Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Mikropěstování

 
Skrin 150W-bubbler od zacatku - Klikni zde pro originální téma
Radegast
Po desitkach hodin stravenych na groweru jsem se rozhodl taky "neco" vypestovat. Premyslel jsem nad tim, jak zajistit optimalni pomer cena/vykon a vyslo mi z toho toto:
Janca.cz =>
Vybojka Philips SON-T PIA PLUS 150W 380,-
Tlumivka Layrton 150W 245,-
Starter 100-400W 170,-
Objimka E40 130,-

Zbytek =>
Keramzit 5l 40,-
Kristalon Start 70,-
Kristalon Plod/Kvet 70,-
Hadicky ke vzduchovadlu a kameny 160,-

Doomaci zasoby =>
Kondenzator 20mF
zdroj k vetracku
vetracek
skrin 57X43X120
vzduchovadlo 2,5W
Kyble

Hodne vci je home-made, protoze jsem priznivcem DIY a nemam tolik penez, ale myslim ze to svemu ucelu zatim postaci vyborne ;)
Radegast
...kazdopadne ocekavam, pripominky, komentare a napady na vylepseni... podle me je totiz nejlepsi se ridit starym znamym heslem:"vic hlav vic vi"..(ono kdyz je clovek lehce pricadnuty, tak se holt stava ze na neco zapomene; )
Pan_Mlha
Rozhodně bych ty kýble něčím potáhl nebo natřel na bílo, pujde ti na listy světlo i odspoda, alespoň ze začátku to určitě není k zahození. A taky se ti to tmavý bude míň hřát.

Fandím Ti. :D

A copa je to za odrudy? Noname? Asi ne, vyzera to na rezně v rockwolu. Tak se pochlub. :D
Radegast
Osazenstvo tvori 2x White Widow (holky sou pohromade), potom v prednim bubbleru v pravo je Nebula a vlevo je Great White Shark&White Russian ;)

2Pan_Mlha=>ty kyble sou potazene cernou folii z osvitky, aby to pohlcovalo svetlo ktere nechcu aby svitilo na koreny, jeste zkusim vykoumat neco lepsiho, protoze s tim pohlcenim mas pravdu, dik

Co se tyce vzhledu kytek, tak mi pripadaji celkem v klidu, protoze jsem je presazoval teprve predevcirem, tak si myslim ze potrebujou nejaky ten cas na aklimatizaci a potom pojedou ke zdarnemu rustu :sun:
mrakoplas
Z ceho a jak si udelal te cooltube?me to totiz prijde jako z nejakeho papiru nebo igelitu.
Radegast
cooltube je zhotovena z tubky od kamen o prumeru nevim, je to prorizle flexou a zohnute, zatim to neplni funkci cooltube protoze 150W moc netopi, spis se obavam ze na leto to budu muset nejak pokutit (mam velke vykyvy teplot zima/leto) ...a pripojuju foto stinitka a uchyceni objimky... :smoker:
mrakoplas
Ja mam ten samej proble kdyz mam v mistnosti zavreny okna tak mam ve skrini cca o5stupnu vic a kdyz je jeste vedro venku tak je to sileny. Proto jsem to vyresil tak ze jsem dovnitr dal 2 vetraky 50hod/m3, ktery mi foukaj na kytky a 2 na odtah 85hod/m3 takze vzduch se mi tam vymenuje rychle a teplotu mam kolem 26 stupnu.Ale nejlepsi je kdyz vyresis ten cooltube ja se na nej taky chystam.

A co dela kviti je to lepsi ?
Splif
S cooltube mam ten samej problem, porad me nenapadnu nejakej ojedinelej napad jak to zhotovit!! Kdyz jsem videl ty ceny v growshopech tak sem si rek ze se snad musi vymyslet neco naprosto jednoduchyho a hlavne levny, ne? Mam 250 a jde od ni dost tepla(zatim to stiham chladit), ale v leto to budu mnohem horsi... kdyz budes mit nejakej "cool" napat dej vedet.... peace at se daří :)
Radegast
2mrakoplas and Splif> Ja se chystem udelat ten samy system, tzn. ze dole budu foukat do skrine vetrakem a navrchu (az budou finance) bude odsavaci trubka nasazena na cooltube s vetrakem 150m3 (bude regulovany, protoze je to celkem fikot) no a tim by se to melo vyresit protoze teply vzduch bude odtahovan pres vybojku ven a ze spodu bude foukat studeny vzduch tim by se to melo uchladit...
prinejhorsim zohnu konce stinitka a dam tam sklo ...uz to tady nekdo popisoval, tak by to podle me melo uchladit i 250 bez problemu

...jo kyticky se jeste aklimatizujou (jsou tam od nedele) takze by se mely rozjet tak do tydne
Splif
To je good :) A jak vyresis vlhkost?
Radegast
No uvazoval jsem nad tim ze koupim filtracni papir, vystrihnu do neho diry na kvetinace a vlastne tim zatapetuju cely spodek, tim vyresim odraz svetla na ktery me upozornoval Pan_Mlha, a tim ze ten papir navlhcim rozstrikovacem, tak by tam mela stoupnout vlhkost celkem o dost....alespon si to myslim.
Pan_Mlha
Radegast: Bacha na plísně, vlhkej papír umí být svinstvo.
Radegast
Co se tyce te plisne, tak to mas asi pravdu, nicmene me ted nenapada zadny jiny zpusob efektivniho zvysovani vlhkosti krom intenzivniho kropeni rozprasovace ( ale jak u toho byt trikrat denne, to FAKT NETUSIM :confused:
Jo a ohledne toho vetrani, tak vetracek uz je na miste, viz foto.
Pan_Mlha
Radegast: A jednou denně můžeš.. pak bych papíry měnil, a jeden dycky nechal uschnout. Možná bys mohl vystlat ty víka vatou (pod ní papír) a tu polévat vodou ošetřenou peroxidem, aby nechytala plíseň. Ale polévat, ne poprašovat, co by tomu kytičky řekli :D
Radegast
No a prvni zacatecnicke potize jsou tu :baby: :(
Dle aktualni fotky si muzete vsimnout zloutnuti okraju listku, coz je silne nezadouci. Po procteni vsech moznych for jsem usoudil ze je to prehnojenim, takze musim vymenit vodu.Nastesti zitra dostanu hnojiva od AH of Holland, takze to vezmu pri jednom.
Z celeho tohotu pruseru vyplyva=>s davkovanim je treba opatrnosti temer laboratorni nebo dopadnete jak ja :(

2Pan_Mlha>dik vyzkousim, peroxid beztak budu kupovat protoze jsem ho chctel pouzit i pro roztok, takze vyzkousim a s vysledkama se podelim.dik za radu
Sinuhet
Prehnojeni pokladam za zakladni zkusenost kazdeho hydroponisty. Neco jako ze se temer kazdy clovek alespon jednou strasne ozere. Kazdy si to proste musi zkusit. Prechazim na hydro, tak me to taky ceka. :-)
Pan_Mlha
Sinuhet: Aneb chybama se člověk učí :D což, ale neznamená, že se poučí :D

Radegast: Držím palec, ať to bez úhony rozdejchaj.

a sory za OT
mrakoplas
Ja jsem sice ve hline ale taky kytky stary 20dnu maji od spoda, ne tak zeleny listy jaky by meli bejt tak si myslim ze je to nedostatkem dusiku a nebo to muze byt taky prehnojene i kdyz jsem hnojil polovicnima davkama od 7 dne (grow,micro,bloom).Co mam udelat?diky
Pan_Mlha
mrakoplas: taky by to mohl být nedostatek hořčíku, zkontroluj obsah živin v hnojivech, třeba se něčeho nedostává, je ale taky možné že máš nízké PH a rostlina živiny špatně zpracovává.

Ovšem nejlépe ti asi poradí http://indoor.aktualne.cz/jacker/
mrakoplas
Pan_Mlha:na to jsem prave koukal a prjde mi ze nejlepsi popis sedi na ten dusik.Vyzkousim a uvidim
Radegast
Tak a po delsi dobe je tu den osmy,
Rostlinky se mi furt nezdaji svym vzhledem, nevite nekdo co by jim mohlo byt?
...voda je vymenena(temer bez hnojiva, jakoze minimalne), vubec nevim cim by to mohlo byt.... sem vdecny za kazdou radu.
Druha vec, jake by ste mi doporucili davkovani AH pro hydro...mam se ridit pokyny od vyrobce nebo mate nekdo vychytanejsi kombinaci (mam cely set, krom final solution)
dik za radu
Radegast
tak a je tu den destaty!
Po cekani na hnojky, dorazily AH v klidecku, takze ted ficim tretinovou koncentraci na rust primo do rockwoolu 3x denne, nez vylezou koreny z kvetinacku...cehoz se mimichodem uz nemuzu dockat. ;)
Vlhkost merim a je tam asi kolem 60%, pomohl k tomu moky rucnik namoceny do vody.Abych zabranil plisnim se tam jakkoliv vyskytovat tak sem napred premyslel nad peroxidem, ale ten prece vyprcha,ne??? takze je tam hypermangan, kery by mel zustat celkem dlouho.

Privitam jakekoliv rady, ci pripominky, precejenom je to prvni indoor.
cus
Sinuhet
No, ja bych se bal toho hypermanganu. To je manganistan draselny, nebo tak neco ne? Treba tam pak vadi ten draslik, ten byva i v hnojivech, takze tim jde asi prehnojit.
wad
Respekt tobě za to že ses hnedka ze začátku vrhl na bubler... říká se že na začátek je to lehčí ale pro mě určitě ne... takže ti přeju hoodně štěstí ať s toho máš hodně dobrý kýtíz :) jsem "hlínař" ale pokud vím tak na malý řízky musíš s hnojkam dycky opatrně... a vylívat roztok pokaždé se ti za chvíly prodraží :) Tak ať se daří

p.s. měříš ph nebo ec ??
Radegast
2Sinuhet:Hypermangan je samozrejme v nadobe ve ktere je rucnik tzn. aby nezplesnivel ten rucnik.


2 Wad :V nadobach jsou namichane AH. kteryma zalivam trikrat denne rockwool ( nekde sem to videl doporucene, ze trikrat denne zalivat je v klidu). pH merim to si pis :), ec zatim ne
Radegast
Cus po delsi dobe sem tu zas...
Problem s listama je vyresen :bravo: ....rozebral jsem totiz ty kvetinace a podival se na rockwoolove kostky a zjistil sem, ze ty male kostky maji kolem sebe misto tzn. ze se nedotykaly a byla tam mezera z cehoz vyplyvaly dalsi problemy...
WW uz spustily koreny do bubleru, takze uz nezbyva nic jineho nez michat roztoky a cekat :p:

Velky problem je ted s teplotou protoze prece jenom je skrin na pude a tam sou vykyvy teploty celkem brutalni. Taktika je takova :> mam skrin u komina a tam sou nepouzivane sopouchy, tak z tama vyvedu alu hadicu (s nejakym filtrem) a dam na ni vetrak, tim padem to bude nasavat chladny vzduch ze sklepa a tim to bude cele chladit na unosnou teplotu.Pokud to nezabere tak pouziju cooltube a myslim ze bude vystarano... nechal jsem si od kamosky (dela sklarskou) vyrobit skleneny valec z obyc. skla (nemyslim ze rozdil mezi borosilikatem a normalnim sklem nejak zvlast vyrazny a navic na to nemam prachy). a vyrobim cooltube a teplota by mela byt v klidecku ....navic s tim kominovym zlepsovakem by to melo byt super.
Az bude cas, postnu nejake photos.
Radegast
Cus, pod louhe dobe sem opet zde ;) abych zhodnotil to co se udalo za tu dobu co sem tu nebyl tak prikladam fotky momentalniho stavu zelene ve skrini ....kytky zustaly jen dve vdovy, druhe dve to nerozdychaly, ale pro zacatek to staci, ne? ....navic sem si nabral z tech vdov rizky takze ted pujdou i snovyma do matkarny (uz je hotova, satci natrit bilou barvou :D , poslu foto o vikendu) a tam budou rust a cekat nez vdovy vykvetou a zacnu druhe kolo v plnem osazenstvu...a bude!! :afro:
Radegast
Zdar, tak kyti uz se nachazeji ve fazi kdy si myslim ze je vhodne prepnout na kvet, pocitam s tim ze za kvetu jeste vyrostou o dalsich 15-20cm, takze vic rustu by asi neprospelo kvuli tomu ze 150W toho moc neprosviti...
Jo a mam dotaz: o kolik by se zvetsil vynos, kdybych na kvet pridal 70W sodik? nemate s tim nekdo zkusenosti?
dik za pripominky a komentare
Hanyz
O kolik se zvysi ti konkretne nepovim, to asi nikdo. Kazdopadne pocitej s tim, ze se Ti zvysi i teplota a zacina leto. Jinak se mi tvoje skrin moc libi, fandim temhle malym watazim a bublerum
Hydrothor
Co jim poskytnout trochu šikovně tvarovaného pletiva? :sun:
A k tomu přidání 70W sodíku, zkušenosti nemám, ale teď na léto bych to tam nedával, jak si sám psal výš máš problémy s teplotou, jedině mě teď napadá mýt to puštěný přes noc a přes den naplno větrat. Mno snad tak nějak ?!?
luckyBOB
n o kdyz tam pridas tak 10 svetla tak si to ven a promysli...podle me to je naprd..radsi tam prdni zarivku misto sodiku...peace
luckyBOB
sry za oftop ale za 10 patri samozrejme %
a jeste jak tu nekdo rika se ti zvysi teplota..
Radegast
Cus, cet` sem vase pripominky k teplote, takze vec se ma asi tyden takhle: cela skrin je prestehovana v prostorach, kde je stabilni teplota 15°C, takze teplota je pro me ted ten nejmensi problem ;)
VYCHYTAVKA> zasel jsem do sberny a sehnal jsem stinitko z poulicni lampy 250W vcetne starteru, objimky ale bez tlumivky, nicmene za 50Kc, to nekupte :bravo: Takze pridelam na to stinitko ke 150W i 70W na kvet a navic se tam da dat 70W metalhalid na rust, tkaze az to bude, tak to BUDE!

2Hydrothor> No s tim pletivem nevim nevim....jedu hydro a celkem na picu by se mi menil roztok, kdybych to mel na nejake siti, radsi si vystacim s dratkama ...vzdycky si na tom vyhraju asi 30 min ale stoji to za to...poslu nejaky detail
Radegast
Tak je to tu!
Kytky uz sou deset dni preple na kvet, takze uz pomalu striham metr :frog: ..op deseti dnech ale nepozoruju nejake vyraznejsi zmeny v tom ze by to melo teda uz konecne zacit kvest, ale necham se prekavapit nejakym poradnym BOOMEM
a navic pradavam foto jako bonus...at vidite ze se mam na co tesit :bong:
Michalides16
pekne.... drzim palce!!!! :-)
Radegast
Toz to sem se ani moc nenadal a uz je je to celkem znatelne nakvetle, takze ted to uz vypada skoro k nakousnuti a po instalaci noveho stinitka s pridanim 70W by to mohlo jet jeste rychleji ... :p: ...a kdo neveri at tam bezi (pridavam foto), protoze nekteri by to meli fakt daleko...


No a druha vec je to ze se mi podarilo dat do kupy matkarnu, takze pro zacatek nejake parametry ...at je ne co koukat> :slizoun:
SxHxV 40x30x50cm
Svetlo 4x Osram coolwhite po 18W
Zalivani Drip (plovakove cerpadlo se sitkem 12V, z me stare Skodovky 100)

Zatim gunguje jen ve zkusebnim provozu, a odchtavaji se muchy. Takze jakekoliv pripominky piste (clovek si tu pripada jak v one man show), protoze clovek neni neomylny.
To do> sehnat nadobu ktera by byla "optimalni", do spodku a vyplnila co nejvic uzitneho prostoru, udelat z hadicek drip....vse vyladit...aby to slapalo jak hodinky
a nakonec pripojuju foto ....je to sice detail ale alespon se blize seznamite s pristi posadkou skrine :vampire: :)
mrakoplas
Mozna se ptam hloupe ,ale ty tam mas najednou 150W ,70W ,dobre rozlozeni svetla :):flamer: a jeste 70W metalhalid.
Kdyz to mas na kvetu tak uz bys tam nemel davat ten MH.
Nebo to je nejaka vychytavka :eek:
Radegast
2mrakoplas>No MH by byl v klidu, ale jaksi na neho nemam kacky, tkaze tam chcu dat 70W sodik k te 150W sodikovce coz mi udela neco jako 220W ale skutecne to bude sviti asi kolem 200W coz je narust o 1/3 coz by podle me melo jit videt i na vysleku. No a kdyz tam bude ta patice na 70, tak se tam da prsknout MH a je vystarano, takze dve muchy jednou ranou :jumper:
mrakoplas
A nebude lepsi kdyz tam das misto 70W (MH),Sodik o spektru kolem tech 2000k nakvet (vic spektra =vic lumenu=vetsi palice) :wink: To bys mel uz jako 250W a vyborny rozlozeni svetla:sun: A na dalsi level si koupit zvlast nejakej MH na rust. Nechci nak radit ,ale nebude to lepsi ;)
Wincoo
no ako pokracuje rust ?? poxval sa radegast ) :D
Radegast
Wincoo: toz ja bych sa aj pochvalil nejakym peknym fotem, ale jaksi tedka nemam fotak, jo a rust nepokracuje, ale pokracuje kvet ;)
Nicmene alespon trocha popisu> jesou to takove vetve na kterych se uz tezce rysuji pekne velke palicky, pekne rozvrstvene a ta vrchni je lehce spalena od lamp. Navic sem dal na rady zkusenejsich groweru a kupil si Final Solution takze uvidime jaka bude sklizen :wink: :bong:
Radegast
toz tu sou nejake aktualni fota....a nevypadaji vubec spatne :punk:

PS> podivejte se na prvni a druhou spicku... nezda se vam ze ta druha je jakasi jinaci nez vsechny ostatni? (nepocitam to, ze je lehce spalena - muze si za to sama - rostla nejrychleji)
Radegast
me to neda a musim se s vama o to podelit :)
...co rikate na velikost? ...je to v polovine kvetu, takze myslim ze na poprve to nevypada sptne :beer: :punk:
Wincoo
pogode ,,k+
hal9000
Mas to perfektni, K+
kotg
jojo, pravda na poprvé moc dobrý, K+.
Jinak mam dotaz, jak rychle jakej modela roste???Myslim poměry,dikec.
určitě bejt tebou bych tam prdnul jednu fotku ze shora, strašně se mi tak kytky líbí.
Radegast
to kotg> jako v rustove fazi? to se dozvis v dobrych seed bankach kde mas napsane doby rustu a kvetu ....zkus treba porovnavat s PoWerPlant - ta by mela byt nejrychlejsi ve fazi kvetu (jako narust objemu)

navic pridavam jako bonus nejake to makro :punk:

P.S> kurna malem bych zapomel podekovat za K+ takze => DIKY !
mrakoplas
fakt dost pekny salamy:D
Kuře
hezkýý :)
Radegast
toz dik ogari ze to tak chvalite ;)
tolika ucty si snad ani nesem hoden ...mozna to pisu tak ovlivnen spoustou medoviny ale coz, .... hlavne ze se to libi :frog: az budu schopen napsat neco jinaciho nez tyhle zvasty tak vam hodim foto po navsteve holice- a jako, ze byla brutalni ;)
*PSH*
ty vooole jakoze faakt luxus, necekal jsem takovy vysledek ;) respect
Radegast
Rad bych pridal nejake aktualni foto ale vzhledem k tomu, ze uz su skoro mesic ve Skotsku tak jaksi nemam moznost fotit odsud to co se odehrava v CR, tkaze az priletim tak vam doplnim serii do sklizne vcetne celkoveho vynosu.
zdar
Radegast
Celkova sklizen byla 278g mokreho, kolik to dava sucheho uz se nikdy nedovim, ale bylo toho celkem dost (na to ze uz je to skourene ;)
tedka prisel cas vylepsit vychytavky, doladit nepresnosti a pustit se do druheho kola...
Radegast
a tady je paru fotek...
Prochy.Filip
!!!!!!!!!!! Hezký Hezký !!!!!!!!!!!!
grosancho
Pekny moc :) K+
Zedy
To už snad ani nepatří do mikropěstování:D Kolik gramů suchýho to bylo?
Pflusik
krása :) taky by mě docela zajimalo kolik gramů suchýho
grosancho
plagron se do HYDRA nehodi, dela skvrny a srazi se, hnijou koreny
toos
radegast:

nice job :rasta:
pěkný fota (já takový makra neudělám na to nemám foťák.. :( )
myslím že na poprvé klobouk dolů.. :wink:
každopádně K+4U
sem zvědav na další grow :)
jinak co smoke report? :p:
víš jak jestli si nakonec jel čistou vodu aby si kyti vyčistil..
jestli chutnali fajn nebo po hnojkách atd :)

každopádně hodně zdaru do dalších pokusů :wink:

free mind :wink:
free body :rasta:
free cannabis :afro:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma