Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

 
no... - Klikni zde pro originální téma
Jay-jay
už od dětství mi to vrtá hlavou a hledám uspokojující odpověď
Buda rád za zhulenecké teorie, ale byl bych moc rád, kdyby se tu našel někdo, kdo o tom aspoň něco ví nebo zná alespoň nějakou teorii, která by to aspoň trochu vysvětlila...
so...
CO JE ZA VESMÍREM???NAŠE HLAVA CHÁPE VEŠKERÉ JAKO NĚCO KONEČNÉHO...so please help me and save my confused brain
acidrop
to zalezi podle jaky teorie sa na ten vesmir koukas...na blizsie info odporucam knihy od Stephena Hawkinga - Vesmir v orechovy skrupine (skorapce?), Strucny dejiny casu..a jeste neco 3tiho ted si nespomenu...knizky sezenes v kazdym slusnym knihkupectvi..sou poucny..a hlavne vedecko-popularni...takze to pise genius pro blby ;)

a odpoved necekej kamo :)) to neni tak lehky ..ale to uz asi vis jinak jeste ucit se, ucit se, ucit se http://www.vesmirweb.net/ a googlovat :D peace
Dude
jak nejni lehky??? je to jasny - http://www.vesmirni-lide.cz/ ;)
"Buď dobrým člověkem,
ať je to s tím vesmírem jakkoliv."
Mně osobně tohle vysvětluje naprosto vše :)
Jinak všechno to o vesmíru jsou hypotézy,
jak to opravdu je, se nikdy nedozvíme,
takže je to v podstatě úplně jedno.
wad
Je tam zákaz vjezdu a stojí tam uplně zpukanej policajt a všem kdo tama skouší projet dává pokuty..takže proto se dál ještě nikdo nedostal a neví co tam je... takže musíme počkat až ten flojd usne a projet to..teď je otázka ja kse tam dostat...hmm..asi pěkná blbost
cosecha
Co ja vim, tak vesmir je zakriveny, takze kdyby se teoreticky nekdo snazil priblizit k jeho hranicim, casem zjisti ze se vraci zpet, aniz by zmenil smer letu.

No ale je je dost mozne ze za jeho hranicemi neplati cas ani prostor, takze my to asi nejsme vubec schopni pobrat.

Jinak vesmiru je mozna vic a mohou byt vzajemne propojene.

Kdo vi? Ja ne a vy taky ne. Kazdopadne nas vesmir je fajn misto pro zivot, protoze se zda, ze je biofilni a ze tudiz miluje zivot a zivot tvori. Zeptej se nejakejch mimozemskejch civilizaci, mozna budou vedet vic.
vaava
Tetrin: jo:), sem rad ze negdo konecne pochopil nekonecno jako ja:)

Jay-jay: nigde to nekonci, predstavuju si to jako ze naze planeta je treba atom, galxie molekula atd...no a ted to se fsema okolnima planetama, hvjezdama a galaxiema,a nevim co tam este je, tvori prave treba vodicku fty zkumafce toho ufouna. No a ten ufounek bydli taky na naky planete, ktera je zase miniaturni soucasti treba naky kyticky na necem zase mrte vjetsim...no a tagle to muzes koumat treba 3 dny fkuse:D.
A to je cely to nekonecno co tam negde je...hh, je to mazec
vaava
Jo a este sem zapomel...samozrejme ze to nekonecno funguje i dovnitr do naseho tela i do vsech vjeci okolo:). Tagze uvnitr v tobje je treba negde uplne stejnej atom jako ten, na kterym zijeme...treba tam sou negse nasi malinkaty kamosi:Dheh...
Dude
hm, konec neceho je (muze byt:)) jenom tvoje myslenkova konstrukce, takze prostor zadnej "konec" mit nemusi a proto se tezko hleda :wink:



postedit - vaava, sem si te precet az ted - jj:)
Tonnys
Cau, takovych vesmiru jako tento je mnoho, nazveme vse jednotne a to hmotna sfera popr. hmotna rovina nebo uroven. Ve hmotne sfere plati cas a prostor vsude. Dale existuje tzv. astralni sfera a mentalni sfera. Astalni sfera je bez casu a mentalni sfera je bez casu a prostoru. Stejne jak my sestavame ze 3 tel - telo, duse, duch ; kazde z nich "ma" svou sferu. Smyslem zivota kazdeho individua:) je seberealizace, a cil je realizace Absolutni Pravdy/Prvotniho Stvoritele..., budes-li touzit po Nejvyssim poznani, a to tak ze touto touhou padnes ne-doslova:) na kolena a budes pro to schopen udelat vse, pak vez ze Absolutni Pravda ti Sama ukaze cestu.

Mejse, TonNy
Galen Aldaron
Taky jsem nad tímto jako děcko přemýšlel. ... ale jinak se dlouhodobě řídím spíš Pavlíkovim "doporučenim" či tak mě to prostě moc nezajímá ... ale koho to zajímá, že :D

Takže přikládám kus k četbě, kterou nechci zdlouhavě procházet a vybírat pro tebe užitečné části, ale myslim, že by ti to mohlo pomoct na to získat trochu jinej pohled, či aspoň zjistit, že na některé otázky se nedá odpovědět, protože jsou špatně položené ... či že naše představy o realitě jsou omezeny našim zůženym pozorováním a schopnostmi smyslů, které jsou schopny obsáhnout jen pár procent známých jevů ...

Následující zjednodušující text je z knihy A. Wattse - Ta kniha: O tabu, které nám brání poznat sebe sama ... je to z šedesátých let, ale na věci samé ani v našem poznání se snad za tu dobu nic podstatného nezměnilo :D

II/Hra na černou a bílou

(str.29)Když nás učili 1,2,3 a A,B, C, málokomu z nás řekli něco o Hře na černou a bílou. Je zrovna tak jednoduchá, ale patří k těm věcem, o kterých se radši moc nemluví. Předpokládejme nejprve, že všech pět našich smyslů jsou různé podoby jednoho základního smyslu, kterým je zhruba něco jako hmat. Vidět znamená velmi citlivě se dotýkat. Oči hmatají nebo cítí světelné vlny, a tak nám umožňují nahmatat věci, na které rukama nedosáhneme. Podobně se také uši dotýkají zvukových vln ve vzduchu a nos zase malých částic prachu a plynu. Ale složitá schémata a řetězce neuronů, které tvoří tyto smysly, se skládají z neuronových jednotek, které se mohou pohybovat pouze mezi dvěma stavy: zapnuto a vypnuto. Centrálnímu mozku signalizují jednotlivé neurony buď ano či ne - víc nic. Ale jak víme z počítačů, které používají dvojkovou soustavu, v níž jediné číslice jsou 0 a 1, lze z těchto jednoduchých prvků sestavit ty nejsložitější a nejúžasnější vzory a kombinace.
Z tohoto pohledu jsou náš nervový systém i binární počítače stejné jako všechno ostatní, neboť fyzický svět jsou v podstatě vibrace. Ať už tyto vibrace chápeme jako vlny nebo částice, nebo možná něco mezi tím, nikdy nenajdeme hřebeny vln bez úžlabin mezi nimi, částici bez intervalu či prostoru mezi ní a jinými částicemi. Jinak řečeno, neexistuje poloviční vlna nebo částice sama o sobě, bez prostoru kolem. Nemůže být "zapnuto" bez v"vypnuto", "nahoře" bez "dole".
I když se zvuky o vysokých vibracích jeví jako spojitý, čistý zvuk, není tomu tak. Každý zvuk je ve skutečnosti zvuk/ticho, jen naše ucho to vědomě neregistruje, když je střídání příliš rychlé. Vnímáme je snad u těch nejnižších slyšitelných tónů varhan. Právě tak i světlo není čisté světlo, ale světlo/tma. Světlo pulsuje ve vlnách s jejich základním pohybem vzhůru a dolů a za určitých podmínek lze rychlost světelných vibrací synchronizovat s jinými objekty v pohybu, které se pak jeví jako nehybné. Proto se na pilách nepoužívají oblouková světla, která vysílají světelné pulsy, jež se snadno synchronizují s rychlostí cirkulárky, takže se zdá, že se její zuby nepohybují.
I když oči a uši skutečně registrují horní i dolní dobu těchto vibrací, náš mozek, tedy naše vědomá pozornost, si všímá jenom horní doby. Interval, kdy je tma, ticho, "vypnuto" nevnímá. Je to skoro obecná zásada, že vědomí nevnímá intervaly, a přece bez nich nemůže zaregistrovat žádný puls energie. Když položíte přitažlivé dívce ruku na koleno a necháte ji tam, možná si to za chvíli přestane uvědomovat. Ale když jí budete koleno pořád hladit, bude dobře vědět, že jste tam a máte zájem. Ale víc si všimne, a, jak doufáte, víc ocení, když tam ruka je, než když tam není. Nicméně právě to, co si myslíme, že trvá, má vždycky fáze zapnuto/vypnuto. Jedno ani druhé samo neexistuje.
Mnoho lidí se domnívá, že když poslouchají hudbu, slyší jednoduše posloupnost tónů, jeden za druhým nebo ve shlucích, kterým se říká akordy. Kdyby to tak bylo, a je tomu tak ve výjimečných případech lidí, kteří nemají hudební sluch, neslyšeli by žádnou hudbu, žádnou melodii - jenom posloupnost hluků. Slyšet melodii znamená slyšet intervaly mezi tóny, když si to člověk nemusí uvědomovat, a i když tyto konkrétní intervaly nejsou doby ticha, ale "kroky" různé délky mezibody na hudební stupnice. Tyto kroky nebo intervaly jsou audioprostor, tak jako je prostor-vzdálenost mezi tělesy a prosto-čas mezi událostmi.
Nicméně všeobecným zvykem vědomé pozornosti je tak či onak ignorovat intervaly. Většina lidí si například myslí, že prostor je "jenom nic", pokud v něm náhodou není vzduch.Proto jim nejde na rozum, když umělci nebo architekti hovoří o typech a vlastnostech prostoru, a ještě víc, když astronomové a fyzici mluví o zakřiveném prostoru, rozpínajícím se prostoru a konečném prostoru nebo o vlivu prostoru na světlo a na hvězdy. Díky onomu zvyku ignorovat prostor a intervaly si neuvědomujeme, že tak jako je zvuk vibrací zvuk/ticho, je celý vesmír (tj. jsoucno) vibrací hmota/prostor. Protože hmota a prostor jsou stejně neodlučné jako vnitřek a vnějšek. Prostor je vztah mezi tělesy a bez něj není možná ani energie, ani pohyb.
Kdyby existovalo těleso, jedna jediná koule, bez jakéhokoli prostoru kolem něj, nebylo by je možné vnímat či cítit jako kouli nebo kterýkoli jiný tvar. Kdyby kolem něj nic nebylo, nemělo by žádné kolem. Mohl by to být Bůh, ale rozhodně ne těleso. A právě tak, kdyby existoval jen prostor sám a nic v něm, nebyl by to vůbec prostor. Neexistuje totiž žádný jiný prostor než prostor mezi věcmi, uvnitř věcí nebo kolem nich. Proto je prostor vztahem mezi věcmi.(str.30)

(str.32) Ten problém vyvstává, protože otázku stavíme špatně. Předpokládali jsme,že pevná tělesa jsou jedna věc a prostor něco úplně jiného nebo vlastně vůbec nic. Pak se ukázalo, že prostor nebyl žádné pouhé nic, protože pevná tělesa by se bez něj neobešla. Ale od začátku bylo chybou chápat pevná tělesa a prostor jako dvě různé věci místo jako dva aspekty téhož. Vtip je v tom, že jsou sice různé, ale neoddělitelné, jako hlava a zadek kočky Šklíby. Rozřízněte je od sebe a kočka umře. Vezměte vlnám hřeben a zmizí i úžlabiny mezi nimi.
cosecha
Galen Andaron: jo jasne a co cas, nejni to nahodou casoprostor?
Galen Aldaron
Ehmm, noo, čas .... jsem na lopatkách, netroufám si ... :)
Prozraď Ty, jak je to s časem, vesmírem a tak vůbec ;)
cosecha
to Galen Aldaron :p: To bys chtel vedet co? Neprozradim!!!
Pac to nevim. Ale jediny co je jisty ze ze mame jen ted a tady. A to je na tom to skvely. Aspon me to teda bavi. cus.
LuB
Za vesmirom? Co tak napr: dalsi vesmir? :D Ja mam skor taku predstavu, ze vesmir sa plynule prechadza do niecoho co ma absolutne ine dimenzie a teda, ze tam neexistuje ani cas ani velkost ale proste nieco uplne ine.. pre nas nepredstavitelne. Mozno druhy svet? Svet s ktorym splynieme po smrti?
Kazdopadne, krasne na tom je to, ze clovek si moze predstavit co len chce a aj tak sa ku pravdu urcite ani nepriblizi... ale zhulenecke teorie obcas stoja za to :) :D Keby som si ich vsetky tak pamatala... :D
vaava
cas je jen jeden...vesmir neni...je to jen strasne jednoduchy nekonecno...heh
GrowGrass
Všichni víme jak to je,ale ne v tuhle chvíly, kdy jsme tady,chce to vydržet a jak tady skončíš tak uvidíš tu bezrozměrnou .............. nevim jak to nazvat možná je to ta nekonečnost. Všude dobře,dobře všude.
Landrover
Mozno sme len neaka pc reality sou f kompe nejakeho ufona aj to nemoze nikto vyvratit ale to len tak teoreticky.Podla mna je vesmir pestry a mozno sa nedeli na dialku myslim nekonecnost-podla mna sa sklada s dimenzii (vertical-horizontal)ale tu je otazka o inom -CO BOLO KED NIC NEBOLO vsak vse ma svoj zaciatok aj koniec???Alebo preco som ja prave ja preco nejsom ty kto to urcil a verim ze ked som sa narodil raz narodim sa znovu no uz to nebudem ja bude to uplne niekto iny toto sa neda skatulkovat takze kazda toeria moze mat nadych pravdy.
vaava: no když v tobě je X takovejch vesmírů, taxi představ, co se s nima děje, když se zpukáš :)
vaava
R_D: :) asi mrte tsunami, uragany, hurikany...treba tam negde vzniknou novy galaxie...nebo treba v mym mozku naka ta supernova zmizi a vznikne tam cerna dira :) sakra, sbdvjhb...aaaa...naoaafaůao,c


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma