nezalezi, tak se snazim i tady... hm, asi sem magor :) |
zajímavý, něco podobnýho mě už taky napadlo a dokonce jsem čet jednu podobnou teorii, která mluvila o tom že všechno existuje v jednu chvíli současně, to jenom náš mozek to vnímá jak to vnímá
a razim jednu teorii: člověk nikdy nemůže pochopit co je to "čas", protože jeho mozek je příliš omezenej.
Co je to vlastně čas? Kdysi kdosi rozdělil den na určitý úseky a od tý doby se to tak počítá...ale je to skutečně čas? |
|
|
berrea |
lidskej mozek ano, člověk ne, když opustíš tělo, tak nemáš mozek a tim pádem tě neomezuje ;) základ všech smysluplnej filozofií - svět neexistuje, tedy ani my, tak jak se běžně vnímáme, ale právě jenom jako kvantum informací, které si není vědomo vlastn existence (jestli nejste buddhisti nebo jihoafrický šamani, zkuste šalvěj, někde mezi pátým a padesátým výletem by vám to mohla ukázat ;)) |
|
|
Pflusik |
Tohle to je náhodou jedna ze seriózních fyzikálních teorií, koho to zajímá podívejte se na dokument What the bleep do we know. Asi se to nesmí brát zas až tak moc vážně nicméně je to zajimavý a po špeku je to neuvěřitelný :D |
|
|
berrea |
to si asi stáhnu a zkouknu, mne plujou podobny myslenky v hlave v podstate od doby, kdy sem se naucil samostatne myslet, tj. asi od deseti let a cini mi velke poteseni, kdyz se dozvim, ze i nekoho jinyho to byt treba jenom napadlo a ani tomu nemusi verit... ja se trochu rozkecam :) odjakziva se patlam v myslenkach proc a jak vlastne ziju... k cemu to slouzi, cim dal to de, tim vic vnimam, ze vsechno ma svuj ucel, kdybych vynechal jakoukoliv udalost v mym zivote, nebyl bych tam, kde ted sem, taky sem mel moznost se presvecit, ze vsechno je v rovnovaze, bozi mlyny, karma, jin a jang,at se to nazve jakkoli, vsechno se nakonec vyrovna, taky mne moje zazitk presvedcily, ze nicemu se neda verit, kdyz sem hlavne tak pred peti lety mival vizioarsky zachvaty, kdy sem videl po dobu nekolika minut par vterin do budoucna nebo kdyz sem se podival na cloveka a vedel o nem vsechno... cejtil sem se jako magor, az kdyz tohle preslo, protoze sem se z toho slozil, doslo mi, co to vsechno znamena, ucel cloveka zadnej neni :) kdyz se clovek zbavi tela, existuje jenom jeho osekany vedomi, bez ega, myslim ze id je taky povera a existuje jen to, co se nazyva v psychologii superego, tedy jakesi nadvedomi, ktere v podstate urcuje nas, ale ne to, jaci sme, ale nasi podstatu... pak sem zacal hulit a bylo to horsi, jeste vetsi chaos, nebyl sem schopnej to vsechno zpracovat, bylo toho moc... potom sem objevil kouzelnou salvej, ktera mi definitivne otevrela oci a potvrdila mi vsechno, co driv byla jenom zmatena a silena myslenka, videl jsem stvoritele a videl jsem svoje vedomi, nic jineho neexistovalo a kdyz to mohlo tak snadno zmizet... jak by to mohlo byt dulezity?
vysledek : neni to dulezity, v tomto svete zalezi jen na prozitcich, zadna "trvala" hodnota nic neznamena, proto jedina zasluha, kterou muzeme mit je to, abychom udelali sobe i ostatnim z tohohle sveta lepsi misto k zivotu, prestoze zadna posmrtna odmena neexistuje
a jeste jedna zvlastnost prisla, kdyz sem si to uvedomil... s tim, kdy mi doslo, ze tenhle svet je zbytecnej, sem si ho zacal i vic vazit... tenhle svet je dar, ktery jsme dostali proto, abychm si mohli uzit to vsechno, co nabizi, na druhe strane, at uz ji bereme jako poduroven nebo naduroven, nic takoveho neexistuje, proto tenhle svet beru vaznejc, kdyz vim, ze neni, nez jak jsem ho bral, kdyz jsem si myslel, ze je
jestli ste to nekdo docet do konce, tak diky :) je v tom dost zmatenosti, nemam tuseni, jestli jsem vyjadril, co jsem se vyjadrit snazil, ale mozna tohle nekomu v necem pomuze... i kdyby se nad tim jenom zamyslel a udelal jednu dobrou vec... |
|
|
Jablko |
Ja sem s kámošema řešil co by se stalo kdyby se vykopal tunel skrz zemi!:D A řešily jsme to celou dobu, a nakonec sme došli k závěru že kdyby jsme do něj skočily tak se sekneme přesně v pulce:D. |
|
|
Ortaniel |
Berrea tu psal, že metr je 1/40 000 obvodu Země, což je samozřejmě blbina, obvod činí 40 000km ... takže 1 metr může být tak max 1/40 000 000 obvodu :) ...a navíc to není přesných 40 000km (na rovníku).
Jablko: no, teoreticky by to bylo zajímavé, ale prakticky bohužel asi ne ... jednak by tě tam zabily extrémní teploty a pak asi i ten tlak no :D
A jestli si to představuju správně, tak by jsi neletěl dolů a v půlce se sekl, spíš bys letěl 6000km dolů ...pak proletěl středem Země.... uletěl třeba 2000km a pak se začal vracet gravitací zase "nahoru" .... pak už jen třeba 500km a pak zase dolů ...až by ses po delším kmitání nahoru a dolů ustálil ve středu.
Heh, ono je vůbec těžké věřit nějakým odhadům stáří Země, prý 5-6miliard let. Z čeho se vychází ?
Měsíc je prý taky tak starý, nicméně při přistání Armstronga na měsíci a jeho šlápotě do prachu je vidět, že je tam tak 2-3cm prachu ... jenže když tam nefouká tak by tam měly být stovky metrů prachu. Za ty miliardy let. A je tam jen pár čísel. Takže buď Měsíc není starý 5 miliard let a nebo byl Armstrong točenej ve studiu :)
Nebo třeba uhlí ... prý je staré stovky miliónů let ... ale v laboratoři ho při simulacích udělali za 10 minut (velká potopa sejmula miliardy stromů po celém světě a tlakem je zmixovala a zmastila do dnešních ložisek)
Tady o tom(a o všem možném) se zabývá ve svých knihách Jiří Wojnar (UFO, Bible a konec světa je trilogie)... od výkladů z Bible, přes Maye, buddhismus, do současnosti.
http://www.pknihy.cz/knihy/100204/U...a-utajovan.html
Je to vzdělaný člověk v mnoha směrech (fyzika, historie atd atd). Nenaservíruje je vám: Tohle si myslím a je to prostě pravda ...ale spíš nabídne úryvek z Bible, kde je do očí bijící popis třeba od Ezechiela a on jen nabídne možné vysvětlení. Ale to vás většinou napadne samo :)
Jestli nemáte co číst, zkuste si od něj něco sehnat. Změní se vám pohled na svět. |
|
|
berrea |
s tim poloměrem sem se sek... ano, mělo to samozřejmě bejt 1/40M
a armtrong točenej ve studiu byl, podívejte se na ty záběry pořádně, stíny tam sou různě směrovaný a v helmě se mu neodrážej hvězdy |
|
|
Ortaniel |
Já bych jen to shrnul celé tím, že 1metr je podle Mezinárodního ústavu pro měření a vážení - Vzdálenost, kterou překoná světlo ve vakuu za 1⁄299,792,458 sekundy.
(A kdysi to bylo 1/10 000 000 od rovníku na severní pól přes Paříž) |
|
|
Jack_Herer |
Tak jsem si zapálil parádního skunka...Po prvním prdu nic, po druhým prdu nic a po třetím prdu se mi najednou zatmělo před očima a já cítil, že padám po zádech do nekonečně hluboké propasti. Tenhle stav asi po vteřině přestal a najednou jsem se probral, všechno bylo stejné jako před tím, ale já byl najednou v nějakém jiném běhu času, takže mi všecko ubíhalo dvakrát rychleji, než to ubíhalo okolnímu světu.
A tak jsem najednou vykoumal, proč huliči umírají dřív než nehuliči. To není tím hulením, tedy je, ale ne tak jak si doktoři myslí. Prostě huličovi, když se pořádně zhulí, ubíhá čas dvakrát rychleji než nehuličovi. Takže nehuliči si myslí, že huliči umírají strašně brzo, ale když hulič umře ve 40, tak je mu vlastně 80 :einstein: |
|
|
berrea |
jackherer : tahle teorie má mezeru, huliči neumíraj dřív ;) |
|
|
vaaac |
Ahoj, tak vam taky napisu nasi teorii, kterou jsme resili asi 5 skourenych stavu, a na konec jsme dospeli k zaveru.
Teorie se nazíva: Je to koblih nebo kobliha??
K teto teorii jsme dosli pri zrani koblih. Najednou jsme se zamysleli, proc tomu nekdo rika koblih, nekdo kobliha. Tak jsme o tom diskutovali,a dospeli k zaveru, ze KOBLIH je jakysi "tata" je muzskeho rodu - ten koblih. Ma dirku pro napln jen dole ve spodu - sraci otvor, muze mit take samozrejme ruzne polevy, posypy, atd. - tim se odlisuje od ostatnich koblihu. KOBLIHA je jakasi "mama", je zenskeho rodu - ta kobliha. Ta ma narozdil od koblihu dirku na polevu ze strany - tu jsme oznacili jako pica:-). Samozrejme muze mit i sraci otvar, ale take nemusi. Muze mit take ruzne polevy, posypy, atd. K tomuto zaveru jsme dospeli asi po 3 stavech, pri tom jsme koukali na Simpsons, a co nevidime - Homer ji donuty. Pak jsme se dostali do hlubokeho dumani, a nakonec jsme se shodli, ze DONUT je rodu stredniho - je to dite. Narodil se z lasky kobliha a koblihy, jenze se jim moc nepoved, a kobliha porodila zmetka - fyzicky postizeny maly koblih. Dali mu jmeno Donut. U nas se moc nechyt kvuli svemu postizenemu vzhledu. Ovsem v americe nevedeli jak ma vypadat ten pravy koblih, nebo ta prava kobliha, a tak jim to nevadilo.
To je nase teorie nazivani koblihu a koblih, a jejich ditete. Schvalne to skuste pri skourenosti nekomu nadhodit jako tema, pockejte co se z toho vyklube...:-) Pak sem postnete vysledek, at se taky pobavime...:-) |
|
|
MegaPrask |
Hmm ... ale sa tu pozbieralo prispevkov :P thakze dam aj ja jeden zhuleny napad. Rozmysal som nad tym, ze ti ludia, ktori nehulia nevedia aky je to krasny pocit. To je jasne a logicke LoL :teef:
Ale prirovnal som to k Jazzu a celkovo k hudbe. Predstavte si hudobnika ktory je uplne zzratry do hudby ktoru prave hra a do sola ktore prave hra. Vsetky tie tony mu vychadzaju z hlavy a z ruk v momente sekundy. No a v tedy sa nachadza v podobnom stave, ako sa nachadza clovek, ktory je zhuleny.
No a teraz si predstavte ze ten hudobnik hra to solo a pritom je este aj zhulenyyy. noo. thak to sa mierne priblizuje k Nirváne :rasta: |
|
|
krivkin |
Původní příspěvek od Ortaniel
Heh, ono je vůbec těžké věřit nějakým odhadům stáří Země, prý 5-6miliard let. Z čeho se vychází ?
Měsíc je prý taky tak starý, nicméně při přistání Armstronga na měsíci a jeho šlápotě do prachu je vidět, že je tam tak 2-3cm prachu ... jenže když tam nefouká tak by tam měly být stovky metrů prachu. Za ty miliardy let. A je tam jen pár čísel. Takže buď Měsíc není starý 5 miliard let a nebo byl Armstrong točenej ve studiu :)
|
no teď jsem se pobavil - opravte mě, jestli se mýlím, ale - existují taky prastaré a tajemné síly jako např. gravitace, která způsobí to, co se tí nezdá s měsíčním prachem - tedy že jejím působením časem "zkamení", prostě je přitahován směrem ke středu Měsíce... |
|
|
omnihash |
Původní příspěvek od krivkin
no teď jsem se pobavil - opravte mě, jestli se mýlím, ale - existují taky prastaré a tajemné síly jako např. gravitace, která způsobí to, co se tí nezdá s měsíčním prachem - tedy že jejím působením časem "zkamení", prostě je přitahován směrem ke středu Měsíce... |
Hlavní problém je v tom, že na měsíci není atmosféra, tudíž tam prach vznikne jedině jako důsledek dopadu meteoritu, kterej ale zase nataví prach v místě dopadu - tudíž jeho celkovej objem bude dlouhodobě +- stejnej.
Sedimentace prachu na měsíci moc nehrozí - díky nulovýmu tlaku atmosféry a šestinový gravitaci by musela bejt prachová vrstva tlustá pár kiláků. |
|
|
TSO |
Co je pro vás nepředstavitelně obrovské ? Mrakodrap ? Nejvyšší hora světa(8,8km) ? Nejvyšší hora Sluneční soustavy(26km) ? Planeta Země ? Naše hvězda Slunce ? Tak bych mohl pokračovat dál a dál, až bych se dostal právě k vesmíru. Ten největší "známe".
A co je nejmenší ? Hrášek ? Špendlíková hlavička ? Buňka ? Jádro buňky ? Elektron ? Proton ? Atom chemického prvku ? ... a co je pod ním ? Podle dnešní vědy prý nic. Šlus. Jen proto, že tam nevidíme, neznamená, že tam nic není.
|
Věda už objevila ještě menší částice než protony, neutrony a elektrony. Jsou to Gluony a Kvarky(nebo tak nak). A pochybuju že těma to končí |
|
|
omnihash |
Původní příspěvek od TSO
Věda už objevila ještě menší částice než protony, neutrony a elektrony. Jsou to Gluony a Kvarky(nebo tak nak). A pochybuju že těma to končí |
Subatomárních částic je poměrně velký množství - základní dělení podle standartního modelu v dnešní době zahrnuje fermiony a bosony. Fermiony zajišťují hmotu a bosony interakce. Skoro každá částice má taky svojí antičástici.
Fermiony se dále dělí na leptony (na ně nepůsobí silná atom. síla, dále zatím nedělitelné) a kvarky (základní stavební prvek hmoty, neexistuje samostatně, každý fermion obsahuje dva, boson tři různé kvarky). Kvarky se možná dále dělí na priony.
Bosony netvoří stabilní struktury a jsou vlastně odpovědné za jakoukoliv základní interakci : foton (elektromag), boson (slabá jad. síla) a gluon (sil. jad. síla)
V podstatě je celá tahle oblast fyziky dost vyhulená oblast, kde třeba atom hélia může fungovat jako boson, i když je to fermion, popřípadě můžete dva bosony spojit a získat psudofermion - což je fakt výsmah, zkuste si představit, že ze světla vznikne hmota nebo že se plyn přemění na radiaktivitu... O tom, jak mc vyhulená je tahle oblast fyziky svědčí i názvy kvantových veličin typu podivnost, vůně nebo pravda. |
|
|
Ortaniel |
TSO: já to vím, (no o gluonech ne, kvarky znám) ... já jen chtěl naznačit, že to, že o nich zatím nic nevíme neznamená, že tam nejsou. Ještě před pár stoletími si lidi mysleli, že se věci kazí samy, tuším nějak samoplození tomu říkali. Než je myslím Pasteur přesvědčil, že existují i menší věci, než viditelné okem.
Já rozhodně věřím, že to tím nekončí.
Kdo může potvrdit nebo vyvrátit, že třeba celý náš "vesmír" není vlastně jen jeden kvark z miliard biliard ?
Omnihash: jo to je solidní masakr :D
Ještě vím o nějaké teorii, že světlo "přemýšlí" ... když ho chtějí poslat přes dvě díry a dívat se na něj, tak schválně letí tou druhou ...nebo tak nějak, prostě čuměli jak je to možné. Myslím, že budeš vědět co myslím ... |
|
|
omnihash |
jojo experminet dvou slintů :frog:
hustý je i to, že celá fyzika - v našem pojetí postavená na statickejch veličinách (váha, délka...) se dá předělat, aby byly základy ve veličinách dynamickejch - spousta teorií do nich pasuje dalko líp, akorát je problém, že na světě sou tak tři lidi, který sou v tom schopný spočítat něco jinýho než základní příklady |
|
|
Ortaniel |
A jeden z nich je na vozíčku a slintá :) |
|
|
TSO |
A jeden z nich je na vozíčku a slintá :) |
:D:D:D
Jak to tak ctu asi se necham zmrazit a pockam co bude za nejakych 1000 let :). Ale myslim ze lidem bude trvat jeste hodne dlouho nez zjisti co je mezi nebem a zemi :)
Ps: omlouvam se za nepresny info |
|
|
saytam |
Ja si pomatuju že sem jednou vymyslel písničku a kámoš mě pitom hral na kytaru ale druhej den sem si ji nepamatoval.
peace |
|
|
DanekRider |
No hned první den po škole sme šli s pár lidma ze třídy zahulit....nějak sme dostali k tématu "šmoulové" ,někdo se zeptal že to je divné,že mají modrou kůži....a mě hned napadlo že oni vlastně žijí v hřibech,a když si z nich dělají domeček tak je vykousávají. :D Ono je to hrozná kravina,ale v tu chvíli sme byli všichni v křečích. :rasta: |
|
|
Repulser |
Jak dokázat existenci jakéhokoliv živého či neživého předmětu nezávisle na vlnění a smyslových i nesmyslových prostředcích, které jsou schopny zaznamenat takovéto vlnění a otisknout jeho podobu do lidského (nebo zvířecího, ufonského) vědomí? A jestliže vědomí je nejvyšší soudce reality, co ovládá vědomí? Jinak řečeno - Může být něco výše než ego a našich pět smyslů? A pokud je to duše, podle čeho si vybírá, do kterého těla vstoupit? Nebo je duše něco, co je spjato s našimi chemickými prostředky v mozku a nemá žádnou esoterickou podstatu? |
|
|
crackonos |
Dneska jsem se brutálně zkouřil, šel jsem na bus, pozoroval lidi, auta jak jezděj a intenzivně jsem chápal smysl žití každého člověka, že každý je tu pro něco, aby něčím byl, aby zapadl do společnosti, byl ji nějak prospěšný a taky že všechno se vším souvisí, že nikdo nedělá nic jen tak, vše má svůj důvod a taky smysl. To vše jen pro udržení a rozvoj naší civilaze... Opravdu intenzivní zážitek. |
|
|
berrea |
Původní příspěvek od Repulser
Jak dokázat existenci jakéhokoliv živého či neživého předmětu nezávisle na vlnění a smyslových i nesmyslových prostředcích, které jsou schopny zaznamenat takovéto vlnění a otisknout jeho podobu do lidského (nebo zvířecího, ufonského) vědomí? A jestliže vědomí je nejvyšší soudce reality, co ovládá vědomí? Jinak řečeno - Může být něco výše než ego a našich pět smyslů? A pokud je to duše, podle čeho si vybírá, do kterého těla vstoupit? Nebo je duše něco, co je spjato s našimi chemickými prostředky v mozku a nemá žádnou esoterickou podstatu? |
mno... kromě ega sou ještě dvě věci, který ve svý podstatě ego určujou, je to superego (nadvědomí) a id (instinkty), kdy například id říká "poval tu ženskou do křoví a ošukej" na což superego reaguje "a proč?" výslednej vzoreček je SUPEREGO + ID + ZKUŠENOSTI = EGO... a většina halucinogenů v dostatečný dávce provádí tzv. egolýzu, tedy rozpuštění ega, což se projevuje vstupem do novýho světa bez hranic, kde si neuvědomuješ vlastní existenci, ani nepřetrvávají vzpomínky z "reálu"... a zřejmě jsi nikdy nezkoušel šalvěj, když se můžeš ptát "jestli něco" zkus šalvěj... potom se tahle otázka změní na "co to je" |
|
|
Mašťák |
Původní příspěvek od crackonos
Dneska jsem se brutálně zkouřil, šel jsem na bus, pozoroval lidi, auta jak jezděj a intenzivně jsem chápal smysl žití každého člověka, že každý je tu pro něco, aby něčím byl, aby zapadl do společnosti, byl ji nějak prospěšný a taky že všechno se vším souvisí, že nikdo nedělá nic jen tak, vše má svůj důvod a taky smysl. To vše jen pro udržení a rozvoj naší civilaze... Opravdu intenzivní zážitek. |
Nedávno jsem došel ještě s Entteem k stejnému poznání. Jen ještě mnohem, mnohem a mnohem složitejšímu. Jen jsme byli zhoubovaní lysnama, místo hulení. |
|
|
Kac |
kdyz jsem byl opravdu kvalitne zhulen uvedomil jsem si ze srdce je jako motor u auta a tudis cim ma clovek vic uderu za minutu tim vice se opotrebovava a takovy clovek se pote dozije mensiho veku nezli sportovec kteremu bije srdce napr 40/min, nevim jestli je to blabol ale v tu chvili mi to prislo naprosto logicke |
|
|
berrea |
Původní příspěvek od Kac
kdyz jsem byl opravdu kvalitne zhulen uvedomil jsem si ze srdce je jako motor u auta a tudis cim ma clovek vic uderu za minutu tim vice se opotrebovava a takovy clovek se pote dozije mensiho veku nezli sportovec kteremu bije srdce napr 40/min, nevim jestli je to blabol ale v tu chvili mi to prislo naprosto logicke |
tohle je pravda, plati to i u zvirat, obecne funguje, ze cim rychlejsi tep zvire ma, tim kratsi dobu zije... prisels na skutecnou vec :) |
|
|
|
Je to spis zhulenecka pratelska rada:
Radim ti uzel! |
|
|
Homer Jay |
Dělám v baru v jednom nejmenovaném městě ve středních čechách, zamořenym požíračema amfetaminů.
Přišel jsem na to že žijou jako krysy, sehnat potravu(fet) a čumět. Event. spát ale to je fakt nezdravě málo. Je mi jich upřímě líto ale oni jsou spokojeny :( |
|
|
Kocour |
Mimochodem tuhle stredu 10.zari, bude spusten nejvetsi urychlovac castic na svete a podle nekterych teorii je tu miziva sance, ze to otevre miniaturni cernou diru do jinych vesmiru.
Takze, pokud se vam pristi tyden budou po zahradce prochazet triffidi, tak to nebylo tim hulenim. =D |
|
|
Slartibartfast |
Co je pro vás nepředstavitelně obrovské ? Mrakodrap ? Nejvyšší hora světa(8,8km) ? Nejvyšší hora Sluneční soustavy(26km) ? Planeta Země ? Naše hvězda Slunce ? Tak bych mohl pokračovat dál a dál, až bych se dostal právě k vesmíru. Ten největší "známe".
A co je nejmenší ? Hrášek ? Špendlíková hlavička ? Buňka ? Jádro buňky ? Elektron ? Proton ? Atom chemického prvku ? ... a co je pod ním ? Podle dnešní vědy prý nic. Šlus. Jen proto, že tam nevidíme, neznamená, že tam nic není.
Stačí se podívat na model(holandskýho skunku :D) Země - Slunce ... Země je úplně jak elektron kroužící kolem "atomu"(Slunce) ...a přitom to není konec. Jako že by Slunce bylo "JÁDRO" (tak jak jej bere dnešní věda, prostě taková kulička a hotovo, konec) a v něm nic. A přitom v něm jsou miliardy a miliardy miliard prvků vodíku. A každá má své jádro ...
Asi to nepochopíte, nicméně my osvětě nevíme ani prd. Nevíme kde se nacházíme, nevíme ani kdy (mám tu sepsat svoji teorii času ? :D) natož proč ... kua, je to běs. Asi věkem blbnu :D |
představa? a k tomu naše lidská? ta si nemuže ani zdaleka nemůže představit jak je vesmír vejkéj strašně moc velkéj ani nevíte jak moc je velkej :-D protože kdyby to veděl asi by skočil ze skály protože by mu přišlo cokoliv na téhle planetě tak nepodstatný vůči všemu ostatnímu dobře to de vidět na tomhle videu http://www.stream.cz/video/6/64760-zeme-vs-stars země proti nejvetší hvezdě je jak smítko a my vy jak pšouk |
|
|
Ortaniel |
Slartibartfast: já to vím, já se ptal ostatních ... :teef:
To video jsem už viděl ... nicméně ještě lepší popis velikosti je zmatenosti je v jedné "gaučovce" na začátku Simpsonů. Jak se vzdaluje Země, planety, hvězdy, galaxie ...pak je z toho myslím neuron v mozku Spasitele kterej sedí v jiné dimenzi na gauči u Simpsonů ...
Je to prostě masakr. |
|
|
Zatoichi |
Tak jak to vypadá, lidstvo dosud nebylo sežráno černou dirou.
Aspoň doufám.
Možná se tak děje právě teď a to,že si čtete tenhle přispěvek je umožněno jen tím,že černá díra způsobuje dilataci času. Čtěte rychle :) |
|
|
DanekRider |
představa? a k tomu naše lidská? ta si nemuže ani zdaleka nemůže představit jak je vesmír vejkéj strašně moc velkéj ani nevíte jak moc je velkej :-D protože kdyby to veděl asi by skočil ze skály protože by mu přišlo cokoliv na téhle planetě tak nepodstatný vůči všemu ostatnímu |
Kamo já si tohle uvědomil v buse cestou do Tesca,dostal jsem naprosto kritický záchvat smíchu z toho,že jsme nic,jedeme vlastně v ničem a nikam a hned další zastávku jsem utíkal z busu pryč :winner: |
|
|
|
joo minule som videl prezentaciu na tema vesmir, najprv typek hodinu rozpraval o tom, ako vzdy, ked si veda mysli ze objavila najmensiu casticu, alebo najvzdialenejsi kut vesmiru, pride niekto kto zisti ze je nieco este mensie/vacsie.. a nakoniec zahlasil, ze uz sa blizime k bodu, ked bude k dispozicii TEORIE VSEHO a my vdaka nej pochopime zmysel nasich zivotov.. ako, nemusel som byt ani zhuleny, aby mi slzy smiechu stekali po tvari celou cestou z planetaria domov :)
Ja budem dalej verit smaragdovej doske a teorii hologramovej reality, "serioznu vedu" nechajme detom, nech sa hraju :D |
|
|
lucas.skill |
zhulenecký teorie jsou hrozně motz hustý takový filozofycký a nejwíc je na tom že si to každej chápe uplně jinak a je to uplně motz když přemejšlíš zhulenej třeba já sem si as kámošem lehl na střechu (ve stawu) asi v jednu ráno a bawili jsme se o wesmíru takže mužu říct že welice nebezpečný téma :D |
|
|
Softly |
"Je jedno kde co je.. hlavně, že někde něco je.." |
|
|
nero |
HH to já sem smím kamarádem pokrevním huličem taky na něco přišel a to na problém lidstva vítejakej je problém lidstva ? Lidtvo nedokáže uvažovat jako celek lidstvo potřebuje aby na něj zaůtočila mimozemská loď aby se spojilo v celek kterej bude bojoat proti druhýmu celku(proto to mravencům tak de sou celek) má to něco do sebe co :D |
|
|
lajdak |
ja prisel na to, ze nero by si mel koupit ucebnici cestiny :)) |
|
|
Millanm |
Původní příspěvek od Sagus
joo minule som videl prezentaciu na tema vesmir, najprv typek hodinu rozpraval o tom, ako vzdy, ked si veda mysli ze objavila najmensiu casticu, alebo najvzdialenejsi kut vesmiru, pride niekto kto zisti ze je nieco este mensie/vacsie.. a nakoniec zahlasil, ze uz sa blizime k bodu, ked bude k dispozicii TEORIE VSEHO a my vdaka nej pochopime zmysel nasich zivotov.. ako, nemusel som byt ani zhuleny, aby mi slzy smiechu stekali po tvari celou cestou z planetaria domov :)
Ja budem dalej verit smaragdovej doske a teorii hologramovej reality, "serioznu vedu" nechajme detom, nech sa hraju :D |
Jo teorie hologramovy reality je zajímavá :D Nejvíc sem se smál když oči nepřímo přirovnali k dekodéru energetickejch frekvencí... Je to docela zajímavý čtení... doporučuju si to vytisknout
Exisuje realita, nebo je vše přelud?
V roce 1982 se konala pozoruhodná událost. Na univerzitě v Paříži výzkumný tým vedený fyzikem Alain Aspect provedl experiment, který by se mohl ukázat jako jeden z nejvýznamnějších experimentů ve 20.století. Neslyšeli jste však o tom ve večerních zprávách. A pokud nemáte ve zvyku číst vědecké časopisy, tak jste pravděpodobně nikdy neslyšeli ani jméno Aspect, ačkoli jsou zde tací, kteří věří, že jeho objev může změnit tvář vědy.
Aspect a jeho tým odhalili, že za jistých okolností subatomární částice, jako např. elektrony, jsou schopny okamžitě komunikovat spolu navzájem bez ohledu na vzdálenost, která je odděluje. A je jedno jestli jsou od sebe daleko 10 centimetrů nebo 10 miliard kilometrů.
Nějakým způsobem se zdá, že každá částice ví, co ta druhá dělá. Problém je, že takový to akt porušuje dlouho udržovanou Einstienovu zásadu, že žádná komunikace nemůže probíhat rychleji než je rychlost světla. Poněvadž cestování rychleji než rychlost světla je stejné jako zlomení časové bariery. Tato děsivá výhlídka způsobila, že někteří fyzici zkoušeli přijít s propracovanými teoriemi, jak uspokojivě vysvětlit Aspectův nález.
Tak například David Bohm z Londýnské univerzity věří, že Aspectův objev znamená, že objektivní realita neexistuje, a to navzdory zdání vší pevnosti vesmíru, je v podstatě přelud, obrovský a okázalý podrobný hologram.
Aby jsme porozuměli, proč Bohm činní toto překvapující tvrzení, musíme nejdříve trochu porozumět, co je hologram. Hologram je třídemenzionální fotografie, vytvořená pomocí laseru.
Aby byl vytvořen hologram, předmět který je fotografován je nejprve zalit světlem laserového paprsku. Pak ten druhý laserový paprsek je odrazem světla toho prvního a výsledný interferenční vzorec (oblast kde se oba laserové paprsky mísí) je zachycen na film.
Když je film vyvolán, vypadá jako nesmyslná zmeť světelných a tmavých čar. Ale jakmile je vyvinutý film osvětlen jiným laserem, objeví se tří-dimezionální obraz původního předmětu.
Tři-rozměrnost takového obrazu není jediná pozoruhodná charakteristika hologramu. Jestliže hologram růže je rozdělen na půl a pak osvětlen laserem, každá polovina bude stále obsahovat celý obraz růže.
Vskutku, dokonce jestliže tyto poloviny budou znovu děleny, každý kousek filmu bude vždy obsahovat menší, ale nedotčenou verzi původního obrazu. Narozdíl od normální fotografie, každá část hologramu obsahuje všechny informace o celku.
"Celek v každé části" , jež je přirozenou vlastností hologramu nám poskytuje úplně nový přístup k porozumění organizaci a řádu života. Po většinu své historie, západní věda pracovala s předsudkem, že nejlepší cesta k poznání fyzikálních fenoménů, ať žáby nebo atomu, je rozpitvat je na kousky a studovat jejich příslušné části.
Hologram nás učí, že k některým věcem ve vesmíru nemůžeme přistupovat tímto způsobem. Jestliže se pokoušíme rozebrat něco konstruované holograficky, nedostaneme kousek z kterého je to uděláno, dostaneme pouze menší celek.
Tento vhled nabídl Bohmovi jinou cestu k porozumění Aspectova objevu. Bohm věří, že důvod, proč subatomární částice jsou schopny zůstat spolu v kontaktu, bez ohledů na oddělující vzdálenost, není proto, že si posílají nějakých druh záhadných signálů sem a tam, ale protože jejich oddělenost je iluze. Argumentuje, že v určité hlubší úrovni reality takové částice nejsou individuálními entitami, ale jsou vlastně vyjádřením téhož základního něčeho.
Aby lidem umožnil lépe si představit, co má na mysli, Bohm poskytuje následující ilustraci.
Představme si akvárium obsahující rybu. Představme si též, že nejsme schopni vidět akvárium přímo a naše vědění o tom něm a co se v něm děje, přichází z dvou televizních kamer, jedna namířena na předek a druhá ze strany.
Jak se díváme na dva televizní monitory, možná budeme předpokládat, že ryby na každé z obrazovek, jsou oddělené entity. Konec konců, protože kamery jsou nastaveny v různých úhlech, každý obraz bude lehce rozdílný. Ale jak budeme pokračovat v dívání se na ty dvě ryby, posléze si uvědomíme, že zde je jistý vztah mezi nimi.
Když se jedna otočí, další také udělá lehce rozdílnou, ale odpovídající otočku; když jedna směřuje dopředu, druhá vždy směřuje ke straně. Jestliže zůstaneme nevědomí o skutečné situaci, možná dokonce dojdeme k závěru, že jedna ryba musí být okamžitě komunikovat s druhou, ale tak to jasně není.
Toto, říká Bohm, je přesně to, o co se děje mezi subatomátními částicemi v Aspectově experimentu.
Podle Bohma, zřejmé spojení nadsvětelnou rychlostí mezi subatomárními částicemi, nám říká, že zde je hlubší úroveň reality, které se neúčastníme, mnohem komplexnější dimense za naší vlastní, která je analogická akváriu. A dodává, že se díváme na objekty, třeba jako oddělené jedna od druhé, protože vidíme jenom část reality.
Takové částice nejsou oddělené částice, ale aspekty hlubší základní jednoty, která je konečná (ultimately) jako holograf a nedělitelná jako předtím zmíněná růže. A protože všechno ve fyzikální realitě je složeno s takových vzorů, vesmír sám je projekce, hologram.
Vedle jeho fantomové přirozenosti, takový vesmír by měl i jiné dosti překvapující rysy. Jestliže zjevná oddělenost subatomárních částic je iluzorní, znamená to, že hlubší úrovně reality ve vesmíru jsou navzájem propojeny.
Elektrony v atomu uhlíku v lidském mozku jsou spojeny se subatomovými částicemi, které obsahuje každý losos, který plave, každé srdce, které tluče a každá hvězda, která bliká na nebi.
Vše proniká vše, ačkoli lidé můžou kategorizovat, přihrádkovat, a dále členit různé fenomény ve vesmíru, všechna rozdělení jsou umělá a všechna příroda je jednotná pavučina.
V holografickém vesmíru nemohou být čas a prostor dále nazírány jako fundamentální. Protože pojmy jako poloha, selhává ve vesmíru, v kterém nic není opravdu oddělené od všeho ostatního, čas a tří-dimezionální prostor, jako obraz ryby na TV monitoru, musí být nazírán jako projekce tohoto hlubšího řádu.
V jeho hlubší úrovni je realita jakýsi druh superhologramu, v kterém minulost, přítomnost a budoucnost existují současně. To znamená, že s vhodnými nástroji může být možné někdy dosáhnout superholografické úrovně reality a vytrhnout výjevy z dlouho zapomenuté minulosti.
Co ještě superhologram obsahuje je otevřená otázka. Dejme tomu, že superhologram je matrice (matrix), který dává zrod všemu ve vesmíru, obsahuje každou subatomární částici, která byla nebo bude - každé utváření hmoty a energie, které je možné, od sněhových vloček ke kvasarům, od velryb ke gamma paprskům. Může to být viděno jako druh kosmického skladiště "Všeho co je".
Ačkoli Bohm připouští, že neznáme zatím žádný způsob, jak poznat, co ještě jiného může ležet ukrytého v superhologramu. Odvažuje se též říci, že nemáme žádný důvod předpokládat, že neobsahuje více. Nebo jak tvrdí, možná že superholografická úroveň reality je jen pouhý stupeň, za kterým leží "nekonečnost dalšího rozvoje".
Bohm není jediný badatel, který našel důkaz, že vesmír je hologram. Standfordský neurofyziolog Karl Pribram pracoval nezávisle na poli výzkumu mozku a též se dostal k důkazu o holografické podstatě reality.
Pribram došel k holografickému modelu při uvažovaní nad hádankou jak a kde je uložena v mozku paměť a vzpomínky. Po desetiletí dlouhých studii ukázal, že spíše než omezená na a určitou oblast, je paměť rozptýlena po celém mozku.
Po sérii zásadních experimentů v roce 1920, mozkový specialista Karl Lashley objevil, že bez ohledu jako část mozku krysy odstranil, nebyl schopen vykořenit její pamět jak provést komplexní úkol, který se naučila před operačním zákrokem. Jediný problém byl, že nikdo nebyl schopen přijít s vysvětlením mechanismu tohoto podivného ukládání paměti, a sice to, že "celek je v každé části".
Pak v roce 1960 se Pribram setkal s holografickým modelem a uvědomil si, že našel vysvětlení, které vědci hledali. Pribram věří, že vzpomínky nejsou zakódovány v neuronech, nebo malých seskupeních neuronu, ale ve vzorcích nervových impulsů, které křižují mozek skrz na skrz stejně tak vzory laserové interference křižují celou oblast filmu, který obsahuje holografický obraz. Jinými slovy, Pribram věří, že mozek sám je hologram.
Pribramova teorie také vysvětluje, jak lidský mozek může hromadit tolik informací v tak malém prostoru. Bylo odhadnuto, že lidský mozek má kapacitu zapamatovat si něco v řádu kolem 10 miliard (bilionů)* bitů informací během průměrného lidského života ( nebo přibližně ten samé množství informací obsažené v pěti svazcích Encyklopedia Britannica.)
Podobně, bylo objeveno, že vedle jeho jiných schopností, hologram vlastní ohromující kapacitu pro ukládání informací - jednoduše při změně úhlu, pod kterým dva paprsky zasáhnou kus fotografického filmu. Tak je možné zaznamenat mnoho různých obrazů na ten samý povrch. Bylo demonstrováno, že jeden čtvereční centimetr filmu může pojmout až 10 miliard (bilion) bitů informace.
Naše záhadná schopnost rychle si vybavit jakoukoliv informaci, kterou potřebujeme z ohromného množství uskladněných informací se stává mnohem více pochopitelnější, jestliže mozek funguje podle holografických principů. Jestliže se váš přítel zeptá, aby jste mu řekli co vám přijde na mysl, když řekne slovo "zebra", nemusíte nemotorně třídit pozpátku skrze ohromné a buněčné abecední soubory abyste dospěli k odpovědi. Namísto toho se nám vybaví asociace jako "pruhovaná", "podobná koni", a "zvíře pocházející z Afriky" , všechno nás to napadne okamžitě.
Vskutku, jedna z nejvíce udivujících věcí kolem lidského myšlenkového procesu je, že každý kus informace se zdá být okamžitě souvztažný s každým ostatním kouskem informace. Protože každá část hologramu je nerozlučně navzájem propojená s každou další částí. Je to možná prvotřídní příklad navzájem souvztažného systému v přírodě.
Uskladnění paměti není jediná neurofyziologická hádanka, která se stává více jasnější ve světle Pribramova holografického modelu mozku. Další je, jak mozek může překládat lavinu frekvencí, kterou přijímá přes smysly (světelné frekvence, zvukové frekvence, a tak dále) do konkrétního světa našeho vnímání. Kódování a dekódování frekvencí je přesně to, co hologram dělá nejlépe. Právě hologram funguje jako jakási čočka, překládací zařízení schopné přeměnit zjevně nesmyslnou změt frekvencí do souvislého obrazu, Pribram věří, že mozek také zahrnuje čočku a užívá holografické principy, aby matematicky konvertoval frekvence, které přijímá skrze smysly do našeho vnitřního světa vnímání.
Působivé množství důkazů naznačuje, že mozek užívá holografický princip. Proto není divu, že Pribrama teorie, získává rostoucí podporu mezi neurofyziology.
Argentinsko-italský badatel Hugo Zucarelli nedávno rozšířil holografický model do světa akustických jevů. Rozpačitý z faktu, že lidé mohou lokalizovat zdroj zvuků, aniž by museli pohnout hlavou, i když jen naslouchají jedním uchem. Zucarelli dospěl k tomu, že holografický princip může vysvětlit tuto schopnost.
Zucarelli také vyvinul technologii holophonického zvuku, metodu záznamu schopnou reprodukovat akustickou polohu s téměř tajemným realismem.
Pribramova víra, že naše mozky matematicky konstruují "tvrdou" reality opíráním se o vstupy z okruhů frekvencí, je také experimentálně podložena.
Bylo shledáno, že každý z našich smyslů je sensitivnější k mnohem širší řadě frekvencí, než se původně myslelo.
Výzkumníci odhalili, například, že naše zraková soustava je citlivá na zvukové frekvence, že náš smysl čichu je částečně závislý na tom, co je dnes nazvané "osmické frekvence", a dokonce buňky v naších tělech jsou citlivé na širokou řadu frekvencí. Takový to nález nám naznačuje, že je to jenom v holografické působnosti vědomí, že takové frekvence jsou vytříděny a rozčleněny do konvenčního způsobu vnímání.
Ale ještě překvapivější výsledek dostaneme, když spojíme Pribramův holografický model mozku spolu s teorií Davida Bohma. Co se stane? Jestliže je hmatatelný svět jen druhotná skutečnost a co je "tam venku" je jen změt frekvencí, a jestliže je také hologram a jen vybírá určité frekvence z této změti a pak je matematicky transformuje do smyslového vnímání, co se stane s objektivní realitou?
Řečeno zcela jednoduše, přestává existovat. Jak východní náboženství dlouho avizují, materiální svět je Mája, iluze, ačkoliv si můžeme myslet, že jsme fyzické bytosti, pohybující se skrz fyzický svět, je to též iluze.
Jsme vlastně "přijímače" plovoucí skrz kaleidoskopický oceán frekvencí, a co my vybereme z tohoto oceánu a proměníme do fyzické skutečnosti je jen jeden kanál pro výňatek ze superhologramu.
Tento překvapující nový obraz skutečnosti, syntéza Bohmova a Pribramova pohledů, byla pojmenována jako holografické paradigma, a ačkoli mnoho vědců se k němu postavilo se skepticismem, jiné to přitáhlo. Malá, ale rostoucí skupina výzkumníků věří, že to může být jeden z nejpřesnějších modelů reality, ke kterému věda dosud dospěla. Více jak to, většina věří, že může řešit některá mystéria, která nebyla vědou předtím vysvětlitelná a dokonce ustanovit paranormální jevy jako součást přírody. Četní badatelé, včetně Bohma a Pribrama, si všimli, že mnoho parapsychologický fenoménů se stává mnohem více srozumitelnější v termínech holografického paradigmatu.
V vesmíru ve kterém individuálních mozky jsou ve skutečnosti nedělitelné části většího hologram a všechno je neskonale vzájemně propojené, telepatie může být pouze zpřístupnění holografické úrovně.
Je mnohem snazší porozumět, jak informace může cestovat, od mysli osoby "A" k mysli osoby "B" na daleké vzdálenosti a pomáhá pochopit mnoho neřešitelných hádanek v psychologii. Zvláště Grof cítí, že holografické paradigma poskytuje model pro porozumění mnoha záhadných fenoménů, které lidé zažívají během změněných stavech vědomí.
V roce1950, zatímco vedl výzkum LSD jako psychoterapeut, Grof měl jednu pacientku, ženu, která náhle došla k přesvědčení o totožnosti ženy s druhem prehistorického plazu. Během v průběhu její vize, ona nejen že podala detailní popis, že tento ženský znak byl vnímán jako by to bylo zapouzdřené ve jakési formě, a všimla si též, že samci tohoto druhu měli barevný flek na straně hlavy.
Co bylo pro Grofa překvapující, že ačkoli žena neměla žádnou dřívější znalost o takových věcech, pozdější rozhovor se zoologem potvrdil, že u jistých druhů plazů, hraje barva v oblasti na hlavě vskutku důležitou úlohu jako spouštěč sexuálních podnětů.
Skutečnost této ženy nebyla ojedinělá. Během průběhů jeho výzkumů se Grof setkal s příklady pacientů indentifikujících se vlastně s každým druhem na evolučním stromě. Co více, shledal, že takové zkušenosti často obsahují tajemné zoologické detaily, které se ukazují jako přesné.
Regrese do zvířecího království nebyli jedinou hádankou psychologických fenoménů, se kterými se Grof setkal. Také měl pacienty, kteří se zdáli proniknout do jakéhosi druhu kolektivního nebo rasového nevědomí. Lidé s malým nebo žádným vzděláním náhle dávali detailní popis pohřebních praktik z dob Zarathustry a scén z Hinduistické mytologie. V jiné kategorii zkušeností, osoby dali přesvědčiví popis z cest mimo tělo, záblesků budoucnosti, a regresí do zjevně minulých inkarnací.
V pozdějším výzkumu, Grof se setkal s tím samým rejstříkem fenoménů i u terapeutických sezení, které nezahrnovali užití psychedelických látek. Protože společným prvkem takových zkušeností, který se objevoval, byla transcedence individuálního vědomí za obvyklé hranice ega a omezení času a prostoru, Grof je nazval "transpersonální zkušenosti" , a pozdních 60 letech pomohl založit větev psychologie nazývanou "transpersonální psychologie", jejíž studiu se potom plně věnoval.
Ačkoli do nově založené Asociace transpersonální psychologie vstupovalo stále více podobně myslících profesionálů, a přestože se stala transpersonální psychologie respektovanou větví psychologie, ani Grof ani ostatní nebyli schopni dlouho poskytnout vysvětlení pro takové bizarní psychologické fenomény, kterými byli svědky. Ale to se změnilo s příchodem holografického paradigmatu.
Jak si Grof nedávno všiml, jestliže je mysl jen část kontinua, labyrint, který je spojený nejen s každou další myslí, která existuje a nebo existovala, ale s každým atomem, organismem, a oblastí v ohromném prostoru a času, fakt , že je schopna příležitostně dělat vpády do tohoto labyrintu, a mít transperosnální zkušenosti, se už dále nemusí zdát tak divné.
Holografické paradigma má také dopady pro takzvané tvrdé vědy jako biologie. Keith Floyd, psycholog ve Virginii, poukázal, že jestliže pevná realita je jen holografická iluze, nemůže být déle pravdivé tvrzení, že mozek produkuje vědomí. Spíše, je to vědomí, které vytváří zdání mozku - stejně tak jako těla a všeho kolem, co interpretujeme jako fyzické.
Takový obrat v způsobu v náhledu na biologické struktury způsobil, že výzkumníci poukazují, že medicína a naše porozumění léčícímu procesu může být též transformován holografickým paradimagmatem. Jestliže zřejmá fyzikální struktura našeho těla je jen holografická projekce vědomí, je jasnější, že každý z nás je více zodpovědný za naše zdraví, než původní medicínské znalosti připouštějí. Co nyní nahlížíme jako zázračné uzdravení z nemoci, může být vlastně změna ve vědomí, která se následně projeví ve změně hologramu těla.
Podobně, sporná nová léčebná technika jako je vizualizace může účinkovat stejně dobře, protože v holografické sféře myšlenkové obrazy jsou stejně reálné jako "realita".
Dokonce vize a zkušenosti zahrnující "nadpřirozené" skutečnosti, se stávají vysvětlitelné holografickým paradigmatem. Ve své knize "Dary neznámých věcí", biolog Lyall Watson popisuje jeho setkání s Indonéskou šamankou, která vykonávající rituální tanec, byla schopna vytvořit úplný háj stromů náhle mizejících ve vzduchů. Watson líčí, že jak on a ostatní udivení diváci sledovali tu ženu, která způsobila, že se stromy znovu objevili a pak znovu zmizely a objevili, několikrát za sebou.
Ačkoli nynější vědecké porozumění je neschopné objasnit taková dění, stávají se obhajitelné a pochopitelné jestliže "tvrdá" skutečnost je pouze holografická projekce.
Snad se dohodneme o tom co je "tam" nebo "není tam", protože co my nazýváme shodnou realitou, je formulováno a vyjádřeno v úrovni lidského nevědomí, v kterém všechny mysli jsou nekonečně navzájem propojeny.
Jestliže toto je pravdivé, bude mít holografické paradigma hluboké důsledky, neboť to znamená, že takové zkušenosti jako jsou Watosnova nejsou obecnou zkušeností jen proto, že naše mysli jsou programovány vírou, že to nejde. V holografickém vesmíru nejsou žádná omezení v rozsahu v jakém můžeme měnit strukturu reality.
Co my vnímáme jako realitu je jenom plátno, čekající na nás, aby jsme na něj mohli kreslit obrazy, které chceme. Vše je možné, od ohýbání lžíce silou mysli až po neuvěřitelné události, které zakusil Casteneda během jeho setkání s Donem Juanem, neboť magie je naše vrozené právo, ne tedy více zázraky, to jen naše schopnost programovat realitu, jak chceme, když jsme třeba ve snu.
Vskutku, dokonce naše základní názory na realitu se stávají podezřelé, neboť v holografickém vesmíru, jak Pribram poukázal, že i náhodné události musí být viděny jako založené na holografických principech a tak i determinovány. Synchronicity nebo významné schody okolností náhle dávají smysl a všechno v realitě tak musí být viděno jako metafora, neboť dokonce i ty největší náhody vyjadřují nějakou hlubší symetrii.
Zda-li Bohmovo a Pribramovo holografické paradigma bude přijato vědou nebo bude ignorováno zůstává otázkou, ale jisté je, že už mělo vliv na myšlení mnoha vědců. A i kdyby bylo shledáno, že holografický model neposkytuje to nejlepší vysvětlení pro okamžitou komunikaci, která se zdá probíhat mezi subatomárními částicemi, přinejmenším, jak poznamenal Basil Hiley, fyzik z Londýna, Aspectův objev naznačuje, že musíme být připraveni uvažovat o radikálně novém pohledu na realitu. |
zdroj: The Universe as a Hologram by Michael Talbot
preklad: Habib |
|
|
nero |
Mojí češtinu prosíííím neřeš je otřesná a já to vím ale když se to dokáže přečíst tak proč to řešit :D |
|
|
honnafetky |
chce to jediné: zavést osobní účty pro zdravotnictví, aby si každý platil za péči, kterou čerpá a rázem bude po rozumu...rázem i tito omezenci pochopí, že každý špás něco stojí, ale bohužel zatím na tyto omezené hlupáky, co kouří, chlastají a berou drogy, doplácíme všichni...a pak nejsou peníze např. na děti s vrozenými vadami, které za svoje nemoci nemohou a doprošujeme se kdesi na Západě a na tyto děti děláme sbírky...kvůli takovýmto bezohledným a sobeckým oslům a darebákům, kteří si zcela vědomě a úmyslně vlastní zdraví ničí...!450! |
|
|
honnafetky |
Všechny tyto hloupé kecy těch, kteří drogy berou a hájí, nemohou nic, ale zhola nic změnit na zásadním faktu, který ani oni nemohou vyvrátit. To jest, že všechny drogy, některá víc, jiná míň, některá dřív, jiná později, ale všechny bez výjimky, zdraví člověka škodí a je jenom otázkou času, kdy se ten špatný vliv a do jaké míry projeví. Mohou tu mlít co chtějí, lidé, kteří mají v hlavě zdravý rozum, nikdy dogy nemohou hájit, protože vědí, že by hájili neobhajitelné. Lze pochopit, že mladá generace si chce zkusit všechno a udělat si na všechno vlastní názor, ale pochopit něco je věc jedna a schvalovat nebo dokonce propagovat taková svinstva a sajrajty je věc naprosto odlišná, která, podle zatím platných zákonů této země je TRESTNÝM ČINEM!!! Většina těch, co se drog zastávají, je kolem 18 let, tedy má základní vzdělání, ještě nic nedokázala, ničím není, většinou tyto oslíky živí rodiče, ale hlavně že se ohání svou "zkušeností". Přitom obor zvaný toxikologie, drtivá většina z těchto samozvaných "expertů" nejen nikdy nestudovala, ale ani o něm neslyšela a tudíž ani netuší, co to obnáší. Jen k smíchu je argumentace o léčivosti marihuany: Proč tedy není zařazena Státním ústavem pro kontrolu léčiv mezi léky? Asi proto, že tam sedí samí idioti. Jakému procentu lidí je marihuana prospěšná? Je to řádově 0,0001% populace a mezi tuto populaci mládež do 18 let v drtivé většině případů rozhodně nepatří. |
|
|
honnafetky |
Varuju všechny slušné a zdravý rozum mající mladé lidi před JAKÝMKOLIV ZKOUŠENÍM DROG, včetně chlastu, kouření cigaret a marihuany!!! Nedejte se mýlit a masírovat si hlavu některými pošetilými lidmi, kteří vám budou cokoliv z těchto hnojů a sajrajtů vychvalovat do nebe a obhajovat vším možným, deklamovat tu nesmyslné teorie o škodlivosti čokolády, kávy a čaje, prohlašovat, že JIM SE NIC PŘECE STÁT NEMŮŽE, že ONI TO PŘECE NEMUSÍ, že to mají pod kontrolou, a že to a ono je taky škodlivé a že je to uklidňuje a podobné další hovadiny. Až vás tyto hnusy připraví o to nejcennější co máte, o zdraví a případně i o život, ať už váš nebo někoho jiného, je pak na všechno pozdě a pak už zbude jen smutek a kdyby, mnohým se to líbit nebude, ale je přesto je třeba to všem, kdo sem chodí, dát jasně najevo. Často jedinou odpovědí těchto pošetilců jsou jen osobní urážky a výpady, věcné argumenty ani mít totiž nemohou, tito lidé to dobře vědí, že nemají pravdu, ale nechtějí se s tím smířit, protože by museli uznat, že jsou slaboši, protože toto je mimo jakoukoliv diskuzi...to je možná nepříjemná a pro mnohé nestravitelná pravda... |
|
|
honnafetky |
V žádném případě nemohu souhlasit s tím, aby se tu něco mlelo o tom, že hulení je neškodné nebo dokonce prospěšné, je to svinstvo, a je jen otázkou času a frekvence užívání, kdy se ten škodlivý účinek hulení projeví, beru, že pokud někdo hulí 1x měsíčně, že je to lepší, než když někdo hulí pětkrát denně, ovšem to škodlivost hulení nesnižuje. Hulení je škodlivé pro lidské zdraví a s výjimkou několika raritních stavů, většinou stavů beznadějných, jen degraduje lidskou osobnost a dělá zejména z mladých lidí trosky. A proto jsem vždycky byl proti, jsem proti a budu proti... |
|
|
honnafetky |
lékaři, kteří varují, že marihuana vážně ohrožuje lidské zdraví, argumentují:
"Kouřením marihuanové cigarety vdechujete zplodiny obsahující tisíce škodlivých látek," upozorňuje odbornice na léčbu závislosti na tabáku Eva Králíková. Marihuanové cigarety tedy mají, podobně jako cigarety tabákové, karcinogenní účinky. "Žádná jiná droga nezůstává v těle tak dlouho jako kanabis. Navíc neexistuje žádná další legální či nelegální droga, která napadá všechny důležité tělesné orgány, každou buňku," vysvětluje americký vědec Carlton Turner z univerzity v Mississippi.
Marihuana způsobuje rakovinu jater
Pravidelným uživatelům měkké drogy zvané marihuana, získávané z rostliny konopí, hrozí téměř na sto procent onemocnění rakovinou plic nebo jater! Tři takzvané jointy denně jsou totiž stejně nebezpečné jako balíček dvaceti cigaret.
Lékaři z britské výzkumné organizace pro choroby jater proto před kouřením čistého konopí, tedy rozdrobených rostlinných částí obsahujících drogu, důrazně varují. „Pokud se navíc, jak tomu ve většině případů bývá, kombinuje marihuana s cigaretami, vzniká smrtící časovaná bomba a poškození jsou daleko vážnější. Data chemických rozborů dehtu, získaného z cigaret marihuany, mluví o podstatně vyšším obsahu karcinogenů než v dehtu tabáku. Rakovinotvorných látek je v cigaretách z marihuany až o padesát procent víc než v cigaretách,“ vysvětluje doktor Mark Britton.
„Tyto hrozivé statistiky překvapily mnoho lidí. Zvláště těch, kteří marihuanu kouří právě pro její ´menší´ zdravotní závadnost. Opak je pravdou a o cigaretách z konopí je potřeba mluvit jako o časované bombě. Nepředkládáme zprávu o tom, zda je či není marihuana morální a zákonná. Chceme občany jen upozornit, že z hlediska dýchacích a trávicích orgánů je prokazatelně mnohem nebezpečnější než tabák,“ dodává Britton.
Podle lékařů je kouření marihuany, stejně jako pasivní vdechování dýmu z marihuanových cigaret, čtyřikrát nebezpečnější než tabákového kouře. Celý problém také zhoršuje způsob kouření marihuany. Její uživatelé se většinou snaží vdechovat kouř co nejhlouběji do plic a co nejdéle jej zadržovat. Tím se množství vstřebaných karcinogenních látek zvyšuje ještě rychleji.
Každá droga škodí mozku
Názor expertů z INCB, že marihuana není neškodná, neúmyslně podpořili vědci z Nového Zélandu. "Je již dost důkazů, že užívání marihuany má u mladých lidí příčinnou souvislost s vývojem schizofrenie," řekl psychiatr Vaughan Carr z univerzity v Newcastlu.
Výzkum se uskutečnil mezi 1055 lidmi, kteří se narodili v roce 1977. Postupně, ve věku 18, 21 a 25 let, odpovídali na otázky týkající se četnosti kouření marihuany a různých stránek duševního zdraví. Vědci zjistili, že psychotické příznaky jsou častější mezi uživateli konopí. Je tomu tak kvůli chemickým změnám v mozku.
A POKUD NĚKDO NEVĚŘÍ MNĚ, MÁ MOŽNOST SE PODÍVAT NA STRÁNKY www.drogovaporadna.cz, má možnost si v učebnici toxikologie mnou uváděná fakta ověřit, má možnost se dotázat plicních lékařů...těch možností je spousta... |
|
|
Hyde |
h_n_f: tak mám pocit, že jsi se trefil do toho správného threadu. Konečně pořádná zhulenecká teorie - definice.
Svých prohřešků vůči svýmu zdraví jsem si věř mi, plně vědom. Na společném zdravotnictví s tebou se podílet jistě nechci - nepřipadá mi to vůči tobě moc fér, jsem tedy rovněž pro svůj osobní účet. A samozřejmě chci z tohoto účtu i úroky z mnou nevyužitých záloh na zdravotní pojištění, neboť již řadu let zdravotní péče nevyužívám (a jen tak honem nehodlám), leč platit musím.
Svůj první šedý vous jsem si na bradě našel už před pár lety, tudíž podvědomě cítím že jednou budu muset přestat chodit se zubama ke kováři a s ledvinama stejně jako s hemoroidy k p. Váňovi, takže na mne tvůj kategorizující příměr k postpubescentnímu potěru (tedy oné "většině těch, co se drog zastávají") zřejmě směřován nebyl. Přesto konopí miluju, doufám že i ono mne:D a jeho odpůrce bych si dovolil požádat o trochu tolerantnější a méně radikální přístup k nám, zvrhlým feťákům, kterým jde v životě především o to, aby jim dali všichni poloslepí přtloustlí moralisté s vysokým tlakem, odkázaní na pravidelné návštěvy zdravotnických zařízení pokoj, místo toho věčného šermování mečem plamenným před našimi veskrze usměvavými tvářemi (s poněkud zarudlými pohledy:D)
Pokud se tedy na společném financování zdravotnictví se mnou podílet nechceš - něco s tím tedy udělej, je to Tvá volba. Beru, kupuju.
Otázkou zůstává - až se ti to povede, dáš nám už potom pokoj?
H.
PS polemiku o plnoletosti sem netahej. Toto fórum je určeno zletilým, což znamená, že tu žádný -18 není. Máš-li důkazy (nikoli pocit) o opaku, sem s ním.
Původní příspěvek od honnafetky
...a s výjimkou několika raritních stavů, většinou stavů beznadějných, jen degraduje lidskou osobnost a dělá zejména z mladých lidí trosky. A proto jsem vždycky byl proti, jsem proti a budu proti... |
Končím, neb jsem se zcela nečekaně ocitl ve vyjímečně raritním stavu. S nadějí.
edit: naděje je zdá se fuč:
Původní příspěvek od honnafetky
dokážete mi, pane carlosi, vyvrátit argumenty, některý z faktů, který jsem tu uvedl a nebo se zmůžete jen na vyhrožování trestnými body? Necloumá s vámi tak trochu hanba? Zatím to moc nevypadá, že byste, vy konkretně, byl schopen věcné diskuze.... |
http://grower.cz/forum/showthread.p...0168#post730168
aneb kolik sourozenců má Henryk Lahola? |
|
|
|
Millanm: jo teorie hologramove reality je zaujimava a hlavne pravdivejsia nez si mozno myslis ;). "Co jest nahore je stejne jako to, co je dole".
Honnafetky: myslsis ze je tu niekto na teba zvedavy? Tiez som minule na nejakom fore objavil podobny rozhorceny nazor "odbornika" toxikologa a tento clovek bol presvedceny ze (pozor! :-D ) abstinencny syndrom po vysadeni (!) marihuany zmiernuje ina droga - heroin :busted: . Takym ludom rovnako ako tebe nema zmysel nieco vysvetlovat, mate svoje knizky a svoj svet plny nebezpecnych schizofrenickych narkomanov, startovacich drog a milionov fiktivnych znicenych zivotov, tak si ho proste dalej uzivaj.. ale svoje mindraky si chod vylievat niekam inam. |
|
|
honnafetky |
Sagus: a myslíš, že někdo je zvědavý jen přihlížet tomu, jak tu oblbujete mladé lidi? I marihuana je svinstvo a kdo ho propaguje, dopouští se dle §188a trestního zákona trestného činu...podám na celý server trestní oznámení na Policii a jedna dvě budete mít problém...proč se tak strašně bojíte sdělit jméno majitele serveru, co? Neboj, Policie si ho stejně najde... |
|
|
|
honnafetaky. to si jako fakt myslis ze tady ma nekdo strach z toho ze pudes bonzovat na fizly? myslis ze si prvni?
neskutecny jak naivni nazor na svet muze mit chudak co se ohani zkouskama z toxikologie. tvoje vyhrozovani tady lidi akorat tak dobre pobavi. slo to spoustu let a pude to dal a utrapenej chudacek jako ty s tim nic neudela. ale to te asi sere nejvic, co? |
|
|
Ortaniel |
Lol :)
Honnafetaky mi připomíná jednoho borce, na HL LEGGY, na chatu to byl morfin (který, světe div se, kázal proti marihuaně, že je to cesta do pekel ... sám prý hulil a už se vyléčil. Nyní bere morfium které je dle jeho slov zcela neškodné a je legální (předepisuje mu to doktor). No prostě lol postavičky (nebo to je jeden a ten samý?)).
Řeknu ti jedno, tady pláčeš na špatném hrobě.
Zlo není marihuana, zlo je alkohol.
Neviděl jsem jediného zhulence jít dělat bordel a někoho zmlátit, zabít pod vlivem THC v autě desítky lidí týdně. Neznám zhulence co doma mlátí svoji ženu, děcka ...
Pokud někdo hulí, omezuje pouze sebe a jen sebe.
Takže si změň nick na honnaalkoholiky a jdi dělat osvětu do hospod těm, co pomoc potřebují. Já to mám v hlavě v pořádku (narozdíl od tebe).
Jo a tady se může až od 18 let, čili zde žádné děcka nenajdeš(a pokud jo, hned se odstraňujou). Narozdíl od hospod. |
|
|
Ortaniel |
Ale abych přidal něco teorií co mě napadly:
Vesmír:
Všichni známe model atomu(střed) a kolem něj kroužící elektrony a protony.
Všichni známe Sluneční soustavu se Sluncem(střed) a kolem něj kroužící oběžnice (planety, jejich měsíce kroužící zase kolem planety).
Pak je zase naše galaxie, má nějaký "hmotný"(spíš jen silný gravitační) střed, kolem kterého se točí všechny "hvězdné" soustavy se svýma planetama. Už tam prostě není obrovská koule žhavých plynů ale jen gravitace ...takže to může být nějaká temná hmota nebo třeba obří černá díra do které se pomalu (jak ve vaně do odtoku) vířivým pohybem vcucávají ty hvězdné(sluneční) soustavy.
No a to je jen galaxie. Miliony galaxií tvořící vesmír tedy určitě taky rotují kolem nějakého obrovsky obrovsky obrovského středu.
Škoda, že vám nemůžu ukázat na animaci jak si to představuju. Ale tak fantazii máte.
Země:
Znáte Powerball (www.powerball.cz) ?
Funguje na principu gyroskopu. Tedy za pomocí síly (kterou jí dávám rukou) a odstředivé síly a tření.
Prostě roztočíme kolem své osy pevný střed a ten se za pomocí nám dodávamé síly točí dokola, a se zvyšující se frekvencí otáček (řekněmě kolem 2000ot./min) cítíme jak se od středu pohybuje "těžiště" a čím víc točíme, tím je jednak těžší a také dále od středu.
Když točím kolem 10 000ot./min tak ho cítím tak 25cm od středu Powerballu. Tření je důležité (nevím přesně proč) ale bez něj by to nefungovalo (proto se nesmí kluznice mazat olejem). Toliko k funkci PowerBallu.
Nyní si to ale představte ve spojitosti se Zemí.
PB má železný střed, Země má železné jádro.
PB se otáčí kolem své osy a ještě se mu točí střed. Země se točí kolem osy a rotuje jí i železné jádro (aspoň si to myslíme ... a proč by ne ?)
Musím do práce, tak to zkrátím.
Země si gravitací přitahuje celou (na polotekutém vnějším jádru a pevném plášti) zemskou kůru neustále do středu. To simuluje naši "ruku" na PB. Tím se ale pořád kůra obrušuje a vzniká tření. To dodáva energii Zemi, aby se točila pořád dokola. Dokud na ni ta kůra bude tlačit. Kůra dorůstá, pomaloučku každým rokem ze spadaných listů atd, které časem a tlakem se mění na pevnější (humus, půda, kameny) až po tisiciletích se dostane právě k tomu plášti, kde je tření a tam zase zanikne.
A ta odstředivá síla co vzniká, ta těžká "koule" co cítím když točím PB , je na můj vkus až moc podobná poloze Měsíce, prostě nějakou určitou vzdálenost od Země a furt rotuje stejně a pořád stejnou tváří k nám (proč je to tak?).
A tak mě napadlo, když prolétal Měsíc kolem a Země ho zachytila, nenastartoval tím gyroskop ?
Pokud nepřiletěl odjinud, je možné, že někdo tento princip zná a se svými vědomostmi a zkušenostmi toto nevyvolal zámerně? Spustil mechanismus, který umožnil Zemi ožít ?
Jdu do práce, kdyby někdo chctěl, můžeme to rozvést, není čas to nějak kutit, mizím na odpolední.
D. |
|
|
Dracula |
Me napadla takova haluz, že představe te že vse kolem nas je z atomu atd.-kazdej vi-proste vsechno je z takovych kulicek, tak co kdys je vesmir taky jenom mala kulicka z nekonecna ze kterych je tvorenej nakej gigasvet :D Proste svet tvorenej jak u nas protony neutrony , elekrtony tak ten svet je tvorenej vesmirama:D a nase castice hmoty sou treba taky jenom vesmiry ve kterych sou galaxie a v tom neuveritelnym mnozstvi hvezd je jedna planetka s nakyma tvorama...kteri taky treba maji ganju a resi na groweru vypukany teorie :D:D |
|
|
honnafetky |
chce to jediné: zavést osobní účty pro zdravotnictví, aby si každý platil za péči, kterou čerpá a rázem bude po rozumu...rázem i tito omezenci pochopí, že každý špás něco stojí, ale bohužel zatím na tyto omezené hlupáky, co kouří, chlastají a berou drogy, doplácíme všichni...a pak nejsou peníze např. na děti s vrozenými vadami, které za svoje nemoci nemohou a doprošujeme se kdesi na Západě a na tyto děti děláme sbírky...kvůli takovýmto bezohledným a sobeckým oslům a darebákům, kteří si zcela vědomě a úmyslně vlastní zdraví ničí...!450! |
|
|
honnafetky |
V žádném případě nemohu souhlasit s tím, aby se tu něco mlelo o tom, že hulení je neškodné nebo dokonce prospěšné, je to svinstvo, a je jen otázkou času a frekvence užívání, kdy se ten škodlivý účinek hulení projeví, beru, že pokud někdo hulí 1x měsíčně, že je to lepší, než když někdo hulí pětkrát denně, ovšem to škodlivost hulení nesnižuje. Hulení je škodlivé pro lidské zdraví a s výjimkou několika raritních stavů, většinou stavů beznadějných, jen degraduje lidskou osobnost a dělá zejména z mladých lidí trosky. A proto jsem vždycky byl proti, jsem proti a budu proti... |
|
|
Ortaniel |
Dracula: zalistuj 2-3 stránky vzad, já to tam plus mínus popisoval stejně :)
Akorát že nejmenší částice není atom, ale (zatím) "struna" ... vypadá to jak gumička do vlasů, co se kroutí :) |
|
|
getzz |
Kdo bali, ten pali......:afro: |
|
|
whenzdy |
sem to tady přečet a veskery my dnesni teorie sli nekam mam uplne tupou hlavu proč se řika že je nekdo tupej když mam hlavu kulatou no jo jakože neřežu .....hmm to my nedošlo |
|
|
acheron |
cierna diera je hmota s tak velkou gravitacnou silou ze jej neunikne ani svetlo (preto je cierna :) )..tato extremne tazka gula na seba "viaze" dalsie objekty a tim sa stava tazsou a tim sa zvecsuje aj jej gravitacia...takze raz dojde k tomu ze posledna cierna diera ktora uz bude "obsahovat" cely vesmir zhltne posledne co jej ostava a tim padom bude cely vesmir v jednom bode..co zodpoveda strukture vesmiru pred velkym treskom...teda sa tento kolobeh moze zacat odznova :) |
|
|
Pflusik |
Zhulenecký teorie nejsou nesmyslný většinou maj fakt hloubku ... no ale problém je v tom že maj moc malou šířku |
|
|
Rastafara |
s tou bolestí to bude pravda...jednou jsem byl na kur*u zhulenej a dostal jsem šutrem do koule...málem jsem umřel :D Bolela mě z toho až hlava :D:D:D A když jsem zhulenej jen trochu , nebo akorát , tak vždycky přemýšlím nad tím , že o nás někdo natáčí film :D A my se na něj pak podíváme :D |
|
|
Skaff |
Heh, teorií těch mam zhulenej vždycky dost, ale snad tahle jediná stojí za to. :D
Co když se ve vesmíru dýchat dá, ale naše vlády nás chtějí akorát udržet na týhle planetě? |
|
|
huhuga |
jedno z mejch posledních mouder mně napadlo v práci po čarodkách.
z důvody mí krásný kamarádky se kterou se bavym schází me se ale nikdy nic nebylo a nejvíc blízko se mi zdá že sem vždy! na čarodkách(zas tak neschopnej nejsem :D) párkrát mi řekla že když ste jenom kamarádi tak je to lepší nebo podobný sračky (moc dobře se to prostě neposlouchá :D)
a tedy dospěl sem k názoru : že je to jako kdyby mi narvala kotel plnej nejlepší trávy dala mi přivonět..pak ho přemně postavyla a řekla mi že se na něj můžu občas kouknout ale nikdy si ho nezahulim :) |
|
|
Mankey |
Zhulenej jsem za svůj život vymyslel s kamarádama už neskutečný kvanta teorií, asi 300x jsme se rozhodli, že si je budem zapisovat. To se stalo jenom jednou, a jelikož nebylo nic jiného po ruce, psali jsme to na papírovej tácek :D Nicméně jsem ho samozřejmě ztratil, ale jednu si pamatuju doteď: Robin Hood bral bohatým a dával chudým, zároveň byl pro revoluci a i přesto, že je to vlastně zloděj, je propagován jako zachránce. ROBIN HOOD BYL PRAPŮVODNÍ KOMUNISTA |
|
|
chlapeczlesa |
Když vidíš Valentina Rossiho v autě, určitě to rozvěsí. Předávkovat marihuanou se nemůžeš, poněvadž když už máš dost, tak to prostě NENASAJEŠ! |
|
|
Mr.Sordo |
Původní příspěvek od Mankey
... Robin Hood bral bohatým a dával chudým... |
Omyl.Naše "hospodská teorie",tak 16 let stará tvrdí,že Robin Hood ,bohatým bral a na chudé sral.lol |
|
|
Hyde |
Sebeperspektivnější zěmědělec, orientující se například na mrkev nebo petržel, má oproti těm s jinými plodinámi velmi smutný život! Může si sice perfektně posílit horní jedničky intenzivním hlodáním kořenových zelenin, jeho hovězí vývar je zajisté chutnější než u konkurence, avšak posedne li jej ze všeho toho pěstění chandra, své produkty usuší, ubalí a vyhulí jen s velkými obtížemi. A nechce li ráno chrchlat nepochybně zdravé, ale nestimulující hleny petrželové natě, může se někdy cítit na životě velmi ochuzen.
Nikdy totiž například nepozná a nepochopí ty čarokrásné okamžiky, jak se dá v hodinovém záchvatu upřímného smíchu válet pod stolem, když spolusedící po třetím kole pronese jedno z, na první pohled obyčejných, ale v určité atmosféře třeskutě vtipných, slov, jako je třeba "Bagr".
Rovněž zabušit si pár hodin do vhodně stimulované roštěnky je pro zdravého, heterosexuálního jedince s jindy průměrnými až podprůměrnými výkony velmi egopovzbuzující, zvláště, když ráno poslouchá ty ódy, že takhle se jí vaginální muskulatura v životě nestahovala, a to ani s nejvyhlášenějšími kolonádními obšousty.
A to až si ho jednou mázne koksem,... vytáhne ji celou kundu ven, protože se za orgastického řevu nebude chtít pustit, kráva nezkušená!
Hybaj do recenzí na ČSFD! |
|
|
kafevar |
Jak může někoho uspokojit kreacionismus? Pak přece musí automaticky následovat otázka, kdo stvořil boha? A pokud je bůh věčný, nemůže být rovnou věčný vesmír? A pokud ne, tak komu vadí, že v celém vesmíru musí každé reakci předcházet akce? Při tvoření vesmíru (v čase 0), to ještě nemělo kde a kdy platit. Možná to vzniklo z ničeho nic. Nevidím důvod, proč ne. Bůh je jako imaginární kamarád OK, ale ke stvoření ho nepotřebuju. |
|
|
Negative Creep |
Co když je oxygen psychoaktivní? |
|
|
Jablko |
Tenhle typ témat miluju , mam pročtený snad všechy vlakna na tema filozofie , vesmir a podobně co zde jsou a je furt jedna myšlenka která tu podle mě nikdy nezazněla. Týká se to barev konkretně vnímání barev, napadlo už někoho že každej vidí barvy jinak? Myslím to tak že se kouknu na list a jeho barvu mám já uloženou jako zelenou někdo další taky ale co když jeho zelená vypadá jako pro mě barva modrá? Doufam že me chapete, vysvetlovani a jeste myslenek mi moc nejde. A jestli ste mê pochopily (pokud ne ,pokusim se to vysvětlit líp) tak budete asi souhlasit že tohle se nijak dokázat nedá nebo mě nenapadlo jak, jednu dobu sem nad tím dumal docela dlouho a přitom me napadlo treba ze proto máme každej svoji oblibenou barvu jinou než ostatní. Napadlo mě to díky tomu že mám špatný barvocit a u doktorky když mě dávala potvrzení do autoškoly sem v tý knížce neviděl skoro ani jedno písmeno nebo číslo uz nevím co tam mělo byt v tech barevnych kolečkách :D . Tak sem okamžite potom začal přemýšlet o tom jaký je asi rozdíl třeba při pohledu do podzimní krajiny když nekdo vidí všechny spektra barev oproti mě kterej podle doktorky dokáže rozlišit jen základní odstíny barev a postupem času sem došel až k tehle myšlence ,určitě nejsem jedinej koho to nekdy napadlo tak se podělte o to, co si o tom myslíte? Pěstu zdar Jabko |
|
|
bruno.kudrna |
Původní příspěvek od Jablko
Tenhle typ témat miluju , mam pročtený snad všechy vlakna na tema filozofie , vesmir a podobně co zde jsou a je furt jedna myšlenka která tu podle mě nikdy nezazněla. Týká se to barev konkretně vnímání barev, napadlo už někoho že každej vidí barvy jinak? Myslím to tak že se kouknu na list a jeho barvu mám já uloženou jako zelenou někdo další taky ale co když jeho zelená vypadá jako pro mě barva modrá? Doufam že me chapete, vysvetlovani a jeste myslenek mi moc nejde. A jestli ste mê pochopily (pokud ne ,pokusim se to vysvětlit líp) tak budete asi souhlasit že tohle se nijak dokázat nedá nebo mě nenapadlo jak, jednu dobu sem nad tím dumal docela dlouho a přitom me napadlo treba ze proto máme každej svoji oblibenou barvu jinou než ostatní. Napadlo mě to díky tomu že mám špatný barvocit a u doktorky když mě dávala potvrzení do autoškoly sem v tý knížce neviděl skoro ani jedno písmeno nebo číslo uz nevím co tam mělo byt v tech barevnych kolečkách :D . Tak sem okamžite potom začal přemýšlet o tom jaký je asi rozdíl třeba při pohledu do podzimní krajiny když nekdo vidí všechny spektra barev oproti mě kterej podle doktorky dokáže rozlišit jen základní odstíny barev a postupem času sem došel až k tehle myšlence ,určitě nejsem jedinej koho to nekdy napadlo tak se podělte o to, co si o tom myslíte? Pěstu zdar Jabko |
Zdravím
Sem moc rád žes tohle vytáhl.O tomhle přemýšlím už hodně dlouho,spoustu let,ale nikdy sem to veřejně neventiloval.Bál sem se že už je to trochu moc :teef: a taky sem si nebyl jistej jestli by mě ostatní vůbec pochopili.A nemám to jenom na barvy prostě všechny věci okolo.
Kolikrát sem si říkal jak ostatní vidí.Jak jako mají ty věci zasazený do prostoru,jak vnímají jejich velikost,tvar.....nevím jak to vysvětlit snad mě někdo chape.. Někdy si na tom ujíždím docela slušně...:teef:
Zdárek:sun: |
|
|
Pixxel |
Samozřejmě každý vnímá barvy a svět okolo podle svého. Defakto každý si žijeme ve své vlastní jedinečné realitě, nikdo nikdy neuvidí tak stejně jako ty. Vnímání barev zajišťují myslím tři druhy čípků v oku (modré, červené,zelené), kdy každý typ čípku je citlivý na určité vlnové délky.
Tyhle čípky můžou být u každého jedince různě citlivé, u některých nějaký druh čípku nefunguje a vidí pouze dvě základní barvy.
Oko je jenom senzor, nic jiného. Přeměňuje dané vlnové délky záření na elektrické signály pro mozek, který to následně intepretuje jako zrakový vjem.
Takže každý bude vždy vidět trochu něco jiného než ten druhý, protože každý máme jedinečné oči, které jsou různě citlivé a taky hlavně máme jedinečný mozek, který intepretuje stejný počitek jako jedinečný zrakový vjem.
Všichni víme, že konopí roztahuje cévy. Proto máme pak všichni červené oči. Ale taky nahání krev do čípků a zvětšuje jejich velikost. Tím, že jsou čípky větší, tím zachytí více vlnového záření, kde se pak vybudí více elektrických signálu což není nic jiného než že pak vidíme všechny barvy mnohem živěji.
Samozřejmě i mozek se celý lépe prokrví a dané příchozí el.signály lépe pak reprezentuje našemu vědomí.
Existuje mezi námi mnoho lidí, kteří vidí například písmena pod specifickou barvou. Třeba písmeno A vidí třeba vždy červeně. Soubory písmen, slova, pak vidí smícháním barev daných písmen, takže třeba slovo abeceda pak následně vidí jako třeba žlutooranžovou. Pak jak vidí danou barvu, tak se jim vybaví dané slovo.
Někteří dokáží interpretovat zvuky jako barvy. Když zavřou oči, tak vidí u specifických tónů dané barvy. Je to nějaká "chyba" v mozku, a někde jsem četl, že to jde podobně nasimulovat halucinogeny jako LSD a podobně. |
|
|
Maxeaux |
podobne aj pri vunich komplexnejsich veci, napr. ganja, whisky, parfemy. kazdy to nejak citime rozdilne |
|
|
Vozembouch |
já bych mezi matrix a kvantovým pojmutím reality dal rovnítko ;) |
|
|
TheLittleOne |
Ono když se řekne matrix tak si každej vybaví ten film, takže to nechci spojovat. Každopádně kdysi jsem měla zajímavej rozhovor s psycholožkou, která vyjádřila názor, že lidi, kteří vyhledávají její pomoc a psychiatričtí pacienti nejsou v nepořádku - naopak vidí dál než "obyčejní" lidé, ale lidské tělo to neumí dost dobře zpracovat. Myslím, že jsme zvyklí vidět svět nějak a jakmile se z jakéhokoliv důvodu tohle vnímání změní a my na to nejsme připravení a ochotní to akceptovat, tak se zblázníme. Z toho důvodu nám tráva, houby a další přírodní poklady můžou otevřít mysl a nebo nám přepne. Akorát ta hranice je kolikrát hodně tenká a čím silnější zážitek, tím větší posun k jednomu nebo druhému. |
|
|
hellfire |
TheLittleOne: a nebo to jsou lidi, který prostě nedokázali zvládnout i to málo co "obyčejní" lidé denně zvládají v pohodě a naopak vidí míň než kdokoliv jinej s otevřenou myslí. Psycholog toho hodně napovídá aby k němu "pacient" pravidelně chodil a dobře ví, jak lidi, který ho z pravidla vyhledávaj, rádi poslouchají řeči o jejich výjmečnosti. Když jsem viděl co hustí do přítelkyně tak jsem ztratil i ten poslední zbytek respektu co jsem k tomuhle oboru měl.
Vždy jsem slabost ducha považoval za tu nejvíc ponižující. Pokud bych se nemohl spolehnout na svůj rozum nebo se nedokázal postavit svým psychickým problémům sám, nedokázal bych si vážit sám sebe. Kdo ví nejlépe co se ti odehrává v mysli než ty sám a kdo jinej by pak měl mít tu největší moc se tomu postavit. Sorry trochu jsem odbočil od tématu. |
|
|
TheLittleOne |
to ale nebylo sezení, jen jsme se daly do řeči. Právě, že měla dost odlišný názory od ostatních. No a samozřejmě, že každej rád slyší o své výjmečnosti - ty ne? Jinak souhlasím, že psychologie a psychiatrie není exaktní věda a hodně to je o manipulaci a odhadech. Ale často právě to bejvá potřeba (a ne každej psycholog to dokáže správě využít). Jestli to přítelkyni pomáhá tak je to dobře ne? Sám sice nejlíp víš co se ti odehrává v hlavě, ale právě proto nad tím nemůžeš mít nadhled.
... považovat psychický problémy za ponižující je dost nebezpečný, aby se ti to pak nevymstilo. Hlavně u přítelkyně pokud je na tom nějak blbě. Každej zvládá něco jinýho, každej má jinej práh bolesti a to i té psychické. To je právě to, co každej, kdo je psychicky na dně, potřebuje - vážit si sám sebe, pak dokáže všechno daleko líp zvládnout. |
|
|
fotosynteza |
Včera večer, keď mi v žilách kolovalo menšie množstvo myseľ otvárajúceho šamanského psychadelka, som sa rozprával so svojim druhým Ja, s tým paranoidnejším a kreativnejším.Hovorili sme o rôznych veciach, okrem iného o kvapavke čo sme obaja dostali (asi náhoda), o jeho problémoch so ženami a alkoholom ale aj o viere v nadprirodzené bytosti a ich subjektívnych rozhodnutiach, ktorý človek bude po smrti žúrovať s Tupac-om a ktorý im bude nosiť drinky a umývať po nich zvratky.Ale poďme k veci: predstavte si, že sa narodíte, ste nevinný - máte čistý "register" hriechov aj dobrých skutkov.Potom vyrastiete, zostarnete a zomriete.Po smrti sa stretnete so svätým Petrom alebo s niekym iným (záleží, v ktorú nadprirodzenú bytosť ste verili) kto má kľúče od tej zasranej brány.Počas života napáchate množstvo rôznych skutkov, za ktoré ste po smrti súdený.Príde Vám tento princíp rozumný?Vážne?Lenže za čo ste vlastne súdený?Charakter človeka je utváraný len dvoma vecami: vrodenými vlastnosťami a životnými skúsenosťami.Za vrodené vlastnosti nikto nemôže.Životné skúsenosti môže človek ovplyvniť ale nikto nevie, čo ktorá skúsenosť s človekom spraví a ako ho zmení.Život človeka je vlastne reťazec udalostí, ktoré sú ovplyvnené predošlími skúsenosťami a náhodnými udalosťami.Písal som, že životné skúsenosti môže človek ovplivniť ale ani to nie je pravda, pretože každé ďaľšie rozhodnutie je ovplyvnené tými predošlími rozhodnutiami, skúsenosťami a náhodnými udalosťami.Chcem tým povedať, že človek sa vlastne nerozhoduje, teda možno len prvý krát (ani to asi nie je pravda) a ďaľšie rozhodnutie je podriadené tomu prvému rozhodnutiu, človek nemá slobodnú vôľu čiže nemôže byť súdený.
Možno som to napísal nie moc chápavo ale dúfam, že sa nad tým zamyslíte :)
https://www.youtube.com/watch?v=rcfd-OZB5ig&t=1609s |
|
|
fotosynteza |
to video si posuňte na začiatok |
|
|
Maxeaux |
IMHO:
sa narodíte, ste nevinný - máte čistý "register" hriechov aj dobrých skutkov. |
ee, mas so sebou bordel, ale aj dobro z minulosti
Počas života napáchate množstvo rôznych skutkov, za ktoré ste po smrti súdený |
to je taky katolicky blabol
Život človeka je vlastne reťazec udalostí, ktoré sú ovplyvnené predošlími skúsenosťami a náhodnými udalosťami |
nic sa nedeje nahodne
človek nemá slobodnú vôľu čiže nemôže byť súdený |
ma, preto sa lysime od zvierat
samozrejme tema je na kurevsky dlhu debatu bez konca, kazdy ma svoj nazor na vec |
|
|
|