Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Koreňove červy-ako ich zahubit??? - Klikni zde pro originální téma
Zopar rastliniek ktore som mal za oknom mi zacalo cudne odumierat.Nevedel som co sa deje az kym som nekukol do zeminy kde boli zasadene.V tej zemine bolo kopec malich asi 2mm. dlhych lariev.Boli take priesvytne s ciernou hlavickou a kompletne mi zozrali korene.Ihned som to zlikvidoval ale obavam sa aby sa to neobjavylo na ostatnych rastlibach.
Ak viete co to je a ako to zahubit poradte prosim.
Sinuhet
To by mely byt larvy smutnic. Daji se na to koupit predatori, nebo nejaka chemie.
Tak som sa o tych smiuticiach skusil dozvediet co najviac ale nasiel som len tu biologicku ochranu pomocou nejakych hlistovych cervikov.Ja by som skvor chcel nejaky chemicky pripravok ktory je bezne k dostaniu.
Niga
Chemikalie presne neviem, ale ja som na to pouzil caj-odvar z byliniek ako oregano, aniz, a cierne korenie - ked z tohto urobis taky stredne silny caj a prelejes korene - staci aj trochu - cervy budu zdrhat ako besny:flamer:
Ked ten odvar nespravis silny ako turecka kava nemoze to rastlinke ublizit
huan
Jo, larvy smutnic jsou celkem neprijemny. Co ja vim , tak ziji asi v hornich 2cm pudy a hlavne kdyz je hodne mokra - nekdy staci opatrne odhrabnout horni vrstvu (5cm) a doplnit novou. Jednou jsem takhle zachranoval bananovnik - larvy uz byli ale dost premnozeny, a nakonec jsem vysprchoval zem z celyho korenovyho balu. Kytka to rozchodila a 100% to pomohlo. Snad to bude fungovat i u konopi - po procedure ale radsi kytku dej do nejakyho pytliku ( nebo zvys vzdusni vlhkost ), nez se koreny vzpamatujou. Jinak ten caj by mel snad taky fungovat, pripadne macerat z kopriv ( ted se ale asi budou blbe hledat ). Taky jsem tu nekdy nekde cetl, ze politi roztokem peroxidu (opatrne s koncentraci) "vyhnalo z pudy a kytek vse zive" - tak zkus hledat pod peroxidem. Tim cajem toho ale asi muzes pokazit nejmin.
Sinuhet
Dalsi babska rada, ktera by mohla fungovat je zalit to vyvarem z tabaku.
Dik za rady ale taketo rozne procedury sa daju pouzit ak mate jednu dve rastlinky ale nie ak je ich plna matkaren prip. pestiaren.Preto hladam nejaku chemicku alternatyvu.
snark
Dursban - brutální chemka - rozhodně s tim dělat v rukavicích a s respirátorem
Hyena
Nebo pořádnou UV-C lampu :vampire:
Snark:na ale zase nechcem aby to zahubilo aj mna:)
Hyena:v podstate by to slo ale len z povrchu...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma