Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
hnědé fleky - Klikni zde pro originální téma
macany
Na mejch asi 2týdenních rostlinkách se objevili světle hnědý flíčky..Nevíte čím by to mohlo být..?Na růstu jim to zatim nijak neubralo, tak nevim, jestli se mám o svoje miláčky strachovat...:)
loeX
měl sem uplně to samý na svjech kytkách asi před rokem indoor...bohužel se mi to nepodařilo vylečít ani přípravkama proti sviluškám ani proti plísni...i když to nerad říkám tak se s nima pravděpodobně rozluč...lidi říkali že to sou svilušky ale já sám nevím co to bylo...
macany
no doufám že to snad nebude tak zlý..uvidim co se dá dělat...naštěstí je to jen na třech
Serano
Tak to iste som mal aj ja a nepodarilo sa my to zachranit. Skusal som napadnute listy ostrihaty,ale nepomohlo. loeX ma asi pravdu. Rozluc sa
Neson
No, to já bych se ještě neloučil a určitě bych vyzkoušel Polyversum.
indicky-konopi
No ja bych si toho pro zacatek pouze a jen vsimnul...nic vic bych nedeal:) vsak to v podstate ani nic neni...kdybys videl jak vypadaj ted moje kyti, asi by ses posral:D No hele fakt se neboj niceho nic:) zatal
macany
už je to v poho..fleky tam sice sou, ale holky rostou dál...brzy jo šoupnu ven a pak tepr asi nastanou potíže..:)
rtep-petr
To jsem měl taky a je to pěkná sviňárna (takový tichý vrah).
Použil jsem peroxid vodíku. Dej tak 3-5 ml 30% peroxidu do 1L vody a postříkej to rozprašovačem. Můžeš tomu jen pomoct. Nevím jestli mi tenkrát pomohl ten peroxid nebo přesazení do volné přírody, ale rozhodně bych ho použil znovu!
loeX
no ono je pěkný se na to jen koukat, ale ono to postupně a jistě leze na každičkej list...já sem se asi po 14 dnech na to vysral a a vyhodil sem tu kytky..přikládám foto jak to vypadalo u mě...
Janxu
proc nenapise nekdo hodne zkusenej co to je a cim se to da resit?? to to nikdo netusi?? u hodne kamaradu sem videl uplne to same.
peace
macany
...hlavně že to nechytli ty další a ty "flekaty" rostou dál a ani jim to snad moc nevadí
macany
už pudou příští tejden ven=)
Neson
A zalejváš to dobře odstátou vodou (chlor je hroznej prevít)??? Kdyby to byla plíseň nebo houba, tak by se to šířilo na ostatní kytky, takže pokud je to jen na některejch kytkách, tak by to spíš vypadalo, že maj nečeho nedostatek nebo naopak nadbytek (v tom případě by se ty fleky tvořily zrcadlově na listech ve stejnym patře).
Dub-Teaser
Myslim,že vzhledem k welmi obsáhlým threádům o změnách na kytkách je ireleventí to řešit,takže:
http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=1520

http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=1524

http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=1525
luckyBOB
no tady toto vypada jako spatna puda mezi nama...:)
peace...zkontroluj si ph..treba to mas moc a pali se ti to...peace
bubik
určitě bych to přesadil do novýho substrátu a chvíli to ničím nehnojil..samo se to srovná...
rtep-petr
Já jsem s tím bojoval asi dva měsíce a vyzkoušel jsem tohle:

- měření pH (v normálu)
- peroxid vodíku (možná pomohl - rozhodně neuškodil viz. výše)
- přesazení do nové zeminy (chce to hodně velký květináč a dobrou zeminu - pak by to snad pomohlo)
- téma: vzhledové změny na kytkách jak doporučuje Dub-Teaser (myslel jsem, že to je nedostatek Mg nebo poškození ozónem, tak jsem přihnojil - bez výsledku)
- různé příptavky na plísně (Kuprikol 50, Biool proti škůdcům a houbovým chorobám, Sandofan M8 - bez výsledku)

Celkový úhyn byl cca 15 z 30 kytek a nezjistil jsem co to bylo ani proč to přestalo! Všimnul jsem si, že se to šíří od spodních pater nahoru a většinou od konců a krajů listů směrem dovnitř (listů). Postupuje to velmi pomalu. Nejlepší řešení je podle mne kytky přesadit ven a nechat je se s tím poprat (už to někdo s tímto problémem psal a pomohlo to). Rozhodně se nevzdávej a zkoušej něco zabere.
macany
kytky už sou dávno venku..tak snad to bude ok...
macany
...myslíte že je to nedostatkem draslíku nebo železa..??
Duhoš
Jeste k tomu prvnimu problemu.
Myslim ze v pude asi problem nebude, ponevadz mam doma dve kytky ve stejnem kvetinaci a u ty jedny sem zrovna dneska strihal dalsi napadeny patro, zatimco ta druha roste velmi dobre a zatim nebyl duvod ji zasmiknout jedinej list....
rtep-petr
Někde jsem četl, že když se špatně promíchají jednotlivé složky substrátu vznikají místa kde je něčeho málo a něčeho zase moc. To může způsobovat tyto potíže. S nedostatkem Fe a K nemohu pomoci všechny tyto nedostatky a přebytky (Fe, Mg, K, špatné pH...) se projevují dost podobně. Každopádně v nejhorším zkus trochu přihnojit případně přidat Fe (většinou ho hnojivo obsahuje v dostatečném množství) a uvidíš. Napadené listy nedoporučuji stříhat, protože o to rychleji budou napadeny další patra. Samozřejmě ty co jsou už úplně zdecimované (žluté, bez náznaku života) je dobré odstranit. Osobně jsem zkoušel odstranit všechny napadené listy ze všech kytek s tím, že se snad zbavím i té choroby a ona se nebude mít z čeho rozšířit, ale nepomohlo to.

Zdar
HonzaProchy123
Mám taky problém ale nechci kbůli tomu zakládat novou místnost!!Takže mám kytku ještě malá a už jí leze čtvrtý patro a to spodní patro-nemysli tim děložní lísty myslim jenom takový ty dva obyčný listy co nejsou jako ty další tak u těch mě schnou špičky ale trvá to už dlouho a kyti furt roste dál!!Je nehnojená substrát je z kompostu písku a perlitu zalejvám dvakrát tejdně!!je ještě u mě doma!!Skuste poradit ikdyž mylsi že s tim snad nic neni!
rtep-petr
to HonzaProchy123
Pokud ti to viditelně kytky neterorizuje a není na nich vidět, že strádají nic bych s tím nedělal.

Edit: Tak a problém je opět zpět http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=19359
Qwerty_sk
delete
suares
Měl sem to minulej rok stačilo přesadit do lepšího substrátu nektery byly vic napadeny nektere méně.. ae vsechny se z toho dostali :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma