Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
Odtah ze stínítka,kam s větrákem? - Klikni zde pro originální téma
Apofiss
Zdar lidi.Chci udělat mému stínitku odtah a zajímalo by mě do jaké části odtahu (tý trubky) mám umístit větrák.Hned u stínítka,uprostřed roury,na konec?Na konec se mi to zdá nejlepší,ale nevím.Budu vděčný za všechny rady.Dík:smoker:
Hyena
Tady je každej dává jinam a myslim si, že je jedno, jestli bude na začátku, uprostřed nebo nakonci, protože ten tvůj větrák má nějakej statickej tlak a průtok.
A ani jedna z těch veličin se nedá ovlivnit pozicí větráku ;)
Co je pohodlnější nevím, prostě sem ho prdnul na stěnu a je to :D
czechglock
Asi těžko ti může někdo poradit, když neposkytneš další info. Jakej větrák, trubka, stínítko atd. Docela se tady rozmáhá " poraďte, najděte mi to" Stačí opravdu jen hledat. Já jsem na G našel taky všechno a nemusel kvůli tomu zakládat hafo zbytečnejch threadů. Peace.
Apofiss
Rozdíl tam určitě bejt musí.Teplo se cestou trochu ztratí.Mě by hlavně zajímalo jaký je rozdíl v tahu vzduchu:začátek-konec.
Ke-Guglimugli
Je lepší mít větrák až na úplném konci odtahové roury, t.j. v místě, kde vzduch z větráku už proudí volně do prostoru. Je tam chladnějc a prý se mu taky ten vzduch líp táhne než tlačí.. ;)

A jsem drsně zvědavej, kdo by ho dával doprostřed roury.. :confused: Zcela mi uniká smysl toho řešení. Kdo na to přišel, nějakej špekulant? :D
Sinuhet
Kdyz date od stinitka sonoflex (roura s tlumenim hluku) pak vetrak typu ufo poveseny na gumicky a za nim zase kus sonoflexu k dire ve stene skrine, mate vetrak uprostred a jeho hluk je na obe strany tlumem sonoflexovou rourou.

Kdyz mate cool tube, dal bych vetrak na cast kde saje vzduch a fouka ho na vybojku. Tam je vzduch studeny a vetrak pak netrpi teplem. Kdyz nemate stinitko s pritahem, ale jen s odtahem, tak asi na konec roury, nebo proste dale od vybojky, aby netahal primo ten velmi horky vzduch. Z hlediska tlaku je IMHO jedno zda vetrak z dlouhe roury saje, nebo do dlouhe roury fouka.
viridis
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
.....by hlavně zajímalo jaký je rozdíl v tahu vzduchu:začátek-konec.


Je-li na zacatku, tah je mensi, nez kdyz je na konci. Uz se to tady (asi predloni) resilo (treba tady:)).
Mr. Figaro
Takže já mám takovou otevřenou cootube.Je tam 150ka.Jeden větrák fouká na sodíkovku z jedný strany - asi 10 cm od sodíkovky a ten druhej co vzduch adtahuje je od sodíku asi 5 cm.Tímto způsobem je cyrkulace vzduchu pod sodíkem vyřešená - vzduch se tam pořád mění;).
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od Sinuhet
... dale od vybojky, aby netahal primo ten velmi horky vzduch. ...


Ja mam 3 vetracky na 12V v serii asi 5 cm od vybojky a nijak jim to zatim neskodi. No a abych nemusel resit jestli na zacatek nebo na konec, tak mam jeste Euro1 na konci:)
TheKeptn
to nechapu vzduch bys mel tahat od vybojky k objímce...
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
Zajímalo by mě,jestli je lepší dát u cooltube odtah na stranu elka s objímkou,nebo na druhý konec.Myslím,že k elku,ale asi mi řeknete že je to jedno:-)


Foukam do hadice, ktera vede na tu stranu, kde je sklenena spicka vybojky, tedy objimka je na druhem konci.
4czechglock/nejsi debil?velice zajimavy tema
senior
Ahoj vsem. No mozna budu jedinej, ale ja bych stinitko s odtahem nedoporucil vubec :) Ne vazne. Ja jsem ho mel na 600W a je to k nicemu. Puvodne jsem tam mel mit klasicky Euro 2, ale to nic neodtahne. Tak jsem pro jen tak zkusil napojit na odtah Ufo 375m3/h a...nic. No uplne presne o jeden stupen min. Cooltuba nakonec -5 stupnu. Kazdopadne se tesim na reakce...vzhledem k planovane prestavbe skrine bych rad nejakej napad :)
Apofiss
Tu teplotu počítáš v celé skříni, nebo pod sklem?Já mám CT hlavně proto, aby kytky mohli bejt na ní přilepený.Teplotu va skříni tím ani tolik neřeším, i když i ta trochu klesne.
senior
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
Tu teplotu počítáš v celé skříni, nebo pod sklem?Já mám CT hlavně proto, aby kytky mohli bejt na ní přilepený.Teplotu va skříni tím ani tolik neřeším, i když i ta trochu klesne.


Ty neresis tolik teplotu ve skrini? No ja ji resim dost. Merim totiz teplotu ve skrini. Rozhodne CT ne kvuli tomu, aby mohli bejt holky na ni prilepeny. Musel bys mit hodne silnyho sneka abys odtahl opravdu vetsinu tepla...
Apofiss
Taky mám 150W (brzy 250W) a ty 600W :D .Taky je rozdíl ve velikosti skříní atd.Někdy jsou podmínky natolik rozdílné, že nelze srovnávat.
senior
citace:
Původní příspěvek od Apofiss
Taky mám 150W (brzy 250W) a ty 600W :D .Taky je rozdíl ve velikosti skříní atd.Někdy jsou podmínky natolik rozdílné, že nelze srovnávat.


Jo souhlas, ta wataz je hodne podstatna. Kazdopadne ma skrin je 120x130...pro info :)

Cus
Rudra
zistil som ze ked v CT su nainstalovany vetraky:
1.vetrak, na pritah vzduchu fuka presne na spicu vybojky
2.vetrak, odtah tepla mimo pest plochu pomocou flexrury
vysledok=podstatny ubytok neziaduceho tepla
je mi to jasne


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma