Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Z Rockwollu do hlíny?! - Klikni zde pro originální téma
Anubis-hack
Nazdárek Groweři...mám otázku-Mohu zakořeněný řízek v Rockwollu strčit do hlíny?:confused:
Dík
Sinuhet
Ano, muzes.
Anubis-hack
Jde mi o to,jesti to nezacne plesnivět,nebo to nebude utlačovat kořeny...
fernetman
Ja sem se nesetkal nikdy s zadnym problemem, kdyz sem sazel rizky v RW primo do hliny. Jinak to snad ani nejde udelat, vzdyt RW z rizku nesundas, vzdyt bys polamal koreny.
wad
Jo no.. my sme taky sázely (já a kumpán) řízky z rockwoolu přímo do hlíny. Taky sme spekulovaly co to udělá a že to ty kořeny omezí a že to niky pořádně neprorostou.. a za pár dní už nebylo o ničem pochyb..kýtiz valili (a pořád valí) uplně naklid... takže myslím z rockwoolu do hlíny...proč ne ? :)
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Anubis-hack
Jde mi o to,jesti to nezacne plesnivět,nebo to nebude utlačovat kořeny...


Jestli mas z rockwoolu blby pocit, tak jedine reseni je pichat rizky primo do hliny (pravdepodobne jich zakoreni jen malo), nebo je korenit v aero cloneru, coz se mi taky moc nedarilo. Podrobnosti najdes treba na overgrow hledanim aero cloner. Ale usetrim ti praci, pouzij ten rockwool. :-)
loeX
můžeš...100%...vyzkoušeno...plesnivět to nezačne rockwool sem vytáhl z hlíny po 3 měsících a byl v uplně stjným stavu v jakým sem ho sázel..
Sinuhet
Zjistit cim to je. Rockwoolem asi ne.
Anubis-hack
toho se bojím :(
wad
Hmno myslím že je to to samí jako bys napsal že se bojíš jet kytko pod sodíkem protože se bojíš že je to spálí.. je jasný že pokud máš řízky v rockwoolu tak je takhle dáš do hlíny... chcípat ti budou určitě na 1000 dalších problémů ale určitě ne kqůli rockwoolu..třeba přelitím, ph, teplotou, přehnojením, dalšíma věcma ale nebude to tím že je to v rockwoolu...

ihmno..když to vadne a má to listí dole tak to je přelitý... má to moc vody a nemůže to dýchat...
Kapka1
Podle mě je kravina vytahovat rockwool z hlíny když už si ho tam zasadil.. Ja jsem dneska sázel řízky Orange Budu zakořeněné v rockwoolu a podle mě se stim nic nestane. Kořeny rockwool prorostou a zakořeněj se víc do hlíny. Kdybyste to vytahovali, mohli byste poškodit kořenový systém, a to by se vám pozdějš vymstilo:devil: Takže nic nevytahovat, dát to do hlíny a nechat růst. CUS
Kapka1
To Apofisss: Tak ho nech v tý hlíne už napořád a jen zalej hlínu nad řízkem, nemusíš ho potom vyndavat. Pěstuješ outdoor???
Kapka1
Jak to myslíš ZAS???
Normálně to dej do substrátu ve kterým pěstuješ, zahrab to, umačkej ( ne moc, ne málo ) a podle potřeby zalejvej... Nic už nevyndavej, kytka si musí zvyknout na nové prostředí v hlíně, a když jí vyndaváš akorát dostává šoky, což jí neprospívá. Ničeho se neboj, třeba že to splesnivý. Spousta lidí pěstuje takhle s RW... Jak jinak taky, když je to vnem zakořeneny, že???
Zatim cau a kdybys neco potřeboval, ptej se tady ve fóru... Cus
Kapka1
Teda pokud ho chceš vypěstovat do větší vyšky jako normální kytku, kterou necháš vykvést. Pokud pěstujes jen řízek jako řízek a chceš ho třeba prodat, tak to je už věc jiná....
Firestarter
Rizky v rockwollu se davaj do hliny uplne normalne. Ja uz takhle nasazel odhadem 50 rizku v RW a zadnej si nikdy nestezoval. Staci si dat bacha, aby jsi nepolamal korinky, kdyz to tam davas, jinak v tom nevidim zadnej problem.
Anubis-hack
Tak ja to zkusim...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma