Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

 
Vyplnění díry koupenou půdou - Klikni zde pro originální téma
snakeeater
Jelikož se mi nepodařilo najít dobrou půdu, budu si muset na dané místo donést půdu vlastní....jaké s tím máte zkušenosti? Jakou hlínu je nejlepší použít, jak hluboko mám díru kopat a KOLIK hlíny si mám připravit na kytku? Diyk¨¨ky za odpovedi :afro:
mto
zahradkari ozivaju :))))))
Sinuhet
snake- Predstav si, ze ta dira je kvetinac. Takze plati totez co pro velikost kvetinace a hlinu v nem. Diru co nejvetsi, hlinu nejakou se spravnym pH.
Storm
Egypťane, tos mu moc neporadil.Ptal se jak velkou díru, ono květináče bejvaj různý a ph u půdy je sice důležitý, ale asi bych nevybíral jenom podle toho.


2 Snake: Záleží jak chceš mít velký kytky, tak tolik tam dáš země.Z vlastní zkušenosti tak na metrový kytky stačí 5l do díry, když chceš 2.5m, tak aspoň 15l.Já dělám tak přibližně kolem 10l a do každý dam 3 kytky, stejně 1 nebo 2 sou samec.Díru dělam stejně širokou jako hlubokou a na dno dávam tak 5cm písku.Někde jsem vyčet, že to pomáhá proti přesušení, tak to dělam a zdá se, že to funguje.Zem dávam:buď kupovanej zahradnickej substrát míchanej s lignocelem(60/40) nebo kompost+zem ze zahrádky+lignocel(35/35/30)
Nikdy jsem ani s jednou kombinací neměl problémy.Pěstoval jsem z 90% v lesních školkách a mýtinách.
SJ | Ivanhoe
snad jeste aby ses nemusel tahat s piskem - stejne dobre poslouzi keramzit nebo perlit...
jinak asi neni co dodat.
Setth
Tak jsem si vyhlídnul jedno pěkný místečko v lese, vykopal díru no a teď už jen zasadit ty topoly : )

Tu džuznu bych odhadoval tak na 20 - 40l a nebude taková jediná. Zaběhnul jsem tedy do krámu a koupil 4 x 10l substrátu na muškáty (ph 5,0 - 7,0) a 4 x 10l substrátu pro pokojové rostliny (ph 5,5 - 7,0).

Až to tam budu cpát, tak to smíchám dohromady půl na půl a doufám, že se kytičky v dobrém předvedou. Už jen proto, že dotáhnout 80 kg hlíny na zádech domů byla celkem fuška.
L0TRIK
Hele nemam kyble do kterejch bych dal tu pudu, tak to chcu dat do igelit. pytlu kde je mam sehnat sezenuje napr v OBI,Baumaxu ???
A napiste pls ideal rozmery diry- delka,sirka,vyska , odhaduju tak enco kolem 20litru !!!
HALUZAK
snakeeater: Odporučam ti tu prinesenú pôdu (zahradnicky substrat)normalne vysypať okolo jamy aj do jamy kde xeš sadiť a riadne to cele prekopať aj s tou pôdou čo je tam už pôvodná.Pretože keby si to spravil tak že vykopeš jamu a zasypeš korienky tou lepšou prinesenou pôdou tak ti vznikne akoby kvetinač s dobrou pôdou.A rastlina ma potom tendenciu nechať korene v lepších podmienkach.korene ti potom nepôjdu alebo len malo pôjdu do hlbšich vrstiev pôdy.Tym pádom bude mať plytký koreň a bude hrozne nestabilna a ine haluze
Finwee
cus borci, hele mam v planu zasadit nejaky kviti do bejvali vohrady pro slepice. Ted uz tam zadny nejsou a je to perfektne kryty ovocnejma stromama takze je to cool. Ale nevim jestli tam mam nechat tu hlinu co na a do ni ty kurice nejakejch 10 let kadily:rolleyes: . Bude asi dost vyzivna ale bojim se aby to nebylo moc, myslel sem ze to smicham s nejakym substratem a trochou toho pisku;) Mohla by to bejt docela dobra smes, nemyslite?
HALUZAK
No jednoznačne ked tam pridaš trochu pôdy nič nepokazíš vždy lepšie ako sa triasť že či tie rastlinky nespališ.Popripade to potom niečim prihnojíš neskôr alebo si odlož trochu s tych slepačincov čo su už tam...
snakeeater
pls, muzete sem jeste napsat, jakych rozmeru kopete jamy nebo jak velke kyble(popr. kvetinace) pouzivate?

btw: muzu jamu vyplnit substratem pro domaci kvetiny(muskaty)?
snakeeater
pls, muzete sem jeste napsat, jakych rozmeru kopete jamy nebo jak velke kyble(popr. kvetinace) pouzivate(kolik tak kytka potrebuje hliny)?

btw: muzu jamu vyplnit substratem pro domaci kvetiny(muskaty)?
L0TRIK
Hele nemam kyble do kterejch bych dal tu pudu, tak to chcu dat do igelit. pytlu kde je mam sehnat sezenuje napr v OBI,Baumaxu ???
A napiste pls ideal rozmery diry- delka,sirka,vyska , odhaduju tak enco kolem 20litru !!!
HALUZAK
snakeeater : No jamu vykopeš podla toho aku velku maš sadeničku.teda asi takej velkosti akej velkosti je kvetinač z ktoreho presadzaš do pôdy na políčko.Poprípade o niečo väčšiu.A ta velkosť kýbla to je len na tebe zavisí to od toho akej velkosti xeš tu rastlinku v kybli mať.Ja som použival tie velké kyble od prašku Palmex.Myslím že mali 15-20 litrov.potom som konopu zastrihoval do takeho kríčka.Fakt je to len na tebe aku velkosť si vyberieš.:popcorn: A k tomu substrátu ja používam obyčajny zahradnicky substrat pre kvety a zeleninu predavaju ho v každom záhradkarstve.20 litrovy sakel stoji okolo 60 sk
Dub-Teaser
Ty woe to je jak u blbejch,každej se ptá 100krát.
Snake: Storm už ti to jednou psal. Podle toho jakou chceš mít kytku. Poradim ti vykopat tak 30čísel metr na metr díru,překrít vrstvou hnoje a ten společně se substrátem,perlitem(to už je na tobě co fše tam dáš) zariješ do půdy a máš půdu hotovou. Na 1 kytku jsem dal 7L. hnoje + 8l. vlastního substrátu.
LOTRIK- wem třeba pytel na odpadky!!!
Haluzák- No tak to tomu teda moc nedáváš!:eek: jestli pěstuješ kytky v zahr. substrátu a tim to pro tebe hasne,tak pochybuju,že pěstuješ nějaký solidnější rostliny! :rejp: Půda musí splňovat nějaký základní náležitosti: musí být vzdušná kvůli kořenům(kořenový systém je nejdůležitější složka,jak jsou kořeny omezeny rostlinka ti neporoste do nebe:mutant:
měl bys vybírat směsi půdy podle aktivních látek a ph. Nejdůležitější jsou N-P-K ,ale to už tu nebudu rozebírat! Zkus třeba zahr. substrát,písek,perlit,vermikulit. Je tu spoustu threadů o půdě,tak na to mrkni a uvidíš,že je celá škálá exkluzivních mixů!
Setth
Zdravim Groweři. Nejsem si zcela jist, ale myslím, že mám asi problém. Jak už jsem výše psal, vykopal jsem jámu o objemu cca 40 - 50 litrů a zasypal vlastní koupenou hlínou. 20. dubna jsem tam zasadil 12 semínek z nichž se ujalo 10.

Dnes když jsem se byl podívat na své pole, tak jsem se nestačil divit. Všechny kytky okolo půl metru. Háček je, že ale maj teprve čtyři patra a jen jeden stonek. Kytka se tedy zatím nerozvětvuje. Světla je tam řekl bych dost. Rozhodně tam svítí skoro celé odpoledne. Co myslíte, měl bych to už teď zastřihnout? Kytkám je teprve měsíc a půl. A myslíte, že to něco vyřeší? Nejsem si totiž jist, zda je dobře, že se takhle vytahujou. Mimo to taky nechci žádný čtyřmetrový kytky, protože to by pak bylo vidět na kilometr daleko. Tak co myslíte?

Ještě bych měl asi dodat, že jednotlivá patra u největší kytky jsou tak 15 - 20 cm od sebe a stonek je cca. 1cm tlustý.
frogo
Čau taky mam problem u 2 kytek jako seth.Poraďte někdo please.
Myslim že světla je tam hodně a substrát je zahr.substrát,trocha perlitu a hnojim to každý týden kristalonem.
husajn
CAU
to Setth: No vůbec tu nepíšeš,cos sázel za model!Větvení kyti nezáleží jen na dostatku světla ale i na genetický výbavě.Já když poprví pěstoval out nějakej noname tak to bylo to samý.Vysoká a málo pater.Jinak zaštipuj jak drak,protože měsíc a půl je až až bez záštipu.Zpomalí se na chvíli růst ale pak se zase rozjede a kyti jsou pak hezčí (a hlavně výnosy).Myslim,že tvuj problém je ve výběru modelu a nebo si propás čas prvního záštipu.No neboj,nějak to dopadne:)
ddt
Zdravim vsetky growerov uchvatenych problematykou outdooru. Tato tema ako som si vsimol vznikla ako reakcia na nutnost pestovat v zlej pode. Ale moja otazke znie co je to zla poda? Zla struktura?ci nizky obsah esencialnych latok ci ci ci?
Ja osobne si neviem predstavyt, nakolko sa venujem cisto tzv. "guerilla style outdoor" ako by som prepravoval take kvanta pody + inych ingrediencii. Teda pokial by som chcel pestovat aspon 20-30 rastlin. Ono to cislo nie je az take vysoke ak uvazite podiel samcich rastlin+uhyn z najroznejsich pricin.
Pri snahe ziskat potentu rastlinu je absolutne esencialnou a superiornou prioritou pre mna pristup slnecnych lucov. Ale spat k problemu. Samozrejme ak je v tvojich moznostiach vytvorit jamy ako radi napr. Storm je to super a mas takmer vyhrate ale je to v tvojich schopnostiach pri danom, tebou planovanom mnozstve rastlin? Nie? No tak musime najst inu alternatyvu.
Minuly rok tak ako aj tento rok som pestoval na velmi nekvalitnej ode, co sa tyka struktury aj obsahu vyzivnych latok. Ako som to odstranil aj s vytvaranim malych dier? Malych mysim tak 10x10 max 20x20 cm? Pouzivam mensie kelimky na sadenicky. Pri presadzovani sa riadim myslienkou. Rastlinka je najzranitelnejsia pri presadeni kedy sa takmmer vzdy zastavy v raste aj na 2 tyzdne. Teda v tomto case by bolo dobre poskytnut rastlinkam optymalne podmienky. A prave to je to preco len take male diery. Tato velkost staci rastlinke na obdobie prekonania tohto soku a nasledne prerastanie korienkov do okoliteho substratu uz ako tak zvladne. Inymi slovami zaistit kvalitny start. Ale tymto by sme samozrejme stale pred problemom pestovania v nekvalitnom okolnom substrate, ktory by zbytocne prilis bzrdil nase rastlinky vo vyvoji. Struktura pody sa da vyrazne vylepsit ponechanim okolitej vegetacie prerastani okolia. Obmedzovat budeme jedine jeho vysku aby neclonili rastlinkam. Svojimi korenmi krasne prevzdusnia okolitu podu. Verte mi,ze aj na velmi nekvalitnych podach nieco rstie, pokial tieto pody nie su nejak kontaminovane. Samozrejme su iste rastliny, ktorych korene mozu byt pomerne kontraproduktyvne.
No a ako zlepsit mnozstvo zivin v okolitej pode? Jednoducho, castejsie pouzivajte hnojivu zalievku. V danej pode som minuly rok pouzivla hnojivu zalievku takmer pri kazdom zalievani a vysledok?
paramtere prostredia:
- nekvalitna struktura pody
- nizky obsah vyzivovych latok v okolitej pode
- blizky zdroj vody
- takmer 100%-na expozicia voci danej fotoperiode

a vysledok?

Este stale ma vie potesit ked pocujem od znamych prirovnania kvality mojej outdoorovej marihuany k indoorovym modelom obzvlast pri modely White Rhino.

- To co je potrebne si ustrazit je flushing nakolko pri danom mnozstve dodavanych hnojiv sa moze stat, ze dana marihuana moze byt "skrabavejsia". No ako som porovnaval s inymi outdoormi aj tu som bol niekde v priemere ale to samozrejme zalezi uz len na vysperkovani flushingu.

DDT
Ludwigh
Setthe, tak na toto ti poviem jedno. Tie palicky strihaj! Bo potom budes mat take bakule vysoke az no. A nic na nich. A zastrihni ich dobre aby sa co najviac vrskov vyroilo.
Setth
Tady je odkaz. Založil jsem o těch kytkách zvlášť forum. Jsou tam i nějaký fota, ale podle toho co jsem se tam dověděl, tak by to snad mělo být s kytkama v pohodě.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=16798


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma